violja1 Re: Co lubimy oglądać. 10.01.10, 23:40 OSTRZEŻENIE !!! Uwaga, jeśli ktoś miał w palnie obejrzeć tak ostatnio reklamowane 'Ciacho', to niech 'nie idzie tą drogą'. Porażka, żenada i ogólne zniesmaczenie A szkoda, bo naprawdę fajną ma obsadę, tylko po obejrzeniu zastanawiam się w imię czego ci aktorzy w to weszli. Pomijam 'gwiazdę' TVM panią Żmudę-Trzeniatowską, bo akurat ona mnie nie rozczarowała, była tak beznadzieja jak się spodziewałam, ale fekalno-erotyczne inklinacje i durne dialogi, to było przykre doświadczenie. Żałuję, że nie wydałam tej kasy na jakąś książkę. Ale cóż, to se newrati, buuuu Odpowiedz Link
konopika Re: Co lubimy oglądać. 11.01.10, 09:23 Dzięki, bo już myślałam czym by tu się odchamiać. Odpowiedz Link
ewa9717 14.01. na TV Polonia 13.01.10, 21:23 O 10.40 i powtórka (chyba) o 17.55 "Rozmowy Istotne", tym razem Stefania Grodzieńska. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 15.01.10, 19:14 A ja sobie wczoraj (przxy grzancu zreszta) ogladalam "zakazany owoc" - polecam jezeli ma ktos ochote na leniwy, nieintelektualny wieczorek Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 16.01.10, 18:41 No lubimy, kurka wodna, jak z siebie palanta robi, choć nam dreszcze od tego uśmiechu walą po krzyżu. No nie lubię faceta, ale autor kalendarza chyba bardziej! wiadomosci.wp.pl/gid,11864257,title,Lech-Kaczynski-gwiazda-kalendarza---zdjecia,galeria.html Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 16.01.10, 19:15 Oj oj a to ci rozrywka! Patrzcie ludzie jaka dlugosc czuba. I jak tu po schodach z gracja wejsc? Ja bym tych stylistow podusila tylko za buty. reszta moze byc wiadomosci.wp.pl/gid,11864257,title,Lech-Kaczynski-gwiazda-kalendarza---zdjecia,gpage,7,img,11864263,galeria.html Odpowiedz Link
ewa_zza_gor Re: Co lubimy oglądać. 16.01.10, 19:18 Lo matko... Bez komentarza. Dla odprezenia obejrzalam sobie wypatrzone przypadkiem na MGM "Na szlaku Alleluja". Burt Lancaster z cygarem w antycznej wannie, ach. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 16.01.10, 19:25 Burt Lancaster na prezydenta! Cicho, wyglupy takie. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Co lubimy oglądać. 16.01.10, 21:56 ja zaraz Zatrute pióro będę oglądać Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 18.01.10, 16:45 Jakby kto lubił krzypki, to dziś Yehudi Menuhin gra na TV 4 o... 1.20. Mam silną żelazową dotrwać. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Co lubimy oglądać. 18.01.10, 17:02 Już w póżniejszej porze się nie da?!!!!Gdyby tak o 4.00 to JUŻ bym wstała Ech, te pory emisji niektórych programów... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 18.01.10, 17:18 No patrz, względem pór kładzenia się spać i wstawania mogłybyśmy być załogą wahadłowca Odpowiedz Link
ewa_zza_gor Re: Co lubimy oglądać. 18.01.10, 17:46 Ewo, jakby co, to ja sie pisze na Twoja zmiane Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Co lubimy oglądać. 18.01.10, 18:30 Same sowy, kurcze, nocne życie prowadzą Sama ja jak skowronek ??? Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Co lubimy oglądać. 18.01.10, 19:37 ewa9717 napisała: > No lubimy, kurka wodna, jak z siebie palanta robi, choć nam dreszcze > od tego uśmiechu walą po krzyżu. No nie lubię faceta, ale autor > kalendarza chyba bardziej! > wiadomosci.wp.pl/gid,11864257,title,Lech-Kaczynski-gwiazda-kalendarza---zdjecia,galeria.html Nie strasz ewa, to się może przyśnić! Odpowiedz Link
violja1 Re: Co lubimy oglądać. 18.01.10, 22:37 A wiecie co jest najstraszniejsze, że to są prawdopodobnie najlepsze zdjęcia miłościwie nam panującego, bo chyba jakieś konsylium selekcję zrobiło, to wyobraźcie sobie teraz jak wyglądałby kalendarz z najgorszymi, strach się bać ... Odpowiedz Link
orale Re: Co lubimy oglądać. 19.01.10, 23:29 Anegdotka opowiedziana przez Marię Czubaszek = Mam zezowatą przyjaciółkę, która starsznie zawsze narzeka na swojego męża. Pewnego razu przychodzi do mnie i mówi "jak on mnie jeszcze raz tak zdenerwuje, to pójdę gdzie oczy poniosą". A ja jej na to odpowiadam "no to co, rozerwiesz się"? padłam Odpowiedz Link
salam_ji Re: Co lubimy oglądać. 20.01.10, 12:37 O matko zaplułam monitor!!!! Nie ogladałam kruca a szkoda. Pani Maria ma teksty nie do pobicia. Wczoraj calutki dzień oglądałam taki serial BBC "Arystokraci". Boski! Ja ogólnie lubię produkcje BBC, mogłabym godzinami... Jonathan Creek, wspomniany przez kogoś, czy "Milczący świadek" itp klimaty. Oglądałyście może "Derren Brown- Karty przeznaczenia"? Matko jaki straszny. I do tego prawdziwy. Polecam! Gośc jest jak sam "dioboł" z piekła rodem. Czyta w myślach, steruje przyszłością i jak mowie nie jest to fikcja. Jak o nim szukałam informacji to sie dowiedziałam ze w szkole był takim małym, chudym, siebie niepewnym, ktoremu koledzy odbierali kanapki. I on sie im odgrazał ze jak dorosnie pokaze im ze umysl jest potezniejszy niz miesnie. Normalnie strach sie bac. Pewnie jest w tym troche iluzji, ale gosc jest nieziemski video.google.com/videosearch? q=Darren+brown&rls=com.microsoft:pl:IE-SearchBox&oe=UTF- 8&sourceid=ie7&rlz=1I7ADFA_pl&um=1&ie=UTF- 8&ei=cepWS_fpJoyc_Ab08eGDBA&sa=X&oi=video_result_group&ct=title&resnu m=4&ved=0CCEQqwQwAw# Cyba nie umiem wklejac linkow, przepraszam... Poza tym pod wiekszoscia wspomnianych tu wczesniej równiez sie podpisuję. Odpowiedz Link
salam_ji Re: Co lubimy oglądać. 20.01.10, 12:39 O matko kochana jakies cos innego mi sie wkleiło! Przepraszam! Nie umiem tych linkow no... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 21.01.10, 21:37 Nu, smotrieli, jak Żenia Pluszczenko przepięknie pojechał???????? Uch, cudnie! Odpowiedz Link
kanna Re: Co lubimy oglądać. 23.01.10, 20:32 Star Treka - ofkors - z naciskiem na Następne Pokolenie (The Next Generation); Domka (nie wiedzieć czemu nazywaja go dr House), Kryminalne zagadki różne,ale raczej w wolnej chwili, bez jakiejś miłości wielkiej, podobnie Bez śladu i Cold Cases. Love Actually - obowiązkowo przed świętami ze dwa razy, Mamma Mia (cudne) i Chicago. Gwiezdne Wojny (ale tylko stare) na animowanej wersji,Wojny Klonów, gdzie poszłazm z Młodym, ja , odwieczna fanka Star Wars, nieomalze zasnęłam. I apropos chodzenia do kina dygresyjka: zaciagnęłam męża, po wieklu podchodach, na kinowego Star Treka (nie ostatniego). Wchodzimy od przodu sali, siedzi kilkunastu facetów, w różnym wieku, od nastolatów do takich panów po 50. I wszyscy patrzą na mnie, a potem na twarzach maluje sie coś na kształt litości. I prawie słyszę ich myśli: biedna, facet ją na Star Treka zaciągnął... Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Co lubimy oglądać. 24.01.10, 17:12 ach Pluszczenko, uwielbiam go! Niestety nie widziałam teraz bu Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 24.01.10, 17:15 Będzie na Eurosporcie wieczorkiem, bo pokazy mistrzów. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 25.01.10, 17:20 Własciwie nie tu powinno być, ale zapomniałam, gdzie Orale pisała o jakims debilnym serialu. Dwie krótkie recenzje mojego ulubionego pana Antoniego Słomińskiego. Wprawdzie odnoszą się do przedwojennych ramotek wystawianych w teatrzykach, ale do seriali pasują jak ulał. 1. Simona kocha Tony'ego, Andrzej Salicel kocha Simonę,Simona nie kocha Andrzeja Salicela, a Tony kocha Simonę.Potem Tony już nie kocha Simony, Simona kocha Andrzeja, a Andrzej kocha Simonę. Ta wstrząsająca tragedia serc ludzkich opowiedziana jest z lekkością i błyskotliwością, jaką odznacza się nocnik wyrzucony na śmietnisko. Lekkie to, ma połysk, ale usiedzieć już na tym nie sposób. 2. Nie warto na to chodzić. Jeśli się już pójdzie, nie warto słuchać. Jeśli się słucha, nie warto o tym pisać. Jeśli się napisze, nie warto drukować. Jeśli się wydrukuje, nie warto czytać. Jacyś ludzie się nauczyli tego na pamięć. Dziwne. Wstyd. Odpowiedz Link
ewa_zza_gor Re: Co lubimy oglądać. 25.01.10, 18:03 No tak, nic dodac, nic ujac. Zasmucilam sie. Odpowiedz Link
orale Re: Co lubimy oglądać. 25.01.10, 18:40 lubimy oglądać reklamy. Wczoraj zamarłam z otwartą buzią jak usłyszałam: Na co zwracasz uwagę kiedy na mnie patrzysz? Na zwiewne ruchy czy na (tu nie pamiętam chyba jakąś tam sylwetkę) Bo na pewno nie zwrócisz uwagi na lekkie nie trzymanie moczu. Reklama jakiś wkładek tena lady Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 30.01.10, 16:11 Gdyby Anmanika na telewizyjnym forum nie założyła wątku o półkowniku, jakim prawie został ten serial, nie zwróciłabym uwagi, bo seriale jak najszerszym. No ale dam mu szansę Zaraz, o 16.20 na TV 1, coś o domu starców, w którym Stankówna, Tyszkiewicz... Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Co lubimy oglądać. 30.01.10, 17:35 Oglądałam jednym okiem,tyle wystaczyło na razie,może się rozwinie? Na razie,jak każdy serial,ma u mnie plus 3,tzn. jeśli do trzeciego odcinka zacznie się dziać coś co mnie wciągnie,to oglądam,a jak nie to odpuszczam. Mało który serial przechodzi tę moją próbę,a już polskie zazwyczaj nie przechodzą.Czasami nawe nie "testuję",bo Wy robicie to za mnie. Przyznaję,że raz,jedyny raz(!),nie sprawdził się mój "test" ale udało się to później nadrobić. Serialowi "Dom niespokojnej starości" daję jeszcze fory,na dwa tygodnie,a potem się zobaczy. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 30.01.10, 17:50 Ja odpadam. Kilkanaście skeczowatych scenek z ogranymi dialogami i operetkowymi bohaterami. Musi nie dla mnie. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 30.01.10, 18:20 To dobrze, że zapomniałam o tym serialu. A miałam obejrzeć. A czy ktoś ogląda Dziką Polskę? W soboty o 10.30 na TVP Polonia. Mój ulubiony film przyrodniczy, świetnie zrealizowany, a prowadzący - Marcin Kostrzyński jest tak zwariowany na punkcie zwierząt, że aż przyjemnie popatrzeć. Wychodzi na to, że oglądam tylko Polonię, bo druga rzecz, którą oglądam notorycznie jest Kino Sąsiadów, też na tym kanale. Przeważnie są to filmy czeskie. Dlaczego, dlaczego my nie potrafimy robić takich filmów pytam się? Odpowiedz Link
ewa_zza_gor Re: Co lubimy oglądać. 30.01.10, 19:25 Przypomnialas mi, ze mam Polonie... Jakos o niej zapominam, bo co wlacze losowo, to albo serial, albo osoby koscielne. Sasiedzi mnie zainteresowali, sprawdzilam sobie i przy okazji odkrylam "Ucieczke z kina "Wolnosc", dzisiaj o 21.05. Dzieki Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 30.01.10, 19:52 "Dzika Polska" prześliczna. Chciałabym jeszcze trafić zapowiadany na forum telewizyjnym inny serial przyrodniczy, który gdzieś wsiąkł. A teraz sobie posnókerzę z Rońkiem Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 30.01.10, 20:00 O jakim serialu mówisz? Wajrak na tropie? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 30.01.10, 20:08 Nie, "Saga o prastarej puszczy" cycuś. Dzidka wie. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 04.02.10, 11:13 Zrobilam sobie wczoraj mini-maraton przy prasowaniu: Hrabia Monte Christo - nawet dokladnie te wersje hrabia.monte.christo.filmweb.pl/ oraz Idealny facet pl.wikipedia.org/wiki/Idealny_facet Bardzo milutkie, naiwne, idealne przy prasowaniu Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 04.02.10, 11:32 Jezu! 2 filmy = 4 godziny prasowania. To moja norma roczna. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 04.02.10, 11:59 No bez przesady..... W miedzyczasie byl prysznic i konczenie filmu w łózeczku Ale taki stos 2godzinny byl, bo to byl cel glowny Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 04.02.10, 12:46 Ja klasyfikuję tak: pierne albo weg. Dopuszczam wyjątki kilku fanaberyjnych ciuchów, ale to daje wynik roczny mniej wiecej jak u Gropy. Odpowiedz Link
groha Re: Co lubimy oglądać. 04.02.10, 13:09 Czekolado, posiadam podobne upodobania prasowalniczo-filmowe. Im więcej prasowania, tym lżejszy repertuar. Co więcej, zauważyłam nawet pewną zależność gatunkową, na przykład: koszule męskie najlepiej prasuje mi się przy komediach romantycznych. "Dzika Polska" jest świetna. A czy ktoś ogląda "Zaproszenie"? Bo ja poluję nań pasjami i uważam, że Wojtkowi Nowakowskiemu należy się Nobel za cudne prowadzenie tego programu. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 04.02.10, 13:26 Ogladam Zaproszenie, czemu takie fajne programy nadawane są o dziwnych porach? Chyba żeby obejrzało je jak najmniej ludzi. Odpowiedz Link
groha Re: Co lubimy oglądać. 04.02.10, 13:41 Jasne, że dlatego. A po cholerę ma oglądać więcej? Jeszcze zachce im się szwendać po kraju i dopiero będzie makabra. Bo tak nasilonego ruchu turystycznego, to nasze drogi raczej już nie wytrzymają, a te parę kilometrów autostrady przecież nie wystarczy Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 04.02.10, 13:58 No właśnie nie wiem, bo opuściłam parę odcinków. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 04.02.10, 14:05 Właśnie, latka lecą i nie ma co zadzierać z Panem Bogiem Odpowiedz Link
groha Re: Co lubimy oglądać. 04.02.10, 14:12 To teraz wystarczy pooglądać serial i już ma się załatwione te wszystkie sprawy odgórne? O kurczę. O której to leci? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 04.02.10, 14:18 Nie ma tak lekko, trzeba mieć zaliczone przynajmniej 1000 odcinków. Serial leci 3 razy dziennie, w porach dogodnych dla każdej grupy wiekowej Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 04.02.10, 14:24 Aż taka skłonna do poświęceń to ja nie jestem. Własnie rodzinne dziecko dzwoniło z gór, że w ramach zimowiska byli na mszy, a ono, to dziecko, stało za Giertychem w trakcie modłów o radyjko nadgrzybnego tatula. Dziecko chyba calej rodzinie załatwiło wstęp do góry? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 04.02.10, 14:46 No to jeszcze mogę żyły na struny wyszarpać, ale na seriale namówić się nie dam! Odpowiedz Link
groha Re: Co lubimy oglądać. 04.02.10, 14:46 Boże, to jakaś straszna pokuta. Co to się porobiło? Podobno dawniej wystarczył pacierz dwa razy dziennie. A nie wiesz, Gropo, czy oglądanie plebanii w Sandomierzu też się liczy? Bo przyznam się bez bicia, że mam okrutną słabość do tej księżowskiej gospodyni, którą gra Kinga Preis. Odpowiedz Link
konopika Re: Co lubimy oglądać. 04.02.10, 14:59 A ja lubię Kingę, widziałaś Ją w "kabaretowej nocy listopadowej"? Odpowiedz Link
groha Re: Co lubimy oglądać. 04.02.10, 15:14 Chyba tego akurat nie oglądałam, ale ogólnie staram się nie omijać Kingi Preis nigdzie. Też ją bardzo lubię. Od pierwszego ujrzenia poczułam do niej wielką miłość i uważam ją za jedną z naszych najlepszych aktorek. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 04.02.10, 17:18 Nie wiem Groho czy można zamienić Plebanię na plebanię. Ja pilnie oglądam tę pierwszą, do pensum pozostały mi już tylko 992 odcinki. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 04.02.10, 19:01 Tez obstawiam, ze najatrakcyjniejsze programy nadawane sa po to w godz 24-5 rano, by nikt nie ogladal -> wyszlo im ze nikt nie oglada -> nie ma powodu by puszczac w ogole, bo przeciez NIKT nie oglada! Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 09.02.10, 17:42 Pare dni temu zaczeli nowa serie "Nip/Tuck", po polsku chyba "Bez skazy". Godzina koszmarna, 00.45, ale specjalnie sie nie dziwie - to naprawde nie jest serial dla dzieci... Brrr. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 10.02.10, 07:52 Zasnelam wczoraj przy "Serce nie sługa" Ogladam kolejny raz - i znow nie udalo sie w calosci, tym razem zasnelam pod koniec, no nie wiem - albo komedia jednak nie jest komedia, albo moj organizm na granicy wytrzymalosci... Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 13.02.10, 15:40 Przypadkiem trafilismy w telewizji na "Cienie zapomnianych przodków" Paradżanowa. Ogladalam z oklapla szczeka. Potem sprawdzilam rok produkcji - 1964, jej Bohu, zeby teraz takie filmy robili... Odpowiedz Link
blackauri Re: Co lubimy oglądać. 13.02.10, 21:45 Z klasyki (jam rocznik 8o, więc dla mnie) to klasyka: - wszystkie części "Samych Swoich" - wszystko Barei (z naciskiem na Alternatywy 4) - Rejs oczywiście - Lekarstwo na miłość - Wielki błękit - Śniadanie u Tiffanego Z bardziej współczesnych: - Friends!! - SATC -Stealling beauty - Leon zawodowiec - Requiem for dream - wszystko Almodovara i Alejandra Gonzaleza Innaritu Pewnie zapomniałam o połowie, ale to tak z grubsza Odpowiedz Link
ter.eska Re: Co lubimy oglądać. 14.02.10, 16:24 Samych swoich(wszystkie części)mogę oglądać na okrągło,mimo,że wiem co będzie za chwile,nadal rżę jak głupia. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 14.02.10, 21:22 Ajajajajaj! Ole Einar daleko! Dobrze, że choć Emil Hegle Svendsen srebrny Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 17.02.10, 23:01 No, Justyna ma srebro!!!!! A teraz chłopaki i jestem w rozterce, bo i Nordhug i Ola Vigen Hattestadt (cudnie się nazywa, nie?)... Odpowiedz Link
groha Re: Co lubimy oglądać. 13.02.10, 22:30 Czołem fanko Rejsu! Ja też pasjami lubię wchodzić na ten statek i to wcale nie służbowo A filmów o miłości szalonej, wielkiej i szczęśliwej, albo nie za bardzo właśnie, to żadna z koleżanek nie lubi oglądać? Nawet przy Walentynkach? E, nie uwierzę. Ja tam bez bicia mogę się przyznać, że mam już zgromadzony niezły komplecik tego gatunku. Z "Casablanką" oraz z "Brokeback Mountain" na czele, ma się rozumieć. Właśnie jednym okiem oglądam "Kropkę nad i" (Dot the I) i tylko dlatego nie robię tego drugim, że oglądam to już po raz ochnasty i wiem, co będzie za kolejnym zakrętem. Aha, a na jutro mam "P.S. Kocham cię". Z Gerardem Butlerem, więc może nawet jeszcze dzisiaj zdążę... Odpowiedz Link
ez-aw Re: Co lubimy oglądać. 13.02.10, 23:54 groha napisała: > A filmów o miłości szalonej, wielkiej i szczęśliwej, albo nie za bardzo właśnie, > to żadna z koleżanek nie lubi oglądać? Ależ oczywiście że lubi Wspomniana Casablanca, Ja Cię kocham a Ty śpisz, Dom nad jeziorem. Aha, a na jutro mam "P.S. Kocham cię". Z Gerardem Butlerem, > więc może nawet jeszcze dzisiaj zdążę... Bardzo mi się podobał. Trochę klimatyczny, ale warty zobaczenia Pomysł też fajny. Odpowiedz Link
blackauri Re: Co lubimy oglądać. 14.02.10, 09:29 co do miłości, to z różnych przyczyn nastawiona jestem wobec niej bojowo Ale Casablanka tak! Frida, Wichry Namiętności (wspaniała gra A. Hopkinsa),- beczę od początku filmu! Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Co lubimy oglądać. 14.02.10, 10:47 A ja ostatnio znów odśnieżyłam Wino truskawkowe, uż nie wiem po raz który, uwielbiam ten film, poza tym Spotkanie w Palermo, nie po raz pierwszy i pewnie nie po raz ostatni Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 20.02.10, 22:49 Chyba mnie Ewa na zla droge sprowadzila Normalnie sport mi powiewa, a dzisiaj uczciwie i bez bicia obejrzalam obie serie duzej skoczni. Brawo Malysz, brawo Ammann! Przy okazji zachwycilam sie techniczna stona filmowania tych cudow, lubie postep Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 20.02.10, 23:24 Jeśli niosło się echo odgłosów, to własnie waliłam się w popiersie w ramach kary za niewiarę w Małysza. Nie wierzyłam, a tu takie cudne dwa medale!!!!!!! Odpowiedz Link
ewa_zza_gor Re: Co lubimy oglądać. 20.02.10, 23:30 Wal z umiarem, medale jego, ale popiersie twoje Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 20.02.10, 23:40 Na mej piersi blizna sina o medalu przypomina Odpowiedz Link
goonia Re: Co lubimy oglądać. 24.03.10, 16:55 Julie&Julia z moja ukochana Meryl Streep. Film niezly, ale niestety bardzo zle wplynal na mojego meza. po obejrzeniu zapytal czy ja bym moze tak samo nie zrobila. Znaczy mam sobie wziasc ksiazke kucharska i codziennie z niej cos ugotowac. Hmm... zaczne od deserow, moj miesozerca powinien zrezygnowac z pomyslu juz 2-go dnia Odpowiedz Link
orale Re: Co lubimy oglądać. 24.03.10, 18:06 Zrobiłam tak kiedyś z surówkami. Leciałam po kolei alfabetycznie. Przy C, jak czerwona kapusta z kminkiem rodzina miała dość Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 26.03.10, 15:46 He, he, serce me spiewa, bom swe słoneczko Wiktora Pietrenkę dojrzała. I tak umocniona na duchu, acz z sercem omdlałem ruszam na wieś na przeddeszczowe ognisko Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 26.03.10, 17:31 Jak ktos lubi historie - to polecam: Gustloff - rejs ku śmierci www.stopklatka.pl/dvd/recenzja.asp?wi=54412 Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Co lubimy oglądać. 04.04.10, 18:45 Gdzie kupują pościel do "Usta usta"? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Co lubimy oglądać. 04.04.10, 23:16 A jakie piękne mają tkaniny mundurowe... Ach! och! No co, nastawiam się stopniowo psychicznie na powrót za wojskowe biurko w czerwcu. Po ponad 3,5 roku. To będzie szok adaptacyjny. Brrr. Odpowiedz Link
biaua_glysta Re: Co lubimy oglądać. 05.04.10, 13:39 W ramach przygotowań słuchasz też marszy? I marszowym krokiem wyruszasz po zieleninę na bazarek? Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Co lubimy oglądać. 05.04.10, 17:45 kocio_pierzaczek napisała: > No co, nastawiam się stopniowo psychicznie na powrót za wojskowe > biurko w czerwcu. Kociu, czy to znaczy że nas zmilitaryzujesz i trzeba Ci będzie salutować? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Co lubimy oglądać. 05.04.10, 20:22 Spokojnie, wojska będę miała po kokardkę w robocie. A marsza to ćwiczyłam siedem lat temu z hakiem. Weselnego. Z tatusiem, przy bazarku mokotowskim. Tatuś bucząc po nosem prowadził mnie ku latarni udającej pana młodego i oddawał jej mą dłoń. Powtórzyliśmy to kilkanaście razy, ćwicząc odpowiednie tempo, ku uciesze przechodniów. Odziani w letnie krotkie gacie i obrzęchane koszulki. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Co lubimy oglądać. 16.04.10, 22:59 Sorry kochani, ale lecą Stalowe magnolie, oddalam się. Pa. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 24.04.10, 21:46 Dobra wiadomość: jutro na TVP Kultura "Saga o prastarej puszczy", pewnie na długo jedyna okazja, bo ta stacja ino jeden odcinek kupiła, a misyjne Jedynka i Dwójka póki co milczą. I wiadomość zła: emisja o 8.00 lub 8.05 Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Co lubimy oglądać. 24.04.10, 22:57 ooo, watek wygrzebany, bo gdzieś się zapodział na dłuższy czas Więc wczoraj obejrzałam absolutnie wspaniały film Carlosa Saury "Flamenco" Odpowiedz Link
doratos Re: Co lubimy oglądać. 28.05.10, 14:20 ewo a cóż to za saga? bo ja się przyznam żem pies na sagi! a o takiej nie słyszałam Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 28.05.10, 15:10 Saga to slicznosci przyrodnicze, ileś tam odcinków, z tego nasza pisyjna pusciła jeden na Kulturze, reszta gnije w lochu. Dobrowolski jako Marlowe wybitnie mi nie leżał, nie będę sie znów denerwować Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 28.05.10, 13:47 W poniedziałek TVP 1 nada w Teatrze Telewizji "Kłopoty to moja specjalność" Chandlera. Sztuka z 1977 roku, w roli głównej Jerzy Dobrowolski, występuje także piękna Barbara Brylska. Trzeba będzie to zobaczyć, oby tylko skleroza nie stanęła na drodze Odpowiedz Link
heniulaa Re: Co lubimy oglądać. 28.05.10, 17:27 A dziś 0 21.55 na Zone Europa Victor, Victoria z Julie Andrews i Jamesem Gardnerem Miodzio polecam Odpowiedz Link
ewa9717 Saga rodu Forsiatych!!!!!!!!! 31.05.10, 23:08 Na TVN Style od środy, o 21.30!!!!!!! Ale chyba bez tego cudnego dubbingu... Odpowiedz Link
ter.eska Re: Saga rodu Forsiatych!!!!!!!!! 31.05.10, 23:18 Wlasnie sciagam sobie 5 sezon z lektorem ukochanego Zaklinacza dusz-miodzio Szukam jeszcze 5 sezonu z lektorem Medium. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Saga rodu Forsiatych!!!!!!!!! 01.06.10, 14:36 Obejrzałam wczoraj "Kłopoty to moja specjalność" Chandlera, normalnie się rozrzewniłam przy tej PRLowskiej scenografii, co miała odgrywać amerykańskie luksusy Ale Herdegena to mogli oszczędzić, chociaż był tu kapitalistyczne bydlę i świnia Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Saga rodu Forsiatych!!!!!!!!! 01.06.10, 14:49 Sex in the city na TVN7 we w poniedziałki i wtorki Odpowiedz Link
ewa9717 Wallander 03.06.10, 21:26 Nowe Forsiate mi nie końweniują, ale za to o 22.00 na Polsacie dziś stary dobry Wallander Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wallander kolejny. 17.06.10, 22:19 Już siedzimy grzecznie przed telewizorem. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wallander kolejny. 18.06.10, 08:28 O 22.20 to ja już dawno śpię. Ostatnio od 21 do 5. Tak mi się jakoś porobiło. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wallander kolejny. 18.06.10, 10:06 Cera się Baronu zepsuje od takiego wczesnego wstawania! Odpowiedz Link
orale Trochę ruchu z rana 18.06.10, 10:30 szokblog.pl/t.jsp?idblg=5652 gówniarz ma tylko 2 lata Odpowiedz Link
goonia Re: Trochę ruchu z rana 18.06.10, 16:48 od rana go w tv dzis pokazuja. fajny jest. Odpowiedz Link
orale Re: Trochę ruchu z rana 25.06.10, 14:00 www.youtube.com/watch?v=rrxOBxlQmho a tu kolejne cudo Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Trochę ruchu z rana 25.06.10, 19:10 Oooooo! Cud marzenie i maly kajtek i ci duzi tez. Ludzie jakie to piekne! Odpowiedz Link
jotka13 Re: Co lubimy oglądać. 25.06.10, 21:48 Od kilku dni mam w telewizji 2 programy: jeden z mundialem drugi z Wimbledonem Ale mecz Chile-Hiszpania - cudo, jak mówi Edyta. Odpowiedz Link
ewa9717 Wallander kolejny 01.07.10, 22:27 Zaraz na Polsacie. Ubiegłotygodniowego nie anonsowałam, bo "Mrok" widziany w zeszłym roku jeszcze mnie mroczy. PiSy szczekają, karawana idzie dalej. Odpowiedz Link
nchyb Mentalista i Spartakus 02.07.10, 01:04 dziś po raz pierwszy oglądałam jeden i drugi serial. Oba przypadły mi do gustu... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Mentalista i Spartakus 05.07.10, 20:13 Właśnie na TVP Kultura "Wojna i pokój", ruska, z 1964 roku. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: A dziś? 08.07.10, 22:26 Mam dzisiejszy odcinek na dvd, mogę od razu powiedzieć kto zabił, żebyś nie musiała czekać do północy na wynik U mnie Harry Hole na tapecie, szuka Bałwana. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A dziś? 08.07.10, 22:43 Też mam nagrany, ale jeszcze nie oglądałam, teraz pociągnę "na zywo" Odpowiedz Link
asia.sthm Re: A dziś? 08.07.10, 23:03 Wariatki kochane ! Napijcie sie mleka "na zywo" do tego ogladania. Odpowiedz Link
orale Re: A dziś? 08.07.10, 23:08 dziś to moj pierwszy raz z tym panem, zapowiada się dluższa znajomość Odpowiedz Link
36krzysiek Re: A dziś? 13.07.10, 10:31 Wczoraj, tak, tak, wiem, bardzo po czasie, na Planete obejrzałem dokument pt. Filmowe dochodzenia - "historia życia Marii Altmann i jej walki o skradzione przez hitlerowców obrazy autorstwa Gustawa Klimta". Polecam, bo może będą powtórki. Odpowiedz Link
eulalija Re: Co lubimy oglądać. 15.07.10, 22:07 Już były dla mnie te Wallandery, Ale Kino nadawało. Więc sobie Pani Strugą osładzam koszmar zaokienny. Już bzy zbieram. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Co lubimy oglądać. 17.07.10, 19:03 Parę dni temu odkryłam na AXN CRIME fajny serial:"Cena życia" Odpowiedz Link
ewa9717 14.00 na TVP Kultura 18.07.10, 13:40 Ponad godzinę o panu Jeremim Przyborze dają Odpowiedz Link
eulalija Re: 14.00 na TVP Kultura 19.07.10, 07:41 Ponieważ ostatnio, w obliczu przebogatej oferty telewizyjnej, siedliszczyłam, postanowiłam pójść za ciosem i sprawdzić co się w pruskim Ełku dawniej działo. I tym sposobem wczoraj pułkownik Dowgird zarobił młotem od kowala-zdrajcy. Serial nakręcony w 73', znakomita większość odtwórców już w Szwajcarii a broni się pięknie. I ta muzyka ... Odpowiedz Link
doratos Re: 14.00 na TVP Kultura 23.07.10, 12:39 To ja się przyznam:Kocham Dowgirda! I kocham tę muzyczkę z czołówki, i zawsze płaczę i takie dreszcze mi po plecach rytm wybijają...uuu mogę ten serial oglądać po raz choćby i setny Odpowiedz Link
eulalija Re: 14.00 na TVP Kultura 23.07.10, 15:53 A w środku za serce i duszę łapie ballada w gospodzie śpiewana przez szlachtę, no, prawie "Wyrwij murom ..." Bo na rynku podczas premiery jakoś nie ma tej siły. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: 14.00 na TVP Kultura 19.07.10, 08:16 ewa9717 napisała: > Ponad godzinę o panu Jeremim Przyborze dają A kogo tam nie było! I pani Kalina i pani Agnieszka. Wzruszyłem się jak stary siennik. Odpowiedz Link
doratos Re: Co lubimy oglądać. 23.07.10, 12:35 To mój ulubiony serial Po Ostrym dyżurze,Chirurgach i polskim Na dobre i na złe! Kocham seriale medyczne! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Co lubimy oglądać. 23.07.10, 20:44 A ja pokochałam miłością wielką Top Gear. Niech żyje Stig! Odpowiedz Link
groha Re: Co lubimy oglądać. 23.07.10, 22:00 Niech żyje! Hammond, Clarkson i May też, ma się rozumieć. Dzięki, Kociu, wreszcie nie czuję się osamotniona w tej miłości, na którą cierpię już od dawna. Nie będąc wcale jakąś specjalną miłośniczką motoryzacji, o dziwo. Za to do prowadzących Top Gear pałam do tego stopnia, że kupuję ich książki, jak leci i pasjami propaguję Clarksona teorię używania majtek w podróży, a także wcale mi nie przeszkadza, że Hammond, oprócz zdjęcia żony i dzieci, nosi w portfelu zdjęcia swoich samochodów, hihi. Miłość nie zna granic, ni kordonów, wiadomo. Odpowiedz Link
eulalija Re: Co lubimy oglądać. 23.07.10, 23:10 Ja nie wiem nic w tym temacie, film, serial?? No, zwyczajnie Zielona Dziura. Może jakieś przybliżenie? A, Kociu, pytałam w powitalniku o wiertalot nad łbem z żyrandolem, jak uważasz, że na forum nie, to odpowiedz małpą, w niedzielę ma być chłodniej, da się jakieś zwierzątko wysłać Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Co lubimy oglądać. 24.07.10, 18:05 > Za to do prowadzących Top Gear pałam do tego stopnia A jak ci się, Groho, podoba fryzura i koszule Jamesa? Odpowiedz Link
groha Re: Co lubimy oglądać. 26.07.10, 13:43 kocio_pierzaczek napisała: > A jak ci się, Groho, podoba fryzura i koszule Jamesa? Jak chol... ho, ho U nich to chyba rodzinne, bo jego braciszek Bryan też fryzurzasty i elegancki, tylko koszule ma pewnie nieco droższe. W sumie James nieźle kombinuje, moim zdaniem: takie odrobinę odjechane, abnegackie i sierotkowate topielicostwo w konfrontacji z nachalną męskością Clarksona, musi budzić w kobietach całą masę ciepłych uczuć. Szczególnie w tych, które osobiście pamiętają męską modę z lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 26.07.10, 15:09 We mnie już z opisu budzi, ale za cholerę nie wiem, o czym mówicie Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 29.07.10, 21:21 Lekutkie atletyczkie lubimy. Szczególnie przed Wallanderem. Odpowiedz Link
ewa9717 "Markiza Angelika" TVP 1, 21.35 03.08.10, 20:56 No durne, wiem, ale jako dziewczę bardzomałonastoletnie tak się w Jeoffreyu de Peyrac kochałam... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: "Markiza Angelika" TVP 1, 21.35 03.08.10, 21:13 O tak, Angelika to mój ulubiony film kiedy miałam 10 lat. Zobaczę czy nadeszło już zdziecinnienie i film znowu mi się spodoba Odpowiedz Link
36krzysiek Re: "Markiza Angelika" TVP 1, 21.35 03.08.10, 21:42 A tak przy okazji mam prezent dla Starej Gropy i nie tylko www.youtube.com/watch?v=BKmk4WWYamU Odpowiedz Link
stara.gropa Re: "Markiza Angelika" TVP 1, 21.35 03.08.10, 22:07 Baronie, merci. Mój ulubiony serial. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: "Markiza Angelika" TVP 1, 21.35 03.08.10, 22:19 O, boska Hiacynta I jeszcze "Pan wzywał, milordzie?" Odpowiedz Link
stara.gropa Re: "Markiza Angelika" TVP 1, 21.35 03.08.10, 22:39 Lady Agata wiecznie chorująca po wizytach u lorda Odpowiedz Link
minerwamcg Re: "Markiza Angelika" TVP 1, 21.35 03.08.10, 23:03 "Panno Poppy, na pani poduszce leżą dwie stopy!" (Ivy) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: "Markiza Angelika" TVP 1, 21.35 03.08.10, 23:43 I te pokojówki o wyszorowanych twarzach Odpowiedz Link
ewa9717 Balety Kirowa na TVP Kultura 13.08.10, 13:18 Tak se, kisząc ogórki, na nie czekam, bo będą o 14.30, ale zeby telewizor się marnował, rzucam okiem i uchem na "Świat się śmieje". Zrobić jeden z najbardziej znanych w swiecie filmów muzycznych o kołchozowym pastuchu i dójce to jednak wielka sztuka Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 25.07.10, 21:38 Dzisiaj o 21.50 na zone eurpoe będzie Kurka Riaba Andrieja Konczałowskiego Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 25.07.10, 21:44 Widieli uże, ana po Jewropie letajet tu tut, to tam Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Co lubimy oglądać. 13.08.10, 13:42 No poskarżę się, bo to draństwo jest, choć może nie a propo. Dawno, dawno temu był taki filmowy musical pt. "Lili", gdzie niewinną panienką była Leslie Caron, a młodzieńcem do obłaskawienia Mel Ferrer. I ja bym to sobie bardzo chętnie jeszcze kiedyś obejrzała, ale tego NIGDZIE i NIGDY więcej nie można znaleźć! Nawet w różnych Amazonach sprawdzałam. Producent łapę położył czy inni spadkobiercy???? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 13.08.10, 13:48 Bbbbzyto, biegało gdzieś tak z rok-dwa temu, ale nia pamietam już gdzie. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 13.08.10, 13:57 A kawałków trochę jest: www.google.pl/search?hl=pl&source=hp&q=+lili+film&cts=1281700053757&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&g s_rfai= Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Co lubimy oglądać. 13.08.10, 15:39 Dzięki dobra kobieto, przynajmniej jakaś namiastka Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 16.08.10, 11:50 Tak z ostatniego wakacyjnego czasu: - Elisabeth - Portret damy - Anna Karenina (z Vivien Leigh) - Duma i uprzedzenie (z Colinem Firth'em) - Rozwazna i romantyczna (z E. Thompson) tak jakos romantyczno-babsko wyszło w efekcie Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 16.08.10, 14:42 Nie tylko dla mających ogrody... www.roslon.pl/?co=33&nr=350&strona=3 Ja wzorem Yomy czekam na serię z prezydĘtem tysiąclecia Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 16.08.10, 19:57 O kurde, tam nie ma ani jednej ladnej rzeczy....no przynajmniej zadnej nie znalazlam zanim mnie zemdlilo ...za przeproszem. Ratunku, musze natychmiast isc cos ladnego obejrzec. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 16.08.10, 19:59 no ufff, rosyjski plakat mi zdrowe uratowal Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 16.08.10, 20:01 przepraszam , on radziecki "Od wódki rozum krótki. Radzieckie plakaty antyalkoholowe" Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 16.08.10, 20:08 Co tam leży na talerzu obok kiełbasy? Wygląda jakby włosy z brody komuś wyrwał. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 16.08.10, 20:13 zieleninka jakas gustowna dla dekoracjii Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 16.08.10, 20:20 W te i we wte? (nie wiem jak się to pisze) Bardzo przepraszam wrażliwców. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Co lubimy oglądać. 16.08.10, 21:05 Właśnie oglądam czwartą cześć "Oszukać przeznaczenie". Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 17.08.10, 10:52 No i jak sie nie ucieszyc? www.plotek.pl/plotek/1,78648,8256583,Babcia_tanczy_breakdance.html Odpowiedz Link
groha Re: Co lubimy oglądać. 17.08.10, 12:53 "Babuleńka"?! Temu specowi od komentarza chyba lekuchno coś się popiętroliło, ale mam nadzieję, że to z zachwytu. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 17.08.10, 12:57 Oj Groszko, czepiasz się. Onegdaj czytałam w gazecie, że 60-letnia staruszka wpadła pod samochód Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 17.08.10, 13:09 To wcale nie jest smieszne Ostatnio koleznka prawie płaczac z uciechy uświadomiła mi, że jestem w wieku zaginionej matki Talara z "Domu". Ale i tak wyszło na moje, bo powiedziała mi to prawie na srodku jeziora i to ja ja doholowałam do brzegu, kiej się wodą ze smiechu zadławiła prawie To spadam popływać na to konto! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 17.08.10, 13:11 A w ogóle to dziwne, bo inna zaraza dzwoniła do mnie z tym ńjusem. Czy to o czymś świadczy, proszę znawców? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 17.08.10, 13:12 Z którym niusem, Ewo? Bo od tego zależy jakie będzie wytłumaczenie zjawiska Odpowiedz Link
groha Re: Co lubimy oglądać. 17.08.10, 13:41 O mój Boże... Pewnie, że się czepiam. Czegoś trzeba, żeby nudno nie było, nie? A zgrzybiałym staruszkom też coś się od życia należy, do diaska. U mnie nie ma tramwajów, niestety Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 17.08.10, 13:54 No to siup pod autobus. (przykład czarnego humoru) Odpowiedz Link
groha Re: Co lubimy oglądać. 17.08.10, 14:44 Dzięki, kochana Stara Gropo W czarnym szalenie mi do twarzy. A porzucając temat czepiania się niewinnych pojazdów i wracając do oglądania, to już myślałam, że mogę wyrzucić telewizor, słowo daję, a tu wczoraj, nagle i niespodziewanie, natknęłam się na cymesik - wspomnienie o Andrzeju Nardellim. Na Kulturze. Ciekawe, czy ktoś Go jeszcze pamięta? Pewnie tylko takie stare próchna, jak ja I wciąż po nim płaczą. Widać staruszki, choć bywają czepliwe, to też wyjątkowo łatwe do wzruszenia. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Co lubimy oglądać. 17.08.10, 15:12 Oj, pamiętam, pamiętam, panie dziejaszku. Prawdziwy efeb, ale już po nim nie płaczę, bo nie był w moim typie. A gdyby tamtego letniego dnia po prostu tylko np. poszedł do knajpy napić się piwa... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 17.08.10, 15:48 Ja, ja pamiętam! I choć całkiem nie w moim typie, bardzo mnie jednak brał. I tamtego lata, wcześniej niż zwykle rozpocząwszy wakacje, bo po maturze, byłam niedaleko nad Narwią... Ech, szarpnęło mocno moją wiosnianą duszą. Odpowiedz Link
groha Re: Co lubimy oglądać. 17.08.10, 16:10 Otóż to właśnie! Typ nie ma tu nic do rzeczy. Wiośniane duszyczki podatne są na romantyczne porywy, jak te wierzby płaczące na tchnienie wiatru, po prostu, a na dramatyczne, to już nawet szkoda gadać. Jeszcze bardziej, znaczy. I pewnie dlatego, pamięta się je już na zawsze. Nawet w czasach późno reumatycznych. Odpowiedz Link
ewa9717 Zidiocenia ciąg dalszy 17.08.10, 20:46 Obrobiwszy się, czekam na kolejną "Angelikę", dziś demoniczny Sami Frey jako BuHaj-bej Gropo, oglądasz? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 30.08.10, 20:14 Od jutra na TV Polonia o 18.15 będzie Kapitan Sowa na tropie. Pierwszy polski serial kryminalny - tak mówią. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 30.08.10, 20:57 Kiedyś bym miejsce przed telewizorem zaklepywała, ale w ostatnich latach leciał już kilka razy na Kinie Polska. A dziś o 21,00 pan Foyle na Hallmarku. W zeeszłym tygodniu był nowy odcinek, już 1945 rok. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Co lubimy oglądać. 30.08.10, 21:07 Pingwiny z Madagaskaru na nikelodeonie codziennie Lodzio miodzio Panowie, lodzio miodzio i suszymy ząbki Odpowiedz Link
ewa9717 Dziś, TVP Kulrura, 20.30 14.09.10, 12:31 Jeden z moich ukochanych filmów: "Dersu Uazała" Akiro Kurosawy. Wprawdzie na ekranie telewizora to nie do końca to, ale... Odpowiedz Link
moleslaw Re: Dziś, TVP Kulrura, 20.30 24.09.10, 12:05 Stara.gropo ja przez Ciebie, o przepraszam dzięki Tobie zacznę Samozwaniec czytać. Co do oglądania zaś to "Detektyw w sutannie" na AXN crime będzie, aż mnie korci by pakiet zmienić bo obecnie go nie mam.Serial pamiętam z dzieciństwa. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 25.09.10, 10:34 - Lepiej być nie moze - z J. Nicholsonem - Spacer w chmurach - z K. Reevsem - Grease a planuję: - Wichrowe wzgórza - Dziewięc miesięcy niezbyt ambitne, ale do wieczornego prasowania - idealne! Odpowiedz Link
ewa9717 "Saga o prastarej puszczy" !!!!!!!!! 25.09.10, 21:08 Wreszcie rusza emisja. Pierwszy odcinek jutro, czyli 26 września. TVP 1, 15. 20. Lektura obowiązkowa! Jutro opowieść o wilku. Odpowiedz Link
eulalija Re: "Saga o prastarej puszczy" !!!!!!!!! 25.09.10, 23:19 Czuwam! Choć trochę się boję, bo młody wilk, osierocony w dramatycznych okolicznościach, nie wiem czy mam wystarczający zapas chusteczek do zasmarkania. Odpowiedz Link
tutul Re: "Saga o prastarej puszczy" !!!!!!!!! 26.09.10, 16:19 Dlaczego tak wcześnie?? nie zdąże do domu!!!Czy będą powtórki? Odpowiedz Link
stara.gropa Wallander 01.10.10, 19:27 Ewo, wraca Wallander. Od wtorku na TVP 1. Co prawda o 23.30 ale jest. Wersja angielska. Widziałaś ją? Ciekawe jak Branagh wypadnie jako pan komisarz. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wallander 01.10.10, 19:36 Nie widziałam, chętnie zobaczę, ma zwolenników, choć z dyskusji na różnych forach wynika, ze podskoku do szwedzkiego raczej nie ma. Lubię tego szwedzkiego, ale na szczęscie i Branagh też nie jest holiłódzką ślicznotą z pełną paszczą porcelanowych zębów. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wallander 01.10.10, 19:49 No nie, śłicznotą nie jest, ale jest blondynem. A niektóre panie pisały tu, że kobiety wolą blondynów, nes pa? Odpowiedz Link
eulalija Re: Wallander 02.10.10, 00:44 Załapałam się wcześniej w innej stacji. Na kolana nie powala ale obejrzeć można, nawet z pewną przyjemnością Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wallander 05.10.10, 23:35 Bezczelność, nie ma Wallandera. Będzie dopiero za 2 tygodnie. Idę spać. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Co lubimy oglądać. 13.10.10, 21:20 Zakonnica w przebraniu na Comedy Central Odpowiedz Link
ewa9717 Zaraz Seanik C. 13.10.10, 21:41 Że film gÓpi i już widziałam? A co tam, Sean pikny Odpowiedz Link
ewa9717 I jak, Gropo? 20.10.10, 08:59 Bo mnie ten angielski Wallander za chińskiego boga nie koŃweniuje. Jedyny plus, że aktorzy mieli rozróżnialne twarze, a nie te amerykanskie spod sztancy, z obowiązkowym jednakowym kipsmajlingiem nadgarniturem zębów. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: I jak, Gropo? 20.10.10, 10:51 Obejrzałam 15 minut filmu i oko mi się samo zamknęło. Na szczęście nie na wieki. . Szwedzka wersja o wiele lepsza, tu brak tej słynnej posępności skandynawskiej, nie ma klimatu. A angielski Wallander wygląda jak lump spod budki z piwem. Nie podobało mi się. Odpowiedz Link
doratos Re: I jak, Gropo? 20.10.10, 11:34 O,dzięki za recenzję,teraz już nie żałuję,że nie doczekałam i zasnęłam,a już sobie w brodę plułam Odpowiedz Link
ewa9717 Pokatujemy się, Gropo? 26.10.10, 21:18 Zajrzę mimo wszystko, ciekawam, jak "Zaporę" uskutecznią. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Pokatujemy się, Gropo? 28.10.10, 01:20 Że się tak wtrącę nieładnie, ale a propos filmów, cudo powstało i niedawno się pojawiło na ekranie www.youtube.com/watch?v=8xg2-8Ipvz4 i krótki, fajny opis dal zainteresowanych flamencoolsztyn.blogspot.com/2010_10_01_archive.html rozpływam się Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Pokatujemy się, Gropo? 28.10.10, 10:16 Ach jakie piekne! Saure kochalam juz od Nakarmic Kruki .....alez on potrafi pokazac! Odpowiedz Link
ewa9717 "Millenium" i Larsson dziś 02.11.10, 19:56 na TVN 24 o 22.00, film dokumentalny. Odpowiedz Link
owsik1 Re: Co lubimy oglądać. 03.11.10, 00:42 A ja ostatnio zakupiłam dziecku (9 lat) "Było sobie życie". No i ... dzieciątko olało a mamunia jak się przykleiła do TV tak musiała obejrzeć wszystkie części. To nowe pokolenie jakieś dziwne nie? Mnie te pęcherzyki z tlenem wciągały. I te wstrętne zarazki ... fuuuj. Dziwne te dzieci, nie? Wolą bakugany i inne H2O i Hanny Montany. Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Co lubimy oglądać. 21.11.10, 10:11 też kupiłam mojemu ale okazało się że Adibu ciekawszy. Też o ciele ludzkim a teraz przyrodę objaśnia. Młodemu jednak bardziej pasuje niz "Było sobie życie" A ja odnawiam sobie "kobietę za ladą" i "Szpital na peryferiach", oba lecą na Kiono Polska Oraz zawsze niemal mogę: Potop, Pana Wołodyjowskiego, Lalkę (serial), Sami swoi, Stawkę, Czterech pancernych, Nad Niemnem. Więcej nie pamietam. Co do Wallandera to nie obejrzałam zadnego bo puszczają o skandalicznie późnej porze. Za to dorwałam książki i teraz boję się obejrzeć żeby nie spaprac sobie wrażenia. Aha, przypomniało mi się - Kości Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Co lubimy oglądać. 21.11.10, 13:40 Dzisiaj do 3 rano oglądałam Piłę z przyjaciółkami, tak przypadkiem wyszło i brrrr, zwykle nie oglądam takich filmów, może Piła nie jest najstraszniejsza, ale i tak nie na moją psychikę nie mogłam później spać sama wiec spałyśmy w trójkę Swoją drogą niedługo Joanna wchodzi do kin, wybiera się ktoś? Zapowiada się ciekawie. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Co lubimy oglądać. 21.11.10, 21:15 pomaranczuch napisała: > Swoją drogą niedługo Joanna wchodzi do kin, wybiera się ktoś? Zapowiada się cie > kawie. A o co końkretnie masz na myśli pisząc Joanna? Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Co lubimy oglądać. 23.11.10, 01:42 film Feliksa Falka o Polce która podczas wojny ukrywa małą Żydówkę. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 24.11.10, 12:50 A ja jak tylko mam czas to nie odpuszcze Jaskiniowców na Plusie (obecnie) I odnowiłam sobie "Wyjscie awaryjne" z Dykiel oraz Hamleta z M. Gibsonem. Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Co lubimy oglądać. 25.11.10, 18:41 o Hamleta to ja ostatnio oglądałam tak dwa i pół raza Projekcja u mnie bibliotece była dla klas Tym samym sposobem obejrzałam sobie Ferdydurke Skolimowskiego z doborową obsadą polskich aktorów, po angielsku z polskim lektorem też ze dwa i pół raza. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 26.11.10, 07:52 A ja wczoraj zerkałam na Pollyanne ) Odpowiedz Link
ewa9717 Biegi narciarskie of kurz! 26.11.10, 16:55 Się zaczęły, a zaraz i biatlon. W tym roku serce me w rozterce, bo nadal kibicuję Norwegom (ach, jak pięknie wygrał Dahl!), ale Szwedów trenuje mój dawny ukochany Gunde Swan Odpowiedz Link
groha Re: Biegi narciarskie of kurz! 26.11.10, 18:17 Ewo, znaczy pasjami lubisz patrzeć, jak inni się męczą? Ty okrutna, ty Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 27.11.10, 09:27 Nianię - z Colinem Firthem i Emmą Thompson Strasznie lubię ten duet, a Colina wrecz uwielbiam! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Co lubimy oglądać. 27.11.10, 18:55 Ja Colina też... Mrrr, jaki cudny Mr Darcy był z niego, zwłaszcza w bryczesach i mokrej koszuli... Odpowiedz Link
doratos Re: Co lubimy oglądać. 29.11.10, 12:30 O tak,tak Colina chętnie bym schrupała,a we wcieleniu pana Darcy jest bezkonkurencyjny,ten serial oglądam średnio raz w roku,żeby się naładować,tak samo mam z Nad Niemnem,Wichrowymi wzgórzami i Rozważną i romantyczną(z Emmą Thompson oczywista), mam je wszystkie na płytach właśnie w celach terapeutycznych! Działają na mnie jak Chmielewska,Musierowicz czy Montgomery,takie czasoumilacze! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 06.12.10, 09:56 Tak przy okazji robienia porzadkow odswiezylam sobie "Dziewczyne i chłopaka" Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 06.12.10, 11:08 A, jeszcze bardzo lubimy Harrego, ale ostatnia czesc zupelnie nas nie zachwyciła - dobrze, ze wczesniej czytalam, wiec wiedziałam o co biega, gdyz na ekranie - same efekty specjalne bez tresci Odpowiedz Link
jovik77 Re: Co lubimy oglądać. 06.12.10, 13:27 O tak - Colin cudny w "Dumie i uprzedzeniu", w "Bridget" też go lubię i w "Niani". Ma chłop coś w sobie. To spojrzenie...mmm... Poza tym uwielbiam Poirota, ale tylko i wyłącznie z Davidem Suchetem. Czasami się śmieję, że to mój ideal mężczyzny. Bo uwielbiam jego umysł, chociaż usmieszek Mony Lisy i spojrzenie też ma niczego sobie. Uwielbiam "Dziwne losy Jane Eyre" ale tylko wersję z 2006 roku. W 2011 r. ma powstać nowa wersja i jestem jej bardzo ciekawa. Odpowiedz Link
doratos Re: Co lubimy oglądać. 18.12.10, 22:27 Pójdź siostro w me objęcia,też admiruję Poirota w tym wydaniu,nie podobał mi się za to w wersji Ustinova,był taki rozlazły!! Gdyby tak tę nową wersję losów Jane,zrobiła Emma to ucieszyłabym się baardzo,bo jej Rozważna i romantyczna jest świetna Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Co lubimy oglądać. 29.11.10, 13:48 Wczoraj smarkałem jak Gurua w wątróbki przy Joe Black. Znowu A oglądał ktoś, też wczoraj, Zimy żal na TVP Kultura? Ech... Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 18.12.10, 10:33 "Niczego nie żałuję" z Marion Cotillard. O ile uwielbiam wrecz piosenki Edith, to za Boga nie moge zrozumiec, przeczytawszy wczesniej troche rozmaitych artykułów i opracowan, biografii Edith - czemu w tym filmie pokazana jest prawie jako osoba uposledzona - i to nie tylko fizycznie, ale wrecz - psychicznie! Chwilami ten fim wrecz zenuje karykaturalnym przerysowaniem postaci Ale polecam! Odpowiedz Link