Dodaj do ulubionych

Pstrokate chodniki

06.07.05, 12:36
Czy nie irytuje was, że chodniki w Radzyminie nie są układane według jednego
wzoru? O ile mogę zrozumieć, że Droga Golgoty różni się od innych chodników
(w końcu kto inny ją budował), to chodniki finansowane przez gminę i powiat
mni denerwują. Zauważcie że mamy kilka rodzajów tych chodników:
1. różowe (np. Konstytucji 3-ego maja)
2. różowo-białe (okolice UMiG Radzymin)
3. różowo-szare (np ul Wetranów)
Jakie jeszcze kolory zafundują nam władze? Czy naprawde nie można zdecydować
się na jeden konkretny kolor i wzór. Czy nawet w tak banalnej sprawie musi
uwidaczniać się chaos decyzyjny naszego urzędu? A może to ja jestem
przewrażliwiony. Napiszcie co o tym sądzicie.
Obserwuj wątek
    • 123j1 Re: Pstrokate chodniki 06.07.05, 12:50
      swieta prawda.ale trzeba sie cieszyc ze jest chociaz po czym chodzic a nie tonac
      w blocie ,ja ja bede chodzac do sklepu ze swojego osiedla
      • student6 Re: Pstrokate chodniki 06.07.05, 13:41
        Myślę że na twoim osiedlu bedzie sklep. A co do chodnika, to wydaje mi się że
        zarówno chodnik jak i droga powstanie ale dopiero gdy skończy się budowa
        (ciężkie samochody + rura kanalizacyjna która będzie szła pod ulicą Słowackiego)
        • 123j1 Re: Pstrokate chodniki 06.07.05, 13:56
          pocieszyles mine z tym sklepem z droga zobaczymy ,dobrze ze mam dla dziecka
          wozek tzw .terenowy to mysle ze przejade tym wozkiem poki drogi nie zrobia.a
          tak wogule to chce juz w radzyminie zamieszkac w tej warszawie to kota mozna
          dostac .ciagle ktos cos remontuje ,wierci rozwala sciany kafle kuje,pelno
          pijakow i nawet przy oknie otwartym w nocy takie halasy ze sie nieda spac.chyba
          u was to troche spokojniej prawda
          • student6 Re: Pstrokate chodniki 06.07.05, 15:24
            Tak właściwie to chodniki po obu stronach Weteranów róznią się od siebie. Po
            jednej stronie jest różowy a po drugiej różowo-szary.
            • picooz Re: Pstrokate chodniki 06.07.05, 15:37
              oj wydaje mi się studencie że jesteś odrobine przewrażliwionytongue_out:

moim zdaniem te chodniki nie są różowe tylko czerwone, a to że są łaczone z
              szarą kostką wcale mi nie przeszkadza ......najważniejsze, że mam po czym
              chodzić suchą nie zabłoconą nogą i nie boję się że skręcę kostke na krzywym
              chodniku

aaaa kostka biała???????????? nigdy nie widziałem( szara , czerwona , żólta,
              grafitowa...to tak , ale biała???????)

pozdr

ps tak na marginesie to czytając posty niektórych z was to odnosi się wrażenie
              że wszystko co w Radzyminie jest robione jest złe...........i wszystkiemu winna
              jest władza

Nie posądzajcie mnie o wychwalanie władzy ale spójżcie na to z dystansem...mi
              też sie pewne rzeczy nie podobają ( np cenzura na stronie internetowej UMiG
              oraz brak możliwości zadawania burmistrzowi pytań za pomocą komputera)

nikt jeszcze nie zdołał zadowolić wszstkich......nawet naszemu burmistrzowi się
              to nie uda..ale i tak oceniam że radzymin zmienia się i to na dobre a nie na
              gorsze!!!!!!!!!!!

pozdr
            • radek44 Re: Pstrokate chodniki 06.07.05, 15:38
              w europie
              czerwona kostka ---dla rowerów
              szara --dla pieszych
              różnorodność w kolorach i kształcie układania to jedno
              a 2) wysokość ( spróbuj wjechać wózkiem na chodnik )i szerokość chodników , 3)
              brak zakoli na samochody dostawcze ,
              4)wycinanie dzew , 5) już są dołki
              • picooz Re: Pstrokate chodniki 06.07.05, 15:45
                to fakt radku że przy budowie chodników nie uniknęło sie mankamentów i czasem
                chyba projektantom zabrakło wyobrażni ......

co go krawężników to wydaje mi się że są wysokie po to że zrobią nową nakładke
                asfaltową i wtedy poziony się wyrównają,,ale może się mylę

pozdr
              • radek44 Re: Pstrokate chodniki 06.07.05, 15:46
                picooz
                jest pięknie a może być jeszcze piękniej
                poprosimy pana burmistrza ,aby wyszukał ci etat przy odbiorze jakości wykonania
                a wtedy napewno nie będziemy mieli o czym pisać ,chyba że pochwały
                jaka jest różnia cenowa w gatunkach kostki ,czy płacimy za 1 gatunek a bierzemy
                2 lub 3
                • picooz Re: Pstrokate chodniki 06.07.05, 16:03
                  zbytnio wierzysz w moje siły i kompetencję........
                  nie podejmuję się rzeczy na których się nie znam.ale jesli już się za coś biorę
                  to staram się wykonać to najlepiej jak potrafię...nie boję się pytać o zdanie
                  innych osób i korzystać z ich sugestii, jeśli tylko zdołają mnie do tego
                  przekonać potrafie odstąpic od pierwotnego plany i wprowadzić modyfikacje...(to
                  tak na marginesie jak ja postępuję w zyciu)

wiem jedno.nie ważne kto by wykonał daną pracę i nie wiem jak by to było
                  zrobione najlepiej, to i tak nie zadowoli się wszystkich!!!!!!!!!....ile ludzi
                  tyle pomysłów i tyle opinii

pozdr
                  • student6 Re: Pstrokate chodniki 06.07.05, 17:12
                    Picooz, to nie jest tak, że w Radzyminie widzę tylko te złe strony. Uwielbiam
                    to miasto, ja po prostu nie chcę przeczytać za rok w jakiejś gazecie
                    tytułu: "tęczowy Radzymin". Bardzo się cieszę, ze w Radzyminie powstaja nowe
                    chodniki, ale uważam że powstają one w nieodpowiednich miejscach. Nie widze
                    sensu w wyłożeniu całego parku kostką - chodniki w parku były w dobrym stanie,
                    podczss gdy naulicy Norwida czy Maczka nie ma żadnego chodnika. No ale cóż w
                    parku więcej osób zobaczy dokonania władz. A tak swoją drogą to te chodniki
                    naprawdę są wykonywane przez partaczy.
                    • picooz Re: Pstrokate chodniki 06.07.05, 17:31
                      małe uściślenie....... w parku wcale nie były chodniki w takim dobrym stanie
                      jak o tym piszesz ( bynajmniej nie bede sie rozwodził na ten temat) na ulicy
                      Norwida i Maczka są chodniki!!!!! nie są nówki ale na Maczka w o\statnich
                      latach był położony nowy chodnik bynajmniej na części ulicy( o wykonaniu nie
                      zabieram głosu)

Tak to fakt że w centrum żobaczy to więcej osób!!!!!!!!!!ale weż pod uwagę że
                      centrum to wizytówka naszego miasta,,,,,,,,,,,jeśli przyjeżdza ktoś do Rzdymina
                      widzi przede wszystkim centrum a w dalszej kolejności inne częsci
                      miasta.......dlatego też wydaje mi się że centrum na to zasluguje zeby stare
                      chodniki zastąpić nowymi ,zrobionymi w tym samym stylu co reszta juz wykonana
                      wcześniej

pozdr
                      • student6 Re: Pstrokate chodniki 06.07.05, 17:50
                        Tak to prawda, że na ulicy Maczka jest chodnik ale nie na całej ulicy. A co z
                        dalszą częśćią?? Nie zgodzę się z tobą co do jakości chodników. Uważam że te
                        wykonanez asfaltu były w dobrym stanie (nie licząc 2 czy 3 miejsc w którym
                        przebiegala jakaś rura i pozostały nierównośi). A co do wizytówki miasta to
                        warto byłoby rozwiązać problem ulicy Strzelców Grodzieński. Nie wypada przecież
                        aby w miejscu które jest wizytówką miasta pasły się krowy.
                        • picooz Re: Pstrokate chodniki 06.07.05, 21:13
                          zgadzam sie z Tobą co do ulicy strzelców grodzieńskich.........ale nie
                          wypowiadam sie na ten temat bo nie jestem zorientowany jakie przeszkody lub
                          jakie czynniki wpływają na to że ta droga nie jest wykonana smile
                          • szifox Re: Pstrokate chodniki 07.07.05, 01:40
                            Otóż w Radzyminie liczą się czyny nie idea ... taka jest strategia zarządu
                            miasta. Najpierw robimy potem myślimy, nie wspominając już o poinformowaniu
                            zainteresowanych o planowanych pracach (przykład we czwartek przy ul. Stary
                            Rynek).

Najważniejsze sa nowe chodniki z kostki, bo są namacalnym świadectwem "wysiłków
                            administracji".

Czy ktoś pomyślał o tym co będą robić dzieci pozostające w intelektualno-
                            rekreacyjnej pustyni jaką jest Radzymin w czasie wakacji ?

Czy nowe chodniki i sierpniowa fiesta zrekompensują im brak zajęć
                            organizowanych w latach ubiegłych w ramach szkolnych pół-ferii ?

Może dzieciaki powinny sobie same organizować zajęcia w okolicznych lasach,
                            łąkach ... np. zbierać śmieci ...

Czy zasadne jest wydawanie co roku ciężkich pieniędzy na przygotowania do
                            festynu, które dla wielu kojarzone jest wyłącznie z dyskoteką i sztucznymi
                            ogniami ?
                            • szifox Re: Pstrokate chodniki 07.07.05, 01:55
                              w Markach w lipcu oddano do użytku skatepark (plac z instalacjami do ternowania
                              jazdy na rolkach, deskorolkach, rowerach BMX). Jest to kolejna inwestycja
                              rekreacyjna wybudowana w ciągu roku. Poprzednią był Plac Zabaw wybudowany w
                              parku miejskim.

Foto:
                              www.marki.net.pl/gal_miasto/
                              Co mamy w Radzyminie
                              - zamknięte szkoły w okresie wakacji
                              - kostkę po której nie da się jedździć na rolkach
                              - no i drzewa, po których mogą łazić co zwinniejsze dzieciaki
                              • szifox Re: Pstrokate chodniki 07.07.05, 18:30
                                radzymin.info/galeria/skate/P7060005.jpg
                          • szifox Re: Pstrokate chodniki 07.07.05, 02:01
                            tu masz odpowiedź:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14936&w=25696859&wv.x=2&a=25698509
                            • student6 Re: Pstrokate chodniki 08.07.05, 09:21
                              Szedłem sobie dziś ulicą Weteranów i zastanawiam sie jak często ta ulica jest
                              sprzątana. Zauważcie, ze w niektórych miejscach w tym piachu przy kawężniku
                              zielsko przerasta już chodnik!!!
                              • rembel Re: Pstrokate chodniki 08.07.05, 10:54
                                Nie tylko tam.... Tylko ulice po ktorych szla procesja Bozocialowa zostaly
                                sprzatniete. Pytanie: Czy ktos widzial na miescie polewaczke oprocz dni przed
                                15 sierpnia albo Bozym Cialem ?
                                • radek44 Re: Pstrokate chodniki 10.07.05, 22:01
                                  a czyja ona jest ?
                                  gminy
                                  czy
                                  prywatna
                                  no ta polewaczka
                                  bo ja jej(za komuny to ja ją często widział ,ale teraz ani razu jej nie
                                  widział
                                  • picooz Re: Pstrokate chodniki 10.07.05, 23:04
                                    ul. weteranów leży w gestii powiatu.......nasuwa sie pytanie czy sprzątanie
                                    należy do gminy czy do właściciela drogi???????( w tym wypadku powiat)

pozdr
                                    • radek44 Re: Pstrokate chodniki 10.07.05, 23:20
                                      DO MIESZKAŃCÓW
                                      POZDRAWIAM
                                      • radek44 Re: Pstrokate chodniki 10.07.05, 23:37
                                        to znaczy sprzątanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka