Dodaj do ulubionych

Dzień dobry w czerwcu

28.05.09, 20:49
Tytuł wątka przewrotny, boć maj jeszcze, ale to dla dobra ogółu.
Ogół zadowolony choć trochę swym dobrem?
Obserwuj wątek
    • edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 28.05.09, 21:02
      ja myślałam, że chciałeś być pierwszy. A Ty z jakimś dobrem
      wyskakujeszsmile
      • migos Re: Dzień dobry w czerwcu 28.05.09, 21:05
        taka praca. dla dobra ogółu... wchodzi w krew.
        • edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 28.05.09, 21:14
          nie martw się, może to się da uleczyć
          • migos Re: Dzień dobry w czerwcu 28.05.09, 21:24
            > nie martw się, może to się da uleczyć
            wiesz, nie chcę teraz zmieniać pracy tongue_out
            • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 28.05.09, 21:45
              > wiesz, nie chcę teraz zmieniać pracy tongue_out
              ...
              Rozumiem, prasa podała, że dostałeś potężną premię. Kto by chciał zmieniać. big_grin
    • asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 28.05.09, 21:18
      A nie mowilam, ze maj sie co roku dziko szybko konczy?? Najszybszy miesiac we
      wszechswiecie. I nie ma na to rady.
      • migos Re: Dzień dobry w czerwcu 28.05.09, 21:22
        a wiesz, mnie jakoś w tym roku wydawało się, że ma z 60 dni... może
        za dużo się działo.
        Poza tym koniec maja ma pewne plusy. Przestaną może wreszcie pylić
        topole...
        • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 28.05.09, 23:19
          migos napisał:

> a wiesz, mnie jakoś w tym roku wydawało się, że ma z 60 dni... może
          > za dużo się działo.
          > Poza tym koniec maja ma pewne plusy. Przestaną może wreszcie pylić
          > topole...
          Oj!ma plusy,może skończy się pech w mojej rodzinie bo jak narazie to najgorszy
          miesiąc,mam nadzieje,że skończy się wraz z końcem miesiąca.
          • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 07:01
            Hm, zmana wątku powitalnego nie wpłynęła, niestety, na poprawę
            pogody. W nocy waliło odgłosami i siekło deszczem, tetaz dalej dość
            ponuro. Mówię jej (pogodzie) wyraźnie: nawilżania na razie
            wystarczy, ma być cieplej. Z naciskiem mówię: dzień dobry!
            • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 08:32
              Sama już nie wiem gdzie się witać,nieważne zresztą gdzie,ważne jak,a ja witam
              wszystkich bardzo serdeczniesmile))
              W Lublinie od rana leje,zimno i mokro wiec witam Was jesienniesad((
              • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 09:15
                Ja dziękuję za taki czerwiec w maju. Leje, buro i ponuro. Witam.
                • papuga_ara Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 09:48
                  Ale przynajmniej się nawodni to, co ma się nawodnić. Bry berek.
                  • the_dzidka Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 12:02
                    Tylko że jest trochę za zimno. Gdyby do tego deszczu było ze 20
                    stopni, to wszystko by sie szybko ponaprawiało. A tak...
                • the_dzidka Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 12:04
                  > Ja dziękuję za taki czerwiec w maju. Leje, buro i ponuro. Witam.

Ja jestem biedna! Od wczoraj mam w domu nowiuśki rower. Jak się to
                  mówi - nówka sztuka funkiel, nieśmigany. I co? I se tylko popaczyć
                  na niego mogie!
                  Rower nówka sztuka wygląda tak:
                  www.activbike.pl/images/visionldsw09-768.jpg
                  • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 12:48
                    Jaki śliczny! A mnie wczoraj rower uszkodził pół pleców, jak go do
                    piwnicy znosiłam.
                  • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 16:02
                    Fajniusismile))
        • gabrielle Re: Dzień dobry w czerwcu 01.06.09, 11:03
          Topole to może przestaną pylić, ale zaczną pylić trawy. Będę więc pociągającą babą.
    • hortensja66 Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 11:09
      O! Już czerwiec!
      Dzień dobrysmile
      • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 11:28
        Dostałam od Dorki i muszę go Wam pokazać. smile

https://img41.imageshack.us/img41/6454/jezecek02.jpg
        • g0p0s Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 11:32
          Nie byłem na spotaniu kameralnym, ale mogę napisać co jeże mają
          między kolcami - pchły.
          Ten może jeszcze nie ma. Za to jakby dostał dżdżownicę, to by ją
          zassał jak spagetti smile
          • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 11:35
            Wygląda jak jeżokotek wink)))
            • edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 12:12
              Koleżanki mama przyniosła razu pewnego jeża do domu, taką kuleczkę.
              Położyła go na dywanie w pokju. Zwierzątko zaczęło się rozwijać z
              kuleczki i wtedy mnóstwo pcheł zaczęło z niego na ten dywan
              wyskakiwać smile
              • the_dzidka Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 12:21
                Heh, Pani Małgosia opowiadała, jak to kiedyś zaaresztowali Tuptusia,
                i jak szybko Tuptuś odzyskał wolność, kiedy zobaczyli, co mu sie
                rusza między kolcami. I w jakich ilościach.
    • hortensja66 Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 12:33
      Ten iglasty żyjaczek jest cuuuudnysmile
      A pchły? Hm, czy jeżom da rady założyć obróżkę (taką p/pchła)? To byłby jakiś
      sposóbsmile
      • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 12:50
        Na ogon chyba. Bo gdzie on ma szyję?
        W ogóle - dzień dobry wszystkim. Przepraszam, że ostatnio się nie
        odzywam, roboty przed wyjazdem huk. Wczoraj pobiłam rekord póxnego
        chodzenia spać w dzień powszedni z perspektywą jutrzejszej wczesnej
        pobudki. 2.30. Ciekawe, kiedy padnę.
        • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 16:03
          Milusi jeżyksmile))
          • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 30.05.09, 08:25
            Tak sobie, własciwie może być. Zaraz zanurzam się w lasy...
            Dzień dobry!
            • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 30.05.09, 09:40
              Witam Memłono.
            • bbbzyta Re: Dzień dobry w czerwcu 30.05.09, 09:53
              Witam szanownych smile Niedługo oddalam się na Piknik Naukowy, więc zapraszam warszawską sekcję: parasole w dłoń, alleluja i do przodu!
              • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 30.05.09, 10:56
                Witam,taki sobie,dobre i złe z rana,wiec się wyrównało.
                • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 31.05.09, 08:18
                  Wstawać, szkoda dnia!
                  Pięęęęęęęękna, słoneczna, wycieczkowa pogoda!Cieeeeeeeeepło!!!!!!
                  Dzień dobry!
                  • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 31.05.09, 09:23
                    Fakt, pogoda od rana wycieczkowa. Prognozy były durne. Witam wszystkich. smile
                    • heniulaa Re: Dzień dobry w czerwcu 31.05.09, 12:37
                      A u mnie na Ochocie od rana leje skaramencko!
                    • heniulaa Re: Dzień dobry w czerwcu 31.05.09, 12:44
                      Właśnie podjęłam decyzję o zakupie kaloszy ew. mogą być płetwy.
                      Wiecie może gdzie można kupić? Kalosze mam na myśli. Najchętniej kolorowe smile
                      • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 31.05.09, 13:51
                        Nie całkiem durne były prognozy. Czarna chmura nas dopadła na cmentarzu. Lekko zmoczeni zdążyliśmy dobiec do samochdu. Wtedy rozpętała się nawałnica. Pioruny i ściana deszczu. Teraz się przejaśnia.
                        Kolorowe kalosze widziałam w sklepach dla dzieci.
                        • papuga_ara Re: Dzień dobry w czerwcu 31.05.09, 19:52
                          Witajcie! Myśmy dzisiaj zmokli w czasie spaceru, ale było to
                          zmoknięcie niejako 'wliczone w koszty', bo widzieliśmy, na co się
                          zanussi, a mimo to wyleźliśmy na trasę wink Przyodziani w
                          przeciwdeszczowe kurteczki w pewnym momencie poddaliśmy się i
                          przeczekaliśmy chwilę pod gzymsem, obserwując życie ulicy Freta, a
                          działo się sporo w tych strugach deszczu, od spokojnej konsumpcji
                          zamówionych dań w ogródkach pod parasolami z minami pt. 'a co mi tam
                          deszcz, pogoda jest w nas' po biegi z kościoła do auta, często z
                          dodatkowym balastem w postaci wózka dziecinnego z zawartością wink
                          Heniulaa! W sprawie kaloszy - zauważyłam, że wraca na nie
                          moda i wiele pań/dziewczyn/kobiet nosi w czasie deszczu, nawet do
                          eleganckich ubrań! Widziałam takie jedne brązowe, a'la kozaki,
                          bardzo fajnie w nich wyglądała ich właścicielka, a dzisiaj z kolei
                          inna pani szła sobie w ślicznych zielonych. Niestety tę ostatnią
                          widziałam przez okno, więc nie zapytałam, gdzie kupiła. Ale szanse
                          rosną, moda kaloszowo-gumowcowa wraca! smile
                          • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 31.05.09, 20:15
                            A u nas piękny letni dzień wycieczkowy! Ciepło, słonecznie, bosko!
                            Zamawiam podobną pogodę na najbliższe nadmorskie dni wink))
                            • kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 31.05.09, 20:29
                              Witam! Rano było piękne słońce, potem piękna nawałnica, a teraz całkiem pogodnie.
                              Piękne kalosze w różnych kolorach można kupić na Allegrosmile
                              • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 01.06.09, 08:43
                                Witam,od rana słoneczko świecismile))
                                • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 01.06.09, 09:24
                                  Cześć dzieciaki! Święto mamy. smile
                                  • eulalija Re: Dzień dobry w czerwcu 01.06.09, 10:20
                                    Ja już się nie poczuwam do świętowania dziśsad Coś mi wlazło w dolną
                                    część struny grzbietowej, bedę obchodzić dzień babci. A nie wiecie?
                                    Jest dzień prababci? Bo się dziś jak mumia egipska czujęsad

Ale witam.
                                    • asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 01.06.09, 10:26
                                      Był sobie idealny mężczyzna i idealna kobieta. Pewnego dnia spotkali się
                                      i zostali parą, a ze ich związek był idealny, pobrali się. Ślub był
                                      oczywiście idealny. A ich wspólne życie było naturalnie tak samo
                                      idealne. W zaśnieżony, wietrzny wieczór Wigilijny, ta idealna para
                                      jechała samochodem po krętej drodze, gdy nagle zauważyła kogoś na
                                      poboczu, kto prawdopodobnie złapał gumę. W związku z tym, ze byli
                                      idealną parą, zatrzymali się, żeby pomoc. To był Mikołaj z ogromnym
                                      worem prezentów. Nie chcąc rozczarować dzieci oczekujących na prezenty,
                                      idealna para zaprosiła Mikołaja, z ogromnym worem prezentów do swojego
                                      samochodu. I szybko zajęli się rozwożeniem upominków. Na nieszczęście
                                      coraz bardziej pogarszały się (i tak już ciężkie) warunki drogowe i
                                      niestety doszło do wypadku. Tylko jedna z tych trzech osób przeżyła.
                                      Kto?
                                      Zastanów się najpierw, a dopiero potem przejdź niżej ...

Przeżyła idealna kobieta. Ona była jedyną osobą, która naprawdę
                                      istnieje. Każdy wie, ze Mikołaja nie ma, a idealnego mężczyzny tym
                                      bardziej.

Dla kobiet ten e-mail tu się kończy!!!

Panowie proszę czytać dalej.

Jeśli Mikołaj nie istnieje i idealny mężczyzna tez nie, to za kierownicą
                                      musiała siedzieć idealna kobieta. Co wyjaśnia, dlaczego doszło do
                                      wypadku. A tak w ogóle jeśli jesteś kobietą i właśnie to czytasz
                                      (pomimo, że miałaś skończyć parę linijek wyżej), udowodniłaś cos
                                      jeszcze: KOBIETY NIGDY NIE ROBIĄ TEGO, CO IM SIĘ POWIE!!!

W 100 % przyłapana!wink

-----
                                      • groha Re: Dzień dobry w czerwcu 01.06.09, 11:15
                                        Dobre! Tylko nie pojmuję, jak mogło dojść do wypadku? wink
                                        • konopika Re: Dzień dobry w czerwcu 01.06.09, 11:48
                                          bardzo dobre, a do wypadku doszło z winy faceta siedzącego za kierownicą innego auta
    • eulalija Re: Dzień dobry w czerwcu 02.06.09, 08:07
      Padało, pada, chyba nadal będzie padać.
      Ciśnienie spada, głowę mam coraz większą i obawy mi rosną, że się z
      nią w drzwi nie zmieszczęsad
      Jeszcze jedna kawa?

Witam.
      • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 02.06.09, 08:33
        ...dobry,narazie przestało padać,nawet słonko nieśmiało wygląda zza chmur,mój
        łeb już nie mieści się w drzwiachsmile,kawa nie pomagasad
        • papuga_ara Re: Dzień dobry w czerwcu 02.06.09, 09:41
          Kawa musiała pomóc, bo nie miała innego wyjścia. Dzień dobry.
          Uszkodziłam sobie trochę żołądek trzema kubkami mocnej, zaparzanej z
          mielonej kawy i teraz w ramach oddziaływań dietetycznych wink
          przeszłam z powrotem na rozpuszczalną, bo jak piję tamtą, to mnie
          szczypie wink I co? I oto powiedziałam sobie: "papugo, słabsza kawa
          też musi cię postawić na nogi" i - zadziałało. Potęga umysłu, jak
          Boga kocham. Nie mojego, tylko naszego, ludzkiego.
          • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 03.06.09, 09:04
            Siemanko. smile
            • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 03.06.09, 10:18
              Dzień dobry. Popaduje.
              A nad morzem było piknie, róża kwitnie jak dzika, zabrałam ze sobą
              torbę efektów kwitnienia, idę kręcić konfiturę w malakserze wink))
              • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 03.06.09, 11:42
                Kiedy wreszcie będzie ciepło??? Ktoś jego wie?
                • kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 03.06.09, 13:51
                  Witam się.
                  Ależ pogoda, leje, wieje, głowa boli. Też chciałabym wiedzieć, kiedy będzie ciepło.
                  • gabrielle Re: Dzień dobry w czerwcu 03.06.09, 15:09
                    Mamunia donosi, że w pogodzie mówili, że tak fajowo ma być do niedzieli.
                    Nie mówili, co potem. Ja podejrzewam śnieg.
              • papuga_ara Re: Dzień dobry w czerwcu 03.06.09, 15:25
                ewa9717 napisała:

> Dzień dobry. Popaduje.
                > A nad morzem było piknie, róża kwitnie jak dzika, zabrałam ze sobą
                > torbę efektów kwitnienia, idę kręcić konfiturę w malakserze wink))

M n i a m!!! tongue_out
                • goonia Re: Dzień dobry w czerwcu 03.06.09, 16:25
                  Dzien dobry,
                  zimno i zimno, i pada,
                  ja chce na plaze!
                  • gabrielle Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 07:01
                    Dzień dobry!
                    Pora nieludzka. Tyle mojego, że słońce świeci i nie ma chmur. Wręcz rzadkość.
                    Udaję się zaraz po ostatni wpis przedegzaminacyjny. Po nim to już tylko rozpacz
                    czarna i zgrzytanie zębów, bo czeka mnie egzamin z prawa rzeczowego.
                    Buhuhu!
                    • eulalija Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 07:58
                      Nad Targówkiem też świeci.
                      Dasz sobie radę Gabrielle, dzielna dziewczynka jesteś i już z całą
                      pewnością masz wszystko wykute na blachę, mur, beton i co tam
                      jeszcze twardego? O! Diament!
                      Witam.
                      • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 08:06
                        Dzień dobry. U mnie też świeci, ale tylko w rzadkich dziurach między
                        chmurami.
                        • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 08:43
                          Dzień dobry z początkiem jesienisad,Zimno,mokro,brrr...
                          • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 09:45
                            Na Żoliborzu świeci. W słońcu 16 stopni. Po prostu upał. Witam.
                      • gabrielle Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 13:35
                        Dam radę. Co mam nie dać. Wyjścia nie mam.

Ostatniego wpisu nie mam, bo jaśnie oświecony pan architekt, który powinien dziś
                        przytaszczyć na wydział swój tyłek, stwierdził ,że przyjdzie w poniedziałek o
                        9:00. Nie rusza go to, że mamy wtedy egzamin. Kto by się tam przejmował studentem?
                        • edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 14:11
                          zagadka na początek dnia
                          kim jest mężczyzna ubrany w kraciastą koszulę
                          zdjęcie jest podpisane, ale spróbujcie zgadnąć nie czytając podpisu
                          wiadomosci.onet.pl/125762,21,13,pokaz.html
                          • kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 14:18
                            Dziędobry
                            Edyto, nie zgadłam, ale padłam jak przeczytałam kto tosmile)
                            Jestem pełna podziwu, bo mój małż zgadł od razu, spytałam zdumiona, jak poznał,
                            a on orzekł, że po wyrazie twarzy i rzeczywiście, miał rację.
                            • bbbzyta Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 14:30
                              Zgadłam! Zgadłam! Po krótkich rączkach!
                              A w ogóle dzińdybry.
                              W tym roku lato zostało odwołane, jak również inne cieplejsze pory.
                              ----
                              Oczywiście się wygłupiam.
                              • stara.gropa Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 14:33
                                > W tym roku lato zostało odwołane, jak również inne cieplejsze pory.

Pory na ciepło odwołane? Miały być na obiadsad
                                • bbbzyta Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 14:37
                                  No dobra, cieplejsze pory odszczekuję, zwłaszcza te na tyłku. Ha ha ha! (to jest tzw. śmiech sardoniczny, taki z odstępem)
                                  • stara.gropa Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 14:41
                                    Hi, hi, hi (to jest śmiech perlisty z dobrego dowcipu)
                                    • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 15:53
                                      Nie zgadłam. Nawet ujrzawszy podpis, wyraz oblicza i krótkie
                                      kończyny, nie do końca wierzę.
                                      • goonia Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 16:40
                                        Dzien dobry, slonko wreszcie sie pokazalo i nawet troche ciepelka daje.
                                        • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 05.06.09, 10:20
                                          W czerwcu? Jak to jest czerwiec, to ja jestem chiński cysorz. tongue_out
    • hortensja66 Re: Dzień dobry w czerwcu 05.06.09, 10:29
      Dzień dobry.
      Melduję, że żyję, zaglądam tu, podczytuję. Nie mam tylko natchnienia na dłuższe
      bywanie i pogaduszki. No jakiś taki splin mnie dorwał i trzyma... Ale to minie i
      wrócęsmile
      • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 05.06.09, 11:10
        Do odwłoka z takim czerwcem! Zaraz też mnie jakieś sleeny wezmą albo
        inna cholera, że o dżumie, śwince i tyfusie nie wspomnę!!!!!
        • goonia Re: Dzień dobry w czerwcu 05.06.09, 17:48
          Dzisiaj ma byc oszalamiajaco piekna pogoda, slonce i 21 stopni, jutro nieco
          gorzej a w niedziele 17 i deszcz. Mezu zarzadzil wyjazd na dzialke, a na dzialce
          ma byc 16 i 13, no i deszcz! Za co ja sie pytam? czy to nie mozna sobie
          posiedziec w domu i poogladac deszcz przez okno?
          Milego weekendu.
          • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 05.06.09, 20:07
            Jestem wspaniaławink))Przeczytałam wszystkie wątki,napisałam w kilku,a na koniec
            się witambig_grin,cóż ponoć lepiej późno,niż wcale,zatem witam serdeczniesmile
            • eulalija Re: Dzień dobry w czerwcu 05.06.09, 23:32
              A czy to istotne z której strony oglądasz tort?
              Zawsze okrągły jestsmile

Jeszcze nie wszystko przeczytałam ale już coś napisałam.

I mroźnie się witam. Kurczę, mam wrażenie, że w lutym było cieplejsmile
              • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 06.06.09, 07:11
                Coś mnie obudziło bladym świtem, nawet sie jednak wkurzyć nie
                zdązyłam, bo nieba lazur, słońce wali z całej siły. Nareszcie!
                Dzień dobry!!!!!!!!
                • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 06.06.09, 09:20
                  Pospało się dzisiaj dłużej, bo nocna wycieczka była. Tunel średnicowy się oglądało. Dzień dobry. smile
                  • edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 06.06.09, 09:30
                    Zmęczona jestem po całym tygodniu pracy. Idę sobie pofikać, wrócę
                    wieczorem. Miłej soboty Towarzystwu życzę smile
                    • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 06.06.09, 15:05
                      Milutkiego popołudnia i wieczorkusmile
                      • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 07.06.09, 08:01
                        Po jednym dniu lata znów jesień...
                        Kawa w łóżku na dzień dobry?
                        • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 07.06.09, 09:27
                          Bry.
                          • konopika Re: Dzień dobry w czerwcu 07.06.09, 10:55
                            Serdecznie witam z samego rana.
                        • bbbzyta Re: Dzień dobry w czerwcu 07.06.09, 11:56
                          Dzieńdobry smile Cicho, głucho, nic się nie dzieje, to macie:
                          pythonline.com/
                          Można poćwiczyć robienie głupich kroków. Wzięłam sobie rycerza z kurczakiem. Wywijał, aż miło, ale do przodu nie chciał za nic!
                          • kocio_pierzaczek Pozdrawiamy z Kołobrzegu 07.06.09, 13:03
                            W tym momencie deszczowego. Przynajmniej przestało wiać i jest dość
                            ciepło. Oraz udało się podpiąć do sieci bezprzewodowej Sanepidu -
                            podziękowania dla tej instytucji za zasięg i siłę sygnału. Ściskamy
                            wylewnie - Kocio z Migosem i Puchatkiem.
                            • lylika Re: Pozdrawiamy z Kołobrzegu 07.06.09, 13:41
                              Dziękujemy za uściski i ściskamy nawzajem. Całusy. smile
                            • szkorbut.pl Re: Pozdrawiamy z Kołobrzegu 07.06.09, 13:48
                              To ciekawe, z tym Sanepidem za free. A jeśli to ogólnokrajowa epidem-ia?
                              Mielibyśmy wtedy prosty pomysł na wycieczkę dla nałogowych internautów: Śladami
                              Sanepidu...

Pozdrówcie Kołobrzeg (i Mamuśkę)! wink
                              • ewa9717 Re: Pozdrawiamy z Kołobrzegu 07.06.09, 14:03
                                Ależ, Kociu, żeglarską pogodę macie, brrrr! Tyle ze w powietrzu
                                ten jod(T). 23 oczywiscie smile))
                                • cytrynka6543 Pozdrawiam po powrocie. 07.06.09, 23:06
                                  Witam się. Zaraz zacznę czytać zaległości,niech mi tylko ktoś
                                  wyjaśni dlaczego nie ma udogodnień typu kursywa,podkreślenia,tłuste
                                  litery,itp.? Mam jeszcze i inne pytania(głównie techniczne),ale to
                                  gdzie indziej. Buziaczki dla wszystkich! CMOK,CMOK
                                  • eulalija Re: Pozdrawiam po powrocie. 07.06.09, 23:10
                                    Coś sobie pewnie wyłączyłaś w ustawieniach, chociaż całkiem nie wiem
                                    jak Ci się to udało, ja próbowałam to ścierwo wyrzucić, bo wymaga
                                    chwili przeczekania, żeby się kursor we właściwym miejscu ustawił i
                                    niczego nie grubił, kursił i podkreślał.

Witaj i pisz jak było w Chorwacji!
                                  • lylika Re: Pozdrawiam po powrocie. 07.06.09, 23:10
                                    Witaj, czytaj i o drogę pytaj. Odpowiemy na każde pytanie. smile Miło Cię widzieć. Opaliłaś się?
                                    • ewa9717 Re: Pozdrawiam po powrocie. 08.06.09, 07:58
                                      Sino.
                                      Reumatyzmu się można nabawić.
                                      Bry.
                                      • ter.eska Re: Pozdrawiam po powrocie. 08.06.09, 08:18
                                        Dzień dobry,wreszcie cieplutkosmile))
                                        W sobotę w nocy solidna burza,trza było wyłączyć kompa,a wczoraj okazało się,że
                                        neta szlag trafił,na szczęście dziś już działa.
                                        • eulalija Re: Pozdrawiam po powrocie. 08.06.09, 08:21
                                          Na Targówku słonecznie. Ale coś się snuje, pewnie będzie padać bo
                                          sąsiadka ma zamiar myć oknasmile
                                          Witam.
                                          • lylika Re: Pozdrawiam po powrocie. 08.06.09, 09:57
                                            Dzińdybry.
                                            • ewa9717 Re: Pozdrawiam po powrocie. 09.06.09, 08:18
                                              Dzień dobry. Z pewną taką nieśmiałością patrzę w okno i myślę, że
                                              może jednak będzie lato...
                                              • lylika Re: Pozdrawiam po powrocie. 09.06.09, 10:27
                                                Jest dobrze. Świeci i grzeje. Witam. smile
    • groha Re: Dzień dobry w czerwcu 09.06.09, 10:49
      Jest bardzo dobrze: kwitną jaśminy. A także maki, chabry i kąkole. Aha, Kaczor
      Donald obchodzi dzisiaj 75 urodziny. Prognoza dla antyupałowców: po Bożym Ciele
      zima się ściele. Prognoza dla upałowców: lato, lato, lato czeka. Razem z latem
      czeka rzeka. Oraz las. Pogłowie kleszczy - dość wysokie. Dzień dobry wszystkim!
      • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 09.06.09, 10:54
        Witam,witam,czy bedzie dobry,to sie okaze wieczorkiemwink
        • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 07:31
          Znowu piękny ranek, ale chodniki jeszcze mokrawe, widać padało
          niedawno. Madra mapa mi mówi, że i kole 15,00 może lekko popadać.
          Moze by się na trochę wstrzymało, już wystarczy.
          Dzień dobry.
          • eulalija Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 08:20
            Nad Targówkiem coś się zaczyna snuć. Jest trochę wiatru, ale ogólnie
            duszno.
            Ter.eska, dziś w Lublinie ma być 28 Celsjuszków. Cieszysz się?
            Edyta, jak wyniki Młodego?
            Witam.
            • edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 08:51
              witam
              na wyniki ciągle czekamy, inne województwa już mają, tylko
              mazowieckie nie, loguję się tam co chwila i nic, zaraz pęknę
              • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 09:11
                Dzień dobry. Miłego, długiego łykiędu.
                • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 09:19
                  Edyta, my też jeszcze nie mamy i się dusimy z emocji wink))
                  • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 09:55
                    Dajcie znać jak tylko się dowiecie.
                    • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 12:07
                      Ha, my się dowiemy dopiero w poniedziałek, bo dziś już dziecko po
                      lekcjach, a szkoła do strony kur(w)atorium z wynikami nie może się
                      dobrać.
                      • edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 13:11
                        polski 39, matma 41, do wybranej szkoły się dostanie, ale
                        przeszczęśliwa nie jestem. O polski się nie czepiam, ale matma
                        łatwa dla niego była podobno
                        • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 13:18
                          O matmę też się nie czepiaj! 41 na tle polskiej sredniej z mat.-
                          przyr. to świetny wynik. A ja poczekam do poniedziałku. Moja idolka
                          też mówiła, że matmę to z palcem w bucie... wink))
                          • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 20:40
                            Dobry wieczór,burza dziś nawiedziła Lublinsad
                        • eulalija Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 23:20
                          A jaka była możliwa maksymalna liczba punktów za matematykę?
                          Bo może Ty się jednak czepiasz???
                          • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 11.06.09, 00:18
                            Ze wszystkiego maksymalnie jest 50, srednia krajowa z mat.-przyr. to
                            kole 25. Czepia się wink))
                            • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 11.06.09, 08:53
                              Na razie pięęęęękny dzień, więc za trochę, po kawie, na jakie
                              zielone łono. Mądra mapa mówi, że opady dopiero mocno po południu.
                              Dzień dobry!
                              • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 11.06.09, 10:24
                                Dzień dobrysmile,narazie chmurnawo i dusznosad,chyba będą kolejne burze,a wczoraj
                                cale popołudnie warczałosad((
                                • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 11.06.09, 10:44
                                  Witam świątecznie. smile
                                  • kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 11.06.09, 11:56
                                    Dzień Dobry. Miłego dniasmile
                                    • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 11.06.09, 13:43
                                      Pogody starczyło na zebranie witamin z działki.
                                      Co to za lato?
                                      Do bani ;-(((
                                      • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 11.06.09, 14:20
                                        W Warszawie słonecznie. W ogrodzie róże szaleją. smile

https://img37.imageshack.us/img37/8552/090611swieto044.jpg
                                        https://img37.imageshack.us/img37/1917/090611swieto022.jpg
                                        https://img37.imageshack.us/img37/646/090611swieto024.jpg
                                        https://img37.imageshack.us/img37/308/090611swieto013.jpg
                                        https://img37.imageshack.us/img37/9600/090611swieto039.jpg
                                        • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w czerwcu 11.06.09, 16:11
                                          Tym razem łączność mam na miejscu. Cieplutko pozdrawiam z
                                          cieplutkiego piasku. Wczoraj było pierwsze pływanko. Sunę na
                                          śledzika.
                                          • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 11.06.09, 16:19
                                            Smacznego, brrrr....
                                            Lyliko, a jak konkretnie na imię tym różom na najdolniejszym zdjęciu?
                                            • goonia Re: Dzień dobry w czerwcu 11.06.09, 17:04
                                              Witam i na nos padam.
                                              Lyliko roze przepiekne. Zebym i ja miala reke do kwiatkow..... ehhhh
                            • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 14:18
                              No to się pochwalę, bo mogę pęknąć: human:45, mat.-przyr.:50,
                              angol:47. Oj, nie skończy mi się na imieninowo- romowym toascie wink))
                              • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 14:57
                                Gratulacje!!! Geniusza masz pod dachem.
    • hortensja66 Re: Dzień dobry w czerwcu 12.06.09, 06:38
      Dzień dobry.
      Myślałam, że mnie depresja łapała a to choróbsko jakieś tam było. Po domowym
      leczonku (łącznie z bańkami) doszłam do wniosku, że jednak antybiotyki to dobry
      wynalazeksmile
      A pogoda dzisiaj cudna.
      • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 12.06.09, 07:19
        U nas też listopad. Myślałam, że tu będę sama straszyć o tej porze,
        a tymczasem...
        A ja protwpołożnie: antybiotykom mówię NIE! (Jak długo mogę, rzecz
        jasna).
    • hortensja66 Re: Dzień dobry w czerwcu 12.06.09, 07:41
      Toteż ja właśnie też tak chciałam, ale okazuje się że homeopatia i babcine
      sposoby na mnie nie działają.
      • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 12.06.09, 08:14
        Oj!Ja też antybiotykom i lekarzom mówię zdecydowanie NIE!!!
        Witam tak wczesnojesiennie:chmury,chłodno,ale narazie nie pada.
        • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 12.06.09, 09:28
          Dzień Skafandra. smile
          Porzeczki zaraz dojrzeją. Czas nastawić ratafię.

https://img193.imageshack.us/img193/3404/090611swieto011.jpg
          • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 12.06.09, 11:37
            szefowo,czy Ty musisz ciągle robić smakawink
            • dorka_31 Re: Dzień dobry w czerwcu 12.06.09, 12:37
              Witam!
              A wiecie, że już są jagody w lesie:

https://img30.imageshack.us/img30/1787/jagoda.jpg
              • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 13.06.09, 08:37
                Dzień dobry. Już po śniadaniu?

https://img526.imageshack.us/img526/8235/090612skafander009.jpg
                • kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 13.06.09, 13:30
                  Jesienią nabyłam różę, która miała kwitnąć na bardzo ciemne bordo, niemalże na czarno. Róża zawitła, witam się więc z Wami moją bordową (hy hy) różąsmile
                  https://img30.imageshack.us/img30/1301/1106ramm.jpg
                  • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 13.06.09, 13:39
                    Nic nie szkodzi. Jest prześliczna.
                  • bbbzyta Re: Dzień dobry w czerwcu 13.06.09, 19:00
                    Piękna! Przypomniał mi się krzak różany głównej bohaterki książki L.M. Montgomery (tej od Ani z Z.W.) pt. Błękitny Zamek, co to nie chciał kwitnąć, a jak go w końcu potraktowała nożycami, to dostał takiego popędu, że ho ho! To tylko tak a propos krnąbrnych roślinek wink
                    • kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 13.06.09, 19:14
                      Uroda ratuje tę różę, to fakt. Już jej prawie wybaczyłam brak odpowiedniego
                      koloru. Pocieszam się zresztą (trochę jak Polyanna), że jak się bardzo uprę to
                      zawsze mogę kwiaty zasuszyć i wtedy będą jak znalazł bordowewink
                      Bbbzytko, różę oczywiście potraktowałam sekatorem, co prawda nie wiem czy
                      prawidłowo, ale za to z zapałemwink
                      • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 14.06.09, 08:21
                        Bry. Ja stanowczo protestuję przeciwko takiej wiośnie. Deszcze i zimnice wynocha!
                        • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 14.06.09, 17:18
                          Dzień dobry! Wystarczyło wyjechać z domu, żeby się spotkać z dobrą
                          pogodą. Nad morzem całe dwa dni nie było deszczu, świeciło słońce,
                          no tylko wiatr mógłby słabiej łeb urywać.
                          • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 14.06.09, 20:24
                            Dobry wieczórsmile)).Wczoraj jak potrzebna była pogoda,to lało,dzis jak mi esio
                            rawno,to słońcesad
                            • asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 14.06.09, 20:48
                              pogoda pod psem, to ja sobie rozowego slonia wyobrazam:
                              https://www.vicke.be/img/elefant5/el051.gif
                              • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 08:23
                                Dzień dobrysmile,ale raczej w marcu(jak w garncu,deszcz,słońce,deszcz...).
                                • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 08:55
                                  A u mnie pięknie: słonecznie i ciepło!
                                  Dzień dobry!
                                  • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 09:26
                                    Witam jaśminowo.

https://img199.imageshack.us/img199/279/090614jasminum005.jpg
                                    • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 11:53
                                      Do Ewy. Na najdolniejszym jest Bonita.
                                      • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 13:07
                                        A dziękuję, bardzoż mi się ona podobuje, chyba nabądę.
                                        • kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 14:43
                                          Jaśmin piękny. Mój też zakwitł, ale z racji swoich mikrych rozmiarów ma 5
                                          kwiatków. Żeby go powąchać muszę klękać na chodniku. A niech się sąsiedzi
                                          dziwią, co mi tamwink
                                          • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 15:00
                                            ...Żeby go powąchać muszę klękać na chodniku.
                                            ...
                                            smile Ja do mojego muszę wspinać na palcach lub wręcz włazić na drabinę. smile

https://img29.imageshack.us/img29/126/090614jasminum023.jpg
                                            • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 15:10
                                              Geniuszkę wink)) Co do geniusza to przebierając z nerw nóżkami,
                                              czekamy końca czerwca, żeby się dokładnie tej dojrzałości na
                                              swiadectwie przyjrzeć, a potem znów nerwowo - no bo na efekty
                                              rekrutacji na studia budiem żdat`.
                                            • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 15:11
                                              Jeszcze bukiecik dla wszystkich. smile

https://img44.imageshack.us/img44/8481/090614jasminum022.jpg
                                              • eulalija Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 23:09
                                                Tiaaa, jaśminy poszalały, pachną ogłuszająco. I jeszcze zaczęła
                                                kwitnąć taka żywopłotowa, ni to kaszka jakaś ni to tawuła, ciort ją
                                                wi, ale też wali po nozdrzach.
                                            • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 15:11
                                              PS - też mam nadzieję, że mój jaśmin wzrostu siedzącego psa
                                              (młodzieńki on) też się w taką kopiel rozrosnie.
                                              • bbbzyta Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 15:33
                                                Próbuję wstawić swój balkon z ulubionym zestawem kwiatków:
                                                https://img145.imageshack.us/img145/5687/balkon1.jpg
                                                Nie wiem, co wyjdzie, bo "żaba" zrobiła mi glerię 8-)
                                                • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 15:37
                                                  Wszystko się udało. smile Kwiatki śliczne.
                                            • kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 18:11
                                              lylika napisała:

> ...Żeby go powąchać muszę klękać na chodniku.
                                              > ...
                                              > smile Ja do mojego muszę wspinać na palcach lub wręcz włazić na drabinę. smile
                                              >

widać jaśminowce lubią skrajności big_grin

BBBzyto, piękny masz kwietnik na balkonie. Czy to niebieskie, to moja ulubiona
                                              lobelia?
                                              • bbbzyta Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 13:01
                                                Yes yes yes!
    • hortensja66 Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 17:30
      Lyliko, patrzę na zdjęcie i normalnie czuję zapach jaśminu w pokojusmile
      I nie wiem co cudniejsze: kwiaty czy serweta pod nimi.
      • edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 16.06.09, 00:00
        ładny końcert na dwójce smile
        • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 16.06.09, 07:59
          Bry.
          • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 16.06.09, 08:16
            E, czemu tylko bry? Całkiem dobry na razie. Korzystają z braku
            opadów i kosza. Traktorkiem. Nic to, pokawimy i w ramach rekreacji
            udamy się z godnoscią na targ. We wtorki i w piątki targi w
            pipidówku wink))
            • kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 16.06.09, 14:07
              ewa9717 napisała:

> E, czemu tylko bry?

Może dlatego, że w W-wie dziś pogoda gorzej niż beznadziejna?
              W każdym razie witam się mając nadzieję, że lato jednak kiedyś nadejdzie.
              PS. Jak znam życie nadejdzie z temperaturami powyżej 30 stopni i też będę
              marudzić, że to za dużowink
              • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 16.06.09, 16:11
                Witam popołudniemsmile
                Nie powiem dzień dobry bo wszystko mogę o nim powiedzieć,ale nie to,że jest
                dobrysad.Zniknęła bez wieści moja pensja,z biura wyszła,do banku nie doszła(tak
                przynajmniej wszyscy twierdzą)sad((.
                Czy w naszym gronie jest jakiś detektyw?
                • heniulaa Re: Dzień dobry w czerwcu 16.06.09, 18:43
                  Kochana w tym miesiącu znikające pieniądze to norma smile na moje konto dotarły i
                  zniknęły tajemniczo...
                  • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 16.06.09, 18:59
                    Hm, stanowczo wolałabym je znikać osobiście po ich dotarciu na konto
                    niż wersję Tereski.
                • jotka13 Re: Dzień dobry w czerwcu 16.06.09, 19:04
                  ter.eska napisała:

> Czy w naszym gronie jest jakiś detektyw?

Oczywiście, Edytę musisz znaleźć wink
                  • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 16.06.09, 21:40
                    Ale Edyta zajęta pisaniem wizjisad
                    • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 08:09
                      Tylko ja nie śpię, by spać mógł ktoś?
                      Dzień dobry.
                      Lyliko, bardzo proszę o Twój przepis na klarowane masło, bo to
                      internetowe wyszło mi tak sobie.
                      • ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 08:15
                        DZIEń DOBRYsmile,JA NIE śPIę JUż OD 5.30.
                        • eulalija Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 08:20
                          Nad Targówkiem jeszcze pochmurno. Ale ponoć ma się przejaśniać. A w
                          czwartek ma być latosad(
                          Witam.
                          • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 08:36
                            A w
                            > czwartek ma być latosad(
                            ...
                            Przez cały dzień?
                            Cześć.
    • hortensja66 Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 11:26
      Dzień dobry.
      Plon wczorajszego wyjazdu do Gorzowa:
      1. córka zaliczyła ostatni egzamin i można rzec, że jest studentką drugiego rokusmile
      2. jakiś helmut, czy inny Adolf próbował swoim nowiutkim mercedesem skasować
      nasz samochódsad
      3. kupiłam sobie cudną piżamę przecenioną przeszło 50%, jest tak elegancka że
      chyba się do szpitala położę, bo inaczej to jak się nią pochwalićsmile
      I tak to się w życiu plecie jak w pogodzie. Raz smutno, raz wesoło. Grunt, że my
      cali i zdrowi, a samochód się wyklepie z ubezpieczenia Niemca.
      • bbbzyta Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 13:05
        Może jeszcze Germańca pozwać za straty moralne? Na pewno były! A fotka piżamki?
        Tymczasem grzecznie się witam ze wszystkimi i znikam nadrabiać różne zaległości, pa! smile
        • g0p0s Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 13:08
          Pewnie przyjechał ziemię nam odbierać.
          • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 13:27
            I może chciał Hortensji dziecię zgermanić!
    • hortensja66 Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 13:36
      Podejrzewam, że niemiaszek zbiera nasze złocisze, bo wyjeżdżał spod kantorusmile
      Niestety, zdjęcia piżamki nie będzie. Diabeł przykrył ogonem baterię do aparatu.
      Ładowała się ładnie i zniknęła. Czekam aż zgubie coś innego. Wtedy szukając
      nowej zguby na pewno znajdę baterię.
      • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 18.06.09, 07:59
        Gdzie! To! LatO!!!!!
        Bry.
        • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 18.06.09, 09:19
          Witam. Słonko nieśmiało błyska.
          • goonia Re: Dzień dobry w czerwcu 18.06.09, 17:16
            Bry.
            I tutaj lata nie masad(( Jeden dzien na szesc od biedy ujdzie. No niech to gesi.
            To ostatni likend przed remontem, i kurka znowu deszcz w prognozie. Oczywiscie
            jak sie zaczne remontowac, to beda upaly po 30 stopni.
            A jeszcze od poniedzialku strasza strajkiem smieciarzy i innych pracownikow
            sluzb miejskich, niestety policja od mandatow parkingowych nie strajkujesad

Dzien dobry wszystkim.
            • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 18.06.09, 17:53
              Gooniu, ryzykujesz!!!! Jeszcze trochę takiego doodwłocznego czerwca
              i po cichutku będziemy Ci zyczyć remontu jednym płynnym ciurkiem
              ciągnącego się do października wink))
              • goonia Re: Dzień dobry w czerwcu 18.06.09, 18:28
                Ewo, przypuszczam, ze remontowac sie bede baardzo dlugo, zatem niech Wam bedzie
                moja strata i ladna pogodasmile)
    • 36krzysiek Re: Dzień dobry w czerwcu 18.06.09, 19:27
      Pozdrowienia z Zaczarowanego Tarasu przesyła Baron
      img168.imageshack.us/img168/7864/pozdr.jpg
      • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 18.06.09, 21:00
        Baronie, bardzo ładne petunie. Lubię ten kolor, może dlatego, że lubiła go moja mama. Ale żeby ten wąski balkonik nazywać tarasem (sama taki mam), to gruba przesada.wink
        • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 19.06.09, 08:49
          Bry.
          • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 19.06.09, 09:43
            Dzień dobry. Komunikat specjalny dla Eulalijskiej i Starej.gropy:
            To tylko dzisiaj ciepło i prawie pogodnie. Jutro deszcz i 15 stopni.
            • goonia Re: Dzień dobry w czerwcu 19.06.09, 16:07
              Skad wiesz? tongue_out no wypisz wymaluj to samosad
              Milego weekendowania.
              • asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 19.06.09, 18:14
                U nas midsommar czyli wianki.
                Swieto znaczy latania ze sledziem i sznapsem aby sie schronic przed ulewami.
                Jedna za druga, nieustepliwe cholery.
                Wszystko sie ladnie podlalo, samochody umyte, okna tez, bo ladnie zacinalo.
                • kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 19.06.09, 18:17
                  U mnie cały dzień zanosiło się na deszcz, a teraz leeeje jak z cebra. Jutro też
                  ma lać. I zimno. Oszczędzam dzięki tej pogodzie na wodzie do podlewania ogródka,
                  ale za to idzie mi drewno kominkowe, czego w czerwcu też nie przewidywałamwink
                  • asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 19.06.09, 18:22
                    ludzie, obowiazkowy film folklorystyczny, jak co roku prezentuje, bo bez niego
                    swietowanie najkrotszej nocy w roku, niewazne.
                    www.youtube.com/watch?v=Lbh3uAZ4WUM
                    • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 19.06.09, 18:37
                      Jeszcze taniec i śpiew na Midsommar. Jakoś swojsko brzmi. smile
                      www.youtube.com/watch?v=5wdpdxY8Y3Y&feature=related
                      • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 09:02
                        Nie może być! Czyżby miało dziś nie padać?
                        Dzień dobry!
                        • szkorbut.pl Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 09:13
                          Niech padnie. Jakaś szóstka w totka najlepiej! wink

Dzień obydobry!
                          • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 09:24
                            Na razie nie dałam jej szansy, nie zagrałam...
                            • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 09:35
                              Nad Warszawą niebo wisi. Wczoraj miało nie padać a padało ze trzy godziny. Begonie na balkonie podlałam raz, po posadzeniu. Cały czas deszcz mnie wyręcza. Dzień dobry.

https://img32.imageshack.us/img32/5301/090620sobota003.jpg
                              • edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 11:07
                                Wróciłam od fryzjera, teraz śniadanko, kawa i tort. Miłego dnia
                                wszystkim
                                • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 11:18
                                  Jeśli Edyta rano leci do fryzjera, a na śniadanie je tort, to musi mieć chyba urodziny. Zgadłam?
                                  • edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 11:25
                                    Syncio miał urodziny wczoraj. A teraz sobie pojadę na zakupy
                                    ciuchowesmile
                                    • groha Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 11:57
                                      Pięknego, czerwcowego dnia, udanych zakupów, weekendu, wakacji, życia i w ogóle,
                                      mili Szanowni. Niech Wam nawet ulewa śpiewa.
                                      A tu prognoza pogody na nadchodzące lato:
                                      www.youtube.com/watch?v=7CT9YkoGepM
                                      wink
                                      • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 12:16
                                        U mnie już typowo, czyli dyscyk przeleciał.
    • hortensja66 Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 11:44
      Dzień dobry.
      Odradziłam córze wyjazd nad jezioro, bo przecież cały weekend miał być
      zapamulony. A tu drugi dzień słońce króluje na niebie. Chyba czas przestać
      wierzyć w prognozy.
      • aganoreg Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 14:07
        Dzien dobry.
        U mnie pochmurno, od paru dni zimno. Narobiliscie mi apetytu na bob, a tutaj
        hibernatus wystepuje w postaci malusienkich kulek. Mimo to nabylam. Nie
        gotowalam jeszcze, to nie wiem - moze on z tych samoobierajacych sie?

Pozdrawiam!
        • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 19:01
          Ha, po tym przelocie porannym dzień całkiem dorzeczny i plenerowy
          się zrobił.
          • asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 19:45
            A ja mam okropnie niestrukturalne zycie. Mielismy midsommar spedzic cichutko
            sami,malz i ja, a tu znienacka cala dzieciarnia zjawila sie z korowodem swity.
            Skacowane w miare. Jak pogonic ukochana mlodziez w diably?
            Ale nudno nie jest, niech to cholera.
            • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 21:08
              To kiedy wreszcie jest ten Midsommar? Dwa dni przed najkrótszą nocą?
              • asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 21:18
                wczoraj wigilia, dzis midsommar. To nie jest astronomiczna prawda, chodzi o to
                aby ludzie mieli wolny piatek + weekend, tak dla zdrowia i oddechu.
                Astonomicznie to jakos w poniedzialek wypadnie, chyba sprawdze bo nie wiem.
                • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 21:54
                  Aha!
                  Bo w Polszcze, to popojutrze Sobótka, czyli wigilia Świętego Jana.
                  • asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 22:13
                    A u nas dluuuugi kraj, wiec na kole podbiegunowym to najkrotsza noc wypada 21/22
                    czerwca potem wyzej wcale slonce nie zachodzi.
                    Tak czy siak my od wczoraj swietujemy små grodor ...uakka uakkka i tak dalej.
                    Dzis juz tak nie leje jak wczoraj lalo.
                    Ludziska kaca lecza az milo popatrzec, a ja jak ten pigelin , zdrowiuska znaczy smile
                    • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 22:33
                      a ja jak ten pigelin , zdrowiuska znaczy
                      ...
                      Nie uczestniczyłaś? Łomatko, ja bym nie wytrzymała. smile
                      • asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 22:42
                        Uczestniczylam tak madrze, ze glowa nie boli.
                        Ja chyba madrzeje na stare lata, czyco. To jest najbardziej pijne swieto do
                        swietowania, a ja lubie zawsze na odwrot.
                        • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 22:50
                          Mądrze Asiu czynisz, mądrze. Mam się czego uczyć od Ciebie. Całuski...
                          • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 21.06.09, 07:01
                            Już myślałam, że mnie jaskółki w tym roku ominą, ale nie! I nie dość
                            że spóźnione, to jeszcze pyskate jakieś, tak darły dzioby przy
                            sypialnianym oknie, że w niedzielę!!!!!!!! wstałam przed siódmą!
                            Ale za to - wbrew prognozom - na zewnątrz całkiem, całkiem.
                            Dzień dobry!
                            • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 21.06.09, 09:54
                              Słonecznie witam i miłej niedzieli życzę. smile
                              • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 21.06.09, 12:03
                                U mnie już normalnie, czyli pada...
                                • asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 21.06.09, 12:05
                                  Czesc
                                  https://www.vicke.be/img/kvinna2/gum296.gif
                                  • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w czerwcu 21.06.09, 18:04
                                    Dzień dobry wszystkim. Stęskniłam się za wami. Ile zaległości
                                    wątkowych do nadrobienia!
                                    • cytrynka6543 Re: Dzień dobry w czerwcu 21.06.09, 18:06
                                      Witaj Kociu z Drużyną! Miło Was widzieć! Buziaczki na powitanie!
                                      • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 21.06.09, 18:50
                                        Cześć Kociu. Wasza kartka wisi na Picasie. Przyszła akurat w dniu spotkania.
                                        • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 22.06.09, 07:12
                                          Tylko to za oknem wygląda na właściwą porę roku, więc wstaję bladym
                                          świtem, coby se choć popatrzyć na lato...
                                          Dzień dobry.
                                          • lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 22.06.09, 09:14
                                            Jakie lato? Brudna ściera i 12 stopni. Brrr...
                                            • stara.gropa Re: Dzień dobry w czerwcu 22.06.09, 10:51
                                              Maruda marudę marudą pogania. Piękny dzień dziś. Humor mi dopisuje,
                                              bo odkryłam blisko mojego domu antykwariat, w którym wszystkie
                                              książki są po 3 zł. Idę tam dzisiaj. Z tragarzami smile
                                              • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 22.06.09, 12:58
                                                Jkbyś zobaczyła tę "Jane" ("Rózaniec wspomnień") Frances Barclay...
                                                A co do pogody: dziesiąta minęła i nie padało, więc wybrałam się na
                                                zakupowy obchód pipidówka, bo mi drylownica niezbędnie do życia
                                                potrzebna. No i własnie wróciłam przemoczona doodwłocznie wink
                                                • stara.gropa Re: Dzień dobry w czerwcu 22.06.09, 13:06
                                                  Co wtedy, kupić?
                                                  • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 22.06.09, 13:15
                                                    Jasne!!!!!! Prawie za każdą cenę!
                                                  • stara.gropa Re: Dzień dobry w czerwcu 22.06.09, 13:24
                                                    Cena ustalona - 3 zł. Ale jak tak, to słono policzę za drogę smile
                                                  • ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 22.06.09, 13:27
                                                    wink))
                                                  • heniulaa Re: Dzień dobry w czerwcu 22.06.09, 16:45
                                                    Bry
                                                  • bbbzyta Re: Dzień dobry w czerwcu 22.06.09, 16:55
                                                    Oj, żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce! Witam całe TWCh. Może jutro zagrać w totolotka, a potem już tylko opływać?
                                              • heniulaa Re: Dzień dobry w czerwcu 22.06.09, 17:01
                                                Gropo kochana gdzie ten antykwariat???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka