Dodaj do ulubionych

Kapitał ludzki

02.11.13, 12:00
Fajny materiał. Może natchnie żarskich belfrów. W końcu pędzenie uczniów do śpiewania "Roty" w Lunie i okradanie ich przy okazji próbnych matur nie jest szczególnie wydumanym osiągnięciem edukacyjnym.

wyborcza.biz/biznes/1,101716,14853342,Najmniejszy_projekt_z_kapitalu_ludzkiego.html?biznes=zielonagora#BoxBizTxt
ekoga.zseg.cieszyn.pl/
Obserwuj wątek
    • croolick Re: Kapitał ludzki 04.11.13, 22:37
      Ciekawe, że też mnie zainteresował ten artykuł (tytuł mistrzostwo), ale jest jedno małe "ale" a raczej "duże". Co prawda nie jestem żarskim nauczycielem, ale realizowaliśmy unijny projekt - myślę, że też ciekawy tylko. Podmiot odpowiedzialny zmieniał się dwukrotnie (zamieszanie ogromne, zwłaszcza z papierami) . Startowaliśmy zanim jakiekolwiek pieniądze się pojawiły, ba one pojawiły się po wielu miesiącach a tymczasem wisiały jak damoklesowy miecz niepopłacone faktury, za autobusy, bilety wstępu, honoraria dla gości etc. Dopchnęliśmy wózek do końca, dzieciaki nawet się nie zorientowały z naszych problemów, ale nam się projekt odbijał czkawką przez wiele miesięcy po jego zakończeniu, papierologia to istny horror.
      Przed trzema laty nikt nie chciał już brać udziału w tak dużym projekcie. Wzięliśmy w mniejszym. Innowacyjne wykorzystanie GPS, technik obróbki map, tworzenia przewodników, metoda projektów, współpraca międzynarodowa etc. Zaangażowanych znacznie mniej. A problemów? Wcale nie mniej.
      Być może takie atrakcje to tylko lubuska specyfika...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka