janwer 13.04.11, 08:24 Czy sortowanie śmieci ma obecnie sens? Zabrali worek z plastikiem, ale co się dalej z tym dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szymuha Re: Sortowanie śmieci 13.04.11, 13:16 też bym chętnie się dowiedział podejrzewam że kończą jak wszystkie na wysypisku Odpowiedz Link Zgłoś
pijanista69 Re: Sortowanie śmieci 13.05.11, 23:31 Dla mnie sortowanie ma w tej chwili jeden główny sens: edukacyjny. Za każdym razem zastanawiam się co wyrzucam - bo dzielę śmieci na papier, szkło i plastik, no i całą rodziną uczymy się konsekwencji w segregowaniu. I trzymam kciuki za to, żeby Pekom, czy ktokolwiek kiedyś nauczył się odpowiednio dalej tym zarządzać. A wtedy my wszyscy, którzy się teraz segregowania uczymy będziemy robić to już odruchowo. Czego wszystkim czytającym te słowa życzę :) A! i jeszcze jedno: zauważcie, że to co oddajecie w oznaczonych workach Pekomowi jest póki co bezpłatne! :) Ja dzięki temu mogę wyrzucać więcej śmieci za tę samą cenę. A wcześniej jak miałem jeden-dwa worki więcej to panowie opróżniający kubełki stroili fochy: a to nie odebrali wszystkich śmieci, a to obrócili kubły do góry nogami, a to kiedyś prosto w oczy zaproponowali, że zabiorą ale "daj pan dychę". I pewnie co mniej cierpliwi jechali z tymi workami do lasu, który później... (...patrz wątek "Przyłączcie się" założony przez TUM). A więc same pozytywy, co nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
janwer Re: Sortowanie śmieci 14.05.11, 09:10 Bonus w postaci gratisowo przyjmowanych śmieci posortowanych jest również dla mnie głównym bodźcem do ich sortowania. :) Odpowiedz Link Zgłoś