rypioze 17.06.12, 09:08 Miało być tak cudownie jak z naszą gospodarką.Niektórzy przewidywali finał Polska-Ukraina.Naczelny piłkarz Polski gospodarskim okiem,z helikoptera doglądał.Tu jednak PR nie działa,trzeba dobrze grać.Znów liczyliśmy na cud? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wimperga Re: Euro. 17.06.12, 09:23 No przecież Polska to kraj cudów. Np. Cud nad Wisłą. Twierdzisz, że to nie był cud? Matka Boska nie pomogła? Jak możesz? Moim zdaniem i tak grali lepiej niż kiedykolwiek wcześniej od czasów Bońka. Odpowiedz Link
mszewczyk75 Re: Euro. 17.06.12, 22:54 KUKU EURO SEPPUKU Protasiewicz ma rację, to DZIADOWSZCZYZNA gdy 38-mio milionowy kraj nie potrafi wyselekcjonować kadry przynajmniej potrafiącej wyjść z fazy grupowej. Zawinił system "układ", z którym PIS obiecał się ostatecznie rozprawić, jaki był tego finał - można prześledzić na podstawie kariery PISowskiego ministra Tomasza Lipca - skazanego prawomocnym wyrokiem w dniu 17 kwietnia 2012 r. na 3.5 roku więzienia za łapówkarstwo. Odpowiedz Link
zbyszekpp Re: Euro. 18.06.12, 19:22 Osobiście obwiniam MTV mszewczyk75 napisał: > KUKU EURO SEPPUKU > Protasiewicz ma rację, to DZIADOWSZCZYZNA gdy 38-mio milionowy kraj nie potrafi > wyselekcjonować kadry przynajmniej potrafiącej wyjść z fazy grupowej. Zawinił > system "układ", z którym PIS obiecał się ostatecznie rozprawić, jaki był tego f > inał - można prześledzić na podstawie kariery PISowskiego ministra Tomasza Lipc > a - skazanego prawomocnym wyrokiem w dniu 17 kwietnia 2012 r. na 3.5 roku więzi > enia za łapówkarstwo. Odpowiedz Link
zbyszekpp Re: Euro. 23.06.12, 11:18 Tak przeglądam wpisy na forum i widzę ,że prawie każdy wątek jest upolityczniany.Niedługo dojdzie do tego , że gdy ktoś będzie chciał oddać kota lub wynająć miejsce parkingowe zostanie posądzony albo wręcz oskarżony ,że jest powiązany z wrogą opcją polityczną i wynajem miejsca albo oddanie kota to tylko przykrywka dla jego ukrytych jakichś ohydnych działań zapewne powiązanych z PiSowcami.I najdziwniejsze jest to że większość wątków zaśmieca sam moderator,sam zaczyna bezmyślną dyskusję nie na temat,bo jeżeli tematem jest sport to dlaczego wtrąca się politykę [możliwe że stwierdzenia P.Szewczyka są prawdziwe,nie interesuje mnie to]i w każdym temacie oskarża się jedyną niepoprawną opcję polityczną.Wypowiedzi P.Szewczyka są jakby słowami pana krzykacza z PO Nies.Może trochę własnych wniosków by nie zaszkodziło,a nie powielać czyjeś przemyślenia,bo to ,że ktoś ma inne poglądy to wcale nie jest złe,aby tylko dyskusja była rzeczowa,a nie w każdym wątku tylko da się wyczytać zacietrzewienie rodem od p.Nies. Odpowiedz Link
mszewczyk75 Re: Euro. 23.06.12, 18:17 Nie podoba się, to nie czytaj .... albo czytaj uważniej, bowiem wątek ma tyle wspólnego ze sportem, co ja z Niesiołowskim. Odpowiedz Link
rypioze Re: Euro. 17.06.12, 18:42 Chyba nie oglądałeś TVP,TVN,Polsatu i nie czytałeś gazet.Dęto że bębenki pękały.Drużyna pana Górskiego obecną by odprawiła 3:0 albo lepiej.O zbieraninie z całej Europy mówił od dawna Jan Tomaszewski.On też przewidział co się stanie.Czekanie na cud,nie tylko w piłce trwa nadal.Dzisiaj jechałem S8 do Warszawy,ta trasa nadal jest niewykończona.Ile to już latek minęło gdy zaczęto jej budowę?Podobno trwa redakcja SMS-ów do członków PO w sprawie winnego.Jak Pan myśli Panie KChaciński kogo wskażą?Przecież to za rządów PiS-u dostaliśmy to EURO. Odpowiedz Link
wimperga Re: Euro. 17.06.12, 18:49 rypioze napisał: > .On też przewidział co się stanie. To mój idol. Zwłaszcza od czasu, kiedy to oznajmił, że ma swoje zdanie z którym się zgadza. Wyjątkowy myśliciel, bardzo pasuje do partii Prezesa. Odpowiedz Link
rypioze Re: Euro. 19.06.12, 08:43 No niestety przewidział trafnie.On zna kulisy,my niewiele.Dla średnio zorientowanych było jasne,że tym robionym na siłę Polakom zależy głównie na pokazaniu się i zdobyciu korzystnej zmiany klubu i angażu.Oni grali głównie dla siebie,dlatego Lewandowski nie otrzymywał ich wsparcia i podań. Odpowiedz Link
flancowany Re: Euro. 19.06.12, 10:28 rypioze napisał: > No niestety przewidział trafnie.On zna kulisy,my niewiele.Dla średnio > zorientowanych było jasne,że tym robionym na siłę Polakom zależy > głównie na pokazaniu się i zdobyciu korzystnej zmiany klubu i angażu. > Oni grali głównie dla siebie,dlatego > Lewandowski nie otrzymywał ich wsparcia i podań. Mocno naciągana teoria. Większości naszych "rodowitych" kopaczy też zależy na wynegocjowaniu lepszych kontraktów. Dlaczego Błaszczykowski i Lewandowski nie przedłużyli przed Euro kontraktów z Borussią? Bo liczyli że po nim będą mogli wynegocjować lepsze. A Lewandowski nie dostawał wsparcia i podań, bo zespół przed Euro grał najczęściej ustawieniem 4231 a teraz zagrał 4321, czyli bardzo defensywnym. Prócz tego zespół nie był zgrany, nie było wyćwiczonych podań, w grze nie było automatyki, mentalni i kondycyjnie też byliśmy słabi. Ja PZPNowi proponuję, niech znajdą trenera-selekcjonera który zgodzi się na kontrakt typu: - zakwalifikowanie się do MŚ - 5 mln euro, - wyjście z grupy w MŚ - 5 mln euro, - żadne z powyższych - ZERO KASY! I tak samo cały sztab trenerski. Odpowiedz Link
flancowany Re: Euro. 18.06.12, 00:47 rypioze napisał: > Podobno trwa redakcja SMS-ów Widać, że Ty swojego już dostałeś. Odpowiedz Link
rypioze Re: Euro. 18.06.12, 16:42 Ziewasz czy tak wyraża się Twoja radocha po północy? Odpowiedz Link
rypioze Re: Euro. 19.06.12, 08:46 Dziękuję,ale to tylko przepustka za dobre sprawowanie. Odpowiedz Link
flancowany Re: Euro. 19.06.12, 10:28 rypioze napisał: > Dziękuję,ale to tylko przepustka za dobre sprawowanie. Tego się obawiałem. Odpowiedz Link
aa9612bydleludzkie Re: Euro. 20.06.12, 16:26 Do Pana mszewczyk75. Prosze sie nie kompromitować, bo nawet mi żal ... Odpowiedz Link
mszewczyk75 Re: Euro. 20.06.12, 18:11 aa9612bydleludzkie napisał: > Do Pana mszewczyk75. > Prosze sie nie kompromitować, bo nawet mi żal ... zachowaj żal dla tych, którzy dzisiaj wraz z Listkiewiczem chcą naprawiać polską piłkę nożną Odpowiedz Link
mati-1229 Re: Euro. 21.06.12, 11:53 Drzewiecki jest skompromitowany tylko i wyłącznie słowami o "dzikim kraju", dla dobra PO powinien być odsunięty jak najdalej. Natomiast Pan L. ma na koncie wyroku sądu, obciążający również rząd w którym uczestniczył. W końcu miała to być władza krystaliczna, a okazała się brudniejsza niż przeciętnie bywało. Odpowiedz Link
rypioze Re: Euro. 21.06.12, 16:30 Pan L. jak go nazywasz,został aresztowany gdy rządził rząd w którym był ministrem i to była jedyna korupcja w czasie ich rządów.A nie przepraszam,była jeszcze afera dorszowa wykryta przez panią Piterę na 8 zł.Coś Ci chyba pamięć szwankuje bo zapomniałeś o Zbychu i Rychu i ich spotkaniu na cmentarzu.PO po przejęciu władzy przez rok we wszystkich ministerstwach i urzędach tylko przeszukiwała dokumenty szukając nieprawidłowości.Skończyło się na 8 złotych.Nie widzisz co się dzieje i nie domyślasz się dlaczego PO i PSL tak panicznie boją się powrotu do władzy PiS-u.Zapomniałeś o chyba setce procesów wytoczonych przeciwko Z.Ziobro.Szef CBA Kamiński został uniewińniony przez sąd,a podobno jedynie przez te umorzone zarzuty został zdymisjonowany przez premiera.To podobno nie była zemsta za aferę hazardową,więc powinien wrócić na stanowisko.Ludzie to pamiętają i nie próbuj im wciskać kitu o "strasznych" czasach IV RP.Straszne były dla aferzystów,złodziei,łapówkarzy,ci rzeczywiście zaczęli się bać.Człowiekowi uczciwemu nic nie groziło.Możesz wskazać te brudy ponadprzeciętne jak piszesz?Te wszystkie komisje sejmowe tylko się skompromitowały,latami obradując.Zapomniałeś o niejakim Sekule? Odpowiedz Link
mati-1229 Re: Euro. 21.06.12, 21:03 Ukochanym przez Ciebie Zbychowi i Rychowi nic nie udowodniono, w przeciwieństwie do Pana L. (że nie wspomnę o wicepremierze - też na L - po wyrokach. Takie rzeczy to tylko w pakiecie z Prawem i Sprawiedliwością). Akcja Pani Pitery rzeczywiście zakończyła się klapą. I dobrze. Ukróciło to zapędy do rozliczania poprzednich ekip ze wszystkiego. Ogólnie Pitera była znacząco przeceniana, nie ma żadnych sukcesów na koncie. Lepiej jej szło jak pracowała w samorządzie Warszawy. Komisje śledcze skompromitowały się ponieważ nie o wyjaśnianie afer i nie o prawdę w nich chodziło a o zwykłe bicie piany i robienie politycznych karier. Dwie pierwsze komisje (zwłaszcza rywinowska) dużo wniosły do polskiego parlamentaryzmu. Każda kolejna była już tylko parodią idei Komisji Śledczych Gdyby Ziobro miał czyste sumienie i choćby odrobinę honoru nie unikałby stawiania się na rozprawy sądowe, nie ukrywałby się w sejmowych zakamarkach, uważając że kamery go nie sfilmują (na szczęście mu się to nie udało). Kamiński wyleciał za wysługiwanie się jednej opcji politycznej. Jego osoba uosabia partyjniactwo rodem z PRL. Tylko nawiedzeni widzą wszędzie spiski. Zaczynam się o Ciebie bać bo Twój stan wskazuje na postępującą paranoję. Przypomnę Ci jak rząd PiS obniżył podatki dla najbogatszych, jak ministrowie obrażali się i uciekali z unijnych negocjacji (skutkiem czego była min. zwyżka cen cukru), wyrzucali i wyzywali członków rządu by po 2-3 tygodniach z powrotem z uśmiechem (grymasem - Kaczyński nie umie się uśmiechać) na twarzy z powrotem ich przyjmować oraz jak zatrudniali jako wiceministrów gorliwych wykonawców woli PZPR. Jak wysyłali oddziały prewencji do siłowego usuwania pokojowo nastawionych pielęgniarek z trawnika przed KPRM. Jak urządzali pokazowe aresztowania, by potem opinia publiczna mogła ich wyśmiać za nie kompetencję w zbieraniu dowodów. Niestety powodów do śmiechu zabrakło w przypadku Pani Barbary Blidy. Nie mówiąc już nic o licznych pomówieniach i insynuacjach w stylu "wiem, ale nie powiem" Drzazgę w cudzym oku łatwiej dostrzec niż belkę we własnym. I tyle w tym temacie. Za bardzo odbiegliśmy od Euro. Niewątpliwego sukcesu organizacyjnego i umiarkowanego sukcesu sportowego. Odpowiedz Link
rypioze Re: Euro. 22.06.12, 11:44 Żałuję,że z tobą zacząłem myślałem,że dyskusję.Szkoda czasu. Odpowiedz Link
aa9612bydleludzkie Re: Euro. 21.06.12, 13:02 Poprostu od 5 lat nie rzadzi PiS. Obserwując Twoje wypowiedzi jestem przekonany, że po dwóch pełnych kadencjach PO dlalej bedziesz grał na ta sama nutę. Podobnie jak w przypadku kłopotów finansowych Węgier bez cienia żenady klarowałeś o odpowiedzialności Orbana, zupełnie pomijając rządy Gyurcsány'ego , które doprowadziły do kryzysu i wiekszościowego zwycuięstwa Orbana ( Słynne "Kłamalismy rano, wieczorem i w nocy" Gyurcsány'ego). Czerska na Ciebie czeka! Odpowiedz Link
aa9612bydleludzkie Re: Euro. 21.06.12, 13:03 Mój poprzerdni wpis jest kierowany do Pana Szewczyka. Z palikociarnią nie dyskutuję. Odpowiedz Link
mszewczyk75 Re: Euro. 23.06.12, 23:30 Sympatyczny Kolego, odnosząc się do Twojego zarzutu dotyczącego mojej stronniczości politycznej pragnę zauważyć, że w ani jednym miejscu nie odniosłem się w mojej wypowiedzi (w tym wątku) do sukcesów bądź porażek rządów PO. Natomiast moje zarzuty względem rządu Orbana dotyczyły konkretnych decyzji skutkujących spadkiem zaufania rynków finansowych do walut nie wchodzących do strefy EURO, bowiem usztywnienie kursu Forinta w rozliczeniach kredytowych, niewątpliwie było przyczyną wzrostu rentowności węgierskich obligacji oraz umocnienia Euro względem walut wschodnioeuropejskich. Cenię sobie możliwość wyrażania własnego zdania, zdając sobie sprawę, że nie jest ono ani jedynym, ani pewnym źródłem prawdy w tym skomplikowanym świecie (uważam, że człowiek całe życie uczy się na błędach i nie powinien się tego wstydzić). Wręcz cieszę się, że są osoby mające odmienne od mojego zdanie, bowiem w przeciwnym razie nie miałbym okazji do polemiki. Jeżeli uważasz, że pod Twoją opieką te forum może być lepsze i wolne od polityki, to jestem gotów do przekazania Tobie praw administratora forum "Radzymin i Okolice" Serdecznie pozdrawiam, Mariusz Odpowiedz Link