Dodaj do ulubionych

Poczta RADZYMIN

24.11.11, 17:27
Czy uważacie, że poczta w Radzyminie powinna być czynna do 19??...

Nasza poczta jest niedostępna dla osób pracujących w Warszawie , koncząc prace o 17 wiele osob nie jest w stanie dotrzeć na pocztę do godziny 18...poza tym jedna placówka pocztowa na Radzymin jest naprawde nie wystarczjąca, gdyż samo miasto wciąz sie rozbudowuje i jest troche ludzi nowych a nie zapomniajmy ze obsługuje jeszcze lokalne mniejsze miejscowosci... skoro buduje sie 2 koscioł ...potrzebny jak dziura w płocie... to może chociaż powinni wydłużyć prace poczty do godziny 19...
Obserwuj wątek
    • godles007 Re: Poczta RADZYMIN 24.11.11, 17:51
      Uważam ze powinna być czynna do 19, ale nie wiem czy to będzie takie proste przekonać dyrektora tego rejonu gdyż wiąże to się ze zmianami logistycznymi.
      • kchacinski Re: Poczta RADZYMIN 24.11.11, 17:52
        Najważniejszą zmianą logistyczną jest większa liczba klientów wink
    • kchacinski Re: Poczta RADZYMIN 24.11.11, 17:51
      Temat podnosiłem już wieloktornie że osoba pracujaca w Warszawie w ogóle mało może w Radzyminie zrobic po powrocie z pracy, ale najwyraźniej lokalny biznes ma wystarczające przychody.
      Składałem wniosek do naczelnika poczty w Radzyminie ale bez efektu.
      • godles007 Re: Poczta RADZYMIN 24.11.11, 17:55
        Jak Państwo chcecie to mogę porozmawiać z dyrektorem i zapytać czy są jakieś szanse na wydłużenie czasu pracy poczty.
        • kchacinski Re: Poczta RADZYMIN 24.11.11, 18:00
          Jeśli ma Pan radny taką możliwość to społeczność będzie wdzięczna smile
          A i jeszcze takie małe usprawnienie jakby sie dało umowę na skrytkę pocztową zawrzeć:
          - albo z pracownikiem poczty (który ma pełnomocnictwo naczelnika
          - albo wypełnić dokumenty podpisać i niech czekają na naczelnik

bo zastać naczelnika na poczcie graniczy z cudem dla osoby która nie jest bezrobotna...
          Myślę, że to usprawniłoby też pracę samego naczelnika...
          • godles007 Re: Poczta RADZYMIN 24.11.11, 18:06
            A w ogóle są wolne skrytki na poczcie?Pani naczelnik jak kazdy pracownik rożnego urzędu pracuje do godz 16 i tego chyba nikt nie zmieni...a tak na marginesie to mamy teraz bardzo dobra panią naczelnik.
            • kchacinski Re: Poczta RADZYMIN 24.11.11, 21:50
              Są wolne. A naczelnik pracuje do 15:00, ale to jej święte prawo, od tego ma jednak ludzi żeby umowe zakupu skrtyki mogli zawrzeć w jej imieniu w godzinach pracy poczty, czyli np. w sobote smile
              • godles007 Re: Poczta RADZYMIN 24.11.11, 22:39
                Skoro skrytki są wolne to nie wiem czemu nie chcą podpisać umowy na ta skrytkę...
                • kdobrzyniecki Re: Poczta RADZYMIN 24.11.11, 22:49
                  kchacinski nie napisał, że nie chcą!!! Jest to poprostu niemożliwe dla statystycznego mieszkańca, który w godzinach pracy Pani Naczelnik równiez pracuje. Osobiscie probowalem zakupiś skrytkę w dniu, kiedy wziąłem urlop, niestety nie udało mi się, gdyz tylko Pani Naczelnik moze to uczynić a w tym dniu akurat była w terenie !!!

Przyłaczam się do pytania kchacinskiego, dlaczego nie może w imieniu Pani Naczelnik uczynić tego inny uprawniony urzędnik???
    • 3-miki99 Re: Poczta RADZYMIN 24.11.11, 17:54
      Masz pocztę całodobową na ul.Świętokrzyskiej.Poczta likwiduje swoje placówki bo nie ma pieniędzy a ty masz takie wymagania. Sam burmistrz interweniował prosząc o drugą pocztę i nie ma szans.
      • nowy_radzymin Re: Poczta RADZYMIN 24.11.11, 18:03
        Ja naprawde nie rozumiem co to znaczy nie ma szans ?? Jakos w skutecznosc burmistrza
        Piotrowskiego nie wierze, widac jak miasto wyglada pod jego rzadami a jak wygladaja inne tej wielkosci mazowieckie miasteczka ktore potrafia wykorzystac bliskosc stolicy do sciagniecia nowych mieszkancow...
        Mysle ze zlozenie wniosku do naczelnika poczty w Radzyminie nic nie da bo naczelnik sam sobie nie chce przedluzyc godzin pracy to logiczne niestety skoro wszytkie urzedy czy sklepy czynne sa w Radzyminie do godziny 18 to naprawde nic w tym miescie nie ruszy z kopyta bo skoro nie mozesz pojsc na poczte do godziny 19 to i do sklepu tez nie wyjdziesz przy okazji wiec zakupy robisz po drodze w Markach czy Zabakach hmmm a my budujmy kolejny kosciol , kolejna izbe pamieci i zyjmy caly czas historia ......a bedziemy najwiekszym skansenem w okolicy smile
        • rypioze Re: Poczta RADZYMIN 28.11.11, 18:12
          Drugiego kościoła nie buduje miasto ani ty napewno się do tego nie dokładasz,więc nie wycieraj sobie buzi tą sprawą.
    • wimperga Re: Poczta RADZYMIN 24.11.11, 20:42
      Ponoć od nowego roku wchodzi liberalizacja usług pocztowych wymuszona przez UE, innymi słowy PP traci monopol na przesyłanie listów do 50g. PP zastanawia się co z tym faktem zrobić bo oczywiste jest, że przy obecnym sposobie działania grozi jej bankructwo. Słyszałam, ze rozważa się punkty odbioru listów w sklepach, a także odbiór w punktach 24 h. Jeśli o mnie chodzi to jest mi wszystko jedno kto mnie obsługuje, może to być Inpost czy DP niekoniecznie PP byłbym nie musiała jak się to dzieje dziś błagać pań z poczty o wydanie moich listów czy paczek o 18.01 czy 18.10. Skoro PP nie daje sobie rady z obsługą to może Deutsche Post sobie da?
    • godles007 Re: Poczta RADZYMIN 28.11.11, 16:22
      W dniu dzisiejszym odbyłem rozmowę z dyrektorem CPORJ Warszawa Wschód Poczta Polska na temat wydłużenia pracy poczty w Radzyminie do godziny 19. Pan dyrektor nawet przychylnie odniósł sie do tego pomysłu jednak pomysł musi jeszcze skonsultować z kierownikami odpowiednich działów. Zarazem stwierdził ze nie ma szans aby otworzyć kolejną pocztę w radzyminie gdyż poczta nie otwiera żadnych nowych placówek ewentualnie filie. Jednak Pan dyrektor zachęcał do otwarcia agencji pocztowej pod logiem Poczty Polskiej.
      • red-maniutek Re: Poczta RADZYMIN 28.11.11, 18:51
        Czyli KLASYCZNIE CIĘ SPŁAWIŁ, poklepał po plecach, powiedział że dobry pomysł i zaproponował to co zaproponował. Ciekawe kto będzie płacił za tę dodatkową godz. jak poczta bidna i redukuje etaty. Na naszej poczcie jeden pracownik ogarnia 2 stanowiska- bo są cięcia, a pracownicy wręcz sami proszą o zatrudnienie kolejnych osób, a odp. jest zawsze ta sama- nie ma pieniędzy
        • nowy_radzymin Re: Poczta RADZYMIN 29.11.11, 15:50
          Wejscie na rynek zagranicznych operatorów i likwidacja chorego tworu Poczty Polskiej załatwi sprawe wydluzenia ..nagle sie okaże ze mozna zrobic wszytko i wszytko sie opłaca...
          • kchacinski Re: Poczta RADZYMIN 29.11.11, 16:21
            Warunki otwierania agencji pocztowych są śmieszne, nikt o zdrowych zmysłach się na to nie zdecyduje.
            • godles007 Re: Poczta RADZYMIN 29.11.11, 17:12
              Z tego co wiem to kilka agenci pocztowych w warszawie juz funkcjonuje ale nie wiem z jakim skutkiem..smile
              • red-maniutek Re: Poczta RADZYMIN 29.11.11, 18:28
                A skąd macie pewność że wejście nowego operatora pocztowego coś zmieni? Znając życie będzie obiecywał gruszki na wierzbie, a po krótkim czasie funkcjonowania stwierdzi że tak nie da rady, że trzeba podnieść ceny i że trzeba oszczędzać. Suma sumarum może okazać się że będzie tak samo albo i gorzej- tutaj przypominam sytuację z tanimi punktami opłat GROSIK jak ładnie wydmuchali swoich klientów
                • godles007 Re: Poczta RADZYMIN 29.11.11, 18:40
                  Mój przedmówca ma racje skąd wiadomo czy wyjdzie to nam na dobre jak prywatyzując pocztę polska czy takiej firmie która jest nastawiona na zysk będzie zależało czy na zwykłym Kowalskim, który raz do roku wyśle list z pitem czy raczej nastawiona będzie na masowych nadawców? A zwykły Kowalski będzie klientem drugiej kategorii.
                  • kchacinski Re: Poczta RADZYMIN 29.11.11, 21:00
                    Będzie będzie smile

Streżyńska już ureguluje rynek...

Wydzieli usługę powszechną - usługi deficytowe i w miejscach deficytowych i ten kto się podejmie będzie otrzymywał dopłaty (od wszystkich operatorów pocztowych funkcjonujących na rynku).

Jak tylko zmienią prawo i będzie można dostarczać oficjalne pisma innym operatorem niż pocztą polską ten relikt czeka upadek...
                    • godles007 Re: Poczta RADZYMIN 30.11.11, 16:39
                      Inpost już dostarcza taki listy dokładając metalowe blaszki. Tylko jak kogoś nie ma w domu to gdzie będzie mógł i kiedy odebrać przesyłkę?Podam taki przykład mieszkaniec warszawskiej pragi dostał awizo z impost a przesyłkę mógł odebrać na Białołęce.czy mieszkańcy Radzymina chcieli by odbierać takie listy np: w Wołominie? nie mowie ze Poczta Polska jest idealna ma dużo wad. jednak nie można za to winić pani w okienku albo listonosza bo to nie ich winna (jak to robią często klienci)ale to wina rządzących w ostatnich 20 latach którzy nie widzą potencjału PP a traktują ja jak przechowalnie dla swoich działaczy.
                      • marta.zbych Re: Poczta RADZYMIN 30.11.11, 23:10
                        Zgadzam się. A co do pracy poczty w Radzyminie do 19 to nie wiem czy pan chaciński i inni wiedzą że teoretycznie pracownicy pracują do 18 (bo do tej godz. czynna jest poczta) a zostają jeszcze w pracy min. godzinę bo muszą wszystko po rozliczać. Nadmienię tylko że nie dostają złotówki za "nadgodziny"
                        • aniuta65 Re: Poczta RADZYMIN 01.12.11, 14:05
                          Poczta jest czynna od 8 do 18, czyli 10 godzin. Praca jest na 2 zmiany. Ile faktycznie pracuje pani w okienku? . Niestety takie czasy nadeszły ze większość z nas zabiera coś do zrobienia z pracy do domu lub zostaje po godzinach.Nikogo nie interesuje ze czegoś nie zrobiliśmy . Liczy się nasza wydajność.
                        • kchacinski Re: Poczta RADZYMIN 01.12.11, 14:33
                          A kogoś interesuje, że ja zostaję w pracy po godzinach albo zabieram ją do domu?
                          Finał jest taki, że mieszkaniec listu odebrać czy nadać po 18:00 ni może...
                      • slowak200 Re: Poczta RADZYMIN 01.12.11, 14:03
                        To nie wina rządzących, kolejnych dyrektorów (bo było paru naprawdę konkretnych) ani świętego mikołaja tylko kilkudziesięciu związków zawodowych blokujących w PP wszystkie inicjatywy reform jakie tylko można zablokowac. To nie KGHM niestety że starczy kasyi dla zwiazkowców i dla państwa i dla dyrektorów- znaczki i listy to nie miedz ktora mozna opchnac za granica.
                        Tylko że jak dzięki przewodniczacym tym zwiazków poczta w koncu padnie to bedzie płacz, pochody i manifestacje pod sejmem. Oni oczywiscie nigdy winni nie beda bo przeciez oni nie dbają o swoje stołki i tłuste brzuchy tylko o tych biednych pracowników - aby jeszcze pare lat i do emerytury. żal
                      • kchacinski Re: Poczta RADZYMIN 01.12.11, 14:38
                        Ja wcale nie twierdzę, że pracownicy na samym dole drabinki są winni. Winni są ci, którzy podejmują decyzję.
                        Chociaż awizo zostawione w krzynce jak ktoś cały dzień był w domu to już nie jest wina decydentów wink

A propos placówek Inpost to trudno się dziwić. Sieć ich placówek jest na razie uboga. Niemniej jednak jeśli ich placówki są czynne dłużej, to z punktu wodzenia osoby pracującej do 17-18 ich placówka jest i tak bardziej dostępna choćby nawet była w Ursusie.
                        • marta.zbych Re: Poczta RADZYMIN 01.12.11, 14:54
                          Panie Chaciński Pan to się wyprowadż do Rzymu - "wiecznego miasta" tam wszystko jest bardzo długo otwarte. Cokolwiek by ktoś nie pisał to Pan zawsze ten sam tekst- że powinno być dłużej otwarte. Pewnie druga wojna światowa też była przez to że Hitler w Polsce nie mógł chleba kupić po 22 -ej. A Pan to dzieci nie masz? A jak masz to im współczuję bo ja nie chciałabym mieć ojca który wraca do domu o 23 i robi zakupy w tesco 0 1 w nocy.
                          • kchacinski Re: Poczta RADZYMIN 01.12.11, 17:51
                            Nie trzeba wyjeżdżać daleko, w Radzyminie tez jest wiele miejsc czynnych długo. Niektórzy załapali tą zależność między dłuższą pracą a wyższą płacą.
                            A moje życie prywatne - cóż nic Pani do tego smile
                            • krewetkapotajsku Re: Poczta RADZYMIN 19.12.11, 10:03
                              Widać od razu, ze Pani Marta to zwykła biurwa która najchętniej posiedziałaby w pracy do 16.00 przy kawce i w świętym spokoju.
                              No cóż miła Pani cywilizacja idzie i razem z nią zmiany. W większości miast urzędy pocztowe czynne są do godziny 20.00 a pracownicy żyją? Żyją? Chcą pracować? Chcą.
                              Każdy ma dzieci, nie tylko Pani - kogo to teraz obchodzi???
                              A swoją drogą faktycznie mogliby zrobić jeszcze jedną pocztę np w okolicach szpitala.
                              pozdrawiam
    • flancowany Re: Poczta RADZYMIN 19.12.11, 11:20
      Ja zauważyłem że ostatnio listonosz stara się wcisnąć paczki i listy polecone sąsiadom, tak żeby nie zostawiać awiza.
      • liberalnyantyliberal Re: Poczta RADZYMIN 19.12.11, 12:18
        A ja się zastanawiam jak to jest, że kurier z firmy prywatnej potrafi do mnie zadzwonić i ustalić dogodny termin dostarczenia mi paczki, a listonosz już tego zrobić nie potrafi? Paczka u kuriera i na PP kosztuje właściwie tyle samo, więc i standard dostarczenia powinien być podobny...
        • turn1 Re: Poczta RADZYMIN 19.12.11, 16:51
          Listonosz nie posiada służbowego telefonu.

Skoro paczka u kuriera kosztuje tyle samo co na poczcie i jakość obsługi jest lepsza, to jaki jest sens korzystania z usług dowozu paczki Poczty Polskiej?

• liberalnyantyliberal Re: Poczta RADZYMIN 19.12.11, 16:57
            Jeśli JA kupuję coś od osoby, która korzysta TYLKO z usług PP, to jestem niejako skazany na usługę realizowaną przez PP...
            • godles007 Re: Poczta RADZYMIN 23.12.11, 22:21
              Drodzy mieszkańcy od stycznia UP Radzymin ma być czynny do godzinny 19. na początek na okres próbny na trzy miesiące, jeśli po tym czasie dyrekcja zobaczy ze są klienci i się to opłaca to zostanie już czynne na stałe.
              • wimperga Ale wiadomość! 23.12.11, 22:29
                Pierwej się spodziewałem końca świata w 2012 niż zmian na poczciebig_grin.
                • karolkaka Re: Ale wiadomość! 24.12.11, 00:13
                  Nasza poczta jest szybsza niż koniec świata i Chuck Norris razem wzięci! wink
                  Wigilia - czyżby początek spełniania marzeń?

Bardzo dobra wiadomość!
                  • godles007 Re: Ale wiadomość! 24.12.11, 08:52
                    To teraz zapraszam wszystkich na Pocztę po godzinie 18 zęby się nie okazało ze po 18 ie będzie klientów i znowu skróca do 18.smile
                    • wimperga Re: Ale wiadomość! 24.12.11, 10:28
                      godles007 napisał:

> To teraz zapraszam wszystkich na Pocztę po godzinie 18 zęby się nie okazało ze
                      > po 18 ie będzie klientów i znowu skróca do 18.smile

Powiem znajomym żeby pisali do mnie listywink (rachunki przychodzą nieproszone), poza tym dużo zamawiam na All. A że odbierać będę po 18:00 to pewne, rzadko kiedy jesteśmy w Radzyminie przed 18:30.
                      • nowy_radzymin Re: Ale wiadomość! 24.12.11, 12:50
                        SUPERRRR mam nadziej ze to poczatek zmian w Radzyminie i ze niektórzy właściciele sklepów sprobuja zamykać swoje sklepy o 19 smile))....teraz może drodzy forumowicze zajrzyjcie na temat o koleji moze rownież wspolnie zrobimy coś dobrego dla naszego maista i dla siebie samych :!!!
                        • kchacinski Re: Ale wiadomość! 18.01.12, 21:47
                          Gratuluję! Poczta czynna dłużej i skrytkę wykupić można w każdym okienku. Tak trzymać. Wsłuchiwanie się w opinie klientów wyjdzie tylko na dobre.
                          • fazero Re: Ale wiadomość! 23.01.12, 09:25
                            Czy ktoś z Was był po godzinie 18 ?
                            Ja byłem któregoś dnia no i niestety nie było żadnych klientów. Faktycznie jest informacja na drzwiach ale taka mała jak była wcześniej, więc pewnie ludzie na to nie zwracają uwagi za bardzo. Szkoda że nie wywiesili jakiejś dużej kartki z napisem uwaga teraz poczta do czynna do 19. Może by ludzie zobaczyli nawet przejeżdżając obok poczty.
                            Zastanawiam się tylko jeśli ludzie nie będą świadomi to nie będą przychodzić a w konsekwencji ktoś na poczcie podejmie decyzję że to nie wypaliło bo było mało ludzi.
                            Proponuje rozpowiedzieć znajomym o tym fakcie może się wieść rozniesie i ludzie będą przychodzić po 18. Chyba że macie jakieś inne pomysły na rozpowszechnienie tej informacji?
                            • kdobrzyniecki Re: Ale wiadomość! 23.01.12, 18:47
                              Osobiście byłem na Poczcie 12.01.2012 r. o godz. 17.30. Pocztę opuszczałem 17.50 i muszę stwierdzić że kolejka zainteresowanych którzy jeszcze czekali na obsłużenie, była spora, więc uważam, że już część zainteresowanych mieszkanców wie o wydłużeniu godzin urzędowania.

Dziękuję również, iż dokonał się postęp i skrytkę pocztową można otworzyć w każdym okienku a nie tylko u Naczelnika. smile
    • bamn Re: Poczta RADZYMIN 22.02.12, 16:50
      Jak był Pan w stanie załatwić otwarcie poczty do godziny 19.00 to może jeszcze da Pan radę załatwić więcej pracowników, panie w okienkach by zajmowały się tylko klientami, a dodatkowe osoby by działały na zaplecz
      • mati-1229 Re: Poczta RADZYMIN 24.02.12, 18:17
        To raczej będzie trudne do zrobienia, ponieważ Poczta Polska planuje zachęcić do dobrowolnego odejścia ok 2000 pracowników. A to dopiero początek zwolnień.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka