07.12.06, 11:43

Obserwuj wątek
    • stara.gropa Re: Był? 07.12.06, 11:45
      Miało być:
      Przyznawać się, kto był grzeczny i Święty Mikołaj wczoraj u niego był? I co
      przyniósł?
      U mnie zostawił bumbumnierkęsmile)
      • mzrr21 Re: Był? 07.12.06, 11:47
        A, to o to chodzi.
      • lylika Re: Był? 07.12.06, 11:53
        Od Bumbeckich?
        • edyta95 Re: Był? 07.12.06, 12:12
          cekulade
      • dorka_31 Re: Był? 07.12.06, 13:00
        O mnie zapomniał... A taka grzeczna byłam... sad((
      • ewanka215 Re: Był? 07.12.06, 14:20
        I u mnie też był smile Kochaniutki, całe stery słodyczy przyniósł smile
      • jolunia01 Re: Był? 07.12.06, 14:53
        BYŁ!!! I flaszkę przyniósł.

Flaszka - to określenie mojego dziecka. Tak naprawdę to taka mała wtykana rzecz
        do komputera, żeby sobie jakieś dane przenieść.
    • mzrr21 Re: Był? 07.12.06, 11:45
      Kto?
      • kasiakaz1 Re: Był? 07.12.06, 12:31
        kupa słodyczy, głownie marcepan.
    • edeka5 Re: Był? 07.12.06, 13:01
      Nie był. Widocznie się nie należało sad
    • paskudek1 Re: Był? 07.12.06, 13:04
      był, był, i ładny zapaszek przyniósł smile i biżuterię, wyjątkowo dobry Mikołaj smile
    • g0p0s Nie był 07.12.06, 13:29
      I tak ma od cholery roboty.
      • lylika Re: Nie był 07.12.06, 13:32
        A zamówienie złożyłeś?
        • g0p0s Re: Nie był 07.12.06, 14:36
          Eeeee, druszki wyszły, stempel wysechł był...
    • czekolada72 Re: Był? 07.12.06, 14:02
      Oj był, był, osobicie był smile
    • asia.sthm Re: Był? 07.12.06, 14:32
      U nas bywa tylko w Wigilie, wiec sama sobie sprawilam palto z koldry do samej
      ziemi.
      Gwarantowane, ze teraz zime odwolaja.....to dokladnie tak jak z parasolem tylko
      inaczej wink
      • mzrr21 Re: Był? 07.12.06, 14:39
        asia.sthm napisała:

> U nas bywa tylko w Wigilie, wiec sama sobie sprawilam palto z koldry do samej
        > ziemi.
        > Gwarantowane, ze teraz zime odwolaja.....to dokladnie tak jak z parasolem
        tylko
        >
        > inaczej wink

Asia co to znaczy palto z kołdry?
        • g0p0s Re: Był? 07.12.06, 14:40
          Owijasz się kołdrą i fru do roboty?
          • stara.gropa Re: Był? 07.12.06, 14:42
            Nakrywa się kołdrą i fru na drugi boksmile
            • asia.sthm Re: Był? 07.12.06, 14:56
              Znowu sie wyglupiacie? wink))
              Palto uszyte z pikowanej puchowej (jak to prawdziwy puch to niech ja w piorka
              porosne) ...no koldry. Ma rekawy, kaptur, kieszenie, suwak z przody tez ma.
              Ma w niej nie podwiewac czyli mozna sie obyc bez cieplych gaci.
              Jedyne ryzyko ze sie w tym bede zaplatywala i pojawie sie w Warszawie bez zebow.
              • mzrr21 Re: Był? 07.12.06, 15:25
                Całe życie chodzę w takich do ziemi (dorosłe)
                • meduza7 Re: Był? 07.12.06, 15:33
                  Nie był. Prosie.
              • g0p0s Re: Był? 07.12.06, 15:41
                I tak bez wymaglowanej poszewki się w tym chodzi?
                • lylika Re: Był? 07.12.06, 15:51
                  Poszewka to na poduszkę a na puchową kołdrę to się stosuje kopertę. Z falbanami i koronkami. smile))
                  • g0p0s Re: Był? 07.12.06, 15:56
                    No to już nam się strój klaruje. Na wierzch pelerynka z koperty z koronkami i
                    falbankamismile)
                    • lylika Re: Był? 07.12.06, 16:11
                      g0p0s napisał:

> No to już nam się strój klaruje. Na wierzch pelerynka z koperty z koronkami i
                      > falbankamismile)
                      ...
                      Czy taka może być? smile Chociaż...monogram się nie zgadza.smile))
                      img477.imageshack.us/img477/6632/061207kopertanakolderkevu9.jpg
                      • edyta95 Re: Był? 07.12.06, 16:21
                        a czapaczka jaka do tego?
                        już fo sobie wyobrażam, Asia w kołderce, z welonikiem i berłem w ręce, do tego
                        torebka z krokodyla i szpilki
                        • asia.sthm Re: Był? 08.12.06, 00:16
                          > a czapaczka jaka do tego?

Czapaczka niepotrzebna, mam kapturek ze sciagaczem.
                          Welon puscimy wierzchem ,a szpilek odmawiam, w szpilkach nigdzie nie zalece, w
                          szpilkach w moim wieku to ja tylko moge ladnie siedziec.
                        • krowa_w_kropki Re: Był? 08.12.06, 10:33
                          edyta95 napisała:

> a czapaczka jaka do tego?

A czapeczka do kołderki to nie nazywa się szlafmyca?
                          • lylika Re: Był? 08.12.06, 10:43
                            krowa_w_kropki napisała:
                            > A czapeczka do kołderki to nie nazywa się szlafmyca?
                            ...
                            Zdecydowanie szlafmyca. Jak mawiała pewna młoda osoba, bardzo dumna ze znajomości rzeczy: "to taka czapka z pingpongiem".
                            • g0p0s Re: Był? 08.12.06, 11:08
                              Wczoraj nie zdążyłem dojść do szlafmycy. Oczywiście z pikowanej dziecięcej
                              kołderkismile
                              I może nie ubierajmy w to Asi, tylko zaczynamy nowy trend w modziesmile
                              • krowa_w_kropki Re: Był? 08.12.06, 11:12
                                g0p0s napisał:

> I może nie ubierajmy w to Asi, tylko zaczynamy nowy trend w modziesmile

Ja się chętnie ubiorę, mam płaszcz z kołderki. Szlafmycę mogę zrobić na szydełku
                                i przyczepić ping-ponga. smile
                                • groha Re: Był? 08.12.06, 12:54
                                  krowa_w_kropki napisała:

> Ja się chętnie ubiorę, mam płaszcz z kołderki. Szlafmycę mogę zrobić na
                                  szydełku i przyczepić ping-ponga. smile

Jeju, dopiero teraz zauważyłam, że tu się taki piękny, nowy trynd w modzie
                                  rodzi... Proszę nie zapomnieć, że do szlafmycy z pingpongiem oraz kołderki,
                                  poduszeczka pasuje, jak ulał! Jasiek też może być. Gdziekolwieksmile
                                  • asia.sthm Re: Był? 08.12.06, 12:59
                                    > poduszeczka pasuje, jak ulał! Jasiek też może być. Gdziekolwieksmile

Dwa Jaski!! Ja cos wiem, ale nie powiem ....ludzie, jak sie mocno teraz
                                    uszczypnelam w sama pore wink)))
                                    • krowa_w_kropki Re: Był? 09.12.06, 15:27
                                      Ale jeśli jasiek to tylko wypchany dolarami. Jakby ktoś miał i chciał się pozbyć
                                      to ja chętnie przyjmę przesyłkę od Wiśniewskiego smile
                                      • mzrr21 Re: Był? 09.12.06, 16:07
                                        krowa_w_kropki napisała:

> Ale jeśli jasiek to tylko wypchany dolarami. Jakby ktoś miał i chciał się
                                        pozby
                                        > ć
                                        > to ja chętnie przyjmę przesyłkę od Wiśniewskiego smile

Takich tu tutaj mrowie, a mrowie
              • paskudek1 Re: Był? 07.12.06, 17:10
                asia.sthm napisała:

> Znowu sie wyglupiacie? wink))
                a Ty widziałas kiedyś zeby Oni byli poważni?smile)))
                > Palto uszyte z pikowanej puchowej (jak to prawdziwy puch to niech ja w piorka
                > porosne)
                jak w piórka porośniesz to ci palto potrzebne nie będziesmile
                > Ma w niej nie podwiewac czyli mozna sie obyc bez cieplych gaci.
                a to może sie okazac wielce ciekawe smile
                > Jedyne ryzyko ze sie w tym bede zaplatywala i pojawie sie w Warszawie bez zebow
                ee tam, poćwiczysz i będzie dobrze
    • bumbecki Re: Był? 07.12.06, 15:56
      będzie smile 24 grudnia... mam nadzieję smile)
    • mucha90 Re: Był? 07.12.06, 16:04
      Był! Nawet z prezentem wink Płytę mi przyniósł - bardzo fajny Mikołaj, bo trafił
      w samo sedno big_grin
    • april02 Re: Był? 07.12.06, 16:23
      A u mnie nie był sad Ale może to specjalnie bo do świąt nie jem słodyczy i
      widocznie nie chciał kusić smile)). Ale za to w Wigilię... Ech... rozmarzyłam się,
      te pierniczki, makowce, serniczki i całe mnóstwo pierogów smile)
      • goonia Re: Był? 07.12.06, 16:54
        Zasiedzial sie u Was i do mnie nie zdazyl.

Asi kup sobie kostium kapielowy, bo w tej koldrze to Ci bedzie pot po tylku
        lecial przy -20. Ja nie mam pierzowego nadzienia, ale mowie Ci skaranie boskie
        jest, bo nie da sie w tym wytrzymac ani w autobusie, ani w sklepie. Bieguna nie
        zamierzam zdobywac, to wisi pieronstwo w szafie.
        • asia.sthm Re: Był? 08.12.06, 00:12
          > jest, bo nie da sie w tym wytrzymac ani w autobusie, ani w sklepie. Bieguna
          > nie zamierzam zdobywac, to wisi pieronstwo w szafie.

Gooniu ja to wszystko przemyslam dokladniutko.
          Jak nam zima dowali..a dowali kiedys, to wtedy rano musze odsniezyc samochod .
          Nastepnie wsiasc w te zamrozona bryle. Jade do stacji pare minut ,zanim sie
          ugrzeje to wysiadam. W pociagu moge sie rozdziac i powiesic odzienie na haku.
          Potem od stacji lece do pracy prawie dziesiec minut. Zanim dolece to nie zdaze
          sie spocic tylko akurat ledwo rozruszac. No i moge leciec rozpieta pod koniec,
          nie? Tak bym raz chciala doleciec do pracy nie splakana i nie usmarkana z mrozu
          i wichru...to takie moje ciche marzenie.
          • stara.gropa Re: Był? 08.12.06, 07:36
            To jak to ma być? Pelerynki, falbanki, welonik, monogram, a pod spodem nie
            będzie gaci???
            • lylika Re: Był? 08.12.06, 07:43
              Przecież pisała, że gacie nie są potrzebne bo kołderka do ziemi. A poza tym może Ona lubi bez gaci.
              • mzrr21 Re: Był? 08.12.06, 07:49
                A kto lubi gacie?
              • stara.gropa Re: Był? 08.12.06, 08:41
                Chociaż stringi. Dla przyzwoitoścismile)))
                • mzrr21 Re: Był? 08.12.06, 08:42
                  stara.gropa napisała:

> Chociaż stringi. Dla przyzwoitoścismile)))
                  Stringi to przyzwoitość
                • bumbecki Re: Był? 08.12.06, 09:49
                  Ale tylko koronkowe z Koniakowa ....
                  big_grin big_grin
                  • g0p0s Re: Był? 08.12.06, 11:11
                    Albo narysować sobie stringi markerem i z głowy (no powiedzmy, że z głowysmile))
                    • groha Re: Był? 08.12.06, 11:59
                      smile)) Majaczy mi motyw strusich piór w... pewnej części ciała. Podobne do
                      stringów pod względem wygodności, ale o ileż efektowniejsze! smile
                      • g0p0s Re: Był? 08.12.06, 12:06
                        Ale pod kordełką nie będzie widać! Pióra damy wierzchemsmile
                        • g0p0s Re: Był? 08.12.06, 12:19
                          Kalosze z krokodyla do tego. Najlepiej z dłuuugim czubemsmile
                          • asia.sthm Re: Był? 08.12.06, 12:33
                            I co wyscie zrobili z przyzwoitego watku? Na chwile nie mozna was samych
                            zostawic.

Cala ta moda bardzo mi sie podoba z jednym zastrzezeniem: gumiaki z prawie
                            krokodyla sa straszliwie sliskie pomimo kolczastej podeszwy. Zabic sie mozna na
                            mokrych lisciach, to juz sprawdzilam . Po lodzie sie nie odwaze, chociaz jestem
                            gieroj baba. Na mroz to tylko walonki!
                            • g0p0s Re: Był? 08.12.06, 12:40
                              Gumiakom się kolce wstrzeli i będzie gitsmile Rękawiczek nam do stroju brakuje.
                              Albo mufki chociaż
                          • groha Re: Był? 08.12.06, 12:40
                            No i w razie, gdyby jednak doszło do tego skakania z dzieciątkowego samolotu,
                            kordełka jest w sam raz! Własna amortyzacja zawsze pewniejsza. A dwa ogonki
                            plus ogon z piór, to precyzja w sterowaniu i lądowanie w punkt. Asiu, kupiłaś
                            kordełkę wszechstronnego zastosowania! Teraz tylko przyuważ tego znajomego
                            bażanta. W celu uzysku piór. Ostatecznie, ogon nie musi być pawi, kabaret i tak
                            zrobimysmile)
                            • asia.sthm Re: Był? 08.12.06, 12:56
                              O matko o matko ..jak juz moje dzieciatko wspomniane to sie pochwale, no
                              pochwale sie . Dzieciatko przedwczoraj zdobylo licencje Commercial Pilot, co
                              oznacza, ze moze juz latac zawodowo. smile)))))))))))))

c d odpowiedzi:
                              Z trzema ogonami w jednym miejscu mam troche ciasno.
                              Bazant przepadl gdzies ostatnio. Przewidzial cwaniak, ze mi te jego piora teraz
                              bardziej beda potrzebne. Ale wroci do mnie sie wydzierac jak go bazancie
                              hormony znow przycisna . Lajdak nie bazant to jest.
                            • lylika Re: Był? 08.12.06, 13:16
                              W razie skakania, to poza amortyzacją na kołderce z koperty jak nic się zrobi spadochron.smile
                            • stara.gropa Uwaga ! Tylko dla dorosłych. 08.12.06, 14:23
                              Widzicie to oczami wyobraźni? Asia w piórach i w stringach namalowanych
                              flamastrem na ciele, obuta w krokodylowe gumiaki, skacze z samolotu, a kołderko-
                              paltko wdzięcznie rozwiewa się przy skoku, ukazując to i owo. Perwersja!!!!
                              • asia.sthm Re: Uwaga ! Tylko dla dorosłych. 08.12.06, 14:40
                                > paltko wdzięcznie rozwiewa się przy skoku, ukazując to i owo. Perwersja!!!!

O nie!! Stringi sa namalowane na kolderce pod koroniasta pelerynka z koperty.
                                Ja wiem, ze to bardzo skomplikowany stroj do ladowania telemarkiem, ale
                                perwersji nie bedzie nawet za grosz....przeciez mamy dzieci w TWCH.
                                • stara.gropa Re: Uwaga ! Tylko dla dorosłych. 08.12.06, 14:44
                                  Wylądujesz po 23.00smile))
                                  • asia.sthm Re: Uwaga ! Tylko dla dorosłych. 08.12.06, 14:46
                                    Nawet nie ma mowy !! Odmawiam rysowania sobie strinkow , uczulenie mam na
                                    flamaster, parchow dostaje. Nie i juz !
                                    • lylika Re: Uwaga ! Tylko dla dorosłych. 08.12.06, 14:51
                                      asia.sthm napisała:

> Nawet nie ma mowy !! Odmawiam rysowania sobie strinkow , uczulenie mam na
                                      > flamaster, parchow dostaje. Nie i juz !
                                      ...
                                      Zgadzamy się na koronkowe z Koniakowa.smile))
                                      • asia.sthm Re: Uwaga ! Tylko dla dorosłych. 08.12.06, 14:59
                                        te z Koniakowa drapia, nie chce. Bede nosic przepisowe gacie dla dam z klasa
                                        marki Sloggi.
                                        Zadnych barchanow tez prosze mi nie raic bo nie lubie sie wyglupiac w tej
                                        dziedzinie. Jak ten glaz i skala lita jestem... w tej dziedzinie.
                                        • lylika Re: Uwaga ! Tylko dla dorosłych. 08.12.06, 15:07
                                          Ależ Sloggi to teraz Sibeliuss.smile))
                                          • asia.sthm Re: Uwaga ! Tylko dla dorosłych. 08.12.06, 15:14
                                            Na smierc zapomnialam !!

PS
                                            Gwozdz do trumny nam szykujesz wink)
                                            Zobaczysz, ze to zle skonczy wink
                                            • lylika Re: Uwaga ! Tylko dla dorosłych. 09.12.06, 21:29
                                              asia.sthm napisała:

> Na smierc zapomnialam !!
                                              >
                                              >
                                              > PS
                                              > Gwozdz do trumny nam szykujesz wink)
                                              > Zobaczysz, ze to zle skonczy wink
                                              ...
                                              Masz rację, musimy trochę spoważnieć. Majtki, gacie, stringi - bieliźniany wątek się zrobił a miało być mikołajkowo.smile
          • goonia Re: Był? 08.12.06, 22:13
            Aaaaaaaaa to juz wsio wiadomo, teraz w swoim piernacie bedziesz z gory
            spogladac na innych usmarkanych.
            Ale mowie Ci ze spocisz sie jak pieron nawet w tym zamarznietym samochodzie.

Ja wszedzie biegiem i piechotka, ciagajac potomstwo i rozliczne torby ( mam
            zadatki na bezdomna osobe, bo tyle tobolow ciagle nosze). Ten kilometr do
            szkoly to nawet nie wiem kiedy przelece a zgrzeje sie jak kto gupi. Potem znow
            sprint do autobusu, a w nim + 80C. Jakos z z wiekiem coraz lzej sie ubieram
            choc zmarzluch ze mnie straszny.Chyba te (nie)zbedne kilogramy na cos sie
            przydajasmile

ps. I prosze tutaj nie propagowac majtek z nicia dentystyczna! nawet
            narysowanych.
    • vivictoria Re: Był? 08.12.06, 14:25
      Był. Osobnik w wieku starszawym, ogolony, nie gruby, bez czerwonego - tzn. ani
      nosa ani detali odzieży, z bukietem którego fason (bukietu fason!) wskazywał na
      pochodzenie ze ślubu. Jestem zdegustowana!
      • asia.sthm Re: Był? 08.12.06, 14:44
        >...., z bukietem którego fason (bukietu fason!) wskazywał na pochodzenie ze
        > ślubu. Jestem zdegustowana!

Oooo, wyrwal jakiejs pannie mlodej i uciekl ?
        A moze to byly takie przebrane, przedoswiadczyny z jego strony. To nawet
        orginalnie romantyczne i bardziej ekonomiczne niz pierscionek z brylantem jak
        czyrak.
        • lylika Re: Był? 08.12.06, 14:50
          asia.sthm napisała:
          pierscionek z brylantem jak czyrak.
          ...
          Czyrak mnogi czyli karbunkuł. A że karbunkuł jest czerwony to nawet lepiej pasuje do naszego Towarzystwa.smile
        • vivictoria Re: Był? 08.12.06, 16:21
          Biorąc nieopisane skąpstwo wzmiankowanego osobnika, należy brać pod uwagę
          kradzież, a z powodu tchórzostwowa tegoż, nie wchodzi w grę zuchwała. Onże,
          ten Mikołaj nieczerwony jest autorem patentu na wielokrotne kasowanie tego
          samego biletu komunikacji miejskiej.
          • lylika Re: Był? 08.12.06, 16:25
            O matko, i Ty takiego w domu przyjmujesz? Chyba, że Ci sie wepchnął bez zaprosznia.
            • goonia Re: Był? 08.12.06, 22:19
              moze wyprzedaz wiazanek slubnych mieli w kwiaciarni. Trzeba miec wiare w
              bliznich.
              Viviktorio na slubne kwiatki tez sie ladnie patrzysmile
    • lylika Re: Był? 27.12.06, 12:45
      Nic nie sprawozdajecie jak to u Was w temacie prezentów od Mikołaja.
      A może byliście niegrzeczni?
      • asia.sthm Re: Był? 27.12.06, 12:53
        No mial nie byc, ale byl smile)
        Przyniosl Pana Tadeusza Psychobiografie przegadana . Co prawda spoznil sie
        rok , ale niech mu bedzie ! Wyczekane i bez granic uszczesliwiajace.
        Zostaly mi jeszcze ostatnie kartki i juz sie martwie co wtedy zrobie.
        • edeka5 Re: Był? 27.12.06, 12:58
          Był, ale chyba z całej rodziny byłam najmniej grzeczna wink
          • lylika Re: Był? 27.12.06, 13:09
            Co przeskrobałaś? Przyznaj się, to może Mikołaj Ci odpuści i przyjdzie na Nowy Rok.
            • edeka5 Re: Był? 27.12.06, 13:35
              Chyba aż tak źle nie było, bo przyszedł smile
          • edyta95 Re: Był? 27.12.06, 13:26
            Byyyyyyyyyyyył smile
            Biografię Grechuty przyniósł (cudo), i płytego tegoż samego, i płytkę Grzegorza
            T (z piosenkami Grechuty), i dyndawkę, i "Pachnidło", i brzydki sweterek
            Oj dobra byłam w tym roku
            • asia.sthm Re: Był? 27.12.06, 13:31
              Jesli "Pachnidło", to teraz tak sie poboisz, ze az ci sie sweterek zacznie
              podobac a dyndawka bedzie straszyc.
              • edyta95 Re: Był? 27.12.06, 13:35
                Ale biografia cudnie napisana. Lylko, polecam Ci bardzosmile
                • lylika Re: Był? 27.12.06, 13:50
                  edyta95 napisała:

> Ale biografia cudnie napisana. Lylko, polecam Ci bardzosmile

Zażyczę sobie na urodziny. To już niedługo.smile Albo na rocznicę ślubu. To jeszcze wcześniej. smile))
                • edeka5 Re: Był? 27.12.06, 14:37
                  Edyta, to ja zapisuję się w kolejkę do pożyczenia biografii.
                  A tak przy okazji - może ktoś wie komu pożyczyłam "Stare próchno"???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka