Dodaj do ulubionych

Help me. Co pokazemy J.Ch.?

26.11.03, 10:38
Chce wydrukowac kawalki naszych dyskusji na forum i pokazac (sprezentowac)
pani Joannie podczas spotkania jako prezent od forumowiczow. Co powinismy Jej
pokazac? Jak ustalalismy pytania? wink Zagadki? Dyskusje o filmach? Rozwoj
Towarzystwa?
Help me.
Sekretarz wink)
Obserwuj wątek
    • stara.gropa Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 10:56
      A co myślisz o tych wątkach:
      Jak czytacie Chmielewską?
      Co weszło na stałe do waszego języka?
      Statystycznie patrząc...
      Która najlepsza?
      Hipotetyczna obsada rozmaitych postaci.
      Język pana Muldgaarda.
      • bumbecki Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 12:22
        Stara Gropo - nic dodac nic ujac smile
        ksiazeczka ok - ale ze zdjeciami moze byc chyba klopot- nie wszyscy udzielajacy
        sie byli na spotkaniu przedspotkaniowym ... a trudno bedzie je wklejac w
        piatek...

1/2 bumbecki Agnieszka
        • biuralistka Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 16:40
          bumbecki napisała:

>ze zdjeciami moze byc chyba klopot- nie wszyscy udzielajacy sie byli na
          >spotkaniu przedspotkaniowym ... a trudno bedzie je wklejac w
          >piatek...

A może zdjęcia mogłyby pochodzić ze spotkania z autorką, a nie roboczego?
          Wprawdzie nie wręczylibyśmy prezentu od razu, a nieco później, ale byłby on
          bardziej autentyczny, dopracowany w szczegółach, wypieszczony i oddający
          atmosferę wydarzenia, o którym huczy forum od kilku tygodni??

Co wy na to??
    • stara.gropa Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 10:58
      i jeszcze: Propozycja założycielska
      • aniutka77 Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 11:11
        fajnie byłoby przedstawić J.Ch to w formie małej książeczki. Podzielić na
        rozdziały. Na przykład-1.trudne początki forum. 2. najbardziej zażarte
        dyskusje. 3. Lista najpoczytniejszych książek. 4. skromne sylwetki osób,
        najgoręcej biorących udział w dyskusjach. Może tu kilka zdjęć? 5. Wrażenia po
        spotkaniach roboczych, tym byłym i tym ptrzyszłym. No nie wiem....pomyslę
        jeszcze
    • monkruella Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 11:43
      Myslę, że zagadki na pewno, są super! - Myslę, że JCH ucieszy fakt, iż są
      ludzie tak zapamiętale czytający jej książki i zapamiętujący takie szczegóły!!!
      Przy okazji chylę czoła przed zagadkowiczami, jestem pod wrażeniem waszej
      wiedzy!

• monkruella Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 11:54
        no i propozycja Aniutki77: książeczka z rozdziałami też mi się bardzo podoba!
        • kkeicam Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 12:07
          pomysl ksiazeczki kupiony. postaram sie jakos to opracowac na tyle przyzwoicie
          zebysmy sie nie wstydzili wink
          jesli mi czasu starczy zrobie kilka egzemplarzy. Na takiej ksiazeczce miec
          autograf J.Ch. to chyba bylby rarytas co?

sekretarz, wydawca, drukarz wink (o dziwo, prawie wszystko sie zgadza)
          kk
          • lol21ndm Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 12:18
            kkeicam napisał:

> pomysl ksiazeczki kupiony. postaram sie jakos to opracowac na tyle
            przyzwoicie
            > zebysmy sie nie wstydzili wink
            > jesli mi czasu starczy zrobie kilka egzemplarzy. Na takiej ksiazeczce miec
            > autograf J.Ch. to chyba bylby rarytas co?
            >

PLEEEEEEEASE, PLEEEEEEASE, PLEEEEEEEEEEASE! Pretty please - czy moglabym miec
            taki egzemplarz z autografem? Na otarcie lez dajcie mi choc tyle... Wy
            bedziecie miec przeciez prawdziwa Chmielewska... a ja, biedny rzuczek.... crying
            (Zwroce za wysylke, albo odbiore osobiscie podczas pozniejszego pobytu w W-wie).
            > sekretarz, wydawca, drukarz wink (o dziwo, prawie wszystko sie zgadza)
            > kk
            • lol21ndm Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 23:09
              Mam nadzieje, ze osobie zyjacej od lat na wygnaniu wybaczycie blad
              ortograficzny? Siostra mnie objechala... ze daje plame i pograzam rodzine...
              sorry...
    • aniutka77 Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 12:55
      Nie tylko pani Chmielewska będzie czytać tą książeczkę. My też. Można na każdej
      stronie na przykład na dole, wpisywać coś w rodzaju mysli przewodniej, czyli
      najlepsze cytaty, krótkie ale trafne z książek J.Ch. Jakie to mają być
      przypisy, to już może być temat na kolejny wątek
      • aniutka77 Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 13:04
        Albo jeszcze więcej, ilustracje, niewątpliwie są wsród nas jednostki uzdolnione
        plastycznie, niekoniecznie wybitnie, można byłoby zebrać rysunki, robione w pod
        natchnieniem płynącym z właśnie przeczytanej książki. Przecież Pani Joanna też
        w zasadzie do artystycznych dusz należy i może zechce zobaczyc , jak my,
        naszymi oczami widzimy bohaterów jej ksiązek?
        • kkeicam Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 14:01
          aniutka77 napisała:

> Albo jeszcze więcej, ilustracje, niewątpliwie są wsród nas jednostki
          uzdolnione plastycznie, niekoniecznie wybitnie, można byłoby zebrać rysunki,
          robione w pod natchnieniem płynącym z właśnie przeczytanej książki. Przecież
          Pani Joanna też w zasadzie do artystycznych dusz należy i może zechce
          zobaczyc , jak my, naszymi oczami widzimy bohaterów jej ksiązek?

Aniutko, wszystko pieknie... ale dzis jest sroda. Mamy 1,5 dnia wink
          Pokazmy forum, na kilku stroniczkach, dodajmy fotke (chyba najfajniejsza jest
          ta z bobem i winogronami) a i tak bedzie to wyjatkowa pamiatka...
          podrawiam
          kk
          • aniutka77 Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 14:06
            dobra, faktycznie środa....ale to może być przyszłosciowo, a na dziś dzien, to
            racja. Musimy sie streszczać. Pozdrawiam równiez.
            • aniutka77 Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 14:10
              a tytuł będzie?
              • kkeicam Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 14:20
                aniutka77 napisała:

> a tytuł będzie?

1. po prostu jestes idealna kandydatka na asystentke Sekretarza wink
                2. tytul byc musi. moze "Jak wielbic Joanne Chmielewska?" smile
                kk

PS. kto mi pomoze opracowywac watki? ja zabralem sie za watek zakladania
                towarzystwa i strasznie tego duzo jest. wyrzucanie spacji, niepotrzebnych
                enterow, linkow "odpowiedz" itp... noc mnie dzis w pracy zastanie wink
                kk
                • aniutka77 Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 14:27
                  Z chęcią pomogłabym, ale net mam tylko w pracy, i jednocześnie staram się
                  wykonywać rozmaite doświadczenia. Obawiam sie, że ucierpi na tym polska nauka,
                  z którą i tak już jest nietęgo. Gdyby jednak nie bylo innh kandydatów, to mogę
                  popróbować, ale za szybko ten piątek .....środa dziś....miło, że ktoś mnie
                  uświadomił!
                  • kkeicam Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 14:40
                    Zajmij sie doswiadczeniami... wolalbym zeby nic nie wybuchlo wink
                    Polska nauka jest juz na dnie prawie, wiec jak cos jeszcze cos zrobisz nie tak,
                    bedzie jeszcze nizej, bo w leju po wybuchu wink

kk
                • marella Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 14:38
                  Chętnie pomogę, jako że nie mogę być zbyt aktywna na forum, proszę o szczegóły
                  mailem.

Pozdrawiam !!
                  • klarisa Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 16:10
                    Jak napisałam na założycielskim jeśli będzie zrobiony do piątku
                    projekt naszej legitymacji to dołożymy go do tego co szykuję Maciek.
                    Jak myślicie?
                    • jagna_s Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 16:11
                      Jestem bardzo za,
                      • marella Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 16:33
                        Ja też jestem za !! I wracam do formatowania zagadek smile)
                        • white.falcon Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 26.11.03, 20:31
                          Doskonały pomysł.smile Proponuję, by w książeczce było kilka stron, na których
                          forumowicze własnoręcznie by wpisali swoje życzenia dla Pani Joanny. Może kilka
                          stronek - pustych - p.t. "Życzenia dla Pani Joanny"? Co Wy na to?

Pozdrv.smile
                          • edyta95 Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 08:01
                            wydaje mi się że J.Ch. powinna się ucieszyć, mnie ten pomysł bardzo się podoba
                            sprzwie, że będziemy jacyś konkretni a nie bezosobowi wielbiciele
                            • mariurzka Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 13:29
                              Pomysł ekstra!! To może od razu zostawić jeszcze z 2-3 strony na ilustracje
                              tworzone na bieżąco?? Jesli moja kumpela będzie miała dobry humor i wenę (a
                              niczego innego nie zakładam) to może stworzyć ilustracje na bieżąco ze
                              spotkania. Co prawda ona jeszcze o tym nie wie (jest obecnie odcięta od
                              internetu) ale myślę że nie będzie bruździćsmile)) Tyle tylko że jej rysunki są
                              momentami mocno satyryczne, ale to chyba nie powinno być problemem. Ostatecznie
                              wszyscy mamy poczucie humoru, no nie??
                • stara.gropa Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 08:22
                  Maćku napisz który wątek mam opracować. Chętnie to zrobie, tylko napisz to
                  szybko, dzisiaj! Jutro nie ma mnie w pracy i nie mam dostępu do komputera. W
                  jakiej formie to wydrukować, w ilu egzemplarzach? Szczegóły proszę.
                  • biuralistka Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 08:47
                    Ja także o to prosiłam i wysłałam Ci wczoraj na priva. Podziel sie pracą z
                    chętnymi, to będzie Ci lżej i sprawniej pójdzie. Dziś pracuję w domu, to mogę
                    się przydać, bo jutro nie będzie mnie od rana (tzn. nie będę mieć dostępu do
                    kompa).
                    B.
                    • kkeicam Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 09:32
                      przepraszam, ze sie spoznilem wink
                      wiec jest tak:
                      1. forum zalozycielskie opracowuje sam
                      2. filmy tez
                      3. zagadki juz tez sa opracowywane
                      4. powiedzonka dobrze jest jeszcze zrobic
                      5. i 'jak czytacie J.Ch.'
                      6. i jesli cos jeszcze uwazacie za stosowne
                      metoda jest taka. opracowuje sie texty wycinajac wszelkie linki, 'odpowiedz
                      cytujac', stopki itp.
                      sformatowac to tak:
                      osoba cos napisala mrowie. osoba cos napisala mrowie. osoba cos napisala
                      mrowie. osoba cos napisala mrowie. osoba cos napisala mrowie. osoba cos
                      napisala mrowie. osoba cos napisala mrowie.
                      osoba.owa
                      osoba cos napisala mrowie. osoba cos napisala mrowie. osoba cos napisala
                      mrowie. osoba cos napisala mrowie. osoba cos napisala mrowie. osoba cos
                      napisala mrowie. osoba cos napisala mrowie.
                      osoba.owa
                      itd

potem wrzucic to do worda i wyslac mi. ja wsio wrzuce do programu do lamania
                      textu (takiego troszke zawodowego) i pstryk - bedzie ksiazeczka wink

pozdrawiam zaspany
                      kk
                      • biuralistka Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 09:38
                        kkeicam napisał:

> 4. powiedzonka dobrze jest jeszcze zrobic
                        > 5. i 'jak czytacie J.Ch.'

To ja narazie się tym zajmę. Rozumiem, że chodzi o opracowanie czysto
                        techniczne, czy jak to tam zwał smile
                        Pozdrawiam rześko.
                        B.
                        • biuralistka Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 09:45
                          Czy mam w jakikolwiek sposób ingerować w tekst, tzn. rozwijać skróty tytułów,
                          nazwisko autorki (często występuje jako J.Ch.)??
                          Daty też wyrzucać?
                          Zostawić czcionkę?

Trochę zawracam głowę, ale nie lubię, kiedy trzeba po kimś duuużo poprawiaćsad
                          B.
                          • stara.gropa Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 09:51
                            A ja? Co mam zrobić?
                            • kkeicam Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 10:04
                              w text nie ingerowac, ja sobie zarezerwowalem prace redakcjyjna wink
                              stara.gropo... moze byc co smaczniejsze wypowiedzi wyszukala w innych watkach -
                              licze na Twoja inwencje... bo wiecej juz po prostu nie damy rady opracowac
                              porzadnie... a musze miec wsio gotowe na jutrzejszy ranek, zeby to potem
                              powielic w kilkunastu egzemplarzach.
                              pozdrawiam
                              Maciek
                              • biuralistka Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 10:55
                                kkeicam napisał:

> w text nie ingerowac, ja sobie zarezerwowalem prace redakcjyjna wink

... sakramencka! Niestety w wątku o powiedzonkach poprawiłam polskie literki i
                                J.Ch. zamieniłam na Joannę Chmielewską (w dwóch miejscach). Nie bedę pisać
                                jeszcze raz, choćby nie wiem co!!

Wątek o czytaniu pozostawię dziewiczy.

B.

PS. Miałam być tą asystentką czy nie?? wink))
                                PS2. Niestety poczta mi odmawia posłuszeństwa, ale będę się starać wysłać jak
                                najszybciej.
                        • monkruella Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 10:04
                          biuralistka napisała:

> kkeicam napisał:
                          >
                          > > 4. powiedzonka dobrze jest jeszcze zrobic
                          > > 5. i 'jak czytacie J.Ch.'
                          >
                          > To ja narazie się tym zajmę. Rozumiem, że chodzi o opracowanie czysto
                          > techniczne, czy jak to tam zwał smile
                          > Pozdrawiam rześko.
                          > B.

A co mogę zrobić ja?

• kkeicam Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 10:11
                            ale fajne jestescie, wszystkie chca pomagac smile
                            ale szczerze mowiac jesli chodzi o ksiazeczke to chyba wszystko. chyba ze moze
                            jakas grafike mam dodac alibo cos innego...

aaa, tytul ksiazeczki wymyslcie... ja proponowalem "jak wielbic Joanne
                            Chmielewska" ale oczekuje propozycji

kk
                            • aniutka77 Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 10:26
                              A może odrobinkę przewrotnie? Pani Joanna napisała poradnik -jak wytrzymać ze
                              współczesną kobietą....Moze my napiszemy jak wytrzymac z Joanną chmielewską?
                              • biuralistka Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 10:48
                                aniutka77 napisała:

> A może odrobinkę przewrotnie? Pani Joanna napisała poradnik -jak wytrzymać
                                ze
                                > współczesną kobietą....Moze my napiszemy jak wytrzymac z Joanną chmielewską?

Aniutka, nie możemy!! Bo książka o takim tytule już jest, a jej autorka
                                będzie na spotkaniu smile))
                                • kkeicam Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 10:53
                                  Wszystko Chmielewskie... jest bardzo ladne. jesli nic innego nie powali mnie na
                                  kolana, to jako editor-in-chief dam taki tytul wink

musze isc popracowac sad
                                  kk
                            • monkruella Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 10:28
                              kkeicam napisał:

> ale fajne jestescie, wszystkie chca pomagac smile
                              > ale szczerze mowiac jesli chodzi o ksiazeczke to chyba wszystko. chyba ze
                              moze
                              > jakas grafike mam dodac alibo cos innego...
                              >
                              > aaa, tytul ksiazeczki wymyslcie... ja proponowalem "jak wielbic Joanne
                              > Chmielewska" ale oczekuje propozycji
                              >
                              > kk

Może:
                              Jakie wielbienie dla Joanny Chmielewskiej mrowie osoba okazywają?
                              Ale to chyba zbyt długie a może tak:
                              Wielbienia Joanny Chmielewskiej mrowie a mrowie!
                            • aniutka77 Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 10:33
                              Hm...myślę dalej..może "Wszystko Chmielewskie", po prostu "FORUM" , nie
                              wiem...myślcie!
                              ,
                              największym błędem jest nie popełniać błędów
                              • pierans Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 10:34
                                Wszystko Chmielewskie jest OK
                                podoba mi sie
                                • lol21ndm Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 10:39
                                  pierans napisała:

> Wszystko Chmielewskie jest OK
                                  > podoba mi sie

Mi tez. smile
                                  • monkruella Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 10:40
                                    Mi też się Wszystko Chmielewskie podoba!
                                  • klarisa Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 10:41
                                    Ja też jestem za!!!!!!
                                    • asikx Też mi się podoba! n/t 27.11.03, 11:14
                                      • mariurzka Re: Też mi się podoba! n/t 27.11.03, 13:35
                                        "Wszystko Chmielewskie" - o yes!!!!!!!!!!!!!!!
        • mariurzka Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 13:22
          Ilustracje to super pomysł!!! Moja koleżanka - nie forumowiczka, ale zgłoszona
          (będzie w piątek ze mną na spotkaniu) swego czasu cechowała się dość dużym
          talentem w tej mierzesmile) Moznaby było o tym pomysleć, nie wiem tylko czy
          zgodziłaby się na ich wykonanie.
          Oobiście mam dylemat - wychodzi na to że przedstawicieli naszego regionu (czyli
          Lubelszczyzny) będzie niewiele - zaledwie sztuki (chyba że o kimś nie wiem) i
          jedyny rozsądny i ciekawy podarunek jaki nam indywidualnie przychodzi do głowy
          to łeb łosia (patrz "Dzikie białko"). Ma ktoś może takowy na zbyciu?? Tanio
          kupię!!! smile)))
          I z jeszcze jednej beczki: Swego czasu z koleżanką popełniłyśmy powieść w
          stanie mocno niedokończonym inspirowaną mocno stylem J. Ch. Myślałam o tym
          przez chwilę, ale chwalenie się własną twórczością przed mistrzynią to chyba
          nie jest zbyt dobry pomysł, no nie? Co o tym sądzicie!! (bo nie chciałybyśmy
          wyjść na chwalipięty...) Pozdrawiam i niecierpliwie czekam na jutro!!!!
          mariurzka
          • wiol1 Re: Help me. Co pokazemy J.Ch.? 27.11.03, 15:47
            ”Wszystko Chmielewskie” jest w porzo. Tylko jeszcze jakiś podtytul - wyznania
            uczestnikow FORUM, czy cos takiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka