Dodaj do ulubionych

Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny! :-D

17.02.09, 00:28
...choć jeszcze zupełnie tego nie widać. A zwłaszcza teraz, o tej
porze dnia/nocy. Tak sobie siedzę (jutro/dziś dzień wolny w pracy) i
przychodzą mi do głowy różne psie myśli. Pamiętacie Pankracego? On
celował w różnych psich mądrościach, które okazywały się zaskakująco
uniwersalne...
Dobrze, ponieważ nadmiar wolnego czasu szkodzi mi i mam ochotę
dpoisywać się do wszystkich wątków forum, w trosce o Szanownych
zaprzestanę już i pójdę spać. I pożegnam się ładnie. A zarazem -
przywitam big_grin, boć to już fetorek wink

Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 17.02.09, 00:31
      No to dzień dobry!
      Za niecałe 24 godziny śmroda wink
      • kocio_pierzaczek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 17.02.09, 09:24
        Niemrawe cześć. Czuję się, jakby była sobota. Po południu.
        Pracująca. Po baaardzo długim tygodniu.
        • the_dzidka Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 17.02.09, 09:34
          Ja mam śpiączkę afrykańską. Za chwile wyleją mnie z roboty, bo
          siedzę i walczę z sennością. Bezskutecznie.
          • ewa9717 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 17.02.09, 09:39
            Kociu, uszka do góry, masz święto! Miauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...
            • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 17.02.09, 10:37
              Miau... miau... miaaau...
              To było powitanie.
              • kocio_pierzaczek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 17.02.09, 11:01
                Na święto się raczej nie łapię. Ogona albowiem nie posiadam, a wąsów
                się pozbyłam wink
                • ewa9717 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 17.02.09, 11:24
                  E, grunt że aparatura mrucząca działa!
                • bbbzyta Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 18.02.09, 08:50
                  A ja dzisiaj pierwsza!!! Dzień dobry na zimowo smile
                  • asia.sthm Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 18.02.09, 08:56
                    śmroda jak ta woda....zleci
                    • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 18.02.09, 09:09
                      Cześć Towarzystwu.
                      • ewa9717 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 18.02.09, 09:25
                        Biel widzę, biel! Dzień dobry.
                        • kocio_pierzaczek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 18.02.09, 10:39
                          Prószy śnieżek prószy wróbelkowi w uszy. A jak mu naprószy, wróbel
                          się nie ruszy, heeej!
                          Witam środowo.
                          • goonia Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 18.02.09, 16:19
                            Witam.
                            Na razie sniezy, ladnie jest i cieplo. Potem bedzie cieplej i ma padac. W sumie
                            5 cm sniegu i 2 cm deszczu.

• ter.eska Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 18.02.09, 20:29
                              witam zdecydowanie zimowo(-5 stopni i drobne opady śniegu).
                              • romy_sznajder Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 18.02.09, 22:49
                                W mailach chodzi taka fota:

Chyba juz wiosna... koty przylecialy!

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/xj/pc/sl8k/4GP07KyS9oUmZLLjKB.jpg
                                • ter.eska Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 19.02.09, 08:31
                                  Zabójczy widoksmile))
                                  A tak ogólnie to dzień dobrysmile))
                                  • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 19.02.09, 08:45
                                    Bry.
                                    • anmanika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 19.02.09, 08:52
                                      ale nam się wiosna rozszalała. Zdjęcie z kotami zabójcze, w 1szej sekundzie
                                      zastanawiałam się jakie to rude ptaki występują w naturzesmile
                                      • ewa9717 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 19.02.09, 09:03
                                        Oj tam zaraz zabójczy. Zwyczajnie: pojawiły się kotki na wierzbach,
                                        jak to zwykle wiosną bywa wink))
                                        Dzień dobry.
                                        • papuga_ara Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 19.02.09, 10:24
                                          Witajciesmile Kotki na wierzbach rozłożyły mię na łopatki big_grin
                                          Docierając dziś do pracy czułam się jak zdobywczyni Spitsbergenu wink
                                          I udało się: dotarłam = zdobyłam. Po takim wyczynie zatem czuję się
                                          już wystarczająco zadowolona z siebie i najchętniej zawróciłabym do
                                          domu wink
                                          • asia.sthm Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 19.02.09, 10:46
                                            caly tuzin w komplecie, piekny widok.

Fajnego tlustego czwartku zycze wszystkim łasuchom.
                                            Ja zjem sobie sloik kiszonych ogorasow Krakusa a poptem sezamki na
                                            deser.
                                            • kocio_pierzaczek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 19.02.09, 10:55
                                              Narobiłaś mi smaku na ogórki.
                                              Czy są pączki nadziewane ogórkami? Albo śledzikiem?
                                            • g0p0s Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 19.02.09, 10:59
                                              Dopiero teraz przeczytałem, że jest nas więcejsmile
                                              • goonia Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 19.02.09, 17:19
                                                Zamarzly mi wszystkie drzwi w samochodzie i wsiadalismy przez bagazniksmileDzieciom
                                                sie podobalo, mnie nieco mniej. Lodowisko wszedzie a jako ulatwienie dla
                                                kierowcow piesi chodza wzdluz ulicy.
                                                Dobrze, ze jutro piatek.
                                                • gabrielle Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 19.02.09, 19:51
                                                  Dobrze, dobrze. Tylko że mam wykład na 7:30. Powlokę zewłokę na uczelnię, żeby
                                                  przez aż 45 minut posłuchać o projektowaniu budynków i budowli.
                                                  Dzięki temu weekend zacznie mi się o 8:15;]
                                                • edeka5 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 20.02.09, 16:59
                                                  goonia napisała:

> Zamarzly mi wszystkie drzwi w samochodzie i wsiadalismy przez
                                                  bagazniksmileDziecio
                                                  > m
                                                  > sie podobalo, mnie nieco mniej.

Przedwczoraj obawiałam się, że to samo mnie czeka, tylko ja bym tego
                                                  nie dokonała, a dzieci nie miałam na podorędziu smile Szczęściem drzwi
                                                  jakoś się oderwały i otworzyły.
    • kocio_pierzaczek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 20.02.09, 10:18
      Cześć. Szpak mi gwiżdże na śliwce, żeby w cholerę rzucić robotę i
      wyjśc podładować akumulatory. Co też zamierzam uczynić. Miłego dnia
      wszystkim pączko- i ogórkożercom.
      • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 20.02.09, 10:26
        Szanowanko. Słoneczko cudne. Przelecę się na bazarek. Miłego dnia. smile
      • ter.eska Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 20.02.09, 12:18
        witam,dziś troszkę luzu do 17-tejsmile))
        • papuga_ara Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 20.02.09, 12:52
          Mój Boże, czy ja widzę s ł o ń c e?? Czy to naprawdę j e s t
          słońce??? big_grin big_grin big_grin
          • toanita Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 20.02.09, 13:10
            Zdradzę Wam radosną tajemnicęsmile Od dziś przez rok będę się napawać spokojem i
            zaczytywać (wiadomo!)smile Jestem na rocznym urlopie dla poratowania zdrowia...
            • groha Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 20.02.09, 13:21
              O, a mnie akurat naszło na założenie wątku o napotkanych wspaniałościach, a tu
              taka radosna wiadomość, ha! Fajnie, że jest Ci fajnie, Anito, i w ogóle, dzień
              dobry, ach, dzień dobry smile
            • bbbzyta Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 20.02.09, 13:54
              Witam wszystkich smile Toanita, ratuj sobie spokojnie i się nie przemęczaj, a zaglądaj tu częściej smile
              • toanita Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 20.02.09, 14:11
                Zagladam non stop, tylko w miedzyczasie próbuje troche chałupke do porządku
                doprowadzicsmile A to nielatwe wyzwaniewink
                • goonia Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 20.02.09, 16:35
                  dobrze, ze juz piatek.
                  Dzien dobry. Powrot zimy stal sie faktem - 10C.
                • bbbzyta Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 21.02.09, 10:04
                  Ładnie się witam ze wszystkimi, bo i od rana dzionek ładny smile
    • hortensja66 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 21.02.09, 11:31
      Mówię dzień dobry i znikam na cały weekend. Mam urodzinowy najazd rodziny.
      Fajnie będziesmile))
      • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 21.02.09, 13:04
        Cudnie jest! Wesolutko witam.
        Hortensjo, wszystkiego najlepszego z okazji Urodzin. smile
        • ter.eska Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 21.02.09, 19:23
          Witam z wieczorkasmile
          Ja tez życzę najlepszegosmile))
          • kurcgalopek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 22.02.09, 10:30
            Witam się mroźnie i zimowo!
            Hortensjo, najlepszego i góry prezentówsmile
            • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 22.02.09, 11:00
              smile Witam.
              • kocio_pierzaczek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 22.02.09, 11:15
                I ja witam. Piękna pogoda.
                • edyta95 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 22.02.09, 14:58
                  w polityce też nieźle smile
                  • ter.eska Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 22.02.09, 18:01
                    witam wczesnym wieczorkiemsmile))
    • hortensja66 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 22.02.09, 20:48
      Pomachałam ostatnim gościom i nastała w domu błoga cisza.
      Dziękuję bardzo za życzeniasmile
    • edeka5 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 23.02.09, 08:24
      Zasypało wszystkich, czy jest ktoś co się czuje niedosypany?
      • ter.eska Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 23.02.09, 08:33
        Mnie tez zasypało(niestetysad)
        Dzień dobry w śnieżny poraneksmile))
        Nie wyspałam sięsad
        • gabrielle Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 23.02.09, 09:00
          W Olsztynie śnieg zaczął padać wczoraj po południu. W radiu powiedzieli: pada w
          okolicach Elbląga i Olsztyna. Rzut okiem za okno spowodował, że zobaczyłam całe
          nic. Zgłosiłam pretensję do okolic. Mamunia: dziecko, czego chcesz? Na obrzeżach
          mieszkamy? Mieszkamy. Wrony tu zawracają, to i śnieg pada.

Tak więc nie czuję się niedosypana. Raczej zasypana, zaspana i zła, bo ktoś
          zażywa rozrywek za pomocą wiertarki.

Na facebook'u jest grupa pod wezwaniem "Garfield hates mondays, so do we".
          Zapisałam się.

No ale nic to. Jeszcze piętnaście godzin i wtoreksmile
          • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 23.02.09, 09:55
            Zasypane dzień dobry.
            • asia.sthm Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 23.02.09, 10:29
              u nas po pas

oj naodsniezam sie w tym roku, a juz myslalam, ze ulgowo przejdzie.
              • g0p0s Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 23.02.09, 11:19
                Gdzieś od dwóch tygodni co rano jakiś drób mi za oknem świergoli.
                Dziś to już całkiem śmiało. Chyba jednak wiosna będzie.
    • hortensja66 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 23.02.09, 12:04
      U mnie nic nie sypie. Przeciwnie - odwilż w natarciu. Z nieba siąpi deszczyk a
      wokoło błoto, błoto, błoto.
      • bbbzyta Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 23.02.09, 14:06
        Witam, u mnie nocą wiało, sypało, teraz biało, ale się topi. I bardzo dobrze. Jestem dziś w nastroju zgryźliwym wink
        • papuga_ara Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 23.02.09, 23:36
          kochana bbbzyto, mam nadzieję, że sobie ulżyłaś i kogoś ugryzłaś,
          skoro nastrój był po temu wink
          Dzień dobry.
          • romy_sznajder Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 01:53
            Nie bardzo wiem, gdzie zapytac, czy w watku radosnym czy we wspanialosciach. Czy
            ktos zobaczyl Bodies - the Exibition?
            www.bluecity.pl/dla-prasy/2009/02/6,400-wystawa_bodies_the_exhibition.html
            www.youtube.com/watch?v=9LX1-GrERQ8
            www.racjonalista.pl/kk.php/s,4055

50.- w dzien powszedni, 60.- w weekend... Pomyslalabym ze takie nic, gdyby nie
            ta cena.. Cialo ludzkie mnie gleboko fascynuje, ale. No wlasnie. Hucpa, czy
            wazny przekaz?
            • ter.eska Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 08:29
              Witam wszechobecnych i nieobecnychsmile)).Za oknem biało i mroźnosmile
            • asia.sthm Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 09:03
              > wazny przekaz?

bardzo!
              Obejrzyj na zywo koniecznie.
              Nawet, jesli sakiewka sie poplacze - warto.
              • kocio_pierzaczek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 09:27
                Witam. Się chyba wszystko topi, bo coś z dachu kapie. Rzeczka
                rozmarzła i szpaki się w niej kąpią.
              • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 09:28
                Dzień dobry.
                https://img21.imageshack.us/img21/722/090223sloninka003.jpg
              • romy_sznajder Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 14:27
                Asia.sthm, dziekuje za opinie. Jak tylko zeba wylecze (matko, co za seria
                klopotow), to pojde obejrzec. Martwi mnie tylko, ze taki rozglos nieciekawy sie
                robi:
                wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6313135,Jest_sledztwo_ws__wystawy_z_ludzkimi_zwlokami.html
                Wyglada na to, ze jak ktos teraz sie zainteresuje, to bedzie hiena, zepsutym
                konsumentem i wykwitem kultury masowej. A ze mnie taki bywalec centrow
                handlowych, jak na przyklad dyskotek..
                • the_dzidka Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 14:44
                  Też się wybieram.
                  • romy_sznajder Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 14:57
                    Ja mam jedna osobe do wziecia (bardzo ladna pani mecenas), na razie napisalam maila, czy chce w ogole taka atrakcje, zamiast konwencjonalnej "kawy".
                    Czyli poki co nie mam luzu decyzyjnego, ale tam na stronie pisali, ze grupy zorganizowane maja znizki. Moze sie uda zebrac wiecej osob. Juz nawet nie po znizke, chociaz jak tylko sie osoba moja odezwie, to ja zadzownie do Blue City i spytam, do kiedy to czynne (do dnia jakiego, bo do godziny to do 20-ej), bo takiej inf. nie znalazlam, i ile osob ma miec grupa, zeby ja uznac za zorganizowana.

Ale to moje czekanie moze ze dwa dni potrwac.. Jednak cos mi sie zdaje ze o ile ktos nie idzie w pojedynke/w parze, to trudno dograc cokolwiek w tygodniu.
                    • romy_sznajder Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 15:20
                      wystawa jest do 19 lipca, a grupa ma miec 15 osob.
                      w takiej grupie weekend - 40.-, dzien powszedni - 35.-.
                      • romy_sznajder Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 15:21
                        poszlo bez linka:
                        bodiespoland.pl/index.php
                        bodiespoland.pl/pl/reviews.php
                        • g0p0s Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 15:30
                          Wyobraziłem sobie widza w płaszczu z wysoko podniesionym kołnierzem
                          i w nisko opuszczonym na twarz kapeluszu. Podchodzi do kasy, 'jeden
                          normalny' mówi i pokazuje twarz, taką jaką mają modele. Może być
                          maska, nie wymagajmy za wiele. Ale by się działo.
                • asia.sthm Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 16:41
                  > Martwi mnie tylko, ze taki rozglos nieciekawy sie
                  > robi:.....

W kazdym wystawiajacym te wystawe kraju sie robil. Wzbudzal jeszcze
                  wieksze zainteresowanie. Troche makabryczna forma samorodnej reklamy
                  i tyle. Wylecz zeba i gnaj.
                  Choc moze faktycznie rozsadnie zorganizowac grupe. Ceny marsowe...
                  • edyta95 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 17:20
                    Co do wystawy. Byłam. Warto
    • hortensja66 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 13:39
      Dzień dobry.
      Mało mnie tutaj ostatnio, bo wredny internet bawi się ze mną w ciuciubabkę. Co
      chwilę znika i nijak nie mogę go złapać. Ale jestem, czuwam i będę wpadać, jeśli
      tylko okno na świat mi się otworzy.
      • kurcgalopek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 15:35
        Witam radośniesmile
        Tym radośniej, że właśnie chmielewską rozmowę odbyłam z moją rodzicielką przez
        telefon. Narzekałyśmy zgodnie na jakość masła, że maślanego zapachu nie ma, że
        trzeba uważać, bo niby na opakowaniu piszą, że masło, a w środku miks jakiś
        serwują itd. Ja bardzo chciałam dodać, że nawet jak już się trafi lepszy
        producent, to potem okazuje się, że też zaczyna produkować gorsze masło,
        uderzyłam więc w te słowy:

- nawet jak już kupię jakieś dobre masło, to po kilku miesiącach okazuje się, że
        nie jest już tak dobre jak kiedyś...

w słuchawce zapadła głęboka cisza w czasie której moja matka zapewne gorączkowo
        zastanawiała się, jakim cudem ja, dziecko żywieniowca, mam takie braki w
        zakresie czasu przechowywania podstawowych artykułów spożywczych. Potem zaś
        zgodnie ryknęłyśmy śmiechem.

• heniulaa Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 19:01
          Nie idę na wystawę jakoś mnie brzydzi...
          • toanita Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 19:19
            Witam wszystkich! Właśnie wrócilam ze służbowej wyprawy mojego męża do Warszawy.
            Robiłam za kierowcęsmile Poniewaz mój małżon ciągle praktycznie siedzi za kółkiem,
            więc kiedy nie musi, mamy taki układ, że ja jeżdżę. Bo?smile (A to już pytanko do
            tematu "Z jakiej to książki?") Bo lubięsmile Padam z nóg, ale musiałam tu zajrzećsmile
        • edyta95 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 22:55
          dziecko żywieniowca powinno wiedzieć, że prawdziwego masła w Polsce się nie produkuje, wszystko to masełka, mixy, tłuszcze do smarowania lub inne smile piszę Ci to z ramienia producentów aromatów, do "masła" również
          • edeka5 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 23:06
            edyta95 napisała:

> dziecko żywieniowca powinno wiedzieć, że prawdziwego masła w Polsce się nie pro
            > dukuje, wszystko to masełka, mixy, tłuszcze do smarowania lub inne smile piszę Ci
            > to z ramienia producentów aromatów, do "masła" również

Jako były mleczarz a posiadający znajomości w aktualnym mleczarstwie, niestety potwierdzam słowa Edyty (choć samej trudno mi w to uwierzyć).
            • kurcgalopek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 23:13
              no i proszę bardzo, mimo tego, że moja matka od wielu już lat nie pracuje, a z
              branżą mleczarską nigdy nie była związana doszłyśmy do podobnego wniosku.
              Westchnąć sobie tylko można..
    • toanita Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 19:20
      Miało być do tematu "W której książce?"...
    • cafeszpulka Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 24.02.09, 20:00
      wystawę widziałam, zadowolona jestem że poszłam. robi wrażenie.
    • hortensja66 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 25.02.09, 07:21
      O 2 w nocy przegrałam walkę z bezsennością. Ale za to obejrzałam sobie na Kino
      Polska przygody Tomka Piegusa. A teeeraaaz spaaaać miii sięęę chceee. KAWY!
      Miłego dnia życzę towarzystwu.
    • hortensja66 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 25.02.09, 07:58
      Jakiego Tomka?! Marka Piegusa. No śpiąca jestem, pomylić się nie można?
      • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 25.02.09, 10:24
        Dzień dobry. Ostatki się udały?
      • bbbzyta Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 25.02.09, 12:59
        Dzień dobry. Na ostatki byli u MDM kumple, słuchali bluesa i konsumowali śledziki z pasztetówką i ogórkami w occie. Piercowka. Faworków nie było. Brałam udział (oprócz piercowki, zażywałam łagodniejsze).
        • kocio_pierzaczek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 25.02.09, 13:43
          Co to jest piercówka?
          A ja zapomniałam, że są ostatki.
          Za to dziś mam przyjęcie - prosto z Mazur przyjechał wędzony pstrąg
          oraz ta, no, noteć, nie. Troć.
          • bbbzyta Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 25.02.09, 14:43
            > Co to jest piercówka?
            Ukraińska wódeczka z ostrą papryczką w środku, taka bardziej hu-ha w smaku smile
            • edyta95 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 25.02.09, 15:47
              a ja dziś zostałam zwolniona grupowo, nie mogę się otrząsnąć ze
              zdziwienia
              • bbbzyta Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 25.02.09, 16:04
                Edyta, ty nie żartuj!!!
                • groha Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 25.02.09, 16:12
                  Bbbzyto, niech Edyta żartuje, niech! Ale może jednak nie aż tak makabrycznie...
              • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 25.02.09, 16:37
                edyta95 napisała:

> a ja dziś zostałam zwolniona grupowo, nie mogę się otrząsnąć ze
                > zdziwienia
                ...
                O cholera!!!
              • asia.sthm Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 25.02.09, 17:51
                Madre ludzie mowia ,ze jak juz cos krachnie to trzeba to wykorzystac
                w jakims dobrym kierunku.

Edyto, a moze, jak juz ci cholera przejdzie, a moze bys tak o
                torciarni pomyslala, wlasnym interesie, takim slodnim i z dobrymi
                pradami? Moze daj se chwilke na powazne zastanowienie.
    • hortensja66 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 25.02.09, 16:13
      O kurczę. Sama to przeżyłam, więc.....cholercia, słowa tu nic nie dadzą. Na
      pocieszenie powiem, ze podczytując forum wydałaś mi się b.silną osobowością. I
      mam wrażenie, że po pierwszym szoku szybko sobie poradzisz. Trzymaj siękiss
      • ewa9717 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 25.02.09, 17:30
        Dasz radę! Masz tajną broń: wsparcie i dobre fluidy całego TWCh!
        • romy_sznajder Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 25.02.09, 17:59
          Gdybys miala kredyt, toby Tusk zaplacilsmile

Pomijajac szok: grupowo to latwiej, i odprawa sensowna.
          Co zrobisz? Urlop i reset, czy masz jakies mlodziencze marzenia pracowe?
          I najwazniejsze: czy to spowoduje jakas katastrofe finansowa?
          • kocio_pierzaczek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 25.02.09, 18:24
            O kurczę. Trzymaj się, Edytko. Ściskam.
            • goonia Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 25.02.09, 19:15
              To sie teraz Edyta rozfika na dobresmile
              Wspolczuje, szczegolnie to bolesne, ze sie zupelnie nie spodziewalas.
              Trzymam kciuki za te torty, co Asia radzi wypiekacbig_grin
              • g0p0s Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 26.02.09, 11:12
                Edyto, mamy byłemy szefostwu do mleka nasikać?
                • edyta95 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 26.02.09, 22:47
                  smile)))
    • toanita Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 26.02.09, 07:27
      Dzień dobrysmile U mnie pada śniegsad I zimnosad
      • ter.eska Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 26.02.09, 08:34
        A u mnie mokro,bo pada śnieg z deszczemsad.Dzień dobrysmile
        • anmanika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 26.02.09, 09:51
          Jezeli młoda przestanie "szczekać" to pójdziemy do teatru, jeżeli nie przestanie
          bilety przepadną.
        • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 26.02.09, 09:54
          Dzień dobry, a nawet bardzo dobry. Mamy kolejną chmielewszczankę. Wczoraj Dorka urodziła córkę. Gratulacje i uściski dla obu dam. smile
          • asia.sthm Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 26.02.09, 10:02
            Oo, pyszna wiadomosc. Gratulacje i usciski dla calej rodzinki.

No, imie wybieramy, bo sami sobie nie poradza.
            Joaska? Irenka?
          • bbbzyta Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 26.02.09, 14:57
            Witam! Ja chcę już piątku! I to tuż przed 16.oo!
            • kocio_pierzaczek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 26.02.09, 16:00
              O, to to, Zytko. Ja też chcę żeby było przed 16. Tylko w sobotę.
            • konopika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 27.02.09, 08:04
              Piątek już jest, jeszcze chwila i będziesz miała 16.
              Witam serdecznie i piątkowo.
              • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 27.02.09, 09:23
                Cześć. Śpiąco jakoś.
                • ewa9717 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 27.02.09, 10:42
                  Mało śpiąco, gdy przed otwartym balkonem zaparkował jakiś pan
                  samochodzik dudniący rapem. Chyba będę głosowała za dostępem do
                  broni...
                  Bry.
                  • anmanika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 27.02.09, 10:45
                    Ja też głosuję za tym żeby się ten dzień jak najszybciej skończył. Chwilowo mam
                    tak, żebym cały szwedzki naród wytłukła czymś tępym.
                    • kocio_pierzaczek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 27.02.09, 10:56
                      Dzień dobry, dzień dobry! Jaki piękny dzień!
                    • asia.sthm Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 27.02.09, 12:14
                      > tak, żebym cały szwedzki naród wytłukła czymś tępym.

Ale dlaczego caly? Jakiejs klasyfikacji dokonaj, bo mi sie to "caly"
                      zdecydowanie nie podoba. Jak caly moze az tak wejsc za skore?
                      • anmanika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 27.02.09, 12:22
                        Cały jako odpowiedzialność zbiorowąwink Mój klient teżwink
                        Wystarczy powiedzieć, że jedynie szwedzki spedytor nie był w stanie mi
                        powiedzieć przez pół dnia (zaczęłam akcję 7:30) gdzie znajduje się dana
                        przesyłka. A nie jest to bynajmniej znaczek pocztowy tylko skrzynia 20 m x 6 m.
                        Gdy trzeba się dowiedzieć o przesyłki w innych krajach takie info dostaję w
                        przeciągu 30 min łącznie z nr. tel kierowcy. A tak się dowiedziałam, że taka
                        jest polityka firmy i nie dają numeru byle komu. No to się dowiedziałam,
                        żeklient to bylektosmile)
                        No i wysłuchałam godzinnego wywodu od szefa jaka to jego firma jest wspaniała.
                        • asia.sthm Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 27.02.09, 12:41
                          A ktory? Pomoge w bojkotce ....jakbyco niebylekto
                          • bbbzyta Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 27.02.09, 16:01
                            Witam smile Szesnasta już tuż tuż...
                            Podeślij mu wirusa wink
                            Właśnie dostałam ostrzeżenie, poczytajcie sobie:
                            > "Wyslij to ostrzezenie przyjaciolom, rodzinie i Firmom, z ktorymi masz kontakt"
                            > W nastepnych kilku dniach, nie probuj oterac
                            > maili z tytulami: "POCZTOWKA Z HALLMARK" -
                            > niezaleznie od kogo ja dostaniesz. To jest pocztowka ze zdjeciem, ktore spali caly Dysk Twardy C na Twoim komputerze. Ten wirus mozesz otrzymac od kazdego,
                            > kto ma Twoj adres E-mailowy w swojej skrzynce z kontaktami. Dlatego powinniscie zawiadomic wszystkie te osoby, ktore macie w swojej skrzynce kantaktow, i z ktorymi poprzez E-maile wymieniacie korespondencje.
                            > Lepiej jest otrzymac to ostrzezenie 25 razy, niz jeden raz otrzymac maila z wirusem.
                            > Jesli dostaniecie wiadomosc nawet od najlepszego przyjaciela z
                            "Pocztowka z Hallmark" - nie otwierajcie tego maila. Usuncie go natychmiast i natychmiast wylaczcie komputer.
                            > Wedlug oswiadczenia CNN, jest to najgrozniejszy wirus,
                            > jaki znano dotychczas.
                            > Przez Microsoft oceniany jest jako najbardziej
                            > niszczacy wirus do tego czasu. Wirus ten zostal wykryty przez program antywirusowy "McAfee" przedwczoraj i narazie nie istnieje jeszcze program do naprawy danych, zniszczonych przez ten wirus. Wirus ten niszczy Dysk twardy
                            > w miejscu, gdzie kompletuje sie najwazniesze dane. Przeslij to
                            ostrzezenie wszystkim, ktorzy sa w posiadaniu Twego adresu E-mailowego.
                            > PAMIETAJ! - wysyjac to ostrzezenie, przyczynisz sie do unikniecia powaznego zniszczenia ich komputera!!!.
                            xxxxxx
                            To na wszelki wypadek czujcie się OSTRZEŻENI!!! Z pionierskim pozdrowieniem - bzzzzz.....
                            • goonia Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 27.02.09, 16:59
                              Dobry.
                              Leje dzis, ale +9C to mila odmiana niestety tylko do wieczora. W nocy
                              zapowiadaja -15C. I jak tu nie zwariowac?!!!
                              • edeka5 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 27.02.09, 17:17
                                Wogóle nie wiem Gooniu jak Ty wytrzymujesz takie huśtawki temperaturowe. A to co Ci dzisiaj napadało to w nocy zamarźnie i jutro to tylko na łyżwach. Chyba, że znowu będzie padało ...
                                • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 28.02.09, 08:07
                                  Witam wszystkich sobotnio. smile
                                  • kurcgalopek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 28.02.09, 12:06
                                    Dzień dobry. Jak wyjrzałam przez okno bladym świtem to wszędzie było biało. Jak
                                    wstałam "chwilę" później (w soboty lubię się wyspać) to śniegu ani śladu. Do tej
                                    pory się zastanawiam, czy mi się to śniło.
                                    • groha Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 28.02.09, 12:45
                                      Bardzo przyjemny dzień, ta sobota. I urozmaicony. Między pierwszą kawą, a
                                      hejnałem z wieży Mariackiej w Krakowie, za oknem dwa razy zaświeciło słońce, raz
                                      lunął deszcz i trzy razy zamiotło śniegiem, trawniki błysnęły zielenią po oczach
                                      i znikły, w odkurzonym mieszkaniu kurz ponownie zaczął osiadać na meblach, nawet
                                      koty zdążyły się wyspać, obudzić, pobić, pogodzić i znów zasnąć, tylko mnie
                                      jakoś nic się nie chce...
                                      Miłego, przedwiosennego weekendu!
                                      • asia.sthm Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 01.03.09, 09:58
                                        Swieci swieci swieci

Musze wziac odkurzacz poki wszystko widac... czyli sumienie mnie
                                        ruszylo, bo nikogo innego nie ruszy.

Wesolej niedzieli kochani.
                                        • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 01.03.09, 10:13
                                          Oj, świeci pięknie i kurz pięknie widać, ale ja odkurzacza nie tknę. Pięknej niedzieli wszystkim. smile
                                          • 36krzysiek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 01.03.09, 10:33
                                            Same plagi egipskie, najpierw najazd rodziny, która z jednej osoby
                                            cudem zamieniła się w trzy, potem wielki, piękny i soczysty katar
                                            mnie dorwał, a do tego robota mnie czeka komputerowa, a tak mi się
                                            nie chce. Znikąd pomocy, znikąd ratunku. O sprzątaniu nawet nie
                                            myslę, staram się patrzeć na sufit.
                                            • kocio_pierzaczek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 01.03.09, 13:42
                                              Jak ja lubię słońce. Widziałam przebiśniegi oraz spora grupkę sójek
                                              okupującą wielki dąb w celach wyraźnie erotycznych.
                                              • edeka5 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 01.03.09, 13:56
                                                kocio_pierzaczek napisała:

> Widziałam [...] spora grupkę sójek
                                                > okupującą wielki dąb w celach wyraźnie erotycznych.

W takich samych celach okupują jabłonkę 2 koty, u mnie za oknem.
                                                • kocio_pierzaczek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 01.03.09, 14:33
                                                  Tak w dzień? Cóż za brak wychowania. U mnie koty marcują w nocy.
                                              • gabrielle Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 01.03.09, 16:49
                                                Bociany już ruszyły na północ. Są w okolicach Morza Śródziemnego.
                                                • ter.eska Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 01.03.09, 18:56
                                                  Witam wszech wieczorową porąsmile))
                                                  • edyta95 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 01.03.09, 23:46
                                                    chyba to w powitalnik wrzucę, choć nie witawcze jest
                                                    www.tvnwarszawa.pl/-1,1588654,0,,mord___z_milosci_do_kapitana_sowy,wiadomosc.html
                                                  • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 02.03.09, 08:17
                                                    Dzień dobry. Wiosna wali! smile
                                                    https://img87.imageshack.us/img87/8782/090301wiosna009.jpg
                                                  • ter.eska Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 02.03.09, 08:22
                                                    Witam,za oknem piękne słoneczko,aż chce się żyćsmile))
                                                  • edeka5 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 02.03.09, 08:32
                                                    lylika napisała:

> Dzień dobry. Wiosna wali! smile
                                                    > https://img87.imageshack.us/img87/8782/090301wiosna009.jpg

Te biedne przebiśniegi zwariują. Chcą śnieg przebijać a tu nie ma co.
                                                  • ewa9717 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 02.03.09, 08:46
                                                    Żadnych waleń, żadnych słońc. Bry.
                                                  • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 02.03.09, 09:07
                                                    Hiacynty i puszkinie też się pchają.

https://img205.imageshack.us/img205/8766/090301wiosna001.jpg
                                                  • eulalija Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 02.03.09, 09:43
                                                    Przeczytałam, że puszki się nie pchają i zaczęłam się zastanawiać,
                                                    czy nie trzeba ich jakoś specjalnie popchnąć ...
                                                    Czy ja się obudziłam?

Nad Targówkiem cudne słoneczko, nieba lazur. Trochę wiatr
                                                    przeszkadza.
                                                    Witam poniedziałkowo.
                                                  • asia.sthm Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 02.03.09, 09:53
                                                    wieje jak w kieleckim - macham wam wszystkim
                                                    poniedzialek cala geba
                                                  • papuga_ara Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 02.03.09, 10:48
                                                    Wiosna, wiosna, wiosna, ach to Ty... smile smile smile
                                                    No wczoraj na spacerze poczułam - poczułam naprawdę, że Ona już tuż
                                                    tuż... I po raz pierwszy w tym roku na nagrzanym słońcem termometrze
                                                    zobaczyłam plus 15!! big_grin Udał się ten pierwszy marca, oj udał!
                                                  • eulalija Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 02.03.09, 10:59
                                                    To masz w kiepskim miejscu termometrsmile)) Wczoraj po południu, na
                                                    nasłonecznionym balkonie było +19smile))
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 02.03.09, 14:47
                                                    Dzień dobry. Jak ślicznie! Bez pączki wypuszcza. Już się go nie mogę
                                                    doczekać.
                                                  • ewa9717 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 03.03.09, 06:38
                                                    Ktoś mi kazał wstawać? Wcale nie! No to czemu?
                                                    Dzień dobry, jeśli już.
                                                  • ter.eska Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 03.03.09, 08:09
                                                    A mnie wstawać kazała pracasad,nie wyspałam sięsad.Mimo to dzień dobrysmile
                                                  • eulalija Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 03.03.09, 08:43
                                                    Nie ma słoneczka nad Targówkiem, szara ściera nad głowąsad I jakaś
                                                    drobna krupa nas obsypała na spacerzesad Fuj.

Witam wtorkowo.
                                                  • asia.sthm Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 03.03.09, 08:57
                                                    Co za krupa? Dobrze, ze nie kupa. Mnie kiedys konska kupa opryskala
                                                    od glow do stop i to bylo fuj. Sieczke sobie wyczesywalam.

No to witam panstwa, prosze panstwa, bez oszukanstwa, calym sercem.
                                                  • eulalija Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 03.03.09, 09:25
                                                    smile)))
                                                    Nie znam innego określenia na malutkie, zimne kuleczki lecące z
                                                    nieba, do płatków śniegi albo do gradu mają się nijak.
                                                    Wie je ktoś?
                                                  • asia.sthm Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 03.03.09, 10:10
                                                    jak kuleczki...to nie wiem.
                                                    Moje dziecko kiedys okreslilo fenomen atmosferyczny tak:
                                                    Padalo gwozdziami...

Zdecydowanie to nie byly kuleczki
                                                  • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 03.03.09, 10:20
                                                    Czołem żołnierze! Mówi wasz stary wiarus. smile
                                                  • asia.sthm Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 03.03.09, 11:28
                                                    > Wie je ktoś?

Pomyslamam intensywnie i juz wiem!
                                                    Manna!
                                                    A ty fujasz na nia, nie lubisz cudkaszki
                                                  • papuga_ara Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 03.03.09, 13:32
                                                    Witajcie! Uraczę Was dzisiejszą wiadomością dnia:
                                                    www.tvn24.pl/0,1588953,0,1,zapomnij-o-sms_ach-i-mineralnej-z-butelki,wiadomosc.html
                                                    Najpierw się uśmiałam, ale potem dreszcze zaczęły mi latać po
                                                    krzyżu...
                                                  • goonia Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 03.03.09, 17:51
                                                    Znaczy woda w buelce to luksus jakis, niemoralny moze jeszcze?
                                                    Katar mam i glowa mi peka, na zewnatrz -15C i -27C z wiatrem. Slonce wali po
                                                    oczach, ktore i tak sa wrazliwe na swiatlo. I jeszcze wody mam sobie zalowac?!
                                                    Kranowka jest z fluorem i nie powinno sie jej pic wcalesad
                                                    czy gotowanie unicestwia fluor w wodzie? Wi ktos?
                                                    Milego.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 03.03.09, 19:36
                                                    Cześć. Ma ktoś wiatrówkę? Muszę sobie postrzelać.
                                                  • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 03.03.09, 19:52
                                                    Proszę:
                                                    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8kajzrgwt0gwxy3s.html
                                                  • eulalija Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 03.03.09, 23:29
                                                    Ktoś Ci na tren frywolitkowy nastąpił?
                                                    Czy coś poważnego? Bo mam pancerfausta na urzędy nastawionego ale
                                                    może da się przekalibrowaćsmile
                                                  • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 04.03.09, 08:18
                                                    Cześć. Jak się spało?
    • the_dzidka Uprzejmie informuję, że wiosna tuż-tuż! :) 03.03.09, 20:12
      Dowody: zaobserwowałam zwierzątka budzące się na wiosnę!
      1. Klucz dzikich gęsi nad Brześciem Kujawskim.
      2. Tirówka pod Włocławkiem.
    • eulalija Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 04.03.09, 08:19
      Nadal szara szmata nad głową, w dodatku coś z niej siąpi, błeee ...
      Witam środkowo.
      • ewa9717 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 04.03.09, 09:30
        Jedna tirówka wiosny nie czyni. Na szosie szczecińskiej są
        całoroczne.
        Dzień.
    • hortensja66 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 04.03.09, 11:24
      Dzień dobry.
      Dzisiaj w nocy, dzięki uprzejmości Edyty, wróciłam z Warszawy do domu. Nie wiem
      co tam robiłam i nie wiem czemu nie miałam grosza przy duszy. Edyta
      zorganizowała ekipę ratunkową a prze okazji nieformalne spotkanie na dworcu PKP.
      Były: Edyta, Jotka, Dzidka i jeszcze jakieś trzy dobre dusze, których nie
      pamiętam. Dziewczyny zorganizowały zrzutkę na mój bilet, posiedziały ze mną,
      potem wsadziły do pociągu i nawet machały biegnąc za nim jak już ruszył.
      Dziękuję Wam bardzo. Nie wiem tylko komu i ile pieniędzy mam zwrócićsmile
      • kocio_pierzaczek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 04.03.09, 12:30
        Niemal jak bal na dworcu w Koluszkach.
        Bry.
      • bbbzyta Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 04.03.09, 13:21
        O, to prosimy o szerszą relację ! smile Ja dziś wszystkich pozdrawiam serdecznie, za oknem panowie drogowcy wyżywają się na jakichś młotach pneumatycznych czy ubijarkach, ale już chyba na szczęście kończą, a w każdym razie przesunęli się dalej. Ojej, jakie długie zdanie.
        • goonia Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 04.03.09, 16:52
          Dobry. Mrozi, nieco mniej. Slonce w pelnej krasie. Jeszcze sie tylko
          przeziebienia musze pozbyc i bedzie cudnie.
          • ter.eska Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 05.03.09, 08:11
            Dzień dobry,słońce uciekło,ale jest ciepłosmile
            • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 05.03.09, 08:39
              Szanowanko. smile
              • gabrielle Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 05.03.09, 10:01
                Dzień dobry! Mam dziś tylko jedne ćwiczenia. Pięknie. Miłego dnia Szanownemu
                Państwu!
                • ter.eska Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 06.03.09, 08:23
                  Witam Państwa uniżeniesmile
                  • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 06.03.09, 08:56
                    Dzień dobry. Buro i w Krakowie się pali. sad
                    • bbbzyta Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 06.03.09, 08:59
                      Oj buro. Na szczęście mamy piątek, więc witam wszystkich przedweekendowo smile
                      • eulalija Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 06.03.09, 09:02
                        Nad Targówkiem też szara ściera. I jakiś taki mało przyjemny wiatr
                        wieje. Ale jest piątek i to jest bardzo miłe.
                        Witam.
                    • eulalija Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 06.03.09, 09:01
                      Co? Bo jeszcze nie czytałam żadnych wiadomości.
                      • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 06.03.09, 09:15
                        Pali się fabryka farmaceutyczna. Wczoraj nowy właściciel wywalił na bruk 600 pracowników.
                        • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 06.03.09, 09:17
                          www.tvn24.pl/-1,1589467,0,1,plonie-hala-w-centrum-krakowa,wiadomosc.html
                  • konopika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 06.03.09, 13:15
                    Witam serdecznie wczesnym popołudniem.
                    • romy_sznajder Manifa 06.03.09, 13:38
                      8 marca DZIEN KOBIETsmile
                      Gdyby ktos nie mial pomyslu na ten dzien...

10. Wielka Manifa Warszawska
                      pod hasłem „Każda ekipa - ta sama lipa”.
                      8 marca, niedziela, godz. 12.00
                      start: Plac Defilad

Manify w innych miastach (szczegóły na portalu Feminoteka): Gdańsk, Katowice,
                      Kraków, Łódź, Poznań, Tarnowskie Góry, Toruń, Wrocław.

porozumieniekobiet.home.pl/downloads/manifa_gazetka2009.pdf
                      • asia.sthm Re: Manifa 07.03.09, 00:26
                        No hej! Na skrzydle i na miotle juz bym leciala
                        Nie zdazylam przeczytac calej manify ale agitke moge czynic.
                        Kto mi powie ze kobiety sa rownouprawnione, to odpowiem ze klamie.
                        Chmielewszczycy nadaja sie do prucia starych, zasniedzialych
                        porzadkow.

PS ja tu tez dobra robote robie, nie tylko 8-ego marca akurat, ale
                        na okraglo...sie nie chwalac, bron boze. wink za przeproszeniem
    • hortensja66 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 07.03.09, 08:44
      Witam sobotniosmile
      • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 07.03.09, 09:27
        Cześć kochani. Wyspani?
        Rymnęło mi się. smile
        • ewa9717 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 07.03.09, 09:41
          Cześć. Szaromokro. Może wrócić do gniazda?
          • edeka5 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 07.03.09, 10:34
            Wracać, wracać, zdecydowanie wracać - powiedziała ta co wylazła i
            nie ma możliwości powrotu (przynajmniej na razie).
            • edyta95 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 07.03.09, 10:48
              witam, na targi szkół się dziś wybieram i zakupy.
              Dwie "przyjemności" mam zatem dzisiaj, ale nie szkodzi, jutro sobie
              za to pofikam na dzień kobiet z nawiązką smile
              • edeka5 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 07.03.09, 11:29
                Rozglądaj się za znajomymi na EXPO
    • eulalija Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 08.03.09, 10:17
      Trochę śniegu napadałosmile)

Kobiety, wszystkiego najlepszego w dniu naszego świętasmile))
      • kocio_pierzaczek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 08.03.09, 10:30
        Dzień dobry ach dzień dobry!
        • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 08.03.09, 10:58
          Cześć kobitki. Święto mamy podobno? big_grin
          • asia.sthm Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 08.03.09, 13:35
            > Cześć kobitki. Święto mamy podobno? big_grin

Moj ulubieniec juz mi zlozyl, dzien uratowany.
            www.youtube.com/watch?v=Ysa584hsaww
      • edeka5 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 08.03.09, 11:51
        To jakaś pomyłka z tym śniegiem sad
        • edyta95 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 08.03.09, 18:36
          czytam właśnie blog Marcinkiewicza, a tam "poezję" Isabel. Rany, żeby to nie było tak marne i durne, to chyba musiałabym włosy rwać z głowy
          • ter.eska Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 08.03.09, 19:22
            Dobry(jak dla kogosad(()wieczorek,świętujemysad
            • asia.sthm Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 08.03.09, 19:47
              Swietujemy!, Dzien Kobiet jest raz do roku , mozemy sobie
              pozwalac.

https://www.vicke.be/img/kvinna13/dam71.gif
              • ter.eska Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 09.03.09, 08:06
                Dzień dobry(czy aby napewno?),zima mości Państwosmile
                • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 09.03.09, 10:23
                  Dzień dobry, cześć i czołem. smile
                  www.youtube.com/watch?v=vPA7y5lHvT8
                  • asia.sthm Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 09.03.09, 10:37
                    ja tez dzis wesoly Romek, mam kawal ze wschodu:

W okolice bagien i lasów Czernobyla zapuścił sie mysliwy. Po
                    całodziennej wędrówce , zmęczony zasnął w pałatce. Naraz słyszy
                    okropny wicher, drzewa skrzypia i się gną, jakas trąba powietrzna...
                    Ale zaraz wszystko ustało, wiec mysliwy wystawia z namiotu głowę
                    żeby zobaczyć co się stało i widzi dwa komary wielkości Tyranozaura.
                    Komary mówią do siebie głosami jak grzmot :

-Tu go zjemy czy zabieramy na bagno ?
                    - Co ty , na bagnie starsi nam zabiorą.
                  • bbbzyta Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 09.03.09, 13:20
                    O jakże miło przy kawce pooglądać sobie wesołego Romka smile Witam wszystkich przedwiosennie i przypominam, że niedługo już przechodzimy na czas letni i wtedy to dopiero będzie życie tongue_out
                    • ter.eska Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 10.03.09, 08:30
                      Witam wszystkich,ktoś mi słonko ukradłsad((,rano przez chwile było,a teraz nie
                      masad((.Oddajcie moje słoneczko!!!
    • hortensja66 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 10.03.09, 09:03
      Teresko to ja ukradłam. Po paru dniach szaro-buro-mannowych wreszcie świeci na
      zachodzie. I nie oddam, przywiązałam je za nogę do dachusmile
    • hortensja66 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 10.03.09, 09:04
      Nie przywitałam się. Dzień dobrysmile))
      • ewa9717 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 10.03.09, 09:13
        Rózne są zachody. Na moim nie świeci. Bry.
        • eulalija Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 10.03.09, 09:35
          Nad Targówkiem też niesad
          To jakiś kant z tym przedwiośniem.
          Witam wtorkowo.
          • lylika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 10.03.09, 10:42
            Przejaśnia się, może nawet wyjdzie słońce. Miłego dnia. smile
            • kurcgalopek Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 10.03.09, 13:22
              Witam się uprzejmie i donoszę, że u mnie świeci słońcewink
              • anmanika Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 10.03.09, 13:23
                U mnie deszcz...
                • zolzatoja Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 10.03.09, 13:35
                  Tak to już bywa, po hindusku, czasem słońce, czasem deszcz smile
                  • g0p0s Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 10.03.09, 13:40
                    W ramach upłynniania zimowych zapasów jest dostawa gradu. Ale jakiś
                    taki nędzny, jak kasza gryczana. Dawniej to był grad smile
                    • eulalija Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 10.03.09, 13:53
                      Tiaa, za dawnych czasów to grad biały bywał smile)))))
                      • ewa9717 Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 10.03.09, 14:17
                        Widać robili ten wasz grad z resztek tego czegoś, co u nas wali z
                        siłą wodospadu! Tak biało, że niedalekie bloczysko tylko z lekka
                        majaczy w oddali.
                        I żeby czepiań nie było: blok ocieplony jak się patrzy, gorączki ani
                        dreszczy nie ma wink))
                        • goonia Re: Powitalnik radosny, bo coraz bliżej do wiosny 10.03.09, 16:35
                          witam. Szarosci ciag dalszy. Dla urozmaicenia, w tym tygodniu zapadlam na
                          zapalenie krtani. Jedyna pociecha, ze czas letni juz wprowadzony, i po wyjsciu z
                          pracy jeszcze przez godzine byloby widno, gdyby pogoda byla lepsza. Obecnie jest
                          ciemno w samo poludniesad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka