Dodaj do ulubionych

kurczak z rozna

17.08.11, 15:34
Witam!
Gdzie Waszym zdaniem w Żarach są najlepsze kurczaki z rożna? Według mnie najlepsze są na ulicy Podwale przy EKO. Fajny koleś tam sprzedaje. Zawsze bardzo rozmowny, aż czasami za bardzo. Raz w tygodniu obowiązkowo u niego jem. Mam nadzieję, że nie narobiłem apetytu. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • lizun9 Re: kurczak z rozna 17.08.11, 18:34
      Nie nie narobiłeś, ja tam wolę kebaba. Najlepszy kebab jaki jadłem można znaleść w restauracji na Starym Mieście w Toruniu. Ulica Łazienna o ile mnie Alzheimer nie myli. Jedyny raz zetknąłem się z kebabem własnej roboty autentycznie drobiowym, a nie jakimś donnerem z puszki. Drugie miejsce przyznaję barkowi przy stacji Warszawa-Włochy, a trzecie restauracji Palermo (?) w Zielonej Górze. Im głównie za wielkość porcji. Nauczą się robić ostre sosy i będzie git. Lubię też kuchnię środkowoeuropejską, a tu wg mnie prym wiedzie restauracja Szwejk na pl. Konstytucji w Wawce. Najlepsze pierogi za to mieli w barku przy zielonogórskim PKSie, ale już ich nie ma, więc się Szwejk obawiać konkurencji nie musi:)
      W Żarach gastronomii zarobić nie daję, choć raz, ostatnio skusiłem się na pizzę ze Strasznego Dworu (głównie zachęcony tym dłuuugim wątkiem poniżej) Byłem zawiedziony...
      Kto jeszcze jest głodny?
      • luzyczanin Re: kurczak z rozna 18.08.11, 10:14
        Najlepszą paellę jadłem w Pindae Rondelo w La Placini , najlepszą golonkę w Bawar Grose Szwaine w Bayeruth , najlepszego łososia w OOster Fishin w Loesster a najlepszy kuks-kus w Ah-gar we Flech-ma .
        Jednak najlepsza karuzela z solarium dla drobiu jest właśnie koło Umberto .
        • lizun9 Re: kurczak z rozna 18.08.11, 10:32
          Potwierdzam. W menu Bawar Grose Szwaine godne uwagi są też izraelskie piwa i cygańska zupa na gwoździu...
        • dziadekzsld Re: kurczak z rozna 18.08.11, 10:50
          Srali muchy będzie wiosna...
          Najlepsze bobinki to smaży moja Irenka.
    • debest3 Re: kurczak z rozna 17.08.11, 19:26
      Kryptoreklama?....najlepsze kasztany są na placu Pigalle
    • croolick Re: kurczak z rozna 17.08.11, 21:32
      zaranin22 napisał:

> Gdzie Waszym zdaniem w Żarach są najlepsze kurczaki z rożna?

Na rogu Legionistów i Artylerzystów - smaczne, dopieczone i tanie.

> Według mnie najlepsze są na ulicy Podwale przy EKO.

Niestety nie zawsze. Parę razy kupiłem niedopieczony.

> Fajny koleś tam sprzedaje. Zawsze bardzo rozmowny, aż czasami za bardzo.

Fajny, ale bardziej dba o stałych klientów z szerokimi karkami, niż o tych co stoją w kolejce. Za duży ma przerób, stąd te jakościowe wpadki a czas oczekiwania czasem zdecydowanie za długi.
      • p.e.k.o Re: kurczak z rozna 17.08.11, 21:49
        croolick napisał:

> Na rogu Legionistów i Artylerzystów - smaczne, dopieczone i tanie.

To chyba zależy od dnia. Raz tam kupiłem i biesiadnicy zgodnie orzekli, że szału nie ma.

> Niestety nie zawsze. Parę razy kupiłem niedopieczony.

A ktoś polecał mi te przy Eko.
        Najwidoczniej kurczaki nie trzymają stałego poziomu jakości.
        • croolick Re: kurczak z rozna 17.08.11, 23:15
          p.e.k.o napisał:

> To chyba zależy od dnia. Raz tam kupiłem i biesiadnicy zgodnie orzekli, że szał
          > u nie ma.

Chyba cię nie lubią;-) Ja jestem stałym klientem i jeszcze się nie zawiodłem.

> A ktoś polecał mi te przy Eko.

Bo są doprawiane.

> Najwidoczniej kurczaki nie trzymają stałego poziomu jakości.

Ano, po prostu popularność wpływa na jakość. Żeby utrzymać poziom gość musiałby powiększyć budę i przyjąć pracownika. Ale po co, jak ma kupę stałych klientów, którzy odbierają kurczaki o umówionej godzinie. Lokalizację ma świetną i generalnie dobrą opinię, więc nie musi się zbytnio starać.
          Wiem za to gdzie są najgorsze kurczaki - w Kurcze Pieczone przy Kauflandzie (ale to pewnie z powodu dużej rotacji personelu), ale parę razy z różnych powodów korzystałem, staram się więcej nie popełnić tego błędu.
          • p.e.k.o [...] 19.08.11, 23:12
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka