kasiakaz1 22.07.06, 16:18 Kochani, dziś Święto Czekolady, Proszę, poczęstujcie się. Ja preferuję gorzką, im większa zawartość kakao tym lepiej. Ale taką wedlowską z nadzieniem tofi też nie pogardzę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ida14 Re: E. Wedel. 22.07.06, 17:01 Tofi nie cierpie. lubie czekolade z orzechami, bakaliami i z nadzienieami, ale owocowymi, no i mleczną. zapomniałam, najbardziej lubie białą! Odpowiedz Link
groha Re: E. Wedel. 22.07.06, 23:33 Bardzo mi się podoba takie święto Wprawdzie nie zjadłam dzisiaj ani kawałeczka, bo zapchałam się czereśniami na amen, ale za to obejrzałam sobie po raz n-ty film "Czekolada". A teraz nucę: "Czekolada, chałwa i małpki..." Święto chałwy też mi bardzo pasuje Odpowiedz Link
kasiakaz1 Re: E. Wedel. 23.07.06, 10:12 Ja chciałabym jeszcze święto marcepanu. Ostatnio nie żywię się niczym innym Odpowiedz Link
kasiakaz1 Re: E. Wedel. 23.07.06, 11:25 Bób i czereśnie jak najbardziej - sezonowo, jest to tak oczywiste że się nimi objadam że nie trzeba o tym pisać (plus fasolka szparagowa). Macepan jako danie deserowe pasujące do każdego posiłku. A czereśnie najlepsze są w plenerze gdzie mozna pluć pestkami na odległość Odpowiedz Link
dorka_31 Re: E. Wedel. 23.07.06, 12:41 Hmmm, czekolada... ja preferuję bez orzeszków, może być z nadzieniem lub bez. A co powiecie o czekoladzie na gorąco? Takiej prawdziwej, od Wedla (nie takie mocniejsze kakao, jak w innych kawiarniach). Z ogromnym sentymentem wspominam pijalnię czekolady u Wedla, gdzie chadzałam z koleżankami w czasach studenckich. Wtedy podawano tam tylko czekoladę i wafelki torcikowe, nic więcej. Dzisiejsza kawiarnia to już nie to samo... Odpowiedz Link