Dodaj do ulubionych

Witam chmielewsko.

07.12.08, 10:24
Gorący tydzień przed nami. Jeszcze roboty huk, ale co tam, wszystko dasie. Niedasiom mówimy twrdo: DASIE! smile
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: Witam chmielewsko. 07.12.08, 10:34
      ja tego niedasia zaatakowalam przybyciem dzis do pracy. Tydzien byl
      za krotki, nastepny tez bedzie, podejrzewam. Wszystkim zycze
      rozciagliwego czasu, takiego myklandowego.
      I DASIE!

Nie powiem z czym mi sie rymuje, bo sie wstydze.
      • ewa9717 Re: Witam chmielewsko. 07.12.08, 10:43
        Tak mówicie? Moje zwierzątko (leniwiec) chichra się jakoś głupio.
        Nie rozumiem stwora...
        • lylika Re: Witam chmielewsko. 08.12.08, 08:26
          Witam.
          • edyta95 Re: Witam chmielewsko. 08.12.08, 09:30
            to i ja włączę witacza
            Zmęczona jestem po weekendzie, a wszystko przez układanie gazet.
            Szukałam mojego ulubionego przepisu na pierniczki, które miałam
            piec. Szukając zrobiłam porządki w gazetach. Obok stoi sprzęt tv z
            całym bałaganem płytowo-kasetowym. Jak już tam posprzątałam, to
            stwierdziłam, że te okna trzeba umyć, obok okien ściany były do
            przetarcia i co mnie podkusiło kupić białe skórzane kanapy. Przy
            okazji kanap poprzestawiałam meble, żeby się choinka zmieśćiła. No
            to i podłogę trzeba było wypastować. Późnym wieczorkiem
            stwierdziłam, że umówiona jestem i niestety nie zdązyłam już upiec
            ciasteczek. Mam zamiar piec je dzisiaj, ciekawe co zrobię smile
    • the_dzidka Re: Witam chmielewsko. 08.12.08, 09:28
      Moim tudusiom zapowiedziałam twardo, że je dzisiaj załatwię.
      (od to do's, czyli rzeczy do zrobienia)
      • kocio_pierzaczek Re: Witam chmielewsko. 08.12.08, 13:56
        Dzidko, piękne słówko - tudusie. Kupuję. Ile? Moje tudusie
        rozmnażają się jak króliki i żyją baaardzo długo.
        • bbbzyta Re: Witam chmielewsko. 08.12.08, 14:37
          Dzdbr. Funkcjonuję JAKOŚ z pierwszymi oznakami przeziębienia. Mam nadzieję, że do soboty mi przejdzie. Wszystkim życzę zdrówka smile
          • cytrynka6543 Re: Witam chmielewsko. 08.12.08, 17:20
            I ja się witam po paru godzinach spędzonych w warsztacie
            samochodowym.
            Zmarzłam,ogrzejecie mnie?
          • ter.eska Re: Witam chmielewsko. 08.12.08, 21:38
            oj!bbbzytko możemy podać sobie ręce bo mnie tez cos jakby złapało.A tak wogóle
            to witam .
        • ewa9717 Re: Witam chmielewsko. 08.12.08, 17:34
          kocio_pierzaczek napisała: Moje tudusie
          > rozmnażają się jak króliki i żyją baaardzo długo.

Znaczy kocą Ci się?????? wink
          • kocio_pierzaczek Re: Witam chmielewsko. 08.12.08, 21:58
            A co mają za wyjście? U Kocia? smile Bo przepisuję niektóre z jednej
            tudusiowej listy na drugą już od ponad roku. A one obrastają w
            młode, wymagające pilniejszej uwagi.
            • ter.eska Re: Witam chmielewsko. 09.12.08, 07:06
              Witam,nie wyspałam się,o!!!
              • ewa9717 Re: Witam chmielewsko. 09.12.08, 08:49
                Sino jakoś, więc uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuśmiechów od ucha do ucha na
                rozjaśnienie życzę.
                Dzień dobry!!!!
                • the_dzidka Re: Witam chmielewsko. 09.12.08, 09:04
                  Ja kcem dodomuuu! Położyć się na kanapkę, okryć kocykiem, kota pod
                  głowę, książkę do łapy...
                  Fuj, co za ohyzda tam na zewnątrz!
                  Gdzie jest żółte?! Kto ukradł żółte?!
            • the_dzidka Re: Witam chmielewsko. 09.12.08, 09:05
              Roztudusiowują się...
              • lylika Re: Witam chmielewsko. 09.12.08, 09:24
                Cześć. Trochę widniej, można się zacząć budzić.
                • eulalija Re: Witam chmielewsko. 09.12.08, 09:32
                  lylika napisała:

> Cześć. Trochę widniej, można się zacząć budzić.

Można się zabrać do roboty. Odkurzacz wprawdzie działa dobrze przy
                  świetle elektrycznym także, ale już domywanie żaluzji to jakiś
                  koszmar. Drabina przygotowana, kwiaty uprane stoją w kąpieli w
                  kuchni, reszta narzędzi w postaci szmat, płynów i innych niezbędnych
                  przydasiów gotowa, tylko gdzie ta co ma to robić? No, gdzie?

A jest! Przy komputerze siedzi! Jazda do roboty! Samo się nie zrobi.
                  Szajka bez końca - Forum Fanów Chmielewskiej
                  • groha Re: Witam chmielewsko. 09.12.08, 11:47
                    Udaję, że w ogóle nie wiem o czym piszesz, Eulalijo smile Pewnie wciąż liczę na to,
                    że jednak samo się zrobi, a jeśli nie, no to trudno. Grunt, że dzisiaj jest
                    dzisiaj i wczoraj już za nami, mam nadzieję. Słońce wzeszło na wschodzie, dzień
                    krótszy od najdłuższego, imieniny obchodzą Leokadie i Wiesławy. Wszystkiego
                    najlepszego.
                    • migos Re: Witam chmielewsko. 09.12.08, 11:57
                      Zię-dobry! Już prawie nie mam kataru. Co za piekny dzień!
                      • papuga_ara Re: Witam chmielewsko. 09.12.08, 12:07
                        Bry.
                    • eulalija Re: Witam chmielewsko. 09.12.08, 12:21
                      groha napisała:

> Udaję, że w ogóle nie wiem o czym piszesz, Eulalijo smile

smile))))

> Pewnie wciąż liczę na to,
                      > że jednak samo się zrobi,

Samo nie chciałosad Ale za to ile teraz widzę przez te dwa oknasmile,
                      tylko na cholerę mi ten widok?

Szajka bez końca - Forum Fanów Chmielewskiej
                      • kocio_pierzaczek Re: Witam chmielewsko. 09.12.08, 16:29
                        Bry. Nie mam kręgosłupa. Miałam tylko białego obrusa poszukać.
                        Skończyło się na gruntownym czyszczeniu kuchni. Ostatnie trzy szafki
                        wraz z ich tajemniczą zawartością pozostawiam MLP, wybywam do
                        roboty. A tam ciemno, zimno i wilki wyją...
                        • goonia Re: Witam chmielewsko. 09.12.08, 17:25
                          Czy ktos wie, jak to zrobic zeby upieczone na swieta cistka dotrwaly do nich?
                          Piernikow, nedzna reszteczke, schowlam do bielizniarki, kruchych ciastek zostalo
                          szt. 5 - nie warto chowac. Jeszcze bede piekla 2 rodzaje, ale kurka, chcialam,
                          zeby w sumie bylo 4, a nie 1 lub 2sad Kupie gotowe i mam w nosie.Sernik upieke w
                          Wigilie, inaczej nie dotrwa nawet do wieczora.
                          A wogoole, to dziedobereksmile strasznie nasniezylo, a teraz pada a potem ma
                          zamarznac. wesolo bedzie.
                          • dorka_31 Re: Witam chmielewsko. 09.12.08, 18:15
                            Witam!
                            Wreszcie internet mi zadziałał jak powinien, więc mogę do Was
                            dołączyć smile Od rana awaria jakowaś była i albo połączenia niet, albo
                            światło gasło, albo włączali na 5 minut i koniec. No mówię Wam,
                            czułam się jak odcięta od świata!
                            • mariurzka Re: Witam chmielewsko. 09.12.08, 18:18
                              Witam! Śpię na stojąco, z oczami otwartymi. Za dużo pracy, za mało
                              snu. Coś trzeba rzucić, bo się jedno z drugim wyklucza, nie wiem
                              tylko: pracę, czy sen?
                              Oddalam się do sprawdzianów, może jak je sprawdzę taka senna, to
                              oceny będą lepsze? A może nie? Zzzieeeeeeeew...
                              • ewa9717 Re: Witam chmielewsko. 10.12.08, 07:15
                                Ćwir, ćwir, ćwir! Za skurw...tego... za skowronka robię!
                                Dzień dobry!
                                • ter.eska Re: Witam chmielewsko. 10.12.08, 07:55
                                  witam,ale bez ćir bo jeszcze śpię.
                                  • lylika Re: Witam chmielewsko. 10.12.08, 09:24
                                    Uszanowanie państwu. smile
                                    • goonia Re: Witam chmielewsko. 10.12.08, 17:07
                                      przedwczoraj sniezylo, wczoraj padalo, a dzis wszystko zamarzlo. Jazda bez
                                      trzymanki.
                                      • papuga_ara Re: Witam chmielewsko. 10.12.08, 19:05
                                        Umieram. Dolne c iii ś n i e n i e w y n o s i s z e ś ć d z i e s i
                                        ą t i zaaaa s y p i a m.......
                                        • kocio_pierzaczek Re: Witam chmielewsko. 10.12.08, 19:56
                                          Dzień dobry. Wiem, że dzień już się skończył,ale cóż. Papuniu - nie
                                          umieraj! Walnij sobie coś na podwyższenie ciśnienia! Nie bój nic,
                                          dasz radę. Przedwczoraj miałam 89/52.
                                          • goonia Re: Witam chmielewsko. 10.12.08, 21:32
                                            Dlatego ja cisnienia sobie nie mierze, co sie bede denerwowac:0
                                            Wnosze o spreparowanie drugiej apteczki dla TWch, bo tu same chore czlonkinie sa.
                                            • papuga_ara Re: Witam chmielewsko. 10.12.08, 23:19
                                              I to jest bardzo dobra pomysła, ta z apteczką forumowąsmile Właśnie
                                              winko postawiło mnie na nogi wink
                                              Kociu, Twoje dolne 52 uczciliśmy z Papugiem okrzykiem "oooo". Już
                                              nie będę wyjeżdżać z moimi 60 wink
                                              • asia.sthm Re: Witam chmielewsko. 10.12.08, 23:27
                                                ja tez wcale nie mam cisnienia, cale mi wyszlo. Wiec klade sie z
                                                zlym watku. Dobranoc
                                                https://www.gifownik.pl/gify_02xxz/male_gify/choroba/5.gif
                                                • ewa9717 Re: Witam chmielewsko. 10.12.08, 23:33
                                                  Przy jednej z rzadkich okazji kontaktów z osobami w białych
                                                  fartuchach zmierzono mi ciśnienie i do dziś pamiętam zdziwiono-
                                                  obrażony ton pielęgniarki:
                                                  - To niemożliwe, pani nie żyje.
                                                  Jak widać, pomyliła się zdziebko, jakoś żyję, a psychopatką meteo
                                                  jestem tylko wtedy, gdy ciśnienie gwałtownie rośnie. Taka uroda.
                                                  Jakąś w końcu trzeba mieć, nie?
                                                  • ewa9717 Re: Witam chmielewsko. 11.12.08, 06:37
                                                    Kto? Tak wstaje wcześnie jak ja? No kto?
                                                    Ciśnienie rośnie! wink))
                                                    Dzień dobry!
                                                  • eulalija Re: Witam chmielewsko. 11.12.08, 08:18
                                                    Wprawdzie wstałam o 5.45 ale jeszcze się nie obudziłam.
                                                    Witam.
                                                  • ter.eska Re: Witam chmielewsko. 11.12.08, 08:56
                                                    witam niewyspanasad
                                                  • lylika Re: Witam chmielewsko. 11.12.08, 09:26
                                                    Cześć. Śniła mi się chińska armia z terrakoty.
                                                  • bbbzyta Re: Witam chmielewsko. 11.12.08, 12:23
                                                    Cześć! Dopiero dziś tu zajrzałam, co do wczorajszego ciśnieniowego wątku, to sobie nic nie mierzyłam, ale jak to atmosferyczne rośnie (a rosło, draństwo!), to ja też jestem jak w łeb trzepnięta (no i wczoraj byłam). Dziś na szczęście lepiej, i mam nadzieję, że u szanownego koleżeństwa też smile
                                                  • goonia Re: Witam chmielewsko. 11.12.08, 16:43
                                                    mialam doczynienia z bialymi fartuchami dzisiaj, cala jezdem nie do zycia, co
                                                    prawda nie ze wzgledu na cisnienie. Az sie boje pomyslec, co bedzie jak mi
                                                    znieczulenie odejdziesad
                                                  • heniulaa Re: Witam chmielewsko. 11.12.08, 17:42
                                                    kochanieńka ja cały czas mam do czynienie z fartuchami bez fartuchówsmile
                                                    uwierzcie mi jak fartuch nie ma fartucha to jest JESZCZE GORSZY!!!!
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Witam chmielewsko. 11.12.08, 18:43
                                                    Dzień dobry wieczór. Jakoś dzień mi dziś umknął.
                                                  • goonia Re: Witam chmielewsko. 11.12.08, 18:55
                                                    moge Ci troche dac swojego, chetnie go skroce o jakies 10 godzin.
                                                  • ter.eska Re: Witam chmielewsko. 12.12.08, 07:14
                                                    Witam,wczoraj net mi strajkował,mam nadzieje,że dziś już zawiesił strajk(czy
                                                    jest w tym domu jeszcze ktoś,kto ma neta w MULTIMEDIACH?Jeśli tak,to dajcie znak
                                                    czy wasz tez strajkował bo ponoć tak było w całym kraju.
                                                  • ewa9717 Re: Witam chmielewsko. 12.12.08, 08:53
                                                    Dzień dobry.
                                                    Pada.
                                                  • lylika Re: Witam chmielewsko. 12.12.08, 09:03
                                                    Witam. Jak samopoczucie?
                                                  • lylika Re: Witam chmielewsko. 12.12.08, 13:42
                                                    Nie wiecie czy Baron to sobie jakąś karę zadał? Nie wita się nawet w piątek.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Witam chmielewsko. 12.12.08, 14:43
                                                    Dziń dybry. Mam w kieszeni tyrt.

Jakoś tak mi się przypomniało z dawnych lat oglądania telewizji. A
                                                    ma nie tyrt, tylko pomidorówkę, i nie w kieszeni, a do ugotowania.
                                                  • gabrielle Re: Witam chmielewsko. 12.12.08, 16:06
                                                    A, znam. Mierzenie ciśnienia i:
                                                    Pani się dobrze czuje?
                                                    Tak, a co?
                                                    Ale NA PEWNO?
                                                    Tak, A CO?

85/65 i żyłam.
                                                  • migos Re: Witam chmielewsko. 12.12.08, 16:13
                                                    dobry wieczór...
                                                  • ewa9717 Re: Witam chmielewsko. 12.12.08, 16:17
                                                    Szanpan nam się zaszył. Nie mam na myśli esperalu wink
                                                  • goonia Re: Witam chmielewsko. 12.12.08, 16:39
                                                    Jaki wieczor, jaki wieczor. Rano, az za rano. Milego likendowania.
                                                  • ewa9717 Re: Witam chmielewsko. 13.12.08, 08:30
                                                    CZY - NAS -TEGO! Nawet w grudniu jest wiosna!!!!!
                                                    Niektóre pewnie od rana brew korkiem czernią i fintifluszki
                                                    roztomaite wyczyniają...
                                                    Dzień dobry!
                                                  • edyta95 Re: Witam chmielewsko. 13.12.08, 09:01
                                                    Dzień dobry, ach dzień dobry
                                                    Żadna brew, adidasy, ciuchy fitness i za godzinkę na maraton
                                                    wyruszam. Batony energy na obiad już spakowane. Aaaaa, gdzie jest
                                                    mój bidon?
                                                  • lylika Re: Witam chmielewsko. 13.12.08, 09:48
                                                    Cześć. Żeby całkiem za darmo fikołki 10 godzin fikać i spotkania z Bóstwem dla fikołków zaniechać...? Wstydu za grosz! big_grin
                                                  • edeka5 Re: Witam chmielewsko. 13.12.08, 10:22
                                                    ewa9717 napisała:

> Niektóre pewnie od rana brew korkiem czernią i fintifluszki
                                                    > roztomaite wyczyniają...

Jaka tam brew, samochód umyty na to konto wink Cześć
                                                  • ter.eska Re: Witam chmielewsko. 13.12.08, 10:36
                                                    jaką tam brew,prawie nigdy nie czerniłam.
                                                  • groha Re: Witam chmielewsko. 13.12.08, 13:42
                                                    Przypuszczam, że od dziś, na pytanie: z czym mi się kojarzy 13 grudnia? Wszyscy
                                                    odpowiedzą: Aaaa... ze spotkaniem TWCh z Guruą, wiadomo smile
                                                    Wszystkim miłego wszystkiego!
                                                  • ida14 Re: Witam chmielewsko. 13.12.08, 15:04
                                                    Mnie z urodzinami pani od fizyki tongue_out ja juz w Wawie
                                                  • l.mama Re: Witam chmielewsko. 13.12.08, 15:59
                                                    od dwóch godzin w papilotach po domu paraduję smile
                                                  • migos Re: Witam chmielewsko. 13.12.08, 16:30
                                                    przyjedzie - nie przyjedzie - przyjedzie - nie przyjedzie... taxi
                                                    oczywiście!
                                                    aha, zię dobry.
                                                  • migos Re: Witam chmielewsko. 13.12.08, 16:33
                                                    szkorbut.pl właśnie dzownił z zaświatów i życzył dobrego, owocnego
                                                    spotkania. Chyba coś w ten deseń, nie kojarzę, bo mnie żółć zalała
                                                    jak powiedział, że tam 30*C jak włączy klimatyzację...
                                                  • goonia Re: Witam chmielewsko. 13.12.08, 16:41
                                                    A choinka nadal na balkoniesad czekam na pile, zeby ja wreszcie dociac do
                                                    wlasciwego rozmiaru. Ale nie narzekam, dzieki temu moge sobie tutaj posiedziec,
                                                    a ze sama to trudno. Ponapawam sie zdjeciami na picasie, co to je szefowa
                                                    umiescila na pocieche. No i sie kurka w scierke zaraz ubieram, bedzie jak
                                                    znalazl zamiast kamizelki, bo mroz dzis.
                                                    Milego dnia moi drodzy.
                                                  • ewa9717 Re: Witam chmielewsko. 13.12.08, 17:29
                                                    Posiedzę z Tobą, czekając, aż szczęsliwcy kapną jakimś słówkiem po...
                                                  • ewa9717 Re: Witam chmielewsko. 13.12.08, 17:31
                                                    No gÓpia żem chyba jaka! Jak wleżć na tego pikasiaka?????
                                                  • dziewczynka_do_bicia Re: Witam chmielewsko. 13.12.08, 17:44
                                                    Za 15 minut im sie zacznie smile
                                                    ps. zeby bylo smieszniej mieszkam o jakies 5- 10 min spacerkiem od miejsca
                                                    spotkania smile
                                                    i kto ma najgorzej?! sad
                                                  • groha Re: Witam chmielewsko. 13.12.08, 17:57
                                                    Głowa do góry, Dziewczynko, następnym razem będziesz miała bliziutko smile
                                                    Ewuś, linek do wszystkich zdjęć jest pod logo, prosto jak strzelić w mord...
                                                    tego, no, sama wiesz smile
                                                    Lecę na to rzępolenie, ale potem wrócę, czekajta na mnie dobre ludzie, co?
                                                    Poświętujem razem.
                                                  • ewa9717 Re: Witam chmielewsko. 13.12.08, 18:14
                                                    Znaczy tylko ślepa. Dziękuję, Groho!
                                                    Poczekam, już zaczynam czekać wink
    • eulalija Re: Witam chmielewsko. 15.12.08, 06:57
      Lecimy z owczarkową organoleptycznie sprawdzić jaka pogoda.
      Witam poniedziałkowo.
      • ter.eska Re: Witam chmielewsko. 15.12.08, 08:05
        WITAM,PROZA ŻYCIA WDARŁA SIĘ DO MOJEGO ŚWIATA,I KAŻE IŚĆ DO PRACY.
        • lylika Re: Witam chmielewsko. 15.12.08, 08:19
          Siemanko. Cudnie za oknem. Słoneczko przygrzewa, ptaszki śpiewają...
          Chyba jeszcze śpię. smile
          • eulalija Re: Witam chmielewsko. 15.12.08, 08:26
            Ale sny masz ładnesmile
            Trochę mało ładnie jestsad, sprawdziłyśmy, ciemno, wiatr wieje,
            wprawdzie osoby nikczemnej wagi cegieł nie muszą dziś brać, ale
            dobrze ocieplona kurtka by się nadała.
          • edeka5 Re: Witam chmielewsko. 15.12.08, 08:26
            Śpisz na pewno smile
            • ter.eska Re: Witam chmielewsko. 16.12.08, 08:06
              witam z rana niewyspanasmileojoj!nawet nie czuję jak mi się rymujesmile))
              • edyta95 Re: Witam chmielewsko. 16.12.08, 08:09
                witam z rana to mi się tylko z jednym rymuje, ale nie będę tego
                pisać, niewymowne jest.
                Muszę się szybko obudzić, na angielski lece, przydałoby się
                odrobinę myślenie włączyć. Kawy zatem, kawy
                • 36krzysiek Re: Witam chmielewsko. 16.12.08, 09:12
                  Bry.
                  • lylika Re: Witam chmielewsko. 16.12.08, 09:16
                    Cześć wszystkim. Trzęsienie ziemi w Szwecji, śnieżyce we Włoszech i Hiszpanii a w Warszawie słoneczko się przebija przez chmury. Wyspałam się pierwszy raz od tygodnia. I jak tu się nie cieszyć? smile
                    • lylika Re: Witam chmielewsko. 16.12.08, 09:19
                      P.S. A może ja już w lepszym świecie? Późnym wieczorem miałam ciśnienie 82/57.
                      • ter.eska Re: Witam chmielewsko. 16.12.08, 20:24
                        lyliko jak ciśnienie?????????,żyjesz??????????????A swoją drogą ja miewalam
                        podobne i całkiem nieźle się czułam.
                    • bbbzyta Re: Witam chmielewsko. 16.12.08, 09:43
                      Dzień dobry smile mnie się też nic nie chce. Dlaczego człowiek tak ciągle i w kółko pod tym przymusem? Lyliko, ty chyba bijesz rekordy z tym ciśnieniem. Może byś jednak trochę wrzuciła luzik wink
                      • kocio_pierzaczek Re: Witam chmielewsko. 16.12.08, 10:45
                        Do mojego dolnego 52 jesczze trochę brakuje... smile Śliczny dzień nam
                        nastał. Aczkolwiek czekają mnie dziś szczepienia. Brrr.
                        • goonia Re: Witam chmielewsko. 16.12.08, 16:54
                          Czy w kuchni?te szczepienia, mam na myslismile
                          Dzien dobry wszystkim. Napawam sie zdjeciami i sprawodaniami, i nadal nie mam dosc.
                          • edyta95 Re: Witam chmielewsko. 16.12.08, 17:37
                            w pracy mam urwanie d.., czasu mi brak na wszystko, zrobiłam dziś
                            masę rzeczy, upiekłam pierniki z 3 kg mąki, których oczywiście już
                            brakuje. Zmęczyłam się, idę na fitness. Narazka
                            • ewa9717 Re: Witam chmielewsko. 17.12.08, 07:07
                              No sama nie wiem: bry czy czór? Ciemno wszędzie...
                              • heniulaa Re: Witam chmielewsko. 17.12.08, 07:18
                                bry? ciemno, zimno a tu wyjąć z domu trzeba buuuusmile
                                • ter.eska Re: Witam chmielewsko. 17.12.08, 07:53
                                  bry,widno i nawet niebrzydko,ale spać się chce.
                                  • bbbzyta Re: Witam chmielewsko. 17.12.08, 11:17
                                    Witam, wzięłam 2 dni urlopu, trzeba trochę posprzątać, nie ma litości.
    • 36krzysiek Re: Witam chmielewsko. 17.12.08, 12:40
      Witam. W każdym wątku mam zamiar coś napisać, bo dostałem od
      Szefowej maila z takimi wyrazami, że budowlańce się chowają, w
      kwestii, że nie piszę. No to napiszę za cały tydzień i będę miał z
      głowy.
      • kocio_pierzaczek Re: Witam chmielewsko. 17.12.08, 12:49
        Oj, żebyś się nie przemęczył, bo znów skończysz w sanatorium... smile
        Witam wszystkich. Szczepienia nie były w kuchni, tylko w przychodni,
        więc dziś nie mam obu raczek. Zaliczyłam także okulistę. Jescze
        kilku specjalistów i się Kocia wyreperuje, hi hi.
        • lylika Re: Witam chmielewsko. 17.12.08, 13:31
          Cześć. Sprzątam. Ciśnienie bezpośrednio po umyciu okna 113/82 pomimo zmniejszonej dawki enarenalu. Spadam do drugiego okna. A potem jeszcze tylko 6. smile
          • goonia Re: Witam chmielewsko. 17.12.08, 17:56
            Fatum wrocilo,niestety. Drugi samochod rozbity, przez jakiegos idiote. Tym razem
            swiadkow nie bylo a sprawca uciekl. Pare roznych innych tez sie dzis
            przytrafilo, zeby mnie chyba calkiem dobic. ale i tak wole to niz szczepieniasmile
            Kociu, czy Ty sie w tropiki wybiersz, ze tak sie szczepisz masowo?
            Milego wszystkim. Swieta za tydzien, tra la la.
            • kocio_pierzaczek Re: Witam chmielewsko. 17.12.08, 21:12
              Gooniu kochana, co za pech z tą kraksą! Świnia, nie sprawca! Trzymaj
              się w pionie i nie daj się takim różnym!

Niestety nie wybieram się w tropiki, eheu! Bym chciała. Zwykły
              kleszcz i żółtaczka...
              A ja sobie dziś właczyłam karpia trójkowego i już mi świątecznie.
              Zwłaszcza, że śledzik naciąga dodatkami i pachnie miło...
              • goonia Re: Witam chmielewsko. 17.12.08, 21:47
                Dobrze, ze pierwszy samochod juz wyreperowany, a ja to i tak autobusem smigam.
                Kociu, coz to za stwor, ten karp trojkowy, czy to skrot myslowy czy potrawa
                egzotyczne?
                • ewa9717 Re: Witam chmielewsko. 18.12.08, 06:48
                  Gooniu, uszy do góry! Będzie lepiej! Zaraz dnia poprzybywa.
                  Dzień dobry!
                  PS - jestem w trakcie wigilijnego festiwalu, czyli naszej nowej
                  (świeckiej?) tradycji. A jak tam u Was? Karuzela z wigiliami już
                  lata?
                  • ter.eska Re: Witam chmielewsko. 18.12.08, 07:55
                    Gooniu nie martw się,będzie lepiej.Miłego dzionka wszystkimsmile))
                    • eulalija Re: Witam chmielewsko. 18.12.08, 08:07
                      Teoretycznie, patrząc ba zegarek, należałoby rzec: dzień dobry się z
                      państwem. Jednak, patrząc za okno, zdecydowanie rozsądniej rzec
                      będzie: dobry wieczór się z państwem.

Witam.
                      • lylika Re: Witam chmielewsko. 18.12.08, 11:36
                        Witam z fochem. Pięknie umyte okna już są zachlapane. Obraziłam się. tongue_out
                        • cytrynka6543 Re: Witam chmielewsko. 18.12.08, 13:35
                          Bryyyy...
                          Dołączam się z fochem,ja wczoraj umyłam auto i po co?
                          • eulalija Re: Witam chmielewsko. 18.12.08, 14:45
                            Auto? Całkiem nie wiem po co ...
                            Brud do pół centymetra konserwuje, grubszy sam odpada. Żeby się
                            Antki Policmajstry nie czepiały należy przecierać światła i tablice
                            rejestracyjne.
                          • kocio_pierzaczek Re: Witam chmielewsko. 18.12.08, 14:49
                            Cześć. Mokro.
                            Gooniu - karp trójkowy to świąteczna piosenka nagrywana co roku
                            przez dziennikarzy PR III Polskeigo Radia. Poszukam w necie i na
                            małpę przyślę ci link.
                            • papuga_ara Re: Witam chmielewsko. 18.12.08, 17:19
                              Cześć. W ogóle nie wiedziałam o karpiu trójkowym..!
                              Po szkoleniu jestem pracowym i udaję się "na dom".
                              Poszukam "diamientu" do słuchania. Pa.
                              • goonia Re: Witam chmielewsko. 18.12.08, 18:48
                                Kociu, jesli znajdziesz to bardzo chetnie poslucham, dzieki.
                                Ja mam nastawione radio w internecie, gdzie caly czas leca piosenki swiateczne,
                                po ang. ale i tak je lubie. Nieraz mnie korci, zeby puscic polskie koledy, ale
                                nie wiem czy by mi tu ludziska nie wymiekli, no i ja sie rozklejam przy
                                koledach, a to malo bezpieczne jestsmile
                                Dzis pieczenie ciasteczek cytrynowych - potrzebuje na jutro do pracy. Chyba bede
                                piec jak wszyscy pojda spac, inaczej zjedza wszystkie jeszcze przed lukrowaniem.
                                Dzien, dzien, dziendobry.
                                • edyta95 Re: Witam chmielewsko. 18.12.08, 20:44
                                  Gooniu, karp trójkowy to naprawdę jest coś. Chyba już od 7-8 lat
                                  powstaje. Tekst i wykonanie dziennikarze trójki. Ja mam największy
                                  sentyment do pierwszego. Kolega w pracy cudnie go śpiewał, a jakie
                                  numery przy tym robiliśmy, ech co to były za czasy
                                  • lylika Re: Witam chmielewsko. 18.12.08, 20:54
                                    No, to dawajcie link do karpia. Ja słyszałam kilka razy, ale chętnie wysłucham wszystkich.
                                    • edyta95 Re: Witam chmielewsko. 18.12.08, 21:00
                                      teksty
                                      www.trojkofan.trojka.info/karp.html
                                      • edyta95 Re: Witam chmielewsko. 18.12.08, 21:04
                                        a tu wsio
                                        pl.youtube.com/results?search_query=karp+tr%C3%B3jka&search_type=&aq=7&oq=karp
                                        • lylika Re: Witam chmielewsko. 18.12.08, 21:28
                                          Dzięki dobra kobieto. Mnie też ta pierwsza najbardziej się podoba.
                                          • ter.eska Re: Witam chmielewsko. 19.12.08, 08:12
                                            witam wszystkich,jak to dobrze,że dziś piąteksmile))
                                            • 36krzysiek Re: Witam chmielewsko. 19.12.08, 09:16
                                              Bry.
                                              • lylika Re: Witam chmielewsko. 19.12.08, 09:34
                                                Cześć. Jestem na nogach od 3 godzin, a jeszcze się nie obudziłam. Co za dzień? Wiem... piątek.
                                                • papuga_ara Re: Witam chmielewsko. 19.12.08, 10:16
                                                  Nie sądziłam, że to powiem: tęsknię za mrozem!! Kurczę, kocham
                                                  klimaty ciepłe i bardzo ciepłe, zimy nie uznaję w ogóle, jedynie na
                                                  zasadzie - trzeba przetrwać, no i w związku z tym myślałam, że tak
                                                  wspaniale będzie, jak nie będzie śniegu i mrozu. Aaaaa!! Już nie
                                                  mogę patrzeć na to zasnute badziewie bez żółtej mordy...!! Niech już
                                                  będzie minus trzydzieści, niech wokół leży śnieg, tylko niech, na
                                                  litość boską, chociaż na chwilę wyjdzie słoooońce!!!!
                                                  • goonia Re: Witam chmielewsko. 19.12.08, 16:32
                                                    zawiewa, sniezy i tak codziennie ma byc przez tydzien. Dobrze, ze samochod u
                                                    mechanika, to mi go zadna ofiara losu nie rozbije po raz drugi, tfu tfu, na psa
                                                    urok.
                                                    Dzis odpoczywam, z racji braku pojazdu i zlej pogody nie bede robic zakupow.
                                                  • migos Re: Witam chmielewsko. 19.12.08, 18:40
                                                    bry wieczór. noc polarna rządzi.
                                                  • eulalija Re: Witam chmielewsko. 20.12.08, 00:35
                                                    Kurczę, chyba nie tu, bo rekord witania padnie. Ale to za wczorajsmile
                                                  • edeka5 Re: Witam chmielewsko. 20.12.08, 08:52
                                                    Witam z pracy, rodacy.
                                                    Co tam święta, plan trzeba wykonać!
                                                    Vivat Stachanow! Vivat Pstrowski!
                                                  • edyta95 Re: Witam chmielewsko. 20.12.08, 08:59
                                                    Biedna Ela smile Ale w tej pracy jest coś dobrego, nie musisz dziś
                                                    sprzątać straszelnie
                                                    Ja mam dziś plany porządkowe niestety, poza tem będę piekła piernik
                                                    staropolski.
                                                    Miłego wszystkim
                                                  • ewa9717 Re: Witam chmielewsko. 20.12.08, 09:06
                                                    Dzień dobry!
                                                    Żeby wyrównać statystycznie, poleniuchuję z przyjemnością. Miałam
                                                    myć okna, ale się nie opłaca - pada deszcz.
                                                  • eulalija Re: Witam chmielewsko. 20.12.08, 09:11
                                                    Wieje.
                                                    Widniej ciut niż ostatnimi dniami w Warszawie jest.
                                                    Kapusta nastawiona, schab w karkowy w piekarniku.
                                                    Witam.
                                                  • edyta95 Re: Witam chmielewsko. 20.12.08, 09:45
                                                    kawa zrobiona, 5 pierniczków zjedzonych. A ten schab to na Święta
                                                    już?
                                                  • lylika Re: Witam chmielewsko. 20.12.08, 10:55
                                                    Cześć. Mężydło umył 2 okna i lecimy na bazarek. Miłego dnia. smile
                                                  • eulalija Re: Witam chmielewsko. 20.12.08, 11:16
                                                    Schab tak, mam dużo, ale muszę porozdawać, bo rodzina go lubi, trzy
                                                    razy będę piekła.
                                                    Nic nie fitnesisz dziś czy porządki tanecznie odwalasz?smile
                                                  • edyta95 Re: Witam chmielewsko. 20.12.08, 11:31
                                                    dziś przy desce do prasowania nóżkami przebieram. Chciałam Ci
                                                    właśnie napisać, że na ten schab za wcześnie, bo i tak Ci wszystko
                                                    zeżrą, ale widzę że z własnej woli oddajeszsmile
    • groha Re: Witam chmielewsko. 20.12.08, 11:04
      Jejku, nie pracujcie tak strasznie, bo mi ciężko... Na razie zrobiłam sobie
      kawę, dużo kawy, a potem się zobaczy. Za oknem biało, w radio dzwoneczki
      dzyndzynią, fajnie jest. Miłego dnia wszystkim!
      • edyta95 Re: Witam chmielewsko. 20.12.08, 11:48
        A w ogródku Tatuś wędzi balerony, polędwice. Za jakiś czas w domu
        będzie pachniało, mmmmm
      • ewa9717 Re: Witam chmielewsko. 20.12.08, 12:34
        Groho, poświęcę się i pomogę dźwigać ciężar, bo w zasadzie też nie
        wyszłam poza kawę i sprint biatlonowy wink))
        • edeka5 Re: Witam chmielewsko. 20.12.08, 13:09
          ewa9717 napisała:

> nie wyszłam poza kawę i sprint biatlonowy wink))

Rozumiem śnieg jest, ale do czego i z czego strzelasz?
          • bbbzyta Re: Witam chmielewsko. 20.12.08, 15:59
            No właśnie? (ale i tak Ci zazdroszczę tego biatlonu smile)
            Ja się zbieram w sobie (już od kilku godzin) żeby ruszyć 4 litery do jakiej Arkadii po prezenty świąteczne... 10 sztuk do załatwienia, a na razie mam tylko 1 z głowy, no, może dwie... a w zasadzie kupowanie prezentów powinno być przyjemnością... chyba czas umierać.
            • edyta95 Re: Witam chmielewsko. 20.12.08, 23:01
              Boks oglądam na polsacie, straszne, ale nie mogę oderwać wzroku
              • monia.i Re: Witam chmielewsko. 20.12.08, 23:18
                U mnie też się boksują - ale ja raczej staram się odrywać wzrok. A
                mój małżonek przed chwilą westchnął "Popatrz - on jest w moim wieku"
                i tak się zastanawiam, czy radośnie, czy zawistnie...
              • lylika Re: Witam chmielewsko. 20.12.08, 23:25
                Każdy ma jakieś skrzywienie. Przyznam się, że mnie też boks fascynuje. Lubię jak się faceci leją po mordach. To jest uczciwe. Każdy z nich się na to zgadza. Jeden na jednego. I luuuu....
                Byłam w latach pięćdziesiątych z tatusiem na meczu, kiedy Zbigniew Pietrzykowski w drugiej rundzie powalił na deski Lasslo Pappa, wtedy mistrza świata. Powalił go prawym prostym a ten spadł jak ścierka. Piękne widowisko.
                Potem, w tłoku, (tatuś trzymał mnie na ramionach) tatusiowi chcieli zdjąć z ręki zegarek marki Atlantik. Ugryzłam tę wrażą rękę do krwi.
                Zegarek został uratowany. smile
                • monia.i Re: Witam chmielewsko. 20.12.08, 23:43
                  Bardzo słusznie. Z tą wrażą ręką smile Też bym ugryzła podolca. Może w
                  dodatku okazałabym się jadowita?
                  Mnie boks fascynuje jednym okiem - najbardziej wtedy, gdy nasz leje.
                  A gdy w dodatku leje lepiej, niż ten drugi to nawet czasem drugie
                  oko odmykam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka