aniku_k 09.10.10, 21:51 widzieliście jak świetnie wygląda Żarka odkryta na pl. Łużyckim? polecam.malowniczy widok. niedługo niestety będzie tam droga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
croolick Re: Żarka 09.10.10, 22:37 aniku_k napisała: > widzieliście jak świetnie wygląda Żarka odkryta na pl. Łużyckim? > polecam.malowniczy widok. niedługo niestety będzie tam droga. Ha! Też o tym pomyślałem, że ładnie wygląda, dlatego zrobiłem fotkę - polecam wpis z 3.X na fotoblogu Podgląd żarski. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Żarka 10.10.10, 10:30 croolick napisał: > Ha! Też o tym pomyślałem, że ładnie wygląda, dlatego zrobiłem fotkę - polecam wpis > z 3.X na fotoblogu O, widzę, że ktoś tu próbuje iść w ślady Bobra. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Żarka 10.10.10, 11:47 p.e.k.o napisał: > O, widzę, że ktoś tu próbuje iść w ślady Bobra. A co? To on wynalazł fotografię? Nie. A może choćby fotobloga? Też nie. Więc gdzie widzisz naśladownictwo? Podgląd żarski jest inny - jest więcej opisu a wpisy z fotkami nie są umieszczane tematycznie a wielotematycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Żarka 10.10.10, 12:27 croolick napisał: > A co? To on wynalazł fotografię? Nie. A może choćby fotobloga? Też nie. Więc gdzie > widzisz naśladownictwo? Hmmm... fotoblog, Żary... fotoblog o Żarach. > Podgląd żarski jest inny - jest więcej opisu a wpisy z fotkami nie są umieszczane > tematycznie a wielotematycznie. A czy ja powiedziałem, że to źle, że poszedłeś w ślady Bobra? On założył prawie 4 lata temu pierwszy fotoblog o tematyce żarskiej, a każdy kolejny będzie już tylko następnym. Tak czy inaczej, udanych zdjęć i wytrwałości życzę, bo nie ma nic nudniejszego, niż nieaktualizowany blog. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Żarka 10.10.10, 13:01 p.e.k.o napisał: > A czy ja powiedziałem, że to źle, że poszedłeś w ślady Bobra? On założył prawie > 4 lata temu pierwszy fotoblog o tematyce żarskiej, a każdy kolejny będzie już > tylko następnym. Gwoli ścisłości, to fotoblog Bobra był co najmniej drugi w kolejności. W 2003 r. stworzyłem blog "Wirtualny spacer po Żarach", ale wtedy nie było jeszcze wygodnych serwisów blogerskich ani usług hostingowych pozwalających na magazynowanie dużej ilości zdjęć, więc go nie aktualizowałem, choć spotkał się ze sporym zainteresowaniem. > Tak czy inaczej, udanych zdjęć i wytrwałości życzę, bo nie ma > nic nudniejszego, niż nieaktualizowany blog. Dziękuję za życzenia, ale ja jestem wytrwały. Zary.info ostał się niestety jedynym miejskim portalem i działa już siódmy rok, blog ZlikwidujMY lubuskie działa już przeszło 3 lata, wciąż umieszczam niusy na portalu Lubuskie24, nie mówiąc już o stronach związanych z moją pracą zawodową. A na tym forum jestem od ośmiu lat... Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Żarka 10.10.10, 21:06 croolick napisał: > Gwoli ścisłości, to fotoblog Bobra był co najmniej drugi w kolejności. W 2003 r > stworzyłem blog "Wirtualny spacer po Żarach" Pokaż, tego nie znam. > Dziękuję za życzenia, ale ja jestem wytrwały. Zary.info ostał się niestety jedy > nym miejskim portalem i działa już siódmy rok, blog ZlikwidujMY lubuskie działa > już przeszło 3 lata, wciąż umieszczam niusy na portalu Lubuskie24, nie mówiąc > już o stronach związanych z moją pracą zawodową. A na tym forum jestem od ośmiu > lat... Twoim atutem jest więc doświadczenie. Na Twojego bloga będę zaglądał, bo tak po prostu interesują mnie różne rzeczy dotyczące mojego miasta, a przecież nie da się być wszędzie i widzieć wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Żarka 10.10.10, 21:16 Nie mam na tę chwilę wehikułu czasu, ale jak będę miał dostęp, to ci udostępnię. Ze starych czasów ostał się jeno wpisik o remoncie fontanny. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Żarka 10.10.10, 21:32 croolick napisał: > Ze starych czasów ostał się jeno wpisik o > remoncie fontanny. Fajne, szkoda, że jeno. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Żarka 10.10.10, 10:27 aniku_k napisała: > widzieliście jak świetnie wygląda Żarka odkryta na pl. Łużyckim? > polecam.malowniczy widok. niedługo niestety będzie tam droga. Ciekawostka, owszem. W dodatku przez następne długie lata pozostanie przykryta. Jak więc ktoś teraz nie widział, to pewnie nigdy nie zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pijanista69 Re: Żarka 11.10.10, 00:08 A nie było chociaż jako pomysł rozpatrywane, żeby w projekcie przebudowy tych okolic odkryć rzeczkę? Ślicznie byłoby... - Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Żarka 11.10.10, 00:30 pijanista69 napisał: > A nie było chociaż jako pomysł rozpatrywane, żeby w projekcie przebudowy tych o > kolic odkryć rzeczkę? > Ślicznie byłoby... Taaaa, odkryć rzeczkę i zapomnieć o trasie na Żagań (z Al. JPII), albo zwyczajnie zlikwidować Al JPII - za czasów furmanek to by się sprawdziło, ale dzisiaj potrzebujemy większej przepustowośoci samochodowej. Odkryta rzeczka płynie sobie cały czas na tyłach Pol-Orsy. --Oooooo tu na przykład-- Odpowiedz Link Zgłoś
pijanista69 Re: Żarka 11.10.10, 21:34 ale "oooooooo tu na przykład" nie ma takiego cybernetycznego koryta :) poza tym tam gdzie asfalt można przykryć, samochody pojada sobie górą, ale przez skwerek kawałeczek, jakieś 100 m mogłaby sobie płynąć, potem może kawałek przez jeden park, przez drugi... w niejednym mieście płyną sobie rzeczki i samochody z nimi współgrają... a odkryty obecnie fragment na wielu spacerowiczach robi teraz wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś