awonka123 07.05.11, 17:41 Witam. Czy ktoś wrócił w ostatnich tygodniach z tego hotelu? Jak wrażenia? Proszę o opinie i pozdrawiam awonka123 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszka37-38 Re: Iberotel Aquamarine - najnowsze opinie 03.05.12, 12:10 Podbijam wątek ,może jednak ktoś coś napisze aktualnego....odnośnie tego hotelu jak to tam teraz jest... Wybieram się 11 maja 2012r. to już za tydzień..;D Napiszcie proszę jaka pogoda (czy mocno wieje)i gdzie najlepsze pokoje 2os. czyli standardowe ,aby było blisko do restauracji... Odpowiedz Link Zgłoś
myszka37-38 Re: Iberotel Aquamarine - najnowsze opinie 27.05.12, 12:46 Nikt nie odpisał,może zbyt dużo Polaków lata do tego hotelu a nie zagląda na to forum i nie ma komu napisać aktualnych opinii więc ja napiszę krótko:.na mnie też ten hotel nie zrobił pozytywnego wrażenia,będąc w hotelach z tej samej sieci w Makadi oraz w Szarm wiedziałam czego można się spodziewać...cena przerasta jakość...nie polecam.Te wszystkie opinie och i ach to zazwyczaj piszą ludzie,którzy są pierwszy raz w Egipcie i porównują wczasy do tych nad polskim Bałtykiem.W tej chwili 80% to Polacy w tym hotelu a Polaków traktuje się trochę inaczej niż Niemców,kto był w Egipcie to wie...Ten hotel był dobry,ale dwa lata temu... jak chcecie mieć pokój z widokiem nie na mury sąsiednich hoteli to przyszykujcie sobie od 20$-40$ w zależności od kaprysu Pana w recepcji Odpowiedz Link Zgłoś
saderan0 Re: Iberotel Aquamarine - najnowsze opinie 27.05.12, 15:57 doplacalas za lepszy pokój ? Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Iberotel Aquamarine - najnowsze opinie 27.05.12, 16:22 Nie rozumiem tej 'mody' na wkładanie $ w paszport. 7 razy bylam w egipcie, dwa razy zmieniałam pokój i nie było z tym problemu. Bez żadnych łapówek, zawsze miałam 'ładny widok'.... Odpowiedz Link Zgłoś
myszka37-38 Re: Iberotel Aquamarine - najnowsze opinie 27.05.12, 18:01 Być może masz dużo szczęścia albo zgrabne nogi skoro zawsze miałaś ładny pokój za free,ja także nie uznaję wkładania $ w paszport na zapas...,ale tym razem zostaliśmy potraktowani trochę inaczej a było nas 3/4 autokaru-przetrzymano nas w recepcji ok.1,5h i tłumaczono ,że mamy pokój standardowy więc parter z widokiem na hotel Titanic jeśli dopłacimy w paszport 20$ dostaniemy superior na II p z widokiem na basen w nowym skrzydle blisko restauracji 4Corners.Znajomi byli z dzieckiem wiec należał im się superior więc go też otrzymali,ale z widokiem na rozwalającą się Reemyverę a jeśli im się nie podoba to mogą zmienić na widok na basen za dopłatą 40$ (utargowali na 30$) ,albo tam zostać.Inna parka dopłacała 20$ za pokój standard aby nie oglądać budowy w Titanicu i nie słuchać stukających wciąż młotków....nie jestem rozkapryszoną dziewczynką i był to mój 12 raz w Egipcie więc nie wymyślam i nie oczekuję złotych klamek,ale tego co mi się należy...dodam,iż ten hotel nie kosztuje 1500PLN za 14 dni tylko trochę więcej a sieć Iberotel (Jaz) chyba do czegoś zobowiązuje a to co tam się dzieje przechodzi ludzkie pojęcie..nas np. wymeldowano po tygodniu wracając z plaży mieliśmy zablokowany dostęp do pokoju a na koniec dla 6 os. zginęły bagaże na trasie pokój-recepcja,kilka metrów meleks jechał 1,5h a autokar czekał...dodam,że to była noc...więc można sobie szukać wiatru w polu....naciąganie na mini bar oraz niezdane karty do pokoju bądż ręcznikowe to też już w tym hotelu rzecz normalna...potrafią zawrócić autokar aby wyłudzić 25$. Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Iberotel Aquamarine - najnowsze opinie 27.05.12, 18:08 Chyba bylismy w innym hotelu, ale o takiej samej nazwie. Bo ani razu nie spotkałam się z takich zachowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
saderan0 Re: Iberotel Aquamarine - najnowsze opinie 27.05.12, 18:39 jakiś niefart chyba ... czytalem mnostwo opinii o tym hotelu (czesto ludzi ktorzy byli w Egipcie kilka razy) i Wszyscy bardzo polecają ten hotel, rowniez goscie z UK i innych krajow mialas po prostu pecha z wczesniejszym wymeldowaniem i bagazami bo rozumiem,ze restauracje, baseny i cala reszta byla w porzadku? Odpowiedz Link Zgłoś
myszka37-38 Re: Iberotel Aquamarine - najnowsze opinie 27.05.12, 20:49 Baseny ok.,morze ucieka to wszyscy wiedzą już chyba... Pomostu brak,można przejść morzem na pomost Titanica,ale tam bus dowozi swoich gości i kierowca sapie jak widzi ludzi z Aquamarine.Restauracje dwie,w głównej kolejki i brak miejsc do siedzenia,ale za to wybór dań ciut większy.polecam 4Corners (podają tylko śniadania i kolacje) cisza spokój i bardzo kameralnie,kolacja przy świecach,teraz były czynne tylko dwie części.Polecam! Obiad w restauracji głównej oraz barach przy basenie głównym oraz na plaży (smacznie)wybór z karty ryba i kurczak z frytkami i 3 sałatki non stop a jak kto woli makaron bądż hamburger przez 14 dni...to polecam także.Takich rzeczy jak owoce morza brak...Woda1,5 l jedna butelka na pobyt.Kawy,herbaty oraz kosmetyków u nas sprzątacz nie dokładał pomimo,że kładliśmy $.Wszędzie czysto,teren duży i przestrzenny,leżaki nad morzem rezerwacja o 8:00 rano.Po kolacji znależć miejsce na tarasie gdzie jest co drugi dzień muzyka na żywo graniczy z cudem.....Dużo chorych na zemstę faraona a Antinal w Aptece przy Titanicu cena 10$,druga przy hotelu Aqua Blue ceny nie znam...jeszcze jakieś pytania...??? Odpowiedz Link Zgłoś
saderan0 Re: Iberotel Aquamarine - najnowsze opinie 27.05.12, 20:53 Ja lecę we wrześniu do tego hotelu. Korzystaliscie z restauracji a la carte? Jesli tak to jakie wrazenia? Ostatnie pytanie - czy korzystaliscie z jakiegos lokalnego biura jesli chodzi o wycieczki fakultatywne? Jesli tak to ktore polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
myszka37-38 Re: Iberotel Aquamarine - najnowsze opinie 27.05.12, 21:14 Restauracje tematyczne są odpłatne 8E od os.-nie korzystaliśmy.A co chodzi o fakultety to tym razem też nie korzystaliśmy z wycieczek,wybieraliśmy się na statek,ale bardzo wiało więc zrezygnowaliśmy....w ubiegłym roku korzystaliśmy z biura Pani Ani www.hurghada.enterpol.pl wycieczka na wyspę Giftun bez zastrzeżeń.Animacji polskich do tej pory brak...podobno mają być w wysokim sezonie.Biuro Sun Fun co niektórym skróciło pobyt o dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
saderan0 Re: Iberotel Aquamarine - najnowsze opinie 27.05.12, 21:22 Dziękuję bardzo za wszystkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś
myszka37-38 Re: Iberotel Aquamarine - najnowsze opinie 27.05.12, 21:39 Na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Do myszka37-38 27.05.12, 21:48 Reasumując nie poleca Pani tego hotelu?? Skoro pisała Pani wcześnie, że pobyt w tym hotelu był 12 pobytem w Egipcie, który obiekt zasługuje wg Pani na większą uwagę, bo cena Aquamarinie można by rzec, że jest z półki ciut wyższej niż np Aqua Blu czy Beach Albatros Garden. Poraziła mnie informacja o sporej liczbie osób chorych na zemstę, nie jest to optymistyczna wiadomość. Dziękuję za wszelkie informacje, które Pani napisała o Iberotel Aquamarine Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
myszka37-38 Re: Do myszka37-38 27.05.12, 22:03 Aqua Blu czy Beach Albatros Garden to hotele gdzie spory kawałek trzeba przejść do plaży,ale za to cenowo dużo tańsze-nie byłam nie oceniam...słyszałam,że wart uwagi i ponoć dużo lepszy jest Albatros Palace cenowo podobny do Aquamarine,który wg.mnie jest przereklamowany.Napiszę jeszcze o disco,beznadzieja !!!Zero ludzi wszyscy tańczą na tarasie przy muzyce na żywo..,która trwa od 20:00 do 23:00 Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Do myszka37-38 27.05.12, 22:12 Ty chyba naprawde byłas w innym hotelu... W aquamarine byłam w zeszłym roku i w tym roku. 1. nikt z poznanych przeze mnie osób nie chorowal. 2. wolne leżaki można było znaleźć o każdej godzinie, zwłaszcza na plaży. 3. muzyka na żywo była codziennie, a nie co drugi dzień. Owszem, stolik trzeba zająć wcześniej, ale to chyba normlane, że nie da się zapewnić miejsc dla wszystkich gości. 4. co wieczór anmiacje, przygotowane przez animatorów. 5. są dwie anmiatroki z polski , ale to chyba logiczne, że nie będą prowadzic animacji w jezyku polskim.Animacje przez cały dzien. 6. 5 minut spaceru w głąb morza, albo do pomostu nie jest wysiłkiem, i busa do tego nie potrzeba. 7. Pokój sprzątany i uzupełniany codziennie, łącznie z kawą, herbatą i cukrem. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka37-38 Re: Do this_is_it 27.05.12, 22:30 No tak chyba jestem z innej bajki skoro są dwa hotele Iberotel Aquamarine w Hurghadzie...a Ty jak byłaś dwa razy i jesteś zachwycona to nie zaszkodzi jak polecisz tam 3 raz i sprawdzisz czy oby na pewno nadal jest tak samo...może wtedy przestaniesz się czepiać....i napiszesz od nowa swoją opinię.Pozdrawiam i kończę zbędą dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Do this_is_it 27.05.12, 22:35 Nie jestem zachywcona, wole albatros palace Odpowiedz Link Zgłoś
pluto1239 Re: Do myszka37-38 25.07.12, 21:14 ja byłam w czerwcu 2012 i rzeczywiscie... 1.sporo osób chorowało na faraona, w tym i ja-pierwszy raz, poprzednie 4 razy e egipcie obyły się bez takich niespodzianek 2.muzyka na żywo-2 razy w tygodniu + 1 raz w bluemarine(a szkoda, bo goscie świetnie się przy tym bawili ) 3.animacje-co wieczór,ale na baaardzo niskim poziomie,2 razy były w miare ok, ale to tylko dlatego,że przyjechali goscie i robili jakies tam show.Animacje w dzień- równiez bardzo słabe(np.animatorzy przychodzili spóźnieni jakies 20 minut czyli 10:20, właczali muzykę,przy której można było jedynie usnąć i znikali, o 12:00 był aqua aerobic-i tu mnóstwo chetnych, świetna rozrywka-bo jedyna! i od 13.00 do 15:00 przerwa, oczywiście muzyka wyłączona.15:15 odpalali ciut żywszą muzykę, bąkneli,że o 16 stej bedzie coś tam, 16:15 "o 16 stej bedzie coś tam "i zachwyceni,że nie ma chetnych ulatniali się gdzieś, po to aby wrócić o 16:45 i zamknąć budę!i koniecznie muzykę wyłaczyć//ale na całe szczęście-obsługa, menagerowie i wszyscy święci czesto pytają czy wszystko ok i po wyrażeniu opinii na temat animacji-na drugi dzień wielka zmiana, na plus oczywiście!żadnych spóźnień, taniec brzucha, aerobic, aquaaerobic, latino, zumba- no ubaw przez cały dzień! Reasumując-hotel świetny, a jego jedyny słaby punkt to animacje,ale chyba zalezy im na opinii gosci więc pewnie szybko to poprawią. Odpowiedz Link Zgłoś
saderan0 Re: Do pluto1239 25.07.12, 23:40 Napisz proszę czy korzystaliście z restauracji tematycznych? Jakies polecenia jeśli chodzi o wybór/umiejscowienie pokoju? Doplacalście do lepszego czy dostaliście bez tego fajny pokój? Odpowiedz Link Zgłoś
saderan0 Prośba o świeże opinie 07.08.12, 19:01 Czy ktoś ostatnio powrócił z tego hotelu ? Jak sytuacja z prądem? Nadal takie problemy w calej Hurghadzie? Odpowiedz Link Zgłoś
pluto1239 Re: Do pluto1239 08.08.12, 19:59 z restauracji tematycznych nie korzystalismy, a to dlatego,ze jedzenia było tak duzo i tak dobre,że nie było takiej potrzeby.co do pokoju-nie dawalismy $ i pokój mielismy tuz przy morzu, z bocznym widokiem na morze-czyli jak sie bardzo wychylilismy przez balkon i spojrzelismy w bok to było widac morze.widok mielismy na opuszczony hotel.kupujac wycieczkę, wybralismy pokój superior i miał on byc z widokiem na morze. no i jak juz nas pan prowadził do pokuju to zapytałam o ten widok na morze, na co pan,że oczywiscie, nie ma problemu,ale 30 $ za tydzień zaraz wymienimy pokój.z pokoju blisko na baseny ale zdecydowanie dalej do restauracki. na miejscu dowiedzielismy sie,ze najlepiej kupować wczasy w blumarine-ta sama cena albo nizsza ale:wieksze i ładniejsze pokoje, oddzielna restauracja tylko dla gosci blumarine (z jeszcze lepszym jedzeniem )przewaga niemców,własne animacje,a oprócz tego moga korzystac z całej infrastruktury aquamarine.My np. nie moglismy jeść w ich restauracji,pic drinków z ich lobby baru,w pool barze dostalismy napoje, ale generalnie nie powinni nam ich dac i co lepsza-blumarine ma 4* bo podobno jes w drugiej linii brzegowej?!?!ciekawe jakim cudem skoro z aquamarine tworzy całość??i tego już nikt w hotelu nie potrafil nam wytłumaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
saderan0 Re: Do pluto1239 08.08.12, 21:30 dzieki za odpowiedz ładnie sobie wycenił pokoj - 30 $ za tydzien jesli jeszcze macie jakies rady odnosnie hotelu to podzielcie sie z nami pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś