lylika 12.05.08, 12:32 Do roboty, do roboty. Czas pogania! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stara.gropa Re: Konkurs na Sztandar Towarzystwa. 12.05.08, 12:40 Co nagle, to po diable. Do grudnia mamy czas Odpowiedz Link
lylika Re: Konkurs na Sztandar Towarzystwa. 12.05.08, 12:43 Do jakiego grudnia? Na spotkaniu ustaliliśmy, ż Gazeta ma być gotowa do października. Nie dosłyszzała Najjaśniejsza Pani? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Konkurs na Sztandar Towarzystwa. 12.05.08, 12:45 E tam, do października. Co to za gazeta co podaje wiadomości sprzed 2 miesięcy Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Logo przecież! 12.05.08, 13:06 Tylko nad koniovolvem napisać TOWARZYSTWO, a pod - WSZYSTKO CHMIELEWSKIE. Szukamy też chętnych na wyhaftowanie? ;-P Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Logo przecież! 12.05.08, 13:08 Zbiorowo będziemy haftować na zebraniu. Cokolwiek to znaczy Odpowiedz Link
eulalija Re: Logo przecież! 12.05.08, 22:33 No kurczę, czytam i mi coś opada... Ja tylko szydełko i druty! Igły się boję!! Nawet guzika porządnie przyszyć nie umiem, zawsze mi się spód ześcibuli (( Odpowiedz Link
lylika Re: Logo przecież! 12.05.08, 22:36 To dokładnie szyj. Nitka za igłą. Ścieg podwójny, odwracany. Do ściegu francuskiego, na pewno się nie nadajesz. )) Odpowiedz Link
eulalija Re: Logo przecież! 12.05.08, 22:46 Co to jest ścieg podwójny odwracany??? Razem z MLP mam coś głupiego zjeść i naturze odwrócić?? Po francusku nawet nie pytam, byłaby katastrofa )) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Logo przecież! 12.05.08, 22:47 Eulalijsko, a co to dla Ciebie, zrobić sztnadar na drutach?! NB dowiedziałam się, dlaczego koty tak szaleją za Twoim szaliczkiem - ten rodzaj wełny wywołuje rodzaj jonizacji i elektryzacji, jaki lubią koty Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Logo przecież! 12.05.08, 13:19 A moim zdaniem to łikend padł wszystkim na głowę Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Logo przecież! 12.05.08, 13:23 Zebranie ma takie działanie. O, poezją przemawiam. Odpowiedz Link
lylika Re: Logo przecież! 12.05.08, 13:26 No, no... Prześcignęłaś Pana Jourdain. On przemawiał prozą. ) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Logo przecież! 12.05.08, 13:28 Prozą umie mówić każdy kiep, żeby mówić wierszem - trzeba mieć łeb!))) Odpowiedz Link
meduza7 Re: Logo przecież! 12.05.08, 13:35 Aby przemawiać mową wiązaną Trzeba mieć łeb, a we łbie - siano! Odpowiedz Link
lylika Re: Logo przecież! 12.05.08, 13:38 the_dzidka napisała: > Tylko nad koniovolvem napisać TOWARZYSTWO, a pod - WSZYSTKO > CHMIELEWSKIE. ... A ja bym na sztandarze dała to: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4e/Starfish.JPG Na górze STELLA DI MARE a na dole Towarzystwo Wszystko Chmielewskie. Czerwony sztandar powinien być z gwiazdą. Obowiązkowo! ) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Konkurs na Sztandar Towarzystwa. 12.05.08, 13:57 Mam pytanie. Wiem ,że głupie. Po co nam sztandar? Gdzie wy chcecie z nim chodzić? Na pochód pierwszomajowy? W Cafe Obok chyba coś dolewali do napojów, bo dzisiaj wszyscy są w stanie wskazującym na odurzenie Odpowiedz Link
lylika Re: Konkurs na Sztandar Towarzystwa. 12.05.08, 14:00 On ma być wirtualny, ten sztandar. W internecie nim będziemy machać. A jak kto chce to sobie na prześcieradle wydrukuje, albo na koszulce. ) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Konkurs na Sztandar Towarzystwa. 12.05.08, 14:01 No to spoko Bo już się bałam, że najbliższe miesiące spędzimy na machaniu igłą. Odpowiedz Link
groha Re: Konkurs na Sztandar Towarzystwa. 12.05.08, 14:23 Wiadomo, sztandar być musi. Choćby po to, żeby w razie czego, było co wyprowadzać ) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Konkurs na Sztandar Towarzystwa. 12.05.08, 14:24 Myślisz, że tak skończymy jak nieboszczka PZPR? Odpowiedz Link
groha Re: Konkurs na Sztandar Towarzystwa. 12.05.08, 15:01 stara.gropa napisała: > Myślisz, że tak skończymy jak nieboszczka PZPR? Aż tak czarno nie myślę, ale jakoś nie mogę się oprzeć wrażeniu, że jesteśmy na podobnej, jedynie słusznej drodze do sukcesu: organ jest, sztandar będzie, jeszcze tylko zbrojnego ramienia nam brakuje i urrra! Całą parą! Byle tylko nie całą w gwizdek, to może jakoś to przeżyjemy. A bo to dla nas pierwszyzna? Odpowiedz Link
edeka5 Re: Konkurs na Sztandar Towarzystwa. 12.05.08, 21:31 stara.gropa napisała: > No to spoko Bo już się bałam, że najbliższe miesiące spędzimy na > machaniu igłą. Nie igłą, komputerem. Widziałam dzisiaj napis "Haft komputerowy" widocznie i tak można Odpowiedz Link
lylika Re: Konkurs na Sztandar Towarzystwa. 12.05.08, 21:44 > Nie igłą, komputerem. Widziałam dzisiaj napis "Haft komputerowy" widocznie i ta > k można ... Haft komputerowy - wymiatanie na odległość. )) Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Konkurs na Sztandar Towarzystwa. 14.05.08, 01:13 lylika napisała: > Haft komputerowy - wymiatanie na odległość. )) To chyba haft telekinetyczny? )) Haft komputrowy to widze jako haft binarny - raz czarno, raz bialo Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Konkurs na Sztandar Towarzystwa. 14.05.08, 09:14 Natomiast symbole są tak przereklamowane, że przebijają nawet psy, maj i powitania. Odpowiedz Link