bogusw 17.10.07, 10:39 Witam, Czy ktoś coś wie więcej nt.? Co będzie strajkować, etc? Ja mam tylko pobieżne info... Pozdr. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
embeel Re: Strajk komunikacji miejskiej w Paryżu 17-18.1 17.10.07, 14:48 odpowiem w skrócie : WSZYSTKO :) - metro, RER, autobusy, tramwaj czyli całe RATP. wiecej info - najlepiej jutro - o tzw. czasie realnym opóźnień :www.ratp.fr podobno nie będzie zachowanego tzw. minimum, czyli prawdopodobnie będzie jezdzil jeden autobus na dziesięć, RER tak samo, metro nie będzie dojeżdżać do pewnych stacji ... jak możesz to nie wychodź z domu :) Odpowiedz Link
embeel oto proszę : 17.10.07, 16:35 Prévisions à 24 heures pour le jeudi 18 octobre 2007 N° Vert RATP : 0 800 15 11 11 A la suite des préavis des Syndicats CFDT, CFE CGC, CFTC, CGT, FO, FSI, SUD, UNSA (BUS, GATC et SAT) pour la journée du 18 octobre, la RATP prévoit un trafic très fortement perturbé sur l’ensemble de ses réseaux (Bus, métro, RER et tramways). • Métro : ligne 14 : trafic normal Lignes 1, 4 et 6, entre 15 et 25 % de trafic assuré Autres lignes : quelques rames en circulation ou quasi-nul • RER / RATP : Ligne A : Quasi nul Interconnexion suspendue à Nanterre Préfecture Ligne B : Quasi nul Interconnexion suspendue à Gare du Nord • Bus : 15 % du trafic assuré • Tramway : 15 % du trafic assuré Odpowiedz Link
bogusw Re: Strajk komunikacji miejskiej w Paryżu 17-18.1 17.10.07, 18:07 Dzięki serdeczne za przydatne info. Postaram przesiąść się na rower, jeśli pogoda dopisze :) Odpowiedz Link
bogusw Re: Strajk komunikacji miejskiej w Paryżu 17-18.1 18.10.07, 10:14 Oj dzisiaj był baaardzo dłuuuugi spacer ;) Ale wraz ze mną spacerowało kilkaset osób - może to taki paryski walkathlon? Pozdrowienia dla wszystkich którym udało się dotrzeć do pracy... Odpowiedz Link
notabene85 Re: Strajk komunikacji miejskiej w Paryżu 17-18.1 20.10.07, 01:26 ja tez wczoraj i dzis mialam spacerek... jakies 10 km:) Ale poznalam przy okazji wiele nowych uroczych miejsc. A Paryż...mozna odkrywac codziennie:) Pozdrawiam* Odpowiedz Link