Dodaj do ulubionych

Kolejne bary orientalne

10.07.10, 12:55
Otwarte są dwa nowe bary z kuchnią orientalną, i to obok siebie na ul. Stary Rynek w Radzyminie. Jeden na parterze, drugi na piętrze w miejscu dawnego Shisha Kebab. Ponad setki dań do wyboru. Jak smakują w porównaniu z innymi podobnymi- pozostaje tylko spróbować.
Obserwuj wątek
    • flancowany Re: Kolejne bary orientalne 10.07.10, 14:51
      Czy w którymś jest kebab z baraniny?
    • aaga16_2 Re: Kolejne bary orientalne 14.07.10, 21:09
      Na gorze jest super jedzonko!!!!!!!!!
    • amstergmi Re: Kolejne bary orientalne 15.07.10, 01:07
      To może ja podam moje wrażenia z wszystkich lokali.

Mała Chinka - bardzo smacznie, lecz drożej w porównaniu do konkurencji, a porcje coraz mniejsze.
      Bao Diep - tanio, duże porcje, smacznie (lecz bez rewelacji), miła obsługa.
      Bar Kim (piętro) - ceny ok, porcje ok, obsługa miła. Ogólnie po prostu 'ok'.
      Sao Mai (parter) - porcje podobne do Małej Chinki, całe danie ratuje przepyszny sos (ostry).

Pod względem smaku wygrywa Mała Chinka, pod względem cena/jakość Bao Diep.
      Ogólnie warto w każdym barze spróbować wink
      • jolanta07 Re: Kolejne bary orientalne 15.07.10, 08:53
        Nie zgadzam się ze stwierdzeniem że pod względem smaku mała chinka wygrywa, bo z
        kim nie rozmawiam to każdy mówi że się skiepściło jedzenie. Ostatnio kupiłam
        mężowi golonkę i śmierdziała padliną. Albo była stara albo leżała w
        nieodpowiednich warunkach. Właściciele małej chinki już się pewnie nazarabiali i
        nie dają o klienta.
        • amstergmi Re: Kolejne bary orientalne 15.07.10, 12:01
          Mogę jedynie porównać to co jadłem - kurczak, golonki nie próbowałem. Faktem
          jest że na początku było o wiele lepiej.
        • marcel.black Re: Kolejne bary orientalne 15.07.10, 13:48
          jolanta07 napisał:

> Nie zgadzam się ze stwierdzeniem że pod względem smaku mała chinka wygrywa, bo
          > z
          > kim nie rozmawiam to każdy mówi że się skiepściło jedzenie. Ostatnio kupiłam
          > mężowi golonkę i śmierdziała padliną. Albo była stara albo leżała w
          > nieodpowiednich warunkach. Właściciele małej chinki już się pewnie nazarabiali
          > i
          > nie dają o klienta.

Jolanta07 jak zwykle skwaszona....
          Jolantę bardzo boli że ktoś zarabia pieniądze....
          Niech sobie JOLANTA otworzy sklep spożywczy ,bar orientalny, siłownię ,hurtownię
          kosmetyczną i sobie tam rządzi i niech Jolanta będzie klientem sama dla siebie!!!!!!
          I WTEDY DROGA JOLCIU BĘDZIESZ ZADOWOLONA!!!!!!!!(a my będziemy wydawać opinie)

• jolanta07 Re: Kolejne bary orientalne 19.07.10, 12:19
            Drogi "Marcelu" nie napisałam że zazdroszczę im zarabiania pieniędzy (pracuję na
            stanowisku kierowniczym w znanej firmie i nie muszę zakładać sklepu spożywczego
            ponieważ na pensję nie narzekam) tylko wydałam opinię o smaku potraw tak jak
            wszyscy w danym wątku. A tobie chyba zapłacili za ten post albo jesteś
            właścicielem bo strasznie ubodła cię ta opinia. Jakbyś miał jeszcze jakieś
            wątpliwości to przeczytaj sobie post "ZADOWOLONEGO" - JAK WIDZISZ TO NIE JEST
            TYLKO MOJE ZDANIE.
      • gdev Re: Kolejne bary orientalne 15.07.10, 15:58
        To chyba jakiś biznesowy guru wymyślił 4 chińczyki na 1 małe miasteczko. W tym
        dwa w tym samym budynku. Powinni się jeszcze bić o klienta na schodach. Heee.

Co do tego, że Mała Chinka wygrywa smakiem, to tylko świadczy o poziomie trzech
        pozostałych jadłodalni.

Jak ktoś chce dobrze zjeść, smaczne POLSKIE potrawy, polecam
        Bar u
        Magdy
        , na miejscu i z dowozem. Nawet 2 dania dowożą.

• flancowany Re: Kolejne bary orientalne 15.07.10, 22:18
          gdev napisał:
          > polecam Bar u Magdy

A można by cytat z menu i cennika?
          • aghni-pl Re: Kolejne bary orientalne 16.07.10, 08:59
            ktoś mi napisze gdzie jest bar Bao Diep ?
            • kchacinski Re: Kolejne bary orientalne 16.07.10, 10:31
              To jest ich stronka
              www.bao-diep.100firm.pl/
              Tylko jest źle zaznaczony na google mapach. W rzeczywistości bar
              jest na skrzyżwoaniu Jana OPała II i Spcerowej w Słupnie.

Mogę ich polecić z czystym suemieniem. Mają niskie ceny i cxzęsto
              jeszcze je obniżają, np. przez cały czerwiec wszystkie ceny były
              obniżowne o 10% w stosunku do menu smile

Czasami tylko ciężko się z kucharzem dogadać wink
              • kchacinski Re: Kolejne bary orientalne 16.07.10, 10:31
                Jakiś czas temu pojawiłą się tez nowa knajpka - Bar pod dębem w
                parku w Radzyminie... Mozna coś przekasić i wypić piwko smile
                • gdev Re: Kolejne bary orientalne 16.07.10, 16:40
                  Sao Mai i Kim w jednym stali domu, jeden na dole, drugi na górze ... smile
              • r2d.2 Re: Kolejne bary orientalne 19.07.10, 15:18
                jakość potraw też już tam spada. a najgorsze u nich jest to, że jest
                tam obrzydliwie brudno. w ostatnią sobotę do stołów można było
                przykleić się, szklanki do napojów z zaciekami po poprzednich
                płynach, przed wejściem niedopałki. o toalecie nie wspomnę, bo na
                samą myśl o niej..... feee. więc dla mnie wątpliwą przyjemnością
                było zajadać się już w miarę smacznym daniem w brudnym lokalu.
      • ampre Re: Kolejne bary orientalne 17.07.10, 17:02
        W takim upale współczuję kucharzom.To ciężki kawałek chleba.Oni dla każdego gotują indywidualnie wg życzeń.
        • zadowolony2801 Re: Kolejne bary orientalne 18.07.10, 22:37
          Mała chinka JEST TRAGICZNA!Nie da się tego jeść!Nawet jak teoretycznie zmienili
          kucharza na azjate poprawiło się niewiele!A z czasem ich posiłki osiągneły dno
          muwiąc o smaku!Ja osobiście mam nadzieje że pozostałe bary zdołają się
          utrzymać!A mała chinka mi zwisa!No chyba że poprawią smak!Ale wątpie!
          • kchacinski Re: Kolejne bary orientalne 19.07.10, 09:31
            przemUwiła wyrocznia smile
        • kaman150 Re: Kolejne bary orientalne 19.07.10, 10:52
          ampre napisał:

> W takim upale współczuję kucharzom.To ciężki kawałek chleba.Oni
          dla każdego got
          > ują indywidualnie wg życzeń.

Dokładnie, a byłam ostatnio w barze Kim, było okropnie gorąco, ale
          obsługa robiła wszystko aby było nam chłodniej, zwracając każdy
          wiatrak w strone klientów. Fantastycznie dbają o klienta i jedzonko
          naprawdę smaczne, niczego nie żałują. Polecamsmile
          • gdev Re: Kolejne bary orientalne 19.07.10, 13:30
            Potwierdzam, że Kim to przyzwoite jedzenie, nie odbiega od chińczyków w Wawie.
            Grzyby mun, wszystko jest, wg. standardu. Zamówiłem z dowozem i byłem zadowolony.
            • ampre Re: Kolejne bary orientalne 20.07.10, 08:03
              Za dostawę biorą 5zł za kurs. Wolę sam przyjść po jedzenie bo mam blisko.Jak ktoś zamawia dużo, mieszka dalej albo nie może (nie chce) przyjechać to się opłaca.Wszak benzyna kosztuje, i czas to też pieniądz (droga tam i z powrotem).
      • agamek12 Re: Macie może menu "Chińczyków" ze Starego Rynku? 05.08.10, 11:06
        jak w temacie...
    • jolanta07 Re: Kolejne bary orientalne 05.08.10, 12:19
      Po co menu skoro wszędzie jest to samo - kurczak, sajgonki, schab tylko sosy
      zmieniają.
    • turn1 Re: Kolejne bary orientalne 06.08.10, 16:09
      Czy powstanie w tym mieście restauracja, taka z prawdziwego zdarzenia?
      Nie jakaś sztuczna pseudochińszczyzna ani spolszczony turecki bar, nie chodzi mi
      o bary szybkiej obsługi z hamburgerami czy pizzą. Chodzi o restauracje z dobrymi
      obiadami, z pysznymi zupami sezonowymi, chodzi mi o miejsca gdzie można zarówno
      dobrą rybkę zjeść jak i spaghetti, czy też placek po węgiersku lub roladki z
      kurczaka. Oczywiście jeśli byłby dowóz do domu to też rewelacja.
      • kchacinski Re: Kolejne bary orientalne 06.08.10, 16:14
        Była w latach 2006-2008, ale się zwinęła. Być może teraz by sie
        utrzymała. Ludzi trochę więcej...
      • picooz Re: Kolejne bary orientalne 06.08.10, 17:23
        turn1 napisał:

> Czy powstanie w tym mieście restauracja, taka z prawdziwego
        zdarzenia?

Do kogo jest to pytanie? Do potencjalnych inwestorów? Pytasz
        retorycznie? Czy badasz rynek?

> Nie jakaś sztuczna pseudochińszczyzna ani spolszczony turecki bar,
        nie chodzi m
        > i
        > o bary szybkiej obsługi z hamburgerami czy pizzą. Chodzi o
        restauracje z dobrym
        > i
        > obiadami, z pysznymi zupami sezonowymi, chodzi mi o miejsca gdzie
        można zarówno
        > dobrą rybkę zjeść jak i spaghetti, czy też placek po węgiersku lub
        roladki z
        > kurczaka. Oczywiście jeśli byłby dowóz do domu to też rewelacja.

Sprecyzuj czy chodzi Tobie o restaurację z prawdziewgo zdarzenia,
        czy o multi bar serwujący mydło i powidło (zaproponowałes tak
        różnorodne menu, że nierealne do pogodzenia w restauracji przez duże
        R) z dowozem do domu?
        • turn1 Re: Kolejne bary orientalne 16.08.10, 18:25
          > Do kogo jest to pytanie? Do potencjalnych inwestorów? Pytasz
          > retorycznie? Czy badasz rynek?

Do potencjalnych inwestorów rzecz jasna. Tym samym próbuje zachęcić mieszkańców
          Radzymina do wyrażenia swojej opinii w tym temacie.

> Sprecyzuj czy chodzi Tobie o restaurację z prawdziewgo zdarzenia,
          > czy o multi bar serwujący mydło i powidło (zaproponowałes tak
          > różnorodne menu, że nierealne do pogodzenia w restauracji przez duże
          > R

Widzisz są restauracje które nie są ściśle powiązane z danym regionem czy
          krajem. Ja podałem zaledwie kilka przykładów prostych do zrealizowania. Może to
          być i polska kuchnia czy też hiszpańska, chociaż wątpie aby hiszpańska kuchnia
          utrzymała się w Radzyminie. Mi to wszystko jedno, nie ograniczam się do
          smakowania hermetycznego menu. Jako klient jestem otwarty na różne smaki. Chodzi
          o świeże i dobrze przyrządzone jedzonko a nie o podróbę Z Turcji czy
          pseudo-chińszczyznę.

> z dowozem do domu?

Tak z dowozem do domu. W dzisiejszych czasach coraz więcej restauracji ma ofertę
          dowozu do domu. Jeśli jest zapotrzebowanie wśród klientów na dostarczanie
          jedzenia do domu to czemu nie? Przecież nikt za darmo nie będzie ci jedzenia
          dowoził do domu. Nigdzie tak nie ma. Rzecz oczywista: nie za darmo.
      • jolanta07 Re: Kolejne bary orientalne 08.08.10, 23:20
        Proponuję turn1 żeby otworzył taką restaurację - ciekawe jak długo się utrzyma w
        Radzyminie
        • turn1 Re: Kolejne bary orientalne 16.08.10, 18:36
          Obecnie zajmuję się czymś zupełnie innym.
          Może kiedyś się skuszęwink

Z Twojego wpisu wnioskuje że taka restauracja nie przetrwa w Radzyminie. Skąd to
          wiesz? Robiłaś rozeznanie rynku?
          • flancowany Re: Kolejne bary orientalne 16.08.10, 20:11
            turn1 napisał:
            > Z Twojego wpisu wnioskuje że taka restauracja nie przetrwa w Radzyminie.
            > Skąd to wiesz? Robiłaś rozeznanie rynku?

Bo jest tu niewielki "target". Miejscowi jadają w domach lub też w kilku
            tutejszych jadłodajniach typu "obiady domowe". Statystyczny klient
            przyjeżdzający na targ nie pójdzie na obiad do restauracji.
            • moreno150 Re: Kolejne bary orientalne 16.08.10, 21:54
              Ludzie o czym wy mówicie, RESTAURACJA Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA, ciekawe kto tam
              będzie chodził tu w Radzyminie ludzie liczą każdy grosz , zobaczcie jakie branie
              ma TESCO a tam przecież sam chłam. Myślisz jeden z drugim że jak pójdziecie w
              niedziele coś zjeść to knajpa się z tego utrzyma? a co z resztą tygodnia? czy
              wy w ogóle wiecie ile kosztuje utrzymanie dobrej knajpy? a jak dobre wykwintne
              jedzenie to i ceny muszą być spore a dobry towar kosztuje. Dobre knajpy są w
              Warszawie daleko nie mamy
              • flancowany Re: Kolejne bary orientalne 16.08.10, 22:53
                moreno150 napisał:
                > czy wy w ogóle wiecie ile kosztuje utrzymanie dobrej knajpy?
                > a jak dobre wykwintne jedzenie to i ceny muszą być spore
                > a dobry towar kosztuje.

Zdziwisz się, ale powiem że "wiecie" i może się zdziwisz że niewiele więcej niż
                każdej innej knajpy.
                • moreno150 Re: Kolejne bary orientalne 17.08.10, 15:15
                  Flancowany widać że nie masz pojęcia o tym co piszesz więc się nie udzielaj
                  publicznie bo ośmieszasz się. Znasz takie pojęcie jak koszty stałe. Taka knajpa
                  musiała by "hulać" 7 dni w tygodniu żeby na siebie i szefa zarobić. Są
                  restauracje które robią tiramisu z prawdziwego serka mascarpone i sa takie co
                  robią z podróbek więc nie mów mi że koszty są takie same. podejrzewam że ty nie
                  jesteś w stanie tego odróżnić
                  • flancowany Re: Kolejne bary orientalne 17.08.10, 15:43
                    moreno150 napisał:
                    > Flancowany widać że nie masz pojęcia o tym co piszesz więc się nie udzielaj
                    > publicznie bo ośmieszasz się. Znasz takie pojęcie jak koszty stałe. Taka knajpa
                    > musiała by "hulać" 7 dni w tygodniu żeby na siebie i szefa zarobić. Są
                    > restauracje które robią tiramisu z prawdziwego serka mascarpone i sa takie co
                    > robią z podróbek więc nie mów mi że koszty są takie same. podejrzewam że ty nie
                    > jesteś w stanie tego odróżnić

Teramisiu faktycznie bym nie odróżnił, bo rzadko je jadam. Ale za to koszty
                    stałe od kosztów zmiennych rozróżniam bezbłędnie i to w ujęciu globalnym i
                    jednostkowym.

Rozumiem że jesteś specjalistą w rozróżnianiu rodzaju serka mascarpone w tiramisu?
                  • turn1 Re: Kolejne bary orientalne 17.08.10, 15:58
                    Wszystko zależy kto zarządza, jak zarządza i jakimi środkami dysponuje. Przecież
                    dobrze zarządzana knajpa mogłaby w każdą sobotę i niedzielę robić przyjęcia
                    (wesela, chrzciny, imprezy firmowe itd.) Myślę że możemy sobie gadać tak
                    miesiącami. Tutaj musi zadziałać potencjalny inwestor dokonując zbadania
                    zapotrzebowania na takie usługi.
                    Mam nieodparte wrażenie że niektórzy mieszkańcy Radzymina wychodzą z założenia
                    że nic im nie jest potrzebne bo do Warszawy blisko. Miasto na siłę próbuje
                    uzależnić się od Warszawy.

Ktoś klub fitness próbuje otworzyć to od razu ostra krytyka że w Radzyminie klub
                    fitness - przecież nie wypada w tak zaściankowym mieście, nie ma szans się
                    utrzymać itd.
                    • liberalnyantyliberal Re: Kolejne bary orientalne 17.08.10, 16:04
                      Ja w wątku o fitness spotkałem się jedynie z krytyką ceny, a nie
                      sensu istnienia takiego lokalu...
                      • moreno150 Re: Kolejne bary orientalne 17.08.10, 21:36
                        ok. flancowany przyznam się jestem drugim(młodszym) managerem w jednej z
                        restauracji Magdy Gessler i uwierz mi nie da się zrobić dobrej taniej knajpy z
                        dobrą kuchnią- dobra knajpa-drogi towar-ceny nie na Radzymin. Np. szparagi w
                        sosie gorgonzola tanie będą łykowate dobre odpowiednio kosztują tak samo ser z
                        MAKRO tani jest do du..... Myślisz że wołowina z targu w Radzyminie nadaje się
                        na carpaccio-nie. Chcecie krewetki królewskie na maśle czosnkowym- w MAKRO 1kg
                        kosztuje 38pln my płacimy za nasze 60pln za kg itd itd. KOSZTY STAŁE nie wiem
                        czy wiesz ale w knajpie czy jest klient czy nie grill np. grzeje cały czas,
                        piece tak samo co najwyżej można tylko przykręcić a prąd cały czas ciągnie tak
                        samo personel musi być odpowiednia ilość czy jest ruch czy nie na same weekendy
                        bardzo trudno o pracownika a pensje i ZUS-y lecą, a jestem pewien że w tygodniu
                        knajpa będzie świeciła pustkami, zrobisz tanie piwo będziesz miał spelunę z żulami.
                        • flancowany Re: Kolejne bary orientalne 17.08.10, 22:15
                          Moreno150 ale ja jestem świadom że w Radzyminie lokal na choćby na średnim
                          poziomie nie ma szans się utrzymać. Ale z radością przyjąłbym otwarcie takiego
                          miejsca, bo nie ma tutaj lokalu do którego można zaprosić rodzinę lub znajomych
                          na elegancki obiad.

Najbliższy ode mnie, w sensie odległości, lokal to Klepisko w Nieporęcie. Niezła
                          kuchnia, ceny tzw. warszawskie.
                          • moreno150 Re: Kolejne bary orientalne 18.08.10, 10:43
                            Dlatego bądzmy realistami po co wsadzać potencjalnego inwestora na
                            minę.Społeczność mamy jaką mamy, niedzielne rodzinne obiadki nie są wkomponowane
                            w styl życia radzyminiaków. Zobacz gdzie i co ludzie jedzą- lokale tzw. obiady
                            domowe.Raz żona została dłużej w pracy więc pojechałem po obiad do takiego
                            lokalu, zamówiłem i czekam i się rozglądam i co widzę? brud na stołach, okruchy,
                            tłuste plamy, resztki surówki a ludzie siadają i nikomu to nie przeszkadza,
                            witryna od lodówki z napojami przetarta brudną szmatą, porcje dań, które
                            wychodzą to jedna wielka breja( choć porcje ogromne).Wziąłem na wynos i z tego
                            co zamówiłem zjadłem tylko żurek a danie główne zjadł pies-do ziemniaków dodana
                            soda, schabowy usmażony dużo wcześniej i leżał w oleju- i tym się żywi Radzymin.
                            • flancowany Re: Kolejne bary orientalne 18.08.10, 12:27
                              moreno150 napisał:
                              > Dlatego bądźmy realistami po co wsadzać potencjalnego inwestora na
                              > minę.

Oj, pomarzyć nie wolno!

Też raz skorzystałem w Radzyminie z przybytku pt. "obiady domowe" i stwierdziłem że sam lepiej gotuję, więc już więcej do żadnego innego nie wstąpiłem.

Bardzo żałuję że zamknięto Restaurację Impresja, bo choć stół bilardowy i bar z piwem z kija nie pasowały do restauracji, ale kuchnia była bardzo smaczna i miejsce samo w sobie było sympatyczne. Ale z rozmowy z właścicielem wiem że lokal nie był dochodowy.
                              Już po zamknięciu restauracji korzystałem u nich z cateringu i cenny w porównaniu z warszawskimi były bardzo przystępne a potrawy bardzo smaczne. Polecam.
                              • moreno150 Re: Kolejne bary orientalne 18.08.10, 14:31
                                powiem Ci że w Warszawie też restauracje gorzej przędą, lwią część dochodu
                                stanowią lunch i kolacje firmowe,gości "z ulicy" prawie brak.Knajpy próbują się
                                ratować weekendowymi zestawami rodzinnymi typu zupa+drugie danie+zwykły
                                deserek+kawa lub herbata po obniżonych kosztach,ale i to nie zapełnia sali i po
                                krótkim czasie się z tego rezygnuje.A i firmy tną budżet na takie wypady.
                                Przychodzi do nas firma ze swoimi gośćmi i zawsze brali kilka butelek wina po
                                350 pln za szt teraz biorą wino domowe za 90 pln za szt. Pytam co się stało a
                                szef mówi że kryzys
                                • flancowany Re: Kolejne bary orientalne 18.08.10, 15:04
                                  A mi się podoba akcja "Poznań za pół ceny". Zgodnie z jej założeniami, co tydzień jedna z poznańskich restauracji obniży na jeden dzień cenę oferowanych dań o 50 proc. Akcja trwać będzie przez cały rok.

Dziś rano słyszałem wypowiedź jednego z organizatorów akcji, który stwierdził że większość restauracji w poprzedniej edycji wypracowała większy zysk niż w dni gdy nie ma promocji.

wyborcza.pl/1,91446,8266164,Nowa_odslona_akcji__Poznan_za_pol_ceny_.html
                                  www.mmpoznan.pl/12827/2010/8/16/zjedz-poznan-za-pol-ceny--restauracje-tansze-o-polowe?category=news
                                  www.mmpoznan.pl/12010/2010/6/28/poznan-za-pol-ceny-przyciagnal--tysiecy-osob?category=news
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka