stara.gropa 02.06.06, 09:54 Odbędzie się 9 czerwca, o godz. 19.00. W Szpulce naturellement Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bumbecki Re: Zebranie czerwcowe 02.06.06, 10:10 duże prawdopodobienstwo, że nas nie będzie ( Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie czerwcowe 02.06.06, 10:32 A kiedy będziecie? To może zmienimy termin zebrania. Odpowiedz Link
bumbecki Re: Zebranie czerwcowe 02.06.06, 12:31 dla nas nie ma co zmieniać terminu poza tym to nic pewnego na 100% Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie czerwcowe 04.06.06, 07:28 Ja proszę o nie zmienianie terminu. W następny piątek pewnie jeszcze więcej osób nie będzie mogło przyjść. A tak wogóle to kiedy przyjeżdża Asia? Miało to być w czerwcu. Wtedy będzie spotkanie ekstraordynaryjne )) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie czerwcowe 04.06.06, 08:15 Z tego co pamiętam, Asia celuje w bobożerstwo, a my ciągle nie wiemy kiedy ono będzie. Niezależnie od terminu też jestem za zrbraniem nadzwyczjnym horendującym. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Zebranie czerwcowe 04.06.06, 12:25 asia odwoluje czerwiec z przyczyn niezaleznych i bardzo glupich stop na bob moze tez nie trafic i szlag ja trafi stop glupio w tym roku wyszlo stop stop do dooopy stop Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie czerwcowe 04.06.06, 12:59 do doopy stop szlag stop lato i wegetacja od gorne stop bedzie dobrze stop kiedys musi nie stop stop Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie czerwcowe 05.06.06, 11:10 mamy trzymać kciuki stop_z_pytajnikiem ile i kiedy stop wiosna u nas do doopy stop bób będzie od razu chłodniczy stop Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie czerwcowe 05.06.06, 11:18 Depesza z ostatniej chwili: bob ma paczki stop panice stop Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie czerwcowe 05.06.06, 11:41 ale czy lubi zimne deszcze stop przymrozki stop gradobicia stop wiosenne śniegi stop stop stop Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie czerwcowe 05.06.06, 11:56 g0p0s napisał: > ale czy lubi zimne deszcze stop przymrozki stop gradobicia stop wiosenne śniegi stop stop stop Temu w paczkach mróz dobrze robi) A pączki, miejmy nadzieję, przeżyją. Tak, jak my musimy. Mamy jakieś wyjście? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie czerwcowe 05.06.06, 11:43 W kwestii formalnej: Szpulka się przechrzciła na Podobno. Szpulka ma na drugie. Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Zebranie czerwcowe 05.06.06, 12:52 Ja prosze o zebranie wyjazdowe w Krakowie Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie czerwcowe 05.06.06, 13:49 Zarząd TWCh uprasza wszystkich uczestników zebrania o przyniesienie kleju do papieru. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie czerwcowe 05.06.06, 14:03 W czym chcesz, ważne, żeby skleił papier. Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie czerwcowe 05.06.06, 14:04 O matko kochana... Atmosfera w tej Szpulce za mało odurzająca jest? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie czerwcowe 05.06.06, 14:07 Nie pomyślałam o takim wykorzystaniu specyfiku. Jak go trochę zostanie, to możemy sobie wąchnąć Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie czerwcowe 05.06.06, 14:22 Do wąchania to zdaje się but(d?)apren podchodzi Jakiś klej do papieru to się jadło. Nie był jednak zbyt smaczny, bo ani marki ani smaku nie pamiętam. A nie można użyć papieru z klejem, jak przy znaczkach? Takiego lizuśnego? Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie czerwcowe 05.06.06, 14:52 Będziecie robić wycinanki z kolorowego papieru w ramach ćwiczeń manualnych, kleić latawce, czy może wklejać zdjęcia do rodzinnego albumu? A mnie tam nie będzie! Szkoda. Mam taki dobry klej introligatorski. Odlotowy: całkiem bezwonny, a trzyma na mur. Mówię o papieroplastyce, oczywiście. ) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie czerwcowe 05.06.06, 14:57 Nie wiem czemu, ale mnie w pierwszej chwili przyszło do głowy przyklejanie literek wyciętych z gazet na kartkę papieru... Tylko nie wiem do kogo i z jaką treścią Odpowiedz Link
edyta95 Re: Zebranie czerwcowe 05.06.06, 15:02 a ja wiem do kogo a nad treścią trzeba myśleć, praca domowa taka Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie czerwcowe 05.06.06, 14:26 Niestety nie. Może być przezroczysta taśma klejąca. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Zebranie czerwcowe 05.06.06, 14:32 na zebraniu musimy poważnie o tym moderowaniu pogadać bo mnie krew zaleje Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie czerwcowe 05.06.06, 14:33 Chciałabym zobaczyć, jak doprowadzisz do poważnej dyskusji))))))))) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie czerwcowe 05.06.06, 14:47 E tam, nie ma co się nerwować. Raptem sobie kilka dni poczekamy na zmianę motta. Odekwatnie do aktywności. Odpowiedz Link
jotka13 Re: Zebranie czerwcowe 06.06.06, 13:30 Każdy ma mieć swoje przybory biurowe, czy wystarczy jak jedna osoba się poświęci? Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Zebranie czerwcowe 07.06.06, 07:51 No i jak zwykle Kraków stratny. Będę w piątek służbowo w warszawie, ale do 19- tej czekać nie będę bo potem bym nie miała czym do Krakowa wrócić. A mój szef dobry bardzo i nie dociekliwy, ale hotelu z piątku na sobotę nie podpisze tylko dlatego że ja się chcę z kimś spotkać. Niestety spotkanie TWCh to zbyt mały atgument. Acha, Stara gropo dziękuję za legitymację. Szkoda tylko, że w miejscu na zdjęcie nie wpisałaś "ważne z dowodem osobistym". Od 1,5 roku nie mogę wyrobić nowego paszportu, bo nie mogę dojśąć do fotografa. Nie mogę zmienić dowodu osobistego, z przyczyn tych samych. Gdybyś krzyczała o zdjęcie wcześniej, przed wysłaniem, to kto wie czy nie załatwiłabyś mi wszystkich ważnych spraw. Dla legitymacji TWCh ze zdjęciem, pewnie bym załatwiła nawet fotografa. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie czerwcowe 09.06.06, 12:37 Oczywiście. Pustki będą, może muzykę ściszą Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie czerwcowe 09.06.06, 12:39 Jak zwykle życzę Wam miłego wieczoru, owocnych obrad i udanego klejenia Odpowiedz Link
mariurzka Re: Zebranie czerwcowe 09.06.06, 13:01 Ja również życzę Wam miłych i owocnych obrad Westchnijcie cicho za tymi, którym ostatnio do Was nie po drodze, choć bardzo by chcieli... I za tymi, którzy pozostają w stanie pogłębiającej się wiosennej depresji... Przytłoczona życiem Mariurzka Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie czerwcowe 09.06.06, 13:14 Mariuszko, lato już prawie, więc głowa do góry! Będzie lepiej, bo w końcu być musi, łaski nie robi. Całuskuję Cię optymistycznie Groha, której też nie po drodze Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie czerwcowe 09.06.06, 13:12 Drodzy Towarzysze, nie zapomnijcie o taśmie klejącej (będzie lepsza od kleju). Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie czerwcowe 09.06.06, 14:51 Taśma w torebce (dobrze, że nie uznaję małych). A nożyczki??? Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie czerwcowe 09.06.06, 21:27 Proszę, napiszcie szybko, jak Wam się udał wieczór i niech to nie będzie o żadnym meczu... Skoro mój mąż, który uznaje wyłącznie siatkówkę i żadne inne mecze go nie obchodzą, dzisiaj zasiadł przed telewizorem, to znaczy, że zapanował jakiś obłęd, którego ja kompletnie nie ogarniam. Idę na spacer. Napaść, to nikt mnie nie napadnie, bo na ulicy żywego ducha, ale zimno, jak diabli, więc na pewno się przeziębię. Na złość, cholera jasna, psia krew. P.S. O, już nam podobno wrąbali gola. Ja przepraszam, wychodzę. Odpowiedz Link
ida14 Re: Zebranie czerwcowe 09.06.06, 22:53 A ja mecze uielbiam, ale po golu wyszłam, aż tak masochistyczna nie jestem... Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie czerwcowe 09.06.06, 23:10 Iduś! Wszelki duch... Gdzież ty się podziewała, że Cię tak długo tu nie było? Wołamy Cię z Wołoduchem i wołamy, a Ty nic. W powieści się znalazłaś i nawet o tym nie wiesz. Sławna jesteś! Leć szybko czytać Przepraszam, czy zebranie już się skończyło? Mniemam, że z lepszym wynikiem, niż mecz? ) Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie czerwcowe 09.06.06, 23:40 groha napisała: > Przepraszam, czy zebranie już się skończyło? Mniemam, że z lepszym wynikiem, > niż mecz? ) Ależ oczywiście. Wynik zebrania zawsze jest pozytywny. Jaki by nie był Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 09.06.06, 23:07 Zebranie było kameralne, bezmeczowe, beznikotynowe, bezalkoholowe, ale za to babskie. Obecność w kolejności przybycia: Edeka, Jotka, Stara Gropa, Edyta i Anmanika. Finanse TWCh poprawiły się. Starej Gropie udało się wynieść z Mennicy Państwowej 55 tys. złotych polskich (aktualnych). Jedyny szkopuł, że trochę porwanych. Dlatego był apel Szefowej o przyniesienie taśmy klejącej, co też zostało karnie wykonane przez członków TWCh tj. przyniesienie, a nie klejenie. Pytanie ze znajomości twórczości JCh dotyczyło dużej jasnej torby z dziwną zawartością. W jakiej książce wystąpiła? Odpowiedź zostanie podana terminie późniejszym, o ile ktoś nie odgadnie wcześniej. Nieznajomość pewnych szczegółów została usprawiedliwiona chęcią wielokrotnego czytania książek JCh, a nie żeby od razu wiedzieć kto zabił. Nie mam takiej pamięci jak niektórzy dzisiaj nieobecni, ale mam nadzieję, że jeszcze Koleżeństwo uzupełni moje wypociny. Aha, była jeszcze mowa o kopaniu grobu dla konia pociągowego. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 09.06.06, 23:24 Rozważany był też w dalszym ciągu pomysł Orderu Uśmiechu dla Guruy. Mają być uzyskane wiadomości o oficjalnej drodze wystąpienia od osób w jakiś sposób związanych z Kapitułą Orderu, czyli po prostu szukamy znajomości Dowiedzieliśmy się jak wnieść jednoosobowo na 3 piętro bez windy paczkę ze złożonym stołem z Ikei. Odpowiedz Link
marrtawu Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 09.06.06, 23:40 A ja wiem, co to za książka Albo tak mi się wydaje... przyznać mam się oficjalnie? Strasznie chciałam dziś dotrzeć i bardzo mi przykro, że nie zdołałam, bo miałam zamiar pokajać się za moje wyrywkowe podczytywanie przez kilka ostatnich tygodni. Jak los da, będę w lipcu. Uhoredujemy na zapas moje urodziny Edeko, speszal apolodźajs for ju: z książką nie uciekłam, mam, lezy i grzeje półkę, bo... wymiękłam na trzydziestej stronie. No, ale może po sesji będę miała mózg wyżęty i dam radę A propos sesji - to znowu kolejna - dacie wiarę? Ledwo się tamta zakończyła... Moją pierwszą oceną uzyskaną w obecnej jest rysynek krzesełka. Bardzo obiecujące... Tęskniłam za TWCh!!! A TWCh za mną???? Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 09.06.06, 23:47 Och, Marta, jak się cieszę, że się odezwałaś. Wcale nie z powodu książki - spokojnie sobie czekaj na natchnienie czytelnicze, może to będzie dopiero jak nas śnieg zasypie (fuj, fuj, fuj). Szkoda, że nie zrobiłaś sobie przerwy w nauce na spotkanie, później lepiej Ci by wchodziło do głowy Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 10.06.06, 00:12 marrtawu napisała: > Tęskniłam za TWCh!!! A TWCh za mną???? Uschłam z tęsknoty! Sesja sesją, ale żeby tak nic, ani słowa tutaj, przez tyle czasu, choćby dla rera... relaksu, to już trzeba sumienia nie mieć, wiesz? Niedobra Ty. Zobaczysz, kiedy już będziesz tą najwybitniejszą weteryniarką w UE, to przyjadę z kotami i poszczuję Frycka, on do gryzienia zawsze chętny) Odpowiedz Link
marrtawu Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 10.06.06, 17:02 Dobrze, to chwilka reraksu musi być W ramach reraksu popijam koktail truskawkowy, dzieląc się sprawidliwie z psem i nadrabiam forumowe zaległości. Opowiem Wam też o najnowszym nabytku moim, który cieszy oko - pamiętacie dwie dekady temu szał na buty czeszki? Otóż wydrapałam je na jednych z targowisk, teraz są produkowane w Polsce, w wielu kolorach i serce mi rośnieDDDD Edeko, zafunduj potomkiniom! Choć nie wiem, czy docenią, z racji młodego wieku Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 10.06.06, 17:11 Marta, a jak wyglądają te buty? Odpowiedz Link
marrtawu Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 10.06.06, 19:12 Nie wiecie???? Istny szał ciał i uprzęży ursynowskiego podwórka w latach osiemdziesiątych, wiadomo mi, że na innych podwórkach też królowały Tu są niezbyt wyraźne... www.allegro.pl/item109212190_nowe_jarmilky_czeszki_tenisowki_tanio_.html#photo Tu nieco lepsze, ale brak im gumki pośrodku: www.allegro.pl/item109212190_nowe_jarmilky_czeszki_tenisowki_tanio_.html#photo Oldschool, jak słusznie ktoś zauważył w opisach tych bucików Odpowiedz Link
marrtawu Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 10.06.06, 19:13 Ten drugi link naturalnie miał się różnić od pierwszego , nie wiem, dlaczego wkleja się tylko jedno zdjęcie. No, nic. Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 09.06.06, 23:57 Edeko, dziękuję bardzo. Nie mogłam się doczekać sprawozdania, tak mnie nurtowało to tajemnicze przeznaczenie materiałów klejących. Rozumiem, że "porwane" nie znaczy, iż walory zdążyły już przejść przez niszczarkę? A nawet jeśli, zawszeć to jakiś pieniądz... O ile mnie pamięć nie myli, mamy w Towarzystwie wybitną specjalistkę w układaniu puzzli, ale zniknięta ostatnio jest. G0p0s też? Koniec świata. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 10.06.06, 00:02 Dobrze zgadłaś - przez niszczarkę. Popatrzyłam sobie na ten brykiecik i miałam takie kiepskie skojarzenia. Moja szefowa jest szybka w wyrzucaniu papierów i nie raz przychodziła z przedartym dokumentem, żeby go skleić. A teraz kupiła sobie niszczarkę ... Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 10.06.06, 00:14 Jeszcze jedno mi się przypomniało. Edyta wysnuła teorię dlaczego JCh uznaje jedynie chodzenie przez panie w spódnicach i na obcasie. Po prostu wtedy JCh kosi całą konkurencję. I my się z tym zgodziłyśmy. To tak a'propos zdjęcia Guruy z odbierania orderu i dostrzeżenia przez Krzyśka nóg Guruy pod stolikiem. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 12.06.06, 11:47 pierwsze primo cieszę się że się Marta odnalazła drugie primo na zebraniu: powrócono obficie to tematu toalet, strasznie nas ten temat nurtuje obgadano kibiców pozazdroszczono jednej członkini nie[polskiego obywatelstwa wymieniono uwagami na temat beżowych torebek i pasujących do nich butów dyskutowano o srebrnej biżuterii obgadano moderatorstwo pożarlo lody w kolorach Szpulki pożarlo sałatkę i bułki w kolorach jw wypito dużo najlepszej herbaty na świecie znęcano się nad Cafeszpulką odciągając ją od meczu próbowano przekupić kelnera rozważano próbę wybicia okna A to info specjalnie dla goposa - było wyjątkowo cicho pozdrowionka Odpowiedz Link
anmanika Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 12.06.06, 11:55 Ciekawe jak towarzystwo się rozkręciło po moim wyjściu Przekupstwo? Próba wybicia okna, no,no... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 12.06.06, 14:25 Chciałam dodać, że mamy napisać skargę na Biuro Bezpieczeństwa Państwa. Panowie z tego biura nie chcieli mnie wpuścić do Kancelarii Premiera za okazaniem naszej legitymacji. Nie podobała im się! Odpowiedz Link
edyta95 Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 12.06.06, 14:26 głupie one, takie ładne zdjęcie Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 12.06.06, 14:44 A po co się pchałaś do premiera? Jak do TWCh zaczną się zapisywać politycy (tu garść komplementów dla wszelkich ugrupowań), to ja wychodzę Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 12.06.06, 14:47 Przymierzałam się do gabinetu Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 12.06.06, 14:49 I jak Ci się siedziało w fotelu? Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 12.06.06, 16:23 Nie wiemy, z jakim jeszcze ładunkiem, oprócz wspomnianej legitymacji, Szefowa usiłowała wejść do tej Kancelarii, więc nie bądźmy wyrywni w ocenie. Ładunkiem w sensie bagażu, rzecz jasna) Odpowiedz Link
marrtawu Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 12.06.06, 17:04 Ale wyobrażam sobie mine tych zapewne łysych panów, jak serdecznie roześmiana Gropa macha im czerwoną karteczką z pegazikiem..... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 13.06.06, 07:22 Nijak mi się nie siedziało, bo na widok naszej legitymacji zamknęli drzwi Kancelarii. Sfrustrowanana poszłam do NBP i zabrałam im 55 tys. zł. Będzie na składki. Próbowałam uciec ze sztabą złota wartą 700 tysięcy, ale ta cholera ważyła 12 kilogramów. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 12.06.06, 17:20 g0p0s napisał: > A po co się pchałaś do premiera? Jak do TWCh zaczną się zapisywać politycy (tu > garść komplementów dla wszelkich ugrupowań), to ja wychodzę A wlasciwie dlaczego nie? Musieliby udowodnic duzo wyzscza niz ponadprzecietna znajomosc tworczosci (ze szczegolnym uwzglednieniem opinii na temat polityki i politykow), dokonac kilku probnych przekladow (angielski arabski i szwedzki - bo mozemy ocenic jakosc), no a pasowanie... Wyobrazacie sobie pana A.L. szczekajacego pod stolikiem: Hau, hau, hau, Balcerowicz nie jest swinia... I cos takiego sfilmowac i umiescic w internecie! Jakies inne propozycje? Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 12.06.06, 18:22 Jestem za, pod warunkiem że pasowanie będzie na replice Tytanica. Ilość miejsc w szalupach - tylko dla załogi. Na wszelki wypadek uzbrojonej w broń palną. Żadnych szczęśliwych zbiegów okoliczności. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 12.06.06, 19:56 Mam nadzieje, ze akwen strzezony bedzie przez wyglodzone zarlacze i piranie 8-{)> Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
ida14 Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 12.06.06, 20:08 Wixcie co... Ja mam inicjały A.L... no ładnie... Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 12.06.06, 20:44 A jestes politykiem? Nie wiedzialem... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
ida14 Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 12.06.06, 22:00 nie jestem politykiem, ani tym bardziej panem Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie czerwcowe - sprawozdanie 13.06.06, 08:15 woloduch1 napisał: Wyobrazacie sobie pana A.L. > szczekajacego pod stolikiem: Hau, hau, hau, Balcerowicz nie jest swinia... Tego nie jestem w stanie sobie wyobrazić. Odpowiedz Link