stara.gropa Re: Był? 07.12.06, 11:45 Miało być: Przyznawać się, kto był grzeczny i Święty Mikołaj wczoraj u niego był? I co przyniósł? U mnie zostawił bumbumnierkę) Odpowiedz Link
ewanka215 Re: Był? 07.12.06, 14:20 I u mnie też był Kochaniutki, całe stery słodyczy przyniósł Odpowiedz Link
jolunia01 Re: Był? 07.12.06, 14:53 BYŁ!!! I flaszkę przyniósł. Flaszka - to określenie mojego dziecka. Tak naprawdę to taka mała wtykana rzecz do komputera, żeby sobie jakieś dane przenieść. Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Był? 07.12.06, 13:04 był, był, i ładny zapaszek przyniósł i biżuterię, wyjątkowo dobry Mikołaj Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Był? 07.12.06, 14:32 U nas bywa tylko w Wigilie, wiec sama sobie sprawilam palto z koldry do samej ziemi. Gwarantowane, ze teraz zime odwolaja.....to dokladnie tak jak z parasolem tylko inaczej Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Był? 07.12.06, 14:39 asia.sthm napisała: > U nas bywa tylko w Wigilie, wiec sama sobie sprawilam palto z koldry do samej > ziemi. > Gwarantowane, ze teraz zime odwolaja.....to dokladnie tak jak z parasolem tylko > > inaczej Asia co to znaczy palto z kołdry? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Był? 07.12.06, 14:56 Znowu sie wyglupiacie? )) Palto uszyte z pikowanej puchowej (jak to prawdziwy puch to niech ja w piorka porosne) ...no koldry. Ma rekawy, kaptur, kieszenie, suwak z przody tez ma. Ma w niej nie podwiewac czyli mozna sie obyc bez cieplych gaci. Jedyne ryzyko ze sie w tym bede zaplatywala i pojawie sie w Warszawie bez zebow. Odpowiedz Link
lylika Re: Był? 07.12.06, 15:51 Poszewka to na poduszkę a na puchową kołdrę to się stosuje kopertę. Z falbanami i koronkami. )) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Był? 07.12.06, 15:56 No to już nam się strój klaruje. Na wierzch pelerynka z koperty z koronkami i falbankami) Odpowiedz Link
lylika Re: Był? 07.12.06, 16:11 g0p0s napisał: > No to już nam się strój klaruje. Na wierzch pelerynka z koperty z koronkami i > falbankami) ... Czy taka może być? Chociaż...monogram się nie zgadza.)) img477.imageshack.us/img477/6632/061207kopertanakolderkevu9.jpg Odpowiedz Link
edyta95 Re: Był? 07.12.06, 16:21 a czapaczka jaka do tego? już fo sobie wyobrażam, Asia w kołderce, z welonikiem i berłem w ręce, do tego torebka z krokodyla i szpilki Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Był? 08.12.06, 00:16 > a czapaczka jaka do tego? Czapaczka niepotrzebna, mam kapturek ze sciagaczem. Welon puscimy wierzchem ,a szpilek odmawiam, w szpilkach nigdzie nie zalece, w szpilkach w moim wieku to ja tylko moge ladnie siedziec. Odpowiedz Link
krowa_w_kropki Re: Był? 08.12.06, 10:33 edyta95 napisała: > a czapaczka jaka do tego? A czapeczka do kołderki to nie nazywa się szlafmyca? Odpowiedz Link
lylika Re: Był? 08.12.06, 10:43 krowa_w_kropki napisała: > A czapeczka do kołderki to nie nazywa się szlafmyca? ... Zdecydowanie szlafmyca. Jak mawiała pewna młoda osoba, bardzo dumna ze znajomości rzeczy: "to taka czapka z pingpongiem". Odpowiedz Link
g0p0s Re: Był? 08.12.06, 11:08 Wczoraj nie zdążyłem dojść do szlafmycy. Oczywiście z pikowanej dziecięcej kołderki I może nie ubierajmy w to Asi, tylko zaczynamy nowy trend w modzie Odpowiedz Link
krowa_w_kropki Re: Był? 08.12.06, 11:12 g0p0s napisał: > I może nie ubierajmy w to Asi, tylko zaczynamy nowy trend w modzie Ja się chętnie ubiorę, mam płaszcz z kołderki. Szlafmycę mogę zrobić na szydełku i przyczepić ping-ponga. Odpowiedz Link
groha Re: Był? 08.12.06, 12:54 krowa_w_kropki napisała: > Ja się chętnie ubiorę, mam płaszcz z kołderki. Szlafmycę mogę zrobić na szydełku i przyczepić ping-ponga. Jeju, dopiero teraz zauważyłam, że tu się taki piękny, nowy trynd w modzie rodzi... Proszę nie zapomnieć, że do szlafmycy z pingpongiem oraz kołderki, poduszeczka pasuje, jak ulał! Jasiek też może być. Gdziekolwiek Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Był? 08.12.06, 12:59 > poduszeczka pasuje, jak ulał! Jasiek też może być. Gdziekolwiek Dwa Jaski!! Ja cos wiem, ale nie powiem ....ludzie, jak sie mocno teraz uszczypnelam w sama pore ))) Odpowiedz Link
krowa_w_kropki Re: Był? 09.12.06, 15:27 Ale jeśli jasiek to tylko wypchany dolarami. Jakby ktoś miał i chciał się pozbyć to ja chętnie przyjmę przesyłkę od Wiśniewskiego Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Był? 09.12.06, 16:07 krowa_w_kropki napisała: > Ale jeśli jasiek to tylko wypchany dolarami. Jakby ktoś miał i chciał się pozby > ć > to ja chętnie przyjmę przesyłkę od Wiśniewskiego Takich tu tutaj mrowie, a mrowie Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Był? 07.12.06, 17:10 asia.sthm napisała: > Znowu sie wyglupiacie? )) a Ty widziałas kiedyś zeby Oni byli poważni?))) > Palto uszyte z pikowanej puchowej (jak to prawdziwy puch to niech ja w piorka > porosne) jak w piórka porośniesz to ci palto potrzebne nie będzie > Ma w niej nie podwiewac czyli mozna sie obyc bez cieplych gaci. a to może sie okazac wielce ciekawe > Jedyne ryzyko ze sie w tym bede zaplatywala i pojawie sie w Warszawie bez zebow ee tam, poćwiczysz i będzie dobrze Odpowiedz Link
mucha90 Re: Był? 07.12.06, 16:04 Był! Nawet z prezentem Płytę mi przyniósł - bardzo fajny Mikołaj, bo trafił w samo sedno Odpowiedz Link
april02 Re: Był? 07.12.06, 16:23 A u mnie nie był Ale może to specjalnie bo do świąt nie jem słodyczy i widocznie nie chciał kusić )). Ale za to w Wigilię... Ech... rozmarzyłam się, te pierniczki, makowce, serniczki i całe mnóstwo pierogów ) Odpowiedz Link
goonia Re: Był? 07.12.06, 16:54 Zasiedzial sie u Was i do mnie nie zdazyl. Asi kup sobie kostium kapielowy, bo w tej koldrze to Ci bedzie pot po tylku lecial przy -20. Ja nie mam pierzowego nadzienia, ale mowie Ci skaranie boskie jest, bo nie da sie w tym wytrzymac ani w autobusie, ani w sklepie. Bieguna nie zamierzam zdobywac, to wisi pieronstwo w szafie. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Był? 08.12.06, 00:12 > jest, bo nie da sie w tym wytrzymac ani w autobusie, ani w sklepie. Bieguna > nie zamierzam zdobywac, to wisi pieronstwo w szafie. Gooniu ja to wszystko przemyslam dokladniutko. Jak nam zima dowali..a dowali kiedys, to wtedy rano musze odsniezyc samochod . Nastepnie wsiasc w te zamrozona bryle. Jade do stacji pare minut ,zanim sie ugrzeje to wysiadam. W pociagu moge sie rozdziac i powiesic odzienie na haku. Potem od stacji lece do pracy prawie dziesiec minut. Zanim dolece to nie zdaze sie spocic tylko akurat ledwo rozruszac. No i moge leciec rozpieta pod koniec, nie? Tak bym raz chciala doleciec do pracy nie splakana i nie usmarkana z mrozu i wichru...to takie moje ciche marzenie. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Był? 08.12.06, 07:36 To jak to ma być? Pelerynki, falbanki, welonik, monogram, a pod spodem nie będzie gaci??? Odpowiedz Link
lylika Re: Był? 08.12.06, 07:43 Przecież pisała, że gacie nie są potrzebne bo kołderka do ziemi. A poza tym może Ona lubi bez gaci. Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Był? 08.12.06, 08:42 stara.gropa napisała: > Chociaż stringi. Dla przyzwoitości))) Stringi to przyzwoitość Odpowiedz Link
g0p0s Re: Był? 08.12.06, 11:11 Albo narysować sobie stringi markerem i z głowy (no powiedzmy, że z głowy)) Odpowiedz Link
groha Re: Był? 08.12.06, 11:59 )) Majaczy mi motyw strusich piór w... pewnej części ciała. Podobne do stringów pod względem wygodności, ale o ileż efektowniejsze! Odpowiedz Link
g0p0s Re: Był? 08.12.06, 12:06 Ale pod kordełką nie będzie widać! Pióra damy wierzchem Odpowiedz Link
g0p0s Re: Był? 08.12.06, 12:19 Kalosze z krokodyla do tego. Najlepiej z dłuuugim czubem Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Był? 08.12.06, 12:33 I co wyscie zrobili z przyzwoitego watku? Na chwile nie mozna was samych zostawic. Cala ta moda bardzo mi sie podoba z jednym zastrzezeniem: gumiaki z prawie krokodyla sa straszliwie sliskie pomimo kolczastej podeszwy. Zabic sie mozna na mokrych lisciach, to juz sprawdzilam . Po lodzie sie nie odwaze, chociaz jestem gieroj baba. Na mroz to tylko walonki! Odpowiedz Link
g0p0s Re: Był? 08.12.06, 12:40 Gumiakom się kolce wstrzeli i będzie git Rękawiczek nam do stroju brakuje. Albo mufki chociaż Odpowiedz Link
groha Re: Był? 08.12.06, 12:40 No i w razie, gdyby jednak doszło do tego skakania z dzieciątkowego samolotu, kordełka jest w sam raz! Własna amortyzacja zawsze pewniejsza. A dwa ogonki plus ogon z piór, to precyzja w sterowaniu i lądowanie w punkt. Asiu, kupiłaś kordełkę wszechstronnego zastosowania! Teraz tylko przyuważ tego znajomego bażanta. W celu uzysku piór. Ostatecznie, ogon nie musi być pawi, kabaret i tak zrobimy) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Był? 08.12.06, 12:56 O matko o matko ..jak juz moje dzieciatko wspomniane to sie pochwale, no pochwale sie . Dzieciatko przedwczoraj zdobylo licencje Commercial Pilot, co oznacza, ze moze juz latac zawodowo. ))))))))))))) c d odpowiedzi: Z trzema ogonami w jednym miejscu mam troche ciasno. Bazant przepadl gdzies ostatnio. Przewidzial cwaniak, ze mi te jego piora teraz bardziej beda potrzebne. Ale wroci do mnie sie wydzierac jak go bazancie hormony znow przycisna . Lajdak nie bazant to jest. Odpowiedz Link
lylika Re: Był? 08.12.06, 13:16 W razie skakania, to poza amortyzacją na kołderce z koperty jak nic się zrobi spadochron. Odpowiedz Link
stara.gropa Uwaga ! Tylko dla dorosłych. 08.12.06, 14:23 Widzicie to oczami wyobraźni? Asia w piórach i w stringach namalowanych flamastrem na ciele, obuta w krokodylowe gumiaki, skacze z samolotu, a kołderko- paltko wdzięcznie rozwiewa się przy skoku, ukazując to i owo. Perwersja!!!! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Uwaga ! Tylko dla dorosłych. 08.12.06, 14:40 > paltko wdzięcznie rozwiewa się przy skoku, ukazując to i owo. Perwersja!!!! O nie!! Stringi sa namalowane na kolderce pod koroniasta pelerynka z koperty. Ja wiem, ze to bardzo skomplikowany stroj do ladowania telemarkiem, ale perwersji nie bedzie nawet za grosz....przeciez mamy dzieci w TWCH. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Uwaga ! Tylko dla dorosłych. 08.12.06, 14:46 Nawet nie ma mowy !! Odmawiam rysowania sobie strinkow , uczulenie mam na flamaster, parchow dostaje. Nie i juz ! Odpowiedz Link
lylika Re: Uwaga ! Tylko dla dorosłych. 08.12.06, 14:51 asia.sthm napisała: > Nawet nie ma mowy !! Odmawiam rysowania sobie strinkow , uczulenie mam na > flamaster, parchow dostaje. Nie i juz ! ... Zgadzamy się na koronkowe z Koniakowa.)) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Uwaga ! Tylko dla dorosłych. 08.12.06, 14:59 te z Koniakowa drapia, nie chce. Bede nosic przepisowe gacie dla dam z klasa marki Sloggi. Zadnych barchanow tez prosze mi nie raic bo nie lubie sie wyglupiac w tej dziedzinie. Jak ten glaz i skala lita jestem... w tej dziedzinie. Odpowiedz Link
lylika Re: Uwaga ! Tylko dla dorosłych. 08.12.06, 15:07 Ależ Sloggi to teraz Sibeliuss.)) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Uwaga ! Tylko dla dorosłych. 08.12.06, 15:14 Na smierc zapomnialam !! PS Gwozdz do trumny nam szykujesz ) Zobaczysz, ze to zle skonczy Odpowiedz Link
lylika Re: Uwaga ! Tylko dla dorosłych. 09.12.06, 21:29 asia.sthm napisała: > Na smierc zapomnialam !! > > > PS > Gwozdz do trumny nam szykujesz ) > Zobaczysz, ze to zle skonczy ... Masz rację, musimy trochę spoważnieć. Majtki, gacie, stringi - bieliźniany wątek się zrobił a miało być mikołajkowo. Odpowiedz Link
goonia Re: Był? 08.12.06, 22:13 Aaaaaaaaa to juz wsio wiadomo, teraz w swoim piernacie bedziesz z gory spogladac na innych usmarkanych. Ale mowie Ci ze spocisz sie jak pieron nawet w tym zamarznietym samochodzie. Ja wszedzie biegiem i piechotka, ciagajac potomstwo i rozliczne torby ( mam zadatki na bezdomna osobe, bo tyle tobolow ciagle nosze). Ten kilometr do szkoly to nawet nie wiem kiedy przelece a zgrzeje sie jak kto gupi. Potem znow sprint do autobusu, a w nim + 80C. Jakos z z wiekiem coraz lzej sie ubieram choc zmarzluch ze mnie straszny.Chyba te (nie)zbedne kilogramy na cos sie przydaja ps. I prosze tutaj nie propagowac majtek z nicia dentystyczna! nawet narysowanych. Odpowiedz Link
vivictoria Re: Był? 08.12.06, 14:25 Był. Osobnik w wieku starszawym, ogolony, nie gruby, bez czerwonego - tzn. ani nosa ani detali odzieży, z bukietem którego fason (bukietu fason!) wskazywał na pochodzenie ze ślubu. Jestem zdegustowana! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Był? 08.12.06, 14:44 >...., z bukietem którego fason (bukietu fason!) wskazywał na pochodzenie ze > ślubu. Jestem zdegustowana! Oooo, wyrwal jakiejs pannie mlodej i uciekl ? A moze to byly takie przebrane, przedoswiadczyny z jego strony. To nawet orginalnie romantyczne i bardziej ekonomiczne niz pierscionek z brylantem jak czyrak. Odpowiedz Link
lylika Re: Był? 08.12.06, 14:50 asia.sthm napisała: pierscionek z brylantem jak czyrak. ... Czyrak mnogi czyli karbunkuł. A że karbunkuł jest czerwony to nawet lepiej pasuje do naszego Towarzystwa. Odpowiedz Link
vivictoria Re: Był? 08.12.06, 16:21 Biorąc nieopisane skąpstwo wzmiankowanego osobnika, należy brać pod uwagę kradzież, a z powodu tchórzostwowa tegoż, nie wchodzi w grę zuchwała. Onże, ten Mikołaj nieczerwony jest autorem patentu na wielokrotne kasowanie tego samego biletu komunikacji miejskiej. Odpowiedz Link
lylika Re: Był? 08.12.06, 16:25 O matko, i Ty takiego w domu przyjmujesz? Chyba, że Ci sie wepchnął bez zaprosznia. Odpowiedz Link
goonia Re: Był? 08.12.06, 22:19 moze wyprzedaz wiazanek slubnych mieli w kwiaciarni. Trzeba miec wiare w bliznich. Viviktorio na slubne kwiatki tez sie ladnie patrzy Odpowiedz Link
lylika Re: Był? 27.12.06, 12:45 Nic nie sprawozdajecie jak to u Was w temacie prezentów od Mikołaja. A może byliście niegrzeczni? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Był? 27.12.06, 12:53 No mial nie byc, ale byl ) Przyniosl Pana Tadeusza Psychobiografie przegadana . Co prawda spoznil sie rok , ale niech mu bedzie ! Wyczekane i bez granic uszczesliwiajace. Zostaly mi jeszcze ostatnie kartki i juz sie martwie co wtedy zrobie. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Był? 27.12.06, 12:58 Był, ale chyba z całej rodziny byłam najmniej grzeczna Odpowiedz Link
lylika Re: Był? 27.12.06, 13:09 Co przeskrobałaś? Przyznaj się, to może Mikołaj Ci odpuści i przyjdzie na Nowy Rok. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Był? 27.12.06, 13:26 Byyyyyyyyyyyył Biografię Grechuty przyniósł (cudo), i płytego tegoż samego, i płytkę Grzegorza T (z piosenkami Grechuty), i dyndawkę, i "Pachnidło", i brzydki sweterek Oj dobra byłam w tym roku Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Był? 27.12.06, 13:31 Jesli "Pachnidło", to teraz tak sie poboisz, ze az ci sie sweterek zacznie podobac a dyndawka bedzie straszyc. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Był? 27.12.06, 13:35 Ale biografia cudnie napisana. Lylko, polecam Ci bardzo Odpowiedz Link
lylika Re: Był? 27.12.06, 13:50 edyta95 napisała: > Ale biografia cudnie napisana. Lylko, polecam Ci bardzo Zażyczę sobie na urodziny. To już niedługo. Albo na rocznicę ślubu. To jeszcze wcześniej. )) Odpowiedz Link
edeka5 Re: Był? 27.12.06, 14:37 Edyta, to ja zapisuję się w kolejkę do pożyczenia biografii. A tak przy okazji - może ktoś wie komu pożyczyłam "Stare próchno"??? Odpowiedz Link