pawel.zary Re: kto ma media ten ma władzę :-) 20.12.05, 15:58 lasica068 napisał: > a w Żarach forum... .... a w Polsce telewizja "musi" być partyjno-rządowa, czyli tzw. "publiczna". Proszę - może ktoś wyjaśni mi dlaczego "musi" być "publiczna" i spełniać tzw. "misję"? Odpowiedz Link Zgłoś
qash Re: kto ma media ten ma władzę :-) 20.12.05, 16:20 Cenzura na forach byla, jest i bedzie... i to sie chyba nie zmieni... ...a polsce jest tyle stacji telewizyjnych, ze mozna ogladac ktora tylko sie ma ochotei nikt nikogo do ogladania tv publicznej nie zmusza. A co do misji to kazde media spelniaja jakas misje czy tego chcemy czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: kto ma media ten ma władzę :-) 20.12.05, 16:24 qash napisał: > ...a polsce jest tyle stacji telewizyjnych, ze mozna ogladac ktora tylko sie ma > ochotei nikt nikogo do ogladania tv publicznej nie zmusza. A co do misji to ka > zde media spelniaja jakas misje czy tego chcemy czy nie. > Zmuszać nie zmusza, ale abonament każą placić :-) i ustanawiaja koncesje - nie każdy może sobie telewizję otworzyć (nawet jak dysponyuje kapitałem). Zbiera sie jakieś ciało polityczne (KRRiTV) i ustala komu przyznać a komu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_k_o Re: kto ma media ten ma władzę :-) 21.12.05, 00:14 pawel.zary napisał: > Zmuszać nie zmusza, ale abonament każą placić :-) Nikt nie lubi płacić, ale takie jest prawo. > Zbiera sie jakieś ciało polityczne (KRRiTV) i ustala komu przyznać a komu nie. Ciało jest kadencyjne, więc teoretycznie każdy ma szansę... wcześniej czy później :) Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_k_o Re: kto ma media ten ma władzę :-) 21.12.05, 00:11 pawel.zary napisał: > .... a w Polsce telewizja "musi" być partyjno-rządowa, czyli > tzw. "publiczna". > Proszę - może ktoś wyjaśni mi dlaczego "musi" być "publiczna" i spełniać > tzw. "misję"? A jakie to ma znaczenie, skoro "partyjność" TV zmienia się co 4 lata? Jest jak jest. Poza tym wymyślono bardzo mądre urządzenie - pilota. Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_k_o Re: w iranie cenzuruja radio.... 21.12.05, 00:16 lasica068 napisał: > a w Żarach forum... Czasem tak trzeba. Pozostaje jednak definicja słowa "czasem". :) Odpowiedz Link Zgłoś