Dodaj do ulubionych

regionalny plecak

14.06.08, 18:12
czy ktoś mi moze doradzic jakiej firmy zakupic plecak 60-65 l.
pomijam campusa i alpinusa, bo o nich szkoda gadać.
chodzi mi o to czy warto zainwestować np. w firmy: mckinley, salewa, karrimor.

żeby temat był zwiazany z regionem to obiecuje, ze bedę z tym plecakiem bardzo
często maszerować drogami naszego powiatu :)
Obserwuj wątek
    • te_ea Re: regionalny plecak 14.06.08, 18:27
      od 8 lat rozbijam sie po drogach z plackiem salewy. Plecak był (i jest) bardzo intensywnie eksploatowany a trzyma całkiem nieźle, zamki trzymają sie dobrze, jest wygodny a jedyną jego wadą jest jasny kolor.
      Tak więć mogę Salewę polecić
      Pozdrawiam
    • aniku_k LAFUMA 14.06.08, 21:25
      a czy ktoś uzywał plecaków firmy lafuma?
      do salewy zniechecił mnie komentarz na forum, ze szwy szybko pękają :/, możliwe
      ze to przypadek indywidualny, ale jednak.
      • croolick Re: LAFUMA 14.06.08, 22:50
        aniku_k napisała:

> do salewy zniechecił mnie komentarz na forum, ze szwy szybko pękają > :/,
        możliwe ze to przypadek indywidualny, ale jednak.

O tempora, o mores! - kobiety boja sie igly z nitka... Moje plecaki po cerowaniu
        sa lepsze niz nowe ;-)
        • aniku_k Re: LAFUMA 14.06.08, 23:05
          croolicku no przecież do plecaka 35l nie doszyję sobie drugiej komory 25l.
          już mi słabo od gapienia sie w ten monitor i porownywania modeli. co ciekawe że
          modele specjalnie dla kobiet sa o wiele drozsze niz meskie. pewnie maja miejsce
          na kosmetyczke + lusterko itp itd.
          • croolick Re: LAFUMA 14.06.08, 23:20
            aniku_k napisała:

> croolicku no przecież do plecaka 35l nie doszyję sobie drugiej
            > komory 25l.

Nie o to chodzi - jesli trafilas na jedna opinie, ze dzieje sie tak czy siak, to
            nie znaczy, ze Tobie rowniez sie przydarzy. Tez mam zwyczaj przegladac opinie o
            produktach zanim je kupie i z doswiadczenia wiem, ze - jak przy sedziowaniu
            skokow narciarskich - nalezy odrzucac noty skrajne. Oczywiscie wcale to nie
            oznacza, ze markowe produkty sa niezawodne, ale decydujac sie na marke masz
            wieksze prawdopodobienstwo, ze kupisz produkt przemyslany i funkcjonalny
            (niekoniecznie lepszy jakosciowo), bo firmy no name wlasnie na projektowanie i
            testowanie skapia funduszy (sa kosztowne, wiec jesli chce sie walczyc cena...).
            A jakosc? No coz, czesto ten sam produkt no name i firmowy powstaje u tego
            samego producenta OEM...

> pewnie maja miejsce na kosmetyczke + lusterko itp itd.

:-) Fajna teoria, ale to raczej z powodu ograniczonej serii (bo generalnie, ilu
            klientow mysli o specjalnych plecakach dla kobiet? Po prostu babki powinny mniej
            pakowac do plecakow ;-) ).
    • bnq58 Re: regionalny plecak 15.06.08, 21:45
      za jedyne 15,- złotych NOWY! w tym samym sklepie manierka z futerałem i kubkiem 0,75 litra za 5,- złotych razem za dwie dych ekwipunek wojskowy nie do zdarcia, a jak mało to kup dwa! wydasz wielokrotnie mniej niż za "campusa"
      www.allegro.pl/item375820433_wodoszczelny_plecak_na_lodke_kajak_w_gory.html
      • aniku_k Re: regionalny plecak 15.06.08, 22:21
        dziekuję, ale kosmetyczki przecież nie będę tachać w ręku ;).

a może ktoś przetestował plecak firmy F4, model MCKINLEY (żeby zmylić kupującego
        :/ ? cena przystępna, wydaje się być poręczny, tylko czy mi się nie rozpadnie
        po tygodniu...
        www.allegro.pl/item375814281_profesjonalny_plecak_mckinley_firmy_4f_poj_55_70l.html
        • aniku_k Re: regionalny plecak 15.06.08, 22:42
          ta firma to w pełnym brzmieniu "4f performance", małysz ją reklamuje, ale czy
          to świadczy o jakości jej produktów?
    • croolick Re: regionalny plecak 21.06.08, 17:51
      W ostatnim odcinku Gadzet Lab - 75. na TVN Turbo

tvnturbo.pl/1,1492889,magazyny.html
      byl krotki test pelacakow - Salewy, Laufmy ale tez polskich WOLFgang i Wisport.
      Konkluzja byla taka, ze nasze wcale nie sa gorsze a kosztuja mniej, przynajmniej
      WOLFgang a Wisport szyje w Polsce i daje 5 letnia gwarancje na plecaki z Cordury!
    • aniku_k koniec burzy mózgu 22.06.08, 00:23
      plecak zakupiony.
      dziękuję za porady.
      przetestuję go i mam nadzieję, że test wypadnie pomyślnie i nie dostanę nerwicy
      serca ;)
      • janwer Re: koniec burzy mózgu 23.06.08, 07:00
        Następnym razem przed kupnem polecam przejrzeć www.ngt.pl
        • aniku_k Re: koniec burzy mózgu 23.06.08, 17:07
          przeglądałam.
          może i trochę pomogło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka