kocio_pierzaczek 12.05.09, 09:14 Jak w temacie. Tym razem ja się porządzę, żur już nieco za długi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_dzidka Re: Witam majowo. 12.05.09, 09:19 Witam, witam, witam! Takie coś dostałam: Podążając za prostą radą, którą przeczytałem w gazecie: "Sposób, aby osiągnąć spokój wewnętrzny, to dokończyć wszystkie rzeczy, które zacząłeś..." rozejrzałem się po domu, aby znaleźć rzeczy, które rozpocząłem i nie dokończyłem... I zanim wyszedłem z domu dziś rano skończyłem : - butelkę czerwonego wina, - butelkę białego, - Baileysa, - Black > White, - Wild Turkey, - Absoluta, - trochę walium, - niedopalonego jointa, - resztę tortu orzechowego i pudełko czekoladek. NIE MACIE POJĘCIA JAK DOBRZE SIĘ CZUJĘ !!! Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Witam majowo. 12.05.09, 09:52 Dzień dobry. Edeko zaciskam dziś i jutro piąstki. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Witam majowo. 12.05.09, 10:29 Witam! Post Dzidki zainspirował mnie do poszukiwań! Jak wrócę dziś do domu, napadnę na wszystkie rzeczy niedokończone! Odpowiedz Link
cafeszpulka Re: Witam majowo. 12.05.09, 10:51 Rany, dopiero otworzyłam 5-litrowy baniak z kiepskim winem... Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Witam majowo. 12.05.09, 11:41 cafeszpulka napisała: > Rany, dopiero otworzyłam 5-litrowy baniak z kiepskim winem... trudno najwyżej wyjdziesz trochę później i trochę bardziej chwiejnym kroczkiem Odpowiedz Link
jotka13 Re: Witam majowo. 12.05.09, 13:18 Kurczę, parę butelek z napoczętymi nalewkami poniewiera się w barku... Odpowiedz Link
mariurzka Re: Witam majowo. 12.05.09, 15:00 Kurcze, za plecami mam jakieś kilkanaście butelek, w tym samej Becherovki cztery o różnej pojemności, oraz melanż win włoskich, hiszpańskich, portugalskich i niemieckich. Czy jak to wszystko wykończę to będzie mi się lepiej sprawdzało wypracowania? Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Witam majowo. 12.05.09, 15:22 Odnośnie porad, to ja dostałam wczoraj coś takiego: Proste porady domowe 1. Jeżeli dławisz się kostką lodu, to napij się szklanki wrzątku. Proste! Ciało obce natychmiast samoczynnie zniknie. 2. Aby uniknąć skaleczeń podczas krojenia warzyw, poproś kogoś innego, aby je trzymał, podczas gdy ty będziesz bezpiecznie ciął dalej. 3. Unikaj kłótni o deskę w toalecie, korzystaj z umywalki. 4. Osoby z nadciśnieniem ? wystarczy się skaleczyć i krwawić przez kilka minut, obniżając tym samym ciśnienie w żyłach. Pamiętajcie, aby używać stopera lub kuchennego minutnika 5. Jeżeli trapi cię nieprzyjemny kaszel, zażyj dużą dawkę środków przeczyszczających. Będziesz się bał zakaszleć ponownie. 6. Pamiętaj, że każdy wydaje się być normalny dopóty, dopóki tego kogoś nie poznasz bliżej. 7. Jeżeli nie jesteś w stanie naprawić czegoś za pomocą młotka, to pewnie masz do czynienia z usterką elektryczną. ) Odpowiedz Link
the_dzidka Brak poczucia humoru 12.05.09, 15:59 > 4. Osoby z nadciśnieniem ? wystarczy się skaleczyć i krwawić przez > kilka minut, obniżając tym samym ciśnienie w żyłach. Koleżanka, której te porady wysłałam, zakwestionowała powyższy punkt. Mianowicie "to nieprawda, w ten sposób nie obniży się ciśnienia krwi!" O Borze Liściasty i Matko Borska Iglasta... Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Brak poczucia humoru 12.05.09, 16:24 > Koleżanka, której te porady wysłałam, zakwestionowała powyższy > punkt. To i tak malo zakwestionowala. Mnie te porady wprawily w ostry dysonans, niby powinnam sie smiac a sie nie smieje. Moze to trzeba rozumowo podejsc? 1. Nie kumam, jak sie mozna krzusic kostka lodu (kto lyka lod??) i po co sie parzyc wrzatkiem, skoro czlowiek sam w sobie jest cieplejszy --> kostka sie sama rozpusci. No i jesli sie czlowiek krztusi, to znaczy, ze cialo obce wpadlo do drog oddechowych, czyli co? trzeba spowodowac, zeby wrzatek tez tam polecial?? Jak to zrobic? I po co sie dlawic, skoro kostke wyrzucic mozna mocnym klepnieciem po plecach?? A od zadlawienia wrzatkiem mozna zejsc. 2. To dla swirow. Nie kalecz sie sam, pokalecz innych. To moze lepiej kupic marchew w kostce? Zamrozona? 3. Sikanie do umywalki nie wchodzi w gre, jestem za niska zeby wygodnie usiasc. A serio: FUJ. Tfu. 4. Upuszczanie krwi bylo modne w sredniowieczu, ale chyba nie na nadcisnienie. 5. Kaszel i srodki przeczyszczajace. Jasne. Dowcip w stylu wybuchajacego wychodka z "Nic smiesznego" Marka Koterskiego. 6. Nie pasuje do reszty, to zadna porada domowa. 7. Mlotkiem to ja bym puknela w glowe autora tych "dowcipow". > O Borze Liściasty i Matko Borska Iglasta... Dzidka mi przypomniala, jak sie zdenerwowalam czytajac te "porady".. BUK mi swiadkiem. Odpowiedz Link
romy_sznajder "Oto 10 sposobów jak być szczęśliwym człowiekiem" 12.05.09, 15:33 To bardzo inspirujace, co piszecie Kilka dni temu znalazlam tekst – tlumaczenie z Forbesa, o tym, jak być szczesliwym czlowiekiem. www.sfora.pl/Oto-10-sposobow-jak-byc-szczesliwym-czlowiekiem-a6366 Trudno mi to bylo przelozyc na konkretne zycie, ale jak już sa te napoczete flaszki, to tak: 1.Bądź w centrum zainteresowania grupy ludzi z którymi jesteś związany. Badania wykazały, że melancholijne nastawienie jest częstsze u osób, które stoją z boku. Zapraszamy znajomych, nie pijemy sami. 2. Otaczaj się szczęśliwymi ludźmi. Szczęśliwi i nieszczęśliwi ludzie mają tendencję do trzymania się razem, a ich nastawienie jest zaraźliwe. O, zdecydownie. 3. Oglądaj mniej telewizji. Nieszczęśliwi ludzie oglądają jej o 30 proc. więcej niż szczęśliwi. No, to akurat malo istotne, ale dwa nastepne punkty...: 4. Prowadź aktywne życie. Jeśli cały czas masz co robić jesteś szczęśliwszy. 5. Mądrze zarządzaj swoim czasem. 51 proc. nieszczęśliwych amerykanów czuje, że ma go za dużo Czwarty punkt to cos dla Mariurzki i Prezydenta RP, duzo malych flaszek wymaga wiekszej aktywnosci. A piaty punkt dla Cafeszpulki, piec litrow,no to już trzeba zaczynac, szybko do roboty! 6. Staraj się opracować strategię, gdy stanie się coś nieprzyjemnego. Wypadki losowe nie muszą być końcem świata i nie muszą na stałe zmieniać naszego nastroju. Dobrze miec zapasowa butelke. Mariurzka ma jednak niezla strategie, i Jotka tez. I ten, co do Dzidki napisal. 7. Ustal i realizuj cele. Dają poczucie spełnienia, pomagają zwiększyć pewność siebie oraz porządkują twoje życie. Na przyszlosc nie napoczynamy kilku na raz, bez planu. Wprowadzamy tym chaos i w zyciu, i w barku. 8. Nie myśl za dużo. Obsesja na punkcie tego co może, ale nie musi się zdarzyć prowadzi do obniżenia umiejętności rozwiązywania problemów. Podoba mi sie ta idea 9. Raz w tygodniu zrób listę pięciu rzeczy, za które jesteś wdzięczny życiu. 1. Wino kwasne, 2. Becherovka, 3. Wino portugalskie.., 4. ...hiszpanskie. 5. ...niemieckie. 10. Eksperymentuj z metodami uszczęśliwiania się. Nie wszystkie z wymienionych metod działają tak samo na różnych ludzi. He! He! Swiete slowa Odpowiedz Link
mariurzka Re: "Oto 10 sposobów jak być szczęśliwym człowiek 12.05.09, 16:36 Cytatromy_sznajder napisała: 5. Mądrze zarządzaj swoim czasem. 51 proc. nieszczęśliwych amerykanów czuje, że ma go za dużo Czwarty punkt to cos dla Mariurzki i Prezydenta RP, duzo malych flaszek wymaga wiekszej aktywnosci. Romy, niedasie, niedasie Być jeszcze bardziej aktywną No normalnie nie zmieści mi się Odpowiedz Link
edeka5 Re: Witam majowo. 12.05.09, 21:18 hortensja66 napisała: > Edeko zaciskam dziś i jutro piąstki. Dziś poskutkowało Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 12.05.09, 21:42 Hortensjo, jak dobrze tak działasz, to proszę w czwartek od 12.00 do 15.00)) Odpowiedz Link
jotka13 OZNAKI ŻE JESTEŚ JUŻ DOROSŁY/A 12.05.09, 16:19 Dostałam coś takiego i nie sposób się nie zgodzić z ostatnim punktem... 1. Nie wyobrażasz sobie seksu w wąskim łóżku. 2. Masz więcej żarcia niż piwa w lodówce. 3. O 6.00 rano wstajesz, a nie idziesz do łóżka. 4. Twoja ulubiona piosenka leci w windzie. 5. Oglądasz TVN Meteo. 6. Twoi znajomi rozwodzą się i pobierają, zamiast rzucać i chodzić. 7. Ze 130 dni wakacji przechodzisz na 14. 8. Jeansy i sweter to nie jest już ubiór wyjściowy. 9. To Ty dzwonisz na policję z powodu zbyt głośnej muzyki u sąsiadów. 10. Rodzina swobodnie żartuje przy Tobie o seksie. 11. Nie wiesz, o której zamykają McDonalda. 12. Ubezpieczenie za samochód spadło, ale Twoje rachunki wzrosły. 13. Dajesz psu specjalne żarcie zamiast resztki z McDonalda. 14. Spanie na wersalce powoduje u Ciebie ból pleców. 15. Nie ucinasz sobie drzemek od południa do 18.00. 16. Kolacja i film to już całość zamiast początek randki. 17. Zjedzenie kubełka skrzydełek z kurczaka o 3.00 nad ranem spowoduje potężną niestrawność zamiast ukoić żołądek. 18. Do apteki idziesz po Ibuprom i Ranigast, a nie po prezerwatywy i test ciążowy. 19. Butelka wina za 10 zł to nie jest już "całkiem niezły alkoholik". 20. Właściwie to jesz śniadanie w porze śniadania. 21. "Nigdy już się tak nie nachlam" jest zastępowane przez "Nie umiem już tak pić jak kiedyś" 22. 90% czasu przed komputerem poświęcasz na pracę. 23. Czytasz tę listę, szukając desperacko jednego punktu, który by Cię nie dotyczył, ale nic nie uratuje Twojego starego dupska!!!!! Odpowiedz Link
mariurzka Re: OZNAKI ŻE JESTEŚ JUŻ DOROSŁY/A 12.05.09, 16:39 Cytatjotka13 napisała: 7. Ze 130 dni wakacji przechodzisz na 14. A u mnie ten punkt nie działa, ha! Odpowiedz Link
bumbecki Re: OZNAKI ŻE JESTEŚ JUŻ DOROSŁY/A 12.05.09, 16:47 znalazłam to punkt poniżej >> 9. To Ty dzwonisz na policję z powodu zbyt głośnej muzyki u sąsiadów. Odpowiedz Link
goonia Re: Witam majowo. 12.05.09, 18:06 Zielono wszedzie, nareszcie, tyko dlaczego tak zimno? W nocy przymrozek byl. A w dzien cale 8 stopni. Do bani. Odpowiedz Link
cafeszpulka Re: Witam majowo. 12.05.09, 20:32 Priscille oglądamy dziś, świetna muzyka. Jak mija wieczór ? Odpowiedz Link
ter.eska Re: Witam majowo. 12.05.09, 20:43 Dobry wieczór.Dzień był ohydny,zimny,mokry,+8 na termometrze,wieczór jak narazie ok. Odpowiedz Link
mariurzka Re: Witam majowo. 12.05.09, 20:46 Aneta, ale masz na myśli film z bodajże 94 roku czy ja jestem z czymś do tyłu bo tak się zastanawiam nad tą Priscillą U mnie wieczór z wypracowaniami, urocze. Chce kto? Mam na zbyciu ładną stertę. Dobrze że za godzinę moja ukochana doktor G. na Discovery, to się odstresuję. Odpowiedz Link
cafeszpulka Re: Witam majowo. 12.05.09, 20:50 ten sam, właśnie tańczą przed Aborygenami się będę wzruszać Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 13.05.09, 07:12 My, małorolni, mamy przechlapane. O szóstej obudziła mnie znajoma z działki i dała flancki. No to się zbiorę i flancknę, nie? Dzień dobry! Słońce wali pełną parą. Odpowiedz Link
bumbecki Re: Witam majowo. 13.05.09, 07:56 nie martw się, będą jeszcze z 6 razy powtarzać Odpowiedz Link
ter.eska Re: Witam majowo. 13.05.09, 08:39 Witam z porannym słoneczkiem)),niestety zimno Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Witam majowo. 13.05.09, 09:19 Ide do dentysty. To jednak nie jest dobra pora. Odpowiedz Link
gabrielle Re: Witam majowo. 13.05.09, 10:47 Witam. Pogoda taka sobie, ale jakoś jest - że powtórzę za Blendersami. Zaraz kawa, później wyprawa do miasta, bo muszę przyjaciółce podrzucić obowiązkowy uniform na Kortowiadę, czyli koszulkę wydziałową. Wracam do domu i biorę się do roboty, bo mam mrowie do zrobienia. Miłego dnia wszystkim! Pozaklinajcie pogodę, żeby w sobotę nie padało, co? Odpowiedz Link
eulalija Re: Witam majowo. 13.05.09, 12:43 Ogrodnicy się starają, tylko 3 stopnie z rana, ho ho ho ... Koszą u mnie, huk jak diabli. Witam się. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Witam majowo. 13.05.09, 20:32 Myslalam, ze dzis bylo najgorsze, ale mowia, ze jutro bedzie zimniej. Odpowiedz Link
mariurzka Re: Witam majowo. 13.05.09, 20:39 nie, no, mam dość. Siedzę jutro na maturach i myślałam, że może zrobi się cieplej i nie będę marznąć... Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Witam majowo. 13.05.09, 20:45 > nie, no, mam dość. Wlasnie! Siedzialam dzis w pracy w kurtce i poczulam sie strasznie zmeczona. Myslalam, ze to od dentysty z rana, od niewyspania, a to z zimna chyba. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 14.05.09, 08:19 Kciuki mam poplastrowane do popołudnia. Dzień piękny, oby dalej taki był nie tylko meteorologicznie. Dobry!!!! Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Witam majowo. 14.05.09, 09:05 Dzień dobry. Ewo, od 12 do 15 kciukuję. Uda się, musi się udać Odpowiedz Link
goonia Re: Witam majowo. 14.05.09, 17:21 spie, ale kciuki moge trzymac, to w spaniu nie przeszkadza. Powodzenia! Odpowiedz Link
konopika Re: Witam majowo. 14.05.09, 17:56 bry wieczorową porą. Wreszcie jutro ostatnia matura (siódma w tym roku) i wracam do normalnej pracy. Pogoda słoneczna, ale oszukańcza - zimna, a mnie czekają trzy dni na łonie, wymarznę okropnie, brrr. Odpowiedz Link
konopika Re: Witam majowo. 14.05.09, 17:57 oczywiście deklaruję kciukanie za Ewę w odpowiednich godzinach. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 14.05.09, 18:08 Dziękuję, na pewno zafluidowało, bo tyle punktów to - moim zdaniem - cud w niebiesiech! Wiem, co mówię! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 14.05.09, 18:09 PS - jutro jeszcze od 9.oo rozszerzona chemia, każdy kciuk na wagę złota )) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 15.05.09, 07:23 Pięknie, słonecznie. Dzień dobry. Uprasza się o zatrudnienie kciuków od 9,00 )) Odpowiedz Link
lylika Re: Witam majowo. 15.05.09, 08:04 Witam słonecznie. Kciuki w blokach startowych. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Witam majowo. 15.05.09, 08:08 A czy ja mogę prosić nieśmiało o zatrudnienie kciuków o godz.12.00. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Witam majowo. 15.05.09, 08:07 Dzień dobry,słonecznie ale chłodno.Jak to dobrze,że dziś piątek. Kciuki już mają pracę,proszę o zgłoszenie się o godz.9.00 na stanowisku)) Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Witam majowo. 15.05.09, 11:39 Moge zmienic temat? Trzymam kciuki, spoko Zastanawiam sie, co sadzicie o takich sytuacjach: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6609660,Trzy_domy_nadal_blokuja_rozbudowe_Wilanowskiej.html Tu jest troche inaczej, niz z tymi slynnymi Gmurami, Gmurkami, od Powstancow Slaskich, tu - mam wrazenie, a nie pewnosc - urzednicy troche olewczo podeszli. Nie znam sie na zasiedzeniu, wiem tylko, ze musi je uznac sad, tu chyba nie ma tej sytuacji. Ale z drugiej strony to jakies sie we mnie legnie anarchista, bo jak to tak, jezdnia bedzie i juz komornik? a ludziom zaproponowali pewnie jakies rudery. Odpowiedz Link
lylika Re: Witam majowo. 15.05.09, 13:16 Byłam na imieninach. Mówię Wam, na cmentarzu ewangelickim bez pachnie tak oszałamiająco, że aż mi się zakręciło w głowie. A na bazarku obłędnie zapachniały mi truskawki. Rzuciłam się i kupiłam ćwierć kilo. A co? Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Witam majowo. 15.05.09, 13:17 Witam bzowo i majowo. Powinno być w ustawie, że bzy mają kwitnąć cały rok i już! Dzisiaj mi dobrze na świecie i chciałam się podzielić tym faktme z Szanownymi. O! Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Witam majowo. 15.05.09, 13:45 Zgadzam się, Romy. Koszt takich odszkodowań dla mieszkańców (wysiedlanych w końcu najczęściej z domów rodzinnych, do których mają najczęściej stosunek mocno sentymentalny) to przy koszcie budowy takiej drogi miętka betka. Ale u nas lubi się dać takiemu po głowie (wężykiem, wężykiem), paszoł do rudery, a jak będzie gardłował, to się go postraszy komornikiem. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Witam majowo. 15.05.09, 14:03 A w ogóle witam wszystkich piąteczkowo i przepraszam za powtórzone powyżej "najczęściej" (a fe!). Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witam majowo. 15.05.09, 15:56 To dziś jest piątek?... Cześć wszystkim. Znielubiłam dziś empik, traffic i saturna. Od kilku dni szukam z obłędem w oku płyty Bończyka. Nie lubię zakupów wysyłkowych, bo najczęściej poczta lub kurier dobija się do domu, kiedy mnie nie ma. W domu bez walczy o terytorium zapachowe z konwaliami, ale zaczyna zdychać, więc chyba przegra. Muszę urwac nowego, tylko gdzie? Ja już bez tego aromatu nie śpię dobrze... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 15.05.09, 17:17 Dziękujemy za kciuczenie, jesteśmy po, oddychamy pełną piersią. Nasze wolne kciuki są do dyspozycji, chętnie się zrewanżujemy )) Odpowiedz Link
goonia Re: Witam majowo. 15.05.09, 17:45 dobry, a wogole to niech to szlag... pardon, ze tak z rana, ale cos mnie ugryzlo dzis. Matury do likwidacji, po co komu tyle nerwow. Madrzejszy nikt sie od nich nie zrobil. Mam dlugi weekend przed soba, tradycyjnie bedzie lalo, w dzien upalne 8 stopni a w nocy przymrozek. Ale juz zmadrzalam i po raz pierwszy na zadna polnoc nie jade, o nie. Siedze w domu i basta. Anioly i Demony bede czytac. Wam, moi mili bzowo-konwaliowo pachnacego weekendu zycze. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Witam majowo. 15.05.09, 19:47 kocio_pierzaczek napisała: > Muszę urwac nowego, tylko gdzie? A byłaś na placyku za parkingiem, o którym rozmawiałyśmy w Bramie? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witam majowo. 15.05.09, 19:55 Byc to ja tam chciałam, tylko nie jestem pewna, czy tam trafię. Poproszę o dokładne wskazówki. Jak dla blondynki. platynowej. Drukowanymi literami. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Witam majowo. 15.05.09, 21:16 Dzięki za kciukanie,POMOGŁY!!!.Moje kciuki tez są do dyspozycji. Odpowiedz Link
lylika Re: Witam majowo. 15.05.09, 21:45 To świetnie, że pomogły, bo Bogiem a prawdą za maturzystów trzymałam nie wiedząc, że za Ciebie też trzeba trzymać. Ot stara skleroza, nie zauważyłam Twojego wpisu. Tym bardziej się cieszę. A co to było? Odpowiedz Link
ter.eska Re: Witam majowo. 15.05.09, 22:31 Widocznie to było powiązane)).Miałam nieprzyjemną sprawę z komornikiem,który chciał co miesiąc zapierniczać mi połowę pensji za długi bankowe mojego ex.Wczoraj pisałam podanie o zmniejszenie ,,raty,,z 500 zł.na 250 zł.,no i dziś o 12.00 dzwoniłam żeby dowiedzieć się czy wyraził łaskawie zgodę.I...udało się)).Ale teraz muszę jeszcze jakimś cudem wyżebrać pożyczkę z banku żeby przeżyć do końca miesiąca,więc uprasza się o trzymanie kciuków jeszcze w poniedziałek. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witam majowo. 15.05.09, 22:33 Super,Teresko-masz widać dużą siłę perswazji! W poniedziałek potrzymam i za Ciebie i za Heniulę,a co,ma być dobrze! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Witam majowo. 15.05.09, 22:43 dzięki cytrynko,a za Heniulę tez będę trzymała. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witam majowo. 15.05.09, 21:47 Czołem,właśnie wróciłam z pracy i pomimo tego,że tak późno,mogę powtórzyć za Papugą,że jest mi dziś dobrze. Wam też tego życzę. P.S. Może ktoś wie czy jutro będzie już ciepło? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 16.05.09, 07:55 U nas jutro, czyli dziś, za ciepło nie jest i sino jakosik. Spadnie abo nie spadnie... Dzień dobry! Mimo wszystko )) Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Witam majowo. 16.05.09, 09:41 Dzień dobry. U mnie spadło i leci dalej. Ale nie przeszkadza mi to w ........ dobrego humoru. Co ja mam wpisać w kropeczki: maniu,mieniu? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witam majowo. 16.05.09, 10:02 Pozdrowienia ze Szczecina przesyła Baron. Odpowiedz Link
groha Re: Witam majowo. 16.05.09, 10:08 Krzysztof Jarzyna...? Dziękujemy Dzień dobry niech Wam będzie, Szanowni. I cały weekend też. Odpowiedz Link
lylika Re: Witam majowo. 16.05.09, 11:06 Dzień dobry wszystkim. Włączyłam komputer dobrą godzinę temu i przez ten czas nie mogłam się zalogować. Czyżby znowu jakieś specjalne ułatwienia dla nas? Odpowiedz Link
heniulaa Re: Witam majowo. 16.05.09, 12:07 Witam majowo migrenowo - łupie mnie od świtu bladego. Bry wszystkim Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Witam majowo. 16.05.09, 15:20 Dzień dobry! Gdzie jest JKM? Dziś Noc Muzeów! Już plecaczek pakuje, buty podkuwa? Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witam majowo. 16.05.09, 22:41 Witam. Mokro,sennie,zimno... I co z tą majową pogodą,będzie czy nie? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 17.05.09, 08:18 Wstałam raniutko, bo czas wycieczkowy, a tu sino jakoś i wisi...Może się z tym wiszeniem do wieczora powstrzyma? Jeszcze dam pogodzie szansę na zmianę. Dzień dobry! Odpowiedz Link
lylika Re: Witam majowo. 17.05.09, 10:45 Witam. W dalszym ciągu bura ścierka na niebie. Jadę po kwiatki na balkon. Co kupić? Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Witam majowo. 17.05.09, 12:13 Jakie buro, jakie wisi? Pięknie słońce świeci I cieplutko jest i wiatru nie ma Dzień dobry. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witam majowo. 17.05.09, 15:27 Cześć. A mnie dzisiejsza pogoda bardzo się podoba. Nadmiar słońca potrafi zmęczyć. Odpowiedz Link
lylika Re: Witam majowo. 17.05.09, 15:37 Nadmiaru słońca dzisiaj nie zauważyłam. Posadziłam kwiatki. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 17.05.09, 19:24 Ładnie się zrobiło, a w lesie to dopiero!!!! Odpowiedz Link
lylika Re: Witam majowo. 18.05.09, 09:10 Cześć. Nareszcie admini WP się obudzili i usunęli awarię serwera. Cała poczta z 3 dni zapycha mi teraz skrzynkę. Fajnego poniedziałku. Odpowiedz Link
lylika Re: Witam majowo. 18.05.09, 14:22 Żadne porno, żadne duszno. Piękne słoneczko, małe chmurki, lekki wiaterek. But ma nowy kwiatek. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witam majowo. 18.05.09, 14:51 No właśnie! Też chciałabym wiedzieć co z poprzednim "lokatorem"? Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witam majowo. 18.05.09, 15:43 No co Ty?! Nie,nie dziwię się,moje cyklameny też oddały ducha niedługo po zakupie. Taki widać ich los i krótki żywot. Ja nie umiem utrzymać przy życiu cyklamenów,fiołków i storczyków (phalenopsisów i nie tylko,cambrii też). Ba,Twojgo bluszczu i irgi też nie udało mi się zachować,jedynie konwalie przetrwały-liści mnóstwo ale słabo kwitną. Liczę na ukorzenione sadzonki bluszczu,które mi obiecałaś. Będę musiała coś posadzić w miejsce winobluszczu,który w tym roku odmówił zalistnienia. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Witam majowo. 18.05.09, 21:52 Co byscie zrobili na moim miejscu? Zapisalam sie kiedys ('99 albo 2000) do Stowarzyszenia Dziennikarzy. Potem przestalam w ogole pracowac jako dziennikarz. Dostalam dzis list ze Stow., ze jakas uchwala postanowili powykreslac nieplacacych skladki. skladek nie placilam no niemal od zapisania. I teraz mam dylemat. Dowiedziec sie, jakie sa warunki (jakas znizka za oplate hurtem), czy olac. Pomiajaca ze nie mam teraz kasy na glupoty, to pomyslalam, ze sa miejsca, gdzie sie wchodzi na taka legitymacje albo za darmo, albo za mala oplata. Fakt, ze nie skorzystalam z takiej okazji nigdy, ale moze przyszla pora..? Do takiego Stowarzyszenia zeby sie zapisac to formalnie jest trudno (udokumetowany dorobek, dwie osoby wprowadzajace), ale formalnie - latwo. Moze dac sie wywalic, a jakby cos, zapisac od nowa? Sama nie wiem. Namnozylo sie stowwarzyszen, wszyscy maja legitymacje coraz to mniej znaczy. Z drugiej strony, moze to jakis znak zeby czasem do zawodu wrocic. Chce i nie chce. Po co komu dzis w ogole legitymacja prasowa? Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Witam majowo. 18.05.09, 21:54 > ale formalnie - latwo. ale realnie - latwo. Odpowiedz Link
lylika Re: Witam majowo. 18.05.09, 22:00 Moim zdaniem zapłacić zaległe składki. Dziennikarzem, jeśli się jest, to się być nie przestaje. Legitymacja prasowa też czasami potrzebna, jak mojemu mężydłu mikrofon w dłoni, kiedy chce wejść tam, gdzie go nie wpuszczają. Nie odpuszczaj. Odpowiedz Link
eulalija Re: Witam majowo. 18.05.09, 23:01 Kredyt z banku i na pijawkę się przyssać, może się przydać To mi pierwsze do łaba wpadło, ale tak ogólnie to nie wiem, ja nigdy nie umiałam pisać na temat, a już na gwizdek to jakaś makabra była i nigdy nie chciałam być dziennikarką, bo się tego właśnie bałam jak diabeł święconej wody. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 19.05.09, 07:12 Co masz zrobić dziś, zrób jutro. No to już jutro, goście jadą, a porządek miał być wczoraj... Do roboty, do roboty! Dzień dobry! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Witam majowo. 19.05.09, 08:24 He,he...,miałam dzisiaj iść do pracy,ale w takim razie pójdę jutro. A tak na poważnie dzień dobry(mam nadzieję) Odpowiedz Link
lylika Re: Witam majowo. 21.05.09, 14:49 cytrynka6543 napisała: > Liczę na ukorzenione sadzonki bluszczu,które mi obiecałaś. Będę > musiała coś posadzić w miejsce winobluszczu,który w tym roku > odmówił zalistnienia. ... Bluszcz i barwinek się ukorzeniają. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Witam majowo. 21.05.09, 16:26 Witam również, melduję, że prawie uporałam się z atakiem kataru siennego i ogromnym stężeniem wyżej wymienionego w zatokach. Gdzie jest Eulalija? Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witam majowo. 21.05.09, 19:22 lylika napisała: >> Bluszcz i barwinek się ukorzeniają. > To wszystko dla mnie? Barwinek też? Chętnie przyjmę! To są moje tegoroczne rośliny: -rzodkiewka,już za chwileczkę,już za momencik: -konwalie z małą ilością kwiatów: img199.imageshack.us/img199/5977/dsc01210t.jpg -rozchodnik,ten co roku jest piękny: img199.imageshack.us/img199/1544/dsc01211.jpg -dzwonki irlandzkie,które dopiero co wschodzą: img199.imageshack.us/img199/2015/dsc01212i.jpg Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witam majowo. 21.05.09, 19:24 Uh,niedasię zamieścić więcej niż jednego zdjęcia? Uh.. No ale linki są do reszty. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witam majowo. 21.05.09, 20:27 I co,nikogo moje tegoroczne rośliny nie zieją i nie grzębią? Odpowiedz Link
lylika Re: Witam majowo. 21.05.09, 20:54 Oczywiście, że grzębią. A zdjęcia jak chcesz wstawić, to każdorazowo musisz dać img. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witam majowo. 21.05.09, 21:17 Wydaje mi się,że tak właśnie robiłam... Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witam majowo. 21.05.09, 21:18 ...na pewno tak robiłam,z IMG... i wyszło co wyszło... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 22.05.09, 07:32 Dzień dobry! No i co z tą pogodą? Pilnie potrzebuję wiedzieć! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Witam majowo. 22.05.09, 08:08 Witam.W Lublinie duszno,trochę zaczęło kropić. Odpowiedz Link
eulalija Re: Witam majowo. 22.05.09, 08:16 Nad Targówkiem pochmurno, coś popadało. Akacje szaleją. Witam. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Witam majowo. 22.05.09, 10:32 Elou. Za kilka godzin weekend się zaczyna, i jadę w plenery A za plenerami to mi się tęęęęęskni, bo nie ma z kim jeździć. No to tera se nadrobię. O. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Witam majowo. 19.05.09, 10:05 Witajcie wciąż majowo Byłam w Krakowie i wchodziłam tu: i układałam kamyczki tu: picasaweb.google.com/lh/photo/ZaRfjBl2Sor2oYKm5AtC_g?authkey=Gv1sRgCOv6lrG1ttSXrAE&feat=directlink Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Witam majowo. 19.05.09, 10:06 A z wchodzeniem miało być tak: picasaweb.google.com/lh/photo/9YD7j-G67jpX1AilsFeyKQ?authkey=Gv1sRgCOv6lrG1ttSXrAE&feat=directlink Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 19.05.09, 10:13 > > i układałam kamyczki tu: > picasaweb.google.com/lh/photo/ZaRfjBl2Sor2oYKm5AtC_g?authkey=Gv1sRgCOv6lrG1ttSXrAE&feat=directlink A co znaczą te kamyczki u mądrego pana Lema ulubionego mojego? Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Witam majowo. 19.05.09, 11:57 ewa9717 napisała: > A co znaczą te kamyczki u mądrego pana Lema ulubionego mojego? Właśnie dzięki wizycie u Lema dowiedziałam się, że to żydowski zwyczaj, a On korzenie żydowskie miał Ponoć nie ma jednego dobrego wytłumaczenia tego zwyczaju - jedne źródła twierdzą, że układanie kamieni na miejscu pochówku pochodzi z czasów, gdzy zmarłych chowano na pustyni i miało to chronić przed dzikimi zwierzętami, a inne z kolei mówią o tym, że ponieważ Żydzi nie uznawali nagrobków (bo wszystko To, Co Najważniejsze było pod ziemią), to taki był symboliczny sposób zaznaczania miejsca pochówku. A może są jeszcze inne wytłumaczenia? Ktoś je wie? Ja w każdym razie oddałam Lemowi co Lemowe i kupka w lewym dolnym rogu jest ode mnie Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 19.05.09, 12:18 Ładne, jesienią mu bialutkich nadmorskich zawiozę )) Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Witam majowo. 19.05.09, 12:25 Zawieź Mu, oj zawieź! Cmentarz Salwatorski, "kwatera" obok nowej kaplicy Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Witam majowo. 19.05.09, 11:25 Dzień dobry. Koty drą paszcze pod drzwiami. No przecież nie wypuszczę ich na taką pogodę. Pada i pada. Poza tym jestem obrażona na młodszego. Przyniósł mi wczoraj w prezencie żywego szpaka. Co przeżyłam to moje. Ptaszysko wystraszone latało po całym domu, kot leciał za nim a ja za kotem. Fajnie musieliśmy wyglądać Ptak uratowany odleciał a kot do tej pory się dziwi, czemu tak na niego wrzeszczałam. Odpowiedz Link
felis2 Re: Witam majowo. 19.05.09, 11:35 No pewnie, że się dziwi. Taką zdobycz przyniósł w prezencie, a tu zamiast pochwały wrzaski. Biedny kotecek. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 20.05.09, 06:54 Dzień dobry, dzień dobry! Jaki piękny dzień się własnie zrobił!!! Jadę zaraz nad morze, bo tam płatki dzikich róż na mnie czekają )) Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Witam majowo. 20.05.09, 15:02 ewa9717 napisała: >Jadę zaraz nad morze, bo tam płatki dzikich róż na mnie czekają ;- ))) Będziesz je wąchać czy także degustować? Mmmm, konfitura z płatków róż, rarytassss..... A jak się cudownie nadaje do strudla... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 20.05.09, 20:39 papuga_ara napisała: > ewa9717 napisała: > > >Jadę zaraz nad morze, bo tam płatki dzikich róż na mnie czekają ;- > ))) > > Będziesz je wąchać czy także degustować? Mmmm, konfitura z płatków > róż, rarytassss..... A jak się cudownie nadaje do strudla... :- ) Wąchnęłam przy okazji. Naleweczka i konfitura )) Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witam majowo. 20.05.09, 21:38 Witam się pięknie i radośnie,ha. Jutro tzw.dzień wolny od pracy,ale tylko tej zarobkowej,wolny to on nie będzie żadną miarą. Mam jeszcze tylko jutro i niedzielę aby skompletować i przygotować wszystko do wyjazdu na urlop i przyznaję,że dość kiepsko mi to idzie. Ale nic to,alleluja i do przodu! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 21.05.09, 06:51 Dzień dobry, dzień dobry, tra la la la, dzień dobry, dzień dobry, tra la! Kto odgadnie melodię? )) Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Witam majowo. 20.05.09, 06:54 Dzień dobry. Słońce wali po oczach, ptaki drą dzioby. Będzie piękny dzień Odpowiedz Link
ter.eska Re: Witam majowo. 20.05.09, 08:20 Dzień dobry?.Mnie zaczął się nie najlepiej.Za oknem chłodno,mokro i pochmurnie Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witam majowo. 20.05.09, 10:54 Cześć! Jak pięknie jest na świecie! Odpowiedz Link
goonia Re: Witam majowo. 20.05.09, 16:44 Ale upal dzisiaj , rano bylo 18C a bedzie 26. jupi ja jej! Milego dnia. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Witam majowo. 21.05.09, 08:35 Dzień dobry,dziś będzie piękny,upalny dzionek)) Odpowiedz Link
lylika Re: Witam majowo. 21.05.09, 09:22 Witam w przelocie. W powietrzu coś wisi i pewnie spadnie. Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Witam majowo. 21.05.09, 09:45 U mnie już spadło i nawet zdążyło wyschnąć. Teraz słońce grzeje jak oszalałe. Odpowiedz Link
konopika Re: Witam majowo. 22.05.09, 20:09 witam majowo i wieczorowo, trochę chłodno po burzy Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 23.05.09, 07:21 Cosik padało w nocy, tylko wiela? Dzień dobry! Odpowiedz Link
eulalija Re: Witam majowo. 23.05.09, 12:44 Popadało. Teraz wieje. Żółta morda się pcha. Witam południowo. Odpowiedz Link
lylika Re: Witam majowo. 23.05.09, 21:25 Dobry, dobry. Rodzinny i taki przytulny. To lubię. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 23.05.09, 22:26 Do odwłoka z takim majem! Zimno! Przelotne opady! Przelettywały kilkanaście razy wteiwewte, skutecznie blokując wszelkie plany plenetowe Odpowiedz Link
lylika Re: Witam majowo. 23.05.09, 22:38 skutecznie blokując wszelkie plany > plenetowe ... A te plany plenetowe to jakie były? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 23.05.09, 23:35 Bogate, ale jak pech, to pech, nawet RRRRRR się nie ujawnia ))) Odpowiedz Link
edyta95 Re: Witam majowo. 24.05.09, 12:44 Witam Naleśników nasmażyłam na pułk wojska, z cynamonem. Przybywajcie, śniadanie podano Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witam majowo. 24.05.09, 16:55 edyta95 napisała: > Witam > Naleśników nasmażyłam na pułk wojska, z cynamonem. Przybywajcie, > śniadanie podano Eh,a nie mogłaś wcześniej dać znać? Bym przybyła,a tak to ni przypiął ni przyłatał,w plan dnia mi się nie wpasowało to zaproszenie. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witam majowo. 24.05.09, 17:42 Noż kurczę, też bym wpadła, daleko nie mam. Puchatek za ciotką się stęsknił... )) W każdym razie witam wszystkich. Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Witam majowo. 25.05.09, 06:13 Jaaak dooobrze wstaaaaaać skoooro świt! Pobudka! Zapowiada się piękny dzień. Odpowiedz Link
eulalija Re: Witam majowo. 25.05.09, 08:26 Łeee tam, jaki on piękny skoro żółta morda już jest? Poproszę o chmurki. Witam. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 25.05.09, 08:56 Piękny, piękny, Eulalijo, jeziora się sposobią, bez żółtej mordy nie dałyby rady! A moja lawenda ma dopiero pączuszki. Oprócz tej niebieskiej mam fioletową, a w zeszłym roku dokupiłam białą - jeszcze nie wiem, jak toto będzie wyglądało. Dzień dooooooooooooooooooooooooooooooooooooooobry! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Witam majowo. 25.05.09, 09:52 Dzień dobryWidzę,że dziś jestem pierwsza.Za oknem świeci słoneczko,cieplutko,a ja mam labę Odpowiedz Link
ter.eska Re: Witam majowo. 25.05.09, 09:56 Co głupiemu po rozumie...,nie wiem czemu wydawało mi się,że dziś 26 maja,nawet się zdziwiłam,że jeszcze nikt się nie odezwał,może dlatego,że bardzo chciałam być pierwsza Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witam majowo. 25.05.09, 10:34 Cześć. Jaka piękna lawenda. A mnie wschodzi powój od Grohy i przysięgłabym, że co kilka godzin małe roślinki są wyższe... Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witam majowo. 25.05.09, 18:08 Dzień dobry www.youtube.com/watch?v=U7Ayk9G7-sc Odpowiedz Link
heniulaa Re: Witam majowo. 25.05.09, 19:56 Jak usłyszałam Suzan rano w tvn24 to musiałam usiąść. Nogi mi się ugięły! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 26.05.09, 06:50 Koszą. Z jednej strony warczy traktorek koszący, z drugiej rozlokowała się ekipa grabiących panów menelów. Jedzą śniadanie, mają radyjo na full i kobietami nieciężkich obyczajów gęsto w rozmowie się posługują. Jak pospać? Niedasię, niedasię... Przymusowo dzień dobry! Odpowiedz Link
eulalija Re: Witam majowo. 26.05.09, 08:28 Żółta morda jest. Wiatru nie ma. Sorry Ewa, ja wiem, że Tobie ta żółta morda potrzebna w wiadomym celu, ale ja żadnego jeziora w pobliżu nie mam i ona mnie na plaster albo drugi koci ogon potrzebna Witam. Odpowiedz Link
lylika Re: Witam majowo. 26.05.09, 09:37 Na niebie ani jednej chmurki, na termometrze 25 stopni, cud, miód, ultramaryna. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Witam majowo. 26.05.09, 11:48 Czy macie zdanie nt. ujawnienia przez Dziennik tozsamosci blogerki Kataryny? I sposobu, jak to to zrobili? Odpowiedz Link
eulalija Re: Witam majowo. 26.05.09, 11:54 Melduję brak zdania. Czytam tylko dwa blogi, Dzidki i Meduzy Nie wiem kto to jest Kataryna. Bo co to jest, to i owszem, taka wielka katarynka) Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Witam majowo. 26.05.09, 12:15 Nie chodzi o czytanie tego bloga, ja go tez nie czytalam, wrecz o zrozo slyszalam, ze to zwolenniczka PiSu. Coz, jej prawo. Chodzio to, ze Dziennik sie zaplatal w cos, co mi pachnie naruszeniem prawa prasowego. Kazdy autor ma prawo do anonimowosci, jesli tylko chce. Teraz Dziennik (Axel Springer Polska) odwraca kota ogonem i udaje ze robi porzadek w necie i ma dosc trolli i chamow. Wczesniej jednak zdazyli kataryne zaszantazowac, ze jesli nie zgodzi sie ujawnic nazwiska, to przeciez zawsze znajdzie sie ktos z Faktu (Axel Springer Polska), kto juz nie bedzie taki grzeczny. A teraz to juz w ogle sie zaplatali i udowadniaja, ze moga ujawnic kazdego internaute jesli bedzie sie ciskal. No jaja i kompromitacja. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Witam majowo. 26.05.09, 14:21 blogi przeglądam tylko kulinarne, inne mi nie leżą. Meduza obiecala, że będzie o seksie i niestety oszukałam się, to nie będę czytać Jeśli zaś chodzi o naruszenie prywatności, to mam mieszane uczucia. Z jednej strony człowiek powinien ponosić odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, i albo niech pisze tak żeby się nie wstydzić tego, albo jak chce byc anonimowy to niech nie pisze publicznie. Z drugiej strony niektórzy piszą pod pseudonimem z różnych względów. Hm, muszę się nad tym zastanowić jeszcze. To pisałam ja, całkowicie identyfikowalna Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 26.05.09, 16:27 Słońce pali do zdechnięcia, ale woda w jeziorze już na krótkie pływanko. Zamawiam deszcz, bo inaczej będę musiała jutro podlewać areał. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Witam majowo. 26.05.09, 19:11 Witam w ciepły majowy wieczór,właśnie wróciłam z imprezy dniu mamowej Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witam majowo. 27.05.09, 00:06 CO?!!!!! O tej porze roku w jeziorze? Pływać? Gdzie to jezioro?!!! Mnie tak wody brak takiej do pływania!!! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witam majowo. 27.05.09, 08:27 To jezioro drugie na lewo od szosy )) Zamówienie wykonane - popadało zdrowo, dzień dobry! Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Witam majowo. 26.05.09, 21:38 Odpowiedzialnosc to ta Kataryna byla gotowa poniesc: obruszyl sie syn ministra Czumy, zrobil larum bo mu sie wpis nie podobal. Kataryna oglosila, ze jesli napisze do niej ze sluzbowego adresu @ to na potrzeby procesowe poda swoje dane, ale Dziennik go wyreczyl. Zidentyfikowal, zaszantazowal, a potem na tacy podal. Moze rzec, uprzejmie doniosl. Swoja droga, zwykly czlowiek we starciu z urzedami jest bezbronny, polskie prawo niedoskonale, a sady malo wydolne. W necie to dzis jak kiedys w klubokawiarniach czy salonach, sa zwykle rozmowy i zwykle poglady. Ludzie w kolejce jak psioacza na politykow to ponosza za to odpowiedzialnosc? Niby net to juz publikacja, ale to najmniej wina piszacych, ze prawo nie nadaza za zyciem. Tak sie nad tym zastanawiam, choc nie mam jasnosci, dlatego chcialam pogadac. Na pewno Dziennik bardzo stracil w moich oczach, choc uparcie udaje, ze nie zrobil nic zlego. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witam majowo. 26.05.09, 23:26 > Moze rzec, uprzejmie doniosl. Zupelnie nie znalam ani sprawy ani okolicznosci, ale niedobrze mi sie zrobilo. Romy, znakomicie piszesz. Apropos spraw do ktorych czlowiek ni zgruszki ni z pietruszki strasznie sie zapali, to ostatnio mi sie zdarzylo. Studentka tutejszej akademii sztuk , w ramach swojej pracy dyplompwojej udala schize i zabrano ja do pogotowia psychiatrycznego. Dopiero jak po dluuugich perturbacjach "dopieto" ja do lezanki przyznala sie do urzadzenia instalacji na zywo. Ordynator szpitala psych. podal ja do sadu, jest skarzona z kilku powaznych paragrafow. W pierwszym odruchu przyznalam racje lekarzowi, po wysluchaniu dziewczyny w programie na zywo, zmienilam zdanie i stoje po jej stronie. Czekamy na wyrok sadu. Odpowiedz Link
lylika Re: Witam majowo. 27.05.09, 10:38 Cześć! Strasznie śpiąca pogoda dziś. Od rana ziewam i chyba zasnę na stojąco. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Witam majowo. 28.05.09, 09:48 Ha ha, dziekuje za komplement Ide do dentystki wlasnie, to mi sie przyda humor lepszy > po wysluchaniu dziewczyny w programie na > zywo, zmienilam zdanie i stoje po jej stronie. Czekamy na wyrok sadu. Asiu, napisz koniecznie, co orzekli! Rozumiem, ze nagrala rozne nietypowe sposoby traktowania chorych? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witam majowo. 28.05.09, 12:50 > nietypowe sposoby traktowania chorych? Raczej typowe, wbudzila tym zacieta debate Tu kawalek wywiadu ze "zloczynca", kawalki nagranej akcji na moscie, i ordynator (överlälare) wzruszajacy ramionami , bo nie rozumie co to ma wspolnego ze sztuka. www.youtube.com/watch?v=CUtF_gBt2Zg&NR=1 Mozna spojrzec tez tak: www.youtube.com/watch?v=YL8bvtrU34I Jak padnie wyrok to zapodam. I wesolej dentystki zycze. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Witam majowo. 28.05.09, 17:23 > I wesolej dentystki zycze. Mam wszystkie plomby wymienione i zeby sprawdzone na wszystkie strony. Mialo sie zamknac w pieciu wizytach - dlatego na trzy ostatnie zgodzilam sie przedpoludniami - a tu wyszlo 7. No i juz wiem na pewno, ze na przyszlosc, o ile nie skreci mnie okrutny bol, to sie nie dam namowic na wizyty tak wczesnie. To nie jest dobry czas na leczenie zebow! Przed poludniem czlowiek jest energiczny, szybki, zdenerwowany, nie nadaje sie, zeby usiasc i pozwolic sobie wkladac paluchy do cielesnych otworow. Tak mozna sie wyluzowac wieczorem. W mlodym wieku lubilam bardzo wizyty u dentysty, mialam mile wrazenie dbania o siebie. Teraz to taka smutna koniecznosc. Poczulam ze sie starzeje, leczenie zebow sprzyja takim refleksjom. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Witam majowo. 28.05.09, 19:14 romy_sznajder napisała: > No i juz wiem na pewno, ze na przyszlosc, o ile nie skr > eci mnie okrutny bol, to sie nie dam namowic na wizyty tak wczesnie. To nie jes > t dobry czas na leczenie zebow! Przed poludniem czlowiek jest energiczny, szybk > i, zdenerwowany, Ja Cię doskonale rozumiem, n i c z e g o nie lubię robić przedpołudniami, więc chodzić do dentysty także nie, ale ponoć w ludzkim organizmie około jedenastej następuje ogromny wyrzut endorfin iinncyh naturalnych "przeciwbólowców" i zaleca się właśnie o takiej porze wizyty u dentysty!! No ludzkie pojęcie przechodzi Odpowiedz Link
lylika Re: Witam majowo. 28.05.09, 22:08 O dentystach przysięgłam sobie: ani mru mru. Od wielu dni cierpię i milczę razem z dzieckiem. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Witam majowo. 28.05.09, 16:54 asia.sthm napisała: > Studentka tutejszej akademii sztuk , w > ramach swojej pracy dyplompwojej udala schize i zabrano ja do pogotowia > psychiatrycznego. A jeśli to było "w ramach pracy dyplomowej", to znaczy, że to było uzgadniane z promotorem albo kimś takim, kto się tą pracą opiekował? Czy też ta pani po prostu poszła na żywioł i teraz będzie to dla niej argument potwierdzający zdolności aktorskie? Bardzo ciekawa sprawa. Też jestem ciekawa wyniku! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witam majowo. 28.05.09, 17:12 Papuniu, promotora ma, promotor uprzedzal, prorokowal konsekwencje, odradzal, az wreszcie udzielil calkowitego poparcia. Wiedzieli co robia i na co sie narazaja. Anna ma dobre argumenty i pelny zapal tworczy. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Witam majowo. 28.05.09, 17:14 Jednak swiat poszedl do przodu. Kiedys Oliver Sachs opisal inny eksperyment (w Polsce zekranizowano to chyba w Studiu Teatru TV, z Bartlomiejem Topa, o ile mnie Alzheimer nie myli), w ktorym miano sprawdzic, po jakim czasie zdrowego czlowieka wypuszcza z psychiatryka. No bo zbadaja i puszcza. Czlowiek opowadal ze jest przemeczony, zle spyia i ze czasem slyszy jakies glosy. Slyszec glosy nie jest dobrze, za to przy niewyspaniu tak rzeczywiscie bywa, sa takie przeslyszenia. No wiec na pytanie "po jakim czasie wypuszcza" odp miala brzmiec: "nigdy". Nikt ani nie badal za szczegolowo, za to chcetnie faszerowal lekami, nikt nie dowierzal, bo w takich miejscach juz sie ludzi traktuje przedmiotowo z przyzwyczajenia, przy dokladniejszej probie wyjasnien bylo to brane za "ciekawy przypadek" konfabulacji. W tamtej sytytuacji musial interweniowac wydzial, profesorowie, musieli potwierdzac, ze to tylko taki eksperyment. Ale zeby sie procesowac? W pierwszej chwili to mam takie przeswiadzcenie, ze wiekszosc chorob mija pomimo farmakoterapii, trzeba raczej przeczekac. Wiec takie mieszanie sie do warunkow szpitalnych jest takim troche trollowaniem, mieszaniem bez znajomosci realiow. Z drugiej strony jednak to co sie niekiedy wyrabia faktycznie uraga tzw. prawom czlowieka, godnosci itd.. Tez jestem ciekawa rozwoju wypadkow, chociaz.. Szwecja jest w awangardzie jesli chodzi o prawa czlowieka, wiadomo. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witam majowo. 28.05.09, 23:18 > W tamtej sytytuacji musial interweniowac wydzial, profesorowie, > musieli potwierdzac, ze to tylko taki eksperyment. Kafka, kawkowato sie zrobilo. Czuje ze zdrowy czlowiek moglby po pewnym czasie dostac prawdziwego obledu. Okolicznosci i chemia, wiecej nie trzeba. > > Ale zeby sie procesowac? Procesowac sie to obustronne dzialanie Anna bedzie miala sprawe karna o naruszenie porzadku, narazanie otoczenia na niebezpieczentwo, stawianie oporu sluzbom, uzycie przemocy w stosunku do pracownikow sluzby zdrowia + sprzeniewierzenie ... panstwowych srodkow finansowych przeznaczonych na sluzbe zdrowia. Gdyby byla chora to mialaby prawo, a jako zdrowa polamala sporo paragrafow. Ona zas zaprzecza uzyciu przemocy, to ja fizycznie powaznie pogwalcono, z reszta sie miedzy wierszami zgadza. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Witam majowo. 28.05.09, 23:54 > Gdyby byla chora to mialaby prawo /.../ Ale numer. To jest nawet intrygujace z punktu widzenia, jak z tego wybrnie sedzia i sad w ogole. Czasy sa takie, ze coraz wiecej osob ma zolte papiery. Ja sie niekiedy boje, tu takich sasiadow mam, co maja orzeczona niepoczytalnosc z powodu naduzywania alkoholu, i zdarza im sie agresja uliczna wywolana ... czym? .. jak to sie nazywa, jak sie ma omamy poalkoholowe?... delirium? Kiedys stalam sobie na przystanku, podszedl taki slynny menel i zaczal bluzgac i klac, bo "cos widzial" w tym miejscu, gdzie ja stalam. Zalezy z ktorej strony patrzec, zawsze jedna strona bedzie pozbawiona jakiegos prawa. On do choroby, ja do skutecznej interwencji policji, na przyklad. Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Witam majowo. 27.05.09, 10:48 Piękna burza była w nocy. I orzeźwiająca, bo teraz wreszcie jest czym oddychać. Dzień dobry. Lyliko, może masz za niskie ciśnienie. Kawusię drugą wypij Odpowiedz Link
edyta95 Re: Witam majowo. 27.05.09, 11:37 Ale się najadłam małosolnych,mmmmm. Nie ma to jak porządne śniadanie Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Witam majowo. 28.05.09, 15:13 Witam się nareszcie. Wizyta mojej teściowej dobiega końca, znajduje już nawet małe chwilki, na dopadnięcie do komputera. Bardzo ją lubię (teściową, znaczy się), ale czuję się cokolwiek porażona przez jej energię. Ona nie usiedzi 5 sekund, więc ja siłą rzeczy latam za nią. Jak wyjedzie siądę na kanapie i nie wstanę przez 3 dni Odpowiedz Link
migos Re: Witam majowo. 28.05.09, 20:47 dzień dobry. ponieważ jest to 199 post w tym wątku, zaraz zakładam nowy. No kto to widział takie długie wątki kleić... Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Witam majowo. 28.05.09, 20:58 Migos, wejdz w Ustawienia, Moje forum (tzn. twoje) --> wyglad --> struktura watku, i tam wybierz "od najnowszego". i bedzie wszystko jedno, czy watek ma 10 postow czy 199. jeszcze mozna dla wygody zaznaczyc, zeby pokazywalo od razu wszystkie posty w watku i juz nie ma nerwow, ze trzeba przewijac w nieskonczonosc. Odpowiedz Link
migos Re: Witam majowo. 28.05.09, 21:03 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Nie o to chodziło! chodziło o L I C Z B Ę... niniejszym spaskudziłem wątek postem nr 201. oddalam się [chwilowo] celem umartwiania jedznocześnie serdecznie zapraszam na nówkę sztukę nieśmiganą, wąteczek palce lizać Dzień dobry w czerwcu!!! Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Witam majowo. 28.05.09, 21:23 wydaje mi sie, ze nalezy pozwolic podomykac zaczete rozmowy. nie wiem, w czym to moglo przeszkadzac komus, kto tu nie pisal? grrr. Odpowiedz Link
lylika Re: Witam majowo. 28.05.09, 21:56 Ależ Migos pisze, tylko dość nieregularnie, ale napewno ma sprawozdania od Kocia, który też nieregularnie. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Witam majowo. 28.05.09, 23:46 > Ależ Migos pisze, tylko dość nieregularnie mialam na mysli TEN watek, ktory zechcial zartobliwie zamknac. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Witam majowo. 28.05.09, 23:14 Witam późnym majowym wieczorkiem Wczoraj się odchamiłam na koncercie kabaretu OT.TO I nadal jestem zakręcona. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Witam majowo. 28.05.09, 23:46 migos napisał: > [Ż A R T] > bez grrr niesmieszny. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Witam majowo. 29.05.09, 00:15 przepraszam, a kogo jeszcze wplatujesz w swoj "zart"? Odpowiedz Link