goossia 05.10.09, 11:27 Warto? Nowy hotel, nie ma nigdzie zadnych opinii, a ja musze do konca dnia podjac decyzję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sansibear Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 07.10.09, 22:13 trochę w ciemno, ale też lecę do tego hotelu w październiku. info faktycznie nigdzie nie ma, ale z opisów i ofert touroperatorów wygląda bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kedebek Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 09.10.09, 23:55 Hotel został otwarty ok. 3 tygodnie temu. Chyba nie muszę tłumaczyć co to oznacza. Lepiej zostać w Polsce - przynajmniej jeszcze liście są na drzewach. Chyba, iż ktoś lubi oglądać kikuty palm , teren budowy itd. Widziałem zdjęcia hotelu oraz znam terminy dokończenia infrastruktury. Myślę, iż - jak dotrzymają terminów - to najwcześniej za rok - będzie można tam jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
bellemare Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 10.10.09, 12:16 oj gamonie... to jest dawny hotel Jaz Aquamarine, anlezacy do sieci Jaz, otwarty w 2008 roku teraz przejal go Iberotel i wprowadzil pewnie jakies zmiany. Nie bac sie, jechac, dobry hotelik! Odpowiedz Link Zgłoś
kedebek Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 12.10.09, 18:07 Za takich właśnie uważają nas Ci co sprzedają wycieczki -> gamonie. Byle by tylko za wszelką cenę sprzedać i nachapać się forsy ! A ty się później męcz na urlopie. Przecież wiadomo kto pisze te dobre opinie - o beznadziejnych hotelach. Oceńcie sami : zdjęcia hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
marusia70 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 20.10.09, 11:50 Rzeczywiście super hotel - znalazłam jeszcze inne ciekawe zdjęcia bonvoyage.pl/rb/Luksusowy-Iberotel-Aquamarine,745.html Planuję wyjazd w sytczniu, ale czy wieczorami w Egipcie nie jest zbyt chłodno ? Odpowiedz Link Zgłoś
kedebek Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 21.10.09, 17:59 > Rzeczywiście super hotel - znalazłam jeszcze inne ciekawe zdjęcia Prawda, że ładnie "zrobione". Tak "zrobione" - bo nie są to żadne zdjęcia - tylko komputerowo wygenerowane makiety budynku i terenu hotelu oraz dalsze również podobnie cyfrowo obrobione. Co oczywiście nie oznacza, iż po skończeniu prac w hotelu - powinno mieć to podobny wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
kedebek Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 14.10.09, 11:57 Gamoń jeszcze coś doda. Po niemiecku, ale można sobie przetłumaczyć. najnowsza opinia PS Pozdrawiam chapaczy forsy . Panie sprzątające w hotelu ( dot. oczywiście Egiptu ) - były bardzo miłe i uczynne....he, he, he, he, he, he. Odpowiedz Link Zgłoś
pszemo88 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 03.02.10, 07:39 Witam, wybieram sie tam w sierpniu.mam pytanie jak tam wyglada przy meldowaniu czy monża np doplacic do pokoju z widokiem na morze i czy w ogole ma to sens, czy duzo jest zieleni?w ktorej części hotelu lepiej mieć pokój, jakie np serwowane sa drinki piwa( co polecacie) Odpowiedz Link Zgłoś
sansibear Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 24.10.09, 14:51 Dziś w nocy wróciłem z tego hotelu - pobyt 7-dniowy. Faktycznie jest to nowy hotel, przyjmuje gości od 4 tygodni. Pomimo tego obsługa hotelu, restauracji, barów oraz pokoi jest na najwyższym poziomie. Hotel jest przestronny, bardzo czysty, jedzenie różnorodne (poza główną, jeszcze 3 restauracje), pokoje starannie sprzątane codziennie. Kilka basenów 120-150 cm głęb., brodziki dla dzieci. Codzienne animacje dzienne, wieczorem w hotelu odbywa się codziennie dyskoteka. Lokalizacja hotelu to ok. 20 minut jazdy taksówką od centrum (koszt 20-30 EGP). Wśród gości przeważali Rosjanie. Szczerze polecam urlop w tym hotelu. Chętnie odpowiem na dalsze pytania... Odpowiedz Link Zgłoś
pawirek0 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 24.10.09, 20:28 Cieszę się , że mamy wiarygodne źródło - Ciebie. Wylatujemy za kilka dni, więc przyznam szczerze , że cieszymy się iż jest Ok. Mam pytanie, czy warto brać płetwy i maskę , bo podobno tam jest bardzo płytko, jak plaża ? czy pokoje mają taras i podobno wszystkie mają widok na morze ? mam nadzieję , że do jedzenia jest coś oprócz wołowiny i kurczaków, może są jakieś owoce morza ?. Jak disco i wieczorne animacje ? Bar jest przy basenie ? W łazieńce wanna czy prysznic ? Jak dasz radę ,to proszę odpisz . Witaj w zimnym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
sansibear Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 25.10.09, 10:35 - płetwy i maskę warto brać, ponieważ przy hotelu jest całkiem ładna rafa (trzeba tylko sporo do niej dojść - niezbędne buty). - plaża jest całkiem spora, obok niej bar, prysznice, niedaleko basen. Fale pływowe powodują, że do morskiej wody niekiedy trzeba przejść 200 m od brzegu. - wszystkie pokoje hotelowe mają balkony, nie wszystkie są z bezpośrednim widokiem na morze (ja miałem pokój z widokiem na budowę dalszej części hotelu - rano trochę mi hałasowali, ale nie było to uciążliwe). - w restauracji głównej dominuje oczywiści wołowina i kury, ale są trzy restauracje tematyczne (chińska, włoska i trzeciej nazwy nie pamiętam) - polecam umówienie się w nich na kolację - rezerwacja na numer pokoju przez recepcję - mają w nich przepyszne jedzenie, pięknie podane, oczywiście ala carte. W głównej restauracji poza mięsami, są też zawsze ryby, kilka razy widziałem owoce morza i bardzo dużo warzyw - spokojnie można wybierać. - Dyskoteka codziennie, całkiem profesjonalna, kończy się ok. 4:00. Wieczornych animacji jako takich nie ma wcale - są w ciągu dnia (aerobic, water polo, nauka tańca brzucha, dart, piłkarzyki, ping pong). Bary czynne od 10:00 do północy. Beże robią dobre drinki, słabe/mocne - jakie lubisz. Kawa porządna - z ekspresu ciśnieniowego. Soki, napoje dobre - prawdziwa pepsi, mirinda i 7 up, nie brakuje karkadeh. Jeden z barów masz bardzo blisko basenów, pozostałe dwa bliżej restauracji głównej i w lobby. Swoją drogą - będziecie zachwyceni wystrojem lobby, szczególnie po zmroku, gdy jest on oświetlony. Przy basenowym barze jest też taki snack bar, działający chyba od 14:00 albo od 15:00 - polecam w nim kalmary. - W pokojowych łazienkach wszędzie prysznice. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaskibka Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 03.11.09, 20:59 Bardzo proszę napiszcie z jakiego biura jechaliście do tego hotelu. DZiękuję za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
sansibear Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 04.11.09, 21:11 Sky Dreams Poznań Odpowiedz Link Zgłoś
pawirek0 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 07.11.09, 21:49 My jechaliśmy z biura ALFASTAR .Oto adres www.alfastar.com.pl/ Polecam to biuro bardzo dobra opieka rezydenta . wszystko ok. Gorąco polecam ten hotel. Świetny wypoczynek w najwyższym wydaniu. Będziecie mile zaskoczeni. Nie ma sie do czego przyczepic.Jak ktos potrzebuje zdjecia, to mam ich bardzo duzo , moge przeslac.Jezeli chcecie wiecej info piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
costarea Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 14.11.09, 16:35 Ja bym bardzo prosił o wszelkie zdjęcia na adres costarea@vp.pl Z góry dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maldek5 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 14.11.09, 22:31 Napiszcie proszę, koło jakich hoteli Iberotel Aqamarine jest położony Odpowiedz Link Zgłoś
pawirek0 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 15.11.09, 14:27 koło hotelu : Tia,Hilton Long BEACH,Rimavera , ale to inny świat Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 15.11.09, 17:57 forum.gazeta.pl/forum/w,622,102785723,102795273,Re_Iberotel_Aqamarina_Hurghada.html Odpowiedz Link Zgłoś
dusia1231 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 28.12.09, 18:47 Bardzo proszę o świeże informacje na temat hotelu, czy wszystkie restauracje sa objęte ALL, czy faktycznie 3 baseny są podgrzewane, jak wygląda plaża - chodzi o małe dziecko, gdzie znajdują się w miarę dobre pokoje i inne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
hipek76 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 02.01.10, 19:20 Nie wiele mogę Ci pomóc. Sam szukałem opinii o tym hotelu. Jest troszkę opinii po niemiecku. Większość jest pozytywnych i sam zarezerowałem wakacje w tym hotelu w lipcu 2010. Położenie jedynie jest kiepskie, wciśnięty pomiędzy hotelami, ale plaża jest czysta. Ja zaryzykowałem i pojadę. Tobie również polecam to miejsce. Jest nowy i dlatego tak mało o tym hotelu Polacy piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
detektyw75 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 16.01.10, 12:27 Wróciłem z tygodniowego pobytu w AquaMarine. Połowa stycznia 2010. 7 dni, żona, dziecko - trzy lata. Z całą pewnością obiekt zasługuje na 5 gwiazdek egipskich. Sąsiednie hotele w tej samej klasie nie dorównują poziomowi usług oraz odczuciu luksusu. Resort kilkumiesięczny, wszystko nowe, czyste, zadbane. Marmur, granit, zieleń dopiero zarasta. Około 10 basenów, kilka podgrzewanych. W styczniu to niezbędne. Obsługa przemiła, nie natrętna. Restauracje klasa luksusowa, zarówno tematyczne jak i główna. Trudno przejeść całe spektrum dań. Czyściutko, rzadko kto miał zemstę faraona. Napoje oryginalne, nie rozcieńczane. Codziennie dyskoteka dla dzieci o 21.00, normalna o 22.00. Animacje dla dzieci po rosyjsku, niemiecku, angielsku. Żadnych problemów z adaptacją polskojęzycznego dziecka. Plaża zwykła egipska, spacer obowiązkowy ale i tak wszyscy w resorcie spędzali czas. Flagowy hotel Alfastar na ten sezon. Zdjęcia z wycieczki umieszczę na Holidaycheck. Odpowiem na ewentualne pytania detektyw75@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sansibear Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 27.01.10, 09:01 Ten hotel to perła Hughady - nie zastanawiajcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
skipperek123 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 30.01.10, 14:59 Czy w hotelu dostępne są już zjezdzalnie? Jak z Internetem? Odpowiedz Link Zgłoś
pszemo88 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 03.02.10, 07:42 Czy daleko od hotelu znajduje sie jakis aqua park? Odpowiedz Link Zgłoś
skipperek123 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 03.02.10, 18:53 Z tego co się orientuję to on znajduje się przy Titanic Aqua Park... tak pokazuje mapa. arsnet.pl/mapa.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
loreczka-k8 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 15.02.10, 14:33 też jestem ciekawa czy zjeżdżalnie już są? jak ktoś ma jakieś zdjęcia plaży przy hotelu to bardzo bym prosiła o wysłanie. bede bardzo wdzięczna. agnieszka-k8@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rychu152 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 15.02.10, 18:38 Wróciłem w sobote z tego hotelu.Zjeżdżalnie działają o ile sobie przypominam od 10 do 13 i 14.30 do 16. Są 3 rury w tym jedna pełna i 3 zjeżdżalnie o różnym stopniu trudności. Plaża przed hotelem nieciekawa.Brak możliwości kąpieli z uwagi na płytkie morze. Pozostaje kapiel w basenach których jest pod dostatkiem i prawie wszystkie sa podgrzewane /po południu przynajmniej dla mnie temp.wody była za wysoka/. Hotel robi dobre wrażenie, przede wszystkim ze względu na jego niedawne otwarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
loreczka-k8 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 15.02.10, 20:56 Może Pan wysłać mi chociaż kilka zdjęć plaży? będe wdzięczna, albo ktoś inny jeśli ma? agnieszka-k8@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
19asiaz81 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 16.02.10, 10:39 Ja również bardzo proszę o kilka fotek plaży - asiaz81@interia.pl. A czy trochę dalej od brzegu woda jest już głębsza? Słyszałam że trzeba przejść ok 300m do głębszej wody? Odpowiedz Link Zgłoś
nena22 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 19.02.10, 05:29 Czy rzeczywiście tam się kompletnie nie da pływać w morzu? Wszyscy piszą, ze płytko, ale w końcu chyba gdzieś jest głęboko? Czy woda w basenie ze zjeżdżalniami jest podgrzewana? Odpowiedz Link Zgłoś
rychu152 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 19.02.10, 15:01 Pływanie przy hotelu jest niemożliwe.Woda sięga od kostek po kolana tak na odległość około 400 metrów.Można się wybrać morzem lub spróbować plażą /pilnuje strażnik/ dojść do mola sąsiedniego hotelu /LTI Tytanic/gdzie woda jest głębsza i nawet jest namiastka rafy.Plaża z lewej strony hotelu Reemyvera nie zachęca do kąpieli - teren jest nieposprzątany i zapuszczony. Woda w basenie przy zjeżdżalniach jest niepodgrzewana ale w niczym to nie przeszkadza w korzystaniu z atrakcji. Liczy się tylko adrenalinka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nena22 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 19.02.10, 16:29 Dzięki. Ale te 400 metrów to piaszczyste czy raczej rafa obumarła? I czy dalej po tych 400 metrach jest głębiej? Plaża jest przyzwoita? A czy hotel wart jest grzechu i czy budowa hotelu obok może bardzo uprzykrzyć życie? hotel który wybrałam przesłAŁ "STOP" w momencie kiedy chciałam już płacić i przepadło. teraz na gwałt szukam. Odpowiedz Link Zgłoś
obrad Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 19.02.10, 16:54 Z jakich biur jechaliście ? Chciałam wykupić w Alfa Star do końca lutego bo są atrakcyjne ceny ale obawiam się opinii o tym biurze.Nastawię się na Iberotel Aquamarine a wyląduję w innym. Odpowiedz Link Zgłoś
jagu-3 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 24.02.10, 13:31 Byliśmy z Alfa Star w Aquamarine, w styczniu br. Wszystko ok, hotelu nie zmienili. Hotel SUPER.Polecamy. Odpowiedz Link Zgłoś
hamona Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 24.02.10, 21:29 Byłam w terminie 6 - 13 luty z AlfaStar - biuro ok, obylo sie bez problemow. Hotel w 100% godny polecenia, robi wrażenie. Wszystko nowe, czysciutko. Pokoj z widokiem na budowe (trudno o inny widok bo budowy dookola hotelu, na szczescie niezbyt uciazliwe, bez ciezkich sprzetow, cos tam panowie od 6 postukiwali). Odnioslam wrazenie ze pokoje z widokiem na basen otrzymywali klienci TUI. Woda w morzu do kostek ok 400m, dalej mi sie nie chcialo isc Hotel obok posiada molo, na koncu którego podobno jest jakas mala rafa, wiec ewentualanie mozna negocjowac ze straznikiem siedzacym na plazy i próbowac sie przedzierac. Sama plaza nie jest zbyt duza ale tez chetnych do korzystania z lezakow na plazy bylo bardzo malo - wszyscy przy basenach i to tych podgrzewanych. Pozostale baseny (znajdujace sie tuz przy plazy) puste. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
1szymczyk [...] 25.02.10, 13:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
19asiaz81 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 25.02.10, 14:28 Ja również lecę z SUN & FUN . Wczasy wykupowałam w styczniu z gw. W promocji otrzymalam gw. niezmienności ceny i koszty rezygnacji Gratiss - 2565zł/os. Wchodziłam ostatnio na ich stronę i widziałam ten hotel w cenie 2605zł/os. ale nie wiem czy też w promocji. Jeśli chodzi o to gdzie się dostanie pokój to myślę że to nie ma znaczenia z jakiego biura wykupisz. Zarówno z Alfy jak i z Sun lub innego biuro może ci się trafić pokój z widokiem na budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
1szymczyk [...] 25.02.10, 22:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
19asiaz81 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 26.02.10, 10:30 Tak jak pisze to nie ma reguły, z każdego biura podróży może nas coś takiego spotkać. Każe biuro podróży zabezpiecza się że z przyczyn niezależnych od nich mogą zmienić datę bądź hotel. Poza tym tak do końca nie wierzę w każda opinię ponieważ na forach są tez podłożone osoby - konkurencyjne biura podróżny, które wypisują rożne bzdury aby zniechęcić do wykupu wycieczek konkretnego biura. W zeszłym roku jechałam z Tradą do Tunezji i dwa dni przed odlotem zadzwonili mi że że są zmuszeni zmienić mi hotel, bo ten który wybrałam nie potwierdziła rezerwacji. W internecie szybko znalazłam hotel który mi podali i na pierwszy rzut oka był OK. Na szczęście zmiana okazała się trafem w 10 i hotel był naprawdę SUPER. Poza tym nie ma co tu już za dużo gdybać bo wczasy mam już wykupione. Będzie co będzie. Wylot 17.06.2010 z Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
1szymczyk Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 26.02.10, 15:28 NO TU MASZ RACJĘ... PO DŁUUUUUGIM NAMYŚLE CHYBA SIĘ ZDECYDUJEMY... WIĘC WYLOT 02.09.2010 ROZWAŻAŁAM JESZCZE HOTEL REHANA ROYAL RESORT W SHARM ZE WZGLĘDU NA RAFĘ.... MOŻE KTOŚ JESZCZE SIĘ WYBIERA DO IBEROTAL AQUA.... W TYM TERMINIE?? Odpowiedz Link Zgłoś
pati8712 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 27.02.10, 09:23 Witam. Tak czytam te opinie i bardzo się cieszę, że wybraliśmy właśnie ten hotel na wakacje. Lecimy z biurem podróży Alfa Star z Katowic 23.07 niestety tylko na tydzień, ale zawsze to coś :] Jedynie co mnie martwi w Waszych opisach to ten widok z pokoi na budowę. Jak się dorzuci coś do paszportu to coś zmieni czy nie ma szans?? A te palmy na terenie hotelu są dalej takie niewyrośnięte jak na zdjęciach czy już się rozwinęły?? Mam jeszcze jedno pytanie: Co dodatkowo jest płatne na terenie hotelu?? Mamy ofertę All. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pati8712 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 26.02.10, 23:33 Witam. Tak czytam te opinie i bardzo się cieszę, że wybraliśmy właśnie ten hotel na wakacje. Lecimy z biurem podróży Alfa Star z Katowic 23.07 niestety tylko na tydzień, ale zawsze to coś :] Jedynie co mnie martwi w Waszych opisach to ten widok z pokoi na budowę. Jak się dorzuci coś do paszportu to coś zmieni czy nie ma szans?? A te palmy na terenie hotelu są dalej takie niewyrośnięte jak na zdjęciach czy już się rozwinęły?? Mam jeszcze jedno pytanie: Co dodatkowo jest płatne na terenie hotelu?? Mamy ofertę All. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1szymczyk Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 27.02.10, 15:10 hotel zarezerowany ) juz nie mogę sie doczekać 02.09 z Pyrzowic Czy ktos może się orientuje jak wygladaja tam animacje/dyskoteki? Odpowiedz Link Zgłoś
iza_wie Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 27.02.10, 18:00 Wybieram się w maju z rodziną do tego hotelu. Czy jest Wam coś wiadomo na temat pokoi rodzinnych? Tzn. w jakiej są części hotelu, czy są z widokiem na basen czy też w stronę budowy? Czy restauracje tematyczne są w cenie czy za dodatkową opłatą? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
1szymczyk Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 03.03.10, 09:01 Ja również proszę o dodatkowe informacje Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz3078 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 07.03.10, 20:30 Witam, jeśli możecie to doradźcie z którym biurem najkorzystniej jechać do tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekp87 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 15.03.10, 09:10 Bardzo polecam ten hotel,byłam tam tydzień,wróciłam niedawno bo 13 marca 2010.Hotel jest wielki ma ponad 3000 pokoi,chyba z 7 basenów,o różniej głębokości,a co najważniejsze z własną plażą ,mnóstwo leżaków-każdy ma maly parasol.Jeśli ktoś ma wczasy all inclusive wszystkie baseny za darmo,zjeżdzalnie tak samo,jacuzzi też,wszystkie restauracje również tematyczne(azjatycka,libańska,rybna i włoska) i 2 pool bar.Darmowe są również korty tenisowe-osobiscie nie byłam,wiec niewiem w jakim są stanie,oraz siłownia.Internet w pokoju dodatkowo płatny z tego co pamiętam to chyba 30 funtów egipskich za 30 min,60 za h i 100-150 za dobę.Pokoje przynajmniej 2 osobowe wielkie -my akurat mielismy widok na morze i jeden z basenów ze zjeżdzalniami,ale są również pokoje z widokiem na budowe lub inny hotel,najlepiej dac drobny baksysz przy meldowaniu się. Jakby ktoś chciał zobaczyć fotki lub o cos zapytac służe pomocą.Mój e-mail : kasiekp87@wp.pl pozdrawiam i zaznaczam ze nie jestem zadna pracownicą hotelu,biura podróży itp ,i nie dlatego zachwalam ten hotel-a jak ktos nie wierzy to juz jego problem. Odpowiedz Link Zgłoś
carryout Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 06.01.11, 14:02 również myślałam, że jest pokoi ok. 3000, ale odkryłam kolejny szereg pokoi, gdyż cały kompleks hotelowy zbudowany jest w kszałcie litery E. Z moich obserwacji wynika, że pokoi jest ponad 6 tysięcy. Jeśli obawiają się Państwo jakichkolwiek tłumów itd, to zapewniam, że niepotrzebnie, gdyż same baseny mają 3 ha.. Nie czuć/widać tak dużej ilości turystów. Hotel godny polecenia! Wróciłam przed Sylwestrem, czego troszkę żałuję, bo patrzyłam z wielką zazdością i rozmarzeniem na osoby, które składały rezerwacje na Nowy Rok. Za to miałam niezapomnianą Wigilię! Spróbowałam pierwszy raz w życiu węża, a mam 16 lat Pozdrawiam i życzę udanych wakacji w Iberotelu ! Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 06.01.11, 15:10 carryout napisała: Z moich obserwac > ji wynika, że pokoi jest ponad 6 tysięcy ?????? jest na świecie hotel który ma ponad 6 tysięcy pokoi? Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 06.01.11, 15:30 Nie ma czegoś takiego, Aquamarine docelowo będzie miał blisko 1000 pokoi . Oni mają zupełnie inną numeracje i dlatego mając w ręce klucz z nr 5566 wydaje się że jest tyle pokoi ale to zmyła. Odpowiedz Link Zgłoś
noira Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 10.03.10, 12:53 Słuchajcie, co do hotelu, to jest naprawdę znakomity. Znalazłam ofertę z tym hotelem na Bon Voyage. Myślałam, że to super drogie miejsce, a bardzo zależało mi na podróży właśnie do Hurghada. Nie pożałowałam, znakomicie było, czułam się jakbym była w jakiejś bajce normalnie. Akurat cena była super niska, jak na to miejsce. Zerknijcie sobie na stronę, tam mają wszystkie informacje na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
12niteczka1 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 08.04.10, 19:15 Ja z moją rodzimą lecimy do Iberotela 23.07 do 05.08 z Krakowa. Jestem strasznie podekscytowana. Czy ktoś kto tam był może mi opisać jak tam jest? Dać rady? Martwię się bo gdy tam będziemy moja córeczka będzie miała 14 miesięcy. Proszę odpowiadać na adres agnieszkam98@wp.pl. Czekam. Niteczka. Odpowiedz Link Zgłoś
xgrzesx Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 30.04.10, 08:04 Na tej mapce wikimapia.org/#lat=27.092418&lon=33.8459909&z=17&l=28&m=b&search=AquaMarine widać że znaczna część hotelu nie została jeszcze wybudowana. Czy rzeczywiście tak jest ? Czy w ramach all inclusive są restauracje tematyczne ? Jeśli tak, to czy można skorzystać więcej niż raz podczas tygodniowego pobytu ? Które pokoje są najlepsze ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_chm Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 30.04.10, 10:14 tak, hotel jest wciąż rozbudowywany, więc masz duże prawdopodobieństwo na widok na budowę. My mieliśmy 2312 bodajże i był właśnie z widokiem na budowę na 2 piętrze... Te wkoło basenu może mają ładny widok, ale niestety jest tam głośno. fajne są nowe, mieliśmy okazję spać jedną noc w 4359 jeśli dobrze pamiętam z widokiem na ten basen bliżej plaży... Tam jest dużo spokojniej... Bardzo fajny pokój... Bez względu na to czy dostaniecie w najnowszej części czy też w tej "starszej" wszystkie są ładnie urządzone i czyste - więc bez obaw. W hotelu są 4 knajpy tematyczne - włoska, chińska, libańska i seafood. Byliśmy we wszystkich - inny klimat niż w ogólnej ale jedzenie średnie. Zapisy dzień wcześniej od 10 do 12 w danej knajpie. Odpowiedz Link Zgłoś
xgrzesx Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 30.04.10, 16:56 A kiedy byliście ? Rozmawiałem z Panią w TUI, która była tam w marcu i twierdz, że hotel jest już wybudowany tylko obok jest budowa innego hotelu. Czy te restauracje tematyczne są jakoś limitowane czy można z nich korzystać np. codziennie ? Czy wieczorem są jakieś animacje - coś się dzieje w hotelu ? Odpowiedz Link Zgłoś
turcja1 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 04.05.10, 19:37 Czy pokoje z widokiem na budowę są w starszej części? Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_chm Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 05.05.10, 13:26 byliśmy w kwietniu, akurat zaliczyliśmy zamieszanie związane z wulkanem. co do restauracji - nie wiem, my byliśmy w tym hotelu tydzień i wystarczyło nam czasu na każdą po razie. Myślę, że nie ma problemu z większym wykorzystaniem...tylko jedzenie jest na tyle średnie, że myślę, że nie będziecie mieli takiej potrzeby.... W restauracji głównej jest dużo większy wybór i faktycznie można było codziennie skubnąć coś wyjątkowego... Chodziliśmy tam codziennie nawet gdy byliśmy wcześniej w tematycznej, bo dzieci nie bardzo chciały jeść w tematycznych... Wiadomo - nie było frytek Na terenie hotelu trwają budowy... widoczna na zdjęciu część po lewej stronie ( lewej ręce... ) stojąc twarzą do morza to plac budowy... Spory pusty plac między budynkami, to miejsce gdzie budowany jest kolejny basen. Budynek stojący na skraju to świeżo wybudowana część... Po drugiej stronie ( prawej ręce ) widać już teren sąsiedniego hotelu. Tam też trwają prace. Tam nie ma starej części - wszystko jest nowe... nowe i nowsze Nie ma znaczenia czy będziecie mieszkać w nowszej części czy starszej- wszystko zależy w której części i po której stronie danego budynku Was zakwaterują... z jednej strony jest widok na baseny np, albo na plac zabaw a z drugiej na budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
xgrzesx Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 05.05.10, 17:31 No to mnie Pani w biurze podróży trochę okłamała Poruszyłem temat budowy na terenie hotelu, powiedziała, że osoby które piszą o tej budowie musiały być w tym hotelu pod koniec 2009 roku. Opowiadała, że była w tym hotelu w marcu i żadnej budowy nie było a hotel jest całkowicie ukończony. Jedynce co to budowa sąsiedniego hotelu obok. Jeszcze jedna rzecz. Gdzieś wyczytałem, że w hotelu tym nie ma kantoru. Prawda to ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_chm Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 05.05.10, 20:48 Co do kantoru- nie wiem. Nie był nam potrzebny. Jest bankomat a ta Pani sciemniala, albo nie była świadoma. Spalismy ostatnia noc w pokoju w którym pan 3 minuty wcześniej gniazdka przykrecal i klimatyzację montowal... To była własnie ta najnowsza cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
turcja1 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 05.05.10, 21:58 Czy ta budowa w jakiś szczególny sposób zakłóciła Ci wypoczynek.Muszę podjąć decyzję czy jechać do tego hotelu czy zmienić na inny.Czy koniec maja jest szansa że prace będą zakończone. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_chm Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 06.05.10, 10:44 Spokojnie możesz jechać, budowa nie jest uciążliwa... Wszystko jest ogrodzone. Nie wiem czy skończą basen robić, ale pokoje oddawali do użytku właśnie w połowie kwietnia. To bardzo fajny hotel - warto tam jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnykapsello-to-ja Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 06.05.10, 13:27 witam my lecimy w dwojke 29 maja ) z warszawy .Dolary wymienisz sobie w kantorze na miescie bez problemu . My juz 3 raz w egipcie w Hurgadzie 2 raz bedziemy . Najwazniejsze jest slonce a w pokoju to sie tylko spi , bo i tak tydzien odpoczynku to malo pozdrawiam wszystkich do zobaczenia )) Odpowiedz Link Zgłoś
xgrzesx Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 06.05.10, 13:40 No to my lecimy z Warszawy 27 maja Odpowiedz Link Zgłoś
boobi87 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 09.05.10, 13:49 Czytałem wiele opini, ale większość jest pozytywna.Budowy się nie obawiam bo większośc dnia na słoneczku a nie w pokoju Lece z narzeczoną 18 czerwca z Katowic. Leci ktoś w tym terminie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_o Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 10.05.10, 09:22 A ja z 2-ką dzieci (4 i 7 lat) i mężem lecimy z Katowic 06.08.2010r. Ciekawe czy będą nowe baseny... Czy ktoś jeszcze leci w tym czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
paulamarek Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 11.05.10, 13:29 Witam, obecnie nie mam dużo czasu ale postaram się na dniach umieścić filmiki z hotelu. Obecnie załączam kilkadziesiąt zdjęć hotelu, pokoju i kuchni. Sam hotel REWELACYJNY!!!! www.przeklej.pl/plik/egipt-hurghada-aquamarine-iberotel-rar-0014e1adl5a5 Zadawajcie pytania to postaram się odpowiedzieć. Wróciliśmy kilka dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_lamasz Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 11.05.10, 17:44 Dzięki za udostępnienie zdjęć. Przyznam, że trochę się rozczarowałam. Ze zdjęć wynika, że taka jakaś pustka tam panuje, zwłaszcza przy plaży. Palmy jeszcze są związane. W ogóle mało ludzi. Nikt nie korzysta ze zjeżdżalni, z jacuzzi ani tych wygodnych białych foteli Jadalnia wygląda na "wyjedzoną" i nie za czystą Bywałeś na posiłkach pod koniec godzin wydawania posiłków? Czy na terenie hotelu jest możliwość zakupu wycieczek fakultatywnych biur lokalnych? Jakie ceny np. nurkowania głębinowego? Lecę tam 28.05 i czuję że wtopiłam z wyborem hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
xgrzesx Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 11.05.10, 22:07 Też jestem podłamany. W tym hotelu w ogóle się coś dzieje ? Wieczorami są jakieś atrakcje ? Jest tam jakiś amfiteatr i są występy wieczorami ? Odpowiedz Link Zgłoś
paulamarek Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 12.05.10, 01:28 Ejj!! Głowa do góry! Hotel naprawdę jest fajny! Codziennie są jakieś animacje wieczorami i dyskoteka - naprawdę ok! A niedaleko hotelu jest Havana Club - jedna z najlepszych imprezowni w Hurghadzie!!! Jacuzzi jest cały czas używane i czasami trzeba czekać w kolejce, a jedzenia jest full. Odpowiedz Link Zgłoś
robertos65 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 13.05.10, 07:17 szukam informacji na temat lokalnych biur podróży na terenie hotelu lub w pobliżu.Czy ktoś korzystał jakie są ceny i co oferują . Będziemy tam w czerwcu od 20.06 wylot z Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_chm Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 12.05.10, 09:19 faktycznie palmy nie są jakieś imponujące... zieleń ogólnie nie jest mocną stroną Aquamarine - ale na to trzeba lat... Sama plaża jest dość ładna - sporo leżaków, dużo przestrzeni i ludzie sobie nie przeszkadzają wzajemnie... Tyle, że ta plaża to chyba najsłabszy punkt hotelu. Woda po kostki ciągnie się setkami metrów, pod stopami resztki obumarłej rafy. Ani popływać, ani pooglądać. Zjeżdżalnie otwarte są o określonych godzinach i wtedy sporo ludzi z nich korzysta. Co do kuchni to zdecydowanie nie jest "wyjedzona" zbierają szybko półmiski - nawet jeśli zostało jeszcze sporo i za chwile przynoszą świeży, pełen. Jeśli chodzi o jedzenie nie ma na co narzekać - poważnie. Byliśmy o rożnych porach - nigdy nie brakowało.Białe fotele są dodatkowo płatne - chyba 30 euro o ile pamiętam... W dniach kiedy myśmy byli dość mocno wiało od morza, więc tłumu na plaży nie było... Wycieczki można wykupić u rezydentów, na terenie hotelu jest szkółka nurkowania, ale nie znam cen. Odpowiedz Link Zgłoś
xgrzesx Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 12.05.10, 11:24 O co chodzi z tymi dodatkowo płatnymi białymi fotelami ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_chm Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 12.05.10, 13:40 na zdjęciach przesłanych przez osobę o nicku Paulamarek jest zdjęcie nr DSC07556. Przedstawia ono właśnie te dodatkowo płatne "coś" Odpowiedz Link Zgłoś
iza_wie Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 15.05.10, 12:06 Rzeczywiście są na plaży dodatkowo płatne beach lodge za 30 Euro za dzień. Ładnie to wygląda, są wykładane białe poduchy, gdy się zapłaci, ale w zasadzie jest to miejsce raczej do schowana się przed słońcem. Gdy beach lodge nie jest wykupiona tych poduch nie ma, ale skorzystać z niej też nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
19asiaz81 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 13.05.10, 11:37 "Jadalnia wygląda na "wyjedzoną" i nie za czystą Bywałeś na posiłkach pod koniec godzin wydawania posiłków". Jak dla Ciebie to jest |wyjedzona jadalnia| to ja nie wiem ile ty potrzebujesz zjeść.... czy Ty zamierzasz spędzić cały dzień w jadalni objadając się. Człowieku na tych zdjęciach widać pełno jedzenia a Ty jeszcze marudzisz że jest go za mało. Trzeba wykupić wczasy za min. 5tyś/os to może wtedy Ci dogodzą na stołówce. A jeśli chodzi o czystość to wiadomo jak ludzie nabierają sobie jedzenie, czy tam leja jakieś napoje, kawę itp to wiadomo, że zawsze się coś pobrudzi. A mało ludzi to dlatego, że to jeszcze nie jest w sezonie.....sezon tak naprawdę zaczyna się od czerwca , to wtedy zaczyna wyjeżdżać najwięcej turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_lamasz Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 14.05.10, 18:28 Skąd wiesz ile zapłaciłam za wyjazd? Po za tym nie uważam, żeby cena wycieczki miała znaczenie jeśli chodzi o czystość w hotelu 5* (nawet w Egipcie). Po prostu mam skalę porównawczą i wiem czego oczekuję. Byle czym się nie zadowalam, już tak mam Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_chm Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 14.05.10, 19:51 ja też mam sporą skalę porównawczą i zdecydowanie stwierdzam, że jedzenia tam nie brakuje... i zdecydowanie nie jest tam brudno. w kwietniu tłoku nie było, szczyt sezonu jeszcze przed nami... co nie oznacza, że hotel świecił pustkami... jak dla mnie było w sam raz... Odpowiedz Link Zgłoś
iza_wie Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 15.05.10, 12:12 Chętnie podzielę się informacjami, bo wczoraj 14.05.2010 wróciłam z tego hotelu. Napisałam już na forum swoją opinię, ale jeśli potrzeba, to proszę pytać. Ja nie jestem zadowolona, a cena była wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
baby-pl Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 16.05.10, 23:24 paulamarek - w ile osób jechaliście? Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 11.06.10, 22:55 hej.dziś wróciłem z aquamarine i chciałbym się podzielić moja opinią.hotel jest super obsługa przemiła ,jedzenie naj naj.korzystałem z trzech restauracji Ala carte ,rybnej,orientalnej i włoskiej.jedzenie w każdej z nich superowskie niema się do czego doczepić.morze przy plaży płytkie ale ja chodziłem się kąpać w morzu na lewo w sąsiednim hotelu a nurkować na rafach po prawej stronie przy końcu pomostu,rafy ładniejsze niż na wycieczce na wyspie Marzen.jak ktoś czytał opinie Izy to proszę się nie sugerować tym ,ja byłem z żoną i z dzieckiem i dla mnie obsługa była bardzo mila.nikt nie wyciągał reki o dolary jak chcesz dać to dajesz napiwek ,ja dawałem za sprzatranie pokoju ,na plaży w grill barze paradis i w restauracji koło recepcji gdzie codziennie piłem pyszne drinki.jeśli ktoś by miał pytania to chętnie odpowiem na wszystkie pytania.mam 400 fotek z tego hotelu.na pewno wrócę tam za rok .pozdrawiam hiras. Odpowiedz Link Zgłoś
pszemo88 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 12.06.10, 06:16 Witam. z jakiego biura jechałeś?W której części mieszkałeś? jaki pokój,ogólnie napisz jakieś swoje spostrzeżenia.ja sie wybieram w sierpniu, jest tam kantor, do centrum daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 12.06.10, 10:26 Ja byłem z Bee Free,mieszkałem w lewym skrzydle na końcu blisko zjezdrzalni w pokoju nr 4018 .pokuj ogólnie super duże lóżko i dostawka dla dziecka.łazienka duża z prysznicem i osobno toaleta.w pokoju klima ze sterowaniem temperaturki i mocą nadmuchu.,w pokoju TV z kilkunastoma kanałami w tym viva pl.rezydentka mówiła ze kantor jest w hotelu ale ja nawet nie szukałem.a do centrum się nie wybierałem dlatego ze byłem tylko 7 dni i szkoda mi było czasu ale byłem na zakupach zaraz po wyjściu z hotelu skręciłem w lewo i pokiluset metrach masz sklepów pełno.ja czułem się przez te 7 dni jak w bajce,i nie wież w te opinie negatywne bo nie więżę ze mogło komuś być tam źle.chyba ze ktoś jest jakimś dziwakiem.ja juz myśle o nastepnym wyjezdzie i to do tego samego hotelu.pozdrawiam hiras Odpowiedz Link Zgłoś
iza_wie Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 14.05.10, 21:16 Właśnie wróciłam z 7-dniowego pobytu w Egipcie w hotelu 5* Iberotel Aquamarine Resort. Szukałam wiele opinii na temat tego hotelu, mało było opinii negatywnych, więc się nie martwiłam, ale mając skale porównawczą z innymi hotelami 5*, to tylko 'opakowanie' zasługuje na 5*, natomiast reszta to ok. 3-4* Hotel jest ciągle rozbudowywany i nie jest to całkowicie nowy hotel, jak ktoś wspomniał, tylko przebudowany dawny hotel 'Jaz'. Nawet na karcie do zamka jest stara nazwa. Ja bardzo żałuję, że dałam się skusić na ten hotel. Może gdybym jechała z TUI, a nie z Alfa Star, to miałabym mniej do zarzucenia, bo goście z TUI byli zupełnie inaczej traktowani. Wykupiłam 7-dniowy pobyt dla 4 osób - 3 osoby dorosłe i nastolatka w Alfa Star. Alfa Star sprzedało w w/w hotelu ofertę 3+1 (3 osoby dorosłe + dziecko do 13 lat, które w moim przypadku wygląda jak osoba dorosła)w pokoju Family Room (pokój rodzinny). Za Family Room zapłaciłam 9 tys.(już po rabacie 20% za zakup oferty do końca lutego). Gdybym wzięła 2 pokoje 2 os., traktując moją córkę jako osobę dorosłą bez zniżki zapłaciłabym o 1 tys. mniej. Wziąwszy pod uwagę, że zaproponowana oferta była droższa oczekiwałam iście luksusowych warunków. Nic bardziej mylnego. Po przyjeździe na miejsce począwszy od boya hotelowego wszyscy się dziwili, że jesteśmy w 3 os. dorosłe z 1 nastolatką w takim pokoju. Okazało się bowiem, że pokój Family Room to nic innego jak pokój 2-os. z dodatkowym przedsionkiem bez światła dziennego, ponieważ małe okno wychodziło na korytarz i na dodatek było z nieprzeźroczystego szkła. W przedsionku mieściła się sofa - narożnik, którą po moich interwencjach, że nie mam gdzie z córką spać rozmontowano i stworzono dwa pojedyncze tapczaniki.Wg moich obserwacji w innych hotelach wyglądało to jak apartament dla 2 osób. Mało tego, pokój nie był w ogóle na 4 osoby przygotowany. Sofa nie była rozmontowana, poduszki, kołdry, pościel, ręczniki, środki toaletowe, wieszaki, szklanki, jednym słowem wszystko było przygotowane na 2 osoby. 3 godziny (do 6 rano) po wielu dyskusjach czekałam na przygotowanie miejsc do spania. Ręczniki przez 3 dni wymieniano tylko dla 2 osób, po 3 dniach doprosiłam się o wieszaki, szklanki i odżywkę do włosów. Szamponu i płynu do kąpieli do końca nie ujrzałam, a dodam, że w 5* hotelu jest to nie do pomyślenia. Na szczęście miałam swoje, ale moi rodzice - stali bywalcy 5* hoteli (również tych w Egipcie)byli przekonani, że na miejscu wszystko będzie zapewnione. Mój pokój miał widok na budowę i nie dało się otworzyć okna ze względu na hałas, a ze względu na pył od budowy nie było mowy, by chociaż chwilę na balkonie posiedzieć czy też wywiesić ręcznik. Cudowne zwierzątka z ręczników niestety były robione z brudnych ręczników. Gdy zgłosiłam to na recepcji, okazało się, że nie byłam pierwsza i jedyna w tej sprawie. W łazience niestety smród kanalizacji. Jeśli chodzi o obsługę to owszem krzątają się sprawnie, gdy coś się wyleje natychmiast wytarte, ale nie zdąży człowiek odłożyć sztućców, to już ma talerz zabrany sprzed nosa. Początkowo żarty typu zabieranie komuś pełnego talerza z obiadem lub kieliszka czy szklanki wydawały się śmieszne, ale jeśli powtarzało się to samo codziennie, to już zabawne nie było. Gości w hotelu mnóstwo, zastawy chyba za mało, bo talerzy często brakowało, a myte w pośpiechu często były brudne - radzę oglądać, a nie brać ślepo. Szklanki klejące z zewnątrz, często z resztką wody po myciu, bo nie stały odwrócone, aby obciekły. Jedzenie bardzo monotonne, śniadanie codziennie dokładnie takie samo, lunch w barze na plaży i przy basenach ma stałe niewielkie menu, niezbyt urozmaicone. Zróżnicowane menu w 4 restauracjach tematycznych, które ciężko odszukać. Jednej z nich nie odnalazłam. Niestety nie ma w tym hotelu butelkowanej wody, chyba że w barku w pokoju za opłatą. Na plaży w Paradiso barman w zasadzie rzuca kubkami pod nos, często brakowało tego, co być powinno, np. piwa lub składowych do koktajli. Niemcy obsługiwani poza kolejnością i zupełnie inaczej niż pozostali, Polacy postrzegani jako Rosjanie. Plaża - o 8 rano nie było wolnych leżaków, wszystko zajęte ręcznikami, nawet jeśli ich właściciele przychodzili o 10 lub później. Morza jak na lekarstwo - 0,5 km trzeba iść by zaznać kąpieli. Morze w ciągłym odpływie, woda po kostki, ok. 15-16 do kolan i to wszystko. Dla rodzin z małymi dziećmi to pewnie plus, ale uwaga - bez butów do wody nie radzę wchodzić. Animacja drętwa, prowadzona przez Rosjan i Egipcjan, wymuszane na siłę tańce i oklaski do śpiewających na żywo Egipcjan, niestety koszmarne. Raz tylko zdarzyło mi się usłyszeć pięknie śpiewającą Rosjankę. W barze wieczorem nie wiadomo co zamówić, bo na stolikach nie ma karty, jest tylko przy barze, a tam dojść ciężko, bo od razu każą usiąść. Nie wolno samemu przy barze zamawiać, a za podanie 'mile widziany' bakszysz, który i tak nie zmienia sposobu obsługi i nastawienia do zamawiającego. W barze przy basenach alkohol podawany w plastikowych kubkach nawet wieczorem, na plaży tak samo. Obsługa w recepcji w zależności od zmiany, nie można traktować wszystkich jednakowo, ale w zasadzie nic nie można załatwić, nawet za dopłatą. Uwaga na bardzo drogi barek w pokoju. Ja nie polecam, chyba że ktoś nie zna jakości 5* hotelu. Jeśli ktoś chce wiedzieć więcej, ma jakieś dodatkowe pytania - proszę pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja881 czy ten hotel to koszmar? 15.05.10, 14:21 Po wypowiedzi iza_wie.Jestem załamana!!!! Mam wykupione wczasy od 20.08. z Alfa Star na 2 tyg.z 6latkiem.i z tego co piszesz to wybór tego hotelu to porażka.Może znalazlas jakies pozytywne strony? Odpowiedz Link Zgłoś
iza_wie Re: czy ten hotel to koszmar? 15.05.10, 19:13 Myślę, że gdyby nie fakt oszustwa na starcie jeśli chodzi o pokój to spojrzenie byłoby inne. Jeśli nie masz porównania z innymi 5* hotelami to też może spojrzysz na to inaczej. Wiadomo, że każdemu co innego się podoba. Jedzenia jest bardzo dużo, na pewno coś dla siebie znajdziesz. Basenów jest 5 + brodzik + zjeżdżalnie, więc dla dziecka też się coś znajdzie. Wszystko zależy pewnie od tego czego oczekujesz po tych wakacjach i czy nachalność Arabów nie będzie Ci przeszkadzać. Przygotuj sobie dużo jednodolarówek, bo będą Ci potrzebne. Pamiętaj by zostawić sobie też trochę na lotnisko, bo inaczej możesz nie przejść przez bramkę. Łapę wyciągają na każdym kroku i nawet za to, że Ci ręcznik poprawią na leżaku. Odpowiedz Link Zgłoś
kleo1974 Re: czy ten hotel to koszmar? 17.05.10, 17:12 Nie przejmuj się kaja881, byłam w tym hotelu w tym samym terminie co iza_wie i jestem w szoku. Mam wrażenie, że byłyśmy w zupełnie innych hotelach. Iza powinna mieć pretensje do biura podróży a nie do hotelu. Ja mam całkiem inne zdanie. Jak najbardziej polecam ten hotel. Jest czysto, schludnie, przestronne pokoje z wieeelkim łożem . Sprzątane codziennie, chyba, że sobie tego nie życzysz. Obsługa sympatyczna, miła. Drinki po prostu pyszne... Jedzenie też. Przez tydzień nie byłam w stanie wszystkiego spróbować. Są dodatkowe 4 restauracje - rezerwacja dzień wcześniej. Super baseny, 6 zjeżdżalni, leżaków całe mnóstwo - wystarczyło pójść trochę dalej w stronę plaży i zaraz znalazło się parę pustych leżaków. Wspaniała rafa koralowa - trzeba kawałek pójść brodząc po kolana ale naprawdę warto. Koralowce są tu ładniejsze niż na wycieczce na Giftun. Uwaga: należy kierować się w prawą stronę w kierunku długiego pomostu. Z całą pewnością polecam wszystkim ten hotel. A cena... ? To akurat zależy od biura podróży, ja zapłaciłam całkiem niedużo jak na takie warunki. Szukajcie dobrych ofert (i wcale nie jest prawdą, że inaczej traktują gości z TUI, ja nie byłam z TUI i byłam traktowana bardzo dobrze). Odpowiedz Link Zgłoś
xgrzesx Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 16.05.10, 09:25 iza_wie, mam do Ciebie pytanie. Czy to był Twój pierwszy wyjazd do Egiptu czy może już wcześniej byłaś i masz porównanie z innymi hotelami w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
iza_wie Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 16.05.10, 13:15 Byłam 4 razy i mam porównanie z innymi hotelami 5* Odpowiedz Link Zgłoś
xgrzesx Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 16.05.10, 20:26 No to i mnie zmartwiłaś ... Jadę tam 27 maja z TUI ... Odpowiedz Link Zgłoś
iza_wie Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 16.05.10, 23:21 Jeśli z TUI to od razu na starcie wszystko będzie lepiej, począwszy od pokoju. Wszędzie rzuca się znaczek TUI, nawet na kartach z menu. Myślę, że po powrocie nie będziesz podzielać mojego zdania. Ja niestety jechałam z Alfa Star ( Odpowiedz Link Zgłoś
xgrzesx Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 16.05.10, 23:40 Tylko że TUI nie ma jakichś lepszych pokoi typu z widokiem na basen czy z widokiem na może. Mają w ofercie pokoje oszczędnościowe i standardowe. Ja wziąłem pokój standardowy ale tam nie ma żadnej gwarancji że pokój będzie od strony basenu. Odpowiedz Link Zgłoś
iza_wie Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 16.05.10, 23:59 na tym poście, wyżej, paulamarek wkleił link ze zdjeciami. Zdjęcia pokazują piękny pokój i widzę, ze z balkonu pojawił się widok na nowo budowany hotel, czyli jest to nowo oddana część hotelu - czysta i świeżutka. Nie wiem z jakiego biura jechał, ale w dokładnie takim pokoju tylko, że w dużo bardziej obskurnym i brudnym byłam zakwaterowana w 4 osoby, natomiast na moje zapytanie w ile osób jechał, odpowiedział mi, że w 2. Tak więc jak sami widzicie - jedni są zadowoleni, bo mają z czego, inni tak jak ja czują się cholernie oszukani. Odpowiedz Link Zgłoś
kleo1974 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 17.05.10, 17:15 A nie uważasz iza_wie, że powinnaś zgłosić reklamacje do biura podróży, a nie wypisywać obelg na temat hotelu i straszyć ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
iza_wie Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 17.05.10, 18:13 Reklamacja już złożona, a dlaczego miałabym nie opisywać swoich wrażeń? Każdy wyraża swoje opinie na temat hotelu, więc podaję jak było. A i zdjęcia mogę przedłożyć, bo są jak najbardziej prawdziwe. I oby nikomu się to nie przytrafiło, bo jak czytam na innych stronach opinie, to widzę, że coraz więcej pojawia się niestety tych negatywnych. Życzę wszystkim udanego wypoczynku w Iberotel Aquamarine Resort. Odpowiedz Link Zgłoś
robertos65 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 17.05.10, 18:33 Mam prośbę ,poznaliśmy już wasze opinie na temat hotelu ,może już czas sobie odpuścić .Nadal czekam na odpowiedż czy w hotelu jest lokalne biuro podróży ,jeśli tak to co oferuje i za ile. Odpowiedz Link Zgłoś
kleo1974 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 17.05.10, 20:38 Szczerze mówiąc lokalnego biura podróży w pobliżu hotelu nie widziałam, ale też nie szukałam i nie rozglądałam się - korzystałam z wycieczek u rezydenta (np. Kair samolotem miałam w promocyjnej cenie przy zakupie wakacji) Odpowiedz Link Zgłoś
robertos65 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 18.05.10, 07:45 Niestety biuro SanFan nie oferuje takich promocji więc muszę poszukać na własną ręke Odpowiedz Link Zgłoś
arusziom Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 30.06.10, 17:33 gdzie niby widzialas te negatywne komentarze? jakos jak latam po wszelkiego rodzaju stronach oceniajacych natrafilem gora na 2. Odpowiedz Link Zgłoś
paulamarek Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 27.05.10, 22:29 Witam, byliśmy we dwie osoby, lecieliśmy na tydzień z biurem podróży Sun&Fun we formie ALL INC za 1800 PLN (eturystyka.org). Przy zameldowaniu nie chcieli nawet paszportów, więc "łapówka" już na początku samym odpadła. A pokoje dawali jak ktoś chciał. Zawsze można wymienić pokój, warto nauczyć się zwrotu: ana masz haruf (nie rób ze mnie osła) ) Odpowiedz Link Zgłoś
dorciagr 18.05. sharm z wrocławia 15.05.10, 19:31 czy ktoś wylatuje 18.05 z wrocławia do egiptu - sharm el sheik wylot o 22.30? my jedziemy do hotelu sharm cliff - moze ktos jedzie do tego samego hotelu kontakt na grdorcia@wp.pl lub 512-128-278 Odpowiedz Link Zgłoś
baby-pl Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 16.05.10, 23:43 Pod tym linkiem znajdziecie dużo opinii na temat tego hotelu. www.holidaycheck.pl/hotel-opinie_Hotel+Iberotel+AquaMarine+Resort-ch_hb-hid_186421.html Widać, że coraz więcej negatywnych się pojawia. Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 18.05.10, 10:08 witam.był ktoś może z biura Bee Free?ja wybieram się z rodzina 4.06 z poznania na 7 dni.chciałbym się dowiedzieć jak z opieką rezydenta wygląda w tym biurze i czy bez znajomości języka da się tam ogarnąć wszystko.proszę doradzić ile trzeba uszykować tych jednodolarówek na napiwki?Dodam ze po przeczytaniu opinii Izy jakoś dało mi to do myślenia.Chociaż większość opinii dotyczących tego hotelu jest pozytywna. Odpowiedz Link Zgłoś
kleo1974 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 18.05.10, 15:34 Ja byłam z biura Bee Free - leciałam z Poznania. Muszę przyznać, że bałam się z nimi lecieć, bo to nowe biuro i nie było zbyt dużo opinii na ich temat. Ale nie martw się - organizacja naprawdę fajna. Rezydentka praktycznie wszystko załatwia z zameldowaniem w hotelu, a goście w tym czasie piją zimny soczek w holu podany przez kelnera. Pani Joasia (bo pewnie ona będzie się Wami opiekować) jest prawie codziennie na dyżurze w oznaczonych godzinach, a także 24h pod telefonem. Wycieczki zorganizowane fajnie, większość opiekunów polskojęzyczna. A jeżeli nie to i tak można się dogadać. Wystarczą podstawy angielskiego. Jednodolarówki się przydają. Ja dawałam prawie codziennie po 1 obsłudze za sprzątanie, przydadzą się też dla kierowcy na wycieczkach. Kelnerowi od czasu do czasu też można dać - robi wtedy lepsze drinki . I nie martw się opiniami Izy, bo hotel i obsługa jest super. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 18.05.10, 17:38 Dzięki kleo1974 za informacje.proszę mi powiedzieć czy ręczniki trzeba brać własne?pozdrawiam hiras74 Odpowiedz Link Zgłoś
kleo1974 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 18.05.10, 18:59 Nie, nie trzeba, w pokojach są, a przy meldowaniu dostaje się karty na ręczniki plażowe, które wymienia się w punkcie przy basenach. Jeżeli korzysta się z wycieczki na wyspę Giftun lub nurkowanie (gdzie ręczniki są potrzebne) można zabrać ze sobą ręczniki plażowe (tak nam doradziła rezydentka). Odpowiedz Link Zgłoś
robertos65 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 18.05.10, 19:54 Napisz jakie wrażenia z wyspy Giftun,i jeśli nurkowałeś to z jakim biurem i za ile. Odpowiedz Link Zgłoś
kleo1974 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 18.05.10, 20:10 Wyprawa na wyspę jest bardzo przyjemna, korzystaliśmy z oferty bp Bee Free za 40 $. Podczas rejsu 3 razy schodzi się do morza na snurkowanie na rafach, ok 1 h pobyt na wyspie (piasek, cudne lazurowe morze), w cenie oferują lunch i napoje all (w tym 2 piwa na łebka)oraz sprzęt (maska, rurka i płetwy) - ale osobiście radzę zabrać swój. Rafy koło wyspy jednak trochę mnie rozczarowały, ładniejsze są koło hotelu - z tym, że niestety dojście jest dość uciążliwe, bo ok 0,5 km brodząc po kolana w wodzie. Jeśli chodzi o nurkowanie to niestety nie korzystaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
robertos65 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 19.05.10, 15:02 Kleo, opisz jak się dostać do rafy przy hotelu ,jesteś pierwszą osobą która o tym wspomina .Masz może jakieś zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
kleo1974 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 19.05.10, 17:38 Przy hotelu generalnie jest płycizna, ale można dojść nią do rafy. Należy się kierować w prawą stronę w kierunku długiego pomostu, który należy do innego hotelu. Na końcu tego pomostu dochodzimy do wspanialej rafy. Zresztą widać ją na mapie: wikimapia.org/#lat=27.092141&lon=33.8480616&z=15&l=28&m=b&search=AquaMarine Nie jest to wcale tak daleko, jak wyczytałam przed wyjazdem na różnych forach. Oczywiście trzeba się wybrać w specjalnym obuwiu i uważać, bo łatwo się pokaleczyć o koralowce. Najlepiej jak najwcześniej starać się pływać, a gdy się dotrze do uskoku, to dech zapiera , rybki są niesamowite ! nie mówiąc już o innych żyjątkach... Odpowiedz Link Zgłoś
norbas33 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 20.05.10, 08:04 witam .mam pytanko czy jest szansa ze te budowane skrzydło oddadzą do uzytku za miesiąc?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiaasia33 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 21.07.10, 15:02 1. Czy już skończyli wszystkie budowle hotelowe? 2. Czy to prawda ze goscie z TUI maja gwarancję lepszych pokoji z widokiem na basen w najnowszych budynkach? Bo ze wszystkich relacji widzę, ze hotel super, tylko kwestia pokoju, a chce jechać z TUI we wrzesniu i nigdy sie nie zawiodłam na opisie z katalogu; tymczasem widzę że niektórzy pisza o pokojach z widokiem na budowę (stąd nizsza cena wczasów w Alfa Star, a moze jestem w błędzie?) CZY KOMUŚ Z TUI ZDARZYŁ SIE TAKI SŁABY POKÓJ? tak jak napisała - iza_wie napisała: > Właśnie wróciłam z 7-dniowego pobytu w Egipcie w hotelu 5* Iberotel Aquamarine >> Ja bardzo żałuję, że dałam się skusić na ten hotel. Może gdybym jechała z TUI,a nie z Alfa Star, to miałabym mniej do zarzucenia, bo goście z TUI bylizupełnie inaczej traktowani. Odpowiedz Link Zgłoś
black.anna31 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 12.06.10, 17:20 Zgadzam się z opinią kleo1974,ja byłam w Iberotel Aquamarine zaledwie 6 dni,i już marzę by wrócić!To chyba o czymś świadczy... Odpowiedz Link Zgłoś
kdwroclaw Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 16.06.10, 08:48 Witam, 11.06.2010 wróciliśmy z mężem z dwu tygodniowego pobytu w tym hotelu. Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem, hotel piękny, czyściutki z przemiłą i przesympatyczną obsługą. Nowa część otwarta, my byliśmy w niej zakwaterowani. Mieliśmy pokój blisko budowy (która kompletnie nie przeszkadza!) z basenem przed tarasem! Sami byliśmy pozytywnie zdziwieni. W ostatnim dniu otwarte zostały dwa baseny w nowej części. Wycieczkę kupiliśmy we Wrocławskiej Magnoli, a organizatorem było biuro Mati World, które mogę szczerze polecić. Co do restauracji tematycznych to w polsce powiedziano nam że przysługuje jedna wizyta tygodniowo. Na miejscu okazało się że możemy korzystać tak często jak chcemy! Byliśmy 4 razy. Polecam mrożoną kawę na deser we włoskiej, oraz banana w cieście w azjatyckiej!!! Co do samego jedzenia... Pyszne!!! Przez dwa tygodnie codziennie jedliśmy coś innego, i co najważniejsze nie mieliśmy problemów z zemstą pijąc nawet drinki z lodem Nie wiem czy ktoś wspominał ale jest tez siłownia, dosyć fajnie wyposażona. Hotel polecam szczerze!!! Co do piłki nożnej to mój mąż tak planował urlop żeby wrócić do pl na rozpoczęcie mistrzostw , a na miejscu okazało się że wyświetlają mecze w poszczególnych restauracjach!!! Więc teraz żałuje Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego urlopu! I wiem że będzie udany. No chyba że ktoś zamiast wypoczywać robi zdjęcia fugom w łazience... które moim zdaniem były ok... Ps. zostawiajcie napiwkiWarto!!! dolara lub dwa, dla nas to nie dużo, a dla niech wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
paparazzi89-2 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 16.06.10, 11:12 dalem dolara raz na przekąskach przy basenie- wcale sie nie wzruszyl wrecz przeciwnie, tak samo w lobby bar dalismy 1$ to na drinka jeszcze dluzej trzeba bylo czekać ;/ ale hotel oczywiscie polecam bez napiwkow sie obejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 16.06.10, 14:05 popieram opinie kdwrocła co do dawania napiwków i fug w łazience.ja tez piłem drinki z lodem i nic mi nie było Odpowiedz Link Zgłoś
cammac Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 28.07.10, 20:26 Ile dawać napiwku i w jakiej walucie? Wcześniej na innych stronach pisali że dawać w funtach egipskich, a tu kilka osób pisało że dawali w dolarach? Co radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 29.07.10, 13:56 Ja dawałem po 1 $ i wiem ze bardziej są zadowoleni z 1$ niz z 1 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
19asiaz81 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 19.05.10, 18:53 Bo to Polacy zazwyczaj lubą narzekać....a bo jedzenie monotonne ..abo to ...a bo tamto...Wszystko na NIE!!! Na innej stronie , nie polskiej, jakoś większość opinii na temat tego hotelu jest pozytywnych, inni potrafią znaleźć pozytywy a nie tylko negatywy: www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g297549-d1557730-Reviews-Iberotel_Aquamarine_Resort-Hurghada_Red_Sea_and_Sinai.html Odpowiedz Link Zgłoś
19asiaz81 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 19.05.10, 19:12 a tu przetłumaczona strona na język polski: http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g297549-d1557730-Reviews-Iberotel_Aquamarine_Resort-Hurghada_Red_Sea_and_Sinai.html&ei=fxv0S92zHp7YmwOA9cStDQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CB0Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dwww.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g297549-d1557730-Reviews-Iberotel_Aquamarine_Resort-Hurghada_Red_Sea_and_Sinai.html%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3Dm47%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official Odpowiedz Link Zgłoś
baron123 Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - Prośba o inf 09.08.10, 17:45 Czy hotel to dobry pomysł dla ludzi mlodych?Czy można sie w hotelu pobawić? Jak ludzie ? Jak dyskoteka? Bede wdzieczny za informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
baby-pl Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 20.05.10, 00:01 Ale też niestety Polacy są inaczej postrzegani i inaczej obsługiwani. ( Odpowiedz Link Zgłoś
joli12 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 20.05.10, 08:56 napewno każdy ma racje w tym co pisze to zależy od tego kto i czego oczekuje, ja mam pytanie co do tej wody butelkowanej podobno nie ma jej w pokojach?w ramach all. jedziemy do tego hotelu 30 07 z Katowic z sun&fun z 2+2 dzieci dorosłe prawie może jeszcze ktoś leci w tym terminie pozdrawiam p.s rok temu byłam w hotelu obok w titaniku w tym z pomostem było super a ten jest podobno lepszy pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
margot1971 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 17.07.10, 00:41 witam,ja wróciłam tydzień temu z tego hotelu.Byliśmy z biurem thomson uk.Woda butelkowa jest,ale za opłatą np.mała woda 10 funtów,a duża 15.napoje w puszkach po 15 funtów-to ceny barku w pokoju. My wzięliśmy ze sobą zapasy wody,bo w końcu dużo rzeczy nie braliśmy, a na pusto jechać... Na plaży ciągle ktoś d... zawraca jakimiś wycieczkami itp. no i komary... strasznie upierdliwe. Problem z bagażem przy wyjezdzie,gdzieś zaginął. Rok temu byłam w Citadelu i to był dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 22.07.10, 10:13 dziwna sprawa ja bylem miesiąc temu i nie bylo zadnych komarow ani jednej sztuki i glowy wycieczkami mi tez nikt nie zawracał. wody butelkowej nie trzeba brac ze sobą bo zaraz po wyjsciu z hotelu w prawo jest market a zreszta na terenie hotelu są dystrybutory z mineralna wodą.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margot1971 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 14.09.10, 02:59 no cóż... mi akurat taki standard nie odpowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 14.09.10, 16:25 Też się zastanawiam nad tym hotelem bo ma dobrą cenę w firstach z Sun Fun na lato 2011 ale jestem ciekaw jak hotel jest zagospodarowany pod dzieci ??? W tym roku byliśmy bardzo zadowoleni z Sunrise Royal w Makadi i nie chcemy obniżać poprzec\ki wręcz odwrotnie . Odpowiedz Link Zgłoś
19asiaz81 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 20.05.10, 12:45 To prawda, ale jest to tylko i wyłacznie nasza wina tzn. Polaków. To my kreujemy sami o sobie takie opinie. To my przedstawiamy sie w takim świetle więc nic dziwnego ze tak jestesmy postrzegani. Cytuje tu wypowiedź osoby z którą niestety się zgadzam: "Minus -> ciągle narzakający na wszystko i wsżedzie Polacy, próbujący mówić do obsługi po Polsku i wyamagający aby ich zrozumiano... przykro to stwierdzić ale chamstwo Polaków widac i to bardzo...oczywiście nie wszystkich ale to te jednostki bardzo psucją opinię nam. Przeczytajcie sobie szczegółowa opinie tutaj: www.holidaycheck.pl/detail-opinie_Hotel+Iberotel+AquaMarine+Resort+%C5%9Awietny+wyb%C3%B3r+szczerze+polecam-ch_hb-id_1780045.html W końcu coś optymistycznego baby-pl napisała: > Ale też niestety Polacy są inaczej postrzegani i inaczej obsługiwani. ( Odpowiedz Link Zgłoś
19asiaz81 Restauracje tematyczne -Iberotel AquaMarine Resort 24.05.10, 10:27 A teraz z innej beczki. Wiele osób pisze że warto skorzystać z restauracji tematycznych - podobno są cztery. Proszę napiszcie co dobrego tam serwują dla przykładu i jak jest z zapisami? Podobno tylko dzień wcześniej można zarezerwować stolik - czy nie ma problemu z wolnymi miejscami ? No i czy z każdej restauracji można skorzystać tylko 1 raz w tygodniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
paulamarek Re: Restauracje tematyczne -Iberotel AquaMarine R 27.05.10, 22:33 Z każdej restauracji możesz korzystać ile razy chcesz. My byliśmy dwa razy w chińskiej i dwa razy we włoskiej. Zapisy na dzień przed kolacją. Miejsc jest sporo i nigdy nie było problemu, żeby się nie dostać. Zawsze na początku jest przystawka, potem zupka lub mała przekąska, dalej główne danie i deser. Polecam chińską i zupę z kurczaka z kukurydzą oraz na deser banana w czekoladzie. Dodatkowo podają napoje - wina (lepsze niż normalnie) i soki (z kartonu). Odpowiedz Link Zgłoś
robertos65 Re: Restauracje tematyczne -Iberotel AquaMarine R 28.05.10, 07:41 A czy danie wybierasz z karty czy jest to na zasadzie oferty dnia?Napoje alkoholowe są też gratis czy płatne? Odpowiedz Link Zgłoś
paulamarek Re: Restauracje tematyczne -Iberotel AquaMarine R 01.06.10, 23:28 robertos65 napisał: > A czy danie wybierasz z karty czy jest to na zasadzie oferty dnia?Napoje > alkoholowe są też gratis czy płatne? Tak, masz MENU jak w restauracji. Napoje są za darmo, chyba że we włoskiej i to już takie firmowe wina. Jeżeli poprosisz o alkohol niedarmowy to kelner spyta Cię i poinformuje, że jest to płatny. Odpowiedz Link Zgłoś
paulamarek Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 01.06.10, 23:26 www.youtube.com/watch?v=5oWIVcYtgRo krótki filmik z hotel, przepraszam za jakość ale YT bardzo kompresuje. Alternatywny URL: w667.wrzuta.pl/film/46NXpTZmEuw/hotel_iberotel_aquamarine_hurghada (lepsza jakość) Odpowiedz Link Zgłoś
pszemo88 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 07.06.10, 09:33 Mam pytanie, jak długo trzeba jechać z lotniska do hotelu? i czy przy obecnym kursie lepiej jest zabrać euro i wymienić na egipską walutę? jest w hotelu jakiś kantor lub w pobliżu? Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 12.06.10, 19:39 hej.11.06 wróciłem z aquamarine i chciałbym się podzielić moja opinią.hotel jest super obsługa przemiła ,jedzenie naj naj.korzystałem z trzech restauracji Ala carte ,rybnej,orientalnej i włoskiej.jedzenie w każdej z nich superowskie nie ma się do czego doczepić.morze przy plaży płytkie ale ja chodziłem się kąpać w morzu na lewo w sąsiednim hotelu a nurkować na rafach po prawej stronie przy końcu pomostu,rafy ładniejsze niż na wycieczce na wyspie Marzen.jak ktoś czytał opinie Izy to proszę się nie sugerować tym ,ja byłem z żoną i z dzieckiem i dla mnie obsługa była bardzo miła, nikt nie wyciągał reki o dolary, jak chcesz dać to dajesz napiwek .ja dawałem za sprzatanie pokoju ,na plaży w grill barze paradis i w restauracji koło recepcji gdzie codziennie piłem pyszne drinki.jeśli ktoś by miał pytania to chętnie odpowiem na wszystkie .mam 400 fotek z tego hotelu.na pewno wrócę tam za rok .pozdrawiam hiras. Odpowiedz Link Zgłoś
markar72 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 13.06.10, 10:00 mam pytanie czy została oddana już nowa część hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 14.06.10, 10:32 jedna część po lewej stronie z jednym basenem była zamknięta ale wydaje mi się ze tylko dlatego ze trwała obok budowa.zresztą nie wiem czy ta budowa to nie była ta cześć o którą pytasz.ja miałem pokuj nr 4018 i mieścił się on w budynku prawie na samym końcu kolo zjezdrzalni Odpowiedz Link Zgłoś
black.anna31 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 14.06.10, 11:03 Nie wiem,jak Wy ale ja byłam i jestem pod wielkim wrażeniem tego hotelu,jak i obsługi.Następnym razem rezerwuję pobyt na dwa tygodnie,bo tydzień(a właściwie 6 dni)to stanowczo za krótko Odpowiedz Link Zgłoś
markar72 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 14.06.10, 17:48 mam jeszcze jedno pytanie bo zwróciłem się z pytaniem do sun-fun odnośnie restauracji tematycznych ile razy można korzystać w czasie pobytu z każdej z nich i dostałem odpowiedz mailem że restauracje tematyczne są dodatkowo płatne więc może ktoś się w tej sprawie orientuję bo z wszystkich wypowiedzi wynika ze są w pakiecie all Odpowiedz Link Zgłoś
robertos65 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 14.06.10, 18:08 mam pytanie do hirasa orjętujesz się czy w tv w Hurghadzie pokazują mistrzostwa w piłce nożnej?W pokojach podobno jest telewizor więc może coś obejrzę. Może wiesz czy w hotelu jest lokalne biuro podróży i mają w ofercie nurkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 14.06.10, 18:52 w hotelu kolo recepcji non stop siedzą rezydenci roznych biur wiec mysle ze nie bedziesz mial problemu wykupic nurkowania,ja mialem nurkowanie intro lub wyspe marzen do wyboru(za wczesniejsze wykupienie rezerwacji) ale niestety pojechałemen na snurkowanie z rodzinka na wyspe marzen a szkoda.tez po meldunku dostaniesz koperte w ktorej bedziesz mial wszystkie opisane wycieczki.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
paparazzi89-2 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 14.06.10, 22:29 co do mistrzostw to kolo wywieszek biur podróży jest rozpiska kiedy jaki mecz, a kolo baru poustawiane fotele i projektor z meczami ;] ot taki bajer restauracje tematyczne ile razy chcesz- dzien wczesniej 10-12 musisz sie zapisac. bylismy 5 razy bo sie nam tak bardzo spodobało. ostatnio oddali kolejne 2 baseny z wodnymi lerzakami i pewnie też nowe pokoje barów jest na terenie hotelu 7 + ten w głównej restauracji i WSZYSTKIE działają codziennie rano i 17-18,30 jest pan który wymienia pieniądze w recepcji 1$=5,76 LE (funtów egipskich) na dzień dzisiejszy 1 LE=0,59PLN 1 euro po 6,50 LE chyba nie polecam restauracji libańskiej- troche dziwne jedzenie ale mozna spróbować czegos innego bardzo polecam azjatycką, włoska tez ok a rybnej nie odwiedzilismy. kilka dni temu najechało się tam pełno polaków i robią coraz większą wioche... ;/ na poczatku pobytu czyli poczatek czerwca bylo malo polaków na szczescie narodowości przeróżne Lobby bar- mogło by być fajnie gdyby dali obsługe z baru na basenie. hotel na lewo jest zamknięty, i mozna kozystać z jego moża które chyba sztucznie pogłębiane było, ale nie jest tam czysta woda niestety, mętna ogólne wrażenia BOSKIE!! w takim hotelu nie bylem jeszcze w razie pytań paparazzi89(małpa)gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
robertos65 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 15.06.10, 20:27 Duże dzieki za info o mundialu. Co do restauracji tematycznych to też dostałem odpowiedż z Sun&Fan od p.Radziszewskiej że są płatne . Z jakiego biura byliście , może san-fan ma inaczej wykupioną opcję all. Odpowiedz Link Zgłoś
paparazzi89-2 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 15.06.10, 23:01 my z sun fun i przy wyjeździe zapłaciliśmy tylko za małą wodę którą wzielismy z barku. Więc na pewno nie są płatne ala'carte duża jest za darmo! co do opasek to granatowe opaski są dla skandynawian, są lepiej traktowani ;] mają nawet swoje maskotki dla dzieci - na holidaycheck chyba jest foto takiej maskotki. Na stołówce ledwo usiądą i kelner pyta co podać do picia (granatowe opaski) PS bardzo miła pani rezydent z sunfun !!!! pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
ka_lamasz Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 14.06.10, 18:25 Hej, wróciłam z tego hotelu 11.06.2010. Z restauracji tematycznych możesz korzystać ile chcesz, po u przedniej rezerwacji. Jesz i pijesz bezpłatnie. Ja byłam 2x we włoskiej i po razie w azjatyckiej i libańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 14.06.10, 18:45 hej.co do mistrzostw swiata to na 100% są bo są kanały niemieckie ,rosyjskie no i te ich na ktorych non stop reklamowali te mistrzostwa.a z restauracji ala carte korzstac mozna ile razy chcesz w all za free.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
tullamore Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 15.06.10, 21:43 Do Hiras74. Mam pytanie odnosnie tych 400 fotek z hotelu? Czy masz je może na jakiejś publicznej stronie? Wybieram się w lipcu i na holiday cheque widziałąm już sporo zdjęć, ale chetnie zobaczę jeszcze więcej. I dzięki za te pozytywne opinie co do hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
paparazzi89-2 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 15.06.10, 23:03 ojej, na holidaycheck jest 400 zdj, ja tez zrobilem 400 ale kurde na każdym z tych zdjec jest to samo poza tym my tez wsyzstkie zdj wyogladalismy a potem nie bylo frajdy bo wszystko znalismy juz Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 15.06.10, 23:06 Do tulmatore.wszystkie foty to zdjecia rodzinne z pobytu ale jak chcesz moge ci wyslac pare na meila albo na gg,naprawde niema co sie martwic hotel pierwsza klasa z mila obsluga i super pysznym jedzonkiem.ja porownywalem wizualnie inne hotele jak jechalismy na wycieczke i zaden mi sie wpadl w oko wre przeciwnie niektore to syf ze glowa boli,nawet rezydentka potwierdzila ktora ma kilka hoteli pod opieka ze aquamarine to najlepszy z hoteli .sorka za byki ale pisze te posty z komorki.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
przemas_1976 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 23.07.10, 19:02 Mam pytanie odnośnie zjeżdżalni. Jedziemy z dziećmi i intersuje nas jak są zorganizowane zjeżdżalnie na teraenie tego hotelu. Chodzi o to, że nasz młodszy syn ma 7 lat i zastanawiamy się czy będzie mógł korzystać z tych dobrodziejstw. Czy tam jakoś sprawdzają czy dziecko ma odpowiednią ilośc lat lub wystarczający wzrost? Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 15.06.10, 22:57 Ja bylem z biura beefrre w opcji all i widzialem w hotelu ze ludzie mieli dwa rodzaje opasek jasno niebieskie to opcja all I granatowe to ponoc z tego co rezydentka joanna mowila klienci z otwartym rachunkiem.a reastauracje ala carte sa w opcji all bezplatnie. Wiec niech niegada ci glupot ta pani radziszewska.sam bylem w trzech:rybnej,orientalnej i wloskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tullamore Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 16.06.10, 22:36 Do Hiras74. Jeśli to nie nie problem, to wyślij proszę choć część zdjęć z tego hotelu na adres: aszefer(malupa)gmail.com Z góry dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 17.06.10, 13:21 do tullamore:wysłałem ci tylko pare bo obecnie korzystam z bluconet era a tego nie idzie nazwac nawet internetem,to jest koszmar.załadowałem w poczte około 50 zdjec i po godzinie wysłane bylo okolo 20 %.na dniach maja mi właczyc netie do 20 mb to moze wtedy wyśle wiecej.pozdrawiam hiras Odpowiedz Link Zgłoś
robertos65 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 20.06.10, 11:25 No to się doczekałem. Dzisiaj wylot o 21.Chciałbym podziękowac wszystkim za cenne wskazówki podpowiedzi i ostrzeżenia. Po powrocie napewno zamieszczę swoją opinię o hotelu.Narka Odpowiedz Link Zgłoś
black.anna31 Re: Iberotel AquaMarine Resort Hurghada - pomocy! 20.06.10, 11:30 Będzie super,gwarantuję!Wiem,bo byłam i z pewnością wrócę do Iberotel Aquamarine udanego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
aganwi Pytanie w sprawie zjeżdżalni 26.06.10, 22:53 Czy wszystkie zjeżdżalnie w tym hotelu są dla dzieci powyżej 10 lat???I czy są jakieś ślizgawki do basenu dla mniejszych dzieciaków? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Pytanie w sprawie zjeżdżalni 28.06.10, 11:01 hej.zjezdzalnie są udostepnione dla dzieci powyzej 120 cm lub 140 cm dokładnie nie pamietam ale wszystkie wpadaję do tego samego basenu i nie ma zjezdzalni dla malych dzieci.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aganwi Re: Pytanie w sprawie zjeżdżalni 28.06.10, 12:03 Bardzo Ci dziękuję pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
boobi87 Re: Pytanie w sprawie zjeżdżalni 28.06.10, 12:47 Witajcie, w piątek wróciłem z Aquamarine, więc jesli potrzebujecie o cos zapytac to jestem otwarty na pytania. Zjeżdzalnie faktycznie wszystkie wpadają do jednego basenu. Odpowiedz Link Zgłoś
pytanieoegipt Re: Pytanie o aquamarine 28.06.10, 14:13 Witam, chciałabym dowiedzieć sie przed wylotem do aquamarine, czy jest mozliwość skorzystania z pralni hotelowej i czy jedna taka usługa na czas pobytu jest bezpłatna w ramach formuły AI. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hipek76 Re: Pytanie w sprawie zjeżdżalni 28.06.10, 16:11 Witam! Jak wygląda dystrybucja wody mineralnej w hotelu. Czy jest butelkowana i czy przynoszą do pokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
kdwroclaw Re: Pytanie w sprawie zjeżdżalni 29.06.10, 09:45 Hej nie ma wody butelkowanej. My kupowaliśmy w markecie samoobsługowym (po wyjściu z hotelu kierujcie się na prawo, znajduje się po drugiej stronie ulicy) tam jest najtaniej Odpowiedz Link Zgłoś
grubaskidwa Re: Pytanie w sprawie zjeżdżalni 02.11.10, 21:08 w restauracji głównej można sobie uzupełnić butelke wodą z dystrybutora. Pierwsza butelka wody w pokoju jest gratis, kazda nastepna otwarta bedzie platna jezeli ja otworzycie. Podobno oszukuja z mini barkiem, naliczaja podwojnie, lepiej nie korzystac... Odpowiedz Link Zgłoś
krup11 Re: Pytanie w sprawie hotelu 29.06.10, 08:52 Witam, w sierpniu lecę z rodzinką do Aquamarine, czytajac opinie obawiam się czy dobrze wybrałam. Zdjęcia plaży nie są zbyt ciekawe, na ostanim zdjęciu widziałam nawet że większa jej część była rozkpana, czy w chwili obecnej nadal tak tam jest, czy coś się zmieniło. Jeszcze jedno jakie tak naprawde jest to morze.rzeczywiście daleko jest do głębszej części. Odpowiedz Link Zgłoś
kdwroclaw Re: Pytanie w sprawie hotelu 29.06.10, 09:42 Jeśli chodzi o wybór, to moim zdaniem będziecie zadowoleni Morze w ciągłym odpływie, a do głębszej części jest kawałek. My z mężem wybraliśmy się raz. Jest to najsłabszy punkt Aquamarine. Ale pocieszające jest to że jest to jedyny słaby punkt Reszta bardzo ok Polecam, my planujemy tam wrócić za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Pytanie w sprawie hotelu 30.06.10, 10:50 jeśli chodzi o morze to wybrałaś najgorszą opcje w hurgadzie,ale jezeli chodzi o hotel to jeden z najlepszych.pociesz sie tym ze zawsze mozna skozystac z morza w hotelu obok po prawej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
krup11 Re: Pytanie w sprawie hotelu 30.06.10, 11:20 Dzięki za pocieszenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Pytanie w sprawie hotelu 30.06.10, 11:22 chciałem poprawic ostatniego posta > zawsze mozna skozystac z morza w hotelu obok po prawej stronie. oczywiscie miało być zawsze mozna skozystac z morza w hotelu obok po lewej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
frantz.maurer Re: Pytanie w sprawie hotelu 30.06.10, 13:48 My (2+1) startujemy z beefree 10/07. Mam daw krótkie pytania: - Czy w lobby jest darmowy internet (Wi-Fi)? - Czy na zjeżdżalniach ograniczenie wiekowo/wzrostowe można obejść zjeżdżając razem z Klonem? - Pzdr. Fr@ntz - - - - - - - - - - - - - - - - - - - "If music is an essential ingredient in your daily diet, Odpowiedz Link Zgłoś
arusziom Re: Pytanie w sprawie hotelu 30.06.10, 18:02 hej. mam pytanko. a jak jest z dyskoteka w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Pytanie w sprawie hotelu 30.06.10, 19:47 neta darmowego nie ma a z klonem zjedziesz napewno na zjezdzalni w kole 2 osobowym(niebieska zjezdzalnia na samej gorze).ograniczenie na zjezdzalni jest od wzrostu tak jak juz wspominałem od 120 cm lub od 140 dokladnie nie pamietam.dodam ze te zjezdzalnie to są raczej takie ze adrenalina skacze ja sam pierwszy raz na pomaranczowej miałem strachaale to tylko pierwszy raz.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
arusziom Re: Pytanie w sprawie hotelu 30.06.10, 19:59 ktos wie co z ta dyskoteka? jest w ogole? Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Pytanie w sprawie hotelu 30.06.10, 20:22 dyskoteki są napewno bo animatorzy zapraszali nas kilka razy ale ja nie skozrystalem .codziennie w barze glownym od 21 godz spiewaja na zywo i tam tez mozna potanczyc przy fajnej muzyce Odpowiedz Link Zgłoś
frantz.maurer Re: Pytanie w sprawie hotelu 30.06.10, 20:23 Wielkie dzięki za info. Z netem kicha, ale jakoś to przeżyję. Dobrze, że na zjeżdżalnie jest przynajmniej szansa. Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Pytanie w sprawie hotelu 30.06.10, 20:29 do krup 11.wracając do posta morza to nie ma co sie martwic baseny sa tak bajeranckie ze napewno Ci zrekompensuja to morze a jesli bedziesz miala sie ochote wykąmpać to naprawde 200 metrow przejdziesz na sąsiednią plaze i po sprawie .plaza na aquamarin jest ładna i duza tylko morze bardzo płytkie.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
krup11 Re: Pytanie w sprawie hotelu 01.07.10, 10:44 Może i są tego jakieś plusy że morze jest dość daleko płytkie ponieważ jadę z dwuletnim dzieckiem i będzie dla niej bezpiecznie.Jak byłam w ubiegłym roku w Turcji to morze było od razu bardzo błębokie co było dla niej niebezpieczne a do tego bardzo się bała fal.Większość czasu spędziliśmy przy basenach. Jaka jest orientacyjna odległość do trochę głębszej części morza. Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: Pytanie w sprawie hotelu 01.07.10, 18:16 no to spoko nie masz się co martwic tu corka bedzie napewno bezpiecznazeby woda siegala do kolan trzeba przejsc napewno z 300 metrów.polecam buty do kopieli pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz3078 Re: Pytanie w sprawie hotelu 01.07.10, 22:21 Witam, my lecimy do Aqua... 13.08 z Łodzi, czy ktoś mi powie czy z Alfastar są nadal międzylądowania w Szczecinie? Odpowiedz Link Zgłoś
frantz.maurer Re: Pytanie w sprawie hotelu 06.07.10, 14:20 Ktoś może ostatnio wrócił z ww hotelu i może podzielić się najświeższymi informacjami? Odpowiedz Link Zgłoś
robertos65 Re: Pytanie w sprawie hotelu 06.07.10, 18:10 Wróciłem w niedziele ,co chciałbyś wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
frantz.maurer Re: Pytanie w sprawie hotelu 06.07.10, 23:55 Standardowo - czy już uprzątnięto pozostałości po budowie nowego skrzydła, czy wszystkie baseny są czynne i czy na plaży nie pojawiają się grudki ropy (co nie jest rzadkością) Odpowiedz Link Zgłoś
norbas33 Re: lecę 17.07 07.07.10, 20:00 wszystko jest juz otwarte mieszkalismy w nowym skrzydle.polecamy bardzo ten hotel bylismy bardzo zadowoleni.wrócimy tam na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
robertos65 Re: lecę 17.07 07.07.10, 21:24 Tak jak pisał norbas po remoncie nie ma śladu baseny są wszystkie czynne, co do plazy to pływałem parę razy na rafie i żadnych plam nie było,ogólnie super wypas.Jedyny mankament to płytka woda przy plaży za to po ok 500m jest piękna rafa z mnóstwem kolorowych rybek Odpowiedz Link Zgłoś
frantz.maurer Re: lecę 17.07 07.07.10, 23:21 No to git. THnX za info. Płycizna akurat dla nas nie jest wadą, bo jedziemy z tryskającym energią 7-io latkiem, więc będzie gdzie miał się wyszaleć. W zeszłym roku na hotelowej plaży od razu było głeboko i wolał siedzieć na basenie. Odpowiedz Link Zgłoś
c_ama2 Re: lecę 17.07 14.07.10, 22:28 Hotel godny uwagi, my jesteśmy bardzo zadowoleni Jedna uwaga - Mianowicie wychodząc z hotelu i kierując się w prawo natkniecie się na bardzo natarczywego dzieciaka, który pod pretekstem sprzedania papirusu za 1$ wsadza łapy do kieszeni bądź torebek. To tak na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś
markar72 Re: lecę 17.07 23.07.10, 20:01 powiem tak chociaż zaraz zacznie się nagonka na mnie ,sam hotel jest super lecz ilość gości dawno przerosła ten hotel wiem co mówię był to mój szósty już pobyt w tym wspaniałym kraju , jak na tak duży obiekt tym bardziej 5* ilość restauracji jak i na ilość potraw gdzie kucharz wydziela frytki i gdzie trzeba czekać na szklanki oraz filiżanki na kawę trochę przesada wszystko było ok. do momentu otwarcia nowego skrzydła hotel wyrabiał się . Na dzień dzisiejszy wszędzie kolejki kelnerzy latają na 200% ale to nie zmienia że hotel jest zapchany nie wiem jak jest teraz ale dwa tygodnie temu trzeba było wstać o godz. 5.00 żeby zaklepać wiatę , których było jak na lekarstwo dopiero pod koniec zaczęto stawiać wiaty w nocy przy głównym basenie uwaga też na barek w pokoju gdyż wiele osób w momencie wylotu dowiadywała się że nawet woda 0,5 l. niegazowana była dopisywana do rachunku nie wspomnę o rzekomym zamawianiu jedzenia do pokoju rezydentka sun- fun radziła wręcz namawiała do zapłacenia rachunków nie robiąc kłopotów i nie był to pojedynczy przypadek . Do czego nie można się doczepić to zjeżdżalnie gdzie zawsze był porządek ratownicy na 6+ .jeśli chodzi jeszcze o restauracje rematyczne to chińska bije wszystkie na łeb pozdrawiam i myślę że hotel mimo mojej tak złej opinii przypadnie wam do gustu lecz nie w sezonie Odpowiedz Link Zgłoś
frantz.maurer wrażenia po pobycie 10-24/07/2010 24.07.10, 20:40 Hi Dzisiaj rano wróciliśmy z tytułowego hotelu. Co do wpisu mojego przedpiszcy to zgodzę się, że ludków dużo, ale jest na prawdę spoko. Jeśli chodzi o leżaki pod "daszkami" to nie było problemu z zajmowaniem ich ok. godz.7-8 rano (przynajmniej przy starszym pawilonie - numeracja pokoi 1***). Ze względu na ilość basenów "obciążenia" hotelu na prawdę się nie czuło. Na stołówce czasem trzeba było chwilę poczekać na filiżanki do kawy/herbaty, ale zdarzyło mi się to chyba raz, czy dwa. Jedynie podczas dni kuchni azjatyckiej zwyczajowo ustawiała się kolejka po wyśmienite maki (gorąco polecam). Kelnerzy zasuwali podczas każdych posiłków i warto to docenić, bo robotę mieli ciężką. Generalnie obsługę i wyżywienie oceniam na adekwatne do kategorii hotelu. Nie było sytuacji żeby rozwiązanie jakiegoś problemu było uzależnione od dania w łapę. Po prostu było robione i już. Do restauracji tematycznych (przynajmniej lecąc z BeeFree) można korzystać codziennie. Byliśmy raz we włoskiej, ale szału nie było - azjatycka i rybna zbierają lepsze opinie. Animatorzy są mało namolni, więc można mieć słodkie dwa tygodnie nicnierobienia bez konieczności ciągłego odganiania natrętów Hotel wybraliśmy głównie ze względu na zjeżdżalnie dla 7 letniego Klona, jednak po przylocie okazało się, że dedykowane są raczej starszej klienteli i skończyło się na paru zjazdach na podwójnym kole (niebieska) i "czarnej dziurze" (też niebieska). Całe szczęście Klon niespecjalnie rozpaczał Głębokość basenów waha się od 50-80cm w brodzikach do 120-140cm w dużych, więc do nauki pływania dla dzieciaków jak znalazł. Usytuowanie miniklubu jest niezbyt szczęśliwe - na tyłach pierwszego pawilonu od strony budowy. Nie ma tam nawet brodzika i w ciągu dnia panujący skwar skutecznie odstrasza chętnych, więc na kilkugodzinny odpoczynek od małoletnich latorośli lepiej się nie nastawiać. Plaża - drobniutki żwirek, ale w morzu miałki piasek. Polecam spacer płycizną chwilę po przypływie - woda ma sporo pow. 30 stopni. Rafy przy hotelu mało zatłoczone i gęsto zarybione, więc warto zabrać fajkę, maskę i buty ( rafki nie są duże i w płetwach można za bardzo się rozpędzić, a przy odpływie głębokość od strony lądu nie przekracza tam metra). Generalnie polecam zarówno hotel jak i biuro BeeFree, bo porównując wycieczki fakultatywne (snoorking +Giftun i rejs statkiem ze szklanym dnem (Red Sea Dolphin)) jakość świadczonych usług była wyższa od tego co oferowali hotelowi "naganiacze". Odpowiedz Link Zgłoś
loreczka-k8 Re: wrażenia po pobycie 10-24/07/2010 03.08.10, 19:35 Witam wszystkich! Mam pytanie dotyczące wyposażenia łazienki. Czy znajduje się tam suszarka? Bo zastanawiam się czy brać, trochę waży a nie chciałabym zajmować cennego miejsca. Ciekawi mnie czy jest ona w każdej łazience? z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: wrażenia po pobycie 10-24/07/2010 06.08.10, 21:14 Suszarki nie musisz brać są w łazienkach Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: wrażenia po pobycie 10-24/07/2010 15.09.10, 21:13 Mam pytanie do tych co byli w AquaMarine czy jest możliwość korzystania z zjezdzalni w sąsiadującym obok Titanic Beach albo nie ma szans wejścia na teren hotelu.Zależy nam na zjezdzalniach dla dzieci ,a tych nie ma w Ibberotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
caddi PLAN HOTELU 31.08.10, 06:50 czy ktoś z Was ma może plan hotelu (mapkę zazwyczaj dają przy kwaterunku) z rozmieszczeniem - numeracją pokoi? Które są najlepsze by wszędzie tj do restauracji i plaży było w miarę blisko ? Odpowiedz Link Zgłoś
hiras74 Re: PLAN HOTELU 01.09.10, 15:05 Nie potrzeba zadnej mapki to nie miasto z plazy do restauracji głownej moze jest z 300 metrow.a jesli by cie napadł atak glodu to zawsze mozna skozystac z gril baru przy plazy Odpowiedz Link Zgłoś
mamiel79 Re: PLAN HOTELU 20.09.10, 09:28 Czy ktoś z osób, która spędziła wakacje w aquamarine może udzielić mi informacji o pokoju rodzinnym 2+2. Jedyną informację i to negatywną udzieliła "iza wie", może ktoś mnie pocieszyć i napisać coś pozytywnego o tych pokojach. Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: PLAN HOTELU 20.09.10, 10:36 Ja mam pytanie czy aqua park dla dzieci ,który jest po lewej stonie przy wjezdzie na planie hotelowym jest już czynny ,czy dopiero w budowie?? Odpowiedz Link Zgłoś
monica36g Re: PLAN HOTELU 09.11.10, 22:50 Moja koleżanka próbowała wejść na teren Titanic beach aby tylko wymienić pieniądze i została wyproszona, podejrzewam , że wstęp będzie tylko za opłatą do Aquaparku, a opłaty te nie są małe wejście na jeden dzień np. do Sindbada wynosi 30 $ Odpowiedz Link Zgłoś
roger1111 Exim- napoje do 22.00? 16.01.11, 00:47 Na stronie i w katalogu Exim jest napisane, że alkohole wydają do 22.00. Błąd w opisie? W innych biurach jest do 24.00.Ktoś był z Eximu i sprostuje tą informcje? Odpowiedz Link Zgłoś
korolowa0 Re: Exim- napoje do 22.00? 16.01.11, 10:42 ten hotel jest duzo fajniejszy niż Titanic, ładniejszy wystrój, restauracje, nawet zjeżdżalnie wg mnie lepsze ( moze nie ma rampy, ale reszta lepiej zlokalizowana ) Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz3078 pokoje rodzinne 24.04.11, 13:39 witam, czy możecie napisać jakieś informacje na temat pokoi rodzinnych syperior, jakie są zadbane gdzie są położone itd... Odpowiedz Link Zgłoś
gianni07 Re: Exim- napoje do 22.00? 09.05.11, 17:39 Witam serdecznie, czy był ktoś w ostatnim czasie w tym hotelu, ostatnie wpisy widzę ze stycznia, więc może ktoś zechce podzielić się świeżymi informacjami Przede wszystkim chciałam zapytać czy trzeba brać obuwie ochronne, czy można spacerować po plaży bez i c zy rafy "wychodzą" z wody ? I czy naprawde ta mielizna tzn woda do kolan, jest taka bardzo rozległa ? Odpowiedz Link Zgłoś
gianni07 Re: jakieś nwości o hotelu :-) ? 09.05.11, 17:53 Witam serdecznie, czy był ktoś w ostatnim czasie w tym hotelu, ostatnie wpisy w > idzę ze stycznia, więc może ktoś zechce podzielić się świeżymi informacjami > Przede wszystkim chciałam zapytać czy trzeba brać obuwie ochronne, czy można s > pacerować po plaży bez i c zy rafy "wychodzą" z wody ? I czy naprawde ta mieliz > na tzn woda do kolan, jest taka bardzo rozległa ? Odpowiedz Link Zgłoś