Dodaj do ulubionych

Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy?

08.03.05, 10:48
Bo ja chyba "Wszystko czerwone" smile Pozdr. Magda
Obserwuj wątek
    • irazone Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 11:08
      właściwie to mi ciężko określić-bo ja wszystkie ogomną ilośc razy. i po prostu
      nie wiem.
      ale zdecydowanie jedna ze starszych to by była.
    • chiara76 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 12:16
      "Boczne Drogi", "Wszystko Czerwone", "Skarby"...
    • tgosia44 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 13:17
      ja czytam zwykle seriami- Tereska i reszta, Janeczka i reszta, Joanna rodzinna,
      Joanna i reszta- pozostałe... czyli im starsza ksiązka tym częściej czytana;
      chociaz ostatnio (tak z 5 lat wstecz) czytam głównie te nowsze, bo ich jeszcze
      nie znam na pamięćsmile
      ...ale najbardziej chyba lubię cykl "rodzinny" Joanny
    • slotna Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 13:19
      Wszystko Czerwone
      Klin
      Wiekszy kawalek swiata (od podstawowki przez cale liceum srednio co kwartal,
      zawsze z cichca nadzieja, ze cos sie "zmieni na jeziorach" i juz w tym roku na
      pewno z przyjaciolka pojedziemy)
      Wszyscy jestesmy podejrzani
      II t Autobiografii

i potem to roznie
    • mariurzka Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 13:26
      Wszystko czerwone, Całe zdanie nieboszczyka, Lesio, Dzikie białko, Lądowanie w
      Garwolinie, Boczne drogi - do tych zdecydowanie wracam najczęściej!
    • groha Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 13:51
      "Całe zdanie nieboszczyka", "Wszystko czerwone", "Większy kawałek świata"
      i "Ślepe szczęście" zawsze poprawiają mi nastrój. A raz na 2 lata bierze mnie
      na całość twórczości smile
      • meduza7 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 13:55
        ja to chyba "całe zdanie" i "wszyscy jesteśmy podejrzani". A w ogóle ulubione
        książki czytam tak po 10, 20 razy... aż mi się całkiem przejedzą.
        • kkeicam Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 14:22
          A ja Kubusia Puchatka wink))
          BTW, jak kto wierzy w 8 marca to wszystkiego najlepszego
          kk
          • groha Re: do kkeicam 08.03.05, 16:03
            To Ty puchatkowy jesteś?? My też kochamy misia o bardzo małym rozumku, ale
            wielbimy Guruę smile)
    • ptgosia Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 14:39
      ,,Lesio" - wg mnie pobija wszystkie inne
    • altu Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 14:44
      "Krokodyla.. " i "Tajemnicę"
      • lanka3 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 21:18
        Najstarsza prawnuczka
        • magdamajewski Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 10.03.05, 18:17
          LESIO bije wszystkie inne
    • ida14 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 17.03.05, 11:45
      ja Depozyt, dostałam pod choinkę i czytałam na około przez tydzień. Lądowanie i
      WC też uwielbiam
    • kmsanczia Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 17.03.05, 12:17
      Aż się prosi o jakiś ranking popularności... smile
    • abere8 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 17.03.05, 21:17
      Cale zdanie nieboszczyka, zdecydowanie. Na kolejnych miejscach sa
      prawdopodobnie Romans wszechczasow, Krokodyl z kraju Karoliny i Wszystko
      czerwone smile
    • minerwamcg Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 20.03.05, 01:04
      "Wszystko czerwone" rządzi! Czytałam je tam i z powrotem mrowie a mrowie razy!
    • siwapp Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 20.03.05, 17:02
      "Wszystko czerwone" i "Harpie".
    • czekolada72 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 21.03.05, 10:59
      Przede wszystkim "Romans". Do tego o teresce i Okretce oraz Janeczce i Pawełku.
      Z nowszych "Złotą Muchę", Biografie i Ksiazke poniekad kucharska
      • stara.gropa Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 21.03.05, 11:05
        A czy są tu wielbiciele "Harpii"? Bo jest to jedna z moich ulubionych książek
        J.Ch. i czytałam ją kilkanaście razy.
        • beatka5 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 22.03.05, 20:03
          Całe zdanie nieboszczyka, Krokodyl z kraju Karoliny, Lesio, Boczne drogi,
          Harpie + cykl z Janeczką. W sumie wolę te starsze.
          • martolka Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 25.04.05, 23:03
            > Całe zdanie nieboszczyka, Krokodyl z kraju Karoliny, Lesio, cykl z Janeczką

po korekcie, podobnie smile
    • k.reskator Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 25.03.05, 22:02
      klin....hmmmmm-razsmile
      • asia.sthm Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 26.03.05, 12:28
        > klin....hmmmmm-razsmile
        Nie martw sie , to nie grzech smiertelny, ale wstyd straszny...:-----)))))))
        tu sie tak przyznawac.
        wink
      • ja-czyli-nie-ty Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 12.06.05, 16:51
        Lesio, Wszyscy jesteśmy podejrzani i Całe zdanie nieboszczyka smile))))
        moje 3 ukochane i wyczytane ksiązki smile
    • kicior99 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 26.03.05, 16:33
      pewnie ze Wszystko czerwone! Jako i krokodyka z kraju karoliny, bo usilowalem
      zrozumiec fenomen tego ogromnego napiecia i egzotyki...
      • married Ja tu nowa jestem, ale 22.04.05, 21:03
        też się dołączam: uwielbiam "Lesia", "Harpie", "Autobiografię" i "Krowę
        niebiańską". Resztę też, ale te czytam najczęściej. Aaaa zapomniałabym.
        Jeszcze "Szajka bez końca". Pan Seweryn bije każdego na głowę swoim
        roztargnieniem, a ponoć to postać autentyczna. Chylę głowę, bo i mnie się
        zdarzają różne takie...
    • goonia Alez co wy! 22.04.05, 22:16
      Nieboszczyk i Czerwone oczywiscie, ale Studnie Przodkow i Boczne drogi ida z
      nimi leb, w leb, a tutaj jakos nikt o nich nie wspomina. Coz to jest? Prosze mi
      wytlumaczyc bo nie rozumiem.
      I czy ktos moglby mi przypomniec jaki jest tytul ksiazki, kotra napisala skoda
      co polelnila samobojstwo?
      Dzieki i milych snow
      Goonia
      • mariurzka Re: Alez co wy! 22.04.05, 22:23
        Ależ przepraszam, Boczne drogi wymieniłam, łatwo sprawdzić, bo to w tym wątkusmile
        A jeśli chodzi o skodę, tytuł brzmi "Jeden kierunek ruchu"
        • goonia Re: Alez co wy! 22.04.05, 23:11
          Alez prosze, ja sie nie czepiam (wyjatkowo) ale gdzie sa Studnie pytam, bo dla
          mnie sa suuuupppppeeeeeeeerrrrrrr, wszystko inne tez ale jakos nikt nie dzieli
          mego entuzjazmu. A dialog na podworku na Chmielnej jak kustosz Chmielewskich
          szukal a przyjaciolka kotka zwyzywala, to cudenko jest i juz.
          Pozdrwawiam i dobrej nocki
          Goonia
          • xemxija Re: Alez co wy! 22.04.05, 23:16
            "Romans wszechczasow" ze wzgledu na silne pragnienie mienia tajemniczego
            wielbiciela ze skwerku.
    • nie.lubie.wampirow Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 04.05.05, 19:40
      wszystkie, które posiadam czytałam po kilkanaście razy.
      ale najczęściej czytany był LESIO - był dopóki nie postanowł mnie opuścić.
      pewnego dnia wyszedł z domu i już nie wrócił.....
      tęsknię
    • abbra Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 17.05.05, 10:28
      "Lesio " - zdecydowanie najwięcej razy .
      Poza tym kiedyś w trakcie długiej podróży zabraliśmy ze sobą zestaw książek
      Chmielewskiej - czytałam ja , moja mama i mój mąż - co chwila któreś z nas się
      rechotało , a mój tata , który prowadził samochód , patrzył na nas jak na
      półgłówków smile))
    • typciunia Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 13.06.05, 10:12
      Trudno policzyć, ale chyba "Wszytsko czerwone". Aczkolwiek byc moze że "Całe
      zdanie nieboszczyka" mogło by konkurować o pierwsze miejsce. Wszystkie czytałam
      wiele razy i prawie każda moglaby zając to pierwsze miejscesmile))
    • adrianapl Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 13.06.05, 23:00
      wszystkiesmile)). duuuużo razysmile)) teraz czytam "Wszelki wypadek"- powrót do
      dzieciństwa!
    • aviviah Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 14.06.05, 10:49
      Harpie
    • katarzyna.kot Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 14.06.05, 12:13
      Cale zdanie nieboszczyka... i chyba najczesciej tez ze mna podrozowala...i
      najczesciej byla pozyczana...dlatego kazda kartke ma osobno sad
      no i Dzikie bialko i Lesia i Autobiografie...
      eh... z Autorki jest skarb nie kobieta smile))
    • czekolada6891 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 14.06.05, 20:03

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka