migos 28.05.09, 20:49 Tytuł wątka przewrotny, boć maj jeszcze, ale to dla dobra ogółu. Ogół zadowolony choć trochę swym dobrem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 28.05.09, 21:02 ja myślałam, że chciałeś być pierwszy. A Ty z jakimś dobrem wyskakujesz Odpowiedz Link
migos Re: Dzień dobry w czerwcu 28.05.09, 21:05 taka praca. dla dobra ogółu... wchodzi w krew. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 28.05.09, 21:14 nie martw się, może to się da uleczyć Odpowiedz Link
migos Re: Dzień dobry w czerwcu 28.05.09, 21:24 > nie martw się, może to się da uleczyć wiesz, nie chcę teraz zmieniać pracy Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 28.05.09, 21:45 > wiesz, nie chcę teraz zmieniać pracy ... Rozumiem, prasa podała, że dostałeś potężną premię. Kto by chciał zmieniać. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 28.05.09, 21:18 A nie mowilam, ze maj sie co roku dziko szybko konczy?? Najszybszy miesiac we wszechswiecie. I nie ma na to rady. Odpowiedz Link
migos Re: Dzień dobry w czerwcu 28.05.09, 21:22 a wiesz, mnie jakoś w tym roku wydawało się, że ma z 60 dni... może za dużo się działo. Poza tym koniec maja ma pewne plusy. Przestaną może wreszcie pylić topole... Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 28.05.09, 23:19 migos napisał: > a wiesz, mnie jakoś w tym roku wydawało się, że ma z 60 dni... może > za dużo się działo. > Poza tym koniec maja ma pewne plusy. Przestaną może wreszcie pylić > topole... Oj!ma plusy,może skończy się pech w mojej rodzinie bo jak narazie to najgorszy miesiąc,mam nadzieje,że skończy się wraz z końcem miesiąca. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 07:01 Hm, zmana wątku powitalnego nie wpłynęła, niestety, na poprawę pogody. W nocy waliło odgłosami i siekło deszczem, tetaz dalej dość ponuro. Mówię jej (pogodzie) wyraźnie: nawilżania na razie wystarczy, ma być cieplej. Z naciskiem mówię: dzień dobry! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 08:32 Sama już nie wiem gdzie się witać,nieważne zresztą gdzie,ważne jak,a ja witam wszystkich bardzo serdecznie)) W Lublinie od rana leje,zimno i mokro wiec witam Was jesiennie(( Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 09:15 Ja dziękuję za taki czerwiec w maju. Leje, buro i ponuro. Witam. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 09:48 Ale przynajmniej się nawodni to, co ma się nawodnić. Bry berek. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 12:02 Tylko że jest trochę za zimno. Gdyby do tego deszczu było ze 20 stopni, to wszystko by sie szybko ponaprawiało. A tak... Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 12:04 > Ja dziękuję za taki czerwiec w maju. Leje, buro i ponuro. Witam. Ja jestem biedna! Od wczoraj mam w domu nowiuśki rower. Jak się to mówi - nówka sztuka funkiel, nieśmigany. I co? I se tylko popaczyć na niego mogie! Rower nówka sztuka wygląda tak: www.activbike.pl/images/visionldsw09-768.jpg Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 12:48 Jaki śliczny! A mnie wczoraj rower uszkodził pół pleców, jak go do piwnicy znosiłam. Odpowiedz Link
gabrielle Re: Dzień dobry w czerwcu 01.06.09, 11:03 Topole to może przestaną pylić, ale zaczną pylić trawy. Będę więc pociągającą babą. Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 11:28 Dostałam od Dorki i muszę go Wam pokazać. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 11:32 Nie byłem na spotaniu kameralnym, ale mogę napisać co jeże mają między kolcami - pchły. Ten może jeszcze nie ma. Za to jakby dostał dżdżownicę, to by ją zassał jak spagetti Odpowiedz Link
edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 12:12 Koleżanki mama przyniosła razu pewnego jeża do domu, taką kuleczkę. Położyła go na dywanie w pokju. Zwierzątko zaczęło się rozwijać z kuleczki i wtedy mnóstwo pcheł zaczęło z niego na ten dywan wyskakiwać Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 12:21 Heh, Pani Małgosia opowiadała, jak to kiedyś zaaresztowali Tuptusia, i jak szybko Tuptuś odzyskał wolność, kiedy zobaczyli, co mu sie rusza między kolcami. I w jakich ilościach. Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 12:33 Ten iglasty żyjaczek jest cuuuudny A pchły? Hm, czy jeżom da rady założyć obróżkę (taką p/pchła)? To byłby jakiś sposób Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w czerwcu 29.05.09, 12:50 Na ogon chyba. Bo gdzie on ma szyję? W ogóle - dzień dobry wszystkim. Przepraszam, że ostatnio się nie odzywam, roboty przed wyjazdem huk. Wczoraj pobiłam rekord póxnego chodzenia spać w dzień powszedni z perspektywą jutrzejszej wczesnej pobudki. 2.30. Ciekawe, kiedy padnę. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 30.05.09, 08:25 Tak sobie, własciwie może być. Zaraz zanurzam się w lasy... Dzień dobry! Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Dzień dobry w czerwcu 30.05.09, 09:53 Witam szanownych Niedługo oddalam się na Piknik Naukowy, więc zapraszam warszawską sekcję: parasole w dłoń, alleluja i do przodu! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 30.05.09, 10:56 Witam,taki sobie,dobre i złe z rana,wiec się wyrównało. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 31.05.09, 08:18 Wstawać, szkoda dnia! Pięęęęęęęękna, słoneczna, wycieczkowa pogoda!Cieeeeeeeeepło!!!!!! Dzień dobry! Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 31.05.09, 09:23 Fakt, pogoda od rana wycieczkowa. Prognozy były durne. Witam wszystkich. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Dzień dobry w czerwcu 31.05.09, 12:37 A u mnie na Ochocie od rana leje skaramencko! Odpowiedz Link
heniulaa Re: Dzień dobry w czerwcu 31.05.09, 12:44 Właśnie podjęłam decyzję o zakupie kaloszy ew. mogą być płetwy. Wiecie może gdzie można kupić? Kalosze mam na myśli. Najchętniej kolorowe Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 31.05.09, 13:51 Nie całkiem durne były prognozy. Czarna chmura nas dopadła na cmentarzu. Lekko zmoczeni zdążyliśmy dobiec do samochdu. Wtedy rozpętała się nawałnica. Pioruny i ściana deszczu. Teraz się przejaśnia. Kolorowe kalosze widziałam w sklepach dla dzieci. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Dzień dobry w czerwcu 31.05.09, 19:52 Witajcie! Myśmy dzisiaj zmokli w czasie spaceru, ale było to zmoknięcie niejako 'wliczone w koszty', bo widzieliśmy, na co się zanussi, a mimo to wyleźliśmy na trasę Przyodziani w przeciwdeszczowe kurteczki w pewnym momencie poddaliśmy się i przeczekaliśmy chwilę pod gzymsem, obserwując życie ulicy Freta, a działo się sporo w tych strugach deszczu, od spokojnej konsumpcji zamówionych dań w ogródkach pod parasolami z minami pt. 'a co mi tam deszcz, pogoda jest w nas' po biegi z kościoła do auta, często z dodatkowym balastem w postaci wózka dziecinnego z zawartością Heniulaa! W sprawie kaloszy - zauważyłam, że wraca na nie moda i wiele pań/dziewczyn/kobiet nosi w czasie deszczu, nawet do eleganckich ubrań! Widziałam takie jedne brązowe, a'la kozaki, bardzo fajnie w nich wyglądała ich właścicielka, a dzisiaj z kolei inna pani szła sobie w ślicznych zielonych. Niestety tę ostatnią widziałam przez okno, więc nie zapytałam, gdzie kupiła. Ale szanse rosną, moda kaloszowo-gumowcowa wraca! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 31.05.09, 20:15 A u nas piękny letni dzień wycieczkowy! Ciepło, słonecznie, bosko! Zamawiam podobną pogodę na najbliższe nadmorskie dni )) Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 31.05.09, 20:29 Witam! Rano było piękne słońce, potem piękna nawałnica, a teraz całkiem pogodnie. Piękne kalosze w różnych kolorach można kupić na Allegro Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień dobry w czerwcu 01.06.09, 10:20 Ja już się nie poczuwam do świętowania dziś Coś mi wlazło w dolną część struny grzbietowej, bedę obchodzić dzień babci. A nie wiecie? Jest dzień prababci? Bo się dziś jak mumia egipska czuję Ale witam. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 01.06.09, 10:26 Był sobie idealny mężczyzna i idealna kobieta. Pewnego dnia spotkali się i zostali parą, a ze ich związek był idealny, pobrali się. Ślub był oczywiście idealny. A ich wspólne życie było naturalnie tak samo idealne. W zaśnieżony, wietrzny wieczór Wigilijny, ta idealna para jechała samochodem po krętej drodze, gdy nagle zauważyła kogoś na poboczu, kto prawdopodobnie złapał gumę. W związku z tym, ze byli idealną parą, zatrzymali się, żeby pomoc. To był Mikołaj z ogromnym worem prezentów. Nie chcąc rozczarować dzieci oczekujących na prezenty, idealna para zaprosiła Mikołaja, z ogromnym worem prezentów do swojego samochodu. I szybko zajęli się rozwożeniem upominków. Na nieszczęście coraz bardziej pogarszały się (i tak już ciężkie) warunki drogowe i niestety doszło do wypadku. Tylko jedna z tych trzech osób przeżyła. Kto? Zastanów się najpierw, a dopiero potem przejdź niżej ... Przeżyła idealna kobieta. Ona była jedyną osobą, która naprawdę istnieje. Każdy wie, ze Mikołaja nie ma, a idealnego mężczyzny tym bardziej. Dla kobiet ten e-mail tu się kończy!!! Panowie proszę czytać dalej. Jeśli Mikołaj nie istnieje i idealny mężczyzna tez nie, to za kierownicą musiała siedzieć idealna kobieta. Co wyjaśnia, dlaczego doszło do wypadku. A tak w ogóle jeśli jesteś kobietą i właśnie to czytasz (pomimo, że miałaś skończyć parę linijek wyżej), udowodniłaś cos jeszcze: KOBIETY NIGDY NIE ROBIĄ TEGO, CO IM SIĘ POWIE!!! W 100 % przyłapana! ----- Odpowiedz Link
groha Re: Dzień dobry w czerwcu 01.06.09, 11:15 Dobre! Tylko nie pojmuję, jak mogło dojść do wypadku? Odpowiedz Link
konopika Re: Dzień dobry w czerwcu 01.06.09, 11:48 bardzo dobre, a do wypadku doszło z winy faceta siedzącego za kierownicą innego auta Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień dobry w czerwcu 02.06.09, 08:07 Padało, pada, chyba nadal będzie padać. Ciśnienie spada, głowę mam coraz większą i obawy mi rosną, że się z nią w drzwi nie zmieszczę Jeszcze jedna kawa? Witam. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 02.06.09, 08:33 ...dobry,narazie przestało padać,nawet słonko nieśmiało wygląda zza chmur,mój łeb już nie mieści się w drzwiach,kawa nie pomaga Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Dzień dobry w czerwcu 02.06.09, 09:41 Kawa musiała pomóc, bo nie miała innego wyjścia. Dzień dobry. Uszkodziłam sobie trochę żołądek trzema kubkami mocnej, zaparzanej z mielonej kawy i teraz w ramach oddziaływań dietetycznych przeszłam z powrotem na rozpuszczalną, bo jak piję tamtą, to mnie szczypie I co? I oto powiedziałam sobie: "papugo, słabsza kawa też musi cię postawić na nogi" i - zadziałało. Potęga umysłu, jak Boga kocham. Nie mojego, tylko naszego, ludzkiego. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 03.06.09, 10:18 Dzień dobry. Popaduje. A nad morzem było piknie, róża kwitnie jak dzika, zabrałam ze sobą torbę efektów kwitnienia, idę kręcić konfiturę w malakserze )) Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 03.06.09, 11:42 Kiedy wreszcie będzie ciepło??? Ktoś jego wie? Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 03.06.09, 13:51 Witam się. Ależ pogoda, leje, wieje, głowa boli. Też chciałabym wiedzieć, kiedy będzie ciepło. Odpowiedz Link
gabrielle Re: Dzień dobry w czerwcu 03.06.09, 15:09 Mamunia donosi, że w pogodzie mówili, że tak fajowo ma być do niedzieli. Nie mówili, co potem. Ja podejrzewam śnieg. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Dzień dobry w czerwcu 03.06.09, 15:25 ewa9717 napisała: > Dzień dobry. Popaduje. > A nad morzem było piknie, róża kwitnie jak dzika, zabrałam ze sobą > torbę efektów kwitnienia, idę kręcić konfiturę w malakserze )) M n i a m!!! Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień dobry w czerwcu 03.06.09, 16:25 Dzien dobry, zimno i zimno, i pada, ja chce na plaze! Odpowiedz Link
gabrielle Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 07:01 Dzień dobry! Pora nieludzka. Tyle mojego, że słońce świeci i nie ma chmur. Wręcz rzadkość. Udaję się zaraz po ostatni wpis przedegzaminacyjny. Po nim to już tylko rozpacz czarna i zgrzytanie zębów, bo czeka mnie egzamin z prawa rzeczowego. Buhuhu! Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 07:58 Nad Targówkiem też świeci. Dasz sobie radę Gabrielle, dzielna dziewczynka jesteś i już z całą pewnością masz wszystko wykute na blachę, mur, beton i co tam jeszcze twardego? O! Diament! Witam. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 08:06 Dzień dobry. U mnie też świeci, ale tylko w rzadkich dziurach między chmurami. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 08:43 Dzień dobry z początkiem jesieni,Zimno,mokro,brrr... Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 09:45 Na Żoliborzu świeci. W słońcu 16 stopni. Po prostu upał. Witam. Odpowiedz Link
gabrielle Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 13:35 Dam radę. Co mam nie dać. Wyjścia nie mam. Ostatniego wpisu nie mam, bo jaśnie oświecony pan architekt, który powinien dziś przytaszczyć na wydział swój tyłek, stwierdził ,że przyjdzie w poniedziałek o 9:00. Nie rusza go to, że mamy wtedy egzamin. Kto by się tam przejmował studentem? Odpowiedz Link
edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 14:11 zagadka na początek dnia kim jest mężczyzna ubrany w kraciastą koszulę zdjęcie jest podpisane, ale spróbujcie zgadnąć nie czytając podpisu wiadomosci.onet.pl/125762,21,13,pokaz.html Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 14:18 Dziędobry Edyto, nie zgadłam, ale padłam jak przeczytałam kto to) Jestem pełna podziwu, bo mój małż zgadł od razu, spytałam zdumiona, jak poznał, a on orzekł, że po wyrazie twarzy i rzeczywiście, miał rację. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 14:30 Zgadłam! Zgadłam! Po krótkich rączkach! A w ogóle dzińdybry. W tym roku lato zostało odwołane, jak również inne cieplejsze pory. ---- Oczywiście się wygłupiam. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 14:33 > W tym roku lato zostało odwołane, jak również inne cieplejsze pory. Pory na ciepło odwołane? Miały być na obiad Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 14:37 No dobra, cieplejsze pory odszczekuję, zwłaszcza te na tyłku. Ha ha ha! (to jest tzw. śmiech sardoniczny, taki z odstępem) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 14:41 Hi, hi, hi (to jest śmiech perlisty z dobrego dowcipu) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 15:53 Nie zgadłam. Nawet ujrzawszy podpis, wyraz oblicza i krótkie kończyny, nie do końca wierzę. Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień dobry w czerwcu 04.06.09, 16:40 Dzien dobry, slonko wreszcie sie pokazalo i nawet troche ciepelka daje. Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 05.06.09, 10:20 W czerwcu? Jak to jest czerwiec, to ja jestem chiński cysorz. Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Dzień dobry w czerwcu 05.06.09, 10:29 Dzień dobry. Melduję, że żyję, zaglądam tu, podczytuję. Nie mam tylko natchnienia na dłuższe bywanie i pogaduszki. No jakiś taki splin mnie dorwał i trzyma... Ale to minie i wrócę Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 05.06.09, 11:10 Do odwłoka z takim czerwcem! Zaraz też mnie jakieś sleeny wezmą albo inna cholera, że o dżumie, śwince i tyfusie nie wspomnę!!!!! Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień dobry w czerwcu 05.06.09, 17:48 Dzisiaj ma byc oszalamiajaco piekna pogoda, slonce i 21 stopni, jutro nieco gorzej a w niedziele 17 i deszcz. Mezu zarzadzil wyjazd na dzialke, a na dzialce ma byc 16 i 13, no i deszcz! Za co ja sie pytam? czy to nie mozna sobie posiedziec w domu i poogladac deszcz przez okno? Milego weekendu. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 05.06.09, 20:07 Jestem wspaniała))Przeczytałam wszystkie wątki,napisałam w kilku,a na koniec się witam,cóż ponoć lepiej późno,niż wcale,zatem witam serdecznie Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień dobry w czerwcu 05.06.09, 23:32 A czy to istotne z której strony oglądasz tort? Zawsze okrągły jest Jeszcze nie wszystko przeczytałam ale już coś napisałam. I mroźnie się witam. Kurczę, mam wrażenie, że w lutym było cieplej Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 06.06.09, 07:11 Coś mnie obudziło bladym świtem, nawet sie jednak wkurzyć nie zdązyłam, bo nieba lazur, słońce wali z całej siły. Nareszcie! Dzień dobry!!!!!!!! Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 06.06.09, 09:20 Pospało się dzisiaj dłużej, bo nocna wycieczka była. Tunel średnicowy się oglądało. Dzień dobry. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 06.06.09, 09:30 Zmęczona jestem po całym tygodniu pracy. Idę sobie pofikać, wrócę wieczorem. Miłej soboty Towarzystwu życzę Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 07.06.09, 08:01 Po jednym dniu lata znów jesień... Kawa w łóżku na dzień dobry? Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Dzień dobry w czerwcu 07.06.09, 11:56 Dzieńdobry Cicho, głucho, nic się nie dzieje, to macie: pythonline.com/ Można poćwiczyć robienie głupich kroków. Wzięłam sobie rycerza z kurczakiem. Wywijał, aż miło, ale do przodu nie chciał za nic! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Pozdrawiamy z Kołobrzegu 07.06.09, 13:03 W tym momencie deszczowego. Przynajmniej przestało wiać i jest dość ciepło. Oraz udało się podpiąć do sieci bezprzewodowej Sanepidu - podziękowania dla tej instytucji za zasięg i siłę sygnału. Ściskamy wylewnie - Kocio z Migosem i Puchatkiem. Odpowiedz Link
lylika Re: Pozdrawiamy z Kołobrzegu 07.06.09, 13:41 Dziękujemy za uściski i ściskamy nawzajem. Całusy. Odpowiedz Link
szkorbut.pl Re: Pozdrawiamy z Kołobrzegu 07.06.09, 13:48 To ciekawe, z tym Sanepidem za free. A jeśli to ogólnokrajowa epidem-ia? Mielibyśmy wtedy prosty pomysł na wycieczkę dla nałogowych internautów: Śladami Sanepidu... Pozdrówcie Kołobrzeg (i Mamuśkę)! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Pozdrawiamy z Kołobrzegu 07.06.09, 14:03 Ależ, Kociu, żeglarską pogodę macie, brrrr! Tyle ze w powietrzu ten jod(T). 23 oczywiscie )) Odpowiedz Link
cytrynka6543 Pozdrawiam po powrocie. 07.06.09, 23:06 Witam się. Zaraz zacznę czytać zaległości,niech mi tylko ktoś wyjaśni dlaczego nie ma udogodnień typu kursywa,podkreślenia,tłuste litery,itp.? Mam jeszcze i inne pytania(głównie techniczne),ale to gdzie indziej. Buziaczki dla wszystkich! CMOK,CMOK Odpowiedz Link
eulalija Re: Pozdrawiam po powrocie. 07.06.09, 23:10 Coś sobie pewnie wyłączyłaś w ustawieniach, chociaż całkiem nie wiem jak Ci się to udało, ja próbowałam to ścierwo wyrzucić, bo wymaga chwili przeczekania, żeby się kursor we właściwym miejscu ustawił i niczego nie grubił, kursił i podkreślał. Witaj i pisz jak było w Chorwacji! Odpowiedz Link
lylika Re: Pozdrawiam po powrocie. 07.06.09, 23:10 Witaj, czytaj i o drogę pytaj. Odpowiemy na każde pytanie. Miło Cię widzieć. Opaliłaś się? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Pozdrawiam po powrocie. 08.06.09, 07:58 Sino. Reumatyzmu się można nabawić. Bry. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Pozdrawiam po powrocie. 08.06.09, 08:18 Dzień dobry,wreszcie cieplutko)) W sobotę w nocy solidna burza,trza było wyłączyć kompa,a wczoraj okazało się,że neta szlag trafił,na szczęście dziś już działa. Odpowiedz Link
eulalija Re: Pozdrawiam po powrocie. 08.06.09, 08:21 Na Targówku słonecznie. Ale coś się snuje, pewnie będzie padać bo sąsiadka ma zamiar myć okna Witam. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Pozdrawiam po powrocie. 09.06.09, 08:18 Dzień dobry. Z pewną taką nieśmiałością patrzę w okno i myślę, że może jednak będzie lato... Odpowiedz Link
lylika Re: Pozdrawiam po powrocie. 09.06.09, 10:27 Jest dobrze. Świeci i grzeje. Witam. Odpowiedz Link
groha Re: Dzień dobry w czerwcu 09.06.09, 10:49 Jest bardzo dobrze: kwitną jaśminy. A także maki, chabry i kąkole. Aha, Kaczor Donald obchodzi dzisiaj 75 urodziny. Prognoza dla antyupałowców: po Bożym Ciele zima się ściele. Prognoza dla upałowców: lato, lato, lato czeka. Razem z latem czeka rzeka. Oraz las. Pogłowie kleszczy - dość wysokie. Dzień dobry wszystkim! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 09.06.09, 10:54 Witam,witam,czy bedzie dobry,to sie okaze wieczorkiem Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 07:31 Znowu piękny ranek, ale chodniki jeszcze mokrawe, widać padało niedawno. Madra mapa mi mówi, że i kole 15,00 może lekko popadać. Moze by się na trochę wstrzymało, już wystarczy. Dzień dobry. Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 08:20 Nad Targówkiem coś się zaczyna snuć. Jest trochę wiatru, ale ogólnie duszno. Ter.eska, dziś w Lublinie ma być 28 Celsjuszków. Cieszysz się? Edyta, jak wyniki Młodego? Witam. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 08:51 witam na wyniki ciągle czekamy, inne województwa już mają, tylko mazowieckie nie, loguję się tam co chwila i nic, zaraz pęknę Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 09:11 Dzień dobry. Miłego, długiego łykiędu. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 09:19 Edyta, my też jeszcze nie mamy i się dusimy z emocji )) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 12:07 Ha, my się dowiemy dopiero w poniedziałek, bo dziś już dziecko po lekcjach, a szkoła do strony kur(w)atorium z wynikami nie może się dobrać. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 13:11 polski 39, matma 41, do wybranej szkoły się dostanie, ale przeszczęśliwa nie jestem. O polski się nie czepiam, ale matma łatwa dla niego była podobno Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 13:18 O matmę też się nie czepiaj! 41 na tle polskiej sredniej z mat.- przyr. to świetny wynik. A ja poczekam do poniedziałku. Moja idolka też mówiła, że matmę to z palcem w bucie... )) Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 20:40 Dobry wieczór,burza dziś nawiedziła Lublin Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień dobry w czerwcu 10.06.09, 23:20 A jaka była możliwa maksymalna liczba punktów za matematykę? Bo może Ty się jednak czepiasz??? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 11.06.09, 00:18 Ze wszystkiego maksymalnie jest 50, srednia krajowa z mat.-przyr. to kole 25. Czepia się )) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 11.06.09, 08:53 Na razie pięęęęękny dzień, więc za trochę, po kawie, na jakie zielone łono. Mądra mapa mówi, że opady dopiero mocno po południu. Dzień dobry! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 11.06.09, 10:24 Dzień dobry,narazie chmurnawo i duszno,chyba będą kolejne burze,a wczoraj cale popołudnie warczało(( Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 11.06.09, 13:43 Pogody starczyło na zebranie witamin z działki. Co to za lato? Do bani ;-((( Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 11.06.09, 14:20 W Warszawie słonecznie. W ogrodzie róże szaleją. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w czerwcu 11.06.09, 16:11 Tym razem łączność mam na miejscu. Cieplutko pozdrawiam z cieplutkiego piasku. Wczoraj było pierwsze pływanko. Sunę na śledzika. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 11.06.09, 16:19 Smacznego, brrrr.... Lyliko, a jak konkretnie na imię tym różom na najdolniejszym zdjęciu? Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień dobry w czerwcu 11.06.09, 17:04 Witam i na nos padam. Lyliko roze przepiekne. Zebym i ja miala reke do kwiatkow..... ehhhh Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 14:18 No to się pochwalę, bo mogę pęknąć: human:45, mat.-przyr.:50, angol:47. Oj, nie skończy mi się na imieninowo- romowym toascie )) Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 14:57 Gratulacje!!! Geniusza masz pod dachem. Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Dzień dobry w czerwcu 12.06.09, 06:38 Dzień dobry. Myślałam, że mnie depresja łapała a to choróbsko jakieś tam było. Po domowym leczonku (łącznie z bańkami) doszłam do wniosku, że jednak antybiotyki to dobry wynalazek A pogoda dzisiaj cudna. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 12.06.09, 07:19 U nas też listopad. Myślałam, że tu będę sama straszyć o tej porze, a tymczasem... A ja protwpołożnie: antybiotykom mówię NIE! (Jak długo mogę, rzecz jasna). Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Dzień dobry w czerwcu 12.06.09, 07:41 Toteż ja właśnie też tak chciałam, ale okazuje się że homeopatia i babcine sposoby na mnie nie działają. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 12.06.09, 08:14 Oj!Ja też antybiotykom i lekarzom mówię zdecydowanie NIE!!! Witam tak wczesnojesiennie:chmury,chłodno,ale narazie nie pada. Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 12.06.09, 09:28 Dzień Skafandra. Porzeczki zaraz dojrzeją. Czas nastawić ratafię. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 12.06.09, 11:37 szefowo,czy Ty musisz ciągle robić smaka Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Dzień dobry w czerwcu 12.06.09, 12:37 Witam! A wiecie, że już są jagody w lesie: Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 13.06.09, 13:30 Jesienią nabyłam różę, która miała kwitnąć na bardzo ciemne bordo, niemalże na czarno. Róża zawitła, witam się więc z Wami moją bordową (hy hy) różą Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Dzień dobry w czerwcu 13.06.09, 19:00 Piękna! Przypomniał mi się krzak różany głównej bohaterki książki L.M. Montgomery (tej od Ani z Z.W.) pt. Błękitny Zamek, co to nie chciał kwitnąć, a jak go w końcu potraktowała nożycami, to dostał takiego popędu, że ho ho! To tylko tak a propos krnąbrnych roślinek Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 13.06.09, 19:14 Uroda ratuje tę różę, to fakt. Już jej prawie wybaczyłam brak odpowiedniego koloru. Pocieszam się zresztą (trochę jak Polyanna), że jak się bardzo uprę to zawsze mogę kwiaty zasuszyć i wtedy będą jak znalazł bordowe Bbbzytko, różę oczywiście potraktowałam sekatorem, co prawda nie wiem czy prawidłowo, ale za to z zapałem Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 14.06.09, 08:21 Bry. Ja stanowczo protestuję przeciwko takiej wiośnie. Deszcze i zimnice wynocha! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 14.06.09, 17:18 Dzień dobry! Wystarczyło wyjechać z domu, żeby się spotkać z dobrą pogodą. Nad morzem całe dwa dni nie było deszczu, świeciło słońce, no tylko wiatr mógłby słabiej łeb urywać. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 14.06.09, 20:24 Dobry wieczór)).Wczoraj jak potrzebna była pogoda,to lało,dzis jak mi esio rawno,to słońce Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 14.06.09, 20:48 pogoda pod psem, to ja sobie rozowego slonia wyobrazam: Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 08:23 Dzień dobry,ale raczej w marcu(jak w garncu,deszcz,słońce,deszcz...). Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 08:55 A u mnie pięknie: słonecznie i ciepło! Dzień dobry! Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 11:53 Do Ewy. Na najdolniejszym jest Bonita. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 13:07 A dziękuję, bardzoż mi się ona podobuje, chyba nabądę. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 14:43 Jaśmin piękny. Mój też zakwitł, ale z racji swoich mikrych rozmiarów ma 5 kwiatków. Żeby go powąchać muszę klękać na chodniku. A niech się sąsiedzi dziwią, co mi tam Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 15:00 ...Żeby go powąchać muszę klękać na chodniku. ... Ja do mojego muszę wspinać na palcach lub wręcz włazić na drabinę. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 15:10 Geniuszkę )) Co do geniusza to przebierając z nerw nóżkami, czekamy końca czerwca, żeby się dokładnie tej dojrzałości na swiadectwie przyjrzeć, a potem znów nerwowo - no bo na efekty rekrutacji na studia budiem żdat`. Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 23:09 Tiaaa, jaśminy poszalały, pachną ogłuszająco. I jeszcze zaczęła kwitnąć taka żywopłotowa, ni to kaszka jakaś ni to tawuła, ciort ją wi, ale też wali po nozdrzach. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 15:11 PS - też mam nadzieję, że mój jaśmin wzrostu siedzącego psa (młodzieńki on) też się w taką kopiel rozrosnie. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 15:33 Próbuję wstawić swój balkon z ulubionym zestawem kwiatków: Nie wiem, co wyjdzie, bo "żaba" zrobiła mi glerię 8-) Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 18:11 lylika napisała: > ...Żeby go powąchać muszę klękać na chodniku. > ... > Ja do mojego muszę wspinać na palcach lub wręcz włazić na drabinę. > widać jaśminowce lubią skrajności BBBzyto, piękny masz kwietnik na balkonie. Czy to niebieskie, to moja ulubiona lobelia? Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Dzień dobry w czerwcu 15.06.09, 17:30 Lyliko, patrzę na zdjęcie i normalnie czuję zapach jaśminu w pokoju I nie wiem co cudniejsze: kwiaty czy serweta pod nimi. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 16.06.09, 08:16 E, czemu tylko bry? Całkiem dobry na razie. Korzystają z braku opadów i kosza. Traktorkiem. Nic to, pokawimy i w ramach rekreacji udamy się z godnoscią na targ. We wtorki i w piątki targi w pipidówku )) Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 16.06.09, 14:07 ewa9717 napisała: > E, czemu tylko bry? Może dlatego, że w W-wie dziś pogoda gorzej niż beznadziejna? W każdym razie witam się mając nadzieję, że lato jednak kiedyś nadejdzie. PS. Jak znam życie nadejdzie z temperaturami powyżej 30 stopni i też będę marudzić, że to za dużo Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 16.06.09, 16:11 Witam popołudniem Nie powiem dzień dobry bo wszystko mogę o nim powiedzieć,ale nie to,że jest dobry.Zniknęła bez wieści moja pensja,z biura wyszła,do banku nie doszła(tak przynajmniej wszyscy twierdzą)((. Czy w naszym gronie jest jakiś detektyw? Odpowiedz Link
heniulaa Re: Dzień dobry w czerwcu 16.06.09, 18:43 Kochana w tym miesiącu znikające pieniądze to norma na moje konto dotarły i zniknęły tajemniczo... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 16.06.09, 18:59 Hm, stanowczo wolałabym je znikać osobiście po ich dotarciu na konto niż wersję Tereski. Odpowiedz Link
jotka13 Re: Dzień dobry w czerwcu 16.06.09, 19:04 ter.eska napisała: > Czy w naszym gronie jest jakiś detektyw? Oczywiście, Edytę musisz znaleźć Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 08:09 Tylko ja nie śpię, by spać mógł ktoś? Dzień dobry. Lyliko, bardzo proszę o Twój przepis na klarowane masło, bo to internetowe wyszło mi tak sobie. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 08:15 DZIEń DOBRY,JA NIE śPIę JUż OD 5.30. Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 08:20 Nad Targówkiem jeszcze pochmurno. Ale ponoć ma się przejaśniać. A w czwartek ma być lato( Witam. Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 08:36 A w > czwartek ma być lato( ... Przez cały dzień? Cześć. Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 11:26 Dzień dobry. Plon wczorajszego wyjazdu do Gorzowa: 1. córka zaliczyła ostatni egzamin i można rzec, że jest studentką drugiego roku 2. jakiś helmut, czy inny Adolf próbował swoim nowiutkim mercedesem skasować nasz samochód 3. kupiłam sobie cudną piżamę przecenioną przeszło 50%, jest tak elegancka że chyba się do szpitala położę, bo inaczej to jak się nią pochwalić I tak to się w życiu plecie jak w pogodzie. Raz smutno, raz wesoło. Grunt, że my cali i zdrowi, a samochód się wyklepie z ubezpieczenia Niemca. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 13:05 Może jeszcze Germańca pozwać za straty moralne? Na pewno były! A fotka piżamki? Tymczasem grzecznie się witam ze wszystkimi i znikam nadrabiać różne zaległości, pa! Odpowiedz Link
g0p0s Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 13:08 Pewnie przyjechał ziemię nam odbierać. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 13:27 I może chciał Hortensji dziecię zgermanić! Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Dzień dobry w czerwcu 17.06.09, 13:36 Podejrzewam, że niemiaszek zbiera nasze złocisze, bo wyjeżdżał spod kantoru Niestety, zdjęcia piżamki nie będzie. Diabeł przykrył ogonem baterię do aparatu. Ładowała się ładnie i zniknęła. Czekam aż zgubie coś innego. Wtedy szukając nowej zguby na pewno znajdę baterię. Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień dobry w czerwcu 18.06.09, 17:16 Bry. I tutaj lata nie ma(( Jeden dzien na szesc od biedy ujdzie. No niech to gesi. To ostatni likend przed remontem, i kurka znowu deszcz w prognozie. Oczywiscie jak sie zaczne remontowac, to beda upaly po 30 stopni. A jeszcze od poniedzialku strasza strajkiem smieciarzy i innych pracownikow sluzb miejskich, niestety policja od mandatow parkingowych nie strajkuje Dzien dobry wszystkim. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 18.06.09, 17:53 Gooniu, ryzykujesz!!!! Jeszcze trochę takiego doodwłocznego czerwca i po cichutku będziemy Ci zyczyć remontu jednym płynnym ciurkiem ciągnącego się do października )) Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień dobry w czerwcu 18.06.09, 18:28 Ewo, przypuszczam, ze remontowac sie bede baardzo dlugo, zatem niech Wam bedzie moja strata i ladna pogoda) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzień dobry w czerwcu 18.06.09, 19:27 Pozdrowienia z Zaczarowanego Tarasu przesyła Baron img168.imageshack.us/img168/7864/pozdr.jpg Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 18.06.09, 21:00 Baronie, bardzo ładne petunie. Lubię ten kolor, może dlatego, że lubiła go moja mama. Ale żeby ten wąski balkonik nazywać tarasem (sama taki mam), to gruba przesada. Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 19.06.09, 09:43 Dzień dobry. Komunikat specjalny dla Eulalijskiej i Starej.gropy: To tylko dzisiaj ciepło i prawie pogodnie. Jutro deszcz i 15 stopni. Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień dobry w czerwcu 19.06.09, 16:07 Skad wiesz? no wypisz wymaluj to samo Milego weekendowania. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 19.06.09, 18:14 U nas midsommar czyli wianki. Swieto znaczy latania ze sledziem i sznapsem aby sie schronic przed ulewami. Jedna za druga, nieustepliwe cholery. Wszystko sie ladnie podlalo, samochody umyte, okna tez, bo ladnie zacinalo. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień dobry w czerwcu 19.06.09, 18:17 U mnie cały dzień zanosiło się na deszcz, a teraz leeeje jak z cebra. Jutro też ma lać. I zimno. Oszczędzam dzięki tej pogodzie na wodzie do podlewania ogródka, ale za to idzie mi drewno kominkowe, czego w czerwcu też nie przewidywałam Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 19.06.09, 18:22 ludzie, obowiazkowy film folklorystyczny, jak co roku prezentuje, bo bez niego swietowanie najkrotszej nocy w roku, niewazne. www.youtube.com/watch?v=Lbh3uAZ4WUM Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 19.06.09, 18:37 Jeszcze taniec i śpiew na Midsommar. Jakoś swojsko brzmi. www.youtube.com/watch?v=5wdpdxY8Y3Y&feature=related Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 09:02 Nie może być! Czyżby miało dziś nie padać? Dzień dobry! Odpowiedz Link
szkorbut.pl Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 09:13 Niech padnie. Jakaś szóstka w totka najlepiej! Dzień obydobry! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 09:24 Na razie nie dałam jej szansy, nie zagrałam... Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 09:35 Nad Warszawą niebo wisi. Wczoraj miało nie padać a padało ze trzy godziny. Begonie na balkonie podlałam raz, po posadzeniu. Cały czas deszcz mnie wyręcza. Dzień dobry. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 11:07 Wróciłam od fryzjera, teraz śniadanko, kawa i tort. Miłego dnia wszystkim Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 11:18 Jeśli Edyta rano leci do fryzjera, a na śniadanie je tort, to musi mieć chyba urodziny. Zgadłam? Odpowiedz Link
edyta95 Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 11:25 Syncio miał urodziny wczoraj. A teraz sobie pojadę na zakupy ciuchowe Odpowiedz Link
groha Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 11:57 Pięknego, czerwcowego dnia, udanych zakupów, weekendu, wakacji, życia i w ogóle, mili Szanowni. Niech Wam nawet ulewa śpiewa. A tu prognoza pogody na nadchodzące lato: www.youtube.com/watch?v=7CT9YkoGepM Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 12:16 U mnie już typowo, czyli dyscyk przeleciał. Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 11:44 Dzień dobry. Odradziłam córze wyjazd nad jezioro, bo przecież cały weekend miał być zapamulony. A tu drugi dzień słońce króluje na niebie. Chyba czas przestać wierzyć w prognozy. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 14:07 Dzien dobry. U mnie pochmurno, od paru dni zimno. Narobiliscie mi apetytu na bob, a tutaj hibernatus wystepuje w postaci malusienkich kulek. Mimo to nabylam. Nie gotowalam jeszcze, to nie wiem - moze on z tych samoobierajacych sie? Pozdrawiam! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 19:01 Ha, po tym przelocie porannym dzień całkiem dorzeczny i plenerowy się zrobił. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 19:45 A ja mam okropnie niestrukturalne zycie. Mielismy midsommar spedzic cichutko sami,malz i ja, a tu znienacka cala dzieciarnia zjawila sie z korowodem swity. Skacowane w miare. Jak pogonic ukochana mlodziez w diably? Ale nudno nie jest, niech to cholera. Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 21:08 To kiedy wreszcie jest ten Midsommar? Dwa dni przed najkrótszą nocą? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 21:18 wczoraj wigilia, dzis midsommar. To nie jest astronomiczna prawda, chodzi o to aby ludzie mieli wolny piatek + weekend, tak dla zdrowia i oddechu. Astonomicznie to jakos w poniedzialek wypadnie, chyba sprawdze bo nie wiem. Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 21:54 Aha! Bo w Polszcze, to popojutrze Sobótka, czyli wigilia Świętego Jana. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 22:13 A u nas dluuuugi kraj, wiec na kole podbiegunowym to najkrotsza noc wypada 21/22 czerwca potem wyzej wcale slonce nie zachodzi. Tak czy siak my od wczoraj swietujemy små grodor ...uakka uakkka i tak dalej. Dzis juz tak nie leje jak wczoraj lalo. Ludziska kaca lecza az milo popatrzec, a ja jak ten pigelin , zdrowiuska znaczy Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 22:33 a ja jak ten pigelin , zdrowiuska znaczy ... Nie uczestniczyłaś? Łomatko, ja bym nie wytrzymała. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 22:42 Uczestniczylam tak madrze, ze glowa nie boli. Ja chyba madrzeje na stare lata, czyco. To jest najbardziej pijne swieto do swietowania, a ja lubie zawsze na odwrot. Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 20.06.09, 22:50 Mądrze Asiu czynisz, mądrze. Mam się czego uczyć od Ciebie. Całuski... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 21.06.09, 07:01 Już myślałam, że mnie jaskółki w tym roku ominą, ale nie! I nie dość że spóźnione, to jeszcze pyskate jakieś, tak darły dzioby przy sypialnianym oknie, że w niedzielę!!!!!!!! wstałam przed siódmą! Ale za to - wbrew prognozom - na zewnątrz całkiem, całkiem. Dzień dobry! Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 21.06.09, 09:54 Słonecznie witam i miłej niedzieli życzę. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w czerwcu 21.06.09, 18:04 Dzień dobry wszystkim. Stęskniłam się za wami. Ile zaległości wątkowych do nadrobienia! Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Dzień dobry w czerwcu 21.06.09, 18:06 Witaj Kociu z Drużyną! Miło Was widzieć! Buziaczki na powitanie! Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 21.06.09, 18:50 Cześć Kociu. Wasza kartka wisi na Picasie. Przyszła akurat w dniu spotkania. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 22.06.09, 07:12 Tylko to za oknem wygląda na właściwą porę roku, więc wstaję bladym świtem, coby se choć popatrzyć na lato... Dzień dobry. Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień dobry w czerwcu 22.06.09, 09:14 Jakie lato? Brudna ściera i 12 stopni. Brrr... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry w czerwcu 22.06.09, 10:51 Maruda marudę marudą pogania. Piękny dzień dziś. Humor mi dopisuje, bo odkryłam blisko mojego domu antykwariat, w którym wszystkie książki są po 3 zł. Idę tam dzisiaj. Z tragarzami Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry w czerwcu 22.06.09, 12:58 Jkbyś zobaczyła tę "Jane" ("Rózaniec wspomnień") Frances Barclay... A co do pogody: dziesiąta minęła i nie padało, więc wybrałam się na zakupowy obchód pipidówka, bo mi drylownica niezbędnie do życia potrzebna. No i własnie wróciłam przemoczona doodwłocznie Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry w czerwcu 22.06.09, 13:24 Cena ustalona - 3 zł. Ale jak tak, to słono policzę za drogę Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Dzień dobry w czerwcu 22.06.09, 16:55 Oj, żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce! Witam całe TWCh. Może jutro zagrać w totolotka, a potem już tylko opływać? Odpowiedz Link
heniulaa Re: Dzień dobry w czerwcu 22.06.09, 17:01 Gropo kochana gdzie ten antykwariat??? Odpowiedz Link