kama-44 23.06.08, 20:39 W sobotę 21 czerwca odbył się w Miejskiej Sali Koncertowej ul.Konstytucji 3-go Maja 15 spektakl "Zemsty" A. Fredry w wykonaniu Amatorskiego Teatru Radzymińskiego "Paradoks". Czy ktoś był?Jeśli tak,to jakie wrażenia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kama-44 Re: Radzymiński Teatr Amatorski 24.06.08, 22:41 Czyżby radzyminiaków nie interesował teatr? Nie wierzę, przecież tak do tej pory narzekano na brak wydarzeń kulturalnych.Późny powrót z teatru warszawskiego nie należy do przyjemnych, więc teatr/ może nie tak doskonały, ale zawsze.../przyszedł do Radzymina.To źle czy dobrze? Odpowiedz Link
student6 Re: Radzymiński Teatr Amatorski 24.06.08, 23:00 To bardzo dobrze, że jest taka grupa. Pomimo szczerych chęci nie mogłem się pojawić na premierze. Byłem wtedy w pracy... Odpowiedz Link
kama-44 Re: Radzymiński Teatr Amatorski 24.06.08, 23:24 Dla tych, którzy nie byli polecam galerię zdjęć i artykuł na głównej stronie Urzędu Miasta, także artykuł w Kurierze Wyszkowskim str.12ta, artykuł w Wieściach Podwarszawskich z dn. 25-go czerwca.Wznowione spektakle odbędą się po wakacjach : m-c wrzesień, październik. Odpowiedz Link
aa9612bydleludzkie Re: Radzymiński Teatr Amatorski 25.06.08, 11:49 Składam Państwu wyrazy uznania za inicjatywę i pracę. Była moja mama. Bardzo się poodobało. Odpowiedz Link
kama-44 Re: Radzymiński Teatr Amatorski 25.06.08, 20:15 Dziękuję w imieniu całej aktorskiej trupy.Zaszczytem dla nas jest granie dla mieszkańców Radzymina.Staramy się kontynuować tradycje kulturalne miasta, a także dzieło naszych ojców.Oni to założyli w Radzyminie teatr amatorski, ktory w I-szą rocznicę zakończenia II- giej Wojny Światowej w I 1946r po raz pierwszy wystawił sztukę pt. "Grube ryby" Zabłockiego.Współzałożycielami teatru byli:Jaworski, Szastak, Krysiak.Teatr ten cieszył się olbrzymim powodzeniem.Wystawił szereg spektakli m.innymi : "Zagłoba swatem", "Małżeństwo Loli", "Mundur swatem", "Radcy pana radcy".Zdjęcia ze spektakli są umieszczone w gablocie w obecnej Miejskiej Sali Koncertowej / dawny Dom Ludowy/.Zapraszam wszystkich zainteresowanych. Odpowiedz Link