g0p0s 21.02.08, 14:52 Poprzedni wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=75548792 zrobił się cięzki. Tutaj przyjmowane są nowe pomysły na Urodzinowe prezenty lub sposób ich wręczenia) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 21.02.08, 15:02 Wątek chwilowo nieczynny. Czy ktoś uprawniony może za 'noe' skasować go i założyć nowy, ze słowem 'nowe'? Z góry dziękuję. )) Odpowiedz Link
groha Re: Nowe miejsce na noe pomysły 21.02.08, 15:12 E tam, fajnie wygląda, niech sobie zostanie. Noe też był pomysłowy z tą swoją łodzią, więc może kogoś natchnie Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Nowe miejsce na noe pomysły 21.02.08, 15:44 Czy pomysł z hurtową ilością kartek z życzeniami upadł? Można by podpisać je postaciami z książek np. wszystkiego najlepszego Bobuś i Biała Glista, Sto lat życzą lakierowane krokodyle itp. Z racji budżetu dostarczone do rąk własnych Odpowiedz Link
goonia Re: Nowe miejsce na noe pomysły 21.02.08, 19:23 a moze metoda bialych anglosaksonskich protestantow - kartki ze zdjeciem. Takie wysylaja na swieta, a zamiast zyczen pisze sie krotka notatke co sie wydarzylo w zyciu nadawcy w ciagu roku, czyli od czasu wyslania poprzedniej karty bozonarodzeniowej. przewazaja zdjecia dzieci i/lub zwierzatek na tle kominka. Bardzo fajnie sie takie kartki dostaje szczegolnie gdzy w tresci jest wspomniany wyjazd na narty do aspen, na Fiji i inne typu narodziny dzieci albo otrzymane spadki. Na nasze potrzeby zdjecia w kolorze sepii. Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 21.02.08, 21:46 Proponuję drobna modyfikację. Każdy napisze ile książek Guruy przytał w minionym roku i ile to już razy wracał do każdej przeczytanej. Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 21.02.08, 21:48 PERZECZYTAŁ!!! nie przytał. No, zdrowa , to jeszcze nie jestem, chociaż się staram jak mogę. Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 21.02.08, 21:49 I bardzo mi się podobają NOE pomysły. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 00:45 I slusznie! Albowiem: Raz Noe, Noe, Noe, Noe swietym byl, Przechadzal sie przed Panem. A ze mu, ze mu, ze mu ze mu bylo zle, Pociagal wina dzbanem! Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 11:42 Życzenia od postaci literackich mogły by być Tylko mam taką propozycję, żeby wydłubać wyłącznie postacie drugo i trzecioplanowe. Babę z naprzeciwka, męża hodowczyni drobiu monogamicznego itp. Niezręcznie było by trafić w postać, która miała znany Gurui pierwowzór, a z którą aktualnie coś nie gra, że o braku po tej stronie nie wspomnę. Życzenia powinny też nawiązywać do kawałka akcji, w której postać brała udział. Damy radę? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 12:53 Jest ktoś chętny do opracowania wątku roztagniowego na prezent? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 13:11 asia.sthm No faktycznie nasza Martusia ma dobra reke do watkow. Ale Pokonanie Alicji to majstersztyk. A moze by go wydrukowac dla Guruy? Zdziebko przeczesac z komentarzy, dac sama esencje, ze tak powiem groha Fajny pomysł, Asiu. Jest się z czego pośmiać, to co będziemy Gurui żałować. Przecież tutaj sobie tego nie przeczyta, to pewne. Marto, chodź tu, z łaski swojej, i powiedz, co Ty na to? woloduch1 Doskonaly O wątku "Jak pokonałam Alicję" piszą Odpowiedz Link
groha Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 13:16 Ależ to proste, Lyliko: "Marchew zasiana, tryk ma się dobrze, czego i Jubilatce życzy pani magister z monogamicznymi kurami". Albo coś w tym stylu ) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 13:18 Groho, Ty genialna jesteś! Odpowiedz Link
anmanika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 13:34 Już nie trzeba łaskotac szarych zwoi, groha wszystko wymyśliła) Odpowiedz Link
groha Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 13:42 Takich to ja mogę dużo, he he. A jeśli chodzi o wątek roztargnieniowy, to ja bym zostawiła te opowieści tak, jak są, bo w tym ich cały urok, wdzięk i czar. Wystarczy więc usunąć parę naszych, powtarzających się okrzyków zachwytu, dostawić parę kropeczek i gotowe. Jak myślicie? Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 13:51 > Wystarczy więc usunąć parę naszych, powtarzających się okrzyków zachwytu, > dostawić parę kropeczek i gotowe. Jak myślicie? ... Myślimy pozytywnie i wiemy kto się do tego najbardziej nadaje. ) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 13:53 Jak możesz, to dawaj! Co do wątku to masz rację. Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 13:49 A może być tak? "Uprzejmie zawiadamia się, że dzisiaj jest czwartek" czego najserdeczniej Drogiej Jubilatce życzy Chaber. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 17:51 > czego najserdeczniej Drogiej Jubilatce życzy Chaber. Chaber bylby niewdziecznikiem gdyby nie podziekowal za odrosniety ogon, wiec - zyczy wdzieczny za ogon Chaber. Odpowiedz Link
groha Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 14:28 Fajne Albo: "Przytyłam 10 kilo, za to karta świetnie mi idzie! Życzę sukcesów. Wydra z pandą" P.S. Anmaniko, łaskocz dalej, łaskocz. Z mojej strony to tylko przebłyski i nie ma się czym przejmować, bo zaraz pewnie mi przejdzie Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 16:27 Łomatko, parę dni mnie nie było, a tu taka burza mózgów, że aż miło, pomysły na wagę złota, tyłki na wagę brylantów etcetera. A ja śpieszę donieść, że to, co to wiecie (tak w sekrecie), to już dotarło: img99.imageshack.us/img99/3105/popielnyv4.jpg Zapalniczka dla uświadomienia rozmiaru. Malutkie, ale milutkie Odpowiedz Link
groha Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 21:13 To one dwustronne są, w zależności od potrzeb - od przodka na wiadomo co, a od tyłka - na drobne zakąski! Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 22:28 Zgadza się, karo od tyłka )), żeby pokazać pieczątkę, czy jak to się tam nazywa. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 23:21 Brydzowe musza byc malutkie, lata sie i wyproznia. Ten co sie wyklada na stolik tak lata. One sa markowe, co ta pieczatka mowi? Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 23:43 Kochani,pomysł z gonitwą dwóch frakcji koniopodobnych powalił mnie na łopatki!!! Jestem za!!! Odpowiedz Link
groha Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 23:51 asia.sthm napisała: > One sa markowe, co ta pieczatka mowi? Ona mówi: Hutschenreuther Selb LHS Bavaria Germany, znaczy markowe i stare, bo właśnie wyczytałam, że tym lwem sygnowano wyroby w pierwszej połowie ubiegłego wieku. Czyli zabytek. Bbbzyto, masz sejf? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nowe miejsce na noe pomysły 23.02.08, 00:05 Fiu fiu ! I do tego ta unikalna talia. Fajnie wyszlo! Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Nowe miejsce na noe pomysły 23.02.08, 20:47 O żesz wciórności! A ja zostawiłam w pracy pod biurkiem!!! Bo po drodze do roboty odebrałam z poczty! Ale w kartonowym pudełku + gąbka, pokój na 2 klucze zawarty, wszystko tajne łamane przez poufne! Odpowiedz Link
eulalija Re: Nowe miejsce na noe pomysły 22.02.08, 21:37 Fakt, maluśkie one są ... chyba, że zapalniczka ogromna Ale fajne ))) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Nowe miejsce na noe pomysły 23.02.08, 09:06 1. "Trochę niewygodnie mi się pisze bez głowy ale wszystkiego najlepszego z okazji święta. Wystrasz Helena" 2. Z okazji urodzin polecamy się na przyszłość. Lakierowane Krokodyle" Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 25.02.08, 13:54 Już koniec pomysłó na kartki? Wierzę, że nie. Jeżeli będziemy mogli przekazać prezenty od nas bezpośrednio, to może zrobić listonosza/kę z trąbką? I oczywiście zatrąbić zamiast dzwoniC ) Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 25.02.08, 14:30 Ależ one PIĘKNE!!!... Wyobrazałam sobie, że to cos bardziej takiego zwyczajnego będzie Jak takie cudo damy teraz to potem na uroczyste spotkanie doroczne może nam weny zabraknąć ) Listonosz z trąbką byłby niezły Tylko musiałby sobie wcześniej poćwiczyć, bo nie wiem co prawda jaka jest ta trąbka listonosza, ale w taką zwykłą, to wcale nie jest łatwo zadąć. Kiedys próbowałam (nie tylko zresztą ja) i nie powiem jakie dźwięki nam wychodziły, co by się nie wyrażać... W każdym bądź razie ubaw mieli wszyscy Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 25.02.08, 14:51 Przyrządy do robienia hałasu www.statywy.com/sklep,statywy,strona,produkty,dzial,10,poddzial,53.html Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 25.02.08, 15:47 Taka zawinieta z gruchą na końcu będzie w sam raz! Przynajmniej będzie się cisnąć, a nie dąć ) Tego to nawet mogłabym się podjąć... ) Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 25.02.08, 22:08 Kostium potrzebny do tej gruchy. Uniform zbliżony do pocztowca z początku XX wieku i odpowiednia czapka. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Nowe miejsce na noe pomysły 25.02.08, 22:22 To wymyślamy teraz te życzenia i wydłubujemy z książek, tak? Rzucę się do dłubania. Aha. Problem mam!! Zeskanowałam podejrzanych, ale toto ma ponad 20 mega i przez żadną pocztę nie przechodzi!! Jak mam to wysłać??? Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 25.02.08, 22:43 To TY masz taki słaby komputer, że 20 mega nie umie wysłać? OK. podziel to na części. Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 25.02.08, 22:45 Przy wysyłaniu do Eulaliskiej możesz jeszcze zastosować inną metodę. Wpisz posczególne strony do "Moich Dokumentów" i wysyłaj osobno. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Nowe miejsce na noe pomysły 26.02.08, 10:10 lylika napisała: > To TY masz taki słaby komputer, że 20 mega nie umie wysłać? OK. podziel to na c > zęści. > Komputery chyba ok, bo posiadam nawet kilka, tylko poczta coś nie teges.... No pod neostradą mi mówi, że załącznik tylko 10 mega może mieć najwięcej, pod yahoo się ładuje długo jak nie wiem co i się w końcu nie załadowało... A może nasza gazetowa takie duże łyka? Tej jeszcze nie sprawdzałam.... Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 26.02.08, 22:50 No pod neostradą mi mówi, że załącznik tylko 10 mega może > mieć najwięcej, pod yahoo się ładuje długo jak nie wiem co i się w > końcu nie załadowało... A może nasza gazetowa takie duże łyka? Tej > jeszcze nie sprawdzałam.... ... Sprawdziłaś? i co? Ja "robię" w Operze a czasami w Fajerfoksie. Żadnych fochów nie mają, wysyłają ile daję. A najlepiej podziel te załączniki i wysyłaj partiami. O rany, jakimi partiami, przecież ja bezpartyjna. )) Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Nowe miejsce na noe pomysły 27.02.08, 22:09 lylika napisała: > No pod neostradą mi mówi, że załącznik tylko 10 mega może > > mieć najwięcej, pod yahoo się ładuje długo jak nie wiem co i się w > > końcu nie załadowało... A może nasza gazetowa takie duże łyka? Tej > > jeszcze nie sprawdzałam.... > ... > Sprawdziłaś? i co? > Ja "robię" w Operze a czasami w Fajerfoksie. Żadnych fochów nie mają, wysyłają > ile daję. A najlepiej podziel te załączniki i wysyłaj partiami. > O rany, jakimi partiami, przecież ja bezpartyjna. )) Ja chyba ogłoszę żałobę pocztowo-skanerową. Żadna poczta w żadnym komputerze nie łyka mi dwudziestu mega..... Buuuu.... Ależ Lyliko, jak mam niby podzielić? To jest jeden skan taki duży, okładka podejrzanych starsza taka ociupinkę, może by się na karty nadawała.. chyba że już macie podejrzanych, a ja tu niepotrzebnie larum podnoszę... No? Macie??? Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Nowe miejsce na noe pomysły 27.02.08, 22:11 Chyba wymyśliłam nowy tytuł. "Wszyscy jesteśmy zeskanowani, ale nie wysłani" ..... Odpowiedz Link
eulalija Re: Nowe miejsce na noe pomysły 27.02.08, 22:15 W jakiejś rozdzielczości to skanowała???? Porządny skan ma maksymalnie pół mega i pestki w pomidorach na nim doskonale widać!~ Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Nowe miejsce na noe pomysły 27.02.08, 22:17 Nie wiem w jakiej rozdzielczości, kolega w pracy to skanował i nie zadawał zbędnych pytań )) Spróbuję z tymi "Moimi obrazami". O cie florek. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Nowe miejsce na noe pomysły 27.02.08, 22:22 A Ty gdzieś zapisujesz wzdęcia?? Interesujące) Zdjęcie to konkretne zapisałam na pulpicie. A inne konkretne zapisuję sobie w folderkach specjalnie w tym celu tworzonych. Ide szukac tych obrazów. Ło matko. Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 27.02.08, 22:22 Wejdż w "moje dokumenty", tam będą "moje obrazy". Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Nowe miejsce na noe pomysły 27.02.08, 22:24 Ja je mam gdzie indziej) W każdym razie som one. Już się zabieram za to. Po angielsku mam, ale nie takie rzeczy człowiek i tak dalej )))))))) Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Nowe miejsce na noe pomysły 27.02.08, 22:32 A ja mogę zadzwonić?? MLP zawiaduje laptokiem, z którego właśnie korzystam, bo ten, z którego ja korzystam wziął i poszedł do serwisu, tu nie wszystko jest dla mnie oczywiste, moje obrazy to jednak nie moje obrazy, ja się zastrzelę)) Spróbuję jutro, bo dziś chyba faktycznie czas spać) Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Nowe miejsce na noe pomysły 27.02.08, 22:45 Hurrra!! Po telefonicznej konsultacji z MLP udało się!!! trochę inną drogą, bo przez Painta, i zamieniłam rozszerzenie z tif na jpg, ale już plik ma tylko 1,5 mega!! Juhuuuu!!! Lecę wysyłać!! Dzięki za wsparcie!!))))))))) Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 27.02.08, 22:27 > Ja je mam gdzie indziej) ... Gdzieee??? )) Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 27.02.08, 22:20 W jakiej rozdzielczości, nie wiem, pewnie 4800 )) Co by Jej nie wyszło ze skanera zawsze w moich obrazach łindowsa może zmniejszyć. Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 27.02.08, 22:16 Skaner zawsze wydziela "kobyły" ale możesz je zmnieszyć. A jak, już napisałam, mam nadzieję, że jasno. Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 27.02.08, 22:14 Łomatko, myślałam, że to tekst. W "Moich Obrazach" masz zmniejszanie obrazka, który chcesz wysłać. Nie wysyłaj jako załącznik tylko najpierw kliknij na obrazek, potem na: "wyślij ten plik", wtedy Ci się pokaże "zmniejsz moje obrazy" zaakceptuj i wysyłaj. Capito? Odpowiedz Link
anmanika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 26.02.08, 09:16 Moze wypożyczyc z muzeum? Niestety są tylko w Gdańsku i Wrocławiu www.poczta-polska.pl/O_Firmie/?d=MuzeaPocztyPolskiej Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe miejsce na noe pomysły 26.02.08, 07:16 Połaskotałam swoje zwoje i takie coś mi wyszło: Azali w Dniu Narodzena wieczyście młodego kadłuba, mrowie szczęśliwości, mnogo umysłowej roboty przy książkach oraz wszelakie choroby won - pragni życzyć Mulgaard. Może być? Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 26.02.08, 07:21 Mrowie a mrowie dobre życzenie ono jest. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 26.02.08, 08:53 To może jeszcze kartka z odciskiem psiej łapy i dopiskiem, że to od Chabra? Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 26.02.08, 08:55 No i te kartki, to każdą kto inny powinien wypisać, co by różne charaktery pisma były Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe miejsce na noe pomysły 26.02.08, 09:12 To chyba jasne, że każdy pisze i wysyła tą, którą wymyślił. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Nowe miejsce na noe pomysły 26.02.08, 10:09 Z okazji urodzin Życzę pani, by nigdy nie zabrakło Soir de Paris i pasty do podłogi. Kierwowniczka sklepu chemicznego w Sopocie. ( na pewno w Sopocie? Muszę sprawdzić w domu) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Nowe miejsce na noe pomysły 26.02.08, 10:12 Ma któś maszynę do pisania? Ja bym te kartki na wałku strzelił. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 26.02.08, 10:15 A jak ktoś wymysli kilka? Przeciez nie może wysłac wszystkich pisanych tym samym pismem... No i jak wysyłamy, tak normalnie pocztą? Znając pocztę, to przez tydzień bedą dochoczić, a na właściwy dzień, to żadna nie trafi... Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 26.02.08, 10:51 Dlatego wypuścimy własnego, wszystko chmielewskiego doręczyciela Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Nowe miejsce na noe pomysły 26.02.08, 11:22 A przy okazji popełnimy grupowe przestępstwo łamiąc monopol Poczty Polskiej na dostarczanie przesyłek pocztowych do iluś tam gram - to już sama przyjemność ) Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 26.02.08, 22:05 g0p0s napisał: > Dlatego wypuścimy własnego, wszystko chmielewskiego doręczyciela ... Wykluczone, kartki muszą być wysłane pocztą!!! Adres przecież jest taki, że można wysłać dużo wcześniej a ja poproszę adresata żeby doręczył w dniu Urodzin Jubilatki. Wszystkie razem. P.S. Jeśli ktoś nie ma adresu do korespondencji nich da głos. Odpowiedz Link
mkostki Re: Nowe miejsce na noe pomysły 27.02.08, 10:00 Daję głos w sprawie adresu do korespondencji, bo go nie mam. Poproszę ładnie na mkostki@gmail.com, bo pocztę gazetową to można se pod tramwaj podłozyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 27.02.08, 10:32 Ja nie mam natchnienia i pomysłów na kartki, ale mogę wypisać komuś, kto tych pomysłów ma kilka, co by charakterami różnymi były (nawet kolory długopisów pozmie4niam) ) Tylko proszę mi stosowne teksty podesłać oraz adresik, najlepiej na dorka@isko.net.pl, bo tam najczęściej jestem Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Nowe miejsce na noe pomysły 26.02.08, 11:30 Paczki kacyka, wszystkiego czerwonego, dużej polki, wyścigów i wielkich zasług życzy ciumciający po brzuszku Terliczak. Nie za hardcorowo? Odpowiedz Link
groha Re: Nowe miejsce na noe pomysły 26.02.08, 11:35 Ojej! Tam są urodziny!! Kwicząca Mizia Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Nowe miejsce na noe pomysły 26.02.08, 11:45 A mnie się takie ładne życzenia wymyśliły na poprzednie urodziny... I wpisałam je na stronę Guruową, pamiętacie, wpisywaliśmy rok temu.... Hm... Może by tak plagiat z samej siebie? ) Muszę tam grzebnąć. Bo w końcu tam utonęły, a tak na karteczce to zupełnie insza inszość, jak mawiają anglosasi. Odpowiedz Link
mkostki Re: Nowe miejsce na noe pomysły 26.02.08, 12:37 " A ona stała blada na twarzy zycząc: niech wszystko co najlepsze rychło sie wydarzy" Półgłówek Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 28.02.08, 11:15 Zdrowia, szczęścia, wszelkiej pomyślności i kolejnych pomysłów, jak z tym garbatym lebiegą na torach. Maszynista pociągu relacji Białystok-Warszawa Odpowiedz Link
groha Re: Nowe miejsce na noe pomysły 28.02.08, 12:16 Ja tam nie wiem, co życzyć, bo widzę, że wszystko ma. Ale niech dba o zdrowie i włącza alarm. Sama nie dam rady upilnować. Baba z przeciwka. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 28.02.08, 12:20 Życzymy dużo, dużo mydła, aby dokończyć eksperyment w jeziorze. Nam się nie udało i zdorośleliśmy. Janeczka i Pawełek Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 28.02.08, 12:25 Zdrowia, szczęścia, kremu z filtrem i zapraszamy. Nudyści z Mierzei Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Nowe miejsce na noe pomysły 28.02.08, 14:13 g0p0s napisał: > Zdrowia, szczęścia, wszelkiej pomyślności i kolejnych pomysłów, jak > z tym garbatym lebiegą na torach. > Maszynista pociągu relacji Białystok-Warszawa Niech Maszynista lepiej powie, czy mu na pocztę gazetową podejrzani doszli, bo ja przez nich spać nie mogę..... Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 28.02.08, 14:25 No proszę, posraszyłaś pocztę Podejrzanymi i dziś bez ceregieli mnie wpuściła łaskawie. Ale... Lylika wykopała starszych, to co? Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Nowe miejsce na noe pomysły 28.02.08, 14:30 Jak starsi ładniejsi, to ładuj starszych) A ja sobie przynajmniej obróbkę skanów potrenowałam, o! Odpowiedz Link
groha Re: Nowe miejsce na noe pomysły 29.02.08, 12:50 Kwiecie mój! Pani jesteś tak zachwycającą, że mi serce mdleje! Hrabia-wymoczek z dalszych okolic. P.S. Jeśli to prawda, że każdy ma wysłać swoje za pomocą poczty, to niech ktoś miejscowy weźmie te moje wymyślonka, bardzo proszę. Bo chyba trochę głupio wysyłać życzenia z Kielc od przewodniczącego rady narodowej na Dolnym Śląsku, na przykład. Ze stolicy lepiej pasuje jednak. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Propozycja 29.02.08, 13:56 A może by tak zebrać te wszystkie teksty razem do kupy (np. przesłać komuś kto na pewno będzie na najbliższym spotkaniu) i jakoś się potem podzielimy wypisywaniem. Bo to by też dziwnie wyglądało, gdyby kartki od różnych osób były tym samym długopisem i pismem wypisane. Co szanowne grono na to? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Propozycja 29.02.08, 14:19 Jak będziemy wypisywać na spotkamiu, to będą jeszcze mniej urozmaicone charaktery pisma. Chyba lepiej, żeby słać skąd kto może. Przecież Przewodniczącego Rady Narodowej mogli przenieść Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Propozycja 29.02.08, 14:22 Za chlebem panie, za chlebem do Kielc pojechał. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Propozycja 29.02.08, 14:38 Ja nie mówię, żeby na spotkaniu wypisywać, tylko żeby dokonać podziału. No bo niektórzy (bardziej twórczy) wymyśla po kilka haseł, a inni (mniej twórczy) jedno lub wcale. Możnaby wtedy jakoś bardziej po równemu się podzielić - nie tylko wśród obecnych na spotkaniu, ale wszystkim, którzy zadeklarują chęć wysłania. Wtedy i z różnych poczt by było i różnymi charakterami pisane. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Propozycja 29.02.08, 14:44 Dorka, stwarzasz problemy tam, gdzie ich nie ma. Daj swoje kartki do napisania mężowi i koleżankom z pracy i będą różne charaktery pisma. I po kłopocie. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Propozycja 29.02.08, 15:44 Tyle, że ja pomysłów nie mam! ...No ale w końcu przecież nie muszę wypisywać... Odpowiedz Link
lylika Re: Propozycja 29.02.08, 22:04 Jak to nie masz pomysłów? Masz ich tysiące, tylko nie chce Ci się po nie sięgnąć. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Propozycja 01.03.08, 20:33 O Jezu. Dopierom tu wlazła. Pomysł przedni. Ino, jak Dorka, pomysłów ni mom. Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Propozycja 01.03.08, 21:19 W dniu urodzin życzę Waszej Eminencji, żeby Cię reumatyzm, szkorbut i kołtun omijały z daleka. A w najbliższe wakacje zapraszam na pokoje. Cieć z lochu. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Propozycja 01.03.08, 21:27 Gorące,płomienne wręcz życzenia. Obcy facet wieziony na łebka. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Propozycja 01.03.08, 21:33 Jak fajnie, że ktoś też jest online... jak już tu włażę, bez bicia się przyznaję, że rzadziej, niż bym chciała, jakoś tak pustawo zwykle jest. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Propozycja 01.03.08, 21:35 No co Ty powiesz? To zupełnie tak jak ja! Jak już wejdę,to wszyscy umykają z nocnika i żegnają się w dobranocce,no pech jakiś czy cuś? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Na nocnik! 01.03.08, 21:41 Urrraaaa! Cytrynko! Ja ci tam zaraz odpowiem, chcesz? A w ogóle to jaki łon teraz je? O materiał mi chodzi? Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Na nocnik! 01.03.08, 21:43 KRYSZTAŁOWY!!! Aż strach zasiąść i skalać! Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Na nocnik! 01.03.08, 21:45 A,nie,on teraz WIRTUALNY! Tym bardziej strach,bo co będzie jak umknie? Tak ni z gruszki ni z pietruszki? No co? Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Propozycja 01.03.08, 22:02 W tajemnicy przed Szefem pragnę wyznać w tym uroczystym dniu, iż jest Pani blondynką mojego życia- Rozczochrany Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Propozycja 01.03.08, 22:46 Specjalna oferta dla Szanownej Jubilatki! 50% rabat na przerabianie pierścionków- Jubiler-idiota z Kanady Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe miejsce na noe pomysły 03.03.08, 08:22 Gdyby okazało się, że pomysł z naszą Papugą wręczającą prezenty był nadal aktualny, to uprzejmie informuję, że moja koleżanka obiecała pożyczyć czerwoną spódnicę do flamenco i kastaniety. Papużka będzie mogła wkroczyć do domu Guruy tanecznym krokiem Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Nowe miejsce na noe pomysły 03.03.08, 15:39 No proszę. A ja się wybierałam na flamenco przez pół życia, a w końcu poszłam na salsę (po jaką ciężką cholerę to tego nie wiem...?) i tymże sposobem nadwerężyłam sobie ogonek. Tak, tak, flamenco to jest to!!)))) Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Nowe miejsce na noe pomysły 03.03.08, 15:40 Bo tu góra kadłuba intensywnie się rusza i rączki takoż, a tam od dołu to już bardziej statycznie )) Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 03.03.08, 17:08 Jak to statycznie? A gdzie tupanie??? A gdzie ruch bioder??? Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Nowe miejsce na noe pomysły 03.03.08, 19:09 No fakt, głupoty gadam, tupanie faktycznie. I bioderka też, ale jakby mniej niż w tej salsie cholernej.... Jak tańczyłam w przód i w tył oraz obroty w lewo i w prawo, to jak cię mogę, było ok, ale jak przyszło do robienia tzw. "małej" i "dużej" pupy, to ranyyy... Usłyszałam, jak mi w ogonie chrupie Ale flamenco mogę jak najbardziej... Zwłaszcza z kastanietami) Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 03.03.08, 19:16 Tymi świętymi,od Alicji? Tymi klejonymi,że tak uściślę? Tymi od "Krokodyla..."? No to czadu!!! Odpowiedz Link
eulalija Re: Nowe miejsce na noe pomysły 03.03.08, 21:57 Czyli w urodziny Papuga z kastanietami gnie sie między wyścigami?? Rany, ja chyba od wczoraj nie wytrzeźwiałam, choć wydawało mi się, że już. Gdzie jest alkaprim??? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 03.03.08, 22:07 na to trzeba "Klina", a nie alkaprima! Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Nowe miejsce na noe pomysły 04.03.08, 12:35 Na razie to mnie z chichrania pogięło, jak wyobraziłam sobie własne gięcie...)))))) Między wyścigami, dodajmy..)))) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nowe miejsce na noe pomysły 04.03.08, 13:05 Papugo! Jak sie robi mala i duza pupe ?? rany boskie , ja tego jeszcze nie wiem! Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 04.03.08, 13:10 Może jak to kiedyś tłumaczona chyba lambadę? Trzeba sobie wyobrazić, że ma się ołówek, no gdzieś tam wetknięty. Następnie trzeba sobie wyobrazić ścianę. I tym ołówkiem trzeba na ścianie kółka rysować Może właśnie małe i duże? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe miejsce na noe pomysły 04.03.08, 13:18 )))))))))))))))))) )))))))))))))))))) )))))))))))))))))) )))))))))))))))))) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nowe miejsce na noe pomysły 04.03.08, 13:24 przy lambadzie to poziome osemki sie rysuje, znaki nieskonczonosci znaczy. Zwykle kolka, to dla poczatkujacych...phiii Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Nowe miejsce na noe pomysły 04.03.08, 14:14 Taaak, trochę to podobne do lamabdy było!! I taka ósemka właśnie. Tylko przy dużej pupie następował jeszcze dynamiczny wyprost nóg i... ała ała ała.....) Kochani, a teraz pytanie mam bardzo poważne. Bo jeśli faktycznie ma się giąć przy kastanietach, to musze to wiedzieć wcześniej, bo muszę urlop wziąć i spotkania z ludźmi przełożyć. Im wcześniej będę wiedzieć, tym mniej zamętu osobom zrobię. Więc jak??? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 04.03.08, 14:24 Czyli pozioma ósemka a nad nią kropka? )) Co do pytania zasadniczego, to wiem tyle samo. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Nowe miejsce na noe pomysły 04.03.08, 20:34 Mamuniu, nie moge. Też mnie boli od papuzinej salsy. A jakby tak z tyłu pęk strusich piórek - mogę udostępnić... Papużko, narysuj Gurui przed domem kilka urodzinowych kółek! Błagam! ))))))))))))))))) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 05.03.08, 12:26 Czy ma ktoś chęć, skaner i pierwsze wydania: Klina, Krokodyla z Kraju Karoliny, Całego zdania nieboszczyka, Zwyczajnego życia, Romansu wszechczasów, Nawiedzonego domu, Wielkich zasług, Szajki bez końca, Lasu pafnucego? Oprócz Lasu książki mam, ale nie w pierwszych wydaniach. Gdyby ktoś miał chęć zeskanować pierwsze wydania póżniejsze, to też reflektuję. Swoje będę musiał targać z domu do pracy i spowrotem. A to lista tego, co już posiadamy, dzięki Lylice: Wszyscy jesteśmy podejrzani, Lesio, Wszystko czerwone, Boczne drogi, Upiorny legat, Studnie przodków, Skarby, 2/3 sukcesu, Dzikie białko, WWyścigi, Tajemnica, Florencja cóka Diabła, Pafnucy. Skany powinny być w niezłej (ale bez przesady!) rozdzielczości (karty będą miały 89x57 mm). Pójdzie ktoś jeszcze na kolaborację? Odpowiedz Link
eulalija Re: Nowe miejsce na noe pomysły 05.03.08, 14:14 Jak się da, to się zrobi ) Las już do Ciebie poleciał, reszta informacji w małpiej poczcie Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 05.03.08, 14:56 Mam wydanie II Nawiedzonego domu, chcesz? img526.imageshack.us/img526/8446/nawiedzonydom2071my6.jpg Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 05.03.08, 14:59 Przyjęty. Jak nie będzie I, to się kwalifikuje Odpowiedz Link
eulalija Re: Nowe miejsce na noe pomysły 05.03.08, 15:07 Mam to samo, ale Lilki jest ładniejsza (czytaj, mniej zaczytana) okładka Bierz od niej! Słuchajcie, wstrzymajcie się z nowymi skanami do jutrzejszego popołudnia. Żeby G0p0s z lekturą nie latał po mieście, ja zeskanuję u siebie wszystko co ja mam w miarę dobrze wyglądające. Pisałam już gdzieś kiedyś, że książki własne traktuję jak miśki w dzieciństwie, ucho naderwane, oczka brak, trociny się sypią, ale misiek jest nadal najukochańszy. Więc moje okładki trochę się nadużyły. Jak już G0p0sowi wyślę, co dam radę od siebie zrobic, to On wtedy poda listę braków. Oczywiście nadal mile widziane wszelkie pierwsze wydania. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Nowe miejsce na noe pomysły 05.03.08, 16:00 g0p0s napisał: > Czy ma ktoś chęć, skaner i pierwsze wydania: > Pójdzie ktoś jeszcze na kolaborację? Ja już szłam na kolaborację, ale nie przeszłam przez kwalifikację Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 05.03.08, 16:10 Wiesz, jak Podejrzani Lyliki złapią kontuzję albo wpadną na dopingu, to wchodzą Twoi ) Odpowiedz Link
anmanika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 08.03.08, 12:10 Jakby co goposie, to mam skaner w pracy i moge skanowac co chcesz. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 10.03.08, 11:14 No to mamy problem z talią. Klęskę urodzaju. Mamy obstawione wszystkie karty, 4 jokery, asy z rękawa. A Edeka dostarczyła okładkę Ducha oraz unikatowe 2 okładki do dwóch pierwszych rozdziałów Pafnucego, których nigdzie się nie spotyka. Pomóżcie dobrzy ludzie, na co te okładki nałożyć? Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 10.03.08, 11:28 Może zrobić etui na karty? Taka talia zawsze w pudełeczku jest... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 10.03.08, 15:06 Na dodatkowe asy, takie z rękawa. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 10.03.08, 15:11 Trzy nowe zdobycze są okładkami do fragmentów późniejszych książek. Może dać im po 1/3 wartości? Tylko jakiej? Asy z rękawa to wszystkie tomy Autobiogrfii i tam trochę nie pasuje. Jaką kartę wymyślimy? As z lamusa? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 10.03.08, 19:24 Moze dupki? Dupek zoledny, dupek dzwoncy, dupek winny i dupek czerwienny? Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
eulalija Re: Nowe miejsce na noe pomysły 10.03.08, 21:48 Wołoduchu, to jest przednie, od kilku godzin myślę, co do tej talii dołożyć, no puuuuuustkaaaa, ostatnia szara komórka odleciała z molem do ciepłych krajów To jest śliczne. Dupek żołędny, dupek dzwończy, dupek winny i czerwienny ... Przepisałam, bo z polską czcionką lepiej to wygląda ) G0p0s, kupuj! Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 10.03.08, 22:06 Dzieki za ogonki. Jednakze drugi dupek, to dupek dzwoncy (tak, jak napisane), albowiem slowo pochodzi od dzwonka (przynajmniej tak bylo w krakowskiem). Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 10.03.08, 22:23 A w Warszawie dupek dzwońcy, z kreseczką nad n. Karciarzy miałam od dziecka dookoła. Eleganccy brydżyści, ostrzy pokerzyści i Ci "tysiącowi". To tysiącowi mówili dupek dzwońcy. Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 10.03.08, 22:27 I jeszcze jedno. Najbardziej mi się podobały "dodatki" przy odzywkach, typu: As bierze raz. Ale moim ulubionym było: Figur na figur, mawiał świety Igór. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nowe miejsce na noe pomysły 10.03.08, 23:12 i jak nie bylo w co to wychodzilo sie spod duzego palca. zoledzie najlepsze, spytaj dzika to ci powie - sie tak tez mawialo. Pomysl z dupkami doskonaly )) Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 10.03.08, 23:12 A, tak. Jak rowniez: Nie wychodz bawole, w czego nie ma na stole, oraz Rznij te dame! Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
eulalija Re: Nowe miejsce na noe pomysły 11.03.08, 09:02 I jeszcze: "ślepa baba w karty nie gra". A co do dzwoncy, dzwońcy, dzwończy, to się nie upieram. Zaczynałam tak mówić, dzwończy, pod wpływem dzieciaków z podwórka, z którymi w jakieś wojny, oszukańca, gapę się grało. Ale Tatuś mi to szybko wybił z głowy i kazał lecieć brydżowo. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 10.03.08, 23:10 Regionalizmy (oba). Ale mnie tam wszystko jedno. Skoro Gurua jest z Warszawy, to niech juz tam bedzie w dialekcie mazowieckim. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 11.03.08, 13:01 No fajnie, ale brak nam jednego pół, znaczy się dupka. Mamy Ducha i dwa Pafnuce, razem trzy białe kruki. Ma ktoś czwartego do tego brydża? (dziadek się nie liczy Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 11.03.08, 13:10 Najpierw nadmiar, teraz braki - Ty się zdecyduj na coś! Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 11.03.08, 13:17 Bo mamy 3 za dużo, 1 za mało lub rezygnujemy z dupków. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 11.03.08, 14:01 A może słowackie wydanie Lesia? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 11.03.08, 14:07 No, może. Troszkę nie będzie się rymowało z tymi trzema (to są okładki do czegoś, co zostało pożarte przez większe całości), ale co tam. Jak nie urodzimy nic innego, to pójdzie Leśko Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 11.03.08, 15:26 A może te 4 bonusowe damy jako jeźdźców? Nawet nie wiedziałem, że tacy bywają: pl.wikipedia.org/wiki/Karty_do_gry No bo dupek to ma konotację jasną Odpowiedz Link
edeka5 Re: Nowe miejsce na noe pomysły 11.03.08, 16:56 Mam nadzieję, że dzisiaj prześlę jeszcze 2 skany - filmowe wesje książek JCh. Odpowiedz Link
lylika Re: Nowe miejsce na noe pomysły 11.03.08, 20:44 Od nadmiaru głowa nie boli, najwyżej ręce od dźwigania. ) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 12.03.08, 11:09 Kogo nie boli, to nie boli. Fajny pomysł z dupkami, ale to są walety. Ośmiu ich robimy? Czy jednak jeźdźcy, bo podobnie jak okładki byli, ale już nie ma? Ruszmy głową. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nowe miejsce na noe pomysły 12.03.08, 11:14 dupki lepsze, bo jak jeźdźcy to i placzki by sie przydaly. TYm sposobem dwie talie bedziesz robil do brydza na dwa stoliki. I jeszce stoliki ci dojda - ciesiółką sie zajmiesz tez ))) A powaznie to klaniam sie z podziwem i wdziecznoscia ze cie mamy. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe miejsce na noe pomysły 12.03.08, 11:26 I te stoliki trzeba gdzieś ustawić, to może dorób od razu jakiś domek? Murarkę znasz?))))))))))))) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 12.03.08, 11:28 Kilka budowlanych słów i strop Ackermana)) Odpowiedz Link
eulalija Re: Nowe miejsce na noe pomysły 12.03.08, 11:47 Żadnych płaczek! Nie wypada się powtarzać ) Jeździec to nie rycerz. Jestem za jeźdźcami. G0p0sie, pokaż jakieś próbki, pliiiizzzz, bo mnie już zaczyna ssać. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 12.03.08, 12:02 Były zajawki, ale proszę: img201.imageshack.us/img201/3289/ttvs3.jpg Odpowiedz Link
eulalija Re: Nowe miejsce na noe pomysły 12.03.08, 12:15 Śliczne. Rany, jaki Ty jesteś zdolny )) A mogę się ciut czepnąć? Czy prawe litery A i "z rękawa" nie są za blisko prawej krawędzi? Lewe jakoś odsunięte są trochę. Ale jeśli to kwestia techniczna, to zamknij mi gebę ordynarnie. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Nowe miejsce na noe pomysły 12.03.08, 12:20 To taki prototyp, do testowania) Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Nowe miejsce na noe pomysły 12.03.08, 16:18 Cudne! Podziwiam, bo to bardzo pracochłonne zadanie dla plastyczno-technicznie uzdolnionych. Odpowiedz Link