lylika 04.04.07, 09:39 To będzie wątek-przypominajka o szpilkach. Dzisiaj W Chmielewszczanach. Odcinek 12. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edeka5 Re: Do wszystkich czytających. 04.04.07, 09:41 Nooo, nie powiem, że nareszcie, bo i mi co wypomną Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. 04.04.07, 10:20 edeka5 napisała: > Nooo, nie powiem, że nareszcie, bo i mi co wypomną ... Nie wypomną. A trzy dni spóźnienia spowodowane Jubileuszem chyba są do wybaczenia? Odpowiedz Link
edeka5 Re: Do wszystkich czytających. 04.04.07, 10:38 Wogóle bym się nie wychylała, gdybym nie dawno nie usłyszała, że to opowiadanie cotygodniowe. Odpowiedz Link
april02 Re: Do wszystkich czytających. 04.04.07, 18:54 Dzisiaj miałam spokojny dyżur i przeczytałam sobie wszystko hurtem. Śliczności Lyliko masz talent jak stąd do Australii (jak dla mnie to jest najbardziej odległe miejsce ) i musisz pisać. Koniecznie! A po przeczytaniu zamarzyło mi się usłyszeć to w wersji słuchowiska. A może nagramy jeden odcinek i wręczymy Gururze na następne urodziny? Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Do wszystkich czytających. 16.04.07, 13:00 > nagramy jeden odcinek i wręczymy Gururze Zaraz Cię zsekują za profanację Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. 16.04.07, 13:16 the_dzidka napisała: > Zaraz Cię zsekują za profanację Aż mnie zaciekawiło, kto, czego i dlaczego oraz jak Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. 10.04.07, 12:45 W Chmielewszczanach - odcinek (tfu, tfu) 13-ty. Odpowiedz Link
lylika Do wszystkich czytających. 16.04.07, 10:42 Odcinek 14. Występują: Grohalowa, Dziedzic Sztanglicki, Edyciakowa. Inne osoby w tle. )) Odpowiedz Link
lylika Re: Nowy odcinek. 23.04.07, 10:05 Wkradł się jeden jeden błądek. W jednym miejscu ma być Wójt a nie Dziedzic. To będzie ... Aaa, sami się zorientujecie gdzie ten błąd. Odpowiedz Link
goonia Re: Nowy odcinek. 30.04.07, 17:35 sama zauwazylam, az sie sobie dziwie, bo lece zwykle od dolu do gory, a dzis akurat odwrotnie Odpowiedz Link
g0p0s Re: Do wszystkich czytających. 08.05.07, 15:21 Emisja się opóźnia, ale ja nic nie mówiłem Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. 08.05.07, 15:37 Była audycja wczoraj i dzisiaj w "Kot mi schudł". Nie słuchałeś? )) Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. 08.05.07, 20:22 g0p0s napisał: > Emisja się opóźnia, ale ja nic nie mówiłem ... Lepiej późno niż wcale. Podobno. )) Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Do wszystkich czytających. 08.05.07, 20:46 Och,jak ja na to czekałam!!! Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Do wszystkich czytających. 14.05.07, 16:46 lylika napisała: > g0p0s napisał: > > > Emisja się opóźnia, ale ja nic nie mówiłem > ... > Lepiej późno niż wcale. Podobno. )) > > Czy termin emisji został trwale przesunięty? Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. 14.05.07, 17:32 cytrynka6543 napisała: > Czy termin emisji został trwale przesunięty? ... Mam nadzieję, że nie. Taki dzień wredny miałam. Postaram się wyemitować wieczorem. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Do wszystkich czytających. 14.05.07, 17:59 Aaaa,to łaski wybaczenia proszę! Odpowiedz Link
eulalija Re: Do wszystkich czytających. 14.05.07, 19:54 Lyliko, my Ci wszystko wybaczymy, czekamy z utęsknieniem bez naciskania. A jaka wredność naszej Najszacowniejszej Pani Prezes śmiała się zadać? Bo może by ją moja psica pogryzła albo Papuga zadziobała? Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Do wszystkich czytających. 14.05.07, 20:07 Albo Cytryńska kwasem zalała?! Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. 14.05.07, 20:13 3-ka lewa górna poszła w drzazgi na serku homogenizowanym. Pękła w pionie, została 1/3. Czuję się świetnie, wyglądam prześlicznie a o tych drzazg mam wszystko obok pokiereszowane do krwi. La vita e bella!!! Odpowiedz Link
eulalija Re: Do wszystkich czytających. 14.05.07, 20:16 Łooo matkoooo. Psica zeżre resztę serka, Papuga Ci polata kolorowo, a Cytrynka Ci wyżółci humor poprawiając. Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. 14.05.07, 20:27 eulalija napisała: > Łooo matkoooo. > > Psica zeżre resztę serka, Papuga Ci polata kolorowo, a Cytrynka Ci wyżółci > humor poprawiając. > > Dzięki za pociechę dobra kobieto. Zawsze na Was można liczyć. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Do wszystkich czytających. 14.05.07, 20:20 Nożeszjakurna,itp.,itd.!!! Nawet nie wiem jak pomóc!? Czy pani Prezes ma swojego wyrwizęba czy mam kogoś polecić? Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. 14.05.07, 20:30 Niby mam ale nie wiem do końca, bo mi się w telefonie mąż-sekretarka odzywa i każe zostawić wiadomość. Ciekawe jaką? Pozdrowienia chyba. Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. 14.05.07, 21:23 Lyliko, na wszelki wypadek zostaw wiadomość o treści: SOS! Help! Hilfe! Na pomaszcz'! Ratunku! I swój numer telefonu. Może poskutkuje? Matko kochana, a mówią, że serek jest zdrowy dla zębów... Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Do wszystkich czytających. 14.05.07, 22:06 Wysłuchalim,zaraz jeszcze raz wysłuchamy i się,tfu,tfu,ustosunkujemy. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Do wszystkich czytających. 14.05.07, 22:48 ha kto grzecznie czeka ten sie doczeka )) Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. 15.05.07, 00:06 Przepraszam, czy można z malutkim pytankiem do Autorki? Czy w tych Chmielewszczanach nie ma żadnej przestępczości i nikt nigdy nie popełni porządnej zbrodni? Bo ja bardzo lubię czytać kryminały Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Do wszystkich czytających. 15.05.07, 09:36 mala zbrodenka tez by starczyla...o taka tycia, oo! Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. 15.05.07, 09:57 Lub niewielkie przestępstewko, albo choćby wykroczonko niedużutkie całkiem. Ktoś czasem kogoś sztachetą, na przykład, jak to na wsi. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Do wszystkich czytających. 15.05.07, 10:06 ...wszysciutkie buciczki ponizej 37 utopione w bagienku.....albo chociaz widelczykiem podziabane.. nie wiadomo przez kogo Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. 15.05.07, 10:27 ...drobniutka kradzież z czyjegoś obejścia, lub podrzucenie malutkiego śmierdzielka do klubo-kawiarni przez niezidentyfikowanego sprawcę Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Do wszystkich czytających. 15.05.07, 10:33 czerwoniutki paseczek do ozdobnego krzaka przywiazany... ale bylaby poruta !!! Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. 15.05.07, 10:37 Niekoniecznie nawet do bzu. Do powoju choćby jednego... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Do wszystkich czytających. 15.05.07, 10:48 no niechby ktos chociaz niechcacy kichnal czerwonym barszczem w albumik... tfu tfu przez lewe ramie...odwoluje ! Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. 15.05.07, 11:03 Ha, wtedy, to już na pewno byłyby czyjeś zwłoki. Chyba, że za to, co tu wypisujemy, Szanowna Autorka najpierw nas ukatrupi Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Do wszystkich czytających. 15.05.07, 11:11 no tosmy sie doigraly, pani Grohalowa... oj, piora sie posypia...gwarantowane. Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. 15.05.07, 11:30 No. Pogryzie nas Szefowa. Jak ten serek homogenizowany... )) Odpowiedz Link
lylika Do wszystkich czytających. 15.05.07, 12:38 Jak tylko sobie ząb wstawię, to zaraz Was pogryzę. )) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Do wszystkich czytających. 15.05.07, 12:48 > No. Pogryzie nas Szefowa. najpierw dobrze widlami jak widelcem rozdyzda ...i pojdziemy jej gladko. Serka juz nie wspominaj, bo jeszcze sobie pogorszymy.To zdaje sie kazionny temat. Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. 15.05.07, 13:18 W ogóle już się zamykam, bo coś czuję, że ten mój niczym nieuzasadniony, krotochwilny nastrój w końcu może się na mnie okrutnie zemścić. Nie daj Boże dentystą, tfu, tfu, tfu. Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. 15.05.07, 12:40 groha napisała: > Przepraszam, czy można z malutkim pytankiem do Autorki? Czy w tych > Chmielewszczanach nie ma żadnej przestępczości i nikt nigdy nie popełni > porządnej zbrodni? Bo ja bardzo lubię czytać kryminały ... Cały czas czekam aż popełnicie jakąś zbrodnię mrożącą krew w żyłach. Wtedy od razu napiszę Kobrę. )) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Do wszystkich czytających. 15.05.07, 12:52 > Cały czas czekam aż popełnicie jakąś zbrodnię mrożącą krew w żyłach. Zbrodnia juz popelniona zdaje sie na Baronie ( narzekal na smrod w sraczach Pod Tarasami i ubili jak nic ...za szykany. Smrod jak byl, tak jest - sama stwierdzilam jak bylam. A Barona nie ma Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. 15.05.07, 12:55 Mówisz - masz: ktoś nam ukradł Barona i Wołoducha. Na pewno jakiś zbrodzień. Zwykły złodziejaszek nie dałby im rady, to pewne. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Do wszystkich czytających. 15.05.07, 13:16 Baron juz jest caly i zywy. Rewolucje przeciw kapitalistom wlasnie wznieca. Odpowiedz Link
goonia Re: Do wszystkich czytających. 16.05.07, 02:51 Woloduch jak przypuszczam, ma miesiaczke, jak co miesiac zreszta i bedzie z nami juz niebawem. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich czytających. 29.05.07, 08:11 Nowa opowiesc w drugiej szpilce. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
lylika Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 29.05.07, 09:16 Wołoduch przerwał milczenie. Nareszcie! Eulalijo, jesteś Cerberem Wybranym! Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 29.05.07, 11:57 Wołoduch pewnie jeszcze śpi, więc tak cichutko się drę: brawo! brawo! Opowiadanko - paluszki lizać! Już czuję, że będzie moim ulubionym, Wołoduchu. Świetne jest, po prostu. Ta narastająca groza sytuacji wydała mi się jakby skądś znana, hihi, ale puenta zaskoczyła mnie całkiem. Usiadłom z wrażenia i dotąd siedzę Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 29.05.07, 12:21 ja zas myslałom, ze to nasz Mykland gdzies znowu sie zawieruszyl...a tu tluczek..i az hycnęłom a nie usiadłom Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 29.05.07, 12:34 E, przez tego różowego słonia, od razu wiedziałom, że to nie Mykland. On by chyba prędzej czarnego zobaczył. No i trochę inaczej rzeczywistość mu się kurczyła jednak. Prędzej spodziewałom się, że to ktoś na ciężkim kacu ankoholowym Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 29.05.07, 13:02 ee, slon byl pierwszy i mi sie zapomnial...potem te drzwi do roznych pomieszczen mnie zbajerowaly ...i poswiata jakas w ciemnosciach. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 29.05.07, 23:09 Slon Ci sie zapomnial???? Drzwi Cie zbajerowaly???? No to mi sie troche udalo. A ta poswiata w ciemnosciach to moglo byc swiecace prochno, no nie? Hmmm, a gdyby tak przerobic opowiadanko pod tym katem? Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 29.05.07, 23:06 No, rozowy slon byl dosyc czytelny. Szczegolnie tanczacy... Pozdrawiam WOloduch Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 29.05.07, 23:04 A wlasnie! Co z Myklandem? Krzyyyyyyysieeeeeeeek! Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 29.05.07, 23:03 Dzieki, Groho. Juz sie obudzilem i chichotalem czytajac komentarze. A swoja droga jestem ciekaw, czy bedziesz w stanie (Ty albo ktokolwiek inny) wskazac zrodlo inspiracji owej narastajacej grozy. No a puenta chyba byla logiczna, nieprawdaz? Ale przyznam sie, ze popelnilem blad. Ta opowiesc powinna zostac wyslana 31.05.2007. o godzinie 23:59. No ale juz przepadlo. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 30.05.07, 13:52 Wołoduchu, od razu się przyznaję, że z mistrzami SF i specami od narastającej grozy jestem bardzo średnio oblatana. Chyba ze strachu, że mi się potem przyśni, albo co. Ale strzelam, co mi zależy: ten od inspiracji, to S.King? Jeśli nie on, to od razu mówię, że nie wiem. Z tej półki znam jeszcze tylko Pratchetta i Pilipiuka. Aha, jeszcze niejakiego Barona Von und Zu, który kiedyś świetnie się zapowiadał. I Wołoducha, rzecz jasna Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 30.05.07, 18:00 Swietnie sie wstrzelilas w SF, ale chybilas w nazwiskach. Zaden z wymienionych. Probuj dalej. W razie trudnosci - sluze podpowiedzia. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 30.05.07, 21:43 woloduch1 napisał: > Swietnie sie wstrzelilas w SF, )) Wyjątkowo delikatnie i niezwykle uprzejmie potraktowałeś moją niewiedzę, Wołoduchu, bardzo dziękuję. Powiedz mi więc, powiedz, o kogo chodzi, niech już się nie męczę. Nawet chętnie poczytam tego inspiratora, bo czuję, że przez Waszą twórczość, tzn. Twoją i Barona, ta grozowatość zaczyna mnie coraz bardziej fascynować. Kurczę, okazuje się, że wciąż jestem okropnie nieoczytana, a w dziedzinie SF, to już tak, że o ranyjulek. Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 30.05.07, 21:47 Jeśli chodzi SF, to nie jesteś w nieoczytaniu osamotniona. Ja jestem ciemna jak tabaka w rogu. Wstyd mi, ale to prawda. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 30.05.07, 22:23 No, to juz mamy jakas plaszczyzne porozumienia. Wstyd juz jest, teraz kolej na chec poprawy, czyli chociaz odrobine przeczytac. Najlepiej zaczac od klasyki. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 30.05.07, 22:34 A konkretnie? Czytałam kiedyś dawno Verna, Wellsa, trylogię Żuławskiego, sporo Lema i prawie wszystko Zajdla. Ale to już wszystko. Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 30.05.07, 22:39 Przeprtaszam jescze Piknik na skraju drogi Strugackich. Film też mi się podobał, ale Ty pewnie psy na filmie powiesisz. ) Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 30.05.07, 23:03 E, to ja już trochę się podciągnęłam, dzięki memu ulubionemu bratankowi, który czyta chyba od chwili poczęcia, skubaniec, i całe SF oraz fantasy ma w małym paluszku. Zaraził mnie Pilipiukiem, Pratchettem, Tolkienem... O, czy nie o niego aby chodzi w Twojej zagadce, Wołoduchu? Klasyka, wątki satyryczne, te rzeczy, by mi się nawet zgadzało. Ale jeśli znów nie zgadłam, to uprzejmie proszę mnie już nie męczyć i powiedzieć o kogo chodzi. Więcej nie będę popisywać się swoim matolstwem, mowy nie ma. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 30.05.07, 23:24 Niestety, znow nie zgadlas. Tak wiec kolejna podpowiedz: chodzi o poskiego autora. Lylika powinna go znac. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 30.05.07, 23:25 Wyjatkowo nie powiesze. Ale tylko z jednej przyczyny: nie widzialem. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 30.05.07, 23:31 No, to polska klasyke masz prawie zaliczona. Natomiast z zagranicznej: Kir Bulyczow, Isaac Asimov (sprzed 1980), Sir Arthur C. Clarke, Robert A. Heinlein (starsze), Ray Bradbury. Ponadto sporo pojedynczych pozycji poszczegolnych autorow. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 30.05.07, 23:48 Jeszcze na temat polskiej klasyki. Lem i Zajdel to byli ulubieni pisarze mojego dziecka, więc nie mogłam nie czytać. A Zajdla mam nawet nagraną (niestety na video) Paradyzję. Bardzo dobry spektakl telewizyjny, z dobrą obsadą, no i bardzo "odważny" w tym czasie (1986 rok). Tu masz link: www.filmpolski.pl/fp/index.php/522676 Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 31.05.07, 00:27 Wcale sie Twojemu dziecku nie dziwie. Lem nalezy do trojki najwybitniejszych pisarzy SF na swiecie w XX wieku, a Zajdel byl numerem 2 polskiej fantastyki. Szkoda, ze niemal nieznanym za granica. W lekkiej formie poruszal ciezkie tematy (Paradyzja, Limes inferior i mnostwo opowiadan). Za link bardzo dziekuje. Nawet nie wiedzialem o tej inscenizacji. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 30.05.07, 22:21 No co Ty, tak od razu kawe na lawe? Ale podpowiem: autor, ktorego mam na mysli nigdy nie pisal horrorow. Kilka (ale naprawde tylko kilka) z jego pozycji mialo nieco ciemniejsze zabarwienie, ale duzo wiecej mialo komediowe. Jednakze wiekszosc byla na powaznie. Pomoglo? Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
eulalija Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 29.05.07, 13:05 O matko kochana, o ludzie ... Jak się ranking skończy, jak przebiję się jeszcze przez listę obecności i obsadę to przysięgam na kolanach, że nigdy więcej nikogo do niczego namawiać nie będę. Żebym ja postrachem, groźbą rozbicia na amen rodziny? Ja? Ja przeciez taki malutki kochany Cerbereczek, hau hau hau. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 29.05.07, 23:12 A dlaczego nie bedziesz? Nosze sie z zamiarem zlozenia votum separatum i zadaniem powtorzenia rankingu. Aktoz lepiej sie nada na Cerbera, nia Ty? A o zadnej grozbie rozbicia rodziny nic nie wiem. Ot, malzenskie igraszki... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich czytających. Nowa powieść. 29.05.07, 22:57 No wiesz... jakies dwa tygodnie temu upominalas sie (co prawda w niewlasciwym watku, bo wlasciwy to jest "Do wszystkich piszacych nr...") wiec zblizajacy sie kres rankingu oraz od dawna zalegajacy odlogiem pomysl zlaly sie w jedno i zainspirowaly mnie. A reszta jest juz historia (nb. opisana w innym watku). Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
eulalija Re: Do wszystkich czytających. 29.05.07, 13:06 Gdzie Chmielwszczany? Przecież dziś wtorek! Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. 29.05.07, 13:10 eulalija napisała: > Gdzie Chmielwszczany? > Przecież dziś wtorek! > > Jeśli dziś wtorek, to jesteśmy w Begii. ) Przerwa wszystkoczerwona. Odpowiedz Link
eulalija Re: Do wszystkich czytających. 29.05.07, 13:18 lylika napisała: > Jeśli dziś wtorek, to jesteśmy w Begii. ) Przerwa wszystkoczerwona. Łeee, ja tak nie chcę, ja protesta wyrażam. Chmielewszczany bez zwłoka proszę. Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. 29.05.07, 13:58 Też uważam, że przerwa w nadawaniu słuchowiska, gdy w Chmielewszczanach ruch, jak przed Bożym Ciałem, jest wysoce niewskazana. Ta stara pieniaczka, Grochalowa, nie przepuści takiej okazji i zaraz zacznie pyskować o ograniczaniu dostępu do rozrywki, dyskryminacji tych, co nie w procesji i ogólnej niesprawiedliwości społecznej, mówię Wam )) Odpowiedz Link
lylika Do Meduzy w sprawie fantazy. 05.06.07, 07:23 To już wszystko czy nie chce Ci się zamieszczać dalszego ciągu? Odpowiedz Link
eulalija Do Lyliki 05.06.07, 08:26 A że tak nieśmiało spytam, to w Chmielewszczanach w tym tygodniu też cisza? Odpowiedz Link
lylika Re: Do Lyliki 05.06.07, 08:31 Zarobiona jestem. Zastępstwa szukam. Może Ty? Plizzz. Odpowiedz Link
eulalija Re: Do Lyliki 05.06.07, 08:50 Za głupiam na takie scyty. Może Groha? Ładnie się w klimacik wstrzeliwała, jak akurat nie je truskawek to może napisze? Odpowiedz Link
asia.sthm W Chmielewszczanach - odcinek 20. 10.06.07, 19:46 Odcinek jest, co prawda zle onumerowany, ale nie bede sie czepiac. Nie tylko Grohalowa pelna pytan wystepuje, ale odpowiedzi pare sie przydalo dla niekumatych. Dzieki Lyliko za ulge w znoszeniu wlasnokadlubowo wydyganych upalow. Odpowiedz Link
groha Re: To już koniec? 25.06.07, 12:38 O, tu też będą powtórki, czyli wakacje z duchami? Przeebacz mi Brunhiiildo... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: To już koniec? 25.06.07, 22:48 Poza psem książka jest najlepszym przyjacielem człowieka. W psie jest za ciemno by czytać. Uwaga: nie moj pies, nie moja ksiazka, nie moja kuweta - cyt. Groucho Marx Odpowiedz Link
groha Re: To już koniec? 26.06.07, 13:19 ) Asiu, to ten sam, co powiedział, że nigdy nie zapisze się do żadnego klubu, w którym nazywaliby go członkiem? ) Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Do wszystkich czytających. 07.07.07, 20:47 Nie żebym się czepiała, ale daaaawno nie było kolejnego odcinka, a za oknem szaro, smutno... Odpowiedz Link
eulalija Re: Do wszystkich czytających. 07.07.07, 21:26 Też ubolewam, ale wakacje, powtórki, trzeba czytać od początku i liczyć na cud. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Do wszystkich czytających. 08.07.07, 09:07 Hi hi, wakacyjna ramówka? Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. 09.07.07, 07:14 Same widzicie, że kolejne odcinki są niemożliwe do napisania w wakacje. Ostatnie musiały by wyglądać mniej więcej tak: - Co to jest, że nikogo nie ma, pani Grohalowa? Panią też rzadko widać. - Co się pan czepia Baronie, pan sam się pojawia raz na miesiąc. - No fakt, ale to dziwne, niby są a nie ma. Doszło do tego, że dopiero pod wieczór mówią dzień dobry. - Niektórzy nawet dzień dobry nie mówią chociaż nie wyjechali. - Ale sporo wyjechało. - A Ci co nie wyjechali nie piszą. - Prawie nikogo nie ma. - Trochę jest, ale jak by nie było. - Nie ma komu pisać, nie ma komu czytać. Pustka. - Cicho aż w uszach dzwoni. - Grozą wieje. - Skuczno i grustno i niekamu mordu pobit`. - I pogoda taka, że tylko wyć. - I nudno do kwadratu. - Jakie do kwadratu? Do sześcianu. - Nie będziemy się licytować. Niech będzie do entej potęgi. - Niech będzie. - No, to do widzenia. - Do widzenia. Odpowiedz Link
eulalija Re: Do wszystkich czytających. 09.07.07, 07:28 Aleście kumo nic o hazardowaniu nie zapodały, a tu plotki po wsi biegają, żeście na jakowyś wielkich zawodach bywali, jakoweś pieniądze ogromne wygrywali, prawda li to? Na siedzibę dla Towarzystwa wystarczy? Ponoć i burdy jakoweś tam się odbywały, a tu nic nie wiadomo, może wszystkie w areszcie siedzą? Może trza paczkę z cebulą i papierosami szykować? Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. 09.07.07, 12:59 Kumo, a dyć o tym wszystkim w rubryce sportowej było: Towarzystwo na wyścigach... A we więźniu na razie nikt nie siedzi co aż dziw bierze. ) Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. 09.07.07, 13:54 Cóż, o tej porze, na wsi, to nic nie słychać, tylko pianie kogutów, normalka. I w ogóle, w wakacje, to literatura faktów dokonanych, rzadko komu podchodzi, bo każden jeden ma takich różnych po kokardki. Tych faktów, znaczy. Co innego takie bardziej fantastyczne kawałki, to nawet, nawet. Lyliko, nie ma rady, trzeba formę uatrakcyjnić, bohaterów zmyślić i rzeczywistość przeinaczyć nie_do_poznania, mówię Ci. Ja bym zaczęła od wywalenia Grohalowej. Wyjątkowo denerwujące babsko, uważam ) Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. 09.07.07, 13:57 Ależ to ulubienica wszystkich czytelników. Obawiałabym się ostrych protestów a nawet strajków okupacyjnych. ) Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Do wszystkich czytających. 09.07.07, 14:26 Słusznie gadacie kumo Lyliko! Grohalowa musi zostać! Pierwsza rzuciłabych się pode drzwi w proteście (jako Rejtan), a ja duża jezdem i kłopot byłby z usunięciem zewłoka! Odpowiedz Link
eulalija Re: Do wszystkich czytających. 09.07.07, 14:40 Grohalowa koniecznie, bez niej Chmielewszczany nie byłyby Chmielewszczanami. Przesuń się ciutek Bbbzyto, razem zrobimy taką barykadę, że nikt się nie wymknie. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Do wszystkich czytających. 09.07.07, 14:45 A co, obsada się zmienia? Coś przegapiłem? Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. 09.07.07, 14:59 Nikt nie chce zmian, tylko Grohalowa po tych trzech siódemkach coś wierzga. Mam jednak nadzieję, że komitet protstacyjny Eulazycki skutecznie zadziała i ściągnie posiłki. Nie daj Boże gdyby miało dojść do głodówki. ) Odpowiedz Link
eulalija Re: Do wszystkich czytających. 09.07.07, 15:05 lylika napisała: > Nie daj Boże gdyby miało dojść do głodówki. ) Głodówkę na dziś załatwił mi już Baron. Inna rzecz, że wcale by nie zaszkodziła, tak ze trzy miesiące i byłabym jak wdzięczna sylfida. Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. 09.07.07, 15:15 Nic się nie zmieniło i właśnie proponuję Autorce, żeby jakoś wakacyjnie uatrakcyjniła dzieło, na przykład wywaliła starą Grohalową, a w zamian wprowadziła element fantastyczny, czy coś, ale nie chce. O gustach czytelniczych się nie dyskutuje, więc kłócić się nie będę, powiem tylko, że to babsko mnie trochę wkurza. Niech mnie gęś powącha, jak ona nie jest denerwująca. Wypisz, wymaluj - druga Martusia nam się ulęgła w tym słuchowisku Odpowiedz Link
g0p0s Re: Do wszystkich czytających. 09.07.07, 15:21 Marsjanie będą lądować? Gdzie, o której? Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich czytających. 09.07.07, 15:55 g0p0s napisał: > Marsjanie będą lądować? Gdzie, o której? ... Marsjanie? Nie. Inni szatani tam som czynni. )) Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. 03.09.07, 12:27 Odcinek 21, czyli szczęśliwe oczko, z którego dowiedzieliśmy sie, co Gopos zrobił z kasą i po co Baronowi parowóz ) A odcinek 20 schował się w malinach, pewnie mu szkoda lata i ja go doskonale rozumiem. Odpowiedz Link
eulalija Re: Do wszystkich czytających. 03.09.07, 12:44 Oj, Groha, Groha, znowu okulary zgubiłaś 20 odcinek był 10 czerwca emitowany ) Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich czytających. 03.09.07, 13:29 No, przecież nie piszę, że go nie było, tylko, że się schował. Odpowiedz Link