Dodaj do ulubionych

Kino Pionier

16.08.13, 08:01
Czy ktoś z Was był już w "odnowionym" kinie Pionier?
Chciałem dowiedzieć się, czy panuje tam teraz bardziej przyjemna, przyjazna atmosfera niż kiedyś?
Obserwuj wątek
    • lizun9 Re: Kino Pionier 16.08.13, 08:53
      Myślę, że temu kinu nie pomoże ani nowa atmosfera, ani cyfryzacja, jesli po prostu nie będzie tam lepszych filmów :)
      • some_zary Re: Kino Pionier 16.08.13, 09:10
        Rzeczywiście premiery trafiają tam z małym opóźnieniem, przynajmniej niektóre.
        Ale już abstrahując od tego, był ktoś w tym już cyfrowym kinie?;-)
      • croolick Re: Kino Pionier 16.08.13, 15:04
        lizun9 napisał:

> Myślę, że temu kinu nie pomoże ani nowa atmosfera, ani cyfryzacja, jesli po pro
        > stu nie będzie tam lepszych filmów :)

Oj, to się zmieniło. Naprawdę nie ma dużego poślizgu z premierami a i promocja seansów zupełnie inna - konkursy, tanie czwartki, żyjący fanpage na FB, naprawdę widać na zmiany na lepsze.
        • lizun9 Re: Kino Pionier 16.08.13, 16:54
          croolick napisał:

> Oj, to się zmieniło. Naprawdę nie ma dużego poślizgu z premierami a i promocja
          > seansów zupełnie inna - konkursy, tanie czwartki, żyjący fanpage na FB, naprawd
          > ę widać na zmiany na lepsze.

Ale repertuar nadal mają ubogi i składający się wyłącznie z "murowanych hitów" :) Jesli już rozmawiamy o kulturze w mieście to może warto zauważyć, że można ją krzewić także za pomocą kina - i to niekoniecznie programami dla szkół w ramach "nowych horyzontów edukacji kinowej".
          • szyderca91 Re: Kino Pionier 16.08.13, 20:58
            lizun9 napisał:

> > Myślę, że temu kinu nie pomoże ani nowa atmosfera, ani cyfryzacja, jesli po pro
            > stu nie będzie tam lepszych filmów :)

Jakie to są lepsze ? Bo ja znam jeszcze lepsze od tych twoich dobrych. :)

> Ale repertuar nadal mają ubogi i składający się wyłącznie z "murowanych hitów"
            > :) Jesli już rozmawiamy o kulturze w mieście to może warto zauważyć, że można j
            > ą krzewić także za pomocą kina - i to niekoniecznie programami dla szkół w rama
            > ch "nowych horyzontów edukacji kinowej".

Kino musi się utrzymać, dlatego powinno zapełnić opłacalne minimum widowni.Uwierz w to,że dzierżawcy Pioniera o tym wiedzą i nie zaprzepaszczą żadnej złotówki,która mogą realnie zarobić.
            Pionier to nie TUM, gdzie członkowie finansują jego działalność.
            • lizun9 Re: Kino Pionier 16.08.13, 21:25
              szyderca91 napisał(a):

> Bo ja znam jeszcze lepsze od tych twoich dobrych. :)

Niewątpliwie synku, niewątpliwie...I pewnie chcesz chodzić za mnie do kina? Na te swoje lepsze zamiast moich dobrych? :)
              • szyderca91 Re: Kino Pionier 17.08.13, 13:34
                lizun9 napisał:

> Niewątpliwie synku, niewątpliwie...I pewnie chcesz chodzić za mnie do kina? Na
                > te swoje lepsze zamiast moich dobrych? :)

Ojcze za co mam pójść do kina, jak ty już drugi miesiąc nie przesyłasz alimentów.
                • lizun9 Re: Kino Pionier 17.08.13, 13:38
                  szyderca91 napisał(a):

> Ojcze za co mam pójść do kina, jak ty już drugi miesiąc nie przesyłasz alimentó
                  > w.

Zrezygnuj z piwa.
                • drugieoko.1 Re: Kino Pionier 18.08.13, 20:49
                  szyderca91 napisał(a):

> lizun9 napisał:
                  >
                  > > Niewątpliwie synku, niewątpliwie...I pewnie chcesz chodzić za mnie do kin
                  > a? Na
                  > > te swoje lepsze zamiast moich dobrych? :)
                  >
                  >
                  > Ojcze za co mam pójść do kina, jak ty już drugi miesiąc nie przesyłasz alimentó
                  > w.

Uśmiałem się z tej odpowiedzi. Widać, że masz cięty język i nie dajesz sobie deptać po odciskach.
            • croolick Re: Kino Pionier 19.08.13, 00:37
              szyderca91 napisał(a):

> Pionier to nie TUM, gdzie członkowie finansują jego działalność.

Hej, PełOwiec, jak to w waszym świecie jest, że gdy mówisz, że Matyjasek dokłada z własnej kasy do Łużyczanina to jest OK, a jak ja i moi przyjaciele dokładamy to jest obciach?

p.s.
              "A jaki ich kolor, jak nie czerwony?" K. Staszewski - mentalność waaadzy się jak widać nie zmienia...
        • some_zary Re: Kino Pionier 16.08.13, 20:17
          To przejdę się w tym tygodniu i ocenię;-)
          Mam nadzieję, że nie będę sam na seansie i że ktoś przychodzi jeszcze:P
          • croolick Re: Kino Pionier 24.08.13, 00:23
            some_zary napisał:

> To przejdę się w tym tygodniu i ocenię;-)
            > Mam nadzieję, że nie będę sam na seansie i że ktoś przychodzi jeszcze:P

I jak wrażenia?
            • some_zary Re: Kino Pionier 24.08.13, 09:04
              A wybrałem się na...Pacific Rim w 3D.
              Kino jest bardziej zadbane niż kiedyś.
              Nowy ekran cyfrowy daje radę, nowe nagłośnienie również;-)
              Jedyny minus to fotele w kinie. Są zbyt małe odstępy między nimi, więc przy dłuższym
              seansie nogi mogą ucierpieć:P
              Może kiedyś kino zdecyduje się wymienić je, na mniejszą ich ilość, a wygodniejsze.
              Ale też tragedii nie ma.
              O tyle fajny klimat jest, że przychodzą tam ludzie z wyboru, a nie przypadkiem (jak kina w centrach handlowych).
              No i jak przychodzi się większą grupą, to bilety tańsze:P
    • croolick Re: Kino Pionier 16.08.13, 15:06
      some_zary napisał:

> Czy ktoś z Was był już w "odnowionym" kinie Pionier?
      > Chciałem dowiedzieć się, czy panuje tam teraz bardziej przyjemna, przyjazna atm
      > osfera niż kiedyś?

Tak, jest lepiej nawet dużo lepiej a do tego taniej niż w multipleksach. Więc jeśli chodzisz na filmy a nie oglądasz filmy między zakupami a jedzeniem w fastfoodzie, to jak najbardziej warto Pioniera odwiedzać. Choć nie spodziewaj się oczywiście superwygodnych foteli i godziny reklam przed seansem;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka