imojm5 07.06.11, 16:03 Czy jest ktoś, kto ostatnio był w tym hotelu? Jadę w sierpniu z całą rodzinką i mam kilka pytań. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwo_nka Re: Iberotel Aqua Marina 07.06.11, 16:16 Czy nie lepiej byloby zalozyc jednego watku, np. Iberotel Aquamarine z Wezyrem niz kilka o tym samym?? Bylam w tym hotelu w grudniu 2010 (z Wezyrem) oraz w kwietniu 2011 wiec pytaj Transport do hotelu w przypadku Wezyra byl długi, bo hotel przedostatni na trasie (ale to sie moglo zmienic), przy kazdym hotelu dlugawy postoj bo rezydent pomagal w check in, ale autobus z klima, za oknem Egipt, przed nami urlop wiec nie narzekalam Odpowiedz Link Zgłoś
olin1980 Re: Iberotel Aqua Marina 07.06.11, 16:21 Wróciłam 27 maja,pytaj śmiało o ile nas nie wyrzucą Odpowiedz Link Zgłoś
imojm5 Re: Iberotel Aqua Marina 07.06.11, 16:33 Dzięki za szybką odp. Jadę 11 sierpnia z całą rodzinką 2+3 i babcia. mamy wykupione 2 pokoje superior.I tu jest już problem. Czy można załtwić przy zakwaterowaniu pokoje koło siebie. Różnie opisują z tymi wkładkami do paszportów.Wiem, że te pokoje są ładne, ale może wiesz, jaka jest różnica między standartem, a superior?Gdzie są najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
olin1980 Re: Iberotel Aqua Marina 07.06.11, 18:36 Podczas naszego pobytu nie było problemu z pokojami bo obłożenie było 40%.Jednak nawet jeśli będzie więcej gości myślę, że pokoje obok siebie to nie problem(my mieliśmy 3 może nie obok ale bardzo blisko).Ja nie dawałam nic oprócz tabliczki "kantorowej" czekolady(tej z 100$)i dostaliśmy 2 duże dwójki i jeden family room z widokiem na morze i baseny.My mieliśmy w Eximie wykupiony superior i jest naprawdę to duży pokój z dużą łazienką(w niej brodzik i wanna) i osobnym wc.Nie wiem jak wyglądają inne pokoje i czy różnią się wielkością, ale myślę że na miejscu wszystko da się załatwić-nie sądzę żeby w sierpniu zaczął się desant na Hurghadę i było full obłożenie.Ludzi jest mało w całym mieście i według mnie narazie to się nie zmieni,przynajmniej do wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
awonka123 Re: Iberotel Aqua Marina 07.06.11, 21:03 My lecimy 2+1 17 lipca z Warszawy . Na wielu zdjęciach , które przeglądałam nie widać parasoli przy leżakach na basenach , czy nie ma takowych? I jeszcze kwestia wody butelkowanej , czy jest dostępna? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_nka Re: Iberotel Aqua Marina 07.06.11, 21:24 Nie ma parasoli przy lezakach na basenie bo lezaki stoja pod daszkami z materialu, po dwa lezaki pod jednym daszkiem (jakby altanka bez scianek bocznych). Cien jest wiec zapewniony. Jak ja bylam to byla przydzialowa butelka 1.5l na pokoj, poza tym stoja dystrybutory z woda ktora mozna nalewac do kubeczkow. W grudniu dodatkowo dostepne byly saturatory z woda gazowana, fanta, spritem i cola - w kwietniu niestety nie dostepne dla gosci, ale barmani bez problemu je nalewali. Byc moze mialo to zwiazek ze slabym oblozeniem hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
olin1980 Re: Iberotel Aqua Marina 07.06.11, 21:31 W maju już saturatory były dostępne z powrotem we wszystkich barach i restauracjach Woda-1 butelka 1,5l na pokój w dniu przyjazdu później płatna,można lać oczywiście z baniaków.Brak ogólniedostępnej wody butelkowanej to największy minus, wręcz obciach dla hotelu na takim poziomie, ale może to zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
imojm5 Re: Iberotel Aqua Marina 07.06.11, 22:10 wielkie dzięki za informacje. Mam nadzieję, że w sierpniu nie będzie dużo ludzi. Tak czytam twoje zapiski i chyba pisałam do ciebie maila z innego portalu , ale coś nie tak z adresem.Nie jestem pewna na 100% ale skojarzyłam po tej czekoladzie.Będziemy próbować z tymi pokojami może się uda. A co do tej wody, to jedni piszą, że jest tylko 1 butelka w dniu przyjazdu, a inni, że 1 przy każdym sprzątaniu. A napisz mi kiedy byłaś. olin1980 napisała: > Podczas naszego pobytu nie było problemu z pokojami bo obłożenie było 40%.Jedna > k nawet jeśli będzie więcej gości myślę, że pokoje obok siebie to nie problem(m > y mieliśmy 3 może nie obok ale bardzo blisko).Ja nie dawałam nic oprócz tablicz > ki "kantorowej" czekolady(tej z 100$)i dostaliśmy 2 duże dwójki i jeden family > room z widokiem na morze i baseny.My mieliśmy w Eximie wykupiony superior i jes > t naprawdę to duży pokój z dużą łazienką(w niej brodzik i wanna) i osobnym wc.N > ie wiem jak wyglądają inne pokoje i czy różnią się wielkością, ale myślę że na > miejscu wszystko da się załatwić-nie sądzę żeby w sierpniu zaczął się desant na > Hurghadę i było full obłożenie.Ludzi jest mało w całym mieście i według mnie n > arazie to się nie zmieni,przynajmniej do wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
olin1980 Re: Iberotel Aqua Marina 07.06.11, 22:22 Jeśli pisałaś do mnie przez Holidaycheck to odpowiedź masz w skrzynce na ich portalu.My wróciliśmy 27-go maja i wody nie było codziennie,też czytałam wypowiedzi przed wylotem że niby jest codziennie ale nie jest to prawdą(może tak kiedyś było).Pytaliśmy zarówno w recepcji jak i u dziewczyn w guest relations,odpowiedziano nam że ta jedna butelka w dniu przyjazdu jest to taki gift od hotelu(czyt.łaska) a normalnie to woda jest płatna.Ale mam nadzieję ze zrobią z tym porządek bo sporo osób się o to upominało. Odpowiedz Link Zgłoś
imojm5 Re: Iberotel Aqua Marina 08.06.11, 09:27 Dzięki zaraz sprawdzę na holdaycheck, a jeśli nie przeszło to napiszę jeszcze raz. olin1980 napisała: > Jeśli pisałaś do mnie przez Holidaycheck to odpowiedź masz w skrzynce na ich po > rtalu.My wróciliśmy 27-go maja i wody nie było codziennie,też czytałam wypowied > zi przed wylotem że niby jest codziennie ale nie jest to prawdą(może tak kiedyś > było).Pytaliśmy zarówno w recepcji jak i u dziewczyn w guest relations,odpowie > dziano nam że ta jedna butelka w dniu przyjazdu jest to taki gift od hotelu(czy > t.łaska) a normalnie to woda jest płatna.Ale mam nadzieję ze zrobią z tym porzą > dek bo sporo osób się o to upominało. Odpowiedz Link Zgłoś
imojm5 Re: do olin1980 08.06.11, 09:53 W sekretach na holiday... napisałaś swój adres, ale nie chce przejść wiadomość. napisała: > Jeśli pisałaś do mnie przez Holidaycheck to odpowiedź masz w skrzynce na ich po > rtalu.My wróciliśmy 27-go maja i wody nie było codziennie,też czytałam wypowied > zi przed wylotem że niby jest codziennie ale nie jest to prawdą(może tak kiedyś > było).Pytaliśmy zarówno w recepcji jak i u dziewczyn w guest relations,odpowie > dziano nam że ta jedna butelka w dniu przyjazdu jest to taki gift od hotelu(czy > t.łaska) a normalnie to woda jest płatna.Ale mam nadzieję ze zrobią z tym porzą > dek bo sporo osób się o to upominało. Odpowiedz Link Zgłoś
olin1980 Re: do olin1980 08.06.11, 09:58 o_gudziak@hotmail.com Wszystko przychodzi bez problemu Czekam na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: do olin1980 08.06.11, 10:29 Lecimy za tydzień do Aquamarine i martwi mnie brak wody w pokojach ale mam nadzieje że napiwki wszystko załatwią bez problemu. Jest jakieś centrum handlowe blisko hotelu i czy byliście w senzomalu ? Odpowiedz Link Zgłoś
olin1980 Re: do olin1980 08.06.11, 10:39 Właśnie problem jest taki,że napiwki tego nie załatwią.Próbowaliśmy przekupić sprzątających, ale oni mają tą wodę wyliczoną na każdy pokój przy check in.Wodę kupowaliśmy w markecie obok hotelu.Markety są po wyjściu na prawo,takie małe z fixed prices ,dąc dalej w kierunku Dana Beach cały czas pasaże z pierdołami.Na przeciwko Dany obok Havany jest Kleopatra z cenami.Do Senzo z buta ciężko,jechaliśmy taxi za 2$ w jedną stronę.W Senzo a dokładnie w Spinneysie nie można płacić obcą walutą tylko funty lub karta(bardzo się opłaca). Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: do olin1980 08.06.11, 15:53 Opłaca sie kartą w senzo z tego co piszesz ,nie wiesz czy w senzo są tytonie do sziszy ? Jaki przelicznik płacąc kartą jesli wiesz ? Nasze fotki Gran Canaria 2011 fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,121224576,121224576,0,2.html?v=2&wv.x=0 Odpowiedz Link Zgłoś
olin1980 Re: do olin1980 08.06.11, 16:38 Nie wiem czy jest napewno ale coś mi się kojarzy że przy wejściu na halę jest stoisko z papierosami i tam chyba był tytoń.Co do karty,mieliśmy rachunek na 149,45 LE po powrocie z konta zeszło 67 zł(polbank) wydaje mi się że to niezły przelicznik. Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: do olin1980 08.06.11, 22:52 ok dzięki Ale ogółem hotel spełnił wasze wymagania ? Odpowiedz Link Zgłoś
olin1980 Re: do olin1980 09.06.11, 10:23 Ogólnie tak,jest to duży,bardzo zadbany hotel,ma mnóstwo basenów,kapitalne wielkie pokoje,ładne bary i restauracje,robią super koktajle-caipirinha lub mohito.Tylko że ja się trochę wybredna zrobiłam ostatnio i im dłużej gdzieś jeżdżę tym bardziej porównuję Po zeszłorocznym pobycie w Albatros Palace i ogólnie w innych hotelach Pickalbatros równałam Aquamarine do nich i wypada niestety gorzej.Wkurzał mnie w Aquamarinie ten brak wody butelkowanej,jedzenie było poprawne ale bez rewelacji-czegoś mi brakowało,wieczorem nudy okrutne-animacje wieczorne nędza a dyskoteka do kitu.No i morza brak,odpływy straszne a pomostu nie ma i nie będzie bo tam jest jakaś strefa ochronna. Ale ogólnie polecam, miło spędziliśmy tam czas tylko mogliby poprawić kilka rzeczy i byłoby naprawdę świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś