Dodaj do ulubionych

Co lubimy oglądać.

• stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 31.12.10, 14:33
      Tak dla przypomnienia: jutro o 13.00 II pr TVP - koncert noworoczny z Wiednia część I. W tym roku telewizja wspięła się na wyżyny chamstwa, bo druga część koncertu będzie pokazana w nocy z niedzieli na poniedziałek 20 minut po północy.
      • orale Re: Co lubimy oglądać. 31.12.10, 14:47
        Pewnie im się wydaje, że taki koncert ma za małą oglądalność. Wrr.
        Tak sobie myślę, że w tym roku Lylika będzie miała najlepszą miejscówkę. Jak zawsze posłuchamy sobie razem ale osobno.
        • ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 31.12.10, 16:38
          To dołaczę na balkonie...
          A koncert jest cały, ino jeden kawałek na TVP Kultura, a dokończenie na Jedynce czy Dwójce. Już w zeszłym roku ten telewizyjny kkkkretyn od programów taką innowację wkurrrrr zapodał/
          • bear80 Re: Co lubimy oglądać. 01.01.11, 00:13
            Witam Noworocznie smile
            Na TVP HD koncert jest w całości od 11.05.
          • czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 02.01.11, 20:19
            N-ty raz oczuwiscie CKDezerterów oraz Vincego smile
      • minerwamcg Re: Co lubimy oglądać. 02.01.11, 22:01
        stara.gropa napisała:

> W tym roku telewizja wspięła się na wyżyny chamstwa, bo druga część kon
        > certu będzie pokazana w nocy z niedzieli na poniedziałek 20 minut po północy.

Wiem! Moja mama, maniakalna wielbicielka Straussów, Kalmanów itp. narzeka na to już od świąt. I tak jeszcze pół biedy, kiedy jest się niezobowiązaną niczym emerytką, ale jak ktoś pracuje? Widocznie w telewizji ktoś uznał, że walce Straussa są muzyką w sam raz dla emerytów smile
        • orale Re: Co lubimy oglądać. 02.01.11, 22:03
          jest szansa, że ktoś to nagra? bo ja bym chętnie posłuchała, pora jednak nieteges dla wstających o świcie
          • ewa9717 "Amarcord" 08.01.11, 08:27
            Dziś na Zone Europa o 22.25. Mam pewnie nagrane kilkakrotnie, ale sobie poninorocę z przyjemnością. Pofellinię też wink
            • 36krzysiek Do słuchania 08.01.11, 19:06
              Chciałbym niniejszym pokłonić się Pani Nosowskiej. A co ! Już pomijam fakt, że Hej ze Szczecina miasta pochodzi, ale jak nie lubię jak się stopy tyka, tak takie tykanie popieram w całej rozciągłości. Otóż :
              www.youtube.com/watch?v=W06GHQcAZac&feature=related
              i to : (szczególnie)
              www.youtube.com/watch?v=BojPTQ-kR6M
              Dziękuję, dobranoc.
              • eulalija Re: Do słuchania 08.01.11, 22:02
                I jest SzanPanBaron pewien, że nie jest chory, że nic SzanPanuBaronu nie zaszkodziło?

Rany, Krzysiu, przecież to się nie nadaje, szczgólnie to drugie, na przydechu i wydechu przezgrzytane ...
                No, chyba że ja się nie znam. A to jest prawdopodobne, bo Madonny nie toleruję w żadnej postaci.
                • 36krzysiek Re: Do słuchania 08.01.11, 23:17
                  Zdrowym na ciele i umyśle, jak mniemam. A będę bronił jak niepodległości, nawet posunę się tak daleko w swojej bezczelności, że Jeziora w tym wykonaniu są lepsze niż w oryginale. Kalina mnie zadusi w nocy, na bank wink
                  • pomaranczuch Re: Do słuchania 28.01.11, 23:54
                    Obejrzałam dziś Black Swan. Czuję się...zmiażdżona, pogruchotana...
                    uffffff, idę spać
                    • ewa9717 Re: Do słuchania 29.01.11, 09:15
                      Purkła warum????
                      • pomaranczuch Re: Do słuchania 29.01.11, 10:50
                        może troszkę przesadzam, ale i tak napiszę tongue_out
                        starożytni Grecy mieli wiele okazji do przeżycia katharsis, teraz ciężko o takie doświadczenia, ale czasami, jak widać zdarzają się smile
                    • 36krzysiek Re: Do słuchania 03.02.11, 20:51
                      pomaranczuch napisała:
                      > Obejrzałam dziś Black Swan. Czuję się...zmiażdżona, pogruchotana...
                      > uffffff, idę spać
                      Przyłączam się, właśnie jestem po, mocna rzecz, ufff...
                      • 36krzysiek Re: Do słuchania 04.02.11, 19:01
                        Podrażnię Was trochę, drogie Panie, Colina Firtha oglądam we filmie "Jak zostać kingiem" wink
                        • groha Re: Do słuchania 04.02.11, 19:40
                          I co, postarzał się trochę, prawda? wink
                          • 36krzysiek Re: Do słuchania 04.02.11, 20:42
                            Podobno facet jak wino. Ja go lubię za ten angielski styl i dowcip z kamienną twarzą.
                            • 36krzysiek Re: Do słuchania 06.02.11, 19:48
                              Jak ja nienawidzę TVP Kultura! Zawsze zapodadzą takie coś, że się po tym czuję jak rozgotowany makaron.
                              www.youtube.com/watch?v=XZpQV3r5w7k&feature=related
                              • ewa9717 Re: Do słuchania 06.02.11, 20:18
                                O tak, widziałam.
                                Niestety wcześniej ogladałam obecną Rodowicz M. przypominającą karykaturę siebie samej.
                                • 36krzysiek Re: Do słuchania 06.02.11, 20:47
                                  A mnie się podobała. Mam do niej sentyment, zwłaszcza, że jako mały bajtel dostałem buziaka po koncercie i autograf na singlu Małgośka. Przy wejściu obsługa chciała mnie zabrać do sali dla dzieci. to w jakimś klubie studenckim było, a ja w ryk oczywiście. Później oglądaliśmy na parkingu jej słynne porsche. A tak na marginesie człowiek nie zdaje sobie sprawy ile pamięta z zamierzchłych czasów. Wystarczy piosenka, zapach czy jakiś widoczek, by te pokłady, ku zdumieniu właściciela, ruszyły kaskadą. Wczoraj to miałem przy jednym filmie, ale nie będę Was zanudzał.
    • eulalija Re: Co lubimy oglądać. 30.01.11, 22:34
      Od jutra o 19.40 w Planete jeszcze raz puszcza. Wprawdzie nazwali to tętnem prastarej puszczy ale autorzy Ci sami. Może wreszcie na pierwszy odcinek się załapię.
      • eulalija Re: Co lubimy oglądać. 31.01.11, 22:40
        To było coś zupełnie innego... Niby oni, znaczy Walenciakowie, niy ta sama puszcza, ale czyta święta Czubówna (jak ja kocham jej głos) i to z innej perspektywy jest. No ni, jutro następny odcinek, może dwa seriale zostały nakręcone?
    • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 31.01.11, 13:30
      Ni z tego ni z owego przypomniał mi się film Wspaniały Red, który ogladałam 100 lat temu. Czy ktoś go jeszcze pamięta? Bohaterem filmu był seter irlandzki. Od czasu obejrzenia tego filmu zapałałam miłością do tej rasy.
      Oj niedobrze panowie, niedobrze, zamierzchła przeszłość zaczyna mi się przypominać smile
      • groha Re: Co lubimy oglądać. 22.02.11, 19:50
        "Jasminum" kochamy bardzo i oglądamy, ilekroć dopadnie nas pierwiastek beznadziei. I za każdym razem powtarzamy sobie śliczny dialożek między podskakującą z nóżki na nóżkę Gienią ("jestem Eugienia i proszę nie zdrabniać mego imienia"), a ciężko człapiącym bratem Zdrówko:
        Gienia: A ty nie skaczesz?
        Brat Zdrówko: Nie, a po co?
        Gienia: No, żeby skakać.
        • doratos Re: Co lubimy oglądać. 22.02.11, 20:47
          Baronowi należałoby coś zrobić za to podpuszczaniesmile
          Co ja biedna na to poradzę,że do kina mi z deczka daleko i czekać na DVD muszę,no chyba,że wcześniej mnie ktoś korsarską wersją poratujewink
        • eulalija Re: Co lubimy oglądać. 22.02.11, 22:10
          Jasminum jest bardzo do kochania. Muszę upolować, żeby zaposiadać i móc zaglądać, niekoniecznie przy pierwiastkach, czasem na wszelki wypadeksmile
          • doratos Re: Co lubimy oglądać. 22.02.11, 22:20
            Nie wiem jakim cudem jeszcze Jasminum nie oglądałam,bo uwielbiam Kolskiego!!
            • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 22.02.11, 22:25
              Na bezrybiu i rak ryba, jak przyciśnie, to możesz sobie w takiej wersji obejrzeć.

www.youtube.com/watch?v=ceDlOy04SXQ
              • groha Re: Co lubimy oglądać. 22.02.11, 23:57
                Niedawno kupiłam tu:
                www.kdc.pl/kolekcja-fimow-jana-jakuba-kolskiego-3-dvd_p10031268.html
                Wygląda na to, że towar jeszcze dostępny.
                • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 23.02.11, 18:00
                  Glupia ciotka jestem. Zaczela sie nowa seria Midsomer i przegapilam, chyba dopiero trzeci odcinek trafilam - a i to przez przypadek. O bogowie, inspektor wyszczuplal, wypieknial, wszyscy dookola sie starzeja, a ten dran nic!
                  • ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 23.02.11, 18:14
                    No bo to jest Barnaby, na którego - wedle Gropy - lecą wszystkie baby! A on ino Dzojs i Dzojs, ach...
                    Na Hallmarku teraz Midsomery latają na okrągło, ale bez zadnego ładu i składu, widziałam końcówkę odcinka, w którym Barnaby definitywnie odchodzi, a jego miejsce zajmuje... inny komisarz Barnaby! Powtórek znanych mi odcinków od groma i ciut, a tego jednego upolować nie potrafię, choć na tę intencję staram się wstawać o swicie, czyli kole dziewiątej wink
                    • heniulaa Re: Co lubimy oglądać. 23.02.11, 19:22
                      Zapomnianego diabła nabyłam big_grin do towarzystwa Igraszek z diabłem. Szapo ba po prostu!
                      Szanownemu Panu Baronu podrzucę na najbliższe regulaminowe big_grin
                      • 36krzysiek Re: Co lubimy oglądać. 25.02.11, 21:45
                        heniuli się nie odżwięczę po prostusmile A jakom że prosto po wstrząsającym filmie o Edith, mam dla Was to:
                        www.youtube.com/watch?v=kFRuLFR91e4&feature=related
                • doratos Re: Co lubimy oglądać. 26.02.11, 13:06
                  Już niedostępnysad
                  • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 07.03.11, 19:18
                    Zakladam protest indywidualny, nie mialam czasu, ale w koncu musze i juz. Ewo, nie trafiasz tego odcinka, bo jego NIE MA. Inny komisarz Barnaby nie wchodzi w gre. Inny komisarz Barnaby nie istnieje, podobnie jak zielona bryndza!!!
                    A w ogole to po moim trupie, howg.wink

• stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 12.03.11, 19:25
      Dzisiaj o 22.00 na TVP Polonia będzie film "Głos z tamtego świata" z 1962 roku. Z genialną rolą Wandy Łuczyckiej i Kazimierza Rudzkiego.
      • groha Re: Co lubimy oglądać. 12.03.11, 23:43
        O tak! Kazimierz Rudzki, jako czarny charakter! Oglądałam kilka razy i wciąż mogę. Za każdym razem czekam na scenę wywoływania ducha z Łuczycką i Feldman. Po prostu duet nie z tej ziemi. Choćby dla nich warto mieć Kino Polska, bo tam często powtarzają. Podobnie, jak drugi niesłychany cymesik - Klub profesora Tutki. Też plejada wspaniałych i nieodżałowanych. I też mogę ich oglądać na okrągło.
        • ewa9717 Pamiętacie kicię Yodę? 15.03.11, 18:40
          Duża z niej Yodzica i zapałała...
          www.youtube.com/watch?v=eL5duzPvn-I
          A torba ponoć zwyczajna, zaden Gucio wink
          • 36krzysiek Re: Pamiętacie kicię Yodę? 15.03.11, 19:05
            Ajtam Rudzki, ajtam Gajos i Fronczewski, ajtam, ajtam, Żmuda-Trzebiatowska to jest objawienie!
    • czekolada72 Mały Lord. 24.03.11, 11:45
      Polecam - i dla starych i dla małych!
      smile
      www.opera.krakow.pl/?id=188&sid=116
      • balamuk Re: Mały Lord. 28.03.11, 19:06
        Hau, hau, hau. Wczoraj obejrzalam odcinek Midsomer, w ktorym komisarz Barnaby przedstawia swoim podwladnym nowego komisarza Barnaby'ego. Merdre. A moze jednak zle widzialam?...
        • ewa9717 Re: Mały Lord. 28.03.11, 20:31
          No właśnie, widziałam kiedyś kawałek i poluję na powtórkę.
      • czekolada72 Klatka dla ptaków 01.04.11, 11:07
        Kolejny raz uśmiałam się z roli Robina Williamsa smile
        Polecam na lekkiego doła
        • doratos Re: Klatka dla ptaków 01.04.11, 12:21
          Robin Williams....mały,niepozorny człowieczek,a jak głęboko jego role zapadają w pamięć,i w serce.smile
          • czekolada72 Re: Klatka dla ptaków 01.04.11, 12:25
            I zawsze - choc absolutnie odmiennej postury - kojarzy mi sie z moim ukochanym Piotrem Fronczewskim!
            U obu, nawet w najbardziej komediowej roli czai sie to ledwie widoczne tchnienie melancholii...
            • balamuk Re: Klatka dla ptaków 01.04.11, 14:39
              Ewu, na pismie znalazlam i dodatkowo sie zaasmucilam...
              www.midsomermurders.org/fitmurder.htm
      • trassp Re: Mały Lord. 02.06.11, 16:33
        również polecam spektakl smile żałuję, że nie kupiłam płyty z muzyką, ponieważ podczas opery jedna szczególnie wpadła mi w ucho i wciąż ją podśpiewuję, a nie mogę znaleźć jej nigdzie w sieci smile trudno!
    • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 02.04.11, 22:08
      To mój ulubiony fragment: rozmowa telefoniczna Joanny, kiedy Janka pokazuje krokodyla i świteziankę i spotkanie w kawiarni. Janka usiłująca obejrzeć szefa i facet przy sąsiednim stoliku, który chce ją poderwać smile

www.youtube.com/watch?v=Pi9e-Nh8leM&feature=related
      • 36krzysiek Re: Co lubimy oglądać. 03.04.11, 09:29
        Świtezianka to prawie jak nasze kalambury smile
        • ewa9717 Kwiatkowska na TVP Kultura leci cały czas 03.04.11, 20:04
          niedługo będzie "Upiór w kuchni" wink
          • ewa9717 "Casanova" Felliniego dziś na TVP Kultura o 21.00 16.04.11, 20:06
            se mimookiem omiotę, ale obumia uszymia, bo mi się jakoś za Nino Rotą zacniło wink
    • czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 08.05.11, 13:09
      Zestaw romantyczny wink

- Usłane różami
      www.filmweb.pl/film/Usłane+różami-1996-11415
      - Family Man
      www.filmweb.pl/film/Family+Man-2000-10344
      - Miesiąc miodowy w Las Vegas
      www.filmweb.pl/film/Miesiąc+miodowy+w+Las+Vegas-1992-6206
      • 36krzysiek Re: Co lubimy oglądać. 18.05.11, 10:06
        Wiecie co, od jakiegoś czasu, z niekłamaną przyjemnością, oglądam Rodzinkę. pl. Całkiem zgrabnie im to wychodzi. Jakby co, dziś wieczorem na dwójce.
        • groha Re: Co lubimy oglądać. 18.05.11, 11:57
          To ten z Kożuchowską i Karolakiem? Poważnie mówisz, że zgrabnie wychodzą? To spróbuję. Też lubię niekłamane przyjemności. I sympatycznych wariatów też, dlatego czasem czyham nocą na "Moją rodzinkę". Rodzina! Rodzina! Rodzina, ach, rodzina...
          • 36krzysiek Re: Co lubimy oglądać. 18.05.11, 12:05
            Dokładnie Groho.
    • embepe Re: Co lubimy oglądać. 04.06.11, 12:58
      Zacznę dygresyjnie i nieco dookolnie: wczoraj wpadła mi w ręce "Książka poniekąd kucharska", gdzie na samym początku Autorka ostrzega przed ślepym naśladownictwem przepisów z komputera, bo może się okazać, że tort należy przybrać owcami w galarecie. I przypomniał mi się cudny, nieco montypajtonowski w duchu, serial "Owca w wielkim mieście" , który kiedyś na Cartoon Networku był, po czym zaginął. Nie ma tego dużo, raptem ze dwa sezony, nie było na DVD, na tubce tylko troszkę: www.youtube.com/watch?v=FW1A7K4lXBs

A wczoraj w charakterze dobranocki wystąpił u mnie Kabaret Dudek. Jak to cudnie, że ktoś wydał na płytach i w każdej chwili można sobie zapodać!
      • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 15.06.11, 21:49
        Przez trzy kolejne wieczory zmuszalam rodzine do ogladania Wallandera, ktory ku mojemu zachwytowi wlasnie objawil sie na AXN. I, szczerze mowiac, mam wyrzuty sumienia, bo wszyscy po kolei odpadali i szli spac... Ja tez wytrzymywalam wylacznie dzieki sympatii dla Wallandera ksiazkowego, nic nie poradze, nuda smiertelna. I na dodatek Kenneth Branagh mi sie nie podoba. Co robic, Droga Redakcjo?
        • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 15.06.11, 21:54
          Obejrzeć wersję szwedzką.
          Redakcja
          • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 15.06.11, 21:58
            A skad ci ja mam te szwedzka wziac, Redakcjo Najwspanialsza?
            • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 15.06.11, 22:05
              Poczekać aż się jakaś telewizja zlituje nad biednym Bałamukiem i puści ten serial. Ewentualnie kupić na dvd. Jak Bałamuk niecierpliwy, to mam jeden odcinek na dvd i mogę wysłać. Tylko proszę o adres.
              • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 15.06.11, 22:21
                Balamuk wrecz patologicznie cierpliwy, ale tez sie czasem wkurzy...
                Litosciwa Redakcja sprawia, ze widze swiatelko w tunelu. Na razie bede sobie na nie patrzec, a jak te cholery nie kupia wreszcie WLASCIWEGO serialu, wysle proszalny mail z adresem.wink
                • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 15.06.11, 22:25
                  Redakcja czeka.
                  • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 15.06.11, 22:44
                    Znaczy jestesmy umowione.smile
                    • asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 16.06.11, 09:11
                      Balamuczku, ja ci tez moge dogodzic nastepnymi odcinkami kiedy juz ten pierwszy wypatrzysz, tyle ze beda w najlepszym wypadku z angielskim tekstem. W sobote popatrze co jest .Chcesz?
                      • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 16.06.11, 18:33
                        CHCEM!!! Angielskie napisy z przyjemnoscia, bo po szwedzku pewnie nie zrozumiec...wink Cierpliwosc cierpliwoscia, ale na kuszenie nawet swieci rozni podatni byli. Ja nie swieta i zaraz do obu Laskawych Redakcji wysle oficjalna prosbe. I prywatne podziekowania za wsparcie duchowe.wink
                        • asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 16.06.11, 19:41
                          Znaczy jestesmy umowione.
                          • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 16.06.11, 19:58
                            Czekamy na znak.
                            • asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 18.06.11, 16:39
                              Gropciu, ktorego ty masz? Bo ja mam 5 - zeby nam sie nie zdublowal
                              • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 18.06.11, 21:06
                                Korespondencja poszla. Jestescie aniolami, wiecie o tym?
                                • asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 18.06.11, 21:46
                                  Wiemy!
                                  Co nie Gropciu?
                                  • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 18.06.11, 21:48
                                    O tak. Tylko co te różki robią na głowie?
                                    • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 18.06.11, 21:56
                                      A co niby maja robic? Zdobia!
                                      • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 20.06.11, 20:51
                                        Bałamuku drogi, Wallander już wsiadł w samolot i leci do Ciebie. Na wszelki wypadek kupiłam mu bilet polecony wink
                                        • asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 20.06.11, 20:59
                                          Wyscig Wallanderow znaczy.
                                          moje chyba pociagiem - ciekawe ile przesiadek bedzie.

Ciekawe ile garow Balamuk przypali wink
                                          ja stawiam ze zadnego, na zimno beda jedli
                                          • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 20.06.11, 21:48
                                            W ogóle zapomni żywić rodzinę. Zrobi im dietę cud wink
                                            • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 21.06.11, 17:27
                                              Alleluja, rach ciach! Bije Wam czolem, tancze krakowiaka z elementami zbojnickiego i spiewam zurawiejki, a wszystko na raz. Szczescie, ze dzieci w domu nie ma...big_grin
                                              Jakie gary, co to sa gary, pizze sobie zamowia i beda Was blogoslawic!!!
                                              • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 21.06.11, 17:33
                                                Poczekaj Bałamuku z krakowiakiem jak obejrzysz chociaż jeden odcinek. Bo co będzie jak Ci się nie spodoba? wink
                                                • ewa_zza_gor Re: Co lubimy oglądać. 22.06.11, 14:44
                                                  A jak mi sie nie spodoba, to z nerwow tego krakowiaka zatancze, nic sie nie zmarnuje.smile
                                                  • groha Re: Co lubimy oglądać. 22.06.11, 15:16
                                                    Właśnie czytam, że Wallander ma cukrzycę, więc jakby co, to bądź dla niego wyrozumiała, Bałamuku smile
                                                    Też jestem szczęśliwa, jak nie wiem co - już nie muszę polować na Foyle'a. Wreszcie mam kilka odcinków swoich własnych, najwłaśniejszych.
                                                  • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 22.06.11, 18:11
                                                    No jakze, Groho, Wallandera darze niezmiennym i glebokim uczuciem niezaleznie od tego, co z nim rezyser zrobi!smile A Foyle'a gratuluje, bardzo sympatyczny gentelman.
                                                  • asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 23.06.11, 00:36
                                                    A Sejer ma psoriasis i ciagle sie drapie . Widocznie kazdy bohater musi miec jakas ludzka upierdliwosc. Nie ma za dobrze.
                                                  • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 23.06.11, 19:14
                                                    Yes! Jest! A nawet sa!!! big_grin
                                                    Wczoraj zostawili w skrzynce awizo, dzis rano przystojny listonosz przyniosl osobiscie Gropowego, po czym poszlam na poczte i zebami wyszarpalam Asiowego. W drodze do domu kupilam kurczaka z rozna, strategicznie, zeby sie mnie nikt nie czepial, a po zakonczeniu obowiazkow pracowych poslalam wszystkich do diabla i obejrzalam sobie Masterminda. Sama samiutenka, nastepnymi podziele sie uczciwie z rodzina.wink
                                                    Uwazam, ze jest o niebo lepszy od angielskiego. Akcja ma rece i nogi, trzyma w napieciu, glownych bohaterow rozpoznaje bez problemu i krajobrazy tez sa.
                                                    No i sam komisarz bardziej mi pasuje...
                                                    Dzieki wielkie, macie na sumieniu uszczesliwona sierotke!
                                                  • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 23.06.11, 20:35
                                                    No to kamień mi z serca spadł, bo bałam się, że Bałamuku rozczarujesz się i co wtedy?
                                                    Twoje chłopy to Asię i mnie znienawidzą smile
                                                  • asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 24.06.11, 11:04
                                                    Czyli leb w leb szly az doszly.
                                                    Ogladajcie sobie, na zdrowie.

Balamuku, pieknie sie cieszysz.

Ps . jak ja lubie kiedy paczki nienadszarpniete dochodza. big_grin
                                                  • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 24.06.11, 17:39
                                                    Paczka jak prawdziwa dziewica, nawet znaczki nietkniete!
                                                    A chlopy bez nijakich objawow nienawisci zezarly kurczaka. I chyba lubia miec "na stanie" bardzo zadowolona mac i polowice.
                                                    Przepraszam na chwile, ide dalej ogladac.big_grin
                                                  • asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 24.06.11, 19:00
                                                    Balamuku, ty moze zbieraj te dziewicze znaczki, co? da sie to cholerstwo jakos odkleic?
                                                    To sie nazywa recycling, czy jak?
    • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 04.07.11, 14:10
      Dzisiaj na I programie TVP o 21.00 będzie skandynawski kryminał. Zapowiada się ciekawie.
      Serial kryminalny,, Detektyw Van Veeteren"jest ekranizacją bestsellerów jednego z najbardziej znanych szwedzkich pisarzy, Hakana Nessera. Wszystkie powieści Nessera łaczy główna postać detektywa Van Veeterena.
      "Detektyw Van Veeteren"to jedno z najdroższych przedsięwzięć filmowych w Skandynawii w 2006 roku: aż trzy filmy cyklu ("Prawo Borkmana","Karambol","Sprawa Moreno") trafiły przed emisją w TV do kin i spotkały się z entuzjastycznym przyjęciem krytyki i publiczności. W przeciwieństwie do amerykańskich seriali, jak podkreśla światowa krytyka, filmy wg
      powieści Nessera wyróżniają się rozbudowanym wątkiem obyczajowym i psychologicznym.
      Serial rozgrywa się w fikcyjnym mieście Maardam, gdzieś na północy Europy, i przedstawia zagadki kryminalne, z którymi musi zmierzyć się doświadczony detektyw Van Veeteren oraz dwójka jego współpracowników z policji, Münster i Ewa Moreno.
      • eulalija Re: Co lubimy oglądać. 04.07.11, 16:34
        Jeśli będzie miał dynamikę "Komiesarza Wintera" to ja mu chyba nie dam rady. Ale spróbuję.
        • eulalija Re: Co lubimy oglądać. 04.07.11, 16:34
          Kto mi "e" dostawił?
          • asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 04.07.11, 20:24
            Eulalijo, prosze dac mu szanse - W roli glownej moj ulubieniec: Sven Wollter ....kiedys uznany za najseksowniejszego pana roku ...no pare dobrych lat temu to bylo. ja uwazam ze on ma takie cus no takie cus nadal....o jezu jak ja lubie go sluchac i oczeta me napawac. To jest prawdziwy chlop do wzdychania...nadal jest.

https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQj75YDw2OHdO_Xw8xu7qLUMMNk7bGouerbzg4bwKRoE-sLWDHF
            • asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 04.07.11, 20:33
              https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTqcLPiN0usGoz4xa6QiWoAUcr7O3YWjZriXqo9dq73t3NlHTmd2Q
              https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQHU6JwklORUHNql9Pa3BzKGZ6b_4pOJPZkjWxLldM-9aVava9T
              • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 04.07.11, 20:59
                No dobrze, to siadamy przed telewizorem i patrzymy czy pan ma nadal ku.wiki w oczach wink
                • ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 04.07.11, 22:16
                  Żadnych begerszczaków, nawet owsa ni mo. Seks, Asiu, to jednak nie jest to, co chodziło mi po swieżo umytej głowie, gdym na faceta w filmie patrzyła...
                  Sam film teżpo eulalijsku bym oceniła winkNie co dzień św. Wallanera i Lisbeth S. ...
                  • heniulaa Re: Co lubimy oglądać. 04.07.11, 22:25
                    Całkiem zgłupłam Maskę Zorro oglądam big_grin
                  • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 04.07.11, 22:25
                    Niestety, film okazał się nie na moje nerwy. Chodzą, nic nie mówią i tylko patrzą się na siebie. I jeszcze wykałaczki jako prezent z okazji przejścia na emeryturę. Składkowy prezent, dodam.
                    Idę sobie obejrzeć Hiacyntę na pociechę. wink
                    • asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 04.07.11, 22:32
                      No ludzie , czego wy wymagacie od emeryta??? na spadochronie ma skakac i z dwoch pistoletow strzelac? Chodzi, patrzy i wszystko widzi.
                      Po co krzyki?
                      • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 04.07.11, 22:35
                        Asiu, my jednak mamy w stosunku do Szwecji temperament południowy. Od czasu do czasu lubimy usta otworzyć smile.
                        • asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 04.07.11, 23:34
                          Aj tam, aj tam, usta musza odpoczywac jesli glowka pracuje. Powolutku, nie pali sie.
                          • 36krzysiek Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 08:09
                            A co to był za film skandynawski - dzieło - w którym główny bohater przez pół filmu patrzył na płynący strumyk? wink W temacie filmu zdania nie mam, wpisałem na listę obowiązkową, skoro Królowa tach chwaliła, nawet bób miałem, tylko że pamiętam jedynie początek pogody na jedynce a potem budzik. Ale to już rano było i chyba się nawet wyspałem wink
                  • asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 04.07.11, 22:29
                    No nic nie rozumiem, trzeba bylo glowy nie myc.
                    Moj ci on, moj. Akurat nie jako van Veeteren, ale moj ci.
                    • groha Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 12:28
                      Moim zdaniem, van Veeteren jest świetny - kupił antykwariat!
                      • eulalija Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 12:38
                        Ja dopiero dziś sprawdzę, jak kiedyś wspomniałam, na bieżąco to ja nawet wiadomości nie lubięsmile
                        • bbbzyta Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 13:28
                          Obejrzałam sobie, i się dało, ale zanim się połapałam w tych nazwiskach, któren jest któren spośród tych trupów... Najbardziej mi się podobał tatuś-adwokat. Sam-pan-główny-bohater powinien był jednak zachować tę brodę, w końcu Wiking, a bez brody - ot, emeryt. Ten drugi z brodą to i łeb potrafił upitolić siekiero, znaczitsja broda pomaga. A u emeryta tylko wykałaczki, najwyżej w zadek użądli. Howgh.
                          • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 13:33
                            Za tydzień będzie następny odcinek. Może się nasz bohater rozkręci smile

Morze wyrzuca na brzeg ciało znanego handlarza i konesera win. Do zabójstwa przyznaje się
                            były partner ofiary, ale dochodzenie wskazuje, że w zbrodnię może być zamieszana najbliższa rodzina zamordowanego. Na jaw wychodzą przez lata skrywane tajemnice.
                            Münster, który prowadzi śledztwo, czuje, że jego przełożony nie ma do niego pełnego zaufania.
                            Van Veeteren stara się dyskretnie pomóc młodszemu koledze.
                            W trakcie akcji zatrzymania winnego Münster zostaje ranny.
                            --------------------------------------------------------------------------------
                            Alibi na poniedziałek - Van Veeteren - Sprawa Muenstera
                            • 36krzysiek Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 13:44
                              Rany boskie! Ukatrupili Kondrata?!
                              • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 13:47
                                I wypłynął w Szwecji?
                                • 36krzysiek Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 13:50
                                  Jesli dostał w łeb na molo w Sopocie to całkiem prawdopodobne. Mógł się nogą o prom zaczepić.
                                  • bbbzyta Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 13:55
                                    Miał ze sobą piersiówkę z szampanem Dom Perignon. Od razu zaczęli podejrzewać, że to ktoś z domu.
                                    • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 14:01
                                      I tak zaczepiony nogą o prom, z piersiówką w ręku płynął, płynąl, aż wypłynął?
                                      • bbbzyta Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 14:13
                                        No jasne, jak płynie, to i wypłynie. A mógł wypłynąć w okolicach SktPetersburga, wtedy byłby to zupełnie inny kryminał.
                                        • 36krzysiek Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 14:33
                                          No chyba że w Bałtyku zapałęta się jakiś rekin, to wtedy może nie.
                                          • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 14:37
                                            Piersiówka by wypłynęła.
                                            • bbbzyta Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 14:50
                                              Można zrobić wersję musikalową. Płynąc na północ Kondrat śpiewa wdzięczną arietkę "Zabili mnie o północku za ten wina, wina dzban", a ubzdryngolone szampanem z piersiówki meduzy wdzięcznie pląsają wokół niego.
                                              • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 16:38
                                                I to jest słuszna koncepcja mrocznego skandynawskiego kryminału.
                                                • ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 17:03
                                                  I dla uczyczenia wikingi zaczną obchodzić imieniy.
                                                  Mają to jak w banku.
                                                  • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 18:35
                                                    I na ten bank napadaja, bo nie maja kasy na czyczenie. Biora zakladnikow, zadaja [rzondajom] aparatury dolby digital czy co tam teraz sie nosi oraz furgonetki wodki + zakaski, po czym odbywa sie kosmiczna impreza z udzialem ww., sil porzadkowych i okolicznej ludnosci.
                                                    Bardzo mi sie podoba ten Wolter grajacy Weterana.
                                                  • eulalija Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 22:17
                                                    Matkoooo, a miało być poważnie o pierwszym odcinku/filmie ...
                                                    Tylko na parę godzin Was z oczu spuścić ...
                                                    Kondrat do Szwecji?? A kto by tam wino pił, oni tylko mleko (w 07 barman tak mówił).

Podobało mi się. Zamieniam Wintera na Weterana. Po dwóch Winterach zrezygnowałam, mam trzeci odcinek ale katować się będzie już tylko MLP, jakoś mu się spodobało.
                                                  • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 05.07.11, 22:51
                                                    eulalija napisała:

> Podobało mi się. Zamieniam Wintera na Weterana.

Czyli to jednak prawda, że każda potwora znajdzie swego amatora smile
                                                  • asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 06.07.11, 10:05
                                                    Haaa!!

A Beck?
                                                    Kto nie kocha Becka i Gunvalda i sasiada ekscentryka niech od razu sie schowa, bo przyleje.
                                                    https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSGegadQkfu-yD1O2kEYRM7gQr8H8NTRjeJDmAmT4f6-9vNuZvPTQ

https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSFuX-MAbz9Zp_Bh67fgmiaKGNc_BlAGreQfLEe8Gb45A3yiurm
                                                  • 36krzysiek Re: Co lubimy oglądać. 06.07.11, 10:20
                                                    Nie znam ludzi, a powinno się? Matkobosko, Asia zaraz jakąś torebką przywali, czy cóś.
                                                  • groha Re: Co lubimy oglądać. 06.07.11, 13:01
                                                    Asiu, za przeproszeniem, dlaczego Ty pokazujesz nam samych emerytów? smile
                                                    Ja znam też takich Szwedów, o:

http://img812.imageshack.us/img812/8540/marcustwo.jpg

• asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 06.07.11, 13:13
                                                    Takich to ja sama dwoch wyprodukowalam. Dzieciak to dzieciak.
                                                    A powaznie, to caly swiat jest wypelniony tyloma pysznosciami, ze kiedy czlowiek zdazy to chociazby po lebkach obleciec, wzrokiem omiesc chociazby?
                                                  • groha Re: Co lubimy oglądać. 06.07.11, 13:38
                                                    Wszystkiego omieść się nie zdąży, nie ma mowy. Pewnie dlatego, gdy uda się choć na sekundkę zawiesić wzrok na jednej milionowej tych pyszności, to człowiekowi tak dobrze.
                                                  • asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 06.07.11, 13:50
                                                    Ale powaznie, naprawde Becka w Polsce nie bylo???
                                                    Sie wierzyc nie chce, ze wszystko jest a Becka nie ma.
                                                  • groha Re: Co lubimy oglądać. 06.07.11, 14:13
                                                    Poważnie, Asiu: nie było. W każdym razie mnie w oko nie wpadł, a nie ukrywam, że na klimaty skandynawskie mam je wyczulone od wieków. Od czasów Muminków i Bergmana, co najmniej. A od poznania Asi.sthm, to mam wręcz orle-sokole na te sprawy.
                                                  • 36krzysiek Re: Co lubimy oglądać. 06.07.11, 14:34
                                                    Ojojoj! Jak ładnie musi być w tej Szwecji wink
                                                  • salam_ji Re: Co lubimy oglądać. 06.07.11, 23:35
                                                    Siedzę sobie własnie i oglądam serial " Życie po życiu" w sam raz na północne wycie duchowe....
                                                  • natalyka Re: Co lubimy oglądać. 08.07.11, 20:09
                                                    Ostatnio spojrzał na trzy z filmu "Cube". Film pod wrażeniem.
                                                    https://s6.tinypic.com/ae1btk.jpg
    • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 11.07.11, 16:21
      Czy damy dziś o 21.00 drugą szansę komisarzowi Weteranowi?
      • ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 11.07.11, 16:43
        Choćby dla samej przyjemności pomarudzenia po wink
        A zresztą, na dostępnych u mnie kanałach wszystko co już latało fafnaście faf...
        • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 11.07.11, 16:51
          To tak jak u mnie, widocznie w całej Polsce tak lata.
          No dobrze, to będziemy marudzić wieczorem. Asia nas podusi.wink
          • heniulaa Re: Co lubimy oglądać. 11.07.11, 20:04
            Indiana i poszukiwacze zaginionej Arki z C3PO i R2D2 na freskach w staroegipskiej świątyni big_grin
            • ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 12.07.11, 07:49
              No więc ja się jednak do tego ZBoWiD-u nie zapisuję. Jakoś się to wszystko niemrawo ślimaczy, większość facetów wygląda na niedomytych, sam Weteran jakiś taki antykwarycznie zakurzono-omszały jak zapomniana książka i wciąż mi się wydaje, ze ma gila.
              Asiu, dobij, mnie już wszystko jedno, ziobrzate życie jest doodwłoczne...
              • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 12.07.11, 08:26
                Ewo, z ust mi wyjęłaś opinię o tym serialu. smile
                Jak żeberko, jak minęła noc?
                • ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 12.07.11, 08:40
                  Jestem w weretowskim stanie - oczuwam nieznośny ból istnienia.
                  • asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 12.07.11, 09:01
                    no kurcze, absolutny brak zrozumienia.

to moze Johan Falk podejdzie? Pewnie tez nie graja...
                    https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRcTGjwpNmuSyOIOEmsemD0sFXyYH4bizvVAoCefVbdtNS_j2-_gQ
                    • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 12.07.11, 09:15
                      Nie grają. Chyba.
                      Ewo, podobno cierpienie uszlachetnia.
                      • groha Re: Co lubimy oglądać. 12.07.11, 12:54
                        Nie grają. Za ładny.
                        Ewuś, koniecznie daj znać, jak już będziesz uszlachetniona, bo też chcę. Bardzo chcę. Nie mówię: być, ale choćby uwierzyć, że to możliwe, bo nie wierzę ni cholery. Moim zdaniem, cierpienie raczej szlachtuje, dlatego proszę, informuj na bieżąco, jak wygląda taki proces uszlachetniania, dobrze?
                        • g0p0s Re: Co lubimy oglądać. 12.07.11, 13:03
                          Jest uszlachetnianie przez destylację, ale do organizmów żywych nie jest zalecana smile
                          • ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 12.07.11, 14:37
                            Ten, co to uszlachetnianie cierpieniem wymyślił, był chyba chory na plecach.
                            Na razie język nocny bardzo mi się wulgaryzuje. W postępie geometrycznym rzekłabym, nawiązując do matury wink
                            Tak więc, Groho, wyzbądź się ambicji, nie dąż do ideału wink
                            • groha Re: Co lubimy oglądać. 12.07.11, 15:30
                              No, nie mówię, że cierpienie szlachtuje? Wytrzymaj jakoś, Ewuś! A ja poczekam sobie cierpliwie, nie pali mi się. Pośmiertnie z reguły wszyscy szlachetnieją wybitnie i bez żadnego wysiłku wink
                              • ewa9717 Kolejne coś kryminalnego ze Szwecji 22.07.11, 19:43
                                dziś o 20.00 na Tele 5. Jakiś Johan Falk. Może akurat?
                                • ewa9717 Nowe Monki 02.08.11, 20:29
                                  Bynajmniej tak ludzie gadajo wink Że nowe, znaczy.
                                  Dziś na TVN-ie o 20.50.
                                • asia.sthm Re: Kolejne coś kryminalnego ze Szwecji 02.08.11, 21:12
                                  Oj przegapil mi sie ten wpis .
                                  I jak Falk moze byc czy tez za stary?
                                  • ewa9717 Re: Kolejne coś kryminalnego ze Szwecji 02.08.11, 22:33
                                    Biję się w popierś (ale lekutko na razie): chyba się nabocznie ułożyłam z ksiązeczką i przespałam.
                                    Pierwszy z nowych Monków do kitu.
                                    • asia.sthm Re: Kolejne coś kryminalnego ze Szwecji 02.08.11, 22:44
                                      Ile naboczkow moze posiadac jedna Ewunia?

to pytanie juz znajduje sie w reklamowej gablocie, nie trzeba sie fatygowac wink

nic nic, ja czasem pare razy przesypiam ten sam film przy roznych podejsciach, widocznie nie pisane obejrzec.
                                      • stara.gropa Re: Kolejne coś kryminalnego ze Szwecji 02.08.11, 22:50
                                        asia.sthm napisała:

> Ile naboczkow moze posiadac jedna Ewunia?

Te naboczki to małe po Nabokowie? Ho, ho.
                                        • asia.sthm Re: Kolejne coś kryminalnego ze Szwecji 02.08.11, 23:06
                                          nie, wnuczki po Lolitce
                                        • ewa9717 Re: Kolejne coś kryminalnego ze Szwecji 02.08.11, 23:06
                                          stara.gropa napisała:

>
                                          >
                                          > Te naboczki to małe po Nabokowie? Ho, ho.
                                          O rany, Gropo, łez ciurek mi przesłania klawiaturę, jakoś tak klaczo-wyścigowo się poczułam, a smiać sie za bardzo jeszcze nie mogę!
                                          >
                                          >
                                          • salam_ji Re: Kolejne coś kryminalnego ze Szwecji 02.08.11, 23:31
                                            A już myślałam, ze tylko mnie nowa mąka nie przypadła do gustu. Ostatnio muszę powiedzieć bardzo na" nie" jestem. Nic mi w tej telewizorni nie pasi. A widło sie wzieno i spsuło. Grrr!
                                            • heniulaa Re: Kolejne coś kryminalnego ze Szwecji 03.08.11, 18:26
                                              Salam popieram w TV nic nie ma kompletnie i dlatego wróciłam do klasyki i Bondy oglądam, całą kolekcje od początku. Właśnie leci Ośmiorniczka z jajeczkiem big_grin
                                          • stara.gropa Re: Kolejne coś kryminalnego ze Szwecji 03.08.11, 08:18
                                            ewa9717 napisała:

a smiać sie za bardzo jeszcze nie mogę!
                                            > >
                                            > >

Bez to żeberko czy łopatkę? smile
                                            • ewa9717 Re: Kolejne coś kryminalnego ze Szwecji 03.08.11, 10:12
                                              Jak nie patrzeć - jatka!
                                              • koszmarna.baba Re: Kolejne coś kryminalnego ze Szwecji 03.08.11, 19:06
                                                A co szanowne grono myśli o "Iluzjoniście" z Edwardem Nortonem?
    • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 05.08.11, 19:20
      Inspektor Lynley mi wpadl w oko. To znaczy serial, na razie ogladalny calkiem. Przy okazji poszukalam autorki powiesci, na podstwie ktorych czesc serialu nakrecili i na stronie lubimyczytac.pl znalazlam kuriozum:
      Susan Elizabeth George (ur. 26 lutego 1949) to amerykańska pisarka powieści tajemnicy - określonych w Wielkiej Brytanii. Jedenaście z jej powieści zawiera głównego bohatera, Inspektora Lynley zostały przedstawione w telewizji BBC jako Inspektor Lynley Mysteries. George urodziła się w Warren, Ohio. Jej matka była pielęgniarką, a ojciec sprzedawcą - Firma przenośnika. Rodzina przeniosła się do San Francisco Bay Area, kiedy miała osiemnaście miesięcy. Była studentką angielskiego, otrzymując certyfikat nauczania z University of California, Riverside. Ukończyła tytuł magistra w zakresie poradnictwa i psychologii. George ożenił się z Ira Jay Tiobin w 1971 roku i rozwiedli się w 1995 roku.
      Ciekawostka, co tez ludzie lubia czytac.wink
      • 36krzysiek LEKARSTWO NA MIŁOŚĆ 10.08.11, 20:49
        leci na Kino Polska !
      • salam_ji Re: Co lubimy oglądać. 10.08.11, 21:54
        Lynley jest boski! Uwielbiałam goscia i ogladałam namietnie jak mialam BBC...
    • czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 20.08.11, 22:29
      No oczywiscie, ze "Francuski pocałunek"!!
      I juz sama nie wiem - ze wzgledu na Meg R, Kevina K czy Jeana R.?

A do kompletu - Milosc, szmaragd i krokodyl jako tło przy przetwaraniu ogorkow.
      A co?! smile)
    • czekolada72 Smerfy :)) 25.08.11, 08:17
      www.filmweb.pl/reviews/Dzie%C5%84+smerfnych+mutant%C3%B3w-11582
      Lekki, rozrywkowy, dla maniaków, ale...
      No wlasnie, sa ale....
      Klakier - animacja fantastyczna, az nie wierzy sie, xze to nie jest prawdziwy kotek; kotek, ktory zreszta zachowuje sie wypisz wymaluj jak nasz ONek wink
      (Ale ja zawsze mowilam, ze mlody ma cos z kota....)

Gargamel - cos w nim nie tak..... jakos wyglada na mocno sztucznego wzgledem TEGO Gargamela;
      dubbing Stuhra jest genialny!!
      Tyle, ze "zaglusza" postac Gargamela, co z tego, ze mam przed slepiami obecnego czarodzieja, skoro WIDZĘ Stuhra....
      Pomijam juz, ze mam tak mocno zakodowany dubbing Wiesława Drzewicza, ze wrecz mi migało na czerwono wczoraj - to jakis inny Gargamel.

Papa Smerf z wygladu przypominał wypisz wymaluj Cezarego Morawskiego.... no nic na to nie poradze....

No i zgadzam sie z przyticzona recenzja - calosc byla jak nic "Alwinem i wiewiorkami na niebiesko!
      Ale miło sie oglądało, zwlaszcza w towarzystwie wlasnego dziecka, nota bene - malych dzieci bylo chyba 4-5, reszta to starzy w moim wieku, wiec zapewne sentyment ich tam przygnał.... ze na jakies 50 osob, dzieci Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. — św. Augustyn
      60
      "Kto nie naraża się na szwank - ten głównej stawki nie wygrywa"
      • embepe Z cyklu "Odkrycia na jutubce" :-) 03.09.11, 23:19
        Bry wieczór! Nie mogę się z SzanPaństwem nie podzielić odkryciem, jakiego dokonałam niedawno na jutubce:Scenariusz dla trzech aktorów. Widziałam to w wykonaniu braci Grabowskich i Jana Peszka z pięć razy na żywo, ale bardzo cieszy, że można w komputrze obejrzeć cały spektakl zarejestrowany w Teatrze Stu.

Z innej beczki: a czy SzanPaństwo zna uroczą francuską komedię "Jeszcze dalej niż północ" ?
        A "Nic do oclenia" tegoż samego reżysera, Dany'ego Boona?
        • natalyka Re: Z cyklu "Odkrycia na jutubce" :-) 09.09.11, 20:06
          Сейчас пересматриваю сериал "Пуаро". Дэвид Суше просто неотразим в образе своего героя!
          Obecnie przeglądowi przez serialu "Poirot".David Suchet jest prosto czarowny w postaci swojego bohatera!
          • ewa9717 Re: Z cyklu "Odkrycia na jutubce" :-) 23.09.11, 15:45
            Dopadłam wreszcie szwedzkie "Millenium" i zapodałam sobie wszystkie trzy kawałki. Film ma niewątpliwie zalety:
            1. Szwecja to bardzo piękna jeziorna kraj, co nie, Asiu?
            2. Jakie to niezwykłe oglądać tyle różnych twarzy bez idealnie porcelanowej cery, ba, nawet z tej cery niedostatkami, bez modelowych podbródków i nonstopicznego uśmiechu pełną klawiaturą prosto z reklam stomatologicznych (no, z wyjątkiem może tej dżewniańszej niż Pinokio, co to za Erikę Berger robiła - ta wyraźnie tknięta skalpelami, szczególnie dla uzyskania wyrazistości spojrzenia, mało jej gałki przez otwory w minie nie wypadały wink
            O reszcie, szczególnie zaś ale o autorze scenariusza taktownie zamilczę wink
            • balamuk Re: Z cyklu "Odkrycia na jutubce" :-) 27.09.11, 07:20
              > Dopadłam wreszcie szwedzkie "Millenium" i zapodałam sobie wszystkie trzy kawałki

Masochistka z Ciebie, kto by pomyslal.wink Tak jeden po drugim? My dozowalismy z umiarem i chyba miesiac to trwalo, do drugiej czesci musielismy zrobic dwa podejscia. Nie opuszcza mnie wrazenie, ze ogladalam w miare sumiennie odbebniona ekranizacje jakiej lektury szkolnej. Z drugiej strony misiowaty Mikael calkiem sympatyczny, na amerykansa wersje z koszmarnym pseudobondem juz sie chyba nie zdecyduje...
              Niechcacy i z przyjemnoscia odswiezylam sobie "Chromofobie".
        • vipavka Re: Z cyklu "Odkrycia na jutubce" :-) 27.09.11, 09:32
          Bardzo lubię francuskie komedie tego typu, co "Jeszcze dalej niż północ". "Nic do oclenia" nie widziałam niestety, ale za to "Umieram z głodu", "Hotelik w Prowansji", czy "Ferrari dla dwóch" mogę polecić z czystym sumieniem smile Dwa ostatnie przeze mnie wymienione filmy należałoby nazwać obyczajowymi, ale pewnie jako komedie bardziej przyciągają publiczność.
    • heniulaa Re: Co lubimy oglądać. 26.09.11, 20:31
      Nagi peryskop na Comedy Cenrtal!
      • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 01.10.11, 08:25
        W zeszlym tygodniu zaczelam sie zastanawiac nad - kurcze, jak to odmienic, chyba pania Fred Vargas, a moze Fredzia Vargas? W sensie nabywczo-czytelniczym. I zanim zdazylam dojsc do jakiegokolwiek wniosku, w programie wypatrzylam ekranizacje "Blekitnych kregow", ot, zbieg okolicznosci. Podobalo mi sie. Nawet po francusku calkiem normalnie mowia... Dzisiaj kolejny film, moze mi nic nie wejdzie w parade.
    • heniulaa Re: Co lubimy oglądać. 09.10.11, 13:40
      Mnie Kości dopadły ale każdy pewnie coś dla siebie znajdzie iitv.info/kosci/
      • ewa9717 "Papierowy księżyc" TVP 1, 2.40 16.10.11, 17:28
        Może dożyję i sprawdzę, czy nadal mi się podoba. Jakieś 35 lat temu podobał się baaaaaardzo wink
        • 36krzysiek Boska 21.10.11, 09:41
          W poniedziałek 24 go Boska na żywo z Teatru Polonia! Pozycja OBOWIĄZKOWA ! smile
          • stara.gropa Re: Boska 21.10.11, 10:13
            Wiemy, wiemy, już siedzimy przed telewizorem i czekamy smile
            • ewa9717 Re: Boska 21.10.11, 12:04
              My od czasu do czasu wstaniemy i się przelecimy, bo inaczej drukowane E by się nam z odwłoka zrobiło wink
              • 36krzysiek Re: Boska 21.10.11, 13:55
                Ludzie, jaka technika!
                www.boska.tvp.pl/boska.html
                • ewa9717 A czasm patrzymy w niebo... 21.10.11, 19:13
                  Jaki tam tłok!
                  www.flightradar24.com/
                  • groha Re: A czasm patrzymy w niebo... 21.10.11, 23:46
                    A jakie to patrzenie wciągające, nie? Oderwać się nie można.
                    • ewa9717 Re: A czasm patrzymy w niebo... 22.10.11, 08:37
                      No, takie z nas Kanciki się porobią wewnętrznie uładzone wink
                      • ewa9717 Nie tylko dla warszawiaków 29.10.11, 14:11
                        Znalazłam na innym forum:
                        www.facebook.com/media/set/?set=a.10150325663587093.334866.315289652092&type=3
                        • stara.gropa Re: Nie tylko dla warszawiaków 29.10.11, 16:39
                          Jak ja nie lubię Niemców, wrrr.
                          Dla mnie najbardziej wstrząsającym zdjęciem z czasów wojny jest to:
                          https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Warsaw_Ghetto_destroyed_by_German_forces%2C_1945.jpg
                          Tak, tak, to Warszawa po wizycie sąsiadów z zachodu.
                          • ewa9717 Łyżew full wypas 29.10.11, 21:48
                            w ubiegłym tygodniu i w tym.
                            Ależ Rosjanie mają niespełna piętnastolatkę, o rany!!!! Elizawietka Tutkamiszewa (cy jakosik tak).
                            A zaraz panowie.
                          • groha Re: Nie tylko dla warszawiaków 29.10.11, 22:15
                            stara.gropa napisała:

> Jak ja nie lubię Niemców, wrrr.

Gropo, ale wszystkich, jak leci? Nie wierzę. Steffena Möllera też? wink
                            • ewa9717 Re: Nie tylko dla warszawiaków 30.10.11, 21:55
                              A na samą myśl o enerdowskim aktorze Udo kolanko nawet Gropa złagodnieje wink
                              A takie widzieli, a?
                              www.warszawa360.pl/#/GigaWarszawa2/
                              • stara.gropa Re: Nie tylko dla warszawiaków 30.10.11, 22:02
                                Kto zacz ten Udo? A zresztą pewnie i on miał dziadka hitlerowca.
                                Panoramę znamy, nawet przy odpowiednim przybliżeniu widzimy własny dom smile
                                • ewa9717 Re: Nie tylko dla warszawiaków 30.10.11, 22:07
                                  E, musi tato był nasz dowcipasek. Gdzieś w spisie treści jakiegoś enerdowskiego filmu go jako wiośniana panięka wyhaczyłam, z pyska nie pamiętam, ale wspomnienie miana zawsze dobrze mi robi wink
                                  Gropo, mieszkasz w pałacu K.?
                                  • stara.gropa Re: Nie tylko dla warszawiaków 30.10.11, 22:16
                                    Udo Kolanko, a na drugie jak? smile
                                    Socrealizm nie jest moim ulubionym stylem. Wolę starsze budownictwo, taki Zamek Królewski na przykład wink
                                    • papuga_ara Bach na kieliszkach 18.11.11, 01:04

www.youtube.com/watch?v=gDm4IphrlYg
                                      • ewa9717 Wallander dzisiaj 20.11.11, 20:02
                                        Niestety ten angielski, ale w zeszłym tygodniu jakoś przetrzymałam "Fałszywy trop", to może i "Zaporę" dziś się uda?
                                        • 36krzysiek teatr TVP 28.11.11, 09:56
                                          Chyba dziś będzie się miło oglądało.
                                          p.s. w ramach otwartości na świat zaliczyłem Top Model. Duuuża rzecz!
                                          https://emotikona.pl/emotikony/pic/0suicide.gif
    • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 01.12.11, 00:21
      Właśnie oglądam jakiś dziwny i nieco harlekinopodobny thriller produkcji rosyjskiej. "Inna twarz" albo coś w tym rodzaju, nijakich informacji mi program nie zapodaje. I tak sobie myśle, chała to jest, ale wcale nie gorsza od standardowej chały holiłódzkiej, za to język prześliczny. W czasach obowiązkowego nauczania języka Wielkiego Brata w życiu by mi coś takiego przez myśl nie przemknęło...
    • minerwamcg Re: Co lubimy oglądać. 01.12.11, 13:42
      A my byliśmy wczoraj na "80 milionach". Podobało się nam. Zrobione z dużą dbałością o szczegóły, a przy tym nie bez polotu i finezji - obsadzenie Pierwszego i Dyżurnego Ubeka Kraju (Adam Ferency) w roli arcybiskupa Gulbinowicza to był po prostu miodek turecki, cymes i makagigi.
      Głowacki mocno przediaboliczniony, z zębami jak reklama Blend-a-med, ale jedną scenę miał genialną. Frycz grywał lepsze role, nie wiem po jaką cholerę do migawkowego epizodu zatrudnili Globisza, epizod kasjerki w banku za to wart dużej nagody.
      Ogółem dobre, niestety nie udało się uniknąć czarnobialstwa, bo np. ubecja sypie panienkami i penisami aż uszy więdną, a konspirze same róże się z ust sypią (ponadto tylko ubecja pali, hi,hi,hi, to już akurat kompletnie wzięte z politpoprawnego kosmosu).
      • ewa9717 "Apollo z Bellac" zaraz w TV 1 05.12.11, 20:26
        Z wiadomych względów zmiana w programie. Sztuka durnowata dość, ale Hanuszkiewicz ach, ach, mimo że brunet, młoda Kalina Jędrusik, Woszczerowicz...
        • applebaum9 Re: Ocean strachu II 13.12.11, 12:22
          Polecam ten thriller, warto zobaczyć tv.wp.pl/name,Ocean-strachu-II,prid,23558882611,opis.html
          • balamuk Re: Ocean strachu II 13.12.11, 12:39
            Niemowlę samo na jachcie? A niech mnie ręka boska broni, brrr.
            Za to zostałam zmuszona do obejrzenia The Final Destination w trzech wymiarach.
            • ewa9717 Jak zostać królem 27.12.11, 20:58
              właśniem dziabnęła. Ach, jaka ładna film, ach, jaka obsada, nawet mój ulubiony Anhtony Andrews, ach, jak mi się podobało!
    • embepe Re: Co lubimy oglądać. 02.01.12, 21:29
      lylika napisała:

> Obejrzałam właśnie "Od czasu do czasu". Pierwszy raz widziałam to w 2000 roku.
      > Wcale się nie zestarzało. Miło było sobie to odświeżyć. Lubię takie powroty kie
      > dy nie ma zawodu z powodu zjełczenia, a jest sama przyjemność oglądania.

Właśnie leci na tvp 1. Nadal nic a nic się nie zestarzało!
      • ter.eska Re: Co lubimy oglądać. 02.01.12, 22:44
        Właśnie odkryłam nowy serial "Napisała morderstwo",nie wiem czemu jakoś tak główna bohaterka skojarzyła mi się z naszą GURUĄ
        • orale Re: Co lubimy oglądać. 05.01.12, 21:24
          film oglądam, para sie całuje, ale wygląda to jakby glonojad sie dorwał do tej pani, jakoś tak zasysa dziwnie
          • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 05.01.12, 21:29
            A odgłosy takie jakby żaba z błota wyłaziła? wink
            • ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 05.01.12, 21:46
              Tego samego pornusa oglądacie? wink
              • orale Re: Co lubimy oglądać. 05.01.12, 21:48
                Lepiej być nie może - będę sie wzruszaćsmile
              • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 05.01.12, 21:53
                Nic nie oglądam, bo jestem zajęta duszeniem.
                • ter.eska Re: Co lubimy oglądać. 05.01.12, 22:32
                  stara.gropa napisała:

> Nic nie oglądam, bo jestem zajęta duszeniem.
                  kogo gropciu!!!
                  czy mam już odkładać cebulę do paczki?big_grin
                  • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 07.01.12, 16:21
                    Właśnie skończyłam oglądać "The handmaid's tale", żywcem Orwell. Powinni profilaktycznie puszczać zamiast różnych glupot. Zdolowana jestem.
    • czekolada72 Bunt na Bounty 15.01.12, 12:51
      z Gibsonem i Hopkinsem.
      Dla tego ostatniego smile

www.filmweb.pl/film/Bunt+na+Bounty-1984-4381
      • kapitan_marchewa Co lubimy oglądać. 15.01.12, 17:32
        "Czarny czwartek" obejrzałem. O wydarzeniach na wybrzeżu 1970 (Ewa, mogłem napisać "Wybrzeżu"? WIELKĄ LITERĄ? W końcu to na tyle historyczne wydarzenie..)
        Jak o Wałęsie będzie podobnie kiepski to rezygnuję z oglądania polskich filmów.
        Że niby "na filmie polskim nuuuda..." Inżynier Mamoń?
        • ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 15.01.12, 21:42
          poradnia.pwn.pl/lista.php?id=5341
          A co do polskiego kina, to mamoniowata jestem wink
          • stara.gropa Upiór w kuchni 15.01.12, 21:58
            A jutro Upiór w kuchni będzie. Z Ireną Kwiatkowską w roli głównej. I pr TVP.
            • ter.eska Re: Upiór w kuchni 15.01.12, 22:24
              o,chętnie obejrzę kolejny razsmile
              • czekolada72 Sherlocka Holmesa :) 22.01.12, 21:44
                Ale tego starego, np z Jeremym Brettem i Davidem Burke, gdy czlowiek se strachu wyciaga kudlatego z legowiska, co by sie mniej bac wink)
                • ewa9717 Nuda, nuda, nuda... 28.01.12, 15:39
                  To ja, inżynier Mamoń zawirusowany, mający ZOK.
                  No ale zaraz chłopaki budut katat'sia na kańkach. Wiecie, że Zenieczka Pluszczenko jedzie? A po krótkim wyprzedza go o niecały punkt ten rewelacyjny Gatczyński; obaj od Miszina.
                  No i moje podle zawzięte serce jednak się cieszy, że Żobertu nie powiezło.
                  • stara.gropa Re: Nuda, nuda, nuda... 28.01.12, 16:07
                    Miałam piękne plany na ten weekend, ale skończyło się na tym, że siedzę w domu. Dla zabicia nudy zamówiłam już przez internet 2 bluzki, jedną parę butów, książkę i płytę. Ciekawe kiedy zbankrutuję?wink Ale to nieważne, tak naprawde to zelekryzowała mnie ta wiadomość i nie mogę się już doczekać:
                    www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,3243,tytul,Tajny%20dziennik
                    Skoro w TV nie ma nic ciekawego, to trzeba będzie zapodać coś sobie na DVD.
    • minerwamcg Re: Co lubimy oglądać. 28.01.12, 21:12
      Rosyjska kreskówka "Masza i miedwied" - coś pięknego!
      • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 03.02.12, 16:37
        Czy ktoś z Szanownych natknął się na ekranizacje powieści Patricii Cornwell? Książkę jedną próbowałam czytać, nic z tego nie wyszło, może filmy mnie napawną zachwytem?
        • ewa9717 Warsza wianki i wiancy! 03.02.12, 17:15

Jutro o 17,30 przelot nad Warszawą z końca września 1939, na TV Warszawa. Ja nie mam crying
          Balamuku, jedne Skarpetę ino czytałam, ale jakaś ona taka ... Onucka wink
          • stara.gropa Re: Warsza wianki i wiancy! 03.02.12, 17:20
            Dzięki.
            • 36krzysiek Re: Warsza wianki i wiancy! 03.02.12, 18:16
              A wczoraj leciały Pocztówki znad krawędzi z Meryl Streep i Shirley MacLaine. Kocham obie! Ech, kiedyś to filmy kręcili, Zakochać się, Stalowe magnolie, Czułe słówka, Łowca jeleni, Dynastia ... wink
              • kocio_pierzaczek Re: Warsza wianki i wiancy! 03.02.12, 19:25
                A ja znów - Ćwirka. smile
          • heniulaa Re: Warsza wianki i wiancy! 03.02.12, 20:06
            ewa9717 napisała:

> Jutro o 17,30 przelot nad Warszawą z końca września 1939, na TV Warszawa. Ja ni
            > e mam crying

A tak w necie onlajn niedasię na stronie właściwej?
          • stara.gropa Re: Warsza wianki i wiancy! 04.02.12, 18:00
            Obejrzałam Przelot nad Warszawą.
            Posłużę się słowami artysty Maleńczuka jako komentarzem.
            "Nie dla mnie przyjaźń polsko-niemiecka,
            Niemców nienawidzę od dziecka."
            • ewa9717 Re: Warsza wianki i wiancy! 04.02.12, 19:38
              A jak kto znajdzie w internie, to ja chętnie pośnurkuję.
              • czekolada72 Kot w butach :))) 04.02.12, 20:20
                Zaliczyłysmy dzis z moja coreczka smile)
              • stara.gropa Re: Warsza wianki i wiancy! 04.02.12, 20:24
                www.archive.org/details/gov.archives.arc.44039.1
                www.archive.org/details/gov.archives.arc.44039.2
                To są oryginalne filmy, z których zrobiono Przelot, Gopos je wyszperał w necie. W filmie, który pokazali w TVP dodano mapę Warszawy i na zdjęcia nałożono nazwy ulic, żeby łatwiej je było rozpoznać. Tu, na pierwszym filmie, czas 7:14 - 7:25 widac moją ulicę i dom Lyliki (7:15). Na miejscu gdzie teraz siedzę i piszę wtedy było tylko puste pole (7:21 - 7:24)
          • ewa9717 Re: Warsza wianki i wiancy! 09.02.14, 12:14

>
            > Jutro o 17,30 przelot nad Warszawą z końca września 1939, na TV Warszawa.
            A do tego podczepię:
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114944,15420969,Warszawa_w_ostatnich_latach_XIX_wieku__Piekne_zdjecia.html#BoxSlotIIMT
    • eulalija Re: Co lubimy oglądać. 06.02.12, 07:37
      Z gatunku do słuchania, o 8.15 w zetce u Olejnik będzie Maria Czubaszek, to tylko kilka minut, może warto słuchnąć.
      • groha Re: Co lubimy oglądać. 06.02.12, 22:33
        Teatr TV lubimy, więc przeczytaliśmy, że dzisiaj "Komedia romantyczna", o której na stronie w/w Teatru napisano m.in., że: "Autor wikła (...) swoich bohaterów w skomplikowane i śmieszne relacje miłosne. Nie sposób streścić w krótkim omówieniu zabawnych perypetii miłosnych bohaterów. Autor w dowcipny sposób przedstawia ich wyobrażenie o „romantycznej” miłości."
        Lubimy lekkie i zabawne, lubimy Andrzeja Zielińskiego, więc zasiedliśmy. Obejrzeliśmy. Do połowy z życzliwym zainteresowaniem, słowo daję. No, może nawet do trzech czwartych. Szczęki od ziewania mnie bolą, a ponoć miały od śmiechu... Kurcze, no co jest z tym teatrem?
        • ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 06.02.12, 22:41
          Też szukamy odpowiedzi na to pytanie. Jeszcze nie zaleźlim.
          • ewa9717 Ole, Ole, Ole ;) 12.02.12, 12:57
            Uffff, doczekalim smy w tym sezonie nareszie się! Ole Einar wygrał!

Tak się tu pocieszę wink
            • stara.gropa Re: Ole, Ole, Ole ;) 12.02.12, 13:17
              Przepraszam Ewo, za pytanie, po którym pewnie włosy staną ci dęba na głowie, ale kto to jest ten Ole E.?
              • ewa9717 Re: Ole, Ole, Ole ;) 12.02.12, 13:28
                Gropo, odpowiadam z nóżem w sercu: biatlonista norweski, no jak można nie znać, no jak! Sympatia moja sportowa z narciarskiego ciągu: Gunde Swan (Szwed), Bjoern Daehlie (Norweg), Bjarte Engen Vik (Norweg), Vegard Ulvang (Norweg), Władimir Smirnow (Rosjanin, choć z Kazachstanu)....
                • asia.sthm Re: Ole, Ole, Ole ;) 12.02.12, 13:43
                  Ach ach , a u nas golf w telewizorze i odkurzacz na srodku.
                  I tyle slonca w calym miescie, ze albo odkurzacz albo uciekac w nature. Uciekne poki czas, piekne plusy mamy w sloncu.

Dobrej niedzieli.
                • stara.gropa Re: Ole, Ole, Ole ;) 12.02.12, 13:46
                  Wiedziałam, że to będzie mały nożyk. wink
                  • ewa9717 Re: Ole, Ole, Ole ;) 12.02.12, 13:50
                    Ale, zauważ, na razie w sercu mem, a nie w garsci! wink
                    Jako druga przepióreczka lecę za Asią w jakie zimowe proso, by, by...
                    • 36krzysiek Re: Ole, Ole, Ole ;) 14.02.12, 17:04
                      A widział kto może wczoraj film na TVP Kultura "Wszechwiedzący"? Nawet się wziąłem i wzruszyłem, niby komedia ale warto, gdyby powtarzali.
      • ewa9717 Re: Teatr w kapciach 20.02.12, 20:19
        No nie wiem, bo niektóre to piszom , że skarperki, a inne niektóre, ze skarpetki.
        Umar wew papuciach wink
        • asia.sthm Re: Teatr w kapciach 21.02.12, 00:32
          i zapraszaja bardzo uprzejmie ... a mnie sie pysk od razu smieje
          • ewa9717 Re: Teatr w kapciach 27.02.12, 19:00
            Pamiętata?
            • groha Re: Teatr w kapciach 27.02.12, 19:38
              No ba! Na okoliczność kapcie już zmienione na wieczorowe skarpetki. Pełna gotowość.
              • 36krzysiek Re: Teatr w kapciach 27.02.12, 19:45
                A boa?
                • stara.gropa Re: Teatr w kapciach 27.02.12, 19:50
                  Siedzę w kapciach na kanapie. Wieczorowych ma się rozumieć.
                  • groha Re: Teatr w kapciach 27.02.12, 20:12
                    E tam, boa. Boa niech se dusi kogo innego. Zdążę jeszcze zapalić? To lecę.
    • groha Re: Co lubimy oglądać. 27.02.12, 22:50
      No i co? Taki duet, to jak cała orkiestra, nie?
      Ufff... Przejmujące, jak cholera.
      • ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 27.02.12, 22:59
        Ja chyba z tych mniej przejmliwych. Taka dłuższa jednoaktówka byłaby z tego super. I Pszoniak jakiś chyba nie do końca foremny był dziś.. I nie wiedzieć czemu cały czas mi się po głupim łbie snuło, co też Gajos by zrobił z tego czy innego kawałka, prawie go słyszałam wink
        • groha Re: Co lubimy oglądać. 27.02.12, 23:13
          A bo mnie starość zawsze wzrusza, omamia i przestrasza.
          Oczywiście z tą jednoaktówką masz rację. Pierwszy akt był super.
          • stara.gropa Re: Co lubimy oglądać. 28.02.12, 08:11
            Obejrzałam tylko pierwszy akt. Zniechęciła mnie m.in. publiczność, która śmiała się chyba na zawołanie, bo w momentach wcale nieśmiesznych. Sitcom chcieli z tego zrobić czy co?
            • orale Re: Co lubimy oglądać. 28.02.12, 08:35
              a ja sobie te Skarpetki odpuściłam, jakoś mnie odpychały, a teatr lubię i to nawet bardzo. Widzę, że nie mam czego żałować
              • ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 28.02.12, 08:47
                Ano nie ma. A z publicznością jakaś kicha: sami swoi, twarze znane stąd i z owąd i rzeczywiście reagowali sitkomowo, jakby w zamian za zaproszenie podpisali zobowiązanie do tych śmichów.
                • groha Re: Co lubimy oglądać. 28.02.12, 09:29
                  A naczynia płuczecie w ciepłej, czy w zimnej wodzie? smile
                  To tam była publiczność? Kurcze, w trakcie zupełnie nie zwracałam uwagi, a w antrakcie poszłam zapalić. Wychodzi na to, że chyba jakaś mało wybredna jestem, czy coś, bo myślę, że to wcale nie było głupie. Ale to pewnie dlatego, że Fronczewski z Pszoniakiem mogliby tylko siedzieć bez słowa i też byłabym zachwycona.
                  • ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 28.02.12, 09:59
                    Przemyślałam temat. Otóż, Groho, ja zasadniczo w ciepłej.
                    Od wielkich i lubianych oczekuję jednak czegoś więcej niż siedzenia, no jak wzrusza, kiedy nie wzrusza? Co wcale nie znaczy, że innych nie może, no nie?
                    wink
                    • 36krzysiek Re: Co lubimy oglądać. 28.02.12, 15:36
                      Fronczewskiego wielbię ponad wszystko, Pszoniaka z dokonań znam mniej. Uczucia mam mieszane, zagrane perfekcyjnie, temat dość dołujący, zdecydowanie za długie to było. Komentarze w antrakcie, hm, czy Orłoś dał radę? Ale zapowiedzi kolejnych przedstawień obiecujące, jakiś duet Gajosa z Szaflarską?!
                      • heniulaa Re: Co lubimy oglądać. 28.02.12, 20:08
                        A ja podobnie jak Orale odpuściłam sobie teatr mimo że Pana Piotrusia mogę jeść łyżkami. Za to dopadł mnie Szpicbródka...
    • bear80 Re: Co lubimy oglądać. 29.02.12, 14:22
      Chciałam polecić SzanPaństwu dzisiaj o 18.30 na Cinemax2 "To nie żaden Mesjasz, tylko bardzo niegrzeczny chłopak". Musical z okazji 40 lecia istnienia Monty Pyhtona. Tak mi się wczoraj spodobał, że musiałam smile
      Pozdrawiam
      • ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 29.02.12, 14:32
        Moja osoba chętnie by osobiście poleciała, ino tego Cinemax2 ni mo crying
        • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 29.02.12, 17:45
          Tyz ni mo... Za to obejrzałam z opóznieniem The King's Speech, podobal mi się.
          • ewa9717 "Skradziony depozyt" dziś na Kino Polska 01.03.12, 19:47
            Taki niebardzowaty mi się wydał kiedyś, ale może coś mu się porobiło z wiekiem?
            Niejaka Dziarska Izabela za Guruę robi, a Starostecka z Jankę...
            • cytrynka6543 nt... kolekcja" na motywach "Upiornego legatu" 01.03.12, 20:09
              Swego czasu wybrałam się na to do kina,z mamą. Seans był pechowy: po pierwsze mało chętnych,ale jednak puścili, po drugie wyłączono prąd akurat jak się za klej zabrały. No cóż,to była miniona epoka, może dziś uda się obejrzeć w całości?
              • ewa9717 Re: nt... kolekcja" na motywach "Upiornego legatu 01.03.12, 21:29
                Aparatura się zawariowała, bo miała litość dla widza. O twórcach dzieła się nie wypowiem.
                • cytrynka6543 Re: nt... kolekcja" na motywach "Upiornego legatu 01.03.12, 22:10
                  Co prawda to prawda. Amen.
                  • 36krzysiek Re: nt... kolekcja" na motywach "Upiornego legatu 03.03.12, 22:27
                    A mnie dziś rozwalił koncert "Raz dwa trzy" dla Osieckiej na TVP Kultura. Super zagrali ale jednak wolę Nosowską. To jest po prostu zajebiste i nie wstydzę się tego słowa.
                    www.youtube.com/watch?v=BojPTQ-kR6M&feature=related
                    • ewa9717 Superłumenki! Świetne są! 10.03.12, 16:51
                      www.youtube.com/watch?v=WKNRGc71hjc
                      A tu Bitlesiaków lecą:
                      www.youtube.com/watch?v=SVpEP8FgM7U
                      • asia.sthm Re: Superłumenki! Świetne są! 11.03.12, 13:58
                        Swietne, az sie cieplo na sercu robi.
                        Widze, ze nasza Loreen bedzie miala ciezki orzech do wygrania w Baku.

Moja ulubienica - sami zobaczcie, ze tylko babuszki jej zagrazaja.
                        www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=Z4PMQB5zmAU
    • heniulaa Re: Co lubimy oglądać. 14.03.12, 20:52
      Zakonnica 2!
      • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 15.03.12, 16:47
        Midsomer z nowym nadinspektorem. Nie jestem pewna, co sądzę.
        • cytrynka6543 Re: Co lubimy oglądać. 15.03.12, 17:23
          Aktualnie 2 ostatnie odcinki seriali "Przyjaciele".
          Kocham ten serial i mogę oglądać do upojenia!
          • cytrynka6543 Re: Co lubimy oglądać. 15.03.12, 17:52
            Właśnie się skończyły sad Uwielbiam smile
            • kocio_pierzaczek Re: Co lubimy oglądać. 15.03.12, 18:52
              Balamuku, kim zastąpili Barnaby'ego?!!!
              • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 15.03.12, 19:02
                Kuzynem Barnaby'ego wink
                www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1249654/Neil-Dudgeon-John-Nettles-ace-Midsomer-Murders-sleuth.html
                • ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 15.03.12, 19:19
                  U nas też chyba na byłym Halmarku lata, ale w karuzeli powtórek jeszczce nie wyczaiłam, w który dzień.
                  • ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 15.03.12, 19:20
                    PS Ten kuzyn pojawia się już w ostatnim odcinku ze starym Barnabym.
                    • asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 15.03.12, 20:16
                      Kuzyn nie jest zly, mozna sie szybko przyzwyczaic i przygarnac do serca. Barnaby to Barnaby, czarujacy typ juz z nazwiska.
                      • balamuk Re: Co lubimy oglądać. 19.03.12, 16:14
                        Po przemyśleniu: zły nie jest, też ma diabła w oku. Ale i tak tęsknię za pierwotnym...
                        • cytrynka6543 Re: Co lubimy oglądać. 19.03.12, 16:33
                          Dziś na jedynce, w TT, zapowiedziane o 20.20 w programie:
                          tv.wp.pl/opisdlg.html?prid=24001890652&name=Ciemno,
                          a o której to pójdzie,to już nie wiem, może akuratnie o czasie?
                          • orale Re: Co lubimy oglądać. 19.03.12, 20:20
                            Odstroiłam się elegancko i zasiadam w teatrze. Zobaczymy czy to Ciemno jest jasne czy ciemne jednak, jak będzie marnie to sobie Kobuszewskiego w Dobranockach dla dorosłych puszczę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka