meduza7 13.05.08, 11:13 polecamy.gazeta.pl/wydarzenia/noc_muzeow/s,2806 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
36krzysiek Re: Noc Muzeów 13.05.08, 12:04 Był ktoś w poprzednich latach? Nie jestem przekonany do masówek. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Noc Muzeów 13.05.08, 12:22 Bardzo, bardzo, bardzo dużo ludzi wszędzie. Trzeba stać w kolejkach do wejścia. Raczej na spokojne oglądanie nie ma szans, ale muzea przygotowują specjalne atrakcje na ten wieczór. I można pojeździć ogórkami, a w tym roku też starymi tramwajami. Odpowiedz Link
groha Re: Noc Muzeów 13.05.08, 13:10 U nas na prowincji też sporo ludzi bywa, ale mimo to atmosferka jest: te półmroki, szmerki, cienie... Czasem nawet bywa ciarzysta, na przykład w sali z portretami. Szczególnie trumiennymi. Odpowiedz Link
lylika Re: Noc Muzeów 13.05.08, 13:20 Byłam dwa lata temu. Chciałam do Zamku, ale kolejka mnie odstraszyła. Poszliśmy więc do Muzeum Warszawy. Sporo ludzi ale wszystko można było swobodnie obejrzeć. Odpowiedz Link
mateusz_72 Re: Noc Muzeów 17.05.08, 08:21 Rozkłady, trasy i inne: www.kmkm.waw.pl/nocka/noc2008/index.html Odpowiedz Link
anmanika Re: Noc Muzeów 18.05.08, 00:03 Wlasnie wrocilam. Do ogorka nie bylo szans sie dopchac, mam tylko na fotografii. Odpowiedz Link
mateusz_72 Re: Noc Muzeów 18.05.08, 22:08 cytrynka6543 napisała: > Czy to MateuszMadonna? ?? Odpowiedz Link
edyta95 Re: Noc Muzeów 18.05.08, 22:15 mieliśmy tu już MAteusza, syna naszego jedynego Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Noc Muzeów 18.05.08, 22:20 I o niego właśnie pytałam,ale widać nie każdy Mateusz to nasz jedyny syn Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Noc Muzeów 19.05.08, 13:46 Byłam. -W Muzeum Historii Warszawy obejrzałam wystawę "Wyszło z użycia za naszego życia" Poczułam się na niej sama jak eksponat muzealny, bo niektóre wystawione rzeczy świetnie pamietam z dzieciństwa np. stare liczydła, które używałam jako samochód i jeździłam na nich po domu. Albo tara, która poniewierała się po domu i pamiętam, że prałam na niej ubrania lalek. Cóż, latka lecą -W Muzeum Farmacji (naszym ulubionym) częstowano zwiedzających wodą mineralną, bo tym razem była wystawa o kuracjach wodnych. Pokazywano stare wanny i inne urządzenia służące do wodnych zabiegów, w gablotkach stały śliczne kubeczki z różnych pijalni wód. - Na Rynku Starego Miasta był koncert Urszuli Dudziak. - W Galerii Rempex pokazano 22-metrowy obraz pt. Cztery pory roku i służył on jako tło do koncertu fortepianowego, jaki odbył się na dziedzińcu Galerii. Taka dawka kultury bardzo mnie zmęczyła, więc po koncercie pojechałam do domu, ale niestety nie ogórkiem. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Noc Muzeów 19.05.08, 15:08 Doprawdy, JKM, postawa prawdziwie wszystkochmielewska, godna najwyższego uznania, z tą żądzą wiedzy! Aż zazdraszczam wrażeń Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Noc Muzeów 20.05.08, 07:37 Bez przesady z tą żądzą. Po prostu imprezy były bezpłatne, to grzech było nie pójść))))) Odpowiedz Link