Dodaj do ulubionych

Albatros Palace & Beach Albatros

16.04.11, 12:48
Witam.
Wybieram między tymi dwoma obiektami - wiem że oba są z pickalbatrosa i sąsiadują ze sobą. Pytanie jest: czy można korzystać z atrakcji drugiego hotelu (plaży, basenów, barów)? Szukając na ten temat informacji natknąłem się na różne opinie - jedni piszą, że można, inni, że nawet nie można wejść na teren sąsiedniego hotelu. Fajnie by było gdyby wypowiedział się ktoś kto był tam ostatnio. Z góry dzięki.
P.S. Miło widziane też rekomendacje - wciąż nie jestem zdecydowany który hotel wybrać.
Obserwuj wątek
    • olin1980 Re: Albatros Palace & Beach Albatros 16.04.11, 15:52
      Byłam w Palace w zeszłym roku w maju,do Beach chodziliśmy się kąpać w morzu bo fajna plaża tam jest.Nie korzystaliśmy z barów itp. ale nikt się nie czepiał że chodziliśmy po kompleksie.Z kolei w drugą stronę może być problem-na plaży między Beach a Palace jest tabliczka"tylko dla gości Albatros Palace" i przyznam szczerze że nie widziałam nikogo z Beach w Palace.Palace to świetny hotel i gdybym miała wybierać między tymi dwoma bez dwóch zdań polecam Palace,to zupełnie inna klasa niż Beach.
      • this_is_it Re: Albatros Palace & Beach Albatros 16.04.11, 16:13
        Ja w czerwcu lece do Palace smile
      • terris Re: Albatros Palace & Beach Albatros 16.04.11, 17:35
        Ja byłam w Beach Albatros - faktycznie ochroniarz w mundurze nas zawrócił jak chcieliśmy wejść na teren Palace ale plażą koleżanki bez problemu weszły. Jak możesz wybierać to zdecydowanie do Palace, a na plażę do Beach Albatros i tak możesz przyjśc tylko odpowiednio wcześniej - leżaki zająć bo tam plaża najładniejsza, piaszczysta i ze wszystkich okolicznych Albatrosów przychodzą smile
    • alex_spike Re: Albatros Palace & Beach Albatros 16.04.11, 18:31
      Wszystko zależy od Twoich oczekiwań. Byłam raz w Beach Albatros i 3 x w Albatros Palace - ostatni raz w październiku. Dla mnie Palace zdecydowanie lepszy i przede wszystkim nowszy. Na plażę do Beach możesz chodzić bez problemów, z basenów koszystać też ale z barów niestety już nie. Plaża Beach jest lepsza tylko z jednego względu - piaseczek wink W Palace niestety dość długo wchodzi się do morza po kamykach (pozostałości rafy) dlatego tez niezbędne jest obuwie. Można tez zejść z pomostu, tam już jest piasek. Plaża Beach ma jednak również minus - nie jest duża, wręcz za mała bo korzystają z niej goście również z trzech pozostałych hoteli, położonych po drugiej stronie ulicy, więc jest tam jak dla mnie zbyt tłoczno, jak nad naszym bałtykiem, trzeba uważać jak się przechodzi bo leżaków nie starcza i ludzi leżą na ręcznikach. W Palace na plaży da się spokojnie poleżeć i wypocząć, nie ma tam takiego zgiełku. Goście Beach'a nie mogą wchodzić na teren Albatrosa, aczkolwiek nie ma rzeczy niemożliwych..wink Spotkałam tam gości z innych hoteli tej sieci, którym udało się ominąć ochronę i wejść przez plażę w odwiedziny do znajomych (Polaków) wink Wtedy jednak najlepiej jest zdjąć opaskę i poruszać się bez, w większości barów i restauracji nie zwracają na to uwagi (zwracają uwagę jak zauważyłam w restauracji na plaży). Ja całe wakacje poruszam się tam bez opaski i nigdy nikt nie robił problemów, może dlatego że oni pamiętają swoich gości i nas też zapamiętali. Zakładałam ją tylko jak wracałam z miasta i wchodziłam głównym wejściem.
      Jesli chodzi o Palace, to jedzenie było rewelacyjne, szczególnie polecam bar food court przy basenach i restaurację niemiecko-meksykańską, w Beachu jedzenie było trochę gorsze, ale może teraz cos się zmieniło na lepsze bo byłam tam 3 lata temu. Natomiast animacje w Beachu były zdecydowanie lepsze, bo w Palace animatorzy tylko chodzą i się lansują, nie robię nic ciekawego i mimo iż wielu gości się na to skarży, nic w tym temacie przez moje 3 pobyty się nie zmieniło. Genealnie widac było, że mają to gdzieś.
      Musisz sam się zastanowić czego oczekujesz i podjąć najlepszą dla siebie decyzję.
      Ja wybrałabym Palace, bo czas wolny wieczorami potrafimy sobie sami zorganizować ze znajomymi, a w ciągu dnia niektórzy odpoczywają a inni biegają za dzieciakiem, np ja i mój mąż...wink więc my sami sobie zapewniamy animacje z naszym synem...wink
    • murdoch123 Re: Albatros Palace & Beach Albatros 16.04.11, 23:27
      Witam, Z jakiego biura chcesz jechać?
      • smirnoff81 Re: Albatros Palace & Beach Albatros 17.04.11, 13:37
        Dzięki za szybkie odpowiedzi. Widzę, że Palace cieszy się większym uznaniem. Mnie zmylił ranking na oceniacz.pl (www.oceniacz.pl/opinie/hotele/egipt/hurghada), gdzie Beach jest na 2 miejscu a Palace na 7, ale wiem, że takie rankingi nie oddają prawdziwego wizerunku. Ja teraz też skłaniam się ku Palace, a co do biura to Oasis. Wiem, że oni mają chyba najgorsze miejscówki w hotelu, ale chyba też najtaniej, a pokój szczerze mówiąc mnie najmniej interesuje - ważniejsze są plaża, baseny, atrakcje dla dzieci (4 letnia córka) i jedzenie.
        • murdoch123 Re: Albatros Palace & Beach Albatros 17.04.11, 18:22
          Ja tez jadę z Oasisa (choć dużo nie najlepszych o nim opinii). Ale właśnie do Beach Albatros. A przyczyna prosta. Ten hotel mial tylko jeszcze Neckermann ale o 1200 zl od osoby drozszy. Bez komentarza. A ktory to jest Albatros Palace, bo nie moge go znalesc na stronie Oasisa? Pozdr
          • adrasteaa Re: Albatros Palace & Beach Albatros 17.04.11, 20:44
            Nie weim czy dobrze rozróżniacie hotele bo jest Beach Albatros Garden, Beach Albatros (resort), Albatros Palace. Beach Albatros ( resort) jest starszy od garden i jest polozony przy plazy nieopodal palace. Garden leży po drugiej stronie ulicy i razem z Aqua Blue i Aqua Vista tworzą jeden kompleks. Ja bylam w zeszłym roku w Beach Albatros Garden i nie mam zastrzeżen polecam, jakbym miała się przyczepić to do animacji może troszkę. Na oceniaczu faktycznie są pomieszane te hotele przy Garden sa zdjęcia zarówno z Garden jak i zwykłego beach albatrosa. W razie pytań odnoście Beach Albatrosa Garden służę pomocą smile
            • murdoch123 Re: Albatros Palace & Beach Albatros 17.04.11, 22:44
              Dzieki za wyjaśnienie, ja jadę do tego z windą (to chyba ten starszy ale przy plazy). ale gdzie sa dwa pozostałe to niestety nie moge się połapać. A tego Albartros Palace to w ogole nie mogę znaleść. Zawsze mi w wyszukiwarce wyskakuje ten w Hurgadzie a nie w Sharm. a więc gdzie on jest?
              a poza tym mam pytanie o delfinarium, bo piszesz że byłas w zeszłym roku w Sharm. Podobno jest gdzies niedaleko? Byłas w nim? czy cos możesz napisac? może masz jakies ogolne wskazówki co do wyjazdu (czerwiec/ lipiec).Może coś zobaczyc, może omijać, może cos wziąść z Polski a czego absolutnie nie warto brać ze sobą itp, itp.... za wszystkie wskazowki z góry dziekismile
              • this_is_it Re: Albatros Palace & Beach Albatros 17.04.11, 23:01
                murdoch123 napisała:

> Dzieki za wyjaśnienie, ja jadę do tego z windą (to chyba ten starszy ale przy p
                > lazy). ale gdzie sa dwa pozostałe to niestety nie moge się połapać. A tego Alba
                > rtros Palace to w ogole nie mogę znaleść. Zawsze mi w wyszukiwarce wyskakuje te
                > n w Hurgadzie a nie w Sharm. a więc gdzie on jest?

Albatros Palace jest w Hurghadzie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka