rafmag_2009 03.09.09, 16:05 Witam! do mieszkania wprowadzilam sie w lipcu 09 i do tej pory w calym mieszkaniu mam inwazje muszek (owocówki). I moje pytanie brzmi czy ktos z Panstwa ma podobny problem?i od czego to jest? z gory dziekuje! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniluapluap Re: MUSZKI 03.09.09, 16:59 No hej! U nas tez były te muszki, szczególnie w łazience, najwięcej ich sie pojawiło jak kupiłam zapach, który podłącza się do kontaktu (miał waniliowo owocowy zapach). Pzryczyną mogło być też coś innego bo zapach przeniosłam do pokoju a tam ich nie ma, w tym samym dniu wysprzątałam też mieszkanie więc ciężko stwierdzić. Mogło się coś rozlać itp. Muszki owocówki zlatują się do słodkiego, przeważnie do owoców, a najbardziej lubią zepsute , radzę najpierw przeszukać mieszkanie i wszystkie szafki w celu sprawdzenia czy może czasem coś gdzies jest i nie zostawiać nic na stole tylko chować do lodówki. To powinno pomóc. Czytałam też, ze niektórzy walczą z nimi stosując odkurzacz lub zostawiają na noc wodę z cukrem żeby tam powchodziły :- ) trzymam kciuki i życzę powodzenia, mnie one doprowadzają do szału Odpowiedz Link
rafmag_2009 Re: MUSZKI 04.09.09, 14:51 ) dokladnie mnie tez denerwują!ciagle musze okna myc bo ubijam je na nichwszystko trzymam w lodowce i nie mam zadnego owoca w pomieszczeniach i to jest najsmieszniejsze, ze nie wiadomo do czego one idą! ale chyba ich zaatakuje odkurzaczem! Dzieki WIELKIE! serdeczne pozdrowienia! Odpowiedz Link
laki123a Re: MUSZKI 04.09.09, 14:54 witam, wszytko chowam do lodówki. z odkurzaczem biegam od tygodnia, ale predkosc w jakies sie pojawiaja nowe stworki jest przerazajaca. jezeli bardzo denerwuja to odkurzacz rozwiazuje chwilowo sprawe. Mnie one doprowadzaja do szału!!! Odpowiedz Link
alicjarutkowska Re: MUSZKI 05.09.09, 02:32 A u nas muszek nie ma, chociaż owoce leżą często na wierzchu. Sa za to komary, ktore nie chcą jeść owoców tylko nas i chyba niczego sie nie boją. Chyba mnożą sie w okolicznych bajorkach, ktorych jest sporo. Może to nie na temat ale czy ktoś wie, jakie są plany co do bagnistej drogi w kierunku przystanku i Tesco którą ktoś ochrzcił ul. L.Wałęsy? Hałdy ziemi i jakieś rury leżą juz chyba ze 2 miesiące... Odpowiedz Link
mieszkaniec1233 Re: MUSZKI 06.09.09, 19:13 W I etapie w zeszłym roku była istna plaga - w tym chyba się już uspokoiło ? Przynajmniej u mnie jakieś tam latają ale nie takie roje jak zeszłej jesieni. A może one lubią świeźe tynki ? Odpowiedz Link