necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.07.06, 17:25 Magdzik ty juz mieszkasz na Victori?Powiedz jak sie tobie tam mieszka?Bo mnie przeraza dojazd do Wawy do srodmiescia.W poniedzialek bylismy na budowie i zajrzelismy do bloku 63 i troche mnie zdziwily te wszystkie rury i kable na klatce nie schowane.Niewiesz czy dlugo tak bedzie? Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.07.06, 17:41 Mieszkam już 3 tydzień. Jak odbierałam klucze to podpisałam takie" Oświadczenie" że nie będę miała pretensji że klatka, trawniki itp. są niedokończone ze względu na "wcześniejsze oddanie bloku" . Klatek nie malują ostatecznie dopóki się wszyscy nie wprowadzą- nie chce im się dwa razy malować Ale nie ma się co martwić wszystko będzie dobrze )) Odpowiedz Link
mila722 blok I 08.07.06, 17:23 Witam przyszlych sasiadow. Mam podpisana umowe przedwstepna i na razie czekam na rozne te bankowe sprawy.haha, juz od 12 06 ) Ale co potem?? Moze ktos, kto juz przez to przeszedl i odebral klucze lekko mi podpowie co mnie jeszcze czeka. I czy jak mam termin przekazania na 31 08 2006 to czy faktycznie uda mi sie wczesniej juz odebrac klucze. Panie w JW roznie to mowia. Pozdrawiam i milego dalszego weekendu. Odpowiedz Link
necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.07.06, 18:29 Ale ci fajnie ze juz mieszkasz a przed nami jeszcze te wszystkie przepychanki.No ale coz mowie sobie ze wszystko bedzie dobrze i ze do konca sierpnia juz niedaleko.A pozniej to tylko grilowanie i spacerki z sasiadami.Pozdro Odpowiedz Link
akks2004 Zaślepki do oknów i drzwiów;))) 07.07.06, 10:08 Witam. W oknach i drzwiach balkonowych, od zewnątrz (czyli od dworu), na dole są podłużne otworki (ok 2 mm szerokości i ok 1,5 cm długości. Służą one do odprowadzania wody. Tylko trzeba w nie włożyć zaślepki (tzw sączki). Nie wiedziałem o tym, dopiero mój wykończeniowiec mi powiedział. Podobno admin ma już te zaślepki i będzie rozdawał. Pozdrawiam Odpowiedz Link
magdzik82 Re: Zaślepki do oknów i drzwiów;))) 07.07.06, 10:20 No właśnie mi wczoraj przyniósł i MUSIAŁAM KONIECZNIE pokwitować ilość. dał mi tylko do okien a do "drzwiów" nie (chyba że to drzwi balkonowe...) JEżeli to mają być zaślepki do Drzwi wejściowych to powiedzcie, na czym one polegają..... bo się zdeka nie orientuję... dzięki Odpowiedz Link
akks2004 Re: Zaślepki do oknów i drzwiów;))) 07.07.06, 10:27 To mają być zaślepki tylko do oknów i drzwiów balkonowych. Do drzwi na korytarz nie. One polegają na tym że ich się wkłada w szparkę... tzn w szczelinę,, kurde w otwór (nigdy nie umiałem wysłowić się na forum) i one odprowadzają wodę która gromadzi się w oknie np na skutek pary, wilgoci itp. Odpowiedz Link
magdzik82 Re: Zaślepki do oknów i drzwiów;))) 07.07.06, 10:38 ahaa. nie rozumoem tylko czemu odrazu tego niewsadzili. czy ktoś miałby to niby ukraść?? cóż... dzięki za info. Magda Odpowiedz Link
oniemczuk Re: Zaślepki do oknów i drzwiów;))) 07.07.06, 11:13 Magdzik i już okienka nie będą przeciekać Odpowiedz Link
magdzik82 Re: Zaślepki do oknów i drzwiów;))) 07.07.06, 11:22 No ja mam taką nadzieję, bo właśnie mi się kładą panele w dużym pokoju a niechciałabym ich zaraz wymieniać... )) Pozdrawiam Odpowiedz Link
tom-k6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 07.07.06, 11:33 Do mieszkańców. Mam pytanie do tych co już mieszkają. Jaki czynsz J.W>wyliczyło wam. Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 07.07.06, 13:28 szczeże to dokładnie nie pamiętam ale to zależy od metrów mi wyszło coś ponad 300 zł Odpowiedz Link
magdzik82 Dlaczego Radzymin? 07.07.06, 15:34 Hejka wszystkim! Mam pytanko, dlaczego akurat kupiliście mieszkanie w Radzyminie i ile osób jest Warszawiakami, którzy (tak jak ja) mieli dosyć spalin? Co Was skłoniło do zakupu mieszkania właśnie tu? Niska cena,? Brak miejsc w Wawie? Czy tak po prostu wyszło? Mnie przekonało jeszcze to, że po mieszkaniu na Bielanach wreszcie będę miała blisko nad Zegrze. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
oniemczuk Re: Dlaczego Radzymin? 07.07.06, 15:42 Oj Magdzik tak przy piątku to mi ciężko się mysli...spróbuje,ponieważ: stosunkowo blisko do wawy, okolica zielona (jak na razie) i cena też niewygórowana i moje kochanie tak bardzo chciało w tym Radzyminie zamieszkaćdojazdami chyba się już tak nie martwię jak wczesniej, pozdrówka. Odpowiedz Link
magdzik82 Re: Dlaczego Radzymin? 07.07.06, 15:58 No to w takim razie miłego udanego weekendu )) Odpowiedz Link
oniemczuk Re: Dlaczego Radzymin? 07.07.06, 16:02 Hehe i wzajemnie, jeszcze godzina w pracy i nie wiem czy wytrzmam. Pa Odpowiedz Link
student6 Re: Dlaczego Radzymin? 07.07.06, 16:36 A ja wam powiesiłem plakacik przy branmie Zapraszam do udziału w akckji Odpowiedz Link
magdzik82 Re: Dlaczego Radzymin? 07.07.06, 16:39 no to za godzinkę zobaczymy coś tam naprzylepiał )) Odpowiedz Link
przem33 Re: Dlaczego Radzymin? 08.07.06, 12:43 Cześć wszystkim.Fajnie, że się ożywiło forum ostatnio.I na osiedlu też ruch coraz większy. Dzisiaj byłem, i chociaż do mieszkania wejść nie mogłem, bo nie było administratora, to ładnie to wszystko zaczyna wyglądać. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu odbiorę klucze. A dlaczego Radzymin ? Bo tanio, z dala od zgiełku ulic i blisko nad zalew. Minusem jest dojazd, ale jako że zamierzam zostać burmistrzem Radzymina (co prawda jeszcze nie wiem jak, ale poczytam sobie w necie jak się zostaje burmistrzem)to przynajmniej będę miał blisko do roboty. PS.jak byłem na osiedlu to widziałem dziewczynę na skuterze i w czerwonych portkach.To Magdzik ? Pozdrawiam Odpowiedz Link
magdzik82 Re: Dlaczego Radzymin? 08.07.06, 21:26 heee. tak ta w czeewonych portkach to ja )) Jeżdzę na tym małym smyku )))) Odpowiedz Link
getele Re: Dlaczego Radzymin? 08.07.06, 14:05 ja jestem z w-wy, jestem z mężem przerażona dojazdami do pracy, ale to nasze pierwsze mieszkanie, od czegoś trzeba zacząc, poza tym jesteśmy już zmęczeni tym szybkim życiem , teraz chociaż po pracy może będzie spokojnie. byliśmy w tygodniu na budowie i trochę się przeraziliśmy, przy fundamencie stała woda, to chyba nie najlepiej, ale teraz wiadomo dlaczego w tych blokach nie ma piwnic.My też cieszymy się, że nad Zegrze jest blisko. Pozdrawiamy!!!! Odpowiedz Link
getele Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 08.07.06, 09:35 Witam, ja zakupiłam z mężem mieszkanko w bloku E szukam także sąsiadów, mam nadzieję, że wtym bloku ktoś kupił mieszkanie Odpowiedz Link
necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 08.07.06, 15:45 Witam,my tez bylismy w tygodniu na budowie i woda stoi.Jest tam niski poziom wod gruntowych i niestety woda bedzie.Tak to dlatego nie ma piwnic a mieszkania na parterze odradzali handlowcy.Dojazdami juz sie mniej przejmuje,chociaz trzeba dojechac do srodmiescia.Za to moje kochanie bedzie mial blisko do pracy bo tylko do Wolomina.Z czasem zrobia nam blisko przystanek i bedzie ok.Rowniez mam dosyc wielkiego miasta i pospiechu w nim.Pozdrawiam Odpowiedz Link
magdzik82 Integracyjny Grill 08.07.06, 21:38 No widzę że już niektórzy mieszkańcy sobie zorganizowali małego Grilla )) bardzo fajnie, dostałam zaproszenie na "jednego" i dziękuję ale byłam po Zegrzu zmęczona i marzyłam o kąpieli (w troszkę zielonej wodzie) A tak przy okazji to też macie zieloną wodę czy tylko w naszym budynku jeszcze całkiem się nie oczyściła ???? magda Odpowiedz Link
getele Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 09.07.06, 06:40 Myślę, że większośc z nas mieszkało, mieszka czy pracuje w warszawie. Mam nadzieję ,zę jeśli chodzi o dojazdy będziemy sobie wszyscy jakos pomagać. Pozdrawiam Odpowiedz Link
oniemczuk Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.07.06, 08:55 Witam wszystkich po weekendzieWidzę, że dojazdy dla wszystkich są zmartwieniem, ale mam nadzieję, że wspólnymi siłami...przecież większość pracuje w wawie i nie widzę przciwskazań żeby zabrać kogoś ze sobą. Na pewno sobie poradzimy!Jeszcze małe pytanie do Magdy:gdzie trzymasz skuter, bo mnie moje kochanie męczy żeby takowy kupić tylko zastanawiam się gdzie go trzymać?! Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.07.06, 10:07 Witam Witam Włochy MISTRZEM ŚWIATA ))))) Skuter na razie trzymam na dworze tzn przypinam go do latarni później będę musiała się dogadać z adminem lub z ochroną żeby gdzieś stawiać... Odpowiedz Link
djunaa Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.07.06, 09:21 Może jest ktoś z parteru z J albo ogólnie, musze pogadac o tej stojącej wodzie, troche mnie to przeraziło, czy jest az tak zle. Nie bylam na budowie ostatnio.Pozdrawiam Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.07.06, 10:11 Wydaje mi się, że to tylko kwestia czasu jak już zrobią trawinki to tej wody chyba nie będzie. Ostatnio troszkę poschła ziemia, więc może nie będzie tak źle. Pozdrawiam Odpowiedz Link
przeprowadzka1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.07.06, 11:59 Nie obawiaj się. Woda stała ponieważ w żadnym budynku nie było ani jednej rynny więc woda się lała strumieniem podczas ulewy, która była dosyć poważna. Poza tym przestrzeń wokół bloków jest niezagospodarowana i są spadki w stronę budynku. Piwnic nie ma bo teren jest "niski" (wysoki poziom wód gruntowych), a JW słynie z tego, że buduje na tzw. terenach trudnych, gdzie może kupić działki za bezcen i z b. dużym zyskiem sprzedawać mieszkania. Dzisiaj wody już nie ma, rynny powoli są zakładane, a otoczenie w mozolnym tempie zmienia się. Nikt nie dał by firmie pozwolenia na budowę gdyby nie osuszyli terenu. Podłoża są dobrze izolowane więc mam nadzeję, że będzie Ci się świetnie mieszkało. Odpowiedz Link
djunaa Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.07.06, 12:15 Dzieki za info, w sumie to bez przesady, jesli dostali pozwolenie to napewno jest sposob zeby to doprowadzic do porzadku. Zależało mi na parterze lubie wyjsc czasem nawet na te 30 m, a i moj kociak uwielbia sie opalac na trawce poza tym jest bardzo towarzyska i pewnie pozna wszystkich sąsiadów szybciej ode mnie Odpowiedz Link
przeprowadzka1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 11.07.06, 15:43 Zapraszam zatem do mojej kocicy, która jakoś nie chce się ucywilizować. Odpowiedz Link
oniemczuk Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.07.06, 10:23 No meczyk niczego sobie Niby osiedle chronione, ale lepiej dmuchać na zimne.Magda a jezdzisz do wawy na tych dwóch kółkach? Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.07.06, 10:37 Oczywiście, codziennie, ponieważ mam na 9 do pracy wyruszam około 8mej i jestem 8:30 na wileńskim, na Bankowym 7 min pożniej(zależi ile jest samochodów) dalej na wole w okolice Teatru na Woli jestem około 8:40-50 Odpowiedz Link
oniemczuk Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.07.06, 10:40 Super sprawa, ogrzej w zimie, ale co tam wtedy można jeździć autobusem. Ja też pracuję od 9 hehe.Jak już więcej osób kupi skutery to bedziemy jeździć kolumnami hihi. Miłej pracki życzę! Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.07.06, 10:49 no w zimie to raczej trzeba będzie wykupić abonament na transluda pozdrawiam Odpowiedz Link
student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.07.06, 12:00 Translud jeździ do Legionowa a abonament na autobusy PPKS Radzymina to 212 zł (nadmieniam jedynie że kupująć codzienie bilety jednorazowe płacimy ok. 150- 180 misięcznie) To ci dopiero oferta Odpowiedz Link
djunaa Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.07.06, 13:29 Czy ktoś jest zorientowany ile dokładnie kosztuje miesięczny bilet Warszawa- Radzymin, 150 zł- dobrze wyczytałam? Odpowiedz Link
oniemczuk Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.07.06, 13:59 Już od wielu osób słyszałam,że miesięczny się nie opłaca. Normalnie autobusy kursują co 10 min. płacisz stałą stawkę 3,50 zł jeśli masz miesięczny to możesz jeździć linią na którą go wykupujesz bo "prywaciarze" nie uwzględniają takich miesięcznych. Ostatnio wracałam z Radzymina autobusem z klimą i tv co prawda leciał jakiś film mało interesujący ale liczy się sam fakt...dodam, że do Radzymina jechałam zwykłym ogórkiem, hehe więc zależy jak się trafiPozdro Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.07.06, 14:32 Zostaje jeszcze ten szynobus "Zegrzyk", ale nim się chyba długo jedzie,bo przez Legionowo. Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.07.06, 14:34 Chciałbym zapytać tych, którzy już pomieszkują. Jak się sprawy mają z internetem ? Neostrada by TPsa ? I ile płacicie ? Pozdro. Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.07.06, 14:41 Powiem, szczeże że ja używam Internetu bezprzewodowego, ale raczej będę musiała przenieść z e starego mieszkania neostradę, bo nowy właściciel nie chce. Płacę około 50 zł miesięcznie-(najwolniejsze) Magda Odpowiedz Link
szifox internet na Victorii 13.07.06, 13:18 Witam, jeżeli chodzi o dostęp do internetu na Victorii to na dzien dzisiejszy nie ma zbyt wielkiego wyboru. Zainteresowałem sie tym tematem bowiem, kilka osób z nowego osiedla kontaktowało sie ze mną w tej sprawie. - infrastruktura sieciowa nie istnieje - instalacja kablowa TV umożliwia, jedynie zastosowanie technologi CMTS, która jest bardzo droga, i nie opłacalna w przypadku os. Victoria - administrator osiedla (JWC) do czasu powołania wspólnoty osiedla nie pozwala na budowę bądź modernizację infrastruktury Z dostępnych wariantów pozostaje neostrada lub internet bezprzewodowy. W przypadku tej pierwszej, problemem mogą być dość częste awarie związane z kradzieżą kabli telekomunikacyjnych oraz limity i ceny. W przypadku internetu radiowego, aktualnie dostęp do tej usługi wymaga zastosowania zewnętrznych anten o dużym zysku ze względu na odległość do najbliższego nadajnika, co z kolei powoduje wyższy koszt instalacji. Na dzień dzisiejszy najrozsądniejszym wariantem jest zbudowanie stałej lub tymczasowej sieci bezprzewodowej na os. viktoria, + zakup łącza symetrycznego 2 - 6 Mbit (zależnie od zapotrzebowania ). W kwestii wykonalności projektu to istnieją 3 możliwości: 1. budowa i zarządzanie sieci, utrzymanie łącza dostępowego i rozliczenia w ramach formalnej bądź nieformalnej wspólnoty 2. jak wyżej tyle, że z udziałem administratora budynku (JWC) 3. jak wyżej - z udziałem zewnętrznego operatora Jako lokalny operator, możemy zaproponować wariant 3 z wykonaniem sieci bezprzewodowej w standardzie 802.11a/b W tym przypadku koszty przyłączenia wyniosłby, by ok 120 zł a przykładowy koszt eksploatacji łącza: 35 zł netto za 256 kbit (CIR 50%) oraz 55 zł netto za 512 kbit (CIR 50%) Pozdrawiam, Mariusz Szewczyk tel. 698 682 754 internet@radzymin.net Odpowiedz Link
amanna1 Re: internet na Victorii 13.07.06, 13:50 Będę się kontaktować w tej sprawie telefonicznie. Potrzebuję pilnie internet. Odpowiedz Link
magdzik82 lubie Radzymin 10.07.06, 22:43 Wiecie co.. tak sobie siedzę na balkonie jest ciepło choć jest 22:44 jest naprawdę cudownie pomimo tego że jak patrzę w dół to widzę plac budowy i szary piach a nie wspomnę już o pozostałościach po robotnikach ( butelki, puszki itp) co tam jest git a jak mieszkałam w warszawie, to nawet przez myśl mi nie przeszło żeby siedzieć z laptopem na balkonie bo "co by sąsiedzi powiedzieli".....a tak siedzę sobie pifko popijam, telewizji nie ma tylko Polsat który śnieży...admin obiecuje codziennie że jutro będzie.... jest naprawdę w dechę. Ale niestety jutro do roboty ((( oo właśnie widzę królika jak sobie skica po podwórku nie bo naprawdę miodzio jeszcze nie miałam takiego klimatu... jestem naprawdę szczęśliwa że kupiłam tu mieszkanie. a ten królik sie zadomowił w jednej z licznych rozkładających się palet i się myje hee nieźle...jak bym miła marchewkę to bym mu rzuciła.. ale po tym piwie to bym pewnie nie trafiła albo co gorsza trafiła..........hmmm tiaa to ja lepiej już spać pójdę... narazie pozdrówka Odpowiedz Link
student6 Re: lubie Radzymin 10.07.06, 23:50 Ja mieszkam bardziej w centrum a mimo to na łące za moim domkiem są zające, bażanty, a ostatnio widziałem bociana Pozdrawiam nowych mieszkańców miasteczka Odpowiedz Link
akks2004 Re: lubie Radzymin 11.07.06, 09:41 A ja dzisia rano przywiozłem sobie do mieszkanka takie tam pierdoły. Jechałem a tu zające, wrony i takie tam... Mój brat powiedział, że to w Radzyminie powinny być warszawskie ceny mieszkań a w Warszawie radzymińskie. Młody ten mój brat ale rozum ma Jak będe wracał z pracy z Wwy to będe się czuł jakbym wyjeźdzał na wakacje. ...Kiedyś dojezdzałem z Otwocka i też było ok. Pozdrawiam mieszkańców i skutera Magdzi Widziałem go pod latarnią Ładny Ile pali takie cacko??? Taniej wychodzi niż buskami? Odpowiedz Link
oniemczuk Re: lubie Radzymin 11.07.06, 09:51 Co prawda to prawda, rzeczywiście Radzymin to takie miejsce gdzie człowiek czuje się jak na wakacjach. Wszystko toczy się wolno i nikt się nigdzie nie śpieszy...no magdzik zazdroszczę, że już sobie mieszkasz a ja muszę jeszcze czekać. Pozdrówka Odpowiedz Link
djunaa Re: lubie Radzymin 11.07.06, 10:02 Też dojeżdżałam z Otwocka do Warszawy, i bylo spoko, co prawda w kwietniu korki sie nasiliły i był problem żeby zdążyć minibusem ale ogólnie dojady nie sa złe, można sie wyspać, poczytać, odpocząć albo sie dobudzić Także nie obawiam się , jedynie ceny są wygórowane - Otwock-Warszawa kosztował 120 zł miesięczny a tutaj takie ceny... trochę przesada. Ale będzie dobrze. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
mila722 Re: lubie Radzymin 11.07.06, 10:36 ja tez juz bym chciala tak dojezdzac, a tu termin dopiero na 31 08. nie mowiac o zalatwianiu jeszcze tylu tych papierkow. Pozdrawiam, na razie jeszcze z Warszawy- milych sasiadow. Odpowiedz Link
akks2004 bardzo lubię Radzymin 11.07.06, 11:06 Cholera.. tak sobie siedzę i myślę, że zawaliście podoba mi się nasze osiedle) Aż nie mogę pracować ...A w ostatnim tygodniu lipca majstry skończą mi remont i się wprowadzam!!! ...To nic, że na buska będe śmigał na piechotę, to nic, że będzie błoto, to nic, że będzie kurz. Świadomość posiadania mieszkania bije to wszystko na głowę... Co ja w ogóle pierniczę???)) Chyba mi rzucił się upał na głowe.)) Wracam do pracy. Odpowiedz Link
djunaa Re: bardzo lubię Radzymin 11.07.06, 11:25 A ja odbieram dopiero 30.09 to jeszcze okropnie długo i strasznie czekam na swoje male mieszkanko. Teraz mogę tylko planowac remont. Ale z każdym dniem bliżej Odpowiedz Link
suhako Re: bardzo lubię Radzymin 11.07.06, 11:27 serdeczne pozdrowienia dla wszystkich moich nowych sasiadow na os. Victoria ja tez niedlugo wprowadzam sie na osiedle, ja jezdzilam po roznych nowych budowach zarowno w Warszawie i okolicach bardzo dlugo zeby wybrac cos odpowiedniego, ale jak zobaczylam Radzymin ( nigdy tu przedtem nie bylam ) natychmiast sie zdecydowalam - krulikow i bazantow nie widzialam, ale okolica bardzo ladna, no i jak ktorys z poprzednikow na forum napisal, bedziemy sie czuc jak na wczasach.( Prosze o wyrozumialosc, na termometrze za oknen 33.C Odpowiedz Link
aishwariya Re: bardzo lubię Radzymin 19.07.06, 15:46 ja tez śmigam na piechotę, da się przeżyć, boję się tylko zimy, jak nas zasypie to śniegu będziemy mieć po pachy )))) i wtedy dojście chyba zajmie godzinkę pozdrawiam. P.S. cieszę się, że nie jestem jedyna niezmotoryzowana ))))) Aisha Odpowiedz Link
magdzik82 Re: bardzo lubię Radzymin 21.07.06, 13:55 Jak przyjdzie zima.... to zrobimy wielki kulig Podczepimy sie do jakiegoś dużego samochoda , połączymy sanki sznurkami i się bedziemy wozić do przystanku ))))) Pozdrawiam Viktoriowego luda Odpowiedz Link
magdzik82 Re: lubie Radzymin 11.07.06, 12:25 pali 2 na 100 i oczywiście taniej bo wydaję około 100 na miesiąc nie wspomnę o tym że w lato nie jestm skazana na spoconych i nieprzyjemnie pachnących ludzi.... Odpowiedz Link
student6 Re: lubie Radzymin 11.07.06, 12:43 2 na 100 Chyba wiem na co zacząłem zbierać a powiedz mi jakiej marki jest ten skuter i czy kupowałaś go nowego czy używanego i ile za niego zapłaciłaś. A i jeszcze ile kosztuje ubezpieczenie. Naprawde świetnie musi się w takie upały jeździć na skuterze - zazdroszczę. Odpowiedz na priva jeśli nie chcesz upubliczniać takich informacji - dzięki. Odpowiedz Link
oniemczuk Re: lubie Radzymin 11.07.06, 13:48 Magda ja też poproszęz góry dziekuję. Patrzyłam na allegro ale jakośnie bardzo do mnie przemawiają... Odpowiedz Link
tom-k6 Re: lubie Radzymin 11.07.06, 14:36 Ja z Radzymina do pracy będę miał 85 km. i wcale mnie to nie przeraża. Dozobaczenia na osiedlu. Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 11.07.06, 15:41 Też widziałem zająca.Te zające pracują dla J.W. Construction. Fajnego posta napisała Magda siedząc na balkonie. Ciągle mam wątpliwości jak w tym Radzyminie będzie a takie teksty nastrajają pozytywnie. Dzięki. Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 11.07.06, 17:17 No i mam klucze. Kurwa, pierwsze MOJE klucze !!!*** Jestem podniecony pogodą no i kluczami, więc mogę pisać głupoty. Nie wiem jak to u was wyglądało, ale ja się zrobiłem ostatnio bardzo namolny w stosunku do JW. I się opłaciło. Prawie, że im siadałem na kolanach i wydzwaniałem po 3 razy dziennie.Inaczej, czekałbym jeszcze ze 2 tygodnie. A teraz mam urlop i chcę zacząć urządzanie. Dla tych, którzy zastanawiają się nad wyborem sklepu - polecam Brico Depot nowo-otwarty (miesiąc temu) skład na pradze południe. Są nowi, więc ceny mają atrakcyjne, jeśli chodzi o sprawy podłogowo-ścianowe i sanitariaty zamierzam się właśnie tam zaopatrywać. ***napisałem brzydki wyraz bo się bardzo cieszę. brzydkich wyrazów używa się również w chwilach radosnych. to wytłumaczenie dla admina tego forum w razie co. Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 11.07.06, 17:22 Gratulacje )) Witamy nowego "pełnoprawnego" siąsiada )))) Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 11.07.06, 17:40 Dziękuję. Ja jestem z budynku B a gdy patrzę przez okno to widzę budynek A. A na grilla się piszę, jakby co, to nie zapominajcie o mnie. Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 11.07.06, 17:56 ja przez okno budynku A widzę pole i piaszczystą drogę Odpowiedz Link
mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 11.07.06, 18:40 no zesz Qropatwa, jak Wam fajnie!!!!!!! Ja na razie tez remontuje i urzadzam w myslach lub na papierze.... Czekam dalej na swoja kolej... Odpowiedz Link
przemek999 CZEŚĆ - PRZYJEMNIACZKI !!! 11.07.06, 18:47 WITAM _ PRZYJEMNIACZKÓW -Ja jestem z miasta :wczoraj pojechaliśmy w kilka osób na rowerkach :aby zerknąć na osiedle : i całą przyjemnośc popsuł jeden z WD : PRZYJEMNIACZEK - Wyjechał z bramy samochodem ,z uśmiechniętą miną i tak dał w pedał iż opsypał nas kurzem ,że do dziś nie mogę wypłukać gardła , Wiemy iż zrobił to specjalnie .Zadajemy sobie pytanka : czy tak ma wyglądac wkupne ? Czy wszyscy tacy jesteście ? Wiedzcie iż my do was z SERCEM - nie rzucajcie KAMIENIAMI !! Odpowiedz Link
magdzik82 Re: CZEŚĆ - PRZYJEMNIACZKI !!! 11.07.06, 19:50 Się postaramy lecz niestey nie możemy brać za wszystkich odpowiedzialności Odpowiedz Link
suhako Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 11.07.06, 18:41 ja bede mieszkac w bud d, pytanie do przem33, czy mozesz podac blizej gzie miesci sie ten sklep Brico Depot, ja tez zaczynam urzadzac? z gory dziekuje Odpowiedz Link
esky Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 11.07.06, 19:25 wiecie co.... ja też trzy lata temu się sprowadzałam do radzymina z ww - cieszyłam się, że cisza, że brak krzyku..... teraz marzę o tym, żeby się stąd wyprowadzić. to wieś dla emerytów - zero zaplecza chociażby żeby kupić worki do odkurzacza..... poczekajcie aż pomieszkacie.... myślę, że entuzjamz wam opadnie. Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 11.07.06, 19:57 Większość z nowych mieszkańców pracuje w wawie i po pracy może skoczyć do M1 czy Tesco ew. wileński. Fakt, że z czasem to się każdemu przeje, ale najważniejsze są pierwsze chwile, takie rzeczy jak kupno nowego mieszkania przeżywa się mało razy w życiu. Więc nie psujmy innym radości z życia... Odpowiedz Link
woj102 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 11.07.06, 22:53 cześć od dawna nie pisałem na forum i cieszę sie że jest tylu nowych sasiadów. ja na razie nie mieszkam ale bywam w na osiedlu niemalże codziennie (niebieski peugeot przed budynkiem C) co do wypowiedzi o pzryszłym życiu w Radzyminie to proponuje poczekać kilka lat aż malkontenci będą mieli dość gwaru, smogu i pospiechu w-wy. mam siedlisko w lubelskiem, jest prawdziwa wieś gdzie wrony zawracaja kilka kilometrów wcześniej. jak tam jestem to czuje że zyję i zawsze powtarzam że jak wyjezdzam rano w poniedziałem to żegna mnie bocian a w mieście wita autobus i to chyba mówi wszystko. po 10-12 godzinach spędzonych w stolicy (zwłaszca teraz) to az mi sie nie chce wyjeżdżać z osiedla, temperatura jest o 5 stopni niższa niż w w-wie, jest czym oddychać i ta cisza. dzisiaj przebiegł mi droge bażant (obok wiaduktu) a w warszawie codziennia przebiega mi droge kolejny dziad proszalny (na mleko, na jedzenie, na piwo itp) no to odpowiedz sobie drogi sasiedzie gdzie jest przyjemniej pozdrawiam Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 11.07.06, 23:05 Jeśli chodzi o "przyjemniaczków" to - ćwoków nie brakuje nigdzie. Chodzi o to, żeby byli w mniejszości, wtedy zmarnieją. Ktoś napisał, że Radzymin to wioska dla emerytów. Być może. Nie wiem bo nie sprawdzałem. Ale to nowe osiedle może trochę zmienić sprawy. Podejrzewam, że większość ludzi wprowadzających się tutaj to ludzie młodzi. A 10 bloków to jest trochę luda. Coś więc może się zmienić. Odpowiedz Link
student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 12.07.06, 08:21 Na to wlaśnie liczymy, że wasze osiedle + jeszczejedno, które będzie budowane (2 razy większe) wreszczcie odmłodzi nasze radzymińskie społeczeństwo. Wreszcie coś ruszy do przodu Odpowiedz Link
getele Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 12.07.06, 23:19 wszystko zależy gdzie sie mieszkało w warszawie. ja mieszkałam w centrum 25 lat i mam dosyć, wiekszosc pracuje w warszawie wiec zakupy mozna zrobic po drodze. kazdy ma inne potrzeby. pozdrawiam Monika Odpowiedz Link
akks2004 Pytanie 13.07.06, 08:32 Cześć. Czy komuś, kto juz odebrał klucze pojawiła się pajęczynka na ścianach? U mnie pojawiła się tuż przed przyjazdem majstrów. Takie delikatne pęknięcie tynku, prawie niewidoczne ale jak się dobrze przyjrzeć, to ciągnie się przez ok 100 cm, po skosie i prowadzi do gniazda tel. Jakby pękło tam gdzie instalacja. Jeśli to tylko u mnie to ok, pech (jak zwykle) ale jeśli jeszce o kogoś to byłoby to trochę niepokojące. Co prawda, mój majster mówił ze to nic poważnego, że takie rzeczy się zdarzają ale ja panikarz jestem okropny. ....Wczoraj pierwszy raz miałem okazję pospacerować wieczorem po osiedlu. Super było, nawet niebo jest lepsze niż w Wwie. Odpowiedz Link
magdzik82 Re: Pytanie 13.07.06, 09:30 u mnie jest pajęczyna pod sufitem tylko że taka prawdziwa )))))))))))) spoko pęknięcia będą się pojawiały przecież to nowy blok i pracuje.. osiada itp. nie ma się chyba czym martwić. pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link
akks2004 Re: Pytanie 13.07.06, 10:20 Dzwoniłem już do admina i wiem, że zgodnie z normą PN...cosik cosik, rysy tynku nieprzekraczające 0,3 mm szerokości nie podlegają reklamacjom i są czymś normalnym. Moja rysa jest mniejsza niż 0,3 mm. Pozdrawiam Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 11.07.06, 22:36 Sklep Brico Depot mieści się na tyłach Geanta przy Jubilerskiej. Odpowiedz Link
djunaa Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 12.07.06, 08:46 Ja tam myślę że jak się poznamy i trochę zintegrujemy, to może nam się naprawdę fajnie mieszkać, mimo iż faktycznie Radzymin nie jest za duży i może nie ma za wiele młodych ludzi. Większość osób zapewne pracuje w Wawie i w samym Radzyminie "centrum" pewnie nie będą za często z braku czasu i potrzeby, więc właściwie większość czasu będziemy spędzać jednak na osiedlu. Wszystko zależy od nas. Pozdrawiam Odpowiedz Link
getele Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 12.07.06, 23:16 Integracja to bardzo dobry pomysł, tylko jak juz trochę wiecej nas będzie. z tego co wiem jest strasznie duzo młodych osób, wiec napewno sie dogadamy, bedzie fajnie. pozdrawiam Monika i Mariusz Odpowiedz Link
magdzik82 reklama JW - rzeczywistość a reklama 12.07.06, 09:19 Właśnie przeglądam Gazetę - Nieruchomości i na samym środku Gazety jest wielka reklama naszego osiedla i napis.."Mieszkania do zasiedlenia od zaraz!" Czy ktoś z Was którzy czekają na klucze od "zaraz" się wprowadza? Odpowiedz Link
oniemczuk Re: reklama JW - rzeczywistość a reklama 12.07.06, 09:37 Piszą co im wygodniej, chyba że w blokach oddanych wcześniej są jakieś mieszkania wolne...tak na marginesie to ciekawa jestem ile im mieszkań zostało do sprzedania? Może sprzedaż nie idzie tak dobrze jakby Wojciechowski chciał?! Odpowiedz Link
student6 Re: reklama JW - rzeczywistość a reklama 12.07.06, 10:00 wg portalu Trader.pl zostało 29 mieszkań, ale widzę że ceny poszły w górę po 3100 za metr Odpowiedz Link
magdzik82 Re: reklama JW - rzeczywistość a reklama 12.07.06, 10:05 Możliwe, ludzie się boją dojazdów a poza tym, ceny mieszkań się podniosły... Odpowiedz Link
palma38 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 12.07.06, 14:04 Witam wszystkich sasiadów - Tu sasiedzi z bloku D m 4 - parteR ! ale ruch się na tym naszym forum narobił.. .Ja ze swoim przyszłym mężem (ślub 12/08)ha ha ha , zaczynamy remont we srode i mamy teraz tak strasznie duzo na głowie,ze momentami brakuje nam czasu na wybór kafelków..Na szczescie mamy juz kafelki do łazienki,panele do pokoi i ruszamyyyy.. Wybralismy Radzymin poniewaz od wielu lat mamy działke w Łosiach 6km od Radzymina,mieszkania sa b.tanie i ładne,podobno nawet zające kręcą sie koło osiedla.. My tez jestesmy chetni na branie udziału we wszelkich intergracjach i ogniskach .A co do dojazdów tez jestem tym przerazona.Pracuje na Mokotowie.......aleee może nie bedzie az tak źle ! Pozdrawiam !! Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 12.07.06, 16:19 To wam się fajny rok trafił: nowe mieszkanie i ślub. Gratulacje. Ja, póki co, koncentruję się na tym pierwszym. Mam pytanko - jak daleko jest z osiedla do stacji (chodzi mi o tego szynobusa "Zegrzyk")? PS. Od dwóch dni nie widuję zająców, nie wiem o co chodzi... Odpowiedz Link
student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 12.07.06, 16:34 ok 800 m dalej niż na przystanek Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 12.07.06, 16:51 to przez te upały Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 12.07.06, 17:12 Pewnie wybrały się nad zalew. Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.07.06, 09:31 napewno łowią ryby Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.07.06, 11:01 magdzik82 napisała: > napewno łowią ryby Magda, przecież zające nie umią łowić ryb !!! Bardziej prawdopodobne, że siedzą teraz w jakiejś knajpie i spożywają potrawkę z królika suto zakrapianą alkoholem. A może ja na słońcu ostatnio zbyt długo przebywam ? Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.07.06, 11:11 wydaje mi się że za dużo siedzisz na balkonie na słońcu! musisz się postarać o jakieś "markizy” !co by dawały dużo cienia! nie oglądałeś królika Buksa?(nie wiem jak się pisze hee) on przecież łowił ryby... co prawda na marchewkę ale zawsze!!!!! Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.07.06, 11:26 Ale to był królik BUGS, a nie zając. Królik bugs znany był z tego, że lubiał chrupać marchewki i powtarzać "co jest doktorku ?". I wcale nie siedzę na balkonie, bo póki co jeszcze mieszkam na parterze - w Wawie. A w Radzyminie mam balkon oszklony, który podobno mają przerabiać. Tak, żebym mógł go sobie otwierać. Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.07.06, 11:49 ...zając...królik.... nigdy nie wiem który jest który ... cóż wychowałam się w mieście a z lekcji biologii uciekałam bo wolałam pozjeżdżać z Tamki na rowerze niż siedzieć w nudnej ławce .. to te oszkolne balkony nie dają się otwierać .... hmm.. sprytne.. Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.07.06, 12:11 Szczerze mówiąc to ja też ich nie odróżniam. Mnie się zawsze podobał zjazd z ulicy Sanguszki - tam koło fabryki pieniędzy - zawsze się lądowało na ulicy i była ciekawka czy ominie cię samochód, czy też nie.Kiedyś mnie nie ominął i już tam potem nie jeździłem. Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.07.06, 12:29 Ja zjeżdzałam z Tamki bo tam mieszkałam ... do Sanguszki było zdeka za daleko jak na 7 latkę. ja przestałam zjeżdżać jak mi rower ukradli... Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.07.06, 12:37 a tak przy okazji - widziałam dziś rano z balkonu bażanta wydawał dziwne odgłosy na łące która jest obok mojego bloku ..... Odpowiedz Link
magdzik82 Oddajesz krew? 15.07.06, 19:31 Jak tam młodzi, Razymianiacy, oddajecie jutro krew? ja się przymierzam ale dziś impra... a nie wiem czy z alkoholem przyjmują Lecz niewykluczone, że pokuszę się o abstynencję dziś żeby jutro być sprawną)))) Odpowiedz Link
oniemczuk Dni otwarte Victorii sobota 15/07 13.07.06, 14:34 We wczorajszym Metropolu jest olbrzymia reklama Dzień otwarty w Victorii 15.07.06, organizują spotkanie w salonie przy Stawki. Czyżby mieszkania nie sprzedawały się tak dobrze?! Jak myślicie? Zastanawiam się czy nie pojechać, ciekawe co bedą obiecywali... Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
magdzik82 Re: Dni otwarte Victorii sobota 15/07 13.07.06, 15:18 z tego co wiem to zostało około 25 mieszkań więc jeszcze upychają co sie da no i co bedą gadali pewnie to że wszystko od ręki buahahaha. oczywiście możesz pojechać i nam opowiesz co się działo a ja Wam powiem co sie działo nad Zegrzem Odpowiedz Link
oniemczuk Re: Dni otwarte Victorii sobota 15/07 13.07.06, 15:28 ja nad Zegrze w niedzielę wyruszam jak co tydzieńjak się wybierzemy to napewno napiszę co obiecali...może drogę dojazdową na osiedle w ciągu najbliższego miesiąca hihi Odpowiedz Link
oniemczuk Re: Dni otwarte Victorii sobota 15/07 13.07.06, 15:29 Ja nad zegrze wyruszam w niedzielę jak co tydzień. Jak już sie zdecydujemy póść to napiszę co obiecali...może drogę dojazdową do osiedla w ciągu najbliższego miesiąca hehe Odpowiedz Link
magdzik82 Re: Dni otwarte Victorii sobota 15/07 13.07.06, 15:53 u mnie w niedziele może być troszkę ciężko bo idę w sobotę na imprezkę na Służewiec a zapowiada się niezła impra ... ale jak juz się ocknę to na pewno zajrzę na wodę z pewnością gdy zobaczę że troszkę wieje na pewno wyciągnie mnie z łóżka deska windsurfingowa hmmmm plete trzy po trzy.... Odpowiedz Link
przem33 Re: Dni otwarte Victorii sobota 15/07 13.07.06, 17:18 Sąsiadka, tylko poproszę nie pływać na kacu ! W końcu jeszcze przed nami grill integracyjny. Ja tymczasem dzisiaj wybieram się na małą imprę...ale i tak zamierzam się troszku sponiewierać...a co, w końcu mam urlop i nowe, PIERWSZE mieszkanie. Odpowiedz Link
magdzik82 Re: Dni otwarte Victorii sobota 15/07 13.07.06, 17:49 kac mi odrazu przejdzie ... na tej imprezie proszę wypić Nasze zdrowie co by się nam osiedle odbrze rozwijało ! pozdrawiam i miłego balangowania! aloha magda Odpowiedz Link
rembel Rejentówka 14.07.06, 12:25 Madzia, Ciebie i innych "nowych" Radzyminiaków zapraszam na Rejentówkę. Być może jeszcze nie wiecie co to za "cudo". To takie miejsce gdzie płynie nasza mała rzeczka, jest polana, las i łąki. Można rozpalić grilla a jak nazbierasz chrustu to nawet ognisko. Rowerkiem masz 15-20 minut. A skuterem to już wogóle... Tylko po wizycie zabieramy śmieci ze sobą, bo potem muszę ze znajomymi chodzić i zbierać Niestety mnóstwo ludzi o tym zapomina i to psuje urok miejscówki.......... Odpowiedz Link
magdzik82 Re: Rejentówka 14.07.06, 13:57 Super! naperno się przejadę tylko nie wiem w którym kierunku... ))))))) Odpowiedz Link
rembel Re: Rejentówka 14.07.06, 15:26 Jadąc tą trasą co z Radzymina na Zegrze, skręcasz na ul. Weteranów przed kapliczką w prawo i caly czas prosto (przez tory) potem obok zakładów Coca Cola i dalej. Potem w środku lasu miniesz dwa domki (po lewej krzyż) i za białym murem skręcasz w prawo w ul. Rzeczną (bodajże) - to już piaskowa ulica. I znów cały czas prosto aż dojedziesz na Rejentówkę Jakby co to narysuję ci mapkę Odpowiedz Link
szifox Re: Rejentówka 14.07.06, 17:58 kiedyś było fajniej na głównej plaży, teraz jest zryta oponami, osobiści na weekend polecam wyprawę rowerem (ok 1 godz jazdy) albo skuterem na plażę w Ryni nad Zalewem. opis poniżej www.radzymin.info/art.php?artid=143 Odpowiedz Link
joasiex Re: Dni otwarte Victorii sobota 15/07 13.07.06, 19:22 Hej! Rozważam zakup mieszkania. Też najbardziej przerażają mnie dojazdy. Bardzo proszę czy możecie mi podać więcej informacji gdzie odbędą się te dni otwarte 15.07., bo jestem b. zainteresowana. Z góry dzięki! Pozdrawiam Odpowiedz Link
djunaa Re: Dni otwarte Victorii sobota 15/07 14.07.06, 08:29 Pozdrawiam imprezowiczów,tez korzystam poki moge, jak zamieszkam w Radzyminie to pewnie będę rzadziej z uwagi na powrót chociaż niekoniecznie... W każdym razie dobrej zabawy! Odpowiedz Link
oniemczuk Info dla joasiex 14.07.06, 09:22 Dni otwarte Victorii-sobota 15/07/06 w biurze handlowym JW ul. Stawki 2; to jest budynek INTRACO0, tel.22 860-71-71 na wypadek gdybyś chciała zadzwonić. Pozdrawiam a dojazdami się nie martw Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 15.07.06, 21:30 Wczoraj spędziłem pierwszą noc w swoim nowym mieszkanku.I czułem się jak na wakacjach. WAKACJACH NA ZAWSZE. Tam w zasadzie jeszcze nie ma nic. Puste podłogi i chłodne ściany... Ale fajna jest świadomość jak się coś zmienia. Z zimnego na ciepłe. Odpowiedz Link
necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 17.07.06, 09:49 Witam,czy ktos z was byl w sobote na dniach otwartych na Stawki2?Jestem bardzo ciekawa ile zostalo jeszcze mieszkan do sprzedania na Victori.Pozdrawiam Odpowiedz Link
aad7 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 18.07.06, 10:07 czes wszystkim z uwaga sledze od dawna forum, jestem jednym z nowych lokatorow osiedla, odbior i remont przewidzialem na sierpien a zamieszkac mam we wrzesniu. jezeli chodzi o dojazdy do warszawy to mam dla magdzik propozycje, tzn. jezeli jedziesz na drugi koniec wawy to nie jedz przez prage ale jedz trasa torunska jest szybciej. Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 18.07.06, 11:06 Dzięki za dobrą radę, ale tam gdzie ja jadę, Pragą jest o całe 2 kilometry bliżej poza tym przez trasę i most grota niestety jeżdżą "wariaci drogowi" a mnie moim 76 km/h (82 z górki) by staranowali... Owszem czasem tamtędy jeżdżę, ale to sporadyczne przypadki tak, co by mi się droga do pracy urozmaiciła)))))) Pozdrawiam Serdecznie Aloha Magda Odpowiedz Link
stromuss Dojazd do Warszawy 18.07.06, 12:41 Witam wszystkich. Szkoda ,że nie trafiłem na to forum wcześniej - ale trudno teraz będę tu czasem zaglądał. Radzymin to naprawdę super miasteczko - już mi się podoba - i ta cisza! Już od jakiegoś czasu pomieszkuję sobie w bloku o nr 65 - codziennie rano o 7:00 muszę być w Wawie więc gdyby ktoś szukał transportu... razem zawsze taniej Pozdrowionka dla wszystkich! Odpowiedz Link
boberto3 Re: Dojazd do Warszawy 18.07.06, 20:05 Siema! Fakt w Radzyminie spokojnie i cicho, choć przydałoby sie wiecej imprez szczególnie latem. Co do transportu, to jestem za - wspólnymi dojazdami. Mieszkańcy Victorii łączcie sie!!! Odpowiedz Link
aishwariya Re: Dojazd do Warszawy 19.07.06, 14:58 a na którym pietrze mieszkasz? bo ja po nickach to nie kojarzę a tez tam mieszkam ... Odpowiedz Link
mila722 Re: Dojazd do Warszawy 20.07.06, 23:42 witam, może ja jak juz zamieszkam? to chyba dopiero we wrzesniu, blok I ) tyle, ze ja nie mam samochodu ( jeszcze Odpowiedz Link
ula511 Re: Dojazd do Warszawy 25.07.06, 14:40 Ja też jeszcze nie mam samochodu. Mam nadzieje, że będzie podjeżdzał jakiś autobus pod osiedle. Przynajmniej wstępnie tak mnie informowano. Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 18.07.06, 21:30 Hej, udziela się tu ktoś z budynku B ? Jakoś tak pusto tutaj. Tylko robotników widuję. Lepiej się sprawy mają w budynku na przeciw - czyli A. Większy ruch zauważyłem.I więcej rowerów na balkonach. Zdecydowanie bardziej rozwojowy budynek...no ale tam mieszka skuttering Magdzia. PS. Justa z D. Mieszkasz, czy nie mieszkasz ? Przepraszam, że nie odpowiedziałem pare miesięcy temu, ale nie miałem możliwości. I tyle. pa Odpowiedz Link
andrzej5219 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 18.07.06, 22:53 Justa mieszka już prawie od miesiąca ale niestety jak na razie jest nie uinternetowiona Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 19.07.06, 10:11 Nie no myślę że to nie ma wpływu na to że więcej luda wprowadza się do A tylko dlatego że ja tam mnieszkam... A tak przyokazji to chciałam zaznaczyć że CISZA NOCNA JEST W GODZINACH 22-7 RANO!!!!!!!!!!! Dziękuję Odpowiedz Link
jolanta821 Re: do osób mieszkających na parterze:) 18.07.06, 17:29 Rozmawialiśmy z adminem,który powiedział, że są marne szanse na założenie krat. Jestem bardzo wkurzona, bo JWC nie będzie tam mieszkało tylko MY. I nie mogą mi tego zabronić (chyba). Zresztą nie podpisywałam żadnego pisemka czy umowy,o nie zakładaniu krat w lokalu. Więc wydaje mi się, ze mam prawo je założyć. Co o tym sądzicie?? Zależy mi szczególnie na opinii osób, które mają mieszkania na parterze. ALe z przyjemnością "wysłucham" też opinii reszty lokatorów. Pozdrawiam Odpowiedz Link
stromuss Re: do osób mieszkających na parterze:) 19.07.06, 09:56 zerknij na www.muratordom.pl/6776_1152.htm Odpowiedz Link
szajma Re: do osób mieszkających na parterze:) 19.07.06, 12:51 szczerze mówiąc wolałabym,żeby nie było krat w oknach na osiedlu... kraty tak mało sympatycznie wyglądają... ale je też będę mieszkać na parterze i pewnie też będę zmuszona założyć kraty... w dzisiejszych czasach lepiej jest być ostrożnym. uważam, że powinni pozwolić na założenie takich krat. pozdrawiam. hanka ps. jestem przyszłą mieszkanką bloku F. Odpowiedz Link
magdzik82 Re: do osób mieszkających na parterze:) 19.07.06, 13:15 Ja mieszkam na 3 piętrze ale jak bym miała mieszkanie na parterze to bym sobie nawet nie wyobrażała że miała bym funkcjonować bez krat albo rolet. Co prawda mieszkając na tak wspaniałym osiedlu z tak fajnymi sąsiadami nie bałabym się zostawić mieszkania bez krat ))))))))))) Odpowiedz Link
aishwariya wiadomość do Przem33 19.07.06, 11:49 Przesyłam pozdrowienia od Justynki z D., odciętej od netu ... )) Odpowiedz Link
aishwariya Spotkanie mieszkańców Victorii :-) 19.07.06, 13:05 a może tak spotkamy się kiedyś wszyscy, którzy już tam mieszkamy, i się zapoznamy? bo tak szczerze mówiąc, trudno jest teraz rozpoznać kto tam mieszka, a kto jest ekipą )) a fajnie byłoby się znać, a nie tylko bezimiennie mijać ... pozdrawiam, Aisha Odpowiedz Link
magdzik82 Re: Spotkanie mieszkańców Victorii :-) 19.07.06, 13:17 Mamy pomysła żeby zrobić sobie grilla integracyjnego jak już sobie te ekipy wybędą i więcej osóbek się wprowadzi )))))) Odpowiedz Link
aishwariya Re: Spotkanie mieszkańców Victorii :-) 19.07.06, 13:30 supcio! tylko kiedy te ekipy się wyniosą? w moim bloku jeszcze nie wszystkie mieszkanka są odebrane (( nie wiadomo jak długo to jeszcze potrwa, a fajnie by było gdybyśmy tego grilla zrobili jeszcze latem, np jakiś długi weekend sierpniowy 12-15.08 ... Odpowiedz Link
przem33 Re: wiadomość do Przem33 19.07.06, 13:48 aishwariya napisała: > Przesyłam pozdrowienia od Justynki z D., odciętej od netu ... )) I ja pozdrawiam Justysie (już jest dwójka ?) i Ciebie, Aisha (w którym bloku mieszkasz ?) PS. Czy naprawdę nie ma nikogo na forum z budynku B ? Chciałbym pożyczyć szklankę cukru, bo zapomniałem kupić, a nie chce mi się z powrotem zapierdzielać do miasta. Myślałem, że załatwię to by net...ale marne szanse widzę Odpowiedz Link
aishwariya Re: wiadomość do Przem33 19.07.06, 14:04 szklanke cukru? to mogę Ci pożyczyć ale w domu będę dopiero ok. 18.30 Justynka jeszcze nie urodziła, brzuszek ma supcio ja mieszkam w bloku C, i bardzo mi się tam podoba. a ty Przemo już mieszkasz? czy na razie tylko tam bywasz? pozdrowionka. Odpowiedz Link
przem33 Re: wiadomość do Przem33 19.07.06, 14:41 aishwariya napisała: > szklanke cukru? to mogę Ci pożyczyć ale w domu będę dopiero ok. 18.30 > Justynka jeszcze nie urodziła, brzuszek ma supcio > ja mieszkam w bloku C, i bardzo mi się tam podoba. a ty Przemo już mieszkasz? > czy na razie tylko tam bywasz? pozdrowionka. eee...do 18.30 to mi już herbatka wystygnie. Ale dzięki, Aisha. Na razie tylko pomieszkuję, dowożę towar i patrzę jak mi Pan Glazurnik robi łazienkę. Nawiasem mówiąc, polecam, facet jest powolny ale bardzo dokładny. W starym mieszkaniu zrobił mi (tzn moim rodzicom)łazienkę i kuchnię.Z jednej łazienki zrobił oddzielnie łazienkę i kibelek (kosztem 1,5 m przedpokoju). I do tej pory wszystko jest cacy. Jednym słowem facet ma ciekawe pomysły i jest solidny.I tani (20 złotówek za metr). Jak coś to mogę dać namiary (za pośrednictwo biorę pół szklanki cukru za metr kwadratowy). Pozdrawiam Odpowiedz Link
magdzik82 Re: wiadomość do Przem33 19.07.06, 14:47 Kurcze to trzeba się będzie zaopatrzyć w całą ciężarówke buraków cukrowych ))))) Odpowiedz Link
aishwariya Re: wiadomość do Przem33 19.07.06, 14:54 dzięki. ja mam już wszystko zrobione. pracowało u mnie 2 facetów - ale to nie byli ludzie, to cyborgi !!! całość zajęła im 10 dni, i jeszcze posprzątali, powiesili mi szafki w kuchni, i karnisze )) specjalnie drogo też mnie to nie wyniosło, rozmawiałam z kilkoma osobami na osiedlu, i mówią, że wręcz tanio. a zrobione jest ślicznie (to moja skromna opinia) myślałam, że w blokach A i B to już wszyscy mieszkają ... ciekawe kiedy nam wypali ten integracyjny - osiedlowy grill )))) już się nie mogę doczekać Odpowiedz Link
magdzik82 Re: wiadomość do Przem33 19.07.06, 14:29 Ja kupiłam wczoraj cały kg cukru, więc mogę Ci użyczyć))))))) Odpowiedz Link
przem33 Re: wiadomość do Przem33 19.07.06, 14:50 magdzik82 napisała: > Ja kupiłam wczoraj cały kg cukru, więc mogę Ci użyczyć))))))) Dzięki, kurcze, ale ja już jestem na Bródnie. Ale będę Cię trzymał za słowo, Madziusińska. Odpowiedz Link
aishwariya Re: wiadomość do Przem33 19.07.06, 14:57 a ty Przemo, to się przemieszczasz z prędkością światła ... już Ci organizowałam ten cukier, a Ty na Bródnie ... teraz to na pewno herbatka wystygnie Odpowiedz Link
magdzik82 Re: wiadomość do Przem33 19.07.06, 15:01 Spoko jak będę dziś wracać do doma to kupię jeszcze ze 3 kg dla innych potrzebujących))) Odpowiedz Link
aishwariya Re: wiadomość do Przem33 19.07.06, 15:04 Magdzik, a to Ty jezdzisz tym skuterkiem takim fajnym fajnym? Odpowiedz Link
aishwariya Re: wiadomość do Przem33 19.07.06, 15:11 aaa, to Ciebie kojarzę ... bo kiedyś jak szłam, to się uśmiechnęłaś i mi powiedziałaś Dzien Dobry, a ja wtedy pomyślałam, o jak fajnie tu będzie, skoro już na początku wszyscy są tacy mili dla siebie )) Odpowiedz Link
stromuss Re: wiadomość do Przem33 20.07.06, 08:19 aishwariya napisała: > aaa, to Ciebie kojarzę ... bo kiedyś jak szłam, to się uśmiechnęłaś i mi > powiedziałaś Dzien Dobry, a ja wtedy pomyślałam, o jak fajnie tu będzie, skoro > już na początku wszyscy są tacy mili dla siebie )) Pewnie że tak, pamiętam jak przyjechałem na teren budowy gdzieś w marcu 2005 (dopiero były lane fundamenty pod pierwsze bloki) spotkałem wtedy jeszcze kogoś kto przyjechal oglądnąc teren pod inwestycję - już wtedy bardzo mile bylem zaskoczony, ja gdzieś z północnej polski a tu ktoś na wołomińskich tablicach i mówi mi Dzień Dobry. ...przy okazji aishwariya to pod jakim mieszkasz? Odpowiedz Link
aishwariya Re: wiadomość do Przem33 20.07.06, 10:32 Stromussie , ja mieszkam na pierwszym w terrarium ))) łatwo trafić .... po indyjsko-tureckiej muzyczce Odpowiedz Link
stromuss Re: wiadomość do Przem33 21.07.06, 07:37 ...no to już chyba mowimy sobie Dzień Dobry - pod warunkiem, że jesteś osobą która wczoraj chodziła w białej sukience a wieczorem na spacerze z koleżanką z pieskami )) Odpowiedz Link