Dodaj do ulubionych

NA 100000% IMPERF!!!!

01.07.13, 08:56
harmonogram jest tworzony, za dzień lub dwa wszystko będzie gotowe
Obserwuj wątek
    • oirmi Re: NA 100000% IMPERF!!!! 01.07.13, 15:09
      Skąd takie twierdzenie, jak nawet nie startował w przetargu ?
      • 3-miki99 Re: NA 100000% IMPERF!!!! 01.07.13, 16:55
        Widać że nie znasz jeszcze ŻYCIA
      • mszewczyk75 Re: NA 100000% IMPERF!!!! 01.07.13, 18:16
        oirmi napisał:

> Skąd takie twierdzenie, jak nawet nie startował w przetargu ?

to szczególna sytuacja, bowiem istnieje ryzyko wystąpienia zagrożenia sanitarno-epidemiologicznego w związku z czym mogą udzielić zamówienia z wolnej ręki
        • elalin Re: NA 100000% IMPERF!!!! 01.07.13, 22:07
          Imperif jest jako firma tymczasowa do czasu rozstrzygnięcia sprawy w sądzie z Remondisem.
        • oirmi Re: NA 100000% IMPERF!!!! 01.07.13, 22:14
          Ale jak rozumiem, jedynie do czasu rostrzygnięcia skargi na wyniki przetargu? Czyli maks. miesiąc, w przypadku, gdy wynik zostanie zostanie potwierdzony? W przeciwnym wypadku do czasu rostrzygnięcia nowego przetargu ? To kiedy najdalej możemy dowiedzieć, kto to będzie docelowo odbierać ?
          ----
          Ja miałem kosz opróźniany co tydzień przez Imperf, teraz nawet jeśli tymczasowo odbierze go Imperf, to i tak raz na 2 tyg, więc nie skaczę z radości. Już mam kosz pełen. Jak nie przyjądą w ogóle zadzownię do nich i odbiorą komercyjnie.

Wszystko to jakaś lipa.
          A w jaki sposób Urząd zamierza zmusić mendziarzy, którzy w życiu żadnego kosza nie mieli do płacenia ? Mieszkają tu tacy, całe życie oszukują i nie sądzę żeby kiedykolwiek za coś uczciwie zapłacili.
          • karolkaka Re: NA 100000% IMPERF!!!! 01.07.13, 23:16
            oirmi napisał:

> Już mam kosz pełen. Jak nie przyjądą w ogóle zadzownię do nich i odbiorą komercyjnie.

Zdaje się, że dzięki dobrodziejstwu tej ustawy, nie będzie takiej możliwości...
            Tzn. zadzwonić jeszcze władza zezwala wink

> Wszystko to jakaś lipa.
            Jeszcze nie. Mniej więcej za pół roku, przy konstruowaniu nowego budżetu na 2014.
            No i na wiosnę, jak śnieg się roztopi i odsłoni śmieci.
            • mati-1229 Re: NA 100000% IMPERF!!!! 02.07.13, 00:29
              Ustawa mówi tak:

Art. 6s. W przypadku gdy gmina nie realizuje obowiązku odbierania odpadów
              komunalnych od właścicieli nieruchomości, właściciel nieruchomości
              jest obowiązany do przekazania odpadów komunalnych,
              na koszt gminy, podmiotowi odbierającemu odpady komunalne
              od właścicieli nieruchomości, wpisanemu do rejestru działalności
              regulowanej, o którym mowa w art. 9b ust. 2.”;

Można przekazać odpadki dowolnej firmie (wpisanej do rejestru), zapłacić i domagać się od gminy zwrotu poniesionych kosztów.
              • steve_reeves Re: NA 100000% IMPERF!!!! 02.07.13, 06:23
                No tak...
                Juz wiemy od Ciebie Mati, ze podobny system funkcjonuje w UE-bolszewii ale ja wolalem po staremu. Co 2 tygodnie jak w zegarku mialem odbierane smieci bo zaplacilem za usluge.
                Juz jeden z forumowiczow napisal jak rozwiazac problem faszystowskiej ustawy smieciowej.

Niewywiezione smieci nalezy dostarczyc w workach pod UMIG Radzymin.

Skoro gmina sie tym teraz zajmuje to trzeba jej pomoc troche bo widac sobie nie radzi.
                • karolkaka Re: NA 100000% IMPERF!!!! 02.07.13, 08:58
                  Myślę, że Radzymin nie będzie na tle innych gmin, jakimś szczególnym wyjątkiem. Teraz jest opóźnienie, ale za parę dni "firma zastępcza" przyjedzie i zabierze.
                  O ile ta sytuacja nie będzie trwała zbyt długo (niesegregowane w czarnych workach w upały....) to kilka dni nie powinno upodobnić nas do Neapolu wink
                  Oby tylko dla gminy zadłużonej i zaśmieconej tak jak nasza, skutki tej ustawy nie okazały się odwrotne od zamierzonych... Ale to już można będzie sprawdzić za rok.
                  • mati-1229 Re: NA 100000% IMPERF!!!! 02.07.13, 12:23
                    Też mam taką nadzieję. Za wszystkie opóźnienia winny jest Urząd, to nie był pierwszy przetarg jaki ogłaszali, ustawa obowiązuje od półtora roku, był czas na przygotowanie się, niestety urzędnicy woleli czekać na ostatnią chwilę. Wszyscy wiedza jaka jest norma w zamówieniach publicznych: błędy przetargowe, unieważnienia, skargi. Można było się tego spodziewać.

Można się było też spodziewać że nowy system nie zadział w 100% od pierwszych dni obowiązywania. Wielkiej tragedii z tego powodu nie będzie, o ile nie przerodzi się to w stan permanentny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka