heniulaa 11.06.09, 16:42 Ponieważ mam dużo nauki normalną rzeczą jest, że robię wszystko aby tego nie robić i takie coś wygrzebałam www.dziennik.pl/wydarzenia/article397330/Goraczka_w_Lebie_Plaza_pokryta_bursztynem_.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romy_sznajder Re: Ciekawostki... 11.06.09, 21:38 Wllasnie trafilam na ten sam tekst. Zastanawiam sie, czemu zbiorka bursztynu jest nielegalna. Z tekstu wynika, ze sa dwa powody, dobrze rozumiem? Bo ludzie wchodza na teereny gdzie nie wolno, np. na wydmy, to pierwszy, a drugi, ze trzeba zaplacic po prostu. "Za nielegalną zbiórkę bursztynu grozi 500 zł. mandatu. Tylko w ciągu jednego dnia po okryciu skarbu urząd miasta wydał sześć pozwoleń." Ciekawostka mi to bardzo wielka, ile tez takie pozwolenie kosztuje. Chyba nieduzo, skoro mandat 500.-? A czego sie uczysz, Heniulaa? Odpowiedz Link
heniulaa Re: Ciekawostki... 11.06.09, 21:48 Kochana NIE UCZĘ się właśnie teorii komunikowania społecznego, realizacji filmowej i telewizyjnej i wybranych zagadnień z kultury mediów... Odpowiedz Link
heniulaa Re: Ciekawostki... 11.06.09, 21:51 I mam jeszcze do napisania pracę na zaliczenie o reportażu i ramówkę radiową Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Ciekawostki... 11.06.09, 22:00 na radiu znam sie malo, pamietam tylko, ze kiedys byl taki poradnik-konkurs na str PR1, gdzie ludzi uczyli jak sie robi radiowy reportaz, krok po kroku, kto chcial to wysylal, i tak zebrali obecny sklad red reportazu PR1, ale widze ze juz nie ma. Malo do czytania w ogole ntt, jakies tylko wspominki: Tekst linka Odpowiedz Link
heniulaa Re: Ciekawostki... 11.06.09, 22:07 Dzięki za linka a praca ma być raczej pod kątem jak ja widzę reportaż i co o nim sądzę a w radio to sama pracowałam. Ramówka ma być pod hasłem "moja wymarzona" i już mam pewną wizję ale jeśli chcecie to napiszę specjalnie dla was, z waszymi propozycjami i jakiego radia chcecie słuchać Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Ciekawostki... 11.06.09, 22:09 o, faktycznie, pisalas o radiu. ee, to fachura jestes. > już mam pewną wizję ale jeśli chcecie to napiszę specjalnie dla was, z waszymi > propozycjami i jakiego radia chcecie słuchać znaczy takie ChmielRadio? Stacja Chmielewska? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Ciekawostki... 11.06.09, 22:17 nic nie rozumiem...czy to znaczy, ze zamiast pralni bedziemy miec wlasne radio? Pewnie ze chcemy!! Odpowiedz Link
heniulaa Re: Ciekawostki... 11.06.09, 22:21 Pralnia też będzie bo musi na to radio zarobić. Na razie mam przygotować ramówkę za zaliczenie. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Ciekawostki... 11.06.09, 22:46 od czegos trzeba zaczac, ramowka moze byc a co bedzie prac pralnia? Odpowiedz Link