some_zary 16.08.13, 08:01 Czy ktoś z Was był już w "odnowionym" kinie Pionier? Chciałem dowiedzieć się, czy panuje tam teraz bardziej przyjemna, przyjazna atmosfera niż kiedyś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lizun9 Re: Kino Pionier 16.08.13, 08:53 Myślę, że temu kinu nie pomoże ani nowa atmosfera, ani cyfryzacja, jesli po prostu nie będzie tam lepszych filmów :) Odpowiedz Link Zgłoś
some_zary Re: Kino Pionier 16.08.13, 09:10 Rzeczywiście premiery trafiają tam z małym opóźnieniem, przynajmniej niektóre. Ale już abstrahując od tego, był ktoś w tym już cyfrowym kinie?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Kino Pionier 16.08.13, 15:04 lizun9 napisał: > Myślę, że temu kinu nie pomoże ani nowa atmosfera, ani cyfryzacja, jesli po pro > stu nie będzie tam lepszych filmów :) Oj, to się zmieniło. Naprawdę nie ma dużego poślizgu z premierami a i promocja seansów zupełnie inna - konkursy, tanie czwartki, żyjący fanpage na FB, naprawdę widać na zmiany na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Kino Pionier 16.08.13, 16:54 croolick napisał: > Oj, to się zmieniło. Naprawdę nie ma dużego poślizgu z premierami a i promocja > seansów zupełnie inna - konkursy, tanie czwartki, żyjący fanpage na FB, naprawd > ę widać na zmiany na lepsze. Ale repertuar nadal mają ubogi i składający się wyłącznie z "murowanych hitów" :) Jesli już rozmawiamy o kulturze w mieście to może warto zauważyć, że można ją krzewić także za pomocą kina - i to niekoniecznie programami dla szkół w ramach "nowych horyzontów edukacji kinowej". Odpowiedz Link Zgłoś
szyderca91 Re: Kino Pionier 16.08.13, 20:58 lizun9 napisał: > > Myślę, że temu kinu nie pomoże ani nowa atmosfera, ani cyfryzacja, jesli po pro > stu nie będzie tam lepszych filmów :) Jakie to są lepsze ? Bo ja znam jeszcze lepsze od tych twoich dobrych. :) > Ale repertuar nadal mają ubogi i składający się wyłącznie z "murowanych hitów" > :) Jesli już rozmawiamy o kulturze w mieście to może warto zauważyć, że można j > ą krzewić także za pomocą kina - i to niekoniecznie programami dla szkół w rama > ch "nowych horyzontów edukacji kinowej". Kino musi się utrzymać, dlatego powinno zapełnić opłacalne minimum widowni.Uwierz w to,że dzierżawcy Pioniera o tym wiedzą i nie zaprzepaszczą żadnej złotówki,która mogą realnie zarobić. Pionier to nie TUM, gdzie członkowie finansują jego działalność. Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Kino Pionier 16.08.13, 21:25 szyderca91 napisał(a): > Bo ja znam jeszcze lepsze od tych twoich dobrych. :) Niewątpliwie synku, niewątpliwie...I pewnie chcesz chodzić za mnie do kina? Na te swoje lepsze zamiast moich dobrych? :) Odpowiedz Link Zgłoś
szyderca91 Re: Kino Pionier 17.08.13, 13:34 lizun9 napisał: > Niewątpliwie synku, niewątpliwie...I pewnie chcesz chodzić za mnie do kina? Na > te swoje lepsze zamiast moich dobrych? :) Ojcze za co mam pójść do kina, jak ty już drugi miesiąc nie przesyłasz alimentów. Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Kino Pionier 17.08.13, 13:38 szyderca91 napisał(a): > Ojcze za co mam pójść do kina, jak ty już drugi miesiąc nie przesyłasz alimentó > w. Zrezygnuj z piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
drugieoko.1 Re: Kino Pionier 18.08.13, 20:49 szyderca91 napisał(a): > lizun9 napisał: > > > Niewątpliwie synku, niewątpliwie...I pewnie chcesz chodzić za mnie do kin > a? Na > > te swoje lepsze zamiast moich dobrych? :) > > > Ojcze za co mam pójść do kina, jak ty już drugi miesiąc nie przesyłasz alimentó > w. Uśmiałem się z tej odpowiedzi. Widać, że masz cięty język i nie dajesz sobie deptać po odciskach. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Kino Pionier 19.08.13, 00:37 szyderca91 napisał(a): > Pionier to nie TUM, gdzie członkowie finansują jego działalność. Hej, PełOwiec, jak to w waszym świecie jest, że gdy mówisz, że Matyjasek dokłada z własnej kasy do Łużyczanina to jest OK, a jak ja i moi przyjaciele dokładamy to jest obciach? p.s. "A jaki ich kolor, jak nie czerwony?" K. Staszewski - mentalność waaadzy się jak widać nie zmienia... Odpowiedz Link Zgłoś
some_zary Re: Kino Pionier 16.08.13, 20:17 To przejdę się w tym tygodniu i ocenię;-) Mam nadzieję, że nie będę sam na seansie i że ktoś przychodzi jeszcze:P Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Kino Pionier 24.08.13, 00:23 some_zary napisał: > To przejdę się w tym tygodniu i ocenię;-) > Mam nadzieję, że nie będę sam na seansie i że ktoś przychodzi jeszcze:P I jak wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
some_zary Re: Kino Pionier 24.08.13, 09:04 A wybrałem się na...Pacific Rim w 3D. Kino jest bardziej zadbane niż kiedyś. Nowy ekran cyfrowy daje radę, nowe nagłośnienie również;-) Jedyny minus to fotele w kinie. Są zbyt małe odstępy między nimi, więc przy dłuższym seansie nogi mogą ucierpieć:P Może kiedyś kino zdecyduje się wymienić je, na mniejszą ich ilość, a wygodniejsze. Ale też tragedii nie ma. O tyle fajny klimat jest, że przychodzą tam ludzie z wyboru, a nie przypadkiem (jak kina w centrach handlowych). No i jak przychodzi się większą grupą, to bilety tańsze:P Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Kino Pionier 16.08.13, 15:06 some_zary napisał: > Czy ktoś z Was był już w "odnowionym" kinie Pionier? > Chciałem dowiedzieć się, czy panuje tam teraz bardziej przyjemna, przyjazna atm > osfera niż kiedyś? Tak, jest lepiej nawet dużo lepiej a do tego taniej niż w multipleksach. Więc jeśli chodzisz na filmy a nie oglądasz filmy między zakupami a jedzeniem w fastfoodzie, to jak najbardziej warto Pioniera odwiedzać. Choć nie spodziewaj się oczywiście superwygodnych foteli i godziny reklam przed seansem;-) Odpowiedz Link Zgłoś