maga19 08.03.05, 10:48 Bo ja chyba "Wszystko czerwone" Pozdr. Magda Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irazone Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 11:08 właściwie to mi ciężko określić-bo ja wszystkie ogomną ilośc razy. i po prostu nie wiem. ale zdecydowanie jedna ze starszych to by była. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 12:16 "Boczne Drogi", "Wszystko Czerwone", "Skarby"... Odpowiedz Link
tgosia44 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 13:17 ja czytam zwykle seriami- Tereska i reszta, Janeczka i reszta, Joanna rodzinna, Joanna i reszta- pozostałe... czyli im starsza ksiązka tym częściej czytana; chociaz ostatnio (tak z 5 lat wstecz) czytam głównie te nowsze, bo ich jeszcze nie znam na pamięć ...ale najbardziej chyba lubię cykl "rodzinny" Joanny Odpowiedz Link
slotna Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 13:19 Wszystko Czerwone Klin Wiekszy kawalek swiata (od podstawowki przez cale liceum srednio co kwartal, zawsze z cichca nadzieja, ze cos sie "zmieni na jeziorach" i juz w tym roku na pewno z przyjaciolka pojedziemy) Wszyscy jestesmy podejrzani II t Autobiografii i potem to roznie Odpowiedz Link
mariurzka Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 13:26 Wszystko czerwone, Całe zdanie nieboszczyka, Lesio, Dzikie białko, Lądowanie w Garwolinie, Boczne drogi - do tych zdecydowanie wracam najczęściej! Odpowiedz Link
groha Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 13:51 "Całe zdanie nieboszczyka", "Wszystko czerwone", "Większy kawałek świata" i "Ślepe szczęście" zawsze poprawiają mi nastrój. A raz na 2 lata bierze mnie na całość twórczości Odpowiedz Link
meduza7 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 13:55 ja to chyba "całe zdanie" i "wszyscy jesteśmy podejrzani". A w ogóle ulubione książki czytam tak po 10, 20 razy... aż mi się całkiem przejedzą. Odpowiedz Link
kkeicam Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 14:22 A ja Kubusia Puchatka )) BTW, jak kto wierzy w 8 marca to wszystkiego najlepszego kk Odpowiedz Link
groha Re: do kkeicam 08.03.05, 16:03 To Ty puchatkowy jesteś?? My też kochamy misia o bardzo małym rozumku, ale wielbimy Guruę ) Odpowiedz Link
ptgosia Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 14:39 ,,Lesio" - wg mnie pobija wszystkie inne Odpowiedz Link
altu Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 14:44 "Krokodyla.. " i "Tajemnicę" Odpowiedz Link
lanka3 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 08.03.05, 21:18 Najstarsza prawnuczka Odpowiedz Link
magdamajewski Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 10.03.05, 18:17 LESIO bije wszystkie inne Odpowiedz Link
ida14 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 17.03.05, 11:45 ja Depozyt, dostałam pod choinkę i czytałam na około przez tydzień. Lądowanie i WC też uwielbiam Odpowiedz Link
kmsanczia Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 17.03.05, 12:17 Aż się prosi o jakiś ranking popularności... Odpowiedz Link
abere8 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 17.03.05, 21:17 Cale zdanie nieboszczyka, zdecydowanie. Na kolejnych miejscach sa prawdopodobnie Romans wszechczasow, Krokodyl z kraju Karoliny i Wszystko czerwone Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 20.03.05, 01:04 "Wszystko czerwone" rządzi! Czytałam je tam i z powrotem mrowie a mrowie razy! Odpowiedz Link
siwapp Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 20.03.05, 17:02 "Wszystko czerwone" i "Harpie". Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 21.03.05, 10:59 Przede wszystkim "Romans". Do tego o teresce i Okretce oraz Janeczce i Pawełku. Z nowszych "Złotą Muchę", Biografie i Ksiazke poniekad kucharska Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 21.03.05, 11:05 A czy są tu wielbiciele "Harpii"? Bo jest to jedna z moich ulubionych książek J.Ch. i czytałam ją kilkanaście razy. Odpowiedz Link
beatka5 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 22.03.05, 20:03 Całe zdanie nieboszczyka, Krokodyl z kraju Karoliny, Lesio, Boczne drogi, Harpie + cykl z Janeczką. W sumie wolę te starsze. Odpowiedz Link
martolka Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 25.04.05, 23:03 > Całe zdanie nieboszczyka, Krokodyl z kraju Karoliny, Lesio, cykl z Janeczką po korekcie, podobnie Odpowiedz Link
k.reskator Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 25.03.05, 22:02 klin....hmmmmm-raz Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 26.03.05, 12:28 > klin....hmmmmm-raz Nie martw sie , to nie grzech smiertelny, ale wstyd straszny...:-----))))))) tu sie tak przyznawac. Odpowiedz Link
ja-czyli-nie-ty Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 12.06.05, 16:51 Lesio, Wszyscy jesteśmy podejrzani i Całe zdanie nieboszczyka )))) moje 3 ukochane i wyczytane ksiązki Odpowiedz Link
kicior99 Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 26.03.05, 16:33 pewnie ze Wszystko czerwone! Jako i krokodyka z kraju karoliny, bo usilowalem zrozumiec fenomen tego ogromnego napiecia i egzotyki... Odpowiedz Link
married Ja tu nowa jestem, ale 22.04.05, 21:03 też się dołączam: uwielbiam "Lesia", "Harpie", "Autobiografię" i "Krowę niebiańską". Resztę też, ale te czytam najczęściej. Aaaa zapomniałabym. Jeszcze "Szajka bez końca". Pan Seweryn bije każdego na głowę swoim roztargnieniem, a ponoć to postać autentyczna. Chylę głowę, bo i mnie się zdarzają różne takie... Odpowiedz Link
goonia Alez co wy! 22.04.05, 22:16 Nieboszczyk i Czerwone oczywiscie, ale Studnie Przodkow i Boczne drogi ida z nimi leb, w leb, a tutaj jakos nikt o nich nie wspomina. Coz to jest? Prosze mi wytlumaczyc bo nie rozumiem. I czy ktos moglby mi przypomniec jaki jest tytul ksiazki, kotra napisala skoda co polelnila samobojstwo? Dzieki i milych snow Goonia Odpowiedz Link
mariurzka Re: Alez co wy! 22.04.05, 22:23 Ależ przepraszam, Boczne drogi wymieniłam, łatwo sprawdzić, bo to w tym wątku A jeśli chodzi o skodę, tytuł brzmi "Jeden kierunek ruchu" Odpowiedz Link
goonia Re: Alez co wy! 22.04.05, 23:11 Alez prosze, ja sie nie czepiam (wyjatkowo) ale gdzie sa Studnie pytam, bo dla mnie sa suuuupppppeeeeeeeerrrrrrr, wszystko inne tez ale jakos nikt nie dzieli mego entuzjazmu. A dialog na podworku na Chmielnej jak kustosz Chmielewskich szukal a przyjaciolka kotka zwyzywala, to cudenko jest i juz. Pozdrwawiam i dobrej nocki Goonia Odpowiedz Link
xemxija Re: Alez co wy! 22.04.05, 23:16 "Romans wszechczasow" ze wzgledu na silne pragnienie mienia tajemniczego wielbiciela ze skwerku. Odpowiedz Link
nie.lubie.wampirow Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 04.05.05, 19:40 wszystkie, które posiadam czytałam po kilkanaście razy. ale najczęściej czytany był LESIO - był dopóki nie postanowł mnie opuścić. pewnego dnia wyszedł z domu i już nie wrócił..... tęsknię Odpowiedz Link
abbra Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 17.05.05, 10:28 "Lesio " - zdecydowanie najwięcej razy . Poza tym kiedyś w trakcie długiej podróży zabraliśmy ze sobą zestaw książek Chmielewskiej - czytałam ja , moja mama i mój mąż - co chwila któreś z nas się rechotało , a mój tata , który prowadził samochód , patrzył na nas jak na półgłówków )) Odpowiedz Link
typciunia Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 13.06.05, 10:12 Trudno policzyć, ale chyba "Wszytsko czerwone". Aczkolwiek byc moze że "Całe zdanie nieboszczyka" mogło by konkurować o pierwsze miejsce. Wszystkie czytałam wiele razy i prawie każda moglaby zając to pierwsze miejsce)) Odpowiedz Link
adrianapl Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 13.06.05, 23:00 wszystkie)). duuuużo razy)) teraz czytam "Wszelki wypadek"- powrót do dzieciństwa! Odpowiedz Link
katarzyna.kot Re: Którą książkę przeczytaliście najwięcej razy? 14.06.05, 12:13 Cale zdanie nieboszczyka... i chyba najczesciej tez ze mna podrozowala...i najczesciej byla pozyczana...dlatego kazda kartke ma osobno no i Dzikie bialko i Lesia i Autobiografie... eh... z Autorki jest skarb nie kobieta )) Odpowiedz Link