Dodaj do ulubionych

Odbiory Etap III

23.03.09, 12:20
zaczęłam nowy wątek ponieważ w ogólnym temacie było już tego wszystkiego za
dużo. Ciągle przesuwają termin zaczyna być to wszystko męczące....
Obserwuj wątek
    • inneska80 Re: Odbiory Etap III 23.03.09, 12:21
      Szczerze to jestem ciekawa jak to wszystko pójdzie i ile mieszkań dziennie da
      się załatwić
      • pawel-igla Re: Odbiory Etap III 23.03.09, 12:43
        też się nad tym zastanawiałem, a z tego co mówi deweloper to jakby
        teraz zaczeli oddawać pierwsza klatkę to druga w drugim tygodniu
        kwietnia czyli wychodzi że jedna klatka to 2 tygodnie, wydaje mi się
        to długo ale pewnie dlatego że jestem już zniecierpliwiony
        • pawel-igla Re: Odbiory Etap III 23.03.09, 14:08
          Moi Drodzy sąsiedzi dzwoniłem dziś do dewelopera rozmawiałem z Panią
          Kingą podała mi kontakt do urzędu który blokuje oddanie naszych
          mieszkań (prąd) przekazuje je Wam, jak więcej telefonów będą mieli w
          tej sprawie to może sie pośpieszą a więc:

nr tel: 22 763 57 20
          na te dane należy się powołać
          nr umowy 443/2007
          nr kontrachenta I00443

Jak komuś uda się coś ustalić, piszcie.

Pozdrawiam
          • inneska80 Re: Odbiory Etap III 23.03.09, 14:14
            Witaj sąsiedzie. a czy ty tam dzwoniłeś?
            • pawel-igla Re: Odbiory Etap III 23.03.09, 16:01
              jeszcze nie
    • poktam Re: Odbiory Etap III 23.03.09, 20:17
      Witam,
      dobry pomysł z nowym wątkiem, bo w tamtym już trzecia strona leciała.
      Co do prądu to rzeczywiście szkoda, że się tak przeciąga, cóż ciekawe kogo to
      tak naprawdę wina? Tak a propos to ten telefon, który pojawił się na forum to do
      jakiej jest instytucji - warto wiedzieć, zanim się zadzwoni.
      Rozpoczynając też nową sprawę, to mam pytanie do Szanownych Sąsiadów, czy
      odbieracie mieszkania samemu czy załatwiacie sobie jakąś fachową siłę do pomocy
      w tym względzie?
      • krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 23.03.09, 22:20
        może trzeci wątek o telefonie ?? smile
        wystarczy ustawić żeby się otwierało na jednej stronie i to działa smile

telefon stwierdzam po wygóglowaniu jest z:

PGE ZAKŁAD ENERGETYCZNY WARSZAWA - TEREN S.A.
        Adres:
        ul. Piłsudskiego 61
        05-200 Wołomin
        tel. 0-22 763-57-20
        fax 0-22 763-58-92
        e-mail: bok12@zewt.com.pl
        Kierownik BOK -
        Danuta Wdziękońska

strona: www.zewt.com.pl/?pid=41

ja nie dzwoniłem bo o tej porze to raczej nic nie da

co do przeciągania to licząc wg informacji z innego wątku to jak dobrze pójdzie
        to koło czerwca (koniec czerwca) będą oddawać mieszkania z klatki a.

co do odbioru z fachowcami to sam za bardzo nie wiem kto byłby najbardziej
        kompetentny i ten temat nadaje się na nowy watek smile wink
        • inneska80 Re: Odbiory Etap III 24.03.09, 10:22
          Krzycho nio coś ty do czerwca???? masakra ja już planuje się pomału wprowadzić
          do czerwca..
        • inneska80 Re: Odbiory Etap III 24.03.09, 15:57
          dzwoniliśmy do nich i niestety nie udzielają takich informacji bo nie jesteśmy
          upoważnieni..... wiec tylko czekać nam pozostało...
    • inneska80 Re: Odbiory Etap III 24.03.09, 20:16
      powiedzcie mi czy te nasze ściany będzie trzeba czymś gruntować czy można je od
      razu pomalować farbą?
      • przemas27 Re: Odbiory Etap III 24.03.09, 22:04
        Witaj
        No żeby nie mieć problemów należy je zagruntować
        pozdr
      • xmarox Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 08:26
        byłem 2 tygodnie temu w mieszkaniu popatrzyłem trochę po ścianach no i w
        niektórych miejscach są trochę porysowanie, nie wiem czy bez delikatnego
        zaciągania się nie obejdzie.

Gruntować na pewno trzeba będzie zęby zminimalizować chłonność ścian.

PS. niestety dalej nic nie wiadomo na temat odbioru (pani powiedziała że może
        kwiecień)t to że elektrownia nie chce przyłączyć z prądu i że już kilka razy
        zmieniali terminy.
        • laki123a Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 10:10
          Witam,

może by tak elektrownia "oddała pieniądze wszystkim którzy wynajmują mieszkania"
          a przez ich przedłużające się decyzje kolejny miesiąc trzeba będzie zapłacić.
          Najgorsze jest to że nie wiadomo kiedy powiedzieć właścicielowi o ewakuacji.
          • inneska80 Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 10:22
            dokładnie tak, ale przecież im też powinno zależeć żeby mieć klienta który
            będzie płacił. Może męczmy ich telefonami
            • laki123a Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 10:43
              też tak pomyślałem aby bombardować ich telefonami, ale jeżeli nie udzielają
              żadnych informacji to spłynie to po nich jak po kaczce.
              Ten kraj pełen jest absurdów. duża kasę każdy klient im płaci za prąd a oni
              robią problem z podłączeniem. wrrrrr...
              • inneska80 Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 11:33
                ciekawa jestem o co to tak naprawde chodzi? czy to taki problem puścić prąd?
                hihihihi !niech ustalą dokładny termin i niech się go trzymają a nie ludziom
                problemy robią
    • turn1 Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 18:36
      Witam
      Pracuje w branży od kilkunastu lat i powiem wam jak sięgam pamięcią
      nigdy jeszcze nie zdarzyło się aby deweloper wywiązał się w
      terminie. Na pozwolenia zaczekacie i to troche potrwa. Naprawde
      dziwi mnie Wasza naiwność. Żyjemy w Polsce, zejdźcie na ziemie albo
      zacznijcie działać "agresywniej" (chociaz i to niewiele da). Czego
      to ludzie nie robili: zakładali komitety, sprawy w sądzie a i tak
      racja była zawsze po stronie developera. Takie mamy prawo w naszym
      kraju. Proponuje zacząć od podstaw. Wybrać rząd taki, który to prawo
      zacznie zmieniać na bardziej cywilizowanewink
      Ja typuje oddanie do użytku w wakacje: lipec/sierpień.
      Pozdrawiam
      • krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 19:01
        turn

Twoje podejście może jest i słuszne w przypadku kiedy rzeczywiście deweloper się
        nie wyrabia.
        ja byłem ze dwa tygodnie temu na budowie i naprawdę deweloper nie ma po co
        przedłużać odbiorów zwłaszcza ze mieszkania są skończone i gotowe pod klucz.
        z chęcią by już je przekazał nawet wczoraj bo dla niego to też jest strata bo im
        później nam przekaże to sam ponosi koszty np za ochronę a także nie ma
        możliwości pobierać opłat za użytkowanie,
        jak dobrze pamiętam to poprzedni etap był oddawany przed czasem.
        Dodatkowo w umowach (z tego co też pamiętam bo nie mam jej przed sobą) zapisane
        jest że odbiory bedą na koniec marca i mogą trwać do trzech miesięcy także spoko ...

a co do wieści z budowy to dzwoniłem dzisiaj do dewelopera i powiedziano mi że
        ma być prąd załatwiony do piątku (brakuje podobno jakiś papierów czy coś się tam
        w nich nie zgadza) i jak dobrze pójdzie to będą mieszkania oddawane od wtorku
        także trzeba mieć tylko trochę nadziei

Pozdrawiam czekających smile

Krzycho
        • inneska80 Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 21:04
          jejku oby tylko to w końcu się zaczęło ja nie mam zamiaru czekać do wakacji
      • poczta2003 Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 20:49
        Sam jestes naiwny/a ja w drugim etapie odebrałem mieszkanie prawie
        dwa tygodnie wczesniej niż było w umowie i to nie dlatego ze
        chciałem tylko dlatego że oni chcieli. Wiec widocznie musi być jakis
        powód tego ze odbiór tego etapu jest opóźniony .
        • poktam Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 21:37
          Rzeczywiście, raczej zakładanie, że deweloper woli trzymać gotowe mieszkania
          jest naiwne. Przecież od momentu odbioru to my zaczniemy ponosić koszty
          administrowania. Poza tym to oni mają co robić na kolejnych etapach a nie
          pilnować pustego budynku. Tym bardziej patrząc w miarę rozsądnie na tego
          dewelopera to raczej "cyrków" nie będzie robił bo i nie ma po co. Z
          subiektywnego punktu widzenia mam całkiem dobre wrażenia i doświadczenia w
          kontaktach z Willa Deweloper. Raczej więc kłania się tu jakaś opieszałość ze
          strony firmy energetycznej lub jakaś obłędna "papierologia".
          Z drugiej strony ważne jest też oczywiście kiedy będzie oficjalne pozwolenie na
          użytkowanie - bo od tego momentu tak naprawdę można się legalnie wprowadzać. Tak
          czy siak ciekawe czy ktoś kontroluje - i czy w ogóle można to skontrolować - czy
          ktoś się wprowadził "nielegalnie" przed pozwoleniem na użytkowanie?
          • laki123a Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 21:47
            Lipiec/sierpień to gruba przesada. Chyba ktoś nie odrobił pracy domowej i nie
            był na budowie.
            Myslę ze sprawy potocza sie szybko, musimy sie jedynie wykazać cierpliwoscia.
            Z moich informacji wynika że Developer jest uczciwy i solidny, wiec narazie nie
            ma za co go oskarzyc. Wywiazuje sie wzorowo co do swojej pracy. A opoznienie
            tygodnia czy trzech to tak naprwade zadne opoznienie.

P.S. Ineska napisałas ze nie masz zamiaru czekac do wakacji a Co bys zrobila
            gdyby tak bylo he he he wink
            • inneska80 Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 22:33
              chyba mieszkałabym na klatce schodowej..... mam nadzieje ze tak nie bedzie
          • laki123a Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 21:48
            Lipiec/sierpień to gruba przesada. Chyba ktoś nie odrobił pracy domowej i nie
            był na budowie.
            Myslę ze sprawy potocza sie szybko, musimy sie jedynie wykazać cierpliwoscia.
            Z moich informacji wynika że Developer jest uczciwy i solidny, wiec narazie nie
            ma za co go oskarzyc. Wywiazuje sie wzorowo co do swojej pracy. A opoznienie
            tygodnia czy trzech to tak naprwade zadne opoznienie.

P.S. Ineska musimy czekać wink
            • inneska80 Re: Odbiory Etap III 25.03.09, 22:34
              Wiem, że trzeba czekać i nic tego nie zmieni ale "popisać" sobie można...zawsze
              to lżej na sercu i duszy hihihihihihi.
              pozdrawiam sąsiadów
          • krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 00:01
            poktam napisał:

..... Tak
            > czy siak ciekawe czy ktoś kontroluje - i czy w ogóle można to skontrolować - czy
            > ktoś się wprowadził "nielegalnie" przed pozwoleniem na użytkowanie?

co do wprowadzenia się wcześniej to od strony tzw podwórza jedno z mieszkań w
            środku bloku (nie wiem która klatka i piętro) jest już wyposażone w firanki,
            czyżby jakiś pierwszy lokator ??
            a może mieszkanie demonstracyjne ??

• inneska80 Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 07:59
              jak to możliwe!
              • pawel-igla Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 08:29
                Potwierdzam informacje sąsiada o fierankach w jednym z mieszkań,
                byłem wczoraj na osiedlu i widziałem także rower doniczki i jakieś
                inne klamoty na balkonie jednego z mieszkań od strony podwórza,
                wyglądało to mało demonstracyjnie ewidentnie ktoś już tam mieszka
                albo tylko zwozi swoje klamoty, ciekawe czy dostał klucz i zamyka
                mieszkanie bo wszystkie inne są pootwierane.
                • poktam Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 08:54
                  No to rzeczywiście ciekawe, choć wydaje mi się, że to raczej zwożenie klamotów
                  bo raczej mediów to jeszcze za bardzo nie ma lub dopiero co się pojawiły. Może
                  warto by zapytać dewelopera - tak przez ciekawość?
                  • tom-as13 Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 09:43
                    Witam miłych przyszłych sąsiadów! Dzowniłem wczoraj do energetyki i
                    babeczka powiedziała,że oczywiście gdzioes zawiniła biurokracja.
                    Więc nie pozostaje Nam nic innego jak tylko czekać. Pozdrawiam
                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 10:12
                    tak szczerze to ja sama zwiozłabym sobie część rzeczy choćby nawet jakieś płytki
                    panele i takie tam rzeczy do remontu.
                    • przemas27 Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 10:29
                      Tym bardziej że nie wszyscy mają to gdzie trzymaćsad a niektórym to umowa najmu mieszkania kończy się z ostatnim marcasadsad
                      • laki123a Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 10:55
                        Dlatego uważam że to jednak trochę mało profesjonalne podejście. Odkładanie
                        odbiorów z dnia na dzień, z tygodnia na tydzień i brak konkretnej daty.
                        Niektórym kończy się umowa najmu inni muszą zamówić ekipę remontową, inni meble,
                        trzeba np. zaplanować urlop w pracy.
                        Drogi Developerze, prosimy o konkretną datę odbiorów i jak najszybsze oddanie
                        mieszkań.
                        Pozdr
                        • mieszkaniec1233 Re: Odbiory Etap III 27.03.09, 11:43
                          Przyszły sąsiedzie - ja bym na tego developera nie narzekał - uwierz
                          mi że naprawde jest terminowy - Wasz termin odbiorów jeszcze nie
                          minął - polecam poczytac jak jest gdzie indziej.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40110
                      • inneska80 Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 10:56
                        my na szczęście jeszcze nie zrezygnowaliśmy z wynajmu.
                        • bziancol Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 12:12
                          nie gorączkujcie się.
                          jestem z drugiego etapu i u nas tez był ten problem ale jakoś szybko
                          to załatwili, więc zmieścili się w terminie przewidzianym w umowie.

nie ma co naskakiwać na developera, i tak jest bardzo w porządku
                          • inneska80 Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 12:19
                            my nie naskakujemy na dewelopera jest on w porzadku tylko każdy już chciałby
                            zacząć robić aby sie wprowadzić
                            • laki123a Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 12:32
                              Nie naskakujemy na developera, inneska ma racje, jest w porzadku tylko kazdy sie
                              goraczkuje poniewaz za wynajem kase trzeba wyłozyc a blok ukonczony stoi pusty i
                              nie mozna rozpoczac prac. o to chodzi...
                              • inneska80 Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 14:14
                                kochani deweloper mówił ze od wtorku juz powinno wszystko ruszyć
                                • tom-as13 Re: Odbiory Etap III 26.03.09, 18:01
                                  Super!
                                • xmarox Re: Odbiory Etap III 27.03.09, 11:19
                                  i ja mam informację, że od wtorku. Na pierwszy ogień idzie klatka E , czyli moja
                                  smile, HUA
                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 27.03.09, 12:43
                                    świetnie - najważniejsze że w końcu ruszyło
                                    • tom-as13 Re: Odbiory Etap III 27.03.09, 12:55
                                      Fajnie że pierwszą klatką do oddania będzie klatka E bo to też moja
                                      klatka smile
                                      • krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 27.03.09, 18:45
                                        tom-as13 napisał:

> Fajnie że pierwszą klatką do oddania będzie klatka E bo to też moja
                                        > klatka smile

niefajnie sad

ja się domagam aby wydawanie mieszkań było zgodnie z alfabetem !! smile smile

super że już wydają
                                        • inneska80 Re: Odbiory Etap III 29.03.09, 18:42
                                          jak to jest z pozwoleniem na użytkowanie? kiedy można będzie się wprowadzać czy
                                          to już jak tylko odbierzemy mieszkanie i je wykończymy
                                          • ash_74 Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 10:16
                                            inneska kiedy dostaniesz klucze do łapki to od tego momentu mozesz sie wprowadzac w kazdej chwili smile
                                            • poktam Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 11:31
                                              ash_74 napisała:

> inneska kiedy dostaniesz klucze do łapki to od tego momentu mozesz sie wprowadz
                                              > ac w kazdej chwili smile

Nieformalnie czy formalnie?
                                              Bo wydaje mi się, że formalnie to musi deweloper mieć pozwolenie na użytkowanie
                                              (czy coś w tym stylu), a nieformalnie ... to już inna historia smile
                                              • ash_74 Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 11:50
                                                Jak to nieformalnie?!smile) Idziesz ogladac własne mieszknie, podpisujesz protokół odbioru, zabierasz klucze i zaczynasz remont. Tak w telegraficznym skrócie...wink
                                                • poktam Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 12:31
                                                  Zaznaczam, że to jest tylko moja zupełnie nieprofesjonalna wiedza!!! Remont to
                                                  co innego, ale nie do końca jestem przekonany, że formalnie można tam mieszkać
                                                  (budynek jest przeznaczony do zamieszkania). Zresztą o ile pamiętam w umowach
                                                  jest napisane, że deweloper udostępnia lokal do przeprowadzenia niezbędnych prac
                                                  itp., a nie do zamieszkania. Jeśli się mylę to proszę jakiegoś fachowca o korektę.
                                                  A co do zamieszkania to o ile wiem i tak nikt specjalnie tego nie sprawdza czy
                                                  ktoś wcześniej czy później zamieszkał.
                                                  • laki123a Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 12:38
                                                    witam,

czy ktos sie kontaktowal dzisiaj z developerem w sprawie jutrzejszego STARTU z
                                                    odbiorami?
                                                    Moze ktoswie, developer potwierdza jutrzejszy termin/
                                                  • ash_74 Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 12:44
                                                    Pani Kinga potwierdziła smile Od jutra sie zaczyna, od klatki E smile
                                                  • poktam Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 13:02
                                                    Na pewno są odbiory od 1.04 (być może od jutra) - sam miałem odbierać w środę,
                                                    ale niestety z powodu wyjazdu ustaliłem z P. Kingą mój odbiór za kilka dni.
                                                    Pozdrawiam szczęśliwców, którzy już odbierają.
                                                  • bziancol Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 16:27
                                                    wydaję mi się że to są tylko odbiory techniczne, więc chyba kluczy
                                                    to nie dostaniecie jeszcze, ale mogę się mylićwink
                                                  • rav_marki Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 21:49
                                                    Witam wszystkich sąsiadów z III-go etapu. Ja mam lokal w klatce C i jestem
                                                    umówiony na odbiór w czwartek smile Z tego co się orientuję, to musi być w 100%
                                                    uregulowana wpłata za lokal wynikająca z ostatecznego pomiaru mieszkania. Oprócz
                                                    tego, chyba jeszcze nie wszędzie są zamontowane liczniki energii. Ja mam to
                                                    szczęście i odbieram mieszkanie w czwartek o ile nie będzie poważniejszych
                                                    usterek oczywiście smile

Pozdrawiam i życzę szybkiego zamieszkania w swoich nowych M... smile
                                              • inneska80 Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 22:17
                                                to właśnie mi chodzi o to formalnie
                                                • rav_marki Re: Odbiory Etap III 30.03.09, 22:46
                                                  myślę, że najlepiej będzie zadzwonić do Pani Kingi i zapytać się jak się to
                                                  formalnie odbywa.
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 31.03.09, 09:18
                                                    byliśmy umówieni dzisiaj na odbiór mieszkania na 11.00 zadzwonili o 9.00, że
                                                    niestety coś jest nie tak z piecem w naszym mieszkaniu - jak bedzie ktoś robił
                                                    odbiór zwróćcie uwage na to......
                                                  • dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 31.03.09, 09:27
                                                    a windy juz dzialają
                                                  • laki123a Re: Odbiory Etap III 31.03.09, 11:14
                                                    Inneska to znaczy ze nie odebrałas? wyznaczyli ci jakis inny termin?
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 31.03.09, 15:30
                                                    tak nie odebrałam kurcze . mamy termin na sobotę. ale prace idą całą parą. Na
                                                    ogródkach już co niektórzy budują jakieś altanki a przecież odbiory dopiero się
                                                    zaczynają- troszkę dziwne!
                                                  • laki123a Re: Odbiory Etap III 31.03.09, 15:49
                                                    dziwne dziwne... a klucze oddaja odrazu do reki?
                                                  • mieszkaniec1233 Re: Odbiory Etap III 31.03.09, 16:52
                                                    No ta altanka mnie dziś rano bardzo zaciekawiła - może jakiś ogródek
                                                    piwny będzie ? wink
                                                  • krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 31.03.09, 22:40
                                                    > No ta altanka mnie dziś rano bardzo zaciekawiła - może jakiś ogródek
                                                    > piwny będzie ? wink

Będzie PUB REYMONTA
                                                  • rav_marki Re: Odbiory Etap III 31.03.09, 16:57
                                                    zawsze byli równi i równiejsi smile Bo to Polska właśnie smile Najważniejsze, że
                                                    zaczęli przekazywać mieszkania.
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 31.03.09, 18:14
                                                    oj tak najważniejsze że ruszyło
                                                  • zenek1011 Re: Odbiory Etap III 31.03.09, 18:16
                                                    Pewnie to jedni z pierwszych szczęśliwców, którzy odebrali swoje
                                                    mieszkania i teraz mogą działać.
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 08:21
                                                    tak dają klucze można robić remont a w tym czasie będą załatwiali w gminie
                                                    pozwolenie na użytkowanie (czyli jakieś 3 miesiące) a do końca roku mają być
                                                    akty notarialne.
                                                  • zenek1011 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 08:33
                                                    A jaki prąd jest w odbieranych mieszkaniach? Docelowy, czy jeszcze
                                                    budowlany? Wydawało mi się, że nie widziałem liczników w skrzynkach..
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 10:56
                                                    tego szczerze mówiąc nie wiem, dobrze byłoby gdyby ktoś odezwał się co odebrał
                                                    mieszkanie!
                                                  • dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 17:26
                                                    my dzis odebraliśmy mieszkanko smile
                                                    wszystko oki...brak uwag wszystko wyglada i zrobione oki.

pozdr
                                                    dawid kl.D
                                                  • poktam Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 17:56
                                                    dawidziu7 napisał:

> my dzis odebraliśmy mieszkanko smile
                                                    > wszystko oki...brak uwag wszystko wyglada i zrobione oki.
                                                    >
                                                    > pozdr
                                                    > dawid kl.D

Gratulacje!!!
                                                    A propos odbierania, czy mieliście jakąś fachową pomoc przy odbiorze czy sami
                                                    byliście przygotowani na sprawdzenie niezbędnych rzeczy?
                                                    Czy możecie się podzielić ew. uwagami na co i jak zwrócić uwagę?
                                                    Pozdr. także przyszły mieszkaniec klatki D smile
                                                  • zenek1011 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 18:28
                                                    dawidziu- jaki masz prąd w mieszkaniu? Czy dostałeś od razu klucze i
                                                    możesz działać? Napisz coś więcej
                                                  • dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 19:36
                                                    Witam,
                                                    Jest prąd, otrzymałem wszystkie klucze( troche ich sporo) i moge juz
                                                    wykańczać.
                                                    Korzystaliśmy z inspektora budowlanego, który sprawdził bardzo
                                                    szczegółowo każdy metr mieszkania.Koszt takiej przyjemności to 300
                                                    zł.
                                                    pozdrawiam
                                                    Dawid z kl.D
                                                  • dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 19:41
                                                    Prąd jest docelowy.
                                                    Już sa liczniki na gaz, prąd i wodę (dotyczy klatki D)
                                                  • zenek1011 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 21:21
                                                    OK dzieki za info. Ja też wynajmuję inspektora budowlanego. Niech
                                                    sprawdzi wszystko. Znalazłemw necie za 230 PLN,
                                                    Pozdr. zenek
                                                  • dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 21:38
                                                    prawidłowo ...inspektor budowlany naprawde sie przydaje.
                                                  • krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 21:53

ciesze się że już odbiory się zaczęły, wreszcie wymarzone m prawie już za chwilę
                                                    bedzie smile
                                                    a co do odbiorów:
                                                    no dobra, inspektor inspektorem ... może pomysł niezły ale dajcie więcej
                                                    informacji jak to się odbywa. Na co zwraca uwagę ten inspektor, co on takiego
                                                    sprawdza czego nie możemy zrobić sami? poza wiedzą i doświadczeniem to co jest z
                                                    tego że mu się zapłaci te 200 złotych? czy jak później znajdę usterkę którą on
                                                    przeoczył to jakoś zrekompensuję tą ewentualną stratę?

proszę Was o opisanie całego odbioru z inspektorem, bardzo jestem ciekaw jak to
                                                    wygląda

pozdraiwam

Krzysiek
                                                  • zenek1011 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 22:10
                                                    Słuchaj- prawda jest taka, że ty pewnie nie znasz sie na budowlance i
                                                    chcesz jak najszybciej odebrac mieszkanie. Developer siedzi w branzy
                                                    od lat i wie gdzie ewentualnie zaoszczedzic.. A taki inspektor to
                                                    człowiek który spojrzy chłodnym okiem (a nie podnieconym- jak Ty np.;,
                                                    i oceni czy standard wykonczenia Twojego mieszkania jest zgodny z
                                                    obowiązującymi normami. Zagoogloj "odbiory mieszkań- dowiesz sie
                                                    wiecej.
                                                  • krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 22:37
                                                    ok, masz rację, chciałem tylko wiedzieć jak to bezpośrednio wyglądało na tym
                                                    osiedlu i z tym wykonawcą. Stąd moje pytanie.
                                                    Napisałeś o normach, właśnie o to chodzi, chciałbym wiedzieć co taki inspektor
                                                    poza patrzeniem "chłodnym okiem" sprawdza.
                                                    nie chcę się dowiadywać tego już przy odbiorze, po prostu jestem ciekawy a wcale
                                                    nie uważam że inspektor jest nie potrzebny.
                                                  • gambino2 Re: Odbiory Etap III 01.04.09, 23:07
                                                    Jest cos takiego jak telefon, zadzwon i sie dowiedz u inspektora.
                                                  • krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 03.04.09, 21:15
                                                    gambino2 napisał:

> Jest cos takiego jak telefon, zadzwon i sie dowiedz u inspektora.

PROSZE JAKI MUNDRY - chyba do gadżeta

dzięki za radę, nie wpadł bym na to że są telefony, przeczytaj to co napisałem,
                                                    chodziło mi o to co sprawdzał fachowiec na TYM osiedlu i na co należny zwrócić
                                                    uwagę na TYM !!! a nie na to co może specjalista sprawdzić, to wiadomo po
                                                    pierwszej otwartej z google stronie
                                                    dodatkowo, wybierając specjalistę też nie mam pewności że zrobi to dobrze i na
                                                    wszystko zwróci uwagę, czy rzeczywiście jest dobrym specjalistą a nie odwala
                                                    tego po łebkach, przecież nie odbierałem 30 mieszkań żebym miał doświadczenie
                                                    ze specjalistami, a kasę zawsze można wydać.

pozdrawiam przyszłych mieszkańców i życzę zero usterek smile
                                                  • poktam Re: Odbiory Etap III 03.04.09, 22:06
                                                    krzycho2005 napisał:

> gambino2 napisał:
                                                    >
                                                    > > Jest cos takiego jak telefon, zadzwon i sie dowiedz u inspektora.
                                                    >
                                                    > PROSZE JAKI MUNDRY - chyba do gadżeta
                                                    >
                                                    > dzięki za radę, nie wpadł bym na to że są telefony, przeczytaj to co napisałem,
                                                    > chodziło mi o to co sprawdzał fachowiec na TYM osiedlu i na co należny zwrócić
                                                    > uwagę na TYM !!! a nie na to co może specjalista sprawdzić, to wiadomo po
                                                    > pierwszej otwartej z google stronie
                                                    > dodatkowo, wybierając specjalistę też nie mam pewności że zrobi to dobrze i na
                                                    > wszystko zwróci uwagę, czy rzeczywiście jest dobrym specjalistą a nie odwala
                                                    > tego po łebkach, przecież nie odbierałem 30 mieszkań żebym miał doświadczenie
                                                    > ze specjalistami, a kasę zawsze można wydać.
                                                    >
                                                    > pozdrawiam przyszłych mieszkańców i życzę zero usterek smile

Witam wszystkich szczęśliwców, którzy już odebrali i przyłączam się do prośby
                                                    krzycha. Cenne byłyby informacje dla tych co jeszcze czekają na odbiór, na co
                                                    zwracać uwagę właśnie na TYM osiedlu i choćby krótki opis jak to się odbywa. Ile
                                                    czasu mniej więcej trwa taki odbiór? Nie wspomnę już o mojej wcześniejszej
                                                    prośbie, żeby ew. przyznali się Ci co chcą (czują się na siłach) odebrać
                                                    mieszkanie bez inspektora - a może są tacy co już to zrobili bez fachowca? Każda
                                                    wypowiedź dla następnych jest cenna!!! Poza tym nawet dla tych co już odebrali
                                                    informacje takie też są ważne bo przecież można jeszcze wykorzystywać gwarancję itp.
                                                    Pozdrawiam i do miłego zobaczenia.
                                                  • dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 03.04.09, 22:37
                                                    bez inspektora -> podstawa poziomica 1m lub 2 metrowa, próbnik do
                                                    światła, sprawdzenie równości scian, brak peknieć, sprawdzenie
                                                    wentylacji.

ps. przy odbiorze otrzymacie instrukcje dot okien, drzwi, piecuka.
                                                    oraz telefon z TP - gratissmile
                                                    pozdr
                                                    dawid
                                                    kl.D
                                                  • dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 03.04.09, 22:43
                                                    telefon z TP - bezprzewodowy
                                                  • gambino2 Re: Odbiory Etap III 03.04.09, 22:38
                                                    krzycho2005 napisał:

> gambino2 napisał:
                                                    >
                                                    > > Jest cos takiego jak telefon, zadzwon i sie dowiedz u inspektora.
                                                    >
                                                    > PROSZE JAKI MUNDRY - chyba do gadżeta
                                                    >
                                                    > dzięki za radę, nie wpadł bym na to że są telefony, przeczytaj to co napisałem,
                                                    > chodziło mi o to co sprawdzał fachowiec na TYM osiedlu i na co należny zwrócić
                                                    > uwagę na TYM !!! a nie na to co może specjalista sprawdzić, to wiadomo po
                                                    > pierwszej otwartej z google stronie
                                                    > dodatkowo, wybierając specjalistę też nie mam pewności że zrobi to dobrze i na
                                                    > wszystko zwróci uwagę, czy rzeczywiście jest dobrym specjalistą a nie odwala
                                                    > tego po łebkach, przecież nie odbierałem 30 mieszkań żebym miał doświadczenie
                                                    > ze specjalistami, a kasę zawsze można wydać.
                                                    >
                                                    > pozdrawiam przyszłych mieszkańców i życzę zero usterek smile

Faktycznie to osiedle jest szczegolne, trzeba tu sprawdzac co innego niz wszedzie.
                                                  • krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 04.04.09, 01:16
                                                    gambino2 napisał:

... bez komentarza ..

ja odpuszczam, ty chyba czytać nie umiesz ...
                                                    ale na takich nie ma rady ...

• inneska80 Re: Odbiory Etap III 02.04.09, 11:56
                                                    ojej jak ja ci zazdroszcze! ja odbieram mieszkanko w sobote ponieważ wczesniej
                                                    nie dałam rady. ale też sie ciesze
                                                  • rav_marki Re: Odbiory Etap III 02.04.09, 16:23
                                                    Uff... Odbiór jest już za mną smile Dołączyłem tym samym do grona zadowolonych mieszkańców Osiedla Reymonta smile Mam nadzieję, że zadowolonych smile
                                                    Jeśli chodzi o sam odbiór, to przebiega on bardzo sprawnie. Ja zabrałem ze sobą inspektora nadzoru, który kilka rzeczy dopatrzył, o których ja nie miałem zielonego pojęcia. Głównie chodzi tu o ściany, chociaż nie jest z tym całkiem źle. U innych developerów bywa z tym różnie.
                                                    Ja proponował bym o zwrócenie uwagi na okna. Szyby w moim przypadku nie były porysowane, ale uszczelka w jednym oknie była poszarpana, więc od razu poprosiłem o wymianę. Wymienili od ręki... Nie wiem jak u was, i czy jest to dla was ważne, ale otwory na drzwi w moim przypadku były zbyt szerokie. Zamiast max. 90cm miały około 94cm. Niby nic, ale przy montażu drzwi o szerokości 80cm może być to problemem. Listwa maskująca może tego nie zakryć. Ja poprosiłem o zniwelowanie tej szerokości do wymaganej i... zrobili. Ogólnie jestem zadowolony i mogę zabierać się za przygotowywanie do zamieszkania. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów, tych zadowolonych i tych mniej zadowolonych. Chociaż wierzę, iż tych drugich jest znacznie mniej smile
                                                  • zenek1011 Re: Odbiory Etap III 03.04.09, 09:13
                                                    A czy otrzymałeś od razu ostateczny protokół odbioru mieszkania
                                                    podpisany przez obie strony?
                                                  • alojzy-1 Re: Odbiory Etap III 04.04.09, 10:12
                                                    Co do odbioru to tak jak wspomniano wyżej : poziomica, próbnik do
                                                    napięcia, miarka, kątownik (wszystkie kąty muszą być idealnie
                                                    proste)- kątownik najlepiej duży, posprawdzać okna (jak otwieramy
                                                    skrzydło należy sprawdzić czy samo się nie odchyla- skrzydło po
                                                    otwarciu powinno stać w miejscu - to samo tyczy sie drzwi),
                                                    uszczelki w oknach, sprawdzić czy okno nie trze - powinno swobodnie
                                                    i lekko sie otwierac i zamykać, szyba musi być idealnie gładka-
                                                    centymetr po centymetrze sprawdzić szybę, sprawdzić czy drzwi nie są
                                                    porysowane lub uszkodzone, pomierzyć wszystko, wentylacja - tutaj
                                                    wystarczy zapalniczka lub zapałki, wszystkie zawory, zamki w
                                                    drzwiach, koniecznie sprawdzic poziom podłóg, czy jest spadek na
                                                    balkonie, parapety (o ile są) - solidność ich wykonania- czy się nie
                                                    ruszają, czy mają spadki w odpowiednią stronę. Kolejną sprawą jest
                                                    piecyk - jeśli ktoś się nie zna (lepiej wynająć fachowca, nie musi
                                                    być inspektor budowlany). Następnie wszystkie rury hydrauliczne
                                                    posprawdzać czy się nie ruszają (muszą być sztywne). Ściany nie moga
                                                    mieć rys, wybrzuszeń, pęcherzyków, nalezy tez je ostukać. Sprawdzić
                                                    czy korki przeciwnapięciowe działają! Kaloryfery musza być stabilnie
                                                    przymocowane. Progi w dzrwiach nie wyższe niż 2cm.
                                                    Z inspektorami to jest tak że to są niby specjaliści od wszystkiego.
                                                    W praktce często można ich zagiąć na prostych rzeczach. Kiedyś
                                                    towarzyszyłem mojej znajomej przy odbiorze mieszkania. Był z nami
                                                    inspektor - poprawiałem faceta w trzech istotnych przypadkach.
                                                    Dobrym fachowcem często może być zwykły budowlaniec, lecz nie zawsze!
                                                    Jesli ktoś już się uparł na inspektora to proszę korzystać z
                                                    fachowców - Polski Związek Inżynierów i Techników Budownictwa
                                                    (sprawdzić w google).
                                                    W razie co naprawy usterek rządaj na piśmie!!! To jest niezbity
                                                    dowód w przypadku późniejszych powikłań.

• rav_marki Re: Odbiory Etap III 04.04.09, 20:46
                                                    Jeśli wszystko jest w porządku, to protokół odbioru mieszkania jest podpisywany
                                                    na miejscu, od razu przez obie strony. Jeśli się nie zauważy usterek to...
                                                    zostaje gwarancja, albo drobne rzeczy naprawiamy na własny rachunek.
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 05.04.09, 12:21
                                                    w sobotę odebraliśmy swoje M nareszcie, nie było za bardzo się czego czepiać!
                                                    mamy wszystkie klucze dokumenty i można zaczynać.....
                                                  • rav_marki Re: Odbiory Etap III 05.04.09, 13:32
                                                    Witam zatem wśród nowych lokatorów osiedla Reymonta.

Pozdrawiam
                                                    Rafał - Sąsiad z klatki C
                                                  • alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 05.04.09, 15:25
                                                    My również witamy. Tu Alicja i Marek. Klatka D (tak dla porządku).
                                                    Jesteśmy umówieni na odbior naszego mieszkanka na 16 kwietnia.
                                                    Okrutnie nie możemy sie doczekać, liczymy dni, choć umowe
                                                    podpisaliśmy dopiero pod koniec ubiegłego roku, więc czekamy i tak
                                                    krócej niż inni. Forum śledzimy od pewnego czasu, zwlaszcza gdy
                                                    terminy zaczeły sie przesuwać dzięki Pani Elektrowni, ale dopiero
                                                    teraz odważyliśmy sie napisać. Pozdrawiamy wszystkich tych co piszą,
                                                    także na grono.pl,(i tych co nie piszą). Fajnie będzie zobaczyć Was
                                                    kiedyś w realu i razem mieszkać w Białym Domku smile
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 05.04.09, 20:01
                                                    My czyli Justyna i Zdzisław -klatka C,1 piętro od ulicy Reymonta - WITAMY
                                                  • alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 01:18
                                                    Czy po odebraniu kluczy zabraliście materace i spędziliście pierwsza
                                                    noc w Swoim Nowym Domku? Chyba należałby tak zrobić, zobaczyć jak
                                                    sie śpi, jak wygląda noc w Radzyminie, czy widać zorzę polarna itp.
                                                    My niestety nie mamy materaca ale moze do 16-go kupimy. Zresztą może
                                                    beton jeszcze miękki Hi,hi.
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 09:33
                                                    oj nie aż tak to nas nie ciągnie do nowego mieszkania!!!!!
                                                  • alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 12:10
                                                    Co do inspektora budowlanego, my rezygnujemy. Na odbiór pojedzie z
                                                    nami nasz pan od wykończenia, dzięki któremu nasze szalone wizje
                                                    zyskają wymir materialny. Chcieliśmy aby doliczył sobie za tę
                                                    konsutacje do swego honorarium (czyli po staremu: robocizny), ale
                                                    dał nam do zrozumienia że chyba nam sie pomieszało w głowach. Czy
                                                    coś Ci wiadomo co będzie w lokalach usługowych na parterze> podobno
                                                    dobrze mieć bank, bo to ciche sąsiedztwo a przy tym dodatkowy
                                                    monitoring. Sklep spożywczy też by sie przydał, zwłaszcza ze 120
                                                    mieszkań z naszego domku + I i II etap to sporo ludzi i duzy popyt
                                                    na surowce do robienia papu. Choć wielu twierdzi zę samochody z
                                                    zaopatrzeniem podjeżdżające od 5 rano to koszmar. Więc może
                                                    solarium, albo sklep ze śmiesznymi rzeczami. Albo salon Jaguara...
                                                    Byle nie stacja obsługi kombajnów Bizon. P.S. Ten Volkswagen Phaeton
                                                    ze zdjęcia na Grono.pl, to Twoj?
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 12:19
                                                    oj nie nie mój! mając taki samochód to nie kupowałabym mieszkania w Radzyminie
                                                    tylko dom w Konstancinie
                                                  • alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 14:20
                                                    W Konstancinie jest masa willi i nic ciekawego poza tym wiec spoko.
                                                    W ogóle (pilnuje sie, coby nie napisać przez U zwykłe, Delinka
                                                    zwraca na to uwagę) Konstancin, Lomianki, Jabłonna... cóz tam sie
                                                    osiedlają bogacze albo Ci co aspirują do takiej roli ale ja chyba
                                                    nie mam takiej ambicji. My mamy 9-letnią Toyotę zwaną przez nas
                                                    Osiołkiem, ostatnio wieżliśmy kuchnie gazową, była w styropianie i
                                                    jakimś drewnianym rusztowaniu i sie zmieściła smile. i mnostwo
                                                    ziemniaków. Mmmm, smakowe... Phaetonem fajnie podjechać pod Mariotta
                                                    ale chyba częściej podjeżdzamy pod KFC i jemy z kubełka. Mega
                                                    kubełka. Jak świnki, hi hi.
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 15:16
                                                    tak mi się jakoś za rymowało! ja mam opla astrę i na jakiś czas wystarczy na
                                                    dojazd do pracy w Warszawie.
                                                  • delinka1 Re: Odbiory Etap III 07.04.09, 10:47
                                                    Hej smile Qrde, rozbawiło mnie to "u" ale dzieki za szacunek dla
                                                    ortografii smile

Fajnie, że juz odbieracie mieszkanka, mam nadzieję, że szybko się
                                                    3ci etap zaludni, i bedziemy się widywac w punktach usługowych smile
                                                    Słyszałam, ze w 3cim etapie ma bys spozywczak i apteka.

Pozdrawiam nowych sasiadów

Ala Delinka Etap II
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 08.04.09, 13:08
                                                    Wiecie ale strasznie wąskie są te nasze korytarze....
                                                  • poktam Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 12:19
                                                    Witam,
                                                    z tego co wiem to ma być sklep spożywczy w jednym z większych lokali - taki
                                                    lokalny minimarket oraz przychodnia dentystyczna. Oczywiście to nic oficjalnego.
                                                    Tak a propos to my z żoną odbieramy jutro - klatka D ostatnie piętro.
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 12:25
                                                    Ja tez słyszałam że ma być jakiś gabinet stomatologiczny nio i fajnie byłoby
                                                    mieć solarium hihihihi najlepiej pod swoim mieszkaniem- bo zima będzie bardzo ciepło
                                                  • zenek1011 Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 19:45
                                                    Witam miłych sąsiadów. My z Żoną odebraliśmy nasze mieszkano
                                                    dzisiaj. Korzystaliśmy z pomocy inspektora. Pan był bardzo
                                                    profesjonalny i rzeczowy- zwrócił uwagę na każdy szczegół i w
                                                    efekcie wychwycił kilka niedoróbek. W jego i w naszej ocenie były to
                                                    drobne szczegóły, zresztą poprawiane natychmiast "od ręki", wiec
                                                    developerowi również należą się słowa uznania za profesjonalne
                                                    podejsćie. Nie żałujemy, że skorzystaliśmy z firmy, ponieważ sami
                                                    nie zwrócilibyśmy uwagi na wiele szczegółów. Polecam gorąco- www.odbiorymieszkan.pl/
                                                    Do zobaczenia na Reymonta! smile
                                                    Pozdrawiamy: Agata i Marcin, klatka A
                                                  • poktam Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 20:24
                                                    Witam,
                                                    możesz wymienić te kilka niedoróbek - przyda się tym co później odbierają na co
                                                    można zwracać uwagę.
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • zenek1011 Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 20:38
                                                    Jasne, nie ma sprawy:
                                                    1. Niedokładnie otynkowany fragment ściany przy drzwiach wejściowych
                                                    2. Delikatnie (0.5 cm) uszczerbiony parapet w sypialni
                                                    3. Belka podciągowa (stropowa) minimalnie nierówno otynkowana
                                                    4. Flizy przy oknach (narożnikach) nierówno obrobione
                                                    Generalnie większość to roboty tynkarskie konstrukcja ścian i cała
                                                    reszta- bez zarzutu. Nasz inspektor był pozytywnie zaskoczony tak
                                                    dobrą jakością robót
                                                    Pozdr.
                                                  • poktam Re: Odbiory Etap III 06.04.09, 20:46
                                                    zenek1011 napisał:

> Jasne, nie ma sprawy:
                                                    > 1. Niedokładnie otynkowany fragment ściany przy drzwiach wejściowych
                                                    > 2. Delikatnie (0.5 cm) uszczerbiony parapet w sypialni
                                                    > 3. Belka podciągowa (stropowa) minimalnie nierówno otynkowana
                                                    > 4. Flizy przy oknach (narożnikach) nierówno obrobione
                                                    > Generalnie większość to roboty tynkarskie konstrukcja ścian i cała
                                                    > reszta- bez zarzutu. Nasz inspektor był pozytywnie zaskoczony tak
                                                    > dobrą jakością robót
                                                    > Pozdr.

Dzięki, przydadzą się informacje.
                                                    Do zobaczenia na osiedlu.
                                                  • alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 07.04.09, 02:08
                                                    a my jeszcze musimy czekac tydzień i 2 dni... Co prawda nie
                                                    mieszkamy pod mostem ale strasznie nam sie dłuuuuży.
                                                  • tom-as13 Re: Odbiory Etap III 07.04.09, 10:42
                                                    Witamy! My odbieramy mieszkanko w czwartek. Niby już niedługo ale
                                                    też się dłużą te dni. Pozdrawiamy Asia i Tomek klatka E
                                                  • ash_74 Re: Odbiory Etap III 07.04.09, 16:32
                                                    My też już odebraliśmy, zastrzeżeń w trakcie odbioru nie mieliśmy. Remont w trakcie smile mam nadzieje, że w miarę szybko się uwiniemy : ) Pozdrawiamy serdecznie, Justyna i Przemek, klatka B
                                                  • poktam Re: Odbiory Etap III 07.04.09, 17:46
                                                    Witam,
                                                    my odbieraliśmy dzisiaj. Już wszystko załatwione i po świętach wchodzi ekipa!!!
                                                    Co do odbioru to wymieniali nam dwie szyby - na jednej rysa lub brud pomiędzy
                                                    szybami a na drugiej bardzo duża rysa na zewnątrz. Poza tym były przeróbki u nas
                                                    przy ciągach wentylacyjnych i ktoś koszmarnie wytynkował te ściany po
                                                    przeróbkach. Ale załatwiliśmy poprawki na miejscu. Bardzo duży plus za trzymanie
                                                    pionów i poziomów na ścianach i podłodze - to ważne!!! Co do tynkowania można
                                                    się czasem przyczepić, że za słabo gładzone i wykańczane np. przy oknach
                                                    (dopieszczone), ale i tak mieszkanie jest przecież do wykończania. Poza tym tynk
                                                    schnie i już jedna rysa powierzchowna u nas powstała - załatana przy odbiorze.
                                                    Cóż to się zdarza w nowych i świeżych tynkach. Miejmy nadzieję, że dużo więcej
                                                    nie będzie. Na razie ogrzewanie włączone i mieszkanko schnie. Generalnie w
                                                    efekcie wszystko ok i jesteśmy zadowoleni - odbieraliśmy z fachowcem, który
                                                    będzie wykańczał i w miarę pochwalił dewelopera. Oczywiście Pan Marek z WD
                                                    starał się jak zawsze, żeby wszystko było dobrze. Teraz już tylko wykańczanie i
                                                    wprowadzamy się - niektórzy to dzisiaj już jedli obiady na balkonach smile
                                                    Pozdrawiamy.
                                                    Basia i Mateusz oraz Julka z klatki D (III piętro)
                                                  • zenek1011 Re: Odbiory Etap III 07.04.09, 17:54
                                                    U mnie przy odbiorze mieszkania zastrzezenia byly podobne- jakosc
                                                    tynków słaba, ale juz piony scian- bez zarzutu. Trudno- przeciez i
                                                    tak wiele rzeczy poprawi sie na etapie wykanczania. Do mojego
                                                    mieszkanka ekipa wchodzi rowniez po swietach. A potem kilka tygodni
                                                    pracy i juz mozna bedzie zamieszkac. smile
                                                    Mysle ze dobrym pomyslem bedzie zorganizowanie wszystkich sąsiadów
                                                    na towarzyskim "piwku (bezalkoholowym oczywisciewink pod trzepakiem"
                                                    Pozdr. A. i M. klatka A

• mario9m Re: Odbiory Etap III 08.04.09, 09:59
                                                    Z tematu odbiorów zrobił nam się po części kącik zapoznawczy smile
                                                    Więc pozostając w tym duchu, pozdrawiają sąsiedzi z klatki B, II
                                                    piętro - Mariusz i Paulina smile
                                                    Jesteśmy jeszcze przed odbiorem, umówieni na ten sam dzień co
                                                    alicjarutkowska.
                                                  • ash_74 Re: Odbiory Etap III 08.04.09, 15:27
                                                    Hihi przyznaję się to ja wcinałam obiad na balkonie smile) To było posilanie się na rzecz pomykania z wiaderkiem, z gruzem (drobniejszym oczywiście smile )Tym bardziej że w naszej klatce jak na złość od dwóch dni nie działa winda i narazie nikt nic nie jest w stanie powiedzieć czegoś konkretnego na ten temat. Ale z drugiej strony przyda sie trochę ruchu smile)
                                                  • laki123a Re: Odbiory Etap III 09.04.09, 10:22
                                                    Witam Wszystkich,

Czy ktos posiada moze kontakt do solidnego elektryka.Zalezy mi na czasie, roboty
                                                    nie jest duzo
                                                    bede wdzieczny
                                                    pozdr
                                                  • dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 09.04.09, 10:32
                                                    dobry elektry....? Lechu Wałęsa smile posiada nawet Nobla smile)))
                                                  • best-agulina Re: Odbiory Etap III 09.04.09, 17:02
                                                    Witajcie sąsiedzismile
                                                    Jesteśmy po odbiorze( w Końcu!!) wszytko było ok, prace wykończeniowe już sie rozpoczęły, tylko przydało by sie więcej cierpliwości - już chcielibysmy mieszkaćsmile!
                                                    Pozdrwiamy Aga i Tomek klatka A - II piętro.
                                                  • alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 10.04.09, 10:23
                                                    a my wczoraj tak z ciekawości podjechalismy pod nasz przyszły domek.
                                                    troche bez sensu bo dochodziła godz. 21, i tak nie mozna było wejść
                                                    do środka ale chcielismy zobaczyć jak wygląda w nocy. Powiem ze
                                                    ładnie podswietlony, fajnie sie prezentuje. w jednym mieszkanku, od
                                                    Reymonta, chyba 2p. swieciło sie, znaczy ktoś juz działa. a moze
                                                    mieszka smile
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 10.04.09, 12:20
                                                    my często jezdzimy tam zwozimy po malutku materiał i ludzie już remontują! a
                                                    wejsc można jak Pan z ochrony wpuści
                                                  • ash_74 Re: Odbiory Etap III 10.04.09, 14:23
                                                    Napiszcie mi czy w Waszych klatkach (mieszkam w B) działa winda?
                                                  • poktam Re: Odbiory Etap III 10.04.09, 21:48
                                                    Witam,
                                                    wczoraj w klatce D działała ... ale w sposób nieprzewidywalny - to znaczy nie
                                                    bardzo miała ochotę jeździć na parter smile Zgłaszałem do developera, ale chyba
                                                    mieli "jajeczko" i niezbyt o tym myśleli. Jeśli po świętach nie będą działały to
                                                    należy monitować - myślę, że również do administratora.
                                                  • dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 11.04.09, 00:19
                                                    winda w kl D juz smiga (10.04)
                                                  • alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 11.04.09, 02:50
                                                    a my nawet nie bylismy w windzie, jak ostatni raz odwiedzilismy budowę to chyba
                                                    jeszcze ich nie było, a wczoraj o 21 nawet nie próbowaliśmy sie dobijać. Nie to,
                                                    żebyśmy byli tak strasznie ciekawi, wiemy generalnie jak wygląda winda (moze nie
                                                    ta na Reymonta) ale widzieliśmy windy na Discovery i National Geographic.
                                                    Reymont's Channel na Cyfrze+ nie ma, może na innych platformach. Tak z innej
                                                    beczki: dzięki za zaproszenie na priv ale tam aktywność jakaś marna, troche
                                                    zawiedzeni jesteśmy. Może dlatego że człowieki z I i II etapu już sie
                                                    zadomowiły, i najtrudniejsze mają za sobą, amy z III: jeszcze boje przed nami.
                                                    Więc siłą rzeczy: chyba ten wątek jest najbardziej na bieżąco. Skoro jest tak
                                                    często odwiedzany, to chcemy wszystkim złozyć życzenia: WESOŁYCH ŚWIĄT, tym co
                                                    już mieszkają, tym co zamieszkają wkrótce, i tym, co sie jeszcze wahają czy tu
                                                    zamieszkać (znalazłem oferty mieszkań po 3,5 tys brutto; oj, oj - może sie
                                                    pospieszyliśmy???. Ale Mapy Google nie kłamią, to gdzieś w okolicy Maciołek, na
                                                    pewno nie jest to Kobyłka - może administracyjniesmile więc u nas nadal chyba
                                                    najtaniej. Także życzenia dla innych Radzymińskich imigrantów z całej galaktyki,
                                                    także tych co zamieszkali na Victorii, życzenia dla rodowitych Radzyminiaków,
                                                    nawet jeśli nas nie lubią, wszystkich dojeżdzających do pracy do Wawy i w inne
                                                    strony, dla wszystkich wyborców PO (na forum 2 osoby sie przyznały, my też: to
                                                    już 4). Dla wszytkich agnostyków i ateistów, wyznawcow innych religii których
                                                    istnienia nawet nie podejrzewamy. I panów z ochrony. I panów kierowców
                                                    autobusów. I tych od wind, (czyli windykatorów???) I tych co może zbudują nam
                                                    Pub - na pewno nie splajtuje z braku zainteresowania - polecamy się. I dla tych
                                                    co budują nasze domki. I dla Baracka Obamy - on tez mieszka w Białym Domu jak
                                                    my. Oj strasznie duzo tego wylicznia, ufff. Miłej Wielkanocy, słońca, chwili
                                                    refleksji, coby brzuszek nie bolał, wesołego jajka, smacznego karpia (?). Nooo,
                                                    to tak wybiegając w przyszłość, Boze Narodzenie już będzie w Nowym Domku.
                                                    Pozdrawiamy. Alicja I Marek (zolwik) kl.D Ip. Współrzędnych z GPS nie znamy.
                                                  • dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 11.04.09, 09:53
                                                    ooo kl.D super a jaki nr apartamentusmile
                                                  • alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 11.04.09, 14:12
                                                    Według planów budowlanych: D/1/1 a według adresu to prawdopodobnie
                                                    67, takie śmieszne mieszkanko ze skośną ścianką w sypialni, co to go
                                                    nikt nie chciał, bo w listopadzie 2008 były jeszcze 3 takie, chyba w
                                                    tym samym pionie. Ale my i tak burzymy wszystkie ściany, w tym nośne
                                                    i zewnętrzne a wzmacniamy strop pod wyrzutnię rakiet. a w komórce
                                                    lokatorskiej robimy silos na paliwo wink
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 12.04.09, 18:07
                                                    my pomału zwozimy materiał- płytki, panele chcemy zaoszczędzić trochę kasy i
                                                    wszystko będziemy chcieli zrobić sami
                                                  • krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 12.04.09, 20:34
                                                    płytki też sami kładziecie ??

• alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 13.04.09, 00:58
                                                    Nasz Pan Mirek od wykończeń (a chyba zna sie na rzeczy, widzieliśmy
                                                    jego dzieła) twierdzi, ze niejednokrotnie widział makabrycznie
                                                    spapraną robotę, i to zrobioną przez osoby które niby trudnią sie
                                                    tym na co dzień. Nie chcę podważać Waszych umiejętności, ale jeśli
                                                    nigdy tego nie robiliście to może lepiej powierzyć to komuś biegłemu
                                                    w te klocki (znaczy płytki). My też chcemy zaoszczedzić ale mądre
                                                    przysłowie mówi ze biednego nie stać na tanie rzeczy. To tak jak z
                                                    kupnem taniego samochodu - rupiecia, do którego sie mnóstwo dokłada.
                                                    Krzywo powieszony obraz łatwo poprawić, z glazurą czy gresem gorzej.
                                                    A poprawki juz po zamieszkaniu to masakra. Poza tym, ludzie co
                                                    zawodowo wykańczają mieszkania zaopatrują sie w przedstawicielstwach
                                                    firm, mają niewyobrażalne rabaty, u nas cena za m2 wypada duuuuuzo
                                                    taniej niz w marketach i oficjalnej cenie katalogowej z Ceramiki
                                                    Paradyż (bo głownie na tych produktach bazujemy). A płytki na
                                                    kartonach są opisane po włosku, znaczy idą na eksport, więc chyba sa
                                                    ok. Za panel do
                                                    prysznica, oficjalnie 2.200 płacimy 1.800. Zielony (bo takie są
                                                    blaty) kompozytowy
                                                    zlewozmywak do kuchni, mimo ze to specjalne zamówienie, nic nam nie
                                                    doliczają. A myśle ze zwyklego indywidualnego klienta łupią do cna.
                                                    Pomyślcie jeszcze, jeśli czas Was bardzo nie goni.
                                                  • miki407 Re: Odbiory Etap III 13.04.09, 12:08
                                                    Witam wszystkich sąsiadów z etapu III .Od marca jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami mieszkania w etapie IV .Strasznie wam zazdrościmy że wy już odbieracie swoje mieszkania .My niestety musimy jeszcze trochę poczekać.Zwracamy się do was z zapytaniem. Czy ktoś z was posiada mieszkanko 2 pokojowe z aneksem kuchennym oraz z garderobą ? Metraż ok 41 metrów. Mimo zapytań u dewelopera nie pozwolono obejrzeć u was takiego mieszkanka. Chcemy wiedzieć jak to mieszkanie wygląda ,bo na mapie to wiecie jak jest !!!.Kilka rysunków i nic więcej. ( krysia.miernicka@neostrada.pl )

p.s. Jak tam idzie budowa w etapie IV . POZDRAWIAM MIKOŁAJ
                                                  • dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 13.04.09, 13:03
                                                    ja mam 3 pokojowe + aneks = 58m2
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 13.04.09, 16:53
                                                    Ja też mam 3 pokoje +aneks 58 m mieszkanie + 58 taras
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 13.04.09, 16:54
                                                    Alu a ile wasz Pan Mirek bierze za metr glazury?
                                                  • alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 13.04.09, 20:27
                                                    Tak własciwie to nie wiemy. zna ogólne koszty całości, a w tym jest
                                                    przecież też malowanie, montaż instalacji w łazience i kuchni,
                                                    podłoga w sypialni, bo tylko tam będzie drewno, jakieś modyfikacje
                                                    sieci elektrycznej, poszerzanie otworów drzwiowych. Zależało nam na
                                                    kimś, komu można zaufać, dać klucze i powierzyć wszystko od a do z.
                                                    Pracujemy w systemie dyzurowym, w różnych miejscach i nie bardzo
                                                    mamy czas na doglądanie postępu prac i jeżdzenie samemu po zakupy,
                                                    więc właściwie nawet nie pytaliśmy o cene za m2. Wiemy ze całośc
                                                    prac to 12-15 tys, w zależnoci od jakichś specjalnych życzeń np.
                                                    murowana kabina prsznicowa ze szklanych pustaków, bo sie strasznie
                                                    napaliliśmy. Więcej będziemy wiedziec po czwartku, jesteśmy umówieni
                                                    na godz. 11.
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 14.04.09, 08:01
                                                    Więc za wszystko to i moze policzy taniej a nam tylko trzeba zrobić łazienke bo
                                                    z resztą sobie poradzimy
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 13.04.09, 16:56
                                                    tak wszystko sami - sufity podwieszane, panele, najbardziej właśnie boimy się
                                                    łazienki...
                                                  • alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 14.04.09, 23:41
                                                    Jezuuus, nawet sufity podwieszane. Wiem jak to wygląda od spodu,
                                                    takie kwadraty, a czasami światełka, mamy takie na salach
                                                    operacyjnych, powyżej jest jakaś straszna maszyneria od
                                                    klimatyzacji, ale jak to montować... Podziwiamy. Więc pewnie z
                                                    płytkami poradzicie sobie śpiewająco. Poza tym ,tak naprawdę to
                                                    trochę zazdrościmy, takie wspólne budowanie musi być strasznie fajne
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 15.04.09, 07:57
                                                    pewnie że fajne tylko strasznie męczące. A jeśli chodzi o te sufity to one nie
                                                    bedą takie jak w szpitalu bo tam są kasetony
                                                  • siralabama Re: Odbiory Etap III 16.04.09, 00:16
                                                    Witamy sąsiadów
                                                    Dzisiaj dołączyliśmy do grona szczęśliwców, którzy otrzymali klucze smile
                                                    Odbiór trwał godzinę. Sprawdziliśmy tynki, poziomy ścian i podłóg, parapety,
                                                    okna, rozmieszczenie i ilość gniazdek/kontaków, spadki, piecyk, ogrzewanie,
                                                    domofon, drzwi wewnętrzne i muszę przyznać, że wszystko było w porządku. Małe
                                                    zarysowania na ramach okiennych zostały odraz usunięte.
                                                    Jesteśmy zadowoleni z mieszkania i na dzień dzisiejszy z Developera. Mamy
                                                    nadzieję, że tak będzie cały czas smile
                                                    Pozdrawiamy
                                                  • alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 17.04.09, 10:17
                                                    My odebralismy wczoraj. Hi. Poszło sprawnie, dostaliśmy mnóstwo
                                                    kluczyków, dokumentów i telefon stacjonarny. Nasz pan Mirek od
                                                    wykończeń i Pan Marek z WD stwierdzili ze jest trochę wilgotno,
                                                    warto odpalić piecyk, rozszczelnić okna i jednak parę dni pogrzać
                                                    zanim sie wystartuje z wykończeniem. Poza tym, mieszkanko bez
                                                    większych uchybień.
                                                  • krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 17.04.09, 19:22
                                                    My odebraliśmy dzisiaj.
                                                    Mieszkanko super, co prawda trzeba będzie lekko podocierać ale naprawdę
                                                    wszystkie ściany w pionie smile

a, jedna szyba była porysowana ale została błyskawicznie wymieniona ...

pozdrawiam Wszystkich sąsiadów, zwłaszcza z klatki A smile

Krzycho
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 18.04.09, 21:09
                                                    pozdrowienia dla wszystkich sąsiadów którzy byli dzisiaj w swoich mieszkankach!!!!!
                                                  • rav_marki Re: Odbiory Etap III 19.04.09, 09:03
                                                    Ja także pozdrawiam wszystkich zapracowanych oraz oglądających swoje mieszkanka.
                                                    Szczególne pozdrowienia dla sąsiadów, którzy pożyczyli wózka, dzięki któremu
                                                    uniknęliśmy noszenia płytek smile Niestety moje roztargnienie i gapiostwo w tym
                                                    dniu nie pozwoliło mi na zapoznanie się z miłymi sąsiadami smile
                                                  • alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 19.04.09, 20:33
                                                    Dzięki za pozdrowienia. My byliśmy wczoraj, ale króciutko, tylko pokazać
                                                    znajomym, podobało im sie, twierdzą że fajne osiedle, ładne, pomysłowe domki
                                                    (nie klocki czy inne potworki). Nasze surowce jeszcze są w sklepie. Choć
                                                    patrząc po balkonach, sporo ludzi juz chyba sie całkiem zadomowiło.
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 20.04.09, 15:58
                                                    Każdemu śpieszno.
                                                  • krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 20.04.09, 18:35
                                                    śpieszno a śpieszno ...

ile jeszcze rzeczy do kupienia ... a do wykonania , chyba ze trzy miech jak
                                                    dobrze pójdzie
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 20.04.09, 22:40
                                                    my na razie mamy zrobione sufity i światła podłączone w salonie i łazience .
                                                    Terakota do łazienki i przedpokoju oraz kuchni kupiona. Gorzej z meblami
                                                    kuchennymi drogo sobie troszkę liczą....i zostają farby-tu nie moge się
                                                    zdecydować......
                                                  • alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 21.04.09, 09:19
                                                    My bedziemy korzystać z usług firmy (nazwy nie pamiętam) która
                                                    przywozi mebelki na targ w Wołominie w czw. i sob. Niestety nie mają
                                                    strony internetowej. W zależności od konfiguracji 700-1200 PLN/ metr
                                                    bieżący (w tym pomiary, projekt i montaż). Czas oczekiwania ok. 2
                                                    tyg. Byliśmy w BRW, też mają fajne kolekcje ale wychodzi dużo
                                                    drożej, a przy zamówieniu kuchni zabudowanej oczekiwanie do 2 m-cy.
                                                    Nasza firma podobno jest z Elbląga, mają spore bogactwo frontów, od
                                                    klasycznych po nowoczesne, a katalog oklein to ok. 170 wzorów.
                                                    Chcemy, coś co przypominałoby kuchnię FAKTUM z IKEA, tylko w innej
                                                    kolorystyce, bo podłoga jest zielona a ściany ecru. Tylko te rury
                                                    gazowe na widoku... Ale Mirek coś z tym zrobi. P.S. Inneska, co
                                                    zrobisz na 58m balkonie, bo chyba taki masz? To miejsce na mały
                                                    ogród botaniczny albo kort tenisowy. Albo parking smile.
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 21.04.09, 12:41
                                                    Wiesz alu na razie nie mam pojęcia. Mam psa więc on jest już zadowolony z tego
                                                    pięknego i dużego tarasu
                                                  • dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 22.04.09, 00:48
                                                    witam,
                                                    widze, iż codzienie jest coraz głosniej tj coraz wiecej os sie
                                                    wprowadza...smile)

pozdrawiam kl D smile))
                                                    david
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 22.04.09, 08:20
                                                    wcale sie nie dziwię- ekipy szybko robią bo każdemu zależy na czasie.
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 24.04.09, 15:54
                                                    ojej nikogo nie ma nic nikt nie pisze! każdy wyczekuje na skończenie remontu- my
                                                    znowu jutro na mieszkanku- praca i praca....
                                                  • rav_marki Re: Odbiory Etap III 26.04.09, 20:06
                                                    Ineska, nie ma się co dziwić. Każdy zajęty teraz pracami w swoich nowych M... Ja
                                                    co prawda trochę zmniejszyłem tempo swoich prac ponieważ czekam na fachowca od
                                                    glazury. Niestety dopiero po weekendzie majowym crying Do tego czasu niewiele mogę
                                                    zrobić, ponieważ większość prac będzie prowadzonych dopiero po ułożeniu płytek.
                                                    Mam jednak nadzieję, że dołączę do grona szczęśliwych mieszkańców na początku
                                                    czerwca. Na szczęście mam gdzie mieszkać więc nie ma większego stresusmile Chociaż
                                                    chęć wprowadzenia się do nowego mieszkanka i poznanie nowych sąsiadów jest ogromna.

Pozdrawiam
                                                    Rafał, klatka C
                                                  • alicjarutkowska Re: Odbiory Etap III 26.04.09, 22:41
                                                    A my byliśmy na wycieczce, 4 dni, Sudety + Praga. Nie pisaliśmy bo
                                                    dopiero własnie wróciliśmy. Mieszkankiem byliśmy tak zaaferowani ze
                                                    prawie zapomnieliśmy o wyjeżdzie i dopiero w przedzień o 23:00
                                                    gorączkowe pakowanie, a na miejscu tak wypełniony plan ze w ogóle
                                                    prawie zapomnieliśmy o Radzyminie. Na Szczelińcu w rozpadlinach
                                                    jeszcze śnieg, Praga piękna, zadbana, ale W-wa dzielnie ją goni.
                                                    Wody mineralne w Kudowie -wstrętne, ale piwko wszędzie dobre. Było
                                                    super, bardzo tego potrzebowaliśy.
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 27.04.09, 09:00
                                                    o kurcze ale fajnie. ja to byłam tylko na działce nie daleko Radzymina i
                                                    oczywiście w mieszkanku
                                                  • laki123a Re: Odbiory Etap III 28.04.09, 18:14
                                                    Alicja, od pewnego czasu obserwuje twoje wypowiedzi. Brakuje jedynie jeszcze do
                                                    kompletu nastepujacych informacji:
                                                    1. wysokosc waszych wynagrodzen
                                                    2. kwota kredytów + marze
                                                    3. rozmiar buta oraz ulubiony asortyment w sklepie ze smiesznymi rzeczami.

Uzupelnij te informacje a bedziesz the best!!!

pozdr
                                                  • dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 28.04.09, 21:52
                                                    ...nie zapomnij o nr stanika hehehe
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 29.04.09, 08:01
                                                    wyluzujcie!!!!!!
                                                  • delinka1 Re: Odbiory Etap III 29.04.09, 13:28
                                                    hej, a coz to za uwagi pod adresem mojej imienniczki Alicji?

Czytam te jej posty, jest qrde laska zabawna i inteligentna, az sie
                                                    morda sama cieszy, ze tacy fajni ludzie w 3cim etapie.

Pozdrawiam serdecznie całokształtw postaci Panstwa Rutkowskich smile

delinka - etap 2
                                                  • ash_74 Re: Odbiory Etap III 29.04.09, 13:45
                                                    laki123a powiało strasznym chłodem. Daj spokoj, po co takie uwagi?! Nie chcesz nie czytaj smile
                                                    Alicja to ogromnie sympatyczna babka i ciesze się że z takiego sasiedztwa... choć odległego smile
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 29.04.09, 15:23
                                                    uważam że jest miło jak ktos więcej cos o sobie mówi!
                                                  • dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 29.04.09, 16:06
                                                    witam miłych sąsiadówsmile)
                                                    nie wiem jak u Was ale w kl. D notorycznie niedziala winda ...albo
                                                    odbiór albo przerwa tech...szok.
                                                    Musimy dzwigac kafelki itp na sama góre

pozdr sasiadów z dzialajaca windąsmile)

pozdr
                                                    dav
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 29.04.09, 19:54
                                                    przeciążenie jest- za dużo ludzi pracuje........
                                                  • dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 29.04.09, 20:51
                                                    ..ale to tym bardziej powinno motywowac do dzialajacej windy.

dav
                                                  • krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 01.05.09, 21:00
                                                    Pewnie Cię to nie pocieszy ale w klatce A też nie działa sad
                                                  • mieszkaniec1233 Re: Odbiory Etap III 02.05.09, 14:04
                                                    Powód pewnie ten sam co wczesniej w I i II etapie - ekipy remontowe ktore
                                                    zaklejaja fotokomorke w drzwiach zeby pownosic graty i wstrzymac winde -
                                                    niestety jesli robia to na dluzej konczy sie uszkodzeniem elektroniki i
                                                    koniecznościa wizyty serwisu. Wiec zwracajcie na to uwagę smile
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 06.05.09, 08:08
                                                    jak na razie w kl.C działa.
                                                  • laki123a Re: Odbiory Etap III 13.05.09, 08:22
                                                    Byc moze jest sympatyczna. Nie oceniam osoby a jej posty. Jednak
                                                    Polacy to obłudny naród. Wszyscy chca sluchac samych pochwal i
                                                    superlatyw. Jak ktos skrytykuje dana osobe, sytuacje lub post odrazu
                                                    jest tym złym.
                                                    Mogłem napisać: "Super posty - przemyslane z duza dawka humoru.
                                                    Smiałem sie az do łez. Poproszę wiecej, jestes THE BEST"
                                                    Teraz juz wszystkim bedzie powinno odpowiadac!
                                                    Pozdrawiam Alicje do ktorej oczywiscie personalnie nic nie mam oraz
                                                    pozostałe osoby dzieki ktorym forum to forum kwitnie wink
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 06.05.09, 08:09
                                                    Rav_marki na którym piętrze masz mieszkanko jak mozna wiedzieć?
                                                  • rav_marki Re: Odbiory Etap III 10.05.09, 21:44
                                                    Inneska80 ja będę mieszkał na 3 piętrze w klatce C, czyli w tej samej co Ty, a
                                                    Ty które piętro sobie wybrałaś??
                                                  • inneska80 Re: Odbiory Etap III 11.05.09, 10:42
                                                    ja będę mieszkałam na 1 piętrze od ulicy Reymonta z tym dużym tarasem.
                                                  • rav_marki Re: Odbiory Etap III 11.05.09, 23:04
                                                    ja dużego tarasu nie będę miał, ale skoro Ty będziesz miała, to przecież będzie
                                                    można skorzystać i jakiegoś grilla zrobić wink Nie to żebym się od razu wpraszał,
                                                    ale kiedyś może odwiedzimy sąsiadów smile Gorąco się polecamy smile

Aneta i Rafał
                                                  • wykrzo Re: Odbiory Etap III 19.06.09, 15:53
                                                    kolega chyba z południa, bo tylko tam funkcjonują "FLIZY"
    • inneska80 Re: Odbiory Etap III 12.05.09, 11:15
      trzeba sie jakoś poznać.....
      • rav_marki Re: Odbiory Etap III 12.05.09, 21:21
        jak już się urządzimy, to chętnie zapraszamy na zapoznawcze spotkanie smile
        Niestety trochę nam ekipa wykończeniowa popsuła plany na wcześniejszą
        przeprowadzkę, ale co się odwlecze to nie uciecze smile
        • zenek1011 Re: Odbiory Etap III 12.05.09, 22:11
          Apropos ekipy budowlanej- pod koniec przyszłego tygodnia w moim
          mieszkaniu kończy pracę pan Waldek i szuka nowych zleceń. Ja mogę z
          czystym sercem gorąco polecić pana Waldka. Robi wszystko od A do Z:
          płytki, karton-gipsy, przeróbki elektryczne, hydrauliczne, gładzie
          gipsowe. Jest na prawdę dobry, nie ma mowy o żadnym alkoholu itp., a
          ceny ma dużo niższe niż warszawskie (wiem co mówię, wziąłem go ze
          swojej rodzinnej miejscowości z woj łódzkiego, gdzie ceny są duuuużo
          niższe). Dla zainteresowanych mogę wysłać na maila zdjęcia
          przedstawiające efekty jego pracy w moim mieszkaniu.
          Pozdrawiam wszystkich lokatorów z Reymonta 12
          Marcin, klatka A
          • best-agulina Re: Odbiory Etap III 15.05.09, 18:39
            Zenek1011, jak możesz to podeslij zdjęcia, szukamy kogoś do pomocy, adres email wysłałam Ci na poczte.

Pozdrawiam
          • mieszkaniec1233 Re: Odbiory Etap III 16.05.09, 05:12
            Możesz podać jakiś kontakt do tego Pana albo jakiś @ do siebie ?
            • zenek1011 Re: Odbiory Etap III 18.05.09, 18:27
              zenek1011@poczta.gazeta.pl
              Napisz maila to podeśle ci fotki i pogadamy o szczegolach.
              pozdr.
              • krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 20.05.09, 23:01
                zenek, dzięki za namiary, skorzystam

na razie mam inny problem, wogóle nie chcą mi schnąć gipsy tj zaprawki w mieszkaniu,

masakra, nie wiem czy grzać czy może tylko wietrzyć ??

jak Wy sobie z tym radzicie/radziliście ??
                • inneska80 Re: Odbiory Etap III 21.05.09, 08:30
                  to dziwne. u nas nie ma tego problemu. Wszyscy już sie wprowadzają myją okna a
                  nam ciągle dłuży się praca chyba wszystko dlatego że mozemy robić tylko w
                  weekendy. Takze przepraszam sąsiadów ze hałas czasem w niedziele.....
                • zenek1011 Re: Odbiory Etap III 21.05.09, 19:59
                  to dziwne.. my nie mieliśmy z tym problemu. Ale tuż po odbiorze
                  suszyłem mieszkanie (włączone grzejniki) jakiś tydzień. Trochę gazu
                  poszło, ale przynajmniej mieszkanie suche o gotowe do prac.
                  A tak na marginesie- mam do sprzedania nową umywalkę łazienkową ROCA
                  CALA. Kupując byliśmy przekonani, że jest nablatowa, tymczasem jest
                  to model tradycyjny przykręcany do ściany, lub pod szafkę. Nie
                  można już jej oddać do sklepu, więc jak ktoś byłby chętny to
                  sprzedam po atrakcyjnej cenie. Mogę wysłać zdjęcia na maila.
                  pozdr.
      • siralabama Re: Odbiory Etap III 29.05.09, 00:32
        Zastanawiam się czy developer nie ma problemów finansowych?! Już miesiąc nie
        możemy się doczekać zwrotu gotówki wynikającego z ostatecznego pomiaru
        mieszkania (termin podany przez developera to 14 dni smile). Pani Ksiegowa mówi, że
        pieniadze wyśle, a tu nic, kasy jak nie było tak nie ma.
        Czy Wam już developer wypłacił?
        Pozdrawiam
        • inneska80 Re: Odbiory Etap III 29.05.09, 08:45
          tak mieliśmy zwrot juz jakiś czas temu
        • krzycho2005 Re: Odbiory Etap III 03.06.09, 07:45
          nam się udało wyjść na zero smile
    • inneska80 Re: Odbiory Etap III 14.06.09, 20:06
      sasiedzi co sie stalo w klatce C ze nie dziala winda woda jest zakrecona- to
      jakaś wieksza awaria?
      • inneska80 Re: Odbiory Etap III 16.06.09, 23:03
        pytanie do osób juz mieszkających- nie macie problemu z korkami jak podlączycie
        kilka urzadzen?
        • dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 17.06.09, 08:22
          ja nie mam. Śmiga pralka, czajnik itp. Raz mi tylko wyskoczyl korek
          odziwo na dole.
          • inneska80 Re: Odbiory Etap III 17.06.09, 20:09
            nam własnie tez i zaczelismy sprawdzac okazało sie ze w aneksie kuchennym mamy
            wszystkie gniazdka pociągniete z jednej "puszki" i masakra. jeszcze wszystko sie
            okaze jak juz podlaczymy kuchenke-bo na razie działa tylko lodówka w naszym
            mieszkanku
            • dawidziu7 Re: Odbiory Etap III 17.06.09, 22:15
              proponuje Ci zgłosic to do elektryków na dole w przejściu. My jak
              mieliśmy problem/zagadke tj wł/wył swiatło w przedpokoju to
              równocześnie gasło i zapalało sie w łazience hehe..przyszli odrazu i
              poprawili

pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka