inneska80 23.03.09, 12:20 zaczęłam nowy wątek ponieważ w ogólnym temacie było już tego wszystkiego za dużo. Ciągle przesuwają termin zaczyna być to wszystko męczące.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inneska80 Re: Odbiory Etap III 23.03.09, 12:21 Szczerze to jestem ciekawa jak to wszystko pójdzie i ile mieszkań dziennie da się załatwić Odpowiedz Link
pawel-igla Re: Odbiory Etap III 23.03.09, 12:43 też się nad tym zastanawiałem, a z tego co mówi deweloper to jakby teraz zaczeli oddawać pierwsza klatkę to druga w drugim tygodniu kwietnia czyli wychodzi że jedna klatka to 2 tygodnie, wydaje mi się to długo ale pewnie dlatego że jestem już zniecierpliwiony Odpowiedz Link
pawel-igla Re: Odbiory Etap III 23.03.09, 14:08 Moi Drodzy sąsiedzi dzwoniłem dziś do dewelopera rozmawiałem z Panią Kingą podała mi kontakt do urzędu który blokuje oddanie naszych mieszkań (prąd) przekazuje je Wam, jak więcej telefonów będą mieli w tej sprawie to może sie pośpieszą a więc: nr tel: 22 763 57 20 na te dane należy się powołać nr umowy 443/2007 nr kontrachenta I00443 Jak komuś uda się coś ustalić, piszcie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 23.03.09, 14:14 Witaj sąsiedzie. a czy ty tam dzwoniłeś? Odpowiedz Link
poktam Re: Odbiory Etap III 23.03.09, 20:17 Witam, dobry pomysł z nowym wątkiem, bo w tamtym już trzecia strona leciała. Co do prądu to rzeczywiście szkoda, że się tak przeciąga, cóż ciekawe kogo to tak naprawdę wina? Tak a propos to ten telefon, który pojawił się na forum to do jakiej jest instytucji - warto wiedzieć, zanim się zadzwoni. Rozpoczynając też nową sprawę, to mam pytanie do Szanownych Sąsiadów, czy odbieracie mieszkania samemu czy załatwiacie sobie jakąś fachową siłę do pomocy w tym względzie? Odpowiedz Link
krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 23.03.09, 22:20 może trzeci wątek o telefonie ?? wystarczy ustawić żeby się otwierało na jednej stronie i to działa telefon stwierdzam po wygóglowaniu jest z: PGE ZAKŁAD ENERGETYCZNY WARSZAWA - TEREN S.A. Adres: ul. Piłsudskiego 61 05-200 Wołomin tel. 0-22 763-57-20 fax 0-22 763-58-92 e-mail: bok12@zewt.com.pl Kierownik BOK - Danuta Wdziękońska strona: www.zewt.com.pl/?pid=41 ja nie dzwoniłem bo o tej porze to raczej nic nie da co do przeciągania to licząc wg informacji z innego wątku to jak dobrze pójdzie to koło czerwca (koniec czerwca) będą oddawać mieszkania z klatki a. co do odbioru z fachowcami to sam za bardzo nie wiem kto byłby najbardziej kompetentny i ten temat nadaje się na nowy watek Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 24.03.09, 10:22 Krzycho nio coś ty do czerwca???? masakra ja już planuje się pomału wprowadzić do czerwca.. Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 24.03.09, 15:57 dzwoniliśmy do nich i niestety nie udzielają takich informacji bo nie jesteśmy upoważnieni..... wiec tylko czekać nam pozostało... Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 24.03.09, 20:16 powiedzcie mi czy te nasze ściany będzie trzeba czymś gruntować czy można je od razu pomalować farbą? Odpowiedz Link
przemas27 Re: Odbiory Etap III 24.03.09, 22:04 Witaj No żeby nie mieć problemów należy je zagruntować pozdr Odpowiedz Link
xmarox Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 08:26 byłem 2 tygodnie temu w mieszkaniu popatrzyłem trochę po ścianach no i w niektórych miejscach są trochę porysowanie, nie wiem czy bez delikatnego zaciągania się nie obejdzie. Gruntować na pewno trzeba będzie zęby zminimalizować chłonność ścian. PS. niestety dalej nic nie wiadomo na temat odbioru (pani powiedziała że może kwiecień)t to że elektrownia nie chce przyłączyć z prądu i że już kilka razy zmieniali terminy. Odpowiedz Link
laki123a Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 10:10 Witam, może by tak elektrownia "oddała pieniądze wszystkim którzy wynajmują mieszkania" a przez ich przedłużające się decyzje kolejny miesiąc trzeba będzie zapłacić. Najgorsze jest to że nie wiadomo kiedy powiedzieć właścicielowi o ewakuacji. Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 10:22 dokładnie tak, ale przecież im też powinno zależeć żeby mieć klienta który będzie płacił. Może męczmy ich telefonami Odpowiedz Link
laki123a Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 10:43 też tak pomyślałem aby bombardować ich telefonami, ale jeżeli nie udzielają żadnych informacji to spłynie to po nich jak po kaczce. Ten kraj pełen jest absurdów. duża kasę każdy klient im płaci za prąd a oni robią problem z podłączeniem. wrrrrr... Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 11:33 ciekawa jestem o co to tak naprawde chodzi? czy to taki problem puścić prąd? hihihihi !niech ustalą dokładny termin i niech się go trzymają a nie ludziom problemy robią Odpowiedz Link
turn1 Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 18:36 Witam Pracuje w branży od kilkunastu lat i powiem wam jak sięgam pamięcią nigdy jeszcze nie zdarzyło się aby deweloper wywiązał się w terminie. Na pozwolenia zaczekacie i to troche potrwa. Naprawde dziwi mnie Wasza naiwność. Żyjemy w Polsce, zejdźcie na ziemie albo zacznijcie działać "agresywniej" (chociaz i to niewiele da). Czego to ludzie nie robili: zakładali komitety, sprawy w sądzie a i tak racja była zawsze po stronie developera. Takie mamy prawo w naszym kraju. Proponuje zacząć od podstaw. Wybrać rząd taki, który to prawo zacznie zmieniać na bardziej cywilizowane Ja typuje oddanie do użytku w wakacje: lipec/sierpień. Pozdrawiam Odpowiedz Link
krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 19:01 turn Twoje podejście może jest i słuszne w przypadku kiedy rzeczywiście deweloper się nie wyrabia. ja byłem ze dwa tygodnie temu na budowie i naprawdę deweloper nie ma po co przedłużać odbiorów zwłaszcza ze mieszkania są skończone i gotowe pod klucz. z chęcią by już je przekazał nawet wczoraj bo dla niego to też jest strata bo im później nam przekaże to sam ponosi koszty np za ochronę a także nie ma możliwości pobierać opłat za użytkowanie, jak dobrze pamiętam to poprzedni etap był oddawany przed czasem. Dodatkowo w umowach (z tego co też pamiętam bo nie mam jej przed sobą) zapisane jest że odbiory bedą na koniec marca i mogą trwać do trzech miesięcy także spoko ... a co do wieści z budowy to dzwoniłem dzisiaj do dewelopera i powiedziano mi że ma być prąd załatwiony do piątku (brakuje podobno jakiś papierów czy coś się tam w nich nie zgadza) i jak dobrze pójdzie to będą mieszkania oddawane od wtorku także trzeba mieć tylko trochę nadziei Pozdrawiam czekających Krzycho Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 21:04 jejku oby tylko to w końcu się zaczęło ja nie mam zamiaru czekać do wakacji Odpowiedz Link
poczta2003 Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 20:49 Sam jestes naiwny/a ja w drugim etapie odebrałem mieszkanie prawie dwa tygodnie wczesniej niż było w umowie i to nie dlatego ze chciałem tylko dlatego że oni chcieli. Wiec widocznie musi być jakis powód tego ze odbiór tego etapu jest opóźniony . Odpowiedz Link
poktam Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 21:37 Rzeczywiście, raczej zakładanie, że deweloper woli trzymać gotowe mieszkania jest naiwne. Przecież od momentu odbioru to my zaczniemy ponosić koszty administrowania. Poza tym to oni mają co robić na kolejnych etapach a nie pilnować pustego budynku. Tym bardziej patrząc w miarę rozsądnie na tego dewelopera to raczej "cyrków" nie będzie robił bo i nie ma po co. Z subiektywnego punktu widzenia mam całkiem dobre wrażenia i doświadczenia w kontaktach z Willa Deweloper. Raczej więc kłania się tu jakaś opieszałość ze strony firmy energetycznej lub jakaś obłędna "papierologia". Z drugiej strony ważne jest też oczywiście kiedy będzie oficjalne pozwolenie na użytkowanie - bo od tego momentu tak naprawdę można się legalnie wprowadzać. Tak czy siak ciekawe czy ktoś kontroluje - i czy w ogóle można to skontrolować - czy ktoś się wprowadził "nielegalnie" przed pozwoleniem na użytkowanie? Odpowiedz Link
laki123a Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 21:47 Lipiec/sierpień to gruba przesada. Chyba ktoś nie odrobił pracy domowej i nie był na budowie. Myslę ze sprawy potocza sie szybko, musimy sie jedynie wykazać cierpliwoscia. Z moich informacji wynika że Developer jest uczciwy i solidny, wiec narazie nie ma za co go oskarzyc. Wywiazuje sie wzorowo co do swojej pracy. A opoznienie tygodnia czy trzech to tak naprwade zadne opoznienie. P.S. Ineska napisałas ze nie masz zamiaru czekac do wakacji a Co bys zrobila gdyby tak bylo he he he Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 22:33 chyba mieszkałabym na klatce schodowej..... mam nadzieje ze tak nie bedzie Odpowiedz Link
laki123a Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 21:48 Lipiec/sierpień to gruba przesada. Chyba ktoś nie odrobił pracy domowej i nie był na budowie. Myslę ze sprawy potocza sie szybko, musimy sie jedynie wykazać cierpliwoscia. Z moich informacji wynika że Developer jest uczciwy i solidny, wiec narazie nie ma za co go oskarzyc. Wywiazuje sie wzorowo co do swojej pracy. A opoznienie tygodnia czy trzech to tak naprwade zadne opoznienie. P.S. Ineska musimy czekać Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 22:34 Wiem, że trzeba czekać i nic tego nie zmieni ale "popisać" sobie można...zawsze to lżej na sercu i duszy hihihihihihi. pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link
krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 00:01 poktam napisał: ..... Tak > czy siak ciekawe czy ktoś kontroluje - i czy w ogóle można to skontrolować - czy > ktoś się wprowadził "nielegalnie" przed pozwoleniem na użytkowanie? co do wprowadzenia się wcześniej to od strony tzw podwórza jedno z mieszkań w środku bloku (nie wiem która klatka i piętro) jest już wyposażone w firanki, czyżby jakiś pierwszy lokator ?? a może mieszkanie demonstracyjne ?? Odpowiedz Link
pawel-igla Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 08:29 Potwierdzam informacje sąsiada o fierankach w jednym z mieszkań, byłem wczoraj na osiedlu i widziałem także rower doniczki i jakieś inne klamoty na balkonie jednego z mieszkań od strony podwórza, wyglądało to mało demonstracyjnie ewidentnie ktoś już tam mieszka albo tylko zwozi swoje klamoty, ciekawe czy dostał klucz i zamyka mieszkanie bo wszystkie inne są pootwierane. Odpowiedz Link
poktam Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 08:54 No to rzeczywiście ciekawe, choć wydaje mi się, że to raczej zwożenie klamotów bo raczej mediów to jeszcze za bardzo nie ma lub dopiero co się pojawiły. Może warto by zapytać dewelopera - tak przez ciekawość? Odpowiedz Link
tom-as13 Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 09:43 Witam miłych przyszłych sąsiadów! Dzowniłem wczoraj do energetyki i babeczka powiedziała,że oczywiście gdzioes zawiniła biurokracja. Więc nie pozostaje Nam nic innego jak tylko czekać. Pozdrawiam Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 10:12 tak szczerze to ja sama zwiozłabym sobie część rzeczy choćby nawet jakieś płytki panele i takie tam rzeczy do remontu. Odpowiedz Link
przemas27 Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 10:29 Tym bardziej że nie wszyscy mają to gdzie trzymać a niektórym to umowa najmu mieszkania kończy się z ostatnim marca Odpowiedz Link
laki123a Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 10:55 Dlatego uważam że to jednak trochę mało profesjonalne podejście. Odkładanie odbiorów z dnia na dzień, z tygodnia na tydzień i brak konkretnej daty. Niektórym kończy się umowa najmu inni muszą zamówić ekipę remontową, inni meble, trzeba np. zaplanować urlop w pracy. Drogi Developerze, prosimy o konkretną datę odbiorów i jak najszybsze oddanie mieszkań. Pozdr Odpowiedz Link
mieszkaniec1233 Re: Odbiory Etap III 27.03.09, 11:43 Przyszły sąsiedzie - ja bym na tego developera nie narzekał - uwierz mi że naprawde jest terminowy - Wasz termin odbiorów jeszcze nie minął - polecam poczytac jak jest gdzie indziej. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40110 Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 10:56 my na szczęście jeszcze nie zrezygnowaliśmy z wynajmu. Odpowiedz Link
bziancol Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 12:12 nie gorączkujcie się. jestem z drugiego etapu i u nas tez był ten problem ale jakoś szybko to załatwili, więc zmieścili się w terminie przewidzianym w umowie. nie ma co naskakiwać na developera, i tak jest bardzo w porządku Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 12:19 my nie naskakujemy na dewelopera jest on w porzadku tylko każdy już chciałby zacząć robić aby sie wprowadzić Odpowiedz Link
laki123a Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 12:32 Nie naskakujemy na developera, inneska ma racje, jest w porzadku tylko kazdy sie goraczkuje poniewaz za wynajem kase trzeba wyłozyc a blok ukonczony stoi pusty i nie mozna rozpoczac prac. o to chodzi... Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 14:14 kochani deweloper mówił ze od wtorku juz powinno wszystko ruszyć Odpowiedz Link
xmarox Re: Odbiory Etap III 27.03.09, 11:19 i ja mam informację, że od wtorku. Na pierwszy ogień idzie klatka E , czyli moja , HUA Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 27.03.09, 12:43 świetnie - najważniejsze że w końcu ruszyło Odpowiedz Link
tom-as13 Re: Odbiory Etap III 27.03.09, 12:55 Fajnie że pierwszą klatką do oddania będzie klatka E bo to też moja klatka Odpowiedz Link
krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 27.03.09, 18:45 tom-as13 napisał: > Fajnie że pierwszą klatką do oddania będzie klatka E bo to też moja > klatka niefajnie ja się domagam aby wydawanie mieszkań było zgodnie z alfabetem !! super że już wydają Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 29.03.09, 18:42 jak to jest z pozwoleniem na użytkowanie? kiedy można będzie się wprowadzać czy to już jak tylko odbierzemy mieszkanie i je wykończymy Odpowiedz Link
ash_74 Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 10:16 inneska kiedy dostaniesz klucze do łapki to od tego momentu mozesz sie wprowadzac w kazdej chwili Odpowiedz Link
poktam Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 11:31 ash_74 napisała: > inneska kiedy dostaniesz klucze do łapki to od tego momentu mozesz sie wprowadz > ac w kazdej chwili Nieformalnie czy formalnie? Bo wydaje mi się, że formalnie to musi deweloper mieć pozwolenie na użytkowanie (czy coś w tym stylu), a nieformalnie ... to już inna historia Odpowiedz Link
ash_74 Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 11:50 Jak to nieformalnie?!) Idziesz ogladac własne mieszknie, podpisujesz protokół odbioru, zabierasz klucze i zaczynasz remont. Tak w telegraficznym skrócie... Odpowiedz Link
poktam Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 12:31 Zaznaczam, że to jest tylko moja zupełnie nieprofesjonalna wiedza!!! Remont to co innego, ale nie do końca jestem przekonany, że formalnie można tam mieszkać (budynek jest przeznaczony do zamieszkania). Zresztą o ile pamiętam w umowach jest napisane, że deweloper udostępnia lokal do przeprowadzenia niezbędnych prac itp., a nie do zamieszkania. Jeśli się mylę to proszę jakiegoś fachowca o korektę. A co do zamieszkania to o ile wiem i tak nikt specjalnie tego nie sprawdza czy ktoś wcześniej czy później zamieszkał. Odpowiedz Link
laki123a Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 12:38 witam, czy ktos sie kontaktowal dzisiaj z developerem w sprawie jutrzejszego STARTU z odbiorami? Moze ktoswie, developer potwierdza jutrzejszy termin/ Odpowiedz Link
ash_74 Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 12:44 Pani Kinga potwierdziła Od jutra sie zaczyna, od klatki E Odpowiedz Link
poktam Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 13:02 Na pewno są odbiory od 1.04 (być może od jutra) - sam miałem odbierać w środę, ale niestety z powodu wyjazdu ustaliłem z P. Kingą mój odbiór za kilka dni. Pozdrawiam szczęśliwców, którzy już odbierają. Odpowiedz Link
bziancol Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 16:27 wydaję mi się że to są tylko odbiory techniczne, więc chyba kluczy to nie dostaniecie jeszcze, ale mogę się mylić Odpowiedz Link
rav_marki Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 21:49 Witam wszystkich sąsiadów z III-go etapu. Ja mam lokal w klatce C i jestem umówiony na odbiór w czwartek Z tego co się orientuję, to musi być w 100% uregulowana wpłata za lokal wynikająca z ostatecznego pomiaru mieszkania. Oprócz tego, chyba jeszcze nie wszędzie są zamontowane liczniki energii. Ja mam to szczęście i odbieram mieszkanie w czwartek o ile nie będzie poważniejszych usterek oczywiście Pozdrawiam i życzę szybkiego zamieszkania w swoich nowych M... Odpowiedz Link
rav_marki Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 22:46 myślę, że najlepiej będzie zadzwonić do Pani Kingi i zapytać się jak się to formalnie odbywa. Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 31.03.09, 09:18 byliśmy umówieni dzisiaj na odbiór mieszkania na 11.00 zadzwonili o 9.00, że niestety coś jest nie tak z piecem w naszym mieszkaniu - jak bedzie ktoś robił odbiór zwróćcie uwage na to...... Odpowiedz Link
laki123a Re: Odbiory Etap III 31.03.09, 11:14 Inneska to znaczy ze nie odebrałas? wyznaczyli ci jakis inny termin? Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 31.03.09, 15:30 tak nie odebrałam kurcze . mamy termin na sobotę. ale prace idą całą parą. Na ogródkach już co niektórzy budują jakieś altanki a przecież odbiory dopiero się zaczynają- troszkę dziwne! Odpowiedz Link
laki123a Re: Odbiory Etap III 31.03.09, 15:49 dziwne dziwne... a klucze oddaja odrazu do reki? Odpowiedz Link
mieszkaniec1233 Re: Odbiory Etap III 31.03.09, 16:52 No ta altanka mnie dziś rano bardzo zaciekawiła - może jakiś ogródek piwny będzie ? Odpowiedz Link
krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 31.03.09, 22:40 > No ta altanka mnie dziś rano bardzo zaciekawiła - może jakiś ogródek > piwny będzie ? Będzie PUB REYMONTA Odpowiedz Link
rav_marki Re: Odbiory Etap III 31.03.09, 16:57 zawsze byli równi i równiejsi Bo to Polska właśnie Najważniejsze, że zaczęli przekazywać mieszkania. Odpowiedz Link
zenek1011 Re: Odbiory Etap III 31.03.09, 18:16 Pewnie to jedni z pierwszych szczęśliwców, którzy odebrali swoje mieszkania i teraz mogą działać. Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 08:21 tak dają klucze można robić remont a w tym czasie będą załatwiali w gminie pozwolenie na użytkowanie (czyli jakieś 3 miesiące) a do końca roku mają być akty notarialne. Odpowiedz Link
zenek1011 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 08:33 A jaki prąd jest w odbieranych mieszkaniach? Docelowy, czy jeszcze budowlany? Wydawało mi się, że nie widziałem liczników w skrzynkach.. Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 10:56 tego szczerze mówiąc nie wiem, dobrze byłoby gdyby ktoś odezwał się co odebrał mieszkanie! Odpowiedz Link
dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 17:26 my dzis odebraliśmy mieszkanko wszystko oki...brak uwag wszystko wyglada i zrobione oki. pozdr dawid kl.D Odpowiedz Link
poktam Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 17:56 dawidziu7 napisał: > my dzis odebraliśmy mieszkanko > wszystko oki...brak uwag wszystko wyglada i zrobione oki. > > pozdr > dawid kl.D Gratulacje!!! A propos odbierania, czy mieliście jakąś fachową pomoc przy odbiorze czy sami byliście przygotowani na sprawdzenie niezbędnych rzeczy? Czy możecie się podzielić ew. uwagami na co i jak zwrócić uwagę? Pozdr. także przyszły mieszkaniec klatki D Odpowiedz Link
zenek1011 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 18:28 dawidziu- jaki masz prąd w mieszkaniu? Czy dostałeś od razu klucze i możesz działać? Napisz coś więcej Odpowiedz Link
dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 19:36 Witam, Jest prąd, otrzymałem wszystkie klucze( troche ich sporo) i moge juz wykańczać. Korzystaliśmy z inspektora budowlanego, który sprawdził bardzo szczegółowo każdy metr mieszkania.Koszt takiej przyjemności to 300 zł. pozdrawiam Dawid z kl.D Odpowiedz Link
dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 19:41 Prąd jest docelowy. Już sa liczniki na gaz, prąd i wodę (dotyczy klatki D) Odpowiedz Link
zenek1011 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 21:21 OK dzieki za info. Ja też wynajmuję inspektora budowlanego. Niech sprawdzi wszystko. Znalazłemw necie za 230 PLN, Pozdr. zenek Odpowiedz Link
dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 21:38 prawidłowo ...inspektor budowlany naprawde sie przydaje. Odpowiedz Link
krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 21:53 ciesze się że już odbiory się zaczęły, wreszcie wymarzone m prawie już za chwilę bedzie a co do odbiorów: no dobra, inspektor inspektorem ... może pomysł niezły ale dajcie więcej informacji jak to się odbywa. Na co zwraca uwagę ten inspektor, co on takiego sprawdza czego nie możemy zrobić sami? poza wiedzą i doświadczeniem to co jest z tego że mu się zapłaci te 200 złotych? czy jak później znajdę usterkę którą on przeoczył to jakoś zrekompensuję tą ewentualną stratę? proszę Was o opisanie całego odbioru z inspektorem, bardzo jestem ciekaw jak to wygląda pozdraiwam Krzysiek Odpowiedz Link
zenek1011 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 22:10 Słuchaj- prawda jest taka, że ty pewnie nie znasz sie na budowlance i chcesz jak najszybciej odebrac mieszkanie. Developer siedzi w branzy od lat i wie gdzie ewentualnie zaoszczedzic.. A taki inspektor to człowiek który spojrzy chłodnym okiem (a nie podnieconym- jak Ty np.;, i oceni czy standard wykonczenia Twojego mieszkania jest zgodny z obowiązującymi normami. Zagoogloj "odbiory mieszkań- dowiesz sie wiecej. Odpowiedz Link
krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 22:37 ok, masz rację, chciałem tylko wiedzieć jak to bezpośrednio wyglądało na tym osiedlu i z tym wykonawcą. Stąd moje pytanie. Napisałeś o normach, właśnie o to chodzi, chciałbym wiedzieć co taki inspektor poza patrzeniem "chłodnym okiem" sprawdza. nie chcę się dowiadywać tego już przy odbiorze, po prostu jestem ciekawy a wcale nie uważam że inspektor jest nie potrzebny. Odpowiedz Link
gambino2 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 23:07 Jest cos takiego jak telefon, zadzwon i sie dowiedz u inspektora. Odpowiedz Link
krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 03.04.09, 21:15 gambino2 napisał: > Jest cos takiego jak telefon, zadzwon i sie dowiedz u inspektora. PROSZE JAKI MUNDRY - chyba do gadżeta dzięki za radę, nie wpadł bym na to że są telefony, przeczytaj to co napisałem, chodziło mi o to co sprawdzał fachowiec na TYM osiedlu i na co należny zwrócić uwagę na TYM !!! a nie na to co może specjalista sprawdzić, to wiadomo po pierwszej otwartej z google stronie dodatkowo, wybierając specjalistę też nie mam pewności że zrobi to dobrze i na wszystko zwróci uwagę, czy rzeczywiście jest dobrym specjalistą a nie odwala tego po łebkach, przecież nie odbierałem 30 mieszkań żebym miał doświadczenie ze specjalistami, a kasę zawsze można wydać. pozdrawiam przyszłych mieszkańców i życzę zero usterek Odpowiedz Link
poktam Re: Odbiory Etap III 03.04.09, 22:06 krzycho2005 napisał: > gambino2 napisał: > > > Jest cos takiego jak telefon, zadzwon i sie dowiedz u inspektora. > > PROSZE JAKI MUNDRY - chyba do gadżeta > > dzięki za radę, nie wpadł bym na to że są telefony, przeczytaj to co napisałem, > chodziło mi o to co sprawdzał fachowiec na TYM osiedlu i na co należny zwrócić > uwagę na TYM !!! a nie na to co może specjalista sprawdzić, to wiadomo po > pierwszej otwartej z google stronie > dodatkowo, wybierając specjalistę też nie mam pewności że zrobi to dobrze i na > wszystko zwróci uwagę, czy rzeczywiście jest dobrym specjalistą a nie odwala > tego po łebkach, przecież nie odbierałem 30 mieszkań żebym miał doświadczenie > ze specjalistami, a kasę zawsze można wydać. > > pozdrawiam przyszłych mieszkańców i życzę zero usterek Witam wszystkich szczęśliwców, którzy już odebrali i przyłączam się do prośby krzycha. Cenne byłyby informacje dla tych co jeszcze czekają na odbiór, na co zwracać uwagę właśnie na TYM osiedlu i choćby krótki opis jak to się odbywa. Ile czasu mniej więcej trwa taki odbiór? Nie wspomnę już o mojej wcześniejszej prośbie, żeby ew. przyznali się Ci co chcą (czują się na siłach) odebrać mieszkanie bez inspektora - a może są tacy co już to zrobili bez fachowca? Każda wypowiedź dla następnych jest cenna!!! Poza tym nawet dla tych co już odebrali informacje takie też są ważne bo przecież można jeszcze wykorzystywać gwarancję itp. Pozdrawiam i do miłego zobaczenia. Odpowiedz Link
dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 03.04.09, 22:37 bez inspektora -> podstawa poziomica 1m lub 2 metrowa, próbnik do światła, sprawdzenie równości scian, brak peknieć, sprawdzenie wentylacji. ps. przy odbiorze otrzymacie instrukcje dot okien, drzwi, piecuka. oraz telefon z TP - gratis pozdr dawid kl.D Odpowiedz Link
gambino2 Re: Odbiory Etap III 03.04.09, 22:38 krzycho2005 napisał: > gambino2 napisał: > > > Jest cos takiego jak telefon, zadzwon i sie dowiedz u inspektora. > > PROSZE JAKI MUNDRY - chyba do gadżeta > > dzięki za radę, nie wpadł bym na to że są telefony, przeczytaj to co napisałem, > chodziło mi o to co sprawdzał fachowiec na TYM osiedlu i na co należny zwrócić > uwagę na TYM !!! a nie na to co może specjalista sprawdzić, to wiadomo po > pierwszej otwartej z google stronie > dodatkowo, wybierając specjalistę też nie mam pewności że zrobi to dobrze i na > wszystko zwróci uwagę, czy rzeczywiście jest dobrym specjalistą a nie odwala > tego po łebkach, przecież nie odbierałem 30 mieszkań żebym miał doświadczenie > ze specjalistami, a kasę zawsze można wydać. > > pozdrawiam przyszłych mieszkańców i życzę zero usterek Faktycznie to osiedle jest szczegolne, trzeba tu sprawdzac co innego niz wszedzie. Odpowiedz Link
krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 04.04.09, 01:16 gambino2 napisał: ... bez komentarza .. ja odpuszczam, ty chyba czytać nie umiesz ... ale na takich nie ma rady ... Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 02.04.09, 11:56 ojej jak ja ci zazdroszcze! ja odbieram mieszkanko w sobote ponieważ wczesniej nie dałam rady. ale też sie ciesze Odpowiedz Link
rav_marki Re: Odbiory Etap III 02.04.09, 16:23 Uff... Odbiór jest już za mną Dołączyłem tym samym do grona zadowolonych mieszkańców Osiedla Reymonta Mam nadzieję, że zadowolonych Jeśli chodzi o sam odbiór, to przebiega on bardzo sprawnie. Ja zabrałem ze sobą inspektora nadzoru, który kilka rzeczy dopatrzył, o których ja nie miałem zielonego pojęcia. Głównie chodzi tu o ściany, chociaż nie jest z tym całkiem źle. U innych developerów bywa z tym różnie. Ja proponował bym o zwrócenie uwagi na okna. Szyby w moim przypadku nie były porysowane, ale uszczelka w jednym oknie była poszarpana, więc od razu poprosiłem o wymianę. Wymienili od ręki... Nie wiem jak u was, i czy jest to dla was ważne, ale otwory na drzwi w moim przypadku były zbyt szerokie. Zamiast max. 90cm miały około 94cm. Niby nic, ale przy montażu drzwi o szerokości 80cm może być to problemem. Listwa maskująca może tego nie zakryć. Ja poprosiłem o zniwelowanie tej szerokości do wymaganej i... zrobili. Ogólnie jestem zadowolony i mogę zabierać się za przygotowywanie do zamieszkania. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów, tych zadowolonych i tych mniej zadowolonych. Chociaż wierzę, iż tych drugich jest znacznie mniej Odpowiedz Link
zenek1011 Re: Odbiory Etap III 03.04.09, 09:13 A czy otrzymałeś od razu ostateczny protokół odbioru mieszkania podpisany przez obie strony? Odpowiedz Link
alojzy-1 Re: Odbiory Etap III 04.04.09, 10:12 Co do odbioru to tak jak wspomniano wyżej : poziomica, próbnik do napięcia, miarka, kątownik (wszystkie kąty muszą być idealnie proste)- kątownik najlepiej duży, posprawdzać okna (jak otwieramy skrzydło należy sprawdzić czy samo się nie odchyla- skrzydło po otwarciu powinno stać w miejscu - to samo tyczy sie drzwi), uszczelki w oknach, sprawdzić czy okno nie trze - powinno swobodnie i lekko sie otwierac i zamykać, szyba musi być idealnie gładka- centymetr po centymetrze sprawdzić szybę, sprawdzić czy drzwi nie są porysowane lub uszkodzone, pomierzyć wszystko, wentylacja - tutaj wystarczy zapalniczka lub zapałki, wszystkie zawory, zamki w drzwiach, koniecznie sprawdzic poziom podłóg, czy jest spadek na balkonie, parapety (o ile są) - solidność ich wykonania- czy się nie ruszają, czy mają spadki w odpowiednią stronę. Kolejną sprawą jest piecyk - jeśli ktoś się nie zna (lepiej wynająć fachowca, nie musi być inspektor budowlany). Następnie wszystkie rury hydrauliczne posprawdzać czy się nie ruszają (muszą być sztywne). Ściany nie moga mieć rys, wybrzuszeń, pęcherzyków, nalezy tez je ostukać. Sprawdzić czy korki przeciwnapięciowe działają! Kaloryfery musza być stabilnie przymocowane. Progi w dzrwiach nie wyższe niż 2cm. Z inspektorami to jest tak że to są niby specjaliści od wszystkiego. W praktce często można ich zagiąć na prostych rzeczach. Kiedyś towarzyszyłem mojej znajomej przy odbiorze mieszkania. Był z nami inspektor - poprawiałem faceta w trzech istotnych przypadkach. Dobrym fachowcem często może być zwykły budowlaniec, lecz nie zawsze! Jesli ktoś już się uparł na inspektora to proszę korzystać z fachowców - Polski Związek Inżynierów i Techników Budownictwa (sprawdzić w google). W razie co naprawy usterek rządaj na piśmie!!! To jest niezbity dowód w przypadku późniejszych powikłań. Odpowiedz Link
rav_marki Re: Odbiory Etap III 04.04.09, 20:46 Jeśli wszystko jest w porządku, to protokół odbioru mieszkania jest podpisywany na miejscu, od razu przez obie strony. Jeśli się nie zauważy usterek to... zostaje gwarancja, albo drobne rzeczy naprawiamy na własny rachunek. Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 05.04.09, 12:21 w sobotę odebraliśmy swoje M nareszcie, nie było za bardzo się czego czepiać! mamy wszystkie klucze dokumenty i można zaczynać..... Odpowiedz Link
rav_marki Re: Odbiory Etap III 05.04.09, 13:32 Witam zatem wśród nowych lokatorów osiedla Reymonta. Pozdrawiam Rafał - Sąsiad z klatki C Odpowiedz Link
alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 05.04.09, 15:25 My również witamy. Tu Alicja i Marek. Klatka D (tak dla porządku). Jesteśmy umówieni na odbior naszego mieszkanka na 16 kwietnia. Okrutnie nie możemy sie doczekać, liczymy dni, choć umowe podpisaliśmy dopiero pod koniec ubiegłego roku, więc czekamy i tak krócej niż inni. Forum śledzimy od pewnego czasu, zwlaszcza gdy terminy zaczeły sie przesuwać dzięki Pani Elektrowni, ale dopiero teraz odważyliśmy sie napisać. Pozdrawiamy wszystkich tych co piszą, także na grono.pl,(i tych co nie piszą). Fajnie będzie zobaczyć Was kiedyś w realu i razem mieszkać w Białym Domku Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 05.04.09, 20:01 My czyli Justyna i Zdzisław -klatka C,1 piętro od ulicy Reymonta - WITAMY Odpowiedz Link
alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 01:18 Czy po odebraniu kluczy zabraliście materace i spędziliście pierwsza noc w Swoim Nowym Domku? Chyba należałby tak zrobić, zobaczyć jak sie śpi, jak wygląda noc w Radzyminie, czy widać zorzę polarna itp. My niestety nie mamy materaca ale moze do 16-go kupimy. Zresztą może beton jeszcze miękki Hi,hi. Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 09:33 oj nie aż tak to nas nie ciągnie do nowego mieszkania!!!!! Odpowiedz Link
alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 12:10 Co do inspektora budowlanego, my rezygnujemy. Na odbiór pojedzie z nami nasz pan od wykończenia, dzięki któremu nasze szalone wizje zyskają wymir materialny. Chcieliśmy aby doliczył sobie za tę konsutacje do swego honorarium (czyli po staremu: robocizny), ale dał nam do zrozumienia że chyba nam sie pomieszało w głowach. Czy coś Ci wiadomo co będzie w lokalach usługowych na parterze> podobno dobrze mieć bank, bo to ciche sąsiedztwo a przy tym dodatkowy monitoring. Sklep spożywczy też by sie przydał, zwłaszcza ze 120 mieszkań z naszego domku + I i II etap to sporo ludzi i duzy popyt na surowce do robienia papu. Choć wielu twierdzi zę samochody z zaopatrzeniem podjeżdżające od 5 rano to koszmar. Więc może solarium, albo sklep ze śmiesznymi rzeczami. Albo salon Jaguara... Byle nie stacja obsługi kombajnów Bizon. P.S. Ten Volkswagen Phaeton ze zdjęcia na Grono.pl, to Twoj? Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 12:19 oj nie nie mój! mając taki samochód to nie kupowałabym mieszkania w Radzyminie tylko dom w Konstancinie Odpowiedz Link
alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 14:20 W Konstancinie jest masa willi i nic ciekawego poza tym wiec spoko. W ogóle (pilnuje sie, coby nie napisać przez U zwykłe, Delinka zwraca na to uwagę) Konstancin, Lomianki, Jabłonna... cóz tam sie osiedlają bogacze albo Ci co aspirują do takiej roli ale ja chyba nie mam takiej ambicji. My mamy 9-letnią Toyotę zwaną przez nas Osiołkiem, ostatnio wieżliśmy kuchnie gazową, była w styropianie i jakimś drewnianym rusztowaniu i sie zmieściła . i mnostwo ziemniaków. Mmmm, smakowe... Phaetonem fajnie podjechać pod Mariotta ale chyba częściej podjeżdzamy pod KFC i jemy z kubełka. Mega kubełka. Jak świnki, hi hi. Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 15:16 tak mi się jakoś za rymowało! ja mam opla astrę i na jakiś czas wystarczy na dojazd do pracy w Warszawie. Odpowiedz Link
delinka1 Re: Odbiory Etap III 07.04.09, 10:47 Hej Qrde, rozbawiło mnie to "u" ale dzieki za szacunek dla ortografii Fajnie, że juz odbieracie mieszkanka, mam nadzieję, że szybko się 3ci etap zaludni, i bedziemy się widywac w punktach usługowych Słyszałam, ze w 3cim etapie ma bys spozywczak i apteka. Pozdrawiam nowych sasiadów Ala Delinka Etap II Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 08.04.09, 13:08 Wiecie ale strasznie wąskie są te nasze korytarze.... Odpowiedz Link
poktam Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 12:19 Witam, z tego co wiem to ma być sklep spożywczy w jednym z większych lokali - taki lokalny minimarket oraz przychodnia dentystyczna. Oczywiście to nic oficjalnego. Tak a propos to my z żoną odbieramy jutro - klatka D ostatnie piętro. Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 12:25 Ja tez słyszałam że ma być jakiś gabinet stomatologiczny nio i fajnie byłoby mieć solarium hihihihi najlepiej pod swoim mieszkaniem- bo zima będzie bardzo ciepło Odpowiedz Link
zenek1011 Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 19:45 Witam miłych sąsiadów. My z Żoną odebraliśmy nasze mieszkano dzisiaj. Korzystaliśmy z pomocy inspektora. Pan był bardzo profesjonalny i rzeczowy- zwrócił uwagę na każdy szczegół i w efekcie wychwycił kilka niedoróbek. W jego i w naszej ocenie były to drobne szczegóły, zresztą poprawiane natychmiast "od ręki", wiec developerowi również należą się słowa uznania za profesjonalne podejsćie. Nie żałujemy, że skorzystaliśmy z firmy, ponieważ sami nie zwrócilibyśmy uwagi na wiele szczegółów. Polecam gorąco- www.odbiorymieszkan.pl/ Do zobaczenia na Reymonta! Pozdrawiamy: Agata i Marcin, klatka A Odpowiedz Link
poktam Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 20:24 Witam, możesz wymienić te kilka niedoróbek - przyda się tym co później odbierają na co można zwracać uwagę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
zenek1011 Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 20:38 Jasne, nie ma sprawy: 1. Niedokładnie otynkowany fragment ściany przy drzwiach wejściowych 2. Delikatnie (0.5 cm) uszczerbiony parapet w sypialni 3. Belka podciągowa (stropowa) minimalnie nierówno otynkowana 4. Flizy przy oknach (narożnikach) nierówno obrobione Generalnie większość to roboty tynkarskie konstrukcja ścian i cała reszta- bez zarzutu. Nasz inspektor był pozytywnie zaskoczony tak dobrą jakością robót Pozdr. Odpowiedz Link
poktam Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 20:46 zenek1011 napisał: > Jasne, nie ma sprawy: > 1. Niedokładnie otynkowany fragment ściany przy drzwiach wejściowych > 2. Delikatnie (0.5 cm) uszczerbiony parapet w sypialni > 3. Belka podciągowa (stropowa) minimalnie nierówno otynkowana > 4. Flizy przy oknach (narożnikach) nierówno obrobione > Generalnie większość to roboty tynkarskie konstrukcja ścian i cała > reszta- bez zarzutu. Nasz inspektor był pozytywnie zaskoczony tak > dobrą jakością robót > Pozdr. Dzięki, przydadzą się informacje. Do zobaczenia na osiedlu. Odpowiedz Link
alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 07.04.09, 02:08 a my jeszcze musimy czekac tydzień i 2 dni... Co prawda nie mieszkamy pod mostem ale strasznie nam sie dłuuuuży. Odpowiedz Link
tom-as13 Re: Odbiory Etap III 07.04.09, 10:42 Witamy! My odbieramy mieszkanko w czwartek. Niby już niedługo ale też się dłużą te dni. Pozdrawiamy Asia i Tomek klatka E Odpowiedz Link
ash_74 Re: Odbiory Etap III 07.04.09, 16:32 My też już odebraliśmy, zastrzeżeń w trakcie odbioru nie mieliśmy. Remont w trakcie mam nadzieje, że w miarę szybko się uwiniemy : ) Pozdrawiamy serdecznie, Justyna i Przemek, klatka B Odpowiedz Link
poktam Re: Odbiory Etap III 07.04.09, 17:46 Witam, my odbieraliśmy dzisiaj. Już wszystko załatwione i po świętach wchodzi ekipa!!! Co do odbioru to wymieniali nam dwie szyby - na jednej rysa lub brud pomiędzy szybami a na drugiej bardzo duża rysa na zewnątrz. Poza tym były przeróbki u nas przy ciągach wentylacyjnych i ktoś koszmarnie wytynkował te ściany po przeróbkach. Ale załatwiliśmy poprawki na miejscu. Bardzo duży plus za trzymanie pionów i poziomów na ścianach i podłodze - to ważne!!! Co do tynkowania można się czasem przyczepić, że za słabo gładzone i wykańczane np. przy oknach (dopieszczone), ale i tak mieszkanie jest przecież do wykończania. Poza tym tynk schnie i już jedna rysa powierzchowna u nas powstała - załatana przy odbiorze. Cóż to się zdarza w nowych i świeżych tynkach. Miejmy nadzieję, że dużo więcej nie będzie. Na razie ogrzewanie włączone i mieszkanko schnie. Generalnie w efekcie wszystko ok i jesteśmy zadowoleni - odbieraliśmy z fachowcem, który będzie wykańczał i w miarę pochwalił dewelopera. Oczywiście Pan Marek z WD starał się jak zawsze, żeby wszystko było dobrze. Teraz już tylko wykańczanie i wprowadzamy się - niektórzy to dzisiaj już jedli obiady na balkonach Pozdrawiamy. Basia i Mateusz oraz Julka z klatki D (III piętro) Odpowiedz Link
zenek1011 Re: Odbiory Etap III 07.04.09, 17:54 U mnie przy odbiorze mieszkania zastrzezenia byly podobne- jakosc tynków słaba, ale juz piony scian- bez zarzutu. Trudno- przeciez i tak wiele rzeczy poprawi sie na etapie wykanczania. Do mojego mieszkanka ekipa wchodzi rowniez po swietach. A potem kilka tygodni pracy i juz mozna bedzie zamieszkac. Mysle ze dobrym pomyslem bedzie zorganizowanie wszystkich sąsiadów na towarzyskim "piwku (bezalkoholowym oczywiscie pod trzepakiem" Pozdr. A. i M. klatka A Odpowiedz Link
mario9m Re: Odbiory Etap III 08.04.09, 09:59 Z tematu odbiorów zrobił nam się po części kącik zapoznawczy Więc pozostając w tym duchu, pozdrawiają sąsiedzi z klatki B, II piętro - Mariusz i Paulina Jesteśmy jeszcze przed odbiorem, umówieni na ten sam dzień co alicjarutkowska. Odpowiedz Link
ash_74 Re: Odbiory Etap III 08.04.09, 15:27 Hihi przyznaję się to ja wcinałam obiad na balkonie ) To było posilanie się na rzecz pomykania z wiaderkiem, z gruzem (drobniejszym oczywiście )Tym bardziej że w naszej klatce jak na złość od dwóch dni nie działa winda i narazie nikt nic nie jest w stanie powiedzieć czegoś konkretnego na ten temat. Ale z drugiej strony przyda sie trochę ruchu ) Odpowiedz Link
laki123a Re: Odbiory Etap III 09.04.09, 10:22 Witam Wszystkich, Czy ktos posiada moze kontakt do solidnego elektryka.Zalezy mi na czasie, roboty nie jest duzo bede wdzieczny pozdr Odpowiedz Link
dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 09.04.09, 10:32 dobry elektry....? Lechu Wałęsa posiada nawet Nobla ))) Odpowiedz Link
best-agulina Re: Odbiory Etap III 09.04.09, 17:02 Witajcie sąsiedzi Jesteśmy po odbiorze( w Końcu!!) wszytko było ok, prace wykończeniowe już sie rozpoczęły, tylko przydało by sie więcej cierpliwości - już chcielibysmy mieszkać! Pozdrwiamy Aga i Tomek klatka A - II piętro. Odpowiedz Link
alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 10.04.09, 10:23 a my wczoraj tak z ciekawości podjechalismy pod nasz przyszły domek. troche bez sensu bo dochodziła godz. 21, i tak nie mozna było wejść do środka ale chcielismy zobaczyć jak wygląda w nocy. Powiem ze ładnie podswietlony, fajnie sie prezentuje. w jednym mieszkanku, od Reymonta, chyba 2p. swieciło sie, znaczy ktoś juz działa. a moze mieszka Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 10.04.09, 12:20 my często jezdzimy tam zwozimy po malutku materiał i ludzie już remontują! a wejsc można jak Pan z ochrony wpuści Odpowiedz Link
ash_74 Re: Odbiory Etap III 10.04.09, 14:23 Napiszcie mi czy w Waszych klatkach (mieszkam w B) działa winda? Odpowiedz Link
poktam Re: Odbiory Etap III 10.04.09, 21:48 Witam, wczoraj w klatce D działała ... ale w sposób nieprzewidywalny - to znaczy nie bardzo miała ochotę jeździć na parter Zgłaszałem do developera, ale chyba mieli "jajeczko" i niezbyt o tym myśleli. Jeśli po świętach nie będą działały to należy monitować - myślę, że również do administratora. Odpowiedz Link
alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 11.04.09, 02:50 a my nawet nie bylismy w windzie, jak ostatni raz odwiedzilismy budowę to chyba jeszcze ich nie było, a wczoraj o 21 nawet nie próbowaliśmy sie dobijać. Nie to, żebyśmy byli tak strasznie ciekawi, wiemy generalnie jak wygląda winda (moze nie ta na Reymonta) ale widzieliśmy windy na Discovery i National Geographic. Reymont's Channel na Cyfrze+ nie ma, może na innych platformach. Tak z innej beczki: dzięki za zaproszenie na priv ale tam aktywność jakaś marna, troche zawiedzeni jesteśmy. Może dlatego że człowieki z I i II etapu już sie zadomowiły, i najtrudniejsze mają za sobą, amy z III: jeszcze boje przed nami. Więc siłą rzeczy: chyba ten wątek jest najbardziej na bieżąco. Skoro jest tak często odwiedzany, to chcemy wszystkim złozyć życzenia: WESOŁYCH ŚWIĄT, tym co już mieszkają, tym co zamieszkają wkrótce, i tym, co sie jeszcze wahają czy tu zamieszkać (znalazłem oferty mieszkań po 3,5 tys brutto; oj, oj - może sie pospieszyliśmy???. Ale Mapy Google nie kłamią, to gdzieś w okolicy Maciołek, na pewno nie jest to Kobyłka - może administracyjnie więc u nas nadal chyba najtaniej. Także życzenia dla innych Radzymińskich imigrantów z całej galaktyki, także tych co zamieszkali na Victorii, życzenia dla rodowitych Radzyminiaków, nawet jeśli nas nie lubią, wszystkich dojeżdzających do pracy do Wawy i w inne strony, dla wszystkich wyborców PO (na forum 2 osoby sie przyznały, my też: to już 4). Dla wszytkich agnostyków i ateistów, wyznawcow innych religii których istnienia nawet nie podejrzewamy. I panów z ochrony. I panów kierowców autobusów. I tych od wind, (czyli windykatorów???) I tych co może zbudują nam Pub - na pewno nie splajtuje z braku zainteresowania - polecamy się. I dla tych co budują nasze domki. I dla Baracka Obamy - on tez mieszka w Białym Domu jak my. Oj strasznie duzo tego wylicznia, ufff. Miłej Wielkanocy, słońca, chwili refleksji, coby brzuszek nie bolał, wesołego jajka, smacznego karpia (?). Nooo, to tak wybiegając w przyszłość, Boze Narodzenie już będzie w Nowym Domku. Pozdrawiamy. Alicja I Marek (zolwik) kl.D Ip. Współrzędnych z GPS nie znamy. Odpowiedz Link
alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 11.04.09, 14:12 Według planów budowlanych: D/1/1 a według adresu to prawdopodobnie 67, takie śmieszne mieszkanko ze skośną ścianką w sypialni, co to go nikt nie chciał, bo w listopadzie 2008 były jeszcze 3 takie, chyba w tym samym pionie. Ale my i tak burzymy wszystkie ściany, w tym nośne i zewnętrzne a wzmacniamy strop pod wyrzutnię rakiet. a w komórce lokatorskiej robimy silos na paliwo Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 12.04.09, 18:07 my pomału zwozimy materiał- płytki, panele chcemy zaoszczędzić trochę kasy i wszystko będziemy chcieli zrobić sami Odpowiedz Link
alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 13.04.09, 00:58 Nasz Pan Mirek od wykończeń (a chyba zna sie na rzeczy, widzieliśmy jego dzieła) twierdzi, ze niejednokrotnie widział makabrycznie spapraną robotę, i to zrobioną przez osoby które niby trudnią sie tym na co dzień. Nie chcę podważać Waszych umiejętności, ale jeśli nigdy tego nie robiliście to może lepiej powierzyć to komuś biegłemu w te klocki (znaczy płytki). My też chcemy zaoszczedzić ale mądre przysłowie mówi ze biednego nie stać na tanie rzeczy. To tak jak z kupnem taniego samochodu - rupiecia, do którego sie mnóstwo dokłada. Krzywo powieszony obraz łatwo poprawić, z glazurą czy gresem gorzej. A poprawki juz po zamieszkaniu to masakra. Poza tym, ludzie co zawodowo wykańczają mieszkania zaopatrują sie w przedstawicielstwach firm, mają niewyobrażalne rabaty, u nas cena za m2 wypada duuuuuzo taniej niz w marketach i oficjalnej cenie katalogowej z Ceramiki Paradyż (bo głownie na tych produktach bazujemy). A płytki na kartonach są opisane po włosku, znaczy idą na eksport, więc chyba sa ok. Za panel do prysznica, oficjalnie 2.200 płacimy 1.800. Zielony (bo takie są blaty) kompozytowy zlewozmywak do kuchni, mimo ze to specjalne zamówienie, nic nam nie doliczają. A myśle ze zwyklego indywidualnego klienta łupią do cna. Pomyślcie jeszcze, jeśli czas Was bardzo nie goni. Odpowiedz Link
miki407 Re: Odbiory Etap III 13.04.09, 12:08 Witam wszystkich sąsiadów z etapu III .Od marca jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami mieszkania w etapie IV .Strasznie wam zazdrościmy że wy już odbieracie swoje mieszkania .My niestety musimy jeszcze trochę poczekać.Zwracamy się do was z zapytaniem. Czy ktoś z was posiada mieszkanko 2 pokojowe z aneksem kuchennym oraz z garderobą ? Metraż ok 41 metrów. Mimo zapytań u dewelopera nie pozwolono obejrzeć u was takiego mieszkanka. Chcemy wiedzieć jak to mieszkanie wygląda ,bo na mapie to wiecie jak jest !!!.Kilka rysunków i nic więcej. ( krysia.miernicka@neostrada.pl ) p.s. Jak tam idzie budowa w etapie IV . POZDRAWIAM MIKOŁAJ Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 13.04.09, 16:53 Ja też mam 3 pokoje +aneks 58 m mieszkanie + 58 taras Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 13.04.09, 16:54 Alu a ile wasz Pan Mirek bierze za metr glazury? Odpowiedz Link
alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 13.04.09, 20:27 Tak własciwie to nie wiemy. zna ogólne koszty całości, a w tym jest przecież też malowanie, montaż instalacji w łazience i kuchni, podłoga w sypialni, bo tylko tam będzie drewno, jakieś modyfikacje sieci elektrycznej, poszerzanie otworów drzwiowych. Zależało nam na kimś, komu można zaufać, dać klucze i powierzyć wszystko od a do z. Pracujemy w systemie dyzurowym, w różnych miejscach i nie bardzo mamy czas na doglądanie postępu prac i jeżdzenie samemu po zakupy, więc właściwie nawet nie pytaliśmy o cene za m2. Wiemy ze całośc prac to 12-15 tys, w zależnoci od jakichś specjalnych życzeń np. murowana kabina prsznicowa ze szklanych pustaków, bo sie strasznie napaliliśmy. Więcej będziemy wiedziec po czwartku, jesteśmy umówieni na godz. 11. Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 14.04.09, 08:01 Więc za wszystko to i moze policzy taniej a nam tylko trzeba zrobić łazienke bo z resztą sobie poradzimy Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 13.04.09, 16:56 tak wszystko sami - sufity podwieszane, panele, najbardziej właśnie boimy się łazienki... Odpowiedz Link
alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 14.04.09, 23:41 Jezuuus, nawet sufity podwieszane. Wiem jak to wygląda od spodu, takie kwadraty, a czasami światełka, mamy takie na salach operacyjnych, powyżej jest jakaś straszna maszyneria od klimatyzacji, ale jak to montować... Podziwiamy. Więc pewnie z płytkami poradzicie sobie śpiewająco. Poza tym ,tak naprawdę to trochę zazdrościmy, takie wspólne budowanie musi być strasznie fajne Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 15.04.09, 07:57 pewnie że fajne tylko strasznie męczące. A jeśli chodzi o te sufity to one nie bedą takie jak w szpitalu bo tam są kasetony Odpowiedz Link
siralabama Re: Odbiory Etap III 16.04.09, 00:16 Witamy sąsiadów Dzisiaj dołączyliśmy do grona szczęśliwców, którzy otrzymali klucze Odbiór trwał godzinę. Sprawdziliśmy tynki, poziomy ścian i podłóg, parapety, okna, rozmieszczenie i ilość gniazdek/kontaków, spadki, piecyk, ogrzewanie, domofon, drzwi wewnętrzne i muszę przyznać, że wszystko było w porządku. Małe zarysowania na ramach okiennych zostały odraz usunięte. Jesteśmy zadowoleni z mieszkania i na dzień dzisiejszy z Developera. Mamy nadzieję, że tak będzie cały czas Pozdrawiamy Odpowiedz Link
alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 17.04.09, 10:17 My odebralismy wczoraj. Hi. Poszło sprawnie, dostaliśmy mnóstwo kluczyków, dokumentów i telefon stacjonarny. Nasz pan Mirek od wykończeń i Pan Marek z WD stwierdzili ze jest trochę wilgotno, warto odpalić piecyk, rozszczelnić okna i jednak parę dni pogrzać zanim sie wystartuje z wykończeniem. Poza tym, mieszkanko bez większych uchybień. Odpowiedz Link
krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 17.04.09, 19:22 My odebraliśmy dzisiaj. Mieszkanko super, co prawda trzeba będzie lekko podocierać ale naprawdę wszystkie ściany w pionie a, jedna szyba była porysowana ale została błyskawicznie wymieniona ... pozdrawiam Wszystkich sąsiadów, zwłaszcza z klatki A Krzycho Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 18.04.09, 21:09 pozdrowienia dla wszystkich sąsiadów którzy byli dzisiaj w swoich mieszkankach!!!!! Odpowiedz Link
rav_marki Re: Odbiory Etap III 19.04.09, 09:03 Ja także pozdrawiam wszystkich zapracowanych oraz oglądających swoje mieszkanka. Szczególne pozdrowienia dla sąsiadów, którzy pożyczyli wózka, dzięki któremu uniknęliśmy noszenia płytek Niestety moje roztargnienie i gapiostwo w tym dniu nie pozwoliło mi na zapoznanie się z miłymi sąsiadami Odpowiedz Link
alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 19.04.09, 20:33 Dzięki za pozdrowienia. My byliśmy wczoraj, ale króciutko, tylko pokazać znajomym, podobało im sie, twierdzą że fajne osiedle, ładne, pomysłowe domki (nie klocki czy inne potworki). Nasze surowce jeszcze są w sklepie. Choć patrząc po balkonach, sporo ludzi juz chyba sie całkiem zadomowiło. Odpowiedz Link
krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 20.04.09, 18:35 śpieszno a śpieszno ... ile jeszcze rzeczy do kupienia ... a do wykonania , chyba ze trzy miech jak dobrze pójdzie Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 20.04.09, 22:40 my na razie mamy zrobione sufity i światła podłączone w salonie i łazience . Terakota do łazienki i przedpokoju oraz kuchni kupiona. Gorzej z meblami kuchennymi drogo sobie troszkę liczą....i zostają farby-tu nie moge się zdecydować...... Odpowiedz Link
alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 21.04.09, 09:19 My bedziemy korzystać z usług firmy (nazwy nie pamiętam) która przywozi mebelki na targ w Wołominie w czw. i sob. Niestety nie mają strony internetowej. W zależności od konfiguracji 700-1200 PLN/ metr bieżący (w tym pomiary, projekt i montaż). Czas oczekiwania ok. 2 tyg. Byliśmy w BRW, też mają fajne kolekcje ale wychodzi dużo drożej, a przy zamówieniu kuchni zabudowanej oczekiwanie do 2 m-cy. Nasza firma podobno jest z Elbląga, mają spore bogactwo frontów, od klasycznych po nowoczesne, a katalog oklein to ok. 170 wzorów. Chcemy, coś co przypominałoby kuchnię FAKTUM z IKEA, tylko w innej kolorystyce, bo podłoga jest zielona a ściany ecru. Tylko te rury gazowe na widoku... Ale Mirek coś z tym zrobi. P.S. Inneska, co zrobisz na 58m balkonie, bo chyba taki masz? To miejsce na mały ogród botaniczny albo kort tenisowy. Albo parking . Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 21.04.09, 12:41 Wiesz alu na razie nie mam pojęcia. Mam psa więc on jest już zadowolony z tego pięknego i dużego tarasu Odpowiedz Link
dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 22.04.09, 00:48 witam, widze, iż codzienie jest coraz głosniej tj coraz wiecej os sie wprowadza...) pozdrawiam kl D )) david Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 22.04.09, 08:20 wcale sie nie dziwię- ekipy szybko robią bo każdemu zależy na czasie. Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 24.04.09, 15:54 ojej nikogo nie ma nic nikt nie pisze! każdy wyczekuje na skończenie remontu- my znowu jutro na mieszkanku- praca i praca.... Odpowiedz Link
rav_marki Re: Odbiory Etap III 26.04.09, 20:06 Ineska, nie ma się co dziwić. Każdy zajęty teraz pracami w swoich nowych M... Ja co prawda trochę zmniejszyłem tempo swoich prac ponieważ czekam na fachowca od glazury. Niestety dopiero po weekendzie majowym Do tego czasu niewiele mogę zrobić, ponieważ większość prac będzie prowadzonych dopiero po ułożeniu płytek. Mam jednak nadzieję, że dołączę do grona szczęśliwych mieszkańców na początku czerwca. Na szczęście mam gdzie mieszkać więc nie ma większego stresu Chociaż chęć wprowadzenia się do nowego mieszkanka i poznanie nowych sąsiadów jest ogromna. Pozdrawiam Rafał, klatka C Odpowiedz Link
alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 26.04.09, 22:41 A my byliśmy na wycieczce, 4 dni, Sudety + Praga. Nie pisaliśmy bo dopiero własnie wróciliśmy. Mieszkankiem byliśmy tak zaaferowani ze prawie zapomnieliśmy o wyjeżdzie i dopiero w przedzień o 23:00 gorączkowe pakowanie, a na miejscu tak wypełniony plan ze w ogóle prawie zapomnieliśmy o Radzyminie. Na Szczelińcu w rozpadlinach jeszcze śnieg, Praga piękna, zadbana, ale W-wa dzielnie ją goni. Wody mineralne w Kudowie -wstrętne, ale piwko wszędzie dobre. Było super, bardzo tego potrzebowaliśy. Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 27.04.09, 09:00 o kurcze ale fajnie. ja to byłam tylko na działce nie daleko Radzymina i oczywiście w mieszkanku Odpowiedz Link
laki123a Re: Odbiory Etap III 28.04.09, 18:14 Alicja, od pewnego czasu obserwuje twoje wypowiedzi. Brakuje jedynie jeszcze do kompletu nastepujacych informacji: 1. wysokosc waszych wynagrodzen 2. kwota kredytów + marze 3. rozmiar buta oraz ulubiony asortyment w sklepie ze smiesznymi rzeczami. Uzupelnij te informacje a bedziesz the best!!! pozdr Odpowiedz Link
delinka1 Re: Odbiory Etap III 29.04.09, 13:28 hej, a coz to za uwagi pod adresem mojej imienniczki Alicji? Czytam te jej posty, jest qrde laska zabawna i inteligentna, az sie morda sama cieszy, ze tacy fajni ludzie w 3cim etapie. Pozdrawiam serdecznie całokształtw postaci Panstwa Rutkowskich delinka - etap 2 Odpowiedz Link
ash_74 Re: Odbiory Etap III 29.04.09, 13:45 laki123a powiało strasznym chłodem. Daj spokoj, po co takie uwagi?! Nie chcesz nie czytaj Alicja to ogromnie sympatyczna babka i ciesze się że z takiego sasiedztwa... choć odległego Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 29.04.09, 15:23 uważam że jest miło jak ktos więcej cos o sobie mówi! Odpowiedz Link
dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 29.04.09, 16:06 witam miłych sąsiadów) nie wiem jak u Was ale w kl. D notorycznie niedziala winda ...albo odbiór albo przerwa tech...szok. Musimy dzwigac kafelki itp na sama góre pozdr sasiadów z dzialajaca windą) pozdr dav Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 29.04.09, 19:54 przeciążenie jest- za dużo ludzi pracuje........ Odpowiedz Link
dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 29.04.09, 20:51 ..ale to tym bardziej powinno motywowac do dzialajacej windy. dav Odpowiedz Link
krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 01.05.09, 21:00 Pewnie Cię to nie pocieszy ale w klatce A też nie działa Odpowiedz Link
mieszkaniec1233 Re: Odbiory Etap III 02.05.09, 14:04 Powód pewnie ten sam co wczesniej w I i II etapie - ekipy remontowe ktore zaklejaja fotokomorke w drzwiach zeby pownosic graty i wstrzymac winde - niestety jesli robia to na dluzej konczy sie uszkodzeniem elektroniki i koniecznościa wizyty serwisu. Wiec zwracajcie na to uwagę Odpowiedz Link
laki123a Re: Odbiory Etap III 13.05.09, 08:22 Byc moze jest sympatyczna. Nie oceniam osoby a jej posty. Jednak Polacy to obłudny naród. Wszyscy chca sluchac samych pochwal i superlatyw. Jak ktos skrytykuje dana osobe, sytuacje lub post odrazu jest tym złym. Mogłem napisać: "Super posty - przemyslane z duza dawka humoru. Smiałem sie az do łez. Poproszę wiecej, jestes THE BEST" Teraz juz wszystkim bedzie powinno odpowiadac! Pozdrawiam Alicje do ktorej oczywiscie personalnie nic nie mam oraz pozostałe osoby dzieki ktorym forum to forum kwitnie Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 06.05.09, 08:09 Rav_marki na którym piętrze masz mieszkanko jak mozna wiedzieć? Odpowiedz Link
rav_marki Re: Odbiory Etap III 10.05.09, 21:44 Inneska80 ja będę mieszkał na 3 piętrze w klatce C, czyli w tej samej co Ty, a Ty które piętro sobie wybrałaś?? Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 11.05.09, 10:42 ja będę mieszkałam na 1 piętrze od ulicy Reymonta z tym dużym tarasem. Odpowiedz Link
rav_marki Re: Odbiory Etap III 11.05.09, 23:04 ja dużego tarasu nie będę miał, ale skoro Ty będziesz miała, to przecież będzie można skorzystać i jakiegoś grilla zrobić Nie to żebym się od razu wpraszał, ale kiedyś może odwiedzimy sąsiadów Gorąco się polecamy Aneta i Rafał Odpowiedz Link
wykrzo Re: Odbiory Etap III 19.06.09, 15:53 kolega chyba z południa, bo tylko tam funkcjonują "FLIZY" Odpowiedz Link
rav_marki Re: Odbiory Etap III 12.05.09, 21:21 jak już się urządzimy, to chętnie zapraszamy na zapoznawcze spotkanie Niestety trochę nam ekipa wykończeniowa popsuła plany na wcześniejszą przeprowadzkę, ale co się odwlecze to nie uciecze Odpowiedz Link
zenek1011 Re: Odbiory Etap III 12.05.09, 22:11 Apropos ekipy budowlanej- pod koniec przyszłego tygodnia w moim mieszkaniu kończy pracę pan Waldek i szuka nowych zleceń. Ja mogę z czystym sercem gorąco polecić pana Waldka. Robi wszystko od A do Z: płytki, karton-gipsy, przeróbki elektryczne, hydrauliczne, gładzie gipsowe. Jest na prawdę dobry, nie ma mowy o żadnym alkoholu itp., a ceny ma dużo niższe niż warszawskie (wiem co mówię, wziąłem go ze swojej rodzinnej miejscowości z woj łódzkiego, gdzie ceny są duuuużo niższe). Dla zainteresowanych mogę wysłać na maila zdjęcia przedstawiające efekty jego pracy w moim mieszkaniu. Pozdrawiam wszystkich lokatorów z Reymonta 12 Marcin, klatka A Odpowiedz Link
best-agulina Re: Odbiory Etap III 15.05.09, 18:39 Zenek1011, jak możesz to podeslij zdjęcia, szukamy kogoś do pomocy, adres email wysłałam Ci na poczte. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mieszkaniec1233 Re: Odbiory Etap III 16.05.09, 05:12 Możesz podać jakiś kontakt do tego Pana albo jakiś @ do siebie ? Odpowiedz Link
zenek1011 Re: Odbiory Etap III 18.05.09, 18:27 zenek1011@poczta.gazeta.pl Napisz maila to podeśle ci fotki i pogadamy o szczegolach. pozdr. Odpowiedz Link
krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 20.05.09, 23:01 zenek, dzięki za namiary, skorzystam na razie mam inny problem, wogóle nie chcą mi schnąć gipsy tj zaprawki w mieszkaniu, masakra, nie wiem czy grzać czy może tylko wietrzyć ?? jak Wy sobie z tym radzicie/radziliście ?? Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 21.05.09, 08:30 to dziwne. u nas nie ma tego problemu. Wszyscy już sie wprowadzają myją okna a nam ciągle dłuży się praca chyba wszystko dlatego że mozemy robić tylko w weekendy. Takze przepraszam sąsiadów ze hałas czasem w niedziele..... Odpowiedz Link
zenek1011 Re: Odbiory Etap III 21.05.09, 19:59 to dziwne.. my nie mieliśmy z tym problemu. Ale tuż po odbiorze suszyłem mieszkanie (włączone grzejniki) jakiś tydzień. Trochę gazu poszło, ale przynajmniej mieszkanie suche o gotowe do prac. A tak na marginesie- mam do sprzedania nową umywalkę łazienkową ROCA CALA. Kupując byliśmy przekonani, że jest nablatowa, tymczasem jest to model tradycyjny przykręcany do ściany, lub pod szafkę. Nie można już jej oddać do sklepu, więc jak ktoś byłby chętny to sprzedam po atrakcyjnej cenie. Mogę wysłać zdjęcia na maila. pozdr. Odpowiedz Link
siralabama Re: Odbiory Etap III 29.05.09, 00:32 Zastanawiam się czy developer nie ma problemów finansowych?! Już miesiąc nie możemy się doczekać zwrotu gotówki wynikającego z ostatecznego pomiaru mieszkania (termin podany przez developera to 14 dni ). Pani Ksiegowa mówi, że pieniadze wyśle, a tu nic, kasy jak nie było tak nie ma. Czy Wam już developer wypłacił? Pozdrawiam Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 14.06.09, 20:06 sasiedzi co sie stalo w klatce C ze nie dziala winda woda jest zakrecona- to jakaś wieksza awaria? Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 16.06.09, 23:03 pytanie do osób juz mieszkających- nie macie problemu z korkami jak podlączycie kilka urzadzen? Odpowiedz Link
dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 17.06.09, 08:22 ja nie mam. Śmiga pralka, czajnik itp. Raz mi tylko wyskoczyl korek odziwo na dole. Odpowiedz Link
inneska80 Re: Odbiory Etap III 17.06.09, 20:09 nam własnie tez i zaczelismy sprawdzac okazało sie ze w aneksie kuchennym mamy wszystkie gniazdka pociągniete z jednej "puszki" i masakra. jeszcze wszystko sie okaze jak juz podlaczymy kuchenke-bo na razie działa tylko lodówka w naszym mieszkanku Odpowiedz Link
dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 17.06.09, 22:15 proponuje Ci zgłosic to do elektryków na dole w przejściu. My jak mieliśmy problem/zagadke tj wł/wył swiatło w przedpokoju to równocześnie gasło i zapalało sie w łazience hehe..przyszli odrazu i poprawili pozdr Odpowiedz Link