Dodaj do ulubionych

Aktualności z kraju i ze świata, cz.4

24.11.06, 17:00
Uprzejmie proszę wszystkich wiedzących o komunikat, czy mała
chmielewszczanka, której oczekujemy tutaj przez dziewięć miesięcy z hakiem,
zdecydowała się wreszcie opuścić przytulny schowek u mamy Mariken i czy można
już ją witać na tym najpiękniejszym ze światów, gratulować rodzicom, pić
pępkówkę itp. Bo mnie gryzie ten brak informacji. Przecież my nie wiemy, czy
już można rozpleść paluszki, czy trzymać nadal, a tu czas leci. Mariken, mów
szybko, czy już po wszystkim i kogo trzymasz w ramionach: Polę czy Kalinę? smile
Obserwuj wątek
    • mzrr21 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 24.11.06, 17:08
      Też sie nad tym zastanawiam, ale cholera wie. znaku życia obie nie dają
      • goonia Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 24.11.06, 18:07
        musi, ze zajente som.
    • mariken Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 24.11.06, 18:19
      nic mi nawet nie mówcie...
      jej się tak bardzo u mnie podoba, że wyleźć nie chce!! no, ja jej się w sumie
      nie dziwię - za oknem buro, zimno, ogólnie świat mało przyjazny jakoś jest...
      pomijam już fakt, że jutro mija 9 dni po terminie, i jak tak dalej pójdzie, we
      wtorek zapakują mnie do szpitala. a już w ogóle jest niefajnie, bo w całej
      stolicy naszej ukochanej nie ma miejsc na patologii i jutro muszę wpisać się na
      listę rezerwową (!!).

tak więc uprasza się o dalsze trzymanie kciuków smile
      jak tylko mała zdecyduje się opuścić mój gościnny brzuch, małż mój ma polecenie
      wysłać maile do wszystkich zainteresowanych - nie muszę chyba dodawać, że TWCh
      zajmuje zaszczytne miejsce na liście?

dziękuję za wsparcie smile
      joaśka

ps. zdecydowałam się ustąpić małżowi w kwestii imienia - będzie Kalina - bo
      obiecał, że nocne wstawanie oraz kąpiele bierze na siebie smile)
      następna córka będzie Pola smile
      • goonia Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 24.11.06, 19:02
        Mariken - trzymamy zatem kciuki za szybkie pojawienie sie Kalinki na swiecie.
        Cierpliwosci, to juz blizej niz dalejsmile
        Forumowa ciotka Goonia

Ps. W kwestii imienia tez ustapilam mojemu, zrezygnowalam z Amelki. Ale przy
        pierwszym dziecku dotad szukalismy az sie zgodzilismy oboje, o ustepstwach nie
        bylo mowysmile
        • never_enough Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 24.11.06, 19:48
          Również czekam na dzieciątko chmielewskie smile))
          Pozdrawiam smile)
          • mzrr21 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 24.11.06, 20:19
            Głupie jakie toto, czy co?
            Zresztą nie dźiwię sięe "Dziwnty jest ten świaT"
    • groha Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 24.11.06, 20:47
      Mariken, zaplatam więc ponownie paluszki i zwiększam intensywność pozytywnego
      myślenia celem przyśpieszenia akcji porodowej, bo choć takie czekanie, to
      normalna normalność, ale wierzę, że masz już trochę dość. Będzie dobrze.
      Powiedz Kalinie, że forumowa ciociobabcia Groha mówi, iż ten świat wcale nie
      jest taki dziwny, lecz ciekawy jest on oraz bardzo piękny. I cały na nią czeka!
      Niech więc się spręży i wyłazi z tej ciasnoty, bo my też czekamysmile
      • mariken Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 25.11.06, 18:48
        taa...
        byłam na ktg - ślicznie się wierciła, serducho jak dzwon biło, tylko te
        skurcze... zapisały się całe DWA uncertain//
        konsultacje z lekarzem (jest super, zalecenie: czekać!) przyniosły efekt taki,
        że w aptece zakupiłam olej rycynowy, który ponoć skurcze pobudza - test
        odbędzie się w poniedziałek po kolejnym ktg

jutro zamierzam odbyć czterogodzinny co najmniej spacer, który być może
        pomoże uncertain

ech, smutno mi, bo już prawie wszystkie koleżanki z forum dla listopadówek się
        rozdwoiły (a jedna nawet roztroiła), zostało nas baardzo mało...

chyba czas na LESIA i słonia...

joaśka
        • mzrr21 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 25.11.06, 18:59
          Ja rodząc mojego pawełka czytałam Szwejka.
          Ale ja i tak z trudem zdążałam do szpitala co by dzieci na świat na ulicy nie
          przyszły
        • mzrr21 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 25.11.06, 19:00
          A tak w charakterze nagany, szwendasz sie po obcym forum a MY nic nie wiemy?
          • mariken Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 25.11.06, 19:21
            ech, ja się w trakcie tego oczekiwania szwendam po wielu forach smile))) -
            wszystkie widać po kliknięciu w mój nick smile))

ale na pierwszym miejscu jest oczywiście TWCh smile)
            • edeka5 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 25.11.06, 19:49
              Szwendaj się póki masz czas.
              Później to będziemy Cię poszukiwać poprzez wątek "Poszukiwany, poszukiwana" smile
              • mariken Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 25.11.06, 20:46
                nie będzie takiej potrzeby smile)
                zgłoszę się sama, jak tylko będę mogła usiąść przed komputerem ;-DDD

przeterminowana joaśka z załadunkiem
                • groha Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 25.11.06, 23:39
                  Joasiu, spaceruj, chlapnij sobie czerwonego winka i śmiej się z tego
                  przeterminowania. W końcu ciąża, to problem, który zawsze ma rozwiązaniesmile
                  A słyszałaś o tym góralu, co odbierał poród przy latarce? Pewnie słyszałaś. No,
                  to Ci opowiemsmile) Zima była sroga, drogi zawalone śniegiem, prądu zabrakło,
                  chałupa od świata zupełnie odcięta, znikąd pomocy, a tu przyszedł czas na
                  gaździnę i zaczęła rodzić. Gazda w panikę nie wpadł, bo to dla niego nie
                  pierwszyzna, tylko młodsze dzieciska przegnał z izby do sieni, a najstarszemu
                  wraził latarkę do ręki i rzekł:
                  - Stawaj tu, będziesz świecił.
                  A sam fachowo zabrał się do pomocy i już dziecko było na świecie. Ale po chwili
                  gaździna znów zaczęła postękiwać, syn przyleciał z latarką, a gazda odebrał
                  drugie dziecko. Gdy jednak zobaczył, że na świat szykuje się trzecie, wrzasnął:
                  - Jędrek, gaś! Musi one do światła tak lezo!
                  smile
                  • mariken Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 26.11.06, 00:41
                    no piękne po prostu big_grinDDDD
                    opowiem małżowi jak wróci z torwaru z gali bokserskiej - jest tam rzecz jasna
                    jako widz wink)

j.& k.
        • kasiakaz1 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 25.11.06, 23:19
          mariken napisała:

> chyba czas na LESIA i słonia...

A pamiętasz co czytała Gurua? Wprawdzie po porodzie, ale może przed też będzie
          dobre. "Maleńkie lato" Mrożka. Polecam, skurcze śmiechowe gwarantowane.
          Trzymam kciuki mocno za Was obie!
          • groha Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 26.11.06, 00:20
            O, to to! Ja myślę, że ten w szapoklaku i z allelują na ustach, jest nawet
            lepszy przedsmile
            A tak z innej beczki, to powiem Wam, że dzisiaj uwierzyłam w słowa Gurui o
            starości, której nie ma. To znaczy, dotąd niby też wierzyłam, ale co będę
            szklić - czasem miałam leciutkie wątpliwości. A dzisiaj, jak niewierny Tomasz:
            zobaczyłam, dotknęłam, uwierzyłam na mur. Spędziłam bowiem wieczór z uroczą
            panią, o pięknych zmarszczkach, wielkiej mądrości i cudownym charakterze, z
            którą poplotkowałam o wszystkim: o kotach, polityce, zmianach w klimacie,
            najpyszniejszych gatunkach kawy i dobrym winku. Młoda, pełna życia osoba, która
            też uważa, że na starość ma jeszcze czas. Właśnie kończy... 95 lat. I to
            rozumiem. Też tak chcę. Taka wersja wiecznej młodości bardzo mi odpowiadasmile
            • mzrr21 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 26.11.06, 00:40
              Też to mam. Na badania do Instytutu Onkologii jeździ albo chodzi ze mną moja
              sąsiadka. Ma tylko 78 lat, ale patrząc na nią to gejzer młodosci.
    • mzrr21 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 26.11.06, 00:45
      Może tak urudź wreszcie!!!!!!!
      • mariken Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 26.11.06, 00:54
        o rany, jak ja bym chciała...
        w poniedziałek powiem lekarzowi, że ma młodą wyciągnąć siłą wink))

j.
      • groha Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 26.11.06, 01:05
        Uprasza się nie krzyczeć w środku nocy i nie poganiać ciężarnej.
        • maalza Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 27.11.06, 10:12
          Mariken, jesli olej rycynowy nie pomaga ani spacer, to jest jeszcze jedna
          rzecz, ale nie będę tu głosno mówic, żeby nie gorszyc młodzieży obecnej w
          TWCh tongue_out
          Groho - z Twojego kawału sie SPŁAKAŁAM JAK BÓBR!! Doskonały!
          • asia.sthm Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 27.11.06, 12:28
            Cos mi sie zdaje. ze ta kobieta juz pieknie rodzi smile))

Ja mam dzieci poniedzialkowe i mowie wam, to sa znakomite egzemplarze.
            Joasiu oddychaj i przyj, kochana przyj ladnie.
            Kalineczke usciskaj najpierw od forumowych ciotek i wujkow.
          • groha Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 27.11.06, 12:33
            Stary ten kawał, jak świat, ale też go lubięsmile
            A'propos świat - listonosze w Warszawie ponoć wrócili do pracy! Stara Gropo,
            miej oko na swojego! Po tak długim okresie frustracji i niechodzenia, może być
            w średniej formie i omijać numery nieparzyste. Z powodu bólu nóg, na przykład.
            Pilnuj więc!
    • xkropka Nowy chmielewszczyk- wybacz,Mariken, że się wtrącę 27.11.06, 13:52
      W sobotę o 19.45 przyszedł na świat Krzyś, syn Siwejpp i Antyhiggsa - pewnie
      jeszcze niektórzy ich pamiętają smile

• bumbecki Re: Nowy chmielewszczyk- wybacz,Mariken, że się w 27.11.06, 14:13
        oooo smile no to gratulacje smile))
      • edeka5 Re: Nowy chmielewszczyk- wybacz,Mariken, że się w 27.11.06, 20:35
        Pamiętają, pamiętają. Przekaż gratulacje smile
        • asia.sthm Re: Nowy chmielewszczyk- wybacz,Mariken, że się w 27.11.06, 20:49
          Krzysko nam sie urodzil smile))
          Gratuluje rodzicom szczerze... ajesli beda chcieli sie kiedys wyspac to niech
          panicza podesla cioci Asi. Jestem mistrzem w ciotkowaniu smile

PS A Kalinka nadal sie wyglupia i nie chce wyjsc?
          Ach ta dzisiejsza mlodziez wink))))
          • meduza7 Re: Nowy chmielewszczyk- wybacz,Mariken, że się w 27.11.06, 21:54
            Może jej poświecić???
            • groha Re: Nowe chmielewszczyki :) 28.11.06, 00:11
              Serdecznie pozdrawiam nowego chmielewszczyka Krzysia oraz jego Rodziców!
              A Kalina już tuż tuż! Myślę, że jutro, proszę koleżeństwa, trzeba wydatnie
              wzmocnić trzymanie kciuków, żeby wszystko poszło gładko. Mnie już palce
              zawiązały się w supeł i przejęta jestem strasznie, bo to moje pierwsze forumowe
              dzieckosmile)
            • asia.sthm Re: Nowy chmielewszczyk- wybacz,Mariken, że się w 28.11.06, 09:56
              Kalince dzis oksytocyna w oczy poswieca smile)))))
              Dostalam wczoraj taka wiadomosc:

w koncu polozyli mnie na patologii i wypuszcza dopiero z Malasmile
              od jutra rollercoaster, czyli oksytocyna.
              trzymajcie kciuki!
              mariken

No to trzymamy prosze Panstwa: §¤§ i &¤&
              • lylika Re: Nowy chmielewszczyk- wybacz,Mariken, że się w 28.11.06, 14:54
                Pozdrawiam "Nowalijka Krzysia" i "Leniuszkę Kalinkę". Rodzicieli też. Serdecznie!!!
    • lylika Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 30.11.06, 10:45
      Mgła się rozwiała i ukazała nagą prawdę. Wszyscy zniknęli.sad
      • g0p0s Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 30.11.06, 11:14
        My nie krowy sołtysa z Wąchocka i mgła nas nie podusiłasmile
    • g0p0s Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 30.11.06, 11:29
      Do poczytania i oglądania. Poznajecie kogoś na zdjęciach?

www.pinezka.pl/content/view/2260/216/
      W nowym numerze ma być kolejna relacja.
      • g0p0s Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 30.11.06, 11:36
        Nie wiem, czy czegoś w zapowiedzi nie pokręciłem.
        A to już prawie znacie:

www.pinezka.pl/content/view/2226/225/
        • groha Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 30.11.06, 11:56
          Nie pokręciłeśsmile Będzie o Anatolce, TWCh i certyfikowanych myziaczach Pobudki.
          Już jutro. Bowiem Autora stara się, jak może i rozsławia Szanownych gdzie się
          tylko dasmile)
          • asia.sthm Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 30.11.06, 13:23
            O jak fajnie !
            Niech ja wreszcie dostane komputer w domu. Okropnie sie zyje bez komputera sad
            • groha Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 30.11.06, 13:34
              O matko kochana... Asiu, a za co taka straszna kara, że tak zapytam z
              ciekawości? Brak komputera, to jak izolatka z zakazem korespondencji! Widać
              nieźle musiałaś narozrabiaćwink
              • lylika Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 30.11.06, 13:37
                Pewnie przehandlowała komputer za gumiaki z krokodyla.smile
    • g0p0s Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 01.12.06, 11:14
      Autora o nas pisze. Swoją drogą to czemu tak Grohę tam zwą?
      www.pinezka.pl/content/view/2298/216/
      • groha Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 01.12.06, 11:29
        Tam są same autory, Goposie. Autorzy i autory. To tak dla podkreślenia płci i
        wielkości, jak mniemam. Wiesz, to tak, jak z tym stopniowaniem: mały potworek -
        potwór - wielka potwora... smile)
        • lylika Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 01.12.06, 12:54
          Czy ta lenica /mój rodzaj żeński od lenia/ Kalina wreszcie wylazła z ukrycia? Ktoś Ją wie?
          • groha Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 01.12.06, 14:29
            Nic nie wiem, ale myślę, że skoro Mariken milczy, to znaczy, że już ma ręce,
            głowę i serce zajęte Kalinką. Dzieciątka potrafią zająć wszystkosmile
            No, i już mamy grudzień. Tak więcej wiosennie się zaczął. Najgorzej, to
            świętemu Mikołajowi chyba. Po czarnoziemie saniami nie da rady, renifery
            strasznie się męczą, więc pewnie zasuwa do nas piechotą, starowina.
            • asia.sthm Od Mariken :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))) 05.12.06, 14:35

Z radością informujemy o narodzinach naszej córki Kaliny Lucyny, która
              przyszła na świat 3 grudnia 2006 o godzinie 22:15 z wagą 3200 gram i 51 cm
              wzrostu smile.

No!! ciotki i wujki , odstrzelmy szampana za nasza Kalinke i jej dumnych
              szanownych rodzicieli.
              Tylko cicho, nie budzic Dziecka
              • g0p0s Re: Od Mariken :)))))))))))))))))))))))))))))))) 05.12.06, 15:00
                Dobrze, że wpisałaś w tytule od kogo jest wiadomość. Tłumaczenia bolywoodzkie
                mi się przypomniałysmile
                • asia.sthm Re: Od Mariken :)))))))))))))))))))))))))))))))) 05.12.06, 15:20
                  Tak? A gdybym nie napisala w tytule od kogo, to wyszlo by ci ze urodzilam sobie
                  znienacka coreczke? Ja juz jestem od rozpieszczania cudzych dzieci a nie od
                  rodzenia wlasnych. Teraz niech inni sobie rodza a ja bede tylko rozpieszczac
                  wszystkie jak leci.... jak dziadowskie bicze wink)

Zrob Kalince bollyfilmik w prezencie, ucieszy sie panieneczka.
              • lylika Re: Od Mariken :)))))))))))))))))))))))))))))))) 06.12.06, 09:24
                W niedzielę urodzona!
                Kalince i Jej mamusi radości, miłości i zdróweczka.
    • g0p0s Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 09:19
      Siatkówka.
      Nasi wygrali z Bułgarią i jutro z Brazylią grają o mistrzostwo świata!!! To
      naprawdę trzeba oglądać, nie tylko że nasi wygrywają, ale naprawdę koncertowo
      grają. 30 lat temu na olimpiadzie wygrali z ZSRR w finale, co było triumfem
      niebywałym (oglądałem, emocje nocne były maksymalne). Na tych mistrzostwach z
      wyniku 0:2 wygrali z Rosją 3:2! Potem rozwalili Serbię i przed chwilą Bułgarię.
      Wolę siatkę od Małysza. Kobietom w tym roku nie wyszło, ale ich oglądanie jest
      przyjemnesmile
      • ida14 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 11:41
        Też ogladałam, ale tylko 4 set. nie na moje nerwy, ale jutro i tak zobacze
        finał smile
    • woloduch1 Kanada juz nie odcieta 02.12.06, 16:34
      Wreszcie znowu na forum!
      Cosik sie gdzies przydarzylo... W czwartek przeczytalem post nadany o 17:11 i
      kiedy godzine pozniej chcialem sprawdzic kolejne, domena zdecydowala mnie
      odciac. Przez cala reszte czwartku, i caly piatek wyswietlala informacje o
      timeoucie. Nie tylko mnie, jak sie okazuje, bowiem, zdenerwowany wielce
      niemoznoscia poczytania ukochanego forum, sprawdzilem z Goonia. Ja tez odcielo,
      przy czym w jej wydaniu bylo gorzej, albowiem kazda proba polaczenia sie
      wywolywala totalny pad komputera. Jednakze, sadzac z ruchu na forum, odcinanie
      bylo jakies takie wybiorcze - Kanada nie, reszta swiata - tak. Ciekawe, czym
      Kanada sie narazila Gazecie?

Pozdrawiam

Woloduch
      • mzrr21 Re: Kanada juz nie odcieta 02.12.06, 16:41
        Nie tylko Kanada. Włochy napewno, UK napewno. Tak generalnie wszystko poza
        Polską. Jakieś taki hakerskie nastąpiły, pisali nawet z których krajów, ale ja
        nie chcę się narazić, że źle powiedziałam wiec nie powiem. Jak znajdziesz w
        portalu wiadomości z wczoraj to sie dowiesz
    • mzrr21 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 16:44
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3766955.html
      Je umiem wklejać jak trzeba ale jak sobie przepiszesz to jest to
      • woloduch1 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 16:54
        Dziekuje, ale jakis ten artykul malo przejrzysty...

Pozdrawiam

Woloduch
        • mzrr21 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 16:55
          Może hieroglif pisał
        • mzrr21 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 16:56
          Ty polskiej prasy nie czytujesz, czy co???
          Wszystko tak brzmi.
          • woloduch1 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 19:05
            Czytac, czytuje. Przewaznie przez Internet. Ale nie, nie wszystko tak brzmi. Ten
            artykul byl wyjatkowo metny (moze dlatego, ze wiem cos niecos o komputerach?).

Pozdrawiam

Woloduch
    • groha Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 18:11
      Proponuję, by wszyscy odcięci wystąpili do gazety o odszkodowanie za straty
      moralne wynikłe z braku kontaktu z forum. Nieodcięci, albo odcięci częściowo, z
      łatwością poświadczą, iż forum także poniosło straty z powodu niemania tak
      wybitnych forumowiczów. Niepowetowane. A wysądzone sumy przeznaczymy na cele
      TWCh. Scytne, przepraszam: szczytne i takie tam. Różne. Ale byłoby pięknie! wink
      • mzrr21 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 18:38
        I jakże pożądane.
      • woloduch1 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 19:07
        Pomysl niezly, ale mnie od niego odrzuca. Byloby to ni mniej, ni wiecej,
        amerykanizowaniem prawa. A od tego to wole trzymac sie z daleka.

Pozdrawiam

Woloduch

P.S. Chyba, ze zlapia sprawcow, wobec nich moge wystapic (tzn. przeciw nim).

W.
        • groha Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 21:51
          woloduch1 napisał:

> Pomysl niezly, ale mnie od niego odrzuca. Byloby to ni mniej, ni wiecej,
          > amerykanizowaniem prawa. A od tego to wole trzymac sie z daleka.

O matko kochana jedyna moja... I Ty, Wołoduchu, wiejesz powagą, i Ty? A była
          taka piękna okazja, żeby cudnie skręcić wątek, podywagować nie na temat,
          ponapawać się wizją bogactwa TWCh. A może to właśnie przez to odcięcie takiś
          zasadniczy? No, sam widzisz, nie ma wyjścia - trzeba dochodzić odszkodowaniasmile
          • woloduch1 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 22:17
            Odszkodowanie, tak. Od sprawcow, a nie od ofiary. Gazeta jest tu rowniez ofiara.
            Zadanie od niej odszkodowania to tak zadanie odszkodowania od ofiary
            przestepstwa za przekroczenie obrony koniecznej. To wlasnie jest amerykanizacja
            prawa.

Pozdrawiam

Woloduch
            • groha Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 22:41
              woloduch1 napisał:

>To wlasnie jest amerykanizacja prawa.

A u nas po staremu: sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie.
              • lylika Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 22:52
                Jeśli będziecie coś organizować to "są u mnie 2 granaty w świątecznym ubraniu".
                • mzrr21 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 03.12.06, 00:01
                  lylika napisała:

> Jeśli będziecie coś organizować to "są u mnie 2 granaty w świątecznym
                  ubraniu".
                  >

Co to znaczy "świateczne ubranie"?
    • mzrr21 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 19:10
      Myślałąm, że to tylka ja ostatnio jestem wieczną pesymistką. Usiłuje sie
      przestawic, ale jakos nie bardzo mogę
      • ida14 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 19:59
        Ja zawiadamiam, ze moja nieobecnosc usprawiedliwiona jest kagańcem oświaty.
        Wołoducha przepraszam za niepisanie. Od 2 tygodni nie siedziałam przy
        komputerze ani minuty(wyłączajac lekcje TI). Zawiadamiam również, ze znów dała
        znac o sobie moja nadgorliwosc i zgłosiłam sie do kolejnego konkursu. nie
        polega on jednak na pisaniu w domu więc moja obecnosc na Forum nie bedzie
        częstsza.
        Z powazaniem
        Ania
        • mzrr21 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 20:26
          Ucz się, ucz
          • dorka_31 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 21:04
            mzrr21 napisała:

> Ucz się, ucz

Nooo, racja! Zwłaszcza, że jeszcze Ci się chce. Mnie się już nie chce...
            Jak się wypadnie z tego ciągu "szkolnego" to straaasznie trudno jest sie potem
            do czegokolwiek zmobilizować...
            • ida14 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 23:50
              chce mi sie... HAHAHA
    • edeka5 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 02.12.06, 22:33
      Wiadomości spóźnione, bo nie mogłam przedrzeć się na Gazetę.
      Asia.sthm żyje i pozdrawia TWCh.
      Padły wszystkie dostępne jej komputery. Zarówno domowe jak i pracowe.
      • ida14 Srebro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.12.06, 14:25
        Srebro, srebro, srebro, srebro!!!!!! łaaaaaa!!!!!!!!
        Kocham ich!!!
        Zagumny nijlepszy przyjmujący, Wlazły nominowany na najlepszego zawodnika!!!!!!
        • mzrr21 Re: Srebro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.12.06, 14:29
          A mogło być złoto, nie postarali się!
          Żartuję, to wielki sukces i jest sie z czego cieszyć.
          • lylika Jestem zalana! 04.12.06, 14:54
            jw
            • mzrr21 Re: Jestem zalana! 04.12.06, 15:02
              Tak od rana pijesz?
              • edyta95 Re: Jestem zalana! 04.12.06, 15:04
                o rany Lylka, przecie nad Tobą tylko Pan Bóg mieszka
                • asia.sthm Re: Jestem zalana! 04.12.06, 15:07
                  Ki diabel?
                  Leciec z kolem ratunkowym czy wytrzezwiaczem?
                  • g0p0s Re: Jestem zalana! 04.12.06, 15:28
                    ???
                    Na wieści o coraz bardziej roszerzającym się remoncie głupio komentowałem, że
                    jeszcze hydraulika może walnąć. Pfu, pfu, pfu!
                    Może to tylko oblewanie końca prac? Oby!
                  • lylika Re: Jestem zalana! 04.12.06, 15:31
                    Ze ścierą a najlepiej pompą ssącą.smile)) Spokojnie, już sytuacja opanowana. Mogło być gorzej ale kotka narobiła takiego wrzasku, że umarłego by obudziła. Było tak: w sobotę zepsuła się pralka a właściwie zamknięcie drzwiczek. Całą sobotę mężydło kombinował żeby humor mi polepszyć bo w czwartek zepsuła się zmywarka która jest na gwarancji i trzeba czekać do czwartku na fachowca. Niedzielę spędził najpierw na reanimacji starego a potem na wykonaniu nowego zamknięcia do pralki. Nie powiem, wykonał. Zrobiłam 2 prania. Dzisiaj włączyłam ponownie, zaczęło prać, poszłam sobie odetchnąć do komputera a tu kotka się wydziera. Mówię jej grzecznie, żeby się zamknęła ale ona drze się dalej. Wstałam i cóż widzę? Salon do połowy w wodzie, lecę do kuchni - podobnie a w łazience pralka elegancko nabiera wodę przy otwartych drzwiczkach. Ale mam zdolnego męża, wszystkie firmy piszą, że to jest niemożliwe a on sprawił, że stało się możliwe. Na szczęście udało się wyłączyć i woda przestała walić.
                    Nasuwają mi się trzy wnioski:
                    1/ Mam bardzo zdolnego męża,
                    2/ Mam bardzo inteligentną kotkę,
                    3/ Mam dość remontów i tego typu atrakcji.
                    Jeszcze jedno, nie jestem już taka pewna, czy lubię poniedziałek.smile))
                    • g0p0s Re: Jestem zalana! 04.12.06, 15:39
                      Kotka zasługuje na uhorendowanie.
                      • edyta95 Re: Jestem zalana! 04.12.06, 15:45
                        zła godzina rano nad Tobą leciała jak ten poniedziałek chwaliłaś
                        trzym się dziewczyno
                        jak prąd Ci siądzie to 2 elektryków mamy
                        tfu tfu na psa urok, żębym nie wymówiła
                      • dorka_31 Re: Jestem zalana! 04.12.06, 15:47
                        Wielkie buziaki dla czujnej kotki! smile)
                        Co zaś do pralki, to ja moją własnie wymieniłam, ale jak przeczytałam Twój
                        opis, to nie wiem czy odważę się ją włączyć będąc samotnie w domu... (a tam
                        taka góra zaległości w praniu!)
                        ...A stara pralka niestety wciąż stoi na korytarzu. Jeszcze nikt się na nią nie
                        połaszczył...
                      • mzrr21 Re: Jestem zalana! 04.12.06, 15:47
                        Co do zdolności Twojego męża, to nie przejmuj się. Lata temu, Pawełek miał
                        chyba 4 lata. Prałam pościel w 90 stopniach. Pawełek w trakcie prania drzwiczki
                        otworzył bo chciał dorzucić swoje prześcieradło.
                      • lylika Re: Jestem zalana! 04.12.06, 15:51
                        Na pomoc!!! Przed chwilą mężydło powiedział, że on jednak odsunie pralkę od ściany i sprawdzi od tyłu co jest w drugiej części zamka. Musi naprawić i już. Ambicję ma zadraśniętą.
                        Nowego zamknięcia w sklepach nie ma bo pralka już emerytka a w dodatku nietypowa. O nowej pralce nie chce słyszeć. "Ona ma dopiero 15 lat, to najlepszy wiek dla praczki."
                        Ludzie, pomóżcie, ja nie wytrzymam kolejnego zalania /wątroba mi się zbuntuje/.
                        smile))
                        • asia.sthm Re: Jestem zalana! 04.12.06, 16:01
                          moim zdaniem na takich mezow nie ma sposobu wink)
                          albo wez mlotka i pralke dobij albo daj mu poharcowac z 15 letnia praczka.
                          Mnie tez juz dla towarzystwa watroba zaczela lupac z nerwow.
                          Moge jeszcze raz dzis zatanczyc tego indianskiego wygibusa ...jak chcesz.
                          • lylika Re: Jestem zalana! 04.12.06, 16:12
                            Poproszę o indiańskiego. Może on na mężów też dobry.smile
                            A to dwie dziesiejsze bohaterki. Felina jeszcze jest nieufna.
                            img121.imageshack.us/img121/7651/061204felinaipralka001vx0.jpg
                            • felis2 Re: Jestem zalana! 04.12.06, 16:30
                              Czarno-białe koteczki są mądre i komunikatywnesmile

(Ona się mieści w takiej małej kuwecie?)
                              • lylika Re: Jestem zalana! 04.12.06, 16:46
                                Kuweta jest spora. To skrót foto ją zmniejszył. Ponadto kotka ma niezależne wyjście do ogrodu i kuweta jest tylko na wszelki wypadek.smile
                                • mzrr21 Re: Jestem zalana! 04.12.06, 18:25
                                  A nie możesz po prostu kupić nowej pralki, stawiając mężydło przed faktem
                                  dokonanym.
                                  Pomarudzi, pomarudzi i mu przejdzie
                                  • edyta95 Re: Jestem zalana! 05.12.06, 08:41
                                    Mężdło pewnie tak mówi dla zmyłki, jutro mikołajki, dostaniesz nową pralkę pod
                                    poduszkę
                                    • dorka_31 Re: Jestem zalana! 05.12.06, 08:56
                                      Lylika, no i jak z tą pralką?? Tak nas dziś powitałaś radośnie, że chyba sprawa
                                      zakończyła sie pozytywnie smile)
                                      Ja swojej nowej praleczki powoli sie uczę. Wczoraj mi wyszłosmile) A stara
                                      niestety wciąż na korytarzu... Na trzecie piętro chyba za mało osób dociera...
                                      • lylika Re: Jestem zalana! 05.12.06, 09:28
                                        Awansem, na Mikołajki dostałam zreperowany zamek do pralki. Trochę sie boję tego prezentu. Ale co tam, do odważnych świat należy.smile
                                        • krowa_w_kropki Re: Jestem zalana! 05.12.06, 09:38
                                          Uuu witam i rozumiem. Mój brat, będąc jeszcze dziecięciem, wykonał podobny numer
                                          czyli otworzył drzwiczki w trakcie prania. Radość mamy była tak wielka, że od
                                          tamtej pory wszystkie następne pralki kupowała ładowane od góry. Mam to po niej,
                                          chociaż dzieci nie posiadam. Ale zdolnego faceta i owszem, strach pomyśleć co by
                                          się działo gdyby chciał mi reperować zamek od drzwiczek. Wystarczy mi kolanko w
                                          kuchni wymienione jego złotymi rączkami smile
                                          • groha Re: A ja zapchana:) 05.12.06, 11:50
                                            Aż poleciałam poklepać swoją starutką pralkę po pleckach i pochwalić, że taka
                                            dzielna, żeby, tfu, tfu, jej się coś nie porobiło. I swoim kotom przeczytałam
                                            Twój post, Lyliko, żeby brały przykład z Twojej koteczki i pilnowały domu tak
                                            świetnie, jak ona. Bo ja chwilowo nie mam głowy do niczego. Likwidowaliście
                                            kiedyś mieszkanie identyczne, jak Alicji? No właśnie. Tonę w skarbach! Kocie
                                            worki, to nic. Przynajmniej były w workach. Więc jeszcze trochę może mi zejść,
                                            ale wrócę do Was, na stałe i na pewno. Myślę, że już koło nowego roku...
                                            • lylika Re: A ja zapchana:) 05.12.06, 12:00
                                              Ty nas nie strasz Nowym Rokiem. Stary jeszcze jary i się domaga. Twojej obecności!!!
    • groha Re: Mam dwie wiadomości! Obie dobre:)) 05.12.06, 17:34
      Przed chwilą otrzymałam maila od naszej dzielnej Mariken:

"Z radością informujemy o narodzinach naszej córki Kaliny Lucyny, która
      przyszła na świat 3 grudnia 2006 o godzinie 22:15 z wagą 3200 gram i 51 cm
      wzrostu smile"

Najbardziej wyczekane dziecko na forumsmile A jakie ma długie paluszki! Witam
      Kalinkę cieplutko i serdecznie gratuluję Rodzicom!
      Wiadomość druga - płaczka doszła! Długo szło biedactwo, tyłem i na kolanach,
      ale wreszcie dolazło. Ufff... smile
      • goonia O ludu pracujacy stolicy! 05.12.06, 20:19
        Toz to na dzien sie nie mozna odciac, bo sie zaraz dziecko urodzi, chalupa
        zaleje, medale zdobyte, placzki dolatane. No same dobre wiescismile No i Asia
        tance indianskie tanczy. Czy to indianie z indii czy hameryki Cie uczyli
        tancowac?

Mariken - calusy dla Kalinki, niech sie zdrowo chowa i dla Ciebie gratulacje.
        • asia.sthm Re: O ludu pracujacy stolicy! 05.12.06, 22:08
          Ten moj byl chyba Siuksem , ale glowy nie dam wink Tu w mrokach skandynawskiej
          zimy cala szkole moich dzieci nauczyl. Najlepiej umie tanczyc moj syn,
          indianska krew albo co wink

A wiecie, ze nasza Kalinka ma na drugie Luśka?
          Ciekawe po kim ? Aprilku slyszalas?
          Oj, pierogow mi sie zachcialo...
          • edyta95 Re: O ludu pracujacy stolicy! 06.12.06, 09:12
            serdeczności dla obu dam przekazuję, dziewczyna przed mikołajkami zdążyła.
        • lylika Re: O ludu pracujacy stolicy! 06.12.06, 10:38
          goonia napisała:

> chalupa zaleje, . No same dobre wiescismile))
          >
          To ja już głupia jestem. Cieszyć się mam? smile
          • goonia Re: O ludu pracujacy stolicy! 06.12.06, 17:23
            umknelo mi, ze to zla wiadomosc dla ciebiesmile ja sie ciesze, ze to nie u mnie.
            zato malzonek moj tak fachowo zainstalowal karnisz, ze Kasia zdolala go wyrwac
            ze sciany razem z kolkami. Teraz szukam fachowca i nowego karnisza, bo stary
            choc byl nowy juz sie nie nadaje. Firanka przetrwala.
    • g0p0s Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 06.12.06, 11:21
      Słońce świeci.
      • lylika Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 06.12.06, 11:43
        Róże kwitną.smile
        img139.imageshack.us/img139/5333/kopia061204mikolajki006rx6.jpg
        • edyta95 Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 06.12.06, 12:52
          U mnie forsycja własnie przestała być żółta i robi się zielonista
          • lol21ndm Re: Aktualności z kraju i ze świata, cz.4 07.12.06, 01:56
            U mnie tez wszystko kwitnie, a niektore drzewa wciaz maja zielone liscie...

Ale ja nie o tym. Otoz calkiem nagle przyjezdzam na okres Swiateczno-Noworoczny
            do W-wy. Nie bylo to planowane i spadlo na mnie dosc nagle. Czy sa jakies plany
            na ten okres (Forum omijalam szerokim lukiem, coby mi smutno nie bylo, ze mnie
            nie ma kolejny raz w PL w czasie, gdy nastepuja Wielkie Spotkania... i teraz
            nic nie wiem, a czasu czytac wszystkiego nie mam, sorry... moze ktos mnie
            uswiadomic? Pretty please!)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka