15.07.12, 13:19
Wyprawa na samoloty wróciła na spotkaniu dzięki dziurze i Gabrielli. Dziurze w płocie, o której gdzieś się dowiedziała.
Do dziury lub nie, wybieramy się? Sobota?
Obserwuj wątek
    • papuga_ara Re: Samoloty 15.07.12, 17:32
      Ja jak najchętniej i w ogóle jestem za - i dziura, i górka podobno jakaś jest, z której bosko widać, jak do lądowania podchodzą (Kocio wie). Sobota mogłaby być, jednak prawdopodobne jest wielce, że w weekend jadę do Krakowa, co wyjaśni się w środku tygodnia.
      • the_dzidka Re: Samoloty 16.07.12, 10:00
        Górka jest, przy Alei Krakowskiej, na samym początku runwaya, zero problemu z dotarciem.
        Niestety, ja w sobotę (najbliższą) jadę sobie na ksiuty na wieś.

• kocio_pierzaczek Re: Samoloty 16.07.12, 10:22
          A ja polecam początek pasa od strony Piaseczna. Lądują tuż nad głowami spotterów.
    • g0p0s Re: Samoloty 16.07.12, 11:40
      Czyli nic nie wiadomo.
    • embepe Re: Samoloty 16.07.12, 15:12
      Jak to miło wiedzieć, że SzanPaństwo podzielają moje zainteresowanie samolotami!
      Podrzucam linka do forum lotniczego, gdzie wszystkie "miejscówki" wyłożone i na obrazku:
      lotnictwo.net.pl/5-poszczegolne_lotniska/21-warszawa_okecie_epwa_waw/78-informacje_o_spottingu.html
      EPLL pozdrawia EPWA smile
      • kocio_pierzaczek Re: Samoloty 16.07.12, 15:22
        Niestety u mnie ten weekend odpada.
        • g0p0s Re: Samoloty 16.07.12, 15:30
          Termin wymyśliłem w celu mobilizacji. Poza tym nie ma przepisu, że wszystkie imprezy mogą być tylko raz i koniec.
          • papuga_ara Re: Samoloty 16.07.12, 23:41
            embepe, chyba kocham Cie!
            Teraz tylko musze monetą rzucić, bo i 2,3,4 mi się podobają, i 10, i 11..... big_grin
            • embepe Re: Samoloty 16.07.12, 23:57
              big_grin
              Uprzejmie zawiadamia się, że wyprawę na samoloty można powtarzać, a co za tym idzie - wypróbować wszystkie możliwe miejscówki!
              big_grin
            • g0p0s Re: Samoloty 17.07.12, 11:18
              Jedenaście jest fajne.
              • szkorbut-lumbago Re: Samoloty 17.07.12, 11:47
                A czy one - te samoloty - to codziennie ląduja na obu pasach czy tez to od czegoś zależy? Bo jak zależy i wybierzemy złe miejsce to będziemy tak czekać jak głupi. Czy towarzystwo się obrazi, jeżli hipotetycznie zabrałabym potomka? On też kocha samoloty.
                • kocio_pierzaczek Re: Samoloty 17.07.12, 12:25
                  Zależy od rozkładu lotów i pogody. Najpiękniej jest moim zdaniem w miejscu 7 latem ok. 20.00 - kiedy niebo już jest kolorowe, miasta nie widać i nie słychać, a od lasu kabackiego pyk... pyk... pyk... samolociki jeden po drugim.
                  • embepe Re: Samoloty 17.07.12, 12:59
                    Tuż przed wyprawą można spojrzeć, skąd i gdzie lądują, np. podejrzeć na tej stronie. Trzeba tylko powiększyć sobie Okęcie i wtedy wszystko widać ze szczegółami. I dopiero potem ostatecznie wybrać miejscówkę.

smile
                    • papuga_ara Re: Samoloty 17.07.12, 15:17
                      Aaaa, no proszę. Tyle zmiennych!! Już myślałam, że 11 wygrywa, bo dwa głosy "za", a tu Kocio wyskoczyła z siódemką i mi popsuła koncepcję wink Za to jak romantycznie popsuła, już widzę to kolorowe niebo wieczornym latem.... smile No to przed planowanym wyprawem będziem sprawdzać te wiatry i kierunki. Rzeczywiście tak jest, że rozmaicie lądują i startują, sama widziałam - od stycznia do czerwca Papug każdotygodniowo latał służbowo wte i wewte i się nabyłam i naoglądałam tych startów i lądowań (ale tylko z parkingu, niestety, taras widokowy zamknięty), no i co sobie upatrzyłam skąd startują w jednym tygodniu, to w drugim furt wcale ich tam nie było i świnie lądowały na tym pasie, którego z parkingu nie widać, bu!
                      • papuga_ara Re: Samoloty 17.07.12, 15:19
                        Co nie zmienia faktu, że miałam nadzieję, że któraś z miejscówek od 1 do 11 jest uniwersalna.... Jest to możliwe?
                        Aha, i Dzidkaaaa!!!! Czy Twój namiar z Alei Krakowskiej ma jakiś numer na tej mapie, czy to jeszcze inna opcja??
                        • g0p0s Re: Samoloty 17.07.12, 15:57
                          To właśnie 11. Jest też nieoznaczone na ściągawce miejsce tuż przy końcu drugiego pasa. Tylko trzeba chyba negocjować z komisem samochodowym, bo oni ten teren używają. Najwyżej Kocio kupi tam samochód i będzie OK.
                • g0p0s Re: Samoloty 17.07.12, 12:25
                  Pasy są różnej długości, jak któryś potrzebuje długiej drogi, to mus z takiego. Od kierunku wiatru też zależy - lubią startować i lądować pod wiatr. Od kierunku lotu. Od zagęszczenia ruchu. Ale ja nie jestem specjalistą, niech się ktoś mądrzejszy wypowie. Jak potomek lubi samoloty, to czemu nie?
                  • kocio_pierzaczek Re: Samoloty 18.07.12, 09:05
                    > Najwyżej Kocio kupi tam samochód i będzie OK.
                    Rozumiem, że będzie zrzutka? smile
                    • g0p0s Re: Samoloty 19.07.12, 11:20
                      Eee, wtrącać 3 grosze w cudze auto.
                      • papuga_ara Re: Samoloty 20.07.12, 09:59
                        No właśnie. Kocio kupi sama, a my sobie ładnie z terenu pokorzystamy. Może tak być?wink
                        PS. Już wiem, że ta sobota u mnie nie będzie na samoloty. Mogę się umawiać długoterminowo, bo potem mam urlop, zatem: kto chętny na sobotę 18. sierpnia?
                        • szkorbut-lumbago Re: Samoloty 23.07.12, 15:28
                          Czy weekend by SzanPaństwu odpowiadał na lotnictwo? Tak jak powiedział Gopos nie jest impreza jednorazowa, więc nie wszyscy muszą chcieć iść akurat w tym terminie, ale może akurat ktoś się skusi?
                          • g0p0s Re: Samoloty 23.07.12, 15:36
                            Namawiała, namawiała, aż namówiła. Jak nic nie wypadnie i będzie ekstremalnej temperatury, to mogę się pogapić.
    • g0p0s Re: Samoloty 24.07.12, 19:48
      Zawodowcy:
      www.polityka.pl/spoleczenstwo/artykuly/1506792,1,planespotting-polowanie-na-samoloty.read
      Mnie wystarczy popatrzeć.
      • szkorbut-lumbago Re: Samoloty 25.07.12, 08:24
        Więc (wiem, że nie zaczyna się zdania od "więc", ale to jest wypowiedź właściwie nieformalna i będę sobie pozwalać) wyjście na samoloty ma dwie proponowane daty. Obie ze względu na planowane ciepło weekendowe - popołudniowe. Możne się wybrać we sobotę około 17-17.30 w miejsce jeszcze nie sprecyzowane, ale jak najbardziej może być to punkt na Okęciu. Można też wybrać się w niedziele o podobnej porze, tym razem na Bemowo. Na razie chętnych są trzy sztuki z czego jedna zdecydowanie optuje za niedzielą, jedna wolałaby sobotę (ale się złamie), a trzecia nie wiem co woli, może pójdzie dwa razy i będzie miała foty i wrażenia do pozazdroszczenia i porównania.
        Jeżeli ktoś doczytał do końca to teraz będzie pytanie: czy ktoś jeszcze chce iść i w jakim terminie?
        • kocio_pierzaczek Re: Samoloty 25.07.12, 09:22
          Opcja 1. Co do soboty nie wypowiadam się, bo nie pasuje mi, organizuje raczej SL.
          Opcja 2. Niedziela - lotnisko Bemowo (przystanek Piastów Śląskich, ewent. dla zmotoryzowanych skrzyżowanie Piastów Śląskich z Powstańców Śląskich). Lotnisko sportowe, małe samoloty, trafi się czasem dwupłat, szybowce, może nawet helikopter. 17.30. Kto chętny?
          • g0p0s Re: Samoloty 25.07.12, 10:56
            Opcja 2. Małe ciekawsze. Taki duży to robi huuuuuu i znika, a mały musi się nawarczeć i namęczyć. Duże wszystkie podobne, a małe różniaste.
            Opcja 1. Może kiedy indziej? Bo tak raz po raz?
            • the_dzidka Re: Samoloty 25.07.12, 11:10
              Ja wybieram opcję Okęcie. Małe warczące kompletnie mnie nie interesują. Sobota 17.00 może być.
              • papuga_ara Re: Samoloty 25.07.12, 16:57
                Zaglądam, czy byliście. i co, byliście?? Na małym, na dużym??
                Ja zdecydowanie Okęcie i wyłącznie Okęcie.
                No i co z sobotą 18-tego?? Zaproponowałem i pies z kulawą nogą się nie odniósł <foch>
                • g0p0s Re: Samoloty 25.07.12, 17:04
                  Do 18 hektar czasu, się zdąży.
                  • papuga_ara Re: Samoloty 26.07.12, 00:47
                    Ok! <foch odwołany>
          • g0p0s Re: Samoloty 26.07.12, 11:43
            Kto jeszcze na pyrkające na Bemowie w niedzielę?
            • szkorbut-lumbago Re: Samoloty 26.07.12, 12:16
              To ja tak konkurencyjne: kto na duże w sobotę? Dzidka?
              • g0p0s Re: Samoloty 26.07.12, 12:34
                Dlaczego konkurencyjnie? A, igrzyska.
                • papuga_ara Re: Samoloty 26.07.12, 13:04
                  Ja w niedzielę wyjeżdżam, więc nie da się, a w sobotę, żeby się dobić przed urlopem, pracuję od rana do mniej więcej 16-ej. Się spodziewam, że spotkacie się przed 16.00. W związyku zy czym pewnie ja nie tą razą. Ale przypomnę o sprawie przed 18-ym i proszę myśleć pozytywnie o tym terminie.
              • the_dzidka Re: Samoloty 26.07.12, 18:57
                Ja tak. I Paulinkę ściągnę, bo ona też z wiary.
                • p.aulinka Re: Samoloty 26.07.12, 20:50
                  Potwierdzam! Ja chcę samoloty!
                  • szkorbut-lumbago Re: Samoloty 27.07.12, 08:33
                    Zatem w sobotę o 17.30 (bo wcześiej to będzie się można ugotować), nie mam preferencji co do miejsca, więc możecie wybierać. Tylko proszę mnie poinformować.
                    • the_dzidka Re: Samoloty 27.07.12, 08:39
                      Górka przy Alei Krakowskiej. Potem, jak trochę rozeznamy teren, możemy pchać się dalej, ale na pierwszy raz proponuję rozwiązanie najprostsze smile
                      Po drugiej stronie ulicy jest centrum handlowe, można zostawić auto (ja myślałam o dojechaniu tramwajem, ale w tej sytuacji nie będę się obcyndalać).

• szkorbut-lumbago Re: Samoloty 27.07.12, 09:29
                        Dzidka, to jest punkt 11 na mapie z linku?

lotnictwo.net.pl/5-poszczegolne_lotniska/21-warszawa_okecie_epwa_waw/78-informacje_o_spottingu.html
                        • the_dzidka Re: Samoloty 27.07.12, 12:06
                          Tak. Górka najbliżej Krakowskiej - widać ją z ulicy smile
                          • szkorbut-lumbago Re: Samoloty 27.07.12, 12:10
                            Ja będę wiedziała, ze ja widać jak zobaczę. Ja jestem bardzo zdolna w tym zakresie. Szczególnie bardzo zdolna smile
                            • szkorbut-lumbago Re: Samoloty 27.07.12, 13:37
                              Już wiem, że mogę się trochę spóżnić. Na 15 jesteśmy umówieni u teściów i nie zamierzam przeciągać, ale też nie mogę tak po prostu wyjść. Wzdycham.
            • g0p0s Re: Samoloty 27.07.12, 11:47
              Tymczasowa podsekcja bemowska oczekuje na dalsze zgłoszenia. Wstęp wolny.
    • the_dzidka Halo, halo, tu Frakcja Okęcie! 28.07.12, 19:10
      Zgłasza się Delta Delta Papa, czyli Dominika, Dzidka i Paulinka! smile

Rozeznanie zrobione, pierwsze koty za płoty:

1. W sobotę późnym popołudniem ląduje haniebnie mało statków powietrznych (przez godzinę z kawałkiem "aż" pięć, w tym niestety dwa ATRy, ale za to był też jeden Boeing, na ile dzidcze oko rozpoznało). Sympatyczni spottersi współokupujący górkę doradzili piątkowy lub niedzielny wieczór (późne popołudnie).
      2. Trzeba oblukać inne punkty (zwłaszcza ten, z którego dobrze widać starty, bo na górce to tylko lądowania) oraz sprawdzić ścieżki podejścia. Podejmuję się poszukać w necie, liczę na pomoc innych zainteresowanych.
      3. Na górce panuje miła atmosfera karnawału (dzisiaj to nawet za bardzo - piwo plus upał to średnio udane połączenie). Współoglądacze mieli nawet grilla smile
      4. Pod górkę można podjechać samochodem (polna uliczka do niej prowadząca od Alei Krakowskiej nazywa się Wykusz), my natomiast postawiłyśmy dzidkowóz na parkingu centrum handlowego po drugiej stronie Alei (5-7 minut spaceru)
      4. Kupuję tego Canona smile Moim soniaczkiem nie powiem, co mi wyszło zamiast zdjęć. Paulince wyszły chyba lepsze, damy znać, jak wrzuci do sieci.

Czekamy na raport frakcji Bemowo smile
      • szkorbut-lumbago Re: Halo, halo, tu Frakcja Okęcie! 28.07.12, 19:31
        To znaczy, że po naszym wyjściu wylądował jeszcze tylko jeden? W takim razie Mały podjął słuszną decyzję smile
        • the_dzidka Re: Halo, halo, tu Frakcja Okęcie! 28.07.12, 19:33
          Tak, i w dodatku kolejny wiertolot, znaczy ATR!
          Natomiast przyjrzałam się zdjęciom i ku mojemu zdumieniu ten "złoty" to nasz. Miał żurawia i biało-czerwoną na stateczniku pionowym.
          • p.aulinka Re: Halo, halo, tu Frakcja Okęcie! 28.07.12, 20:47
            Było mało ale i tak fajnie.
            Ja zrobiłam dosłownie kilka zdjęc z czego to jest najładniejsze :
            http://images36.fotosik.pl/221/f8e6f62127d744e9m.jpg
            • the_dzidka Re: Halo, halo, tu Frakcja Okęcie! 28.07.12, 20:58
              Boeing. Fajne zdjęcie. Mam podobne, ale brzydsze.
              Będziemy kontynuować smile
              • embepe Re: Halo, halo, tu Frakcja Okęcie! 28.07.12, 22:30
                Moim zdaniem to nie Boeing, tylko Embraer, ale nie wiem, czy 170 czy 175, ale z całą pewnością za krótki jak na 195.

Uć pozdrawia obie Frakcje Samolotowe!
    • g0p0s Re: Samoloty 13.08.12, 19:58
      Papa, Alpha, Papa, Uniform, Golf, Alpha wylądowała?
      • papuga_ara Re: Samoloty 16.08.12, 13:15
        Wylądowała!!! Nalatałam się tym razem, jednego dnia aż dwoma. Airbus 321-200 się trafił, duże zwierzątko. Co nie znaczy, że mi ochota na oglądanie przeszła. Chętnie się wybiorę. Niedzielne popołudnie polecali?
        • g0p0s Re: Samoloty 16.08.12, 14:46
          Tu jest ściągawka:
          www.lotnisko-chopina.pl/pl/pasazer/planowanie-podrozy/rozklad-lotow/schedule_offline_view?type=W
          Jeszcze jej nie rozumiem, ale może dam radę.
        • the_dzidka Re: Samoloty 17.08.12, 09:32
          Ja bym się może wybrała?

• g0p0s Re: Samoloty 17.08.12, 10:44
            No to lećmy.
            • the_dzidka Re: Samoloty 17.08.12, 11:53
              Która górka i kiedy.

• g0p0s Re: Samoloty 17.08.12, 12:05
                W sobotę dowolna pora, w niedzielę najchętniej do 17, 18. Górka może ta sama? Mnie też korci koniec drugiego pasa, przy autokomisie. Stamtąd widać jeden pas na wprost (jest lekkie wzniesienie), a drugi z boku.
                • the_dzidka Re: Samoloty 17.08.12, 12:19
                  Sobota odpada. Mnie chodziło o godzinę w niedzielę. Czyli ok. 17-tej....
                  Papuuuuniuuuu! Co ty na to?
                  • papuga_ara Re: Samoloty 17.08.12, 17:35
                    Jestem za i niedziela jest ok, jak dożyję, bo zatoki ze mną od wczoraj nie współpracują. A może być 18? Albo najwcześniej 17.30??
                    • g0p0s Re: Samoloty 17.08.12, 17:47
                      17:30?
                      • papuga_ara Re: Samoloty 17.08.12, 19:50
                        Dla mnie ok. Będę się mobilizować ku zdrowieniu. Dzidkaaaaaa???????
                        • the_dzidka Re: Samoloty 17.08.12, 21:57
                          Na 90% tak smile
                          • the_dzidka Re: Samoloty 18.08.12, 18:56
                            94% smile Kochani, to umówmy się na Pierwszej Górce o 17:30, bo wszystko wskazuje na to, że dojadę.
                            • the_dzidka Co ja plotę 18.08.12, 19:02
                              Skrót myślowy. Chodziło mi o to: wszystko wskazuje na to, że dojadę, więc 17.30 będzie OK. Górka przy Krakowskiej!

Jakby co, dzwońcie.
                              • g0p0s Re: Co ja plotę 18.08.12, 20:14
                                Spoko!
                                A jakby ktoś się dołączył, to proszę bardzo.
                                • g0p0s Re: Co ja plotę 19.08.12, 04:25
                                  Niestety akcja przełożona ze względów zdrowotnych.
                                  • eulalija Re: Co ja plotę 19.08.12, 13:48
                                    Kogo boli? I co? Oczywiście poza duszą.
                                  • asia.sthm Re: Co ja plotę 19.08.12, 16:43
                                    O tej porze to tylko sraczka zrywa , ....ewentualnie lumbago (po namysle)
                                    • g0p0s Re: Co ja plotę 19.08.12, 18:15
                                      Są jeszcze zatoki. Niekoniecznie te z piaskiem i słoneczkiem. Ale się nie poddajemy.
                                      • asia.sthm Re: Co ja plotę 19.08.12, 19:13
                                        To co te zatoki akurat takie aktywne o 4.45? To nawet na dojenie krow chyba ciut za wczesnie.
                                        Niech sie szybko zgoi.

Reszta towarzystwa nadal lezy plackiem ? Niech powie czy jakies rzadkie okazy sie pojawily.
                                        • g0p0s Re: Co ja plotę 19.08.12, 20:46
                                          Nie moje zatoki. nie moje krowy. Tak mi się o tej godzinie na gadania zebrało.
                                          • papuga_ara Re: Co ja plotę 22.08.12, 17:29
                                            To moje zatoki i moje krowy były i nadal walczę. W piątek laryngolog i się wypowie.
                                            • g0p0s Re: Co ja plotę 24.08.12, 12:21
                                              Dzisiaj lądują od strony al. Krakowskiej, z zachodu na wschód. Ciągle mnie intryguje to świecenie długimi do przodu. Asia miała się dopytać czy one tak cały czas muszą.
                                              • asia.sthm Re: Co ja plotę 24.08.12, 12:33
                                                Asia zapomniala, bo okazji na przypomnienie sobie dosc malo ma. Jade do dziecka 17 wrzesnia, powierce mu porzadnie dziure w brzuchu pod pretekstem zdobywania licencji sposobem korespondencyjnym - zaocznie znaczy. Dlugie swiatlla zanotowane na poz.1

PS. Dziecko zamowilo 10 kilo kaszy owsianki , gdyby ktos chcial wiedziec co piloci jadaja na sniadanie.
                                                • g0p0s Re: Co ja plotę 24.08.12, 12:57
                                                  Mam do tego typu dań stosunek jak Janka w ciąży. Może tak jadają żeby się nie struć i do toalety w trakcie pracy nie latać? Dzięki za wpis na listę.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Co ja plotę 24.08.12, 15:45
                                                    A ja mleko dziecku grzeję dokładnie jak Gurua - odwrócona maksymalnie od kuchenki. Kaszka manna mnie już wywraca na lewą stronę. Jeśli owsianka, to błyskawiczna.
                                                  • papuga_ara Re: Samoloty 25.09.12, 10:48
                                                    A co Szanowni na przykład na niedzielę najbliższą?
                                                  • g0p0s Re: Samoloty 25.09.12, 15:10
                                                    Może z raczą zupką je ożenić?
                                                  • the_dzidka Re: Samoloty 25.09.12, 16:39
                                                    Mnie nie ma w Wawie, wracam z wielkiej rodzinnej imprezy.
                                                  • papuga_ara Re: Samoloty 26.09.12, 02:07
                                                    Co to jest racza zupka i dlaczego ma się ożenić z samolotem???
                                                    Dzidka, a kiedy wracasz??
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Samoloty 26.09.12, 08:23
                                                    W niedzielę to ja chętnie ale późno i na Bemowo. smile))
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Samoloty 26.09.12, 09:51
                                                    Papuni,

racza zupka to zwyczajna zupa z raków. A ożenić to znaczy zjeść zupę przy okazji wyjścia na samoloty. Bo obie imprezy były omawiane i zdecydowano, że warto by było je urzeczywistnić, więc Gopos proponuje takie 2 w1 smile
                                                  • the_dzidka Re: Samoloty 26.09.12, 15:47
                                                    > Dzidka, a kiedy wracasz??

W niedzielę własnie, i chyba nawet nie jakoś strasznie późno, ale po podróży to na pewno nie będzie już mi się chciało latać po lotnisku. Tym bardziej, że po dużej bibce będę.
                                                  • papuga_ara Re: Samoloty 28.09.12, 17:43
                                                    Hurtem odpowiadam:
                                                    Szkorbucico, dzięki, nie wiedziałam o planach raczenia się rakami (przeoczyłam) i ciekawa byłam, jak się mają do samolotó, no, tot eraz już wiem smile;
                                                    Dzidka, co zatem proponujesz w zamian ewentualnie?
                                                    Kocio, późno w niedzielę to nie problem, ale ja jednak na Okęcie. Czy Bemowo jest negocjowalne?
    • g0p0s Re: Samoloty 28.09.12, 18:37
      Kopnę post od lewej, bo się monitory kończą.
      29/30 na nic się nie piszę, kręgosłup życzy sobie leżeć.
      • papuga_ara Re: Samoloty 28.09.12, 19:54
        No to szkoda wielka, przede wszystkim dlatego, że struna grzbietowa strajkuje... A widzisz, a mówiłam - nie: książeczkę z ćwiczeniami koło siebie trzymać, tylko do niej czasem zajrzeć. Mówiła mamusia i co? I tak nie posłuchali.
        • g0p0s Re: Samoloty 28.09.12, 21:40
          Jeszcze nie jest tak źle, żeby książeczkę wyciągać. Ale na zimne dmucham, mimo porady (przez kogo innego) poddania się deptaniu po rzeczonym. Wybieram jednak płaskie i spróbuję wariant z przewróconym krzesłem. Za tydzień damy radę i raki i samoloty obskoczyć. Jak będą sprzyjające okoliczności.
          • papuga_ara Re: Samoloty 03.10.12, 10:28
            I jak tam sprawy grzbietowe?? Ja właśnie poćwiczyłam, na wszelki wypadek, choć mój ostatnio grzecznie cicho siedzi. Może tej groźby ćwiczeń się boi....
            Za tydzień sobotę mam zajętą całą, a niedzieli tylko wieczór ( ukulturalniać się wybieram teatralnie), więc samolotowo mogę się udzielać od rana do popołudnia. Pomyślmy. A Dzidka co?
            • the_dzidka Re: Samoloty 03.10.12, 10:43
              Niedziela wczesnym popołudniem mogłaby być, tyle że jest impreza "Biegnij, Warszawo", więc niektórzy (ja na pewno) mogą mieć utrudniony dojazd pomiędzy 10 a 14.
              Czyli po piętnastej dopiero... A to oznacza najwyżej godzinę-półtorej zdjęć.
              Niemniej jednak, jeśli wy, to i ja smile
              • g0p0s Re: Samoloty 03.10.12, 21:41
                Nie wiem. Chciałbym dwie pieczenie w jeden weekend, a jeszcze mi szkielet w paradę wchodzi. Wypowiem się później.
                • papuga_ara Re: Samoloty 04.10.12, 12:18
                  Dobra, no to czekamy na to, co powie szkielet. Ja będę się musiała najpóźniej koło czwartej wybrać w drogę powrotną do domu. Zaś od rana jestem do tak zwanej dyspozycji wink
                  Ma się skiepścić pogoda - widziałam przed chwilą jakieś histerie na temat weekendu w tv. No cóż, pażywiom, uwidim.
                  Co z tą zupą raczą, skąd pomysł? Proszę o oświecenie, bo na razie mam w tej kwestii mroki średniowiecza (nawiasem mówiąc, podobno strasznie krzywdzi się średniowiecze mówiąc w ten sposób).
                  • papuga_ara Re: Samoloty 05.10.12, 00:22
                    I niiiic??? Przez dwanaście godzin?? Nikt jej nie wie, tej zupy?
                    "Autor pomysła" proszony o wyjaśnienia, w przeciwnym razie zostaną wyciągnięte daleko idące, nieprzyjemne konsekwencje.
                    Życzliwa.
                    • szkorbut-lumbago Re: Samoloty 05.10.12, 08:51
                      No Autor pomysła to ma szkielet.
                    • g0p0s Re: Samoloty 05.10.12, 11:21
                      A część Ślepego szczęścia to wokół czego się kręci? Scytów i raków. Archeolodzy piali do jednych i drugich. Z uwagi na niewielką podaż Scytów, można chociaż odpracować raki. O.
                      • papuga_ara Re: Samoloty 05.10.12, 17:01
                        A to bym w życiu ze "Ślepym..." nie kojarzyła. Teraz taka będzie akcja - "kuchenne rewolucje z Guruą"? No, w sumie, czemu nie! Ale jak Ci się to "..szczęście" z samolotami... A, może te Scyty... wink
                  • papuga_ara Re: Samoloty 08.10.12, 12:03
                    papuga_ara napisała:

> Dobra, no to czekamy na to, co powie szkielet. Ja będę się musiała najpóźniej k
                    > oło czwartej wybrać w drogę powrotną do domu. Zaś od rana jestem do tak zwanej
                    > dyspozycji wink

Eeee, wszyscy mieli w nosie moją dyspozycję i zdechło. No, mówi się trudno. Zwłaszcza, że dyspozycja była dyskusyjna, bo z 37 Celsjuszami i katarem.
                    • bbbzyta Re: Samoloty 08.10.12, 14:58
                      Khem, khem... chciałam tylko nadmienić, że od 15 października raki płci obojga wchodzą w okres ochronny i adieu! zupko. Tylko tak nadmieniam, bo jako zodiakalny Rak czułabym się z lekka nieswojo, wcinając rodaka, no kanibalizm jakby... chociaż...
                      • papuga_ara Re: Samoloty 08.10.12, 15:11
                        No widzisz, to z tego samego powodu ja mam szacun do skorpionów wink
                        A z rakami miałam tak, że jednego najpierw zjadłam - ta troszkie w odwłoczku mięska było, ta niewiele, ale pani: ta co to za smak był!big_grin - a drugi parę lat później za karę uszczypnął mnie w łapę w jeziorze Bełdany. Obiecałam sobie solennie więcej ich nie jeść, bo to szczypanie całkiem mi się nie spodobało. Przerzuciłam się na węgorze.
                        • bbbzyta Re: Samoloty 08.10.12, 15:27
                          Ta uszczypnął, uszczypnął - a może pani zasłużyła, a?
                          • papuga_ara Re: Samoloty 08.10.12, 19:46
                            bbbzyta napisała:

> Ta uszczypnął, uszczypnął - a może pani zasłużyła, a?
                            Taż zasłużyła, zasłużyła - pradziadka zeżarła!
                      • g0p0s Re: Samoloty 08.10.12, 16:40
                        No to został tydzień. O ile u nas są serwowane nasze zwierza, a nie obcojęzyczne.
                        • asia.sthm Re: Samoloty 08.10.12, 20:23
                          one moga byc jako hibernatus. Bob moze to i zwierz tez

Szlag mnie trafi jesli nie zdazycie. Jak mozna przezyc sezon bez raka?
    • g0p0s Re: Samoloty 16.10.12, 12:23
      Gdyby ktoś chciał z bliska:
      www.zw.com.pl/artykul/2,661522-Noc-w-Instytucie-Lotnictwa.html
      • g0p0s Re: Samoloty 14.11.12, 13:28
        Na Dreamlinera ktoś będzie polował?
        • papuga_ara Re: Samoloty 14.11.12, 19:44
          A kiedy toto lata?
          • se_nka0 Re: Samoloty 14.11.12, 20:27
            Tu pisząsmile
            warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,12851668,Dreamliner_leci_do_stolicy__Supernowoczesny_i_oszczedny.html#Cuk
            • asia.sthm Dreamliner leci do stolicy. 15.11.12, 09:50
              Tu tez go wstawie, niech sobie ladnie pospamuje na te okolicznosc. Leci akurat nad Ystad, a ja tam nie mieszkam.

www.flightradar24.com/data/flights/lo9787
              • asia.sthm Re: Dreamliner leci do stolicy. 15.11.12, 10:29
                juz tylko z playbacku mozna sobie puscic

Ladnie bylo!
                • papuga_ara Re: Dreamliner leci do stolicy. 15.11.12, 23:56
                  Ech, no właśnie, wczoraj na Forum już nie byłam po tym, jak zapytałam, sprawa mi umknęła, nie sądziłam, że to już dziś, a tu sms o 10.00 rano od własnej matki przyszedł z informacją, że wylądował.... No i zostałam uświadomiona.
                  • kocio_pierzaczek Re: Dreamliner leci do stolicy. 16.11.12, 08:59
                    I jak ta samoświadomość, droga Papugo, wpływa na twoje podejście do świata i filozofię życiową?
                    • papuga_ara Re: Dreamliner leci do stolicy. 16.11.12, 18:03
                      No właśnie, Kociu. Od wczoraj to już nie jest to samo. Od wczoraj czuję się, jakby to powiedzieć, inaczej... Od wczoraj... Jak trudno to wyrazić.... Niech mnie ktoś przytuli <łka>.
                      • kocio_pierzaczek Re: Dreamliner leci do stolicy. 18.11.12, 01:48
                        Przytulam. Aczkolwiek wejrzyj w siebie i swą jaźń a następnie spróbuj określić czy przypadkiem niewidzenie tegoż ważkiego wydarzenia nie wpływa w sposób mniej lub bardziej negatywny na twoje postrzeganie samej siebie oraz do tej pory przyjazny stosunek do swojego wewnętrznego dziecka.

Idę, bo bredzę. Nie bić, proszę.
                        • papuga_ara Re: Dreamliner leci do stolicy. 18.11.12, 14:49
                          Trafiłaś zaś bezbłędnie moja Droga!! Rozważam teraz wszelako w rozmaity sposób relację ze swoim wewnętrznym dzieckiem, albowiem wczoraj miałam urodziny. Ha! I oto zaczynam nowy rozdział mego życia, rozdział niebanalny - bo z wiedzą o Dreamlinerze....
                          Bredzę też!
                          Ale fajnie wink
        • g0p0s Re: Samoloty 14.01.13, 15:35
          Krótkie dni mają jedną zaletę. Od godziny 15 jest natłok lądujących samolotów. Jeżeli podchodzą od zachodu, to mi latają w oknie. Jak się ściemnia, to ładnie wyglądają z zapalonymi światłami (walą do przodu mocno). Jak jeden ląduje za futryną, to w oddali widać 2 kolejne, takim łańcuszkiem zasuwają. W końcu tygodnia wlazłem na stronę z trasami samolotów on line żeby zobaczyć co one za jedne. I zobaczyłem, że do mojego okna Dreamliner nadciąga. No to popatrzyłem. W stosunku do innych to wolniej leciał i był trochę niżej. Silniki (osłony) ma faktycznie duże i w falbankę.
          • asia.sthm Re: Samoloty 14.01.13, 17:22
            Jak tak dobrze widac to moze pasazera na gape dojrzysz. Nic sie tam zadnemu nie telepie?

deser.pl/deser/1,111858,13175299,Pasazer_zobaczyl_weza_na_skrzydle_samolotu__Co_na.html
            Az swojemu dziecku to wyslalam, takie straszne i smieszne zarazem.
            • papuga_ara Re: Samoloty 14.01.13, 17:35
              asia.sthm napisała:

> Jak tak dobrze widac to moze pasazera na gape dojrzysz. Nic sie tam zadnemu nie
              > telepie?
              >
              > deser.pl/deser/1,111858,13175299,Pasazer_zobaczyl_weza_na_skrzydle_samolotu__Co_na.html
              > Az swojemu dziecku to wyslalam, takie straszne i smieszne zarazem.

O Jezu sad
          • papuga_ara Re: Samoloty 14.01.13, 17:34
            g0p0s napisał:

> Krótkie dni mają jedną zaletę. Od godziny 15 jest natłok lądujących samolotów.
            > Jeżeli podchodzą od zachodu, to mi latają w oknie. Jak się ściemnia, to ładnie
            > wyglądają z zapalonymi światłami (walą do przodu mocno). Jak jeden ląduje za f
            > utryną, to w oddali widać 2 kolejne, takim łańcuszkiem zasuwają. W końcu tygodn
            > ia wlazłem na stronę z trasami samolotów on line żeby zobaczyć co one za jedne.
            > I zobaczyłem, że do mojego okna Dreamliner nadciąga. No to popatrzyłem. W stos
            > unku do innych to wolniej leciał i był trochę niżej. Silniki (osłony) ma faktyc
            > znie duże i w falbankę.

No i pozazdrościć roboty w takich okolicznościach przyrodniczych!
            • tutul Re: Samoloty 09.02.13, 05:54
              podroze.onet.pl/aktualnosci/mapa-miejsc-do-spottingu-na-okeciu/zd99w
              • papuga_ara Re: Samoloty 10.02.13, 00:24
                No i pięknie! Przyjdzie wiosna, się wróci do tematu big_grin
                • g0p0s Re: Samoloty 03.09.13, 13:45
                  Ostatnio co kilka dni Dreamlinery mi w oczy włażą. Dziś widziałem jak zadnie nogi chował.
                  • papuga_ara Re: Samoloty 04.09.13, 01:13
                    Całe szczęście, że one jednak latają, bo przecież słabiutko było ostatnio z nimi... Chociaż znowu nie tak dawno temu opóźnienie lotu do New Yorku wynosiło ok. 4 godzin, ale nie wiadomo, czy to z powodu Dreamlinera, czy inne atrakcje towarzyszące się przyplątały.
                    Ja je ostatnio widuję stojące na łące, wróć, na pasie. Ładne mają silniki w ząbek cięte i mam do nich jakiś niewytłumaczalny sentyment (nie do silników, tylko do Dreamlinerów).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka