Dodaj do ulubionych

Uwaga Inspekcja!

27.12.06, 18:48
Ludzie, co ja dzisiaj przeżyłam, przechodzi wszelkie pojęcie i tupie. Odwiedziła mnie Szefowa w sprawie paczki dla Kacyka. Nie dość, że kontrolowała paczkę to później udała się do bibioteki na inspekcję.
Sprawdza "stopień zaczytania" książek Guruy! Zobaczcie sami:
img403.imageshack.us/img403/8792/061227inspekcja003ov3.jpg
Po Nowym Roku ma odwiedzić kolejno wszystkich członków Sekcji Warszawskiej i dokonać inspekcji osobiście a u pozawarszawskich per procura.
Sprawdza bardzo dokładnie książka po książce. Niektóre z książek wydały się Jej podejrzanie czyste i nowe. Nie pomogły tłumaczenia, że to dublety.
Kochani, dobrze Wam radzę, przygotujcie się solidnie do inspekcji. Zmacerujcie te nowe, pochlapcie trochę różnymi napojami, porozcinajcie kartki.
Szefowa nie zna litości i będzie jakieś straszne kary nakładać.
Czuj duch!!!
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: Uwaga Inspekcja! 27.12.06, 18:57
      Ja sie nie boje, moje sa akurat, dubletow nie posiadam nawet do tych co na
      rozdzielenie jazni cierpia. Te najnowsze faktycznie obciachowe, ale zaczne sie
      z nimi kapac - od kapania robia sie grubsze w sobie.

PS Jezusicku jaki tam porzadek!
      • lylika Re: Uwaga Inspekcja! 27.12.06, 19:22
        Co Ty Asia, jaki porządek? Ja ciągle grzebię i wyciągam a potem nie odkładam jak trzeba. Z resztą już mi miejsca zaczyna brakować w biblioteczkach. Właśnie kombinuję gdzie wcisnąć kolejne dwie. Pokój muszę trochę rozciągnąć, albo okno zastawić, o to:
        img403.imageshack.us/img403/6325/061227inspekcja007qz5.jpg
        I mówisz, że czytać w wannie, bo od tego grubaśnieją? To jeszcze więcej bibliotek będzie mi potrzeba. smile))
        • mzrr21 Re: Uwaga Inspekcja! 27.12.06, 19:25
          A firankę dasz kotu do spania?
          • lylika Re: Uwaga Inspekcja! 27.12.06, 19:26
            To nie ta firanka.smile
    • mzrr21 Re: Uwaga Inspekcja! 27.12.06, 19:06
      A niech Szefowa do mnie przyjedzie na inspekcję, po ostatnich rewolucjach może
      mi porządek w książkach zrobi
      • lylika Re: Uwaga Inspekcja! 27.12.06, 19:25
        mzrr21 napisała:

> A niech Szefowa do mnie przyjedzie na inspekcję, po ostatnich rewolucjach może
        > mi porządek w książkach zrob...
        ...
        Szefowej prababka znała jedną hrabinę i Ona nie jest byle kto, toteż o żadnym robieniu porządków nie może być mowy. smile))
    • woloduch1 Re: Uwaga Inspekcja! 27.12.06, 19:44
      Czego jak czego, ale biblioteki to zazdraszczam. Ona juz prawie taka jak w
      Noirmont...
      Zas szefowa bedzie w Kanadzie mile widziana!

Pozdrawiam

Woloduch
      • lylika Re: Uwaga Inspekcja! 27.12.06, 19:50
        W Kanadzie to Szefowa będzie sprawdzać per procura. Pewnie wyznaczy Ciebie. smile
        • ida14 Re: Uwaga Inspekcja! 27.12.06, 20:08
          To my się z Groha nawzajem będziemy sprawdzac pewniesmile proszę brac pod uwage
          młody wiek mojej osoby i moich ksiażek.
          • lylika Re: Uwaga Inspekcja! 27.12.06, 20:15
            Groha będzie sprawdzać całą Polskę południową. (A Grohę to tylko Szefowa może.) Drżyjcie więc, bo Groha od Szefowej nie mniej groźna. smile
    • woloduch1 Re: Uwaga Inspekcja! 27.12.06, 21:23
      Ouc! Okrutne. Straszne, a zarazem smieszne...

Pozdrawiam

Woloduch
      • edyta95 Re: Uwaga Inspekcja! 28.12.06, 09:04
        O ho ho. To zapraszam do mnie Szefową. Z racji nieposiadania pelnego
        umeblowania, ksiazki trzymam na strychu. Ja zrobie zdjecia jak szefostwo bedzie
        wspinac sie wdziecznie po drabinie smile
        cholera, polskie znaki mi uciekly, jak je powrocic ktos wie?
        • edyta95 Re: Uwaga Inspekcja! 28.12.06, 09:24
          a kobitka niepolitycznie na drabinie wyglada
    • dorka_31 Re: Uwaga Inspekcja! 28.12.06, 10:55
      Rany! Dobrze, że ja na uboczu. Może o mnie zapomną... wink)
      • 36krzysiek Re: Uwaga Inspekcja! 29.12.06, 14:49
        Ciekawe ile punktów dostanę np. za taką Autobiografię. Każda kartka osobno.Poza
        tym od dzieciństwa wpajano mi, że ksionzki trzeba szanować, nie jeść nad nimi,
        nie kąpać, nie pluć i nie mazać.
        • ida14 Re: Uwaga Inspekcja! 29.12.06, 19:22
          I stosujesz się ??
    • g0p0s Re: Uwaga Inspekcja! 02.01.07, 11:59
      Nowy rok nastał, mamy się wizyt chmielewskopasterskich gotować? Ziemski
      personej innej firmy jest tak niecierpliwy, że już przed nowym rokiem
      rozpocząłsmile
      • groha Re: Uwaga Inspekcja! 02.01.07, 18:18
        g0p0s napisał:

>Ziemski personej innej firmy jest tak niecierpliwy, że już przed nowym rokiem
        > rozpocząłsmile

Dokładnie, jest tak, jak mówisz. Coraz niecierpliwszy ten ziemski personel i
        złakniony kontaktusmile) W dodatku - zwykle z teczką i z kartotekami, a to, jak
        wskazują liczne przykłady, nikomu niczego dobrego raczej nie wróżywink No, a
        Starej Gropie przynajmniej jeszcze płacić nie trzeba za inspekcję... Ups, chyba
        właśnie niechcący podsunęłam Szefowej niezły pomysł na podreperowanie kasysmile))
    • paskudek1 Re: Uwaga Inspekcja! 02.01.07, 17:34
      na wstępie wszystkeigo chmielewskiego w nowym roku smile
      po drugie lylika zgrzytam zębami z zazdrości, zarówno z powodu wizyty Szefowej jak i biblioteki wrr, ja tez taka chcę.
      Szefową zapraszam, ale aż sie boję co powie na ten bajzel w książkach, bo miejsca mało i nie ma ich gdzie trzymać. Ale zapraszam, czemu nie smile
    • april02 Re: Uwaga Inspekcja! 02.01.07, 21:26
      Jak ja Ci zazdroszczę! Nie inspekcji naturalnie tylko biblioteki smile) Pokaż
      jeszcze więcej zdjęć a wproszę się jak ten.. no nie będę się wyrażać smile
      Co do inspekcji to ciekawe kto będzie ją robił w Poznaniu smile
      • groha Re: Uwaga Inspekcja! 02.01.07, 22:40
        Przypomnę, że niektórzy mogą spać spokojnie, bowiem dokonano już szczegółowej
        dokumentacji ich biblioteczek-ołtarzyków, ze szczególnym zwróceniem uwagi, na
        takie szczegóły, jak: ilość książek, długość i wyskość półki, utrzymanie pionu
        oraz poziomu, a nawet na pewne niepożądane elementy ozdobne, zaburzające
        porządek i powagę miejsca, co może poświadczyć kolega G0p0ssmile
        • edeka5 Re: Uwaga Inspekcja! 03.01.07, 08:04
          Uspokoiłaś mnie Grohuś.
          Do zdjęcia to musiałam usunąć cały nabój innych książek sprzed i z nad tych
          właściwych książek. A taka akcja częściej - to nie miałabym jak chodzić po
          domu smile
    • eulalija Re: Uwaga Inspekcja! 03.01.07, 10:12
      Za dwie książki to mogę ostro podpaść, "Tajemnica" w twardej okładce tylko dwa
      razy czytana, strasznie nowo wygląda, i "Lądowanie w Garwolinie" też mym
      sentymentem mało obdarzone świeżo wygląda. O "Większy kawałek świata" będę się
      w razie inspekcji kłócić ostro, rok temu odkupiłam sobie bo z pierwszej
      tajemniczo zniknęło kilkanaście kartek.

Reszta wygląda dobrze, kawa, herbata, jajecznica, pomidory, jakieś karteczki
      powtykane, listki, nawet kwiatek zasuszony.

Tak mi przyszło do głowy, że ja swoje książki traktuję jak misia w
      dzieciństwie, ucho urwane, oczko zginęło, trociny się sypią a kochane to jak
      nic innego.
      • g0p0s Re: Uwaga Inspekcja! 03.01.07, 10:39
        W Tajemnicy mam świecę antynikotynową (tzn. to co się ulałosmile. I wbrew pozorom
        czytałem ją przy świetle z prądusmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka