Dodaj do ulubionych

Posłanka ma dla nas dobre wiadomości

27.09.11, 21:46
Bożenna Bukiewicz donosi (na swoim FB):

Mam dwie świetne wiadomości dla mieszkańców Żar!

Dwie bardzo dobre wiadomości: powstanie stała stacja monitorowania powietrza, a z Ministerstwa Środowiska będą pieniądze na budowę kanalizacji sanitarnej. Minister właśnie podpisał decyzję o przyznaniu na ten cel 42 mln zł! To efekt moich wakacyjnych spotkań z mieszkańcami Żar.

Meszkańcy skarżyli się na jakość powietrza w mieście i podeszczowe podtopienia w okolicach ul. Żagańskiej i Bohaterów Getta. Dziś przyjechałam do Żar z dobrymi wiadomościami z Ministerstwa Środowiska. Podjęto właśnie decyzję o ulokowaniu na terenie Żar stałej stacji monitorowania powietrza. Pozwoli to określić stężenie trujących substancji, wskazać winnych i wyeliminować zanieczyszczenia. Stacja ma być uruchomiona w połowie 2012 roku.

Druga dobra wiadomość dla mieszkańców Żar to decyzja ministra o przyznaniu 42 mln zł na rozbudowę sieci kanalizacyjnej. Dzięki tej inwestycji do kanalizacji będzie mogło się przyłączyć ponad 6,6 tys. mieszkańców.

Jak widać, poseł może coś załatwić.
I co pan powiesz, panie croolick? Z takim obrzydzeniem patrzyłeś na te działania posłanki...
Obserwuj wątek
    • croolick dobre wiadomości dla naiwniaków 27.09.11, 22:00
      Dobre wiadomości tylko na dwa tygodnie przed wyborami. Później jak zwykle nie będzie się w Żarach pokazywać, za to nadal nasze miasto będzie marginalizowane na rzecz Zielonej Góry, czyli jej miasta.
      Ilu naiwnych da się nabrać na przedwyborcze cuda? Cztery lata się nie dało, ale na mniej niż dwa tygodnie przed głosowaniem, nagle się udaję. Co z tego, że nagle odnalazł się kontener ze stacją pomiarową w Słubicach (hahaha niezły numer - chcesz posłuchać - podeślę ci mp3 z dzisiejszej konferencji prasowej), jeśli potem nic nie zrobi dla Żar jak przez większość mijającej kadencji.
      Ponadto, chyba nie uważałeś na lekcjach wos, bo chyba nie wiesz, czym zajmuje się Sejm RP a czym samorząd. Dla mnie to pozbawiona finezji wyborcza gierka. Kwestia ochrony środowiska w województwie to sprawa samorządu a nie pani poseł. Ona mogłaby się pochwalić co najwyżej pracą w komisji sejmowej zajmującej się ochroną środowiska, lub inicjatywami legislacyjnymi...
      Dalej patrzę z obrzydzeniem i będę patrzył na polityczną obłudę.
      • p.e.k.o Re: dobre wiadomości dla naiwniaków 27.09.11, 22:08
        croolick napisał:

> Ilu naiwnych da się nabrać na przedwyborcze cuda?

Kilkadziesiąt baniek to rzeczywisty cud.

> Ponadto, chyba nie uważałeś na lekcjach wos, bo chyba nie wiesz, czym zajmuje się Sejm
        > RP a czym samorząd.

Ja nie wiem czym zajmuje się samorząd??? A to mnie teraz rozbawiłeś, do łez:)
        Jeśli Ty swoją wiedzę na ten temat opierasz na lekcjach wos, to... gratuluję wiedzy.

> Dla mnie to pozbawiona finezji wyborcza gierka.

A dla mnie to kilkadziesiąt baniek rzeczywistej kasy.
        Ot, ciekawy przykład interpretacji rzeczywistości :)
        • croolick Re: dobre wiadomości dla naiwniaków 27.09.11, 22:25
          p.e.k.o napisał:

> Kilkadziesiąt baniek to rzeczywisty cud.

Od kiedy rozdziałem tych "baniek" zajmuje się Sejm RP do którego kandyduje pani BB?

> Ja nie wiem czym zajmuje się samorząd???

Najwyraźniej. Wypełnianie poleceń służbowych nie zastępuje prawdziwej wiedzy.

> A to mnie teraz rozbawiłeś, do łez:)

A to czemu? Zawsze śmiejesz się w nieodpowiednich sytuacjach?

> Jeśli Ty swoją wiedzę na ten temat opierasz na lekcjach wos, to... gratuluję wi
          > edzy.

Masz chyba jakieś traumatyczne przeżycia ze szkoły.

> A dla mnie to kilkadziesiąt baniek rzeczywistej kasy.

No ale rzeczywistej na co? Pani poseł mówi o podtopieniach a później mówi o przyznaniu kasy na KANALIZACJĘ!!! Chciałbym znać szczegóły, czy przy budowie kanalizacji uwzględniono porządną INSTALACJĘ BURZOWĄ, ale tego się przed wyborami nie dowiesz. No ale naiwni i "użyteczni idioci" będą piać z zachwytu...

> Ot, ciekawy przykład interpretacji rzeczywistości :)

Ot ciekawy przykład naiwności, czy raczej klaki?
          • p.e.k.o Re: dobre wiadomości dla naiwniaków 27.09.11, 23:07
            croolick napisał:

> Od kiedy rozdziałem tych "baniek" zajmuje się Sejm RP do którego kandyduje pani BB?

A to sejm zrobił dworzec we Włoszczowej? :)

> Najwyraźniej. Wypełnianie poleceń służbowych nie zastępuje prawdziwej wiedzy.

Wiemy wiemy, że najwyższa wiedza na każdy temat zarezerwowana jest tylko dla Ciebie... Bo co niby o samorządzie może wiedzieć ktoś, kto w samorządzie przepracował przeszło dekadę? :)
            • croolick Re: dobre wiadomości dla naiwniaków 27.09.11, 23:48
              p.e.k.o napisał:

> A to sejm zrobił dworzec we Włoszczowej? :)

Popierasz takie działania???

> Bo co niby o samorządzie może wiedzieć ktoś, kto w samorządzie przeprac
              > ował przeszło dekadę? :)

A co ty w tym samorządzie ważnego robisz?
              • p.e.k.o Re: dobre wiadomości dla naiwniaków 28.09.11, 00:01
                croolick napisał:

> Popierasz takie działania???

Działania... Przyznajesz zatem, że są działania poselskie wykraczające poza ławy sejmowe?

> A co ty w tym samorządzie ważnego robisz?

To nie jest tematem wątku.
                • croolick Re: dobre wiadomości dla naiwniaków 28.09.11, 10:53
                  p.e.k.o napisał:

> Działania... Przyznajesz zatem, że są działania poselskie wykraczające poza ław
                  > y sejmowe?

Są, tak jak spotkania w Pędzącym Króliku czy na cmentarzach...

Co do pani BB to schemat jej działania jest tak oklepany, że aż przykro na to patrzeć. Ja miałem wczoraj deja vu:

lubuskie.blogspot.com/2011/01/superbozennnnnnnna.html
    • jedynahania śmiechu warte 27.09.11, 23:47
      śmiechu warte !
      A skąd te miliony na w.w. CUDA w miesiąc przed wyborami ;-)
      oczywiście przypadkowa zbieżność wyborów z tymi wspaniałymi wiadomościami.

Ja też mam 2 dobre wiadomości:
      1. NIGDY W ŻYCIU NIE ZAGŁOSUJĘ NA PO !
      2. NIGDY NIE ZAGŁOSUJĘ NA PANIĄ BOŻENĘ BUKIEWICZ !! (zagłosuję na PIS)
      Z poważaniem

• croolick Re: śmiechu warte 27.09.11, 23:51
        I kto by pomyślał, że się z Hanią będę kiedyś w większości zgadzał (poza jednym - ja nie zagłosuję na PiS):-)
        • jedynahania Re: śmiechu warte 27.09.11, 23:56
          I kto by pomyślał, że się z Hanią będę kiedyś w większości zgadzał (poza jednym
          > - ja nie zagłosuję na PiS):-)

Zachęcam :-)
    • jedynahania Re: Posłanka ma dla nas dobre wiadomości 27.09.11, 23:54
      A może jeszcze napisz jakie CUDA wyciągnie dla nas z kapelusza niejaki Stefan Niesiołowski poseł ziemi żarskiej ;-). Na pewno też na jakieś dobre, ba, cudowne wieści dla mieszkańców swoich kochanych Żar, czy przeniósł się przypadkiem w inne rewiry ?

jak przyjemnie posłuchać bajeczek na dobranoc ...
      • dziadekzsld Re: Posłanka ma dla nas dobre wiadomości 28.09.11, 10:15
        jedynahania napisała:

> A może jeszcze napisz jakie CUDA wyciągnie dla nas z kapelusza niejaki Stefan N
        > iesiołowski poseł ziemi żarskiej ;-). Na pewno też na jakieś dobre, ba, cudowne
        > wieści dla mieszkańców swoich kochanych Żar, czy przeniósł się przypadkiem w i
        > nne rewiry ?

Prof.Stefan Niesiołowski zrobił więcej dla naszego regionu niż cały klub destruktorów z PiS !

> jak przyjemnie posłuchać bajeczek na dobranoc ...

Poczytaj jeszcze sobie książeczkę i obejrzyj film i się upajaj wielkością swojego liderka,tego od pistolecika.
        A jeszcze pomódl się za męczennika z pod Smoleńska.
        • croolick Re: Posłanka ma dla nas dobre wiadomości 28.09.11, 10:50
          dziadekzsld napisał:

> Prof.Stefan Niesiołowski zrobił więcej dla naszego regionu niż cały klub dest
          > ruktorów z PiS !

Oczywiście:-) Wiara i czucie ważniejsze, niż mędrca szkiełko i oko... Ja wolę szkiełko i oko - jakieś konkrety owej działalności dla lubuskiego?
        • jedynahania Stefan Niesiołowski o PO ????????????????? 28.09.11, 11:20

Stefan Niesiołowski, cytaty na U :
          "Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji. Oni nie mają właściwie żadnego programu. Nie wyrażają w żadnej trudnej sprawie zdania. Nie występują pod własnym szyldem, bo to ich zwalnia z potrzeby zajmowania stanowiska w trudnych sprawach. To jest oczywiście gra na bardzo krótką metę. Udają, że nie są partią, a nią są. Udają, że wprowadzają nową jakość, że są tam nowi ludzie. "

Stefan Niesiołowski - w wywiadzie "Naśladujmy Litwę", Życie 01.08.2001
          pl.wikiquote.org/wiki/Stefan_Niesio%C5%82owski

?
          Chwila szczerości ?
          dziękuję
          • dziadekzsld Re: Stefan Niesiołowski o PO ????????????????? 28.09.11, 11:37
            jedynahania napisała:

>
            >
            > Stefan Niesiołowski, cytaty na U :
            > "Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji. Oni nie mają właściwie żad
            > nego programu. Nie wyrażają w żadnej trudnej sprawie zdania. Nie występują pod
            > własnym szyldem, bo to ich zwalnia z potrzeby zajmowania stanowiska w trudnych
            > sprawach. To jest oczywiście gra na bardzo krótką metę. Udają, że nie są partią
            > , a nią są. Udają, że wprowadzają nową jakość, że są tam nowi ludzie. "
            >
            > Stefan Niesiołowski - w wywiadzie "Naśladujmy Litwę", Życie 01.08.2001
            > pl.wikiquote.org/wiki/Stefan_Niesio%C5%82owski
            >
            > ?
            > Chwila szczerości ?
            > dziękuję

Cytat z przed 10 lat kiedy powstawało PO nie było tym czym jest od 5/6 lat,partie pokazują prawdziwe oblicze jak otrzymają mandat na władzę.Co było widać jak rządził PiS i widać jak sobie daje radę z kryzysem PO.
            A jak tam liderek,może jego zacytujesz to się trochę pośmiejemy.
            • jedynahania Stefan Niesiołowski o PO !!!!!!!!!!!!!! 28.09.11, 11:47
              Stefan Niesiołowski, cytaty na P:

Platforma jest przede wszystkim wielką mistyfikacją.(...) W istocie jest takim świecącym pudełkiem. Mamy do czynienia z elegancko opakowaną recydywą tymińszczyzny lub nowym wydaniem Polskiej Partii Przyjaciół Piwa, której kilku liderów znakomicie się odnalazło w PO.
              Źródło: Naśladujmy Litwę, „Życie” 1 sierpnia 2001

Dziękuję
              • dziadekzsld Re: Stefan Niesiołowski o PO !!!!!!!!!!!!!! 28.09.11, 12:27
                jedynahania napisała:

> Stefan Niesiołowski, cytaty na P:
                >
                > Platforma jest przede wszystkim wielką mistyfikacją.(...) W istocie jest takim
                > świecącym pudełkiem. Mamy do czynienia z elegancko opakowaną recydywą tymińszcz
                > yzny lub nowym wydaniem Polskiej Partii Przyjaciół Piwa, której kilku liderów z
                > nakomicie się odnalazło w PO.
                > Źródło: Naśladujmy Litwę, „Życie” 1 sierpnia 2001
                >
                > Dziękuję
                Ależ bardzo proszę:liderek twierdzi że "Żydzi są zdolniejsi od Polaków i dlatego plasują się w środowisku inteligenckim"
                Odpis: podczas przesłuchania Jaroslawa Kaczyńskiego w SB;
          • dziadekzsld Re: Stefan Niesiołowski o PO ????????????????? 28.09.11, 12:30
            jedynahania napisała:

>
            >
            > Stefan Niesiołowski, cytaty na U :
            > "Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji. Oni nie mają właściwie żad
            > nego programu. Nie wyrażają w żadnej trudnej sprawie zdania. Nie występują pod
            > własnym szyldem, bo to ich zwalnia z potrzeby zajmowania stanowiska w trudnych
            > sprawach. To jest oczywiście gra na bardzo krótką metę. Udają, że nie są partią
            > , a nią są. Udają, że wprowadzają nową jakość, że są tam nowi ludzie. "
            >
            > Stefan Niesiołowski - w wywiadzie "Naśladujmy Litwę", Życie 01.08.2001
            > pl.wikiquote.org/wiki/Stefan_Niesio%C5%82owski
            >
            > ?
            > Chwila szczerości ?
            > dziękuję
            A no to proszę bardzo dalej o intelekcie "Bardzo się cieszę, bo trudno sobie wyobrazić w tym parlamencie marszałka lepszego, lepiej przygotowanego, o większym doświadczeniu parlamentarnym i jednocześnie sprawniejszego intelektualnie".

Opis: po wybraniu Ludwika Dorna na marszałka Sejmu 27 kwietnia 2007.
    • walter.simx Re: Posłanka ma dla nas dobre wiadomości 28.09.11, 10:26
      Ale my mamy dla posłanki złe wieści.

Szczegóły 10 października.
    • p.e.k.o Gdzie ci bojownicy antykronopolowscy? 28.09.11, 18:52
      Taka ciekawa dyskusja się wywiązała, a najciekawsze jest to, że nikt jakoś nie wspomniał nawet o stacji monitorującej powietrze. Czyste powietrze już nikogo nie obchodzi? Tylko polityka, polityka... :)
      • croolick Re: Gdzie ci bojownicy antykronopolowscy? 28.09.11, 21:00
        p.e.k.o napisał:

> Taka ciekawa dyskusja się wywiązała, a najciekawsze jest to, że nikt jakoś nie
        > wspomniał nawet o stacji monitorującej powietrze. Czyste powietrze już nikogo n
        > ie obchodzi? Tylko polityka, polityka... :)

Ależ mnie obchodzi i niezwykle mnie zastanawia, gdzie pani BB była dotychczas? Dlaczego godziła się na to byśmy żyli w niewiedzy przez te wszystkie lata a wspaniałą wieścią o odnalezionej w Słubicach stacji podzieliła się z nami na niecałe dwa tygodnie przed wyborami???
        • p.e.k.o Re: Gdzie ci bojownicy antykronopolowscy? 28.09.11, 23:14
          croolick napisał:

> Ależ mnie obchodzi i niezwykle mnie zastanawia, gdzie pani BB była dotychczas?
          > Dlaczego godziła się na to byśmy żyli w niewiedzy przez te wszystkie lata a wsp
          > aniałą wieścią o odnalezionej w Słubicach stacji podzieliła się z nami na nieca
          > łe dwa tygodnie przed wyborami???

Świat byłby lepszy, weselszy, gdyby ludzie starali się dostrzegać pozytywne aspekty zdarzeń, zamiast narzekać na wszystko z założenia i wynajdywać na siłę jakieś problemy tam, gdzie ich nie ma. Ale przecież tradycji musi stać się zadość.
          Na wiadomość o tym, że pojawi się stacja monitoringu w Żarach, pomyślałem sobie - "o... to dobrze, przyda się w naszym mieście". I tyle na ten temat. Nawet do głowy mi nie przyszło, żeby się zastanawiać "gdzie pani BB była dotychczas?" :)
          • croolick Re: Gdzie ci bojownicy antykronopolowscy? 28.09.11, 23:36
            p.e.k.o napisał:

> Świat byłby lepszy, weselszy, gdyby ludzie starali się dostrzegać pozytywne asp
            > ekty zdarzeń, zamiast narzekać na wszystko z założenia i wynajdywać na siłę jak
            > ieś problemy tam, gdzie ich nie ma.

Świat byłby lepszy gdyby na świecie nie było "użytecznych idiotów".

> Na wiadomość o tym, że pojawi się stacja monitoringu w Żarach, pomyślałem sobie
            > - "o... to dobrze, przyda się w naszym mieście". I tyle na ten temat. Nawet do
            > głowy mi nie przyszło, żeby się zastanawiać "gdzie pani BB była dotychczas?" :
            > )

No właśnie "do głowy ci nie przyszło" to mam nadzieję, że teraz coś po moich słowach zrozumiałeś. Oczywiście nie wierzę, że się do tego publicznie przyznasz...
            • dziadekzsld Re: Gdzie ci bojownicy antykronopolowscy? 28.09.11, 23:48
              croolick napisał:

> Świat byłby lepszy gdyby na świecie nie było "użytecznych idiotów".

Celna samokrytyka.
              • croolick Re: Gdzie ci bojownicy antykronopolowscy? 29.09.11, 22:57
                dziadekzsld napisał:

> Celna samokrytyka.

Ojej, kolejny przedrzeźniacz? Gdzie ty zrobiłeś te 2 mln km samochodem? W piaskownicy?
            • p.e.k.o Re: Gdzie ci bojownicy antykronopolowscy? 29.09.11, 00:28
              croolick napisał:

> No właśnie "do głowy ci nie przyszło" to mam nadzieję, że teraz coś po moich sł
              > owach zrozumiałeś. Oczywiście nie wierzę, że się do tego publicznie przyznasz..

Szkoda, że Ty nie zrozumiałeś... i dalej swoje...
              • croolick Re: Gdzie ci bojownicy antykronopolowscy? 29.09.11, 22:59
                p.e.k.o napisał:

> Szkoda, że Ty nie zrozumiałeś...

Chętnie wysłucham, czego nie zrozumiałem:-)

> i dalej swoje...

...jak mówiłem - niełatwo niektórym przyznać się do naiwności, bo chyba, że to nie naiwność...
    • nika139 Re: Posłanka ma dla nas dobre wiadomości 29.09.11, 22:19
      p.e.k.o napisał:
      > Jak widać, poseł może coś załatwić.
      > I co pan powiesz, panie croolick? Z takim obrzydzeniem patrzyłeś na te działania posłanki...

Wiesz p.e.k.o., najbardziej w tej naszej polskiej demokracji wkurza mnie to, że niemożliwe przez cztery lata staje się nagle możliwe w okresie kampanii wyborczej i dotyczy to wszystkich opcji politycznych i wszystkich wyborów, i tych parlamentarnych i tych samorządowych.
      • croolick Re: Posłanka ma dla nas dobre wiadomości 29.09.11, 23:03
        nika139 napisała:

> Wiesz p.e.k.o., najbardziej w tej naszej polskiej demokracji wkurza mnie to, że
        > niemożliwe przez cztery lata staje się nagle możliwe w okresie kampanii wyborc
        > zej i dotyczy to wszystkich opcji politycznych i wszystkich wyborów, i tych par
        > lamentarnych i tych samorządowych.

Ot to! WŁAŚNIE!
        Już mi się niedobrze robi od tych wszystkich "gospodarskich wizyt" i od tego nagłego przypływu troski.
      • p.e.k.o Re: Posłanka ma dla nas dobre wiadomości 30.09.11, 00:03
        nika139 napisała:

> Wiesz p.e.k.o., najbardziej w tej naszej polskiej demokracji wkurza mnie to, że
        > niemożliwe przez cztery lata staje się nagle możliwe w okresie kampanii wyborczej

Wiesz nika, najbardziej wkurzałoby mnie to, gdyby w ogóle nigdy nic nie było możliwe.
    • walter.simx Re: Posłanka ma dla nas dobre wiadomości 30.09.11, 09:28
      p.e.k.o napisał:

> Bożenna Bukiewicz donosi (na swoim FB):
      >
      > Mam dwie świetne wiadomości dla mieszkańców Żar!
      >
      > Dwie bardzo dobre wiadomości: powstanie stała stacja monitorowania powietrza, a
      > z Ministerstwa Środowiska będą pieniądze na budowę kanalizacji sanitarnej. Min
      > ister właśnie podpisał decyzję o przyznaniu na ten cel 42 mln zł! To efekt moic
      > h wakacyjnych spotkań z mieszkańcami Żar.
      >
      > Meszkańcy skarżyli się na jakość powietrza w mieście i podeszczowe podtopienia
      > w okolicach ul. Żagańskiej i Bohaterów Getta. Dziś przyjechałam do Żar z dobrym
      > i wiadomościami z Ministerstwa Środowiska. Podjęto właśnie decyzję o ulokowaniu
      > na terenie Żar stałej stacji monitorowania powietrza. Pozwoli to określić stęż
      > enie trujących substancji, wskazać winnych i wyeliminować zanieczyszczenia. Sta
      > cja ma być uruchomiona w połowie 2012 roku.
      >
      > Druga dobra wiadomość dla mieszkańców Żar to decyzja ministra o przyznaniu 42 m
      > ln zł na rozbudowę sieci kanalizacyjnej. Dzięki tej inwestycji do kanalizacji b
      > ędzie mogło się przyłączyć ponad 6,6 tys. mieszkańców.

>
      >
      > Jak widać, poseł może coś załatwić.
      > I co pan powiesz, panie croolick? Z takim obrzydzeniem patrzyłeś na te działani
      > a posłanki...
      >

Czy to naprawdę nikogo już nie dziwi ,że w godzinach pracy urzędnicy państwowi Anna Makarska i Janusz Marciniak robią za baner wyborczy kandydatki PO ???

Kogo jeszcze interesuje fakt, że Bożenna na spotkaniu na osiedlu Moniuszki obiecywała stację pomiarową w tym roku a dziś już - na przyszły rok?
      Co powie za miesiąc?

• jedynahania Re: Posłanka ma dla nas dobre wiadomości 30.09.11, 10:07
        Kogo jeszcze interesuje fakt, że Bożenna na spotkaniu na osiedlu Moniuszki obie
        > cywała stację pomiarową w tym roku a dziś już - na przyszły rok?
        > Co powie za miesiąc?

Może za 2 lata ?a może jednak za 4 lata przed następnymi wyborami.
        Wiesz, ja myślę, że to będzie uzależnione od wyniku wyborów za ile lat będzie ta stacja.
        Jak będzie bardzo dobry wynik, to może w ogóle jej nawet nie być ;)

Pamiętamy jak było z CUDAMI PO: np. Tusk obiecał ratowanie stoczni przed wyborami do Parlamentu Europejskiego .... o innych cudach nawet nie wspominając

Jak się to skończyło powszechnie wiadomo.

Ale podoba mi się tytuł tego wątku, świetnie skomponowany, jak dla mnie to brzmi jak skierowany do jakiegoś skołowanego stadka pingwinów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka