Dodaj do ulubionych

Dom opieki spolecznej

06.09.05, 13:41
W dzisiejszej Gazecie Lubuskiej ukazal się artykuł na temat likwidacji domu
opeki społ. na ulicy Piastowskiej co o tym sadzicie? Starostwo chce przenieść
palcówkę do Lubska zamiast remontować, a co bedzie z budynku po likwidacji ruina?

Przeczytajcie i napiszcie

www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050906/REGION19/50905012
Obserwuj wątek
    • croolick Re: Dom opieki spolecznej 06.09.05, 15:36
      zary.zagan.org/news.php?id=159
      Tu tez mozna wpisywac swoje opinie (ja swoja dalem w naglowku). Uwazam, ze DPS
      na skutek zanideban jest w fatalnym stanie, wiec dobrze jesli znajdzie nowe
      lokum. Szkoda, ze jak zwykle zawodzi komunikacja spoleczna i wladze nie
      przedstawily swoich zamiarow w sposob, ktory ograniczylby obawy. Warto byloby
      tez rozliczyc Cieslaka i Skobelskiego dlaczego dopuscili zaniedban w remontach
      i przystosowaniu DPS w Zarach do nowych norm. A jesli plan likwidacji zarskiego
      DPSu istnial juz dawniej, to dlaczego nie informowali o tym wczesniej.
      • greta06 Re: Dom opieki spolecznej 06.09.05, 19:11
        Z tego co wiem to od kilku lat istnieje program naprawczy,wszystkie komisje Rady powiatu wiedziały o tym. NIc nie zrobili... Niezbyt wielkim (rocznie) nakładem kosztów można było przez te lata doprowadzic do porządku; dlaczego radni obudzili sie dopiero teraz?
        A to że w Lubsku jest wszystko takie cacy to tez nieprawda.Całkiem sporo pracy i pieniedzy trzeba by włozyć by mogli tam zamieszkać mieszkancy DPS.A i tak nie będzie im tam tak miło jak w Żarach. Tu mają park, ławeczki,ogródki... a tam? wybetonowane podwórko, nie ma co ...polepszenie komfortu.
        Co tu dużo mówić: radny dr. Błaszczyk z tego co wiem jest lekarzem rodzinnym w tym domu; skoro On nie wie i pani Rembowska jak wygląda tam życie i nie rozmawiają z mieszkancami to....szkoda słów.
        Bywam tam, znam tam wielu mieszkańców .Ci ludzie uważają to miejsce za SWÓJ DOM. Dlaczego nikt nie liczy się z ICH odczuciami i zdaniem?
        Dlaczego radni dopuścili do takich zaniedbań? Ktoś chyba powinien ponieść konsekwencje tego zaniechania...
        A że pracownicy boją się o swoje miejsca pracy? to też nic dziwnego w dzisiejszej popapranej polskiej rzeczywistości

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka