Dodaj do ulubionych

Reemyvera hotel****

15.05.04, 13:44
Byliśmy z mężem tydzień temu w Hurghadzie w Reemyvierrze. Z czystym sumieniem
można polecić ten hotel; czyste pokoje, dość duże, (łazienka również czysta),
żadnych robaków (prócz trzech maleńkich mrówek faraonek, których w Egipcie
jest ponoć w ogóle pełno w mieszkaniach), z klimą, obsługa uprzejma, jedzenie
dobre - w standardzie europejskim i dużo. Pyszne ciacha tam mają, codziennie
są też jakieś owoce. Hotel położony jest daleko od centrum Hurghady ale nie
stanowi to żadnego kłopotu - można dojeżdżać busikiem za wytargowaną cenę
(raz może to być 5 funtów egipskich za dwie osoby, a czasem tylko 2). W
sklepiku hotelowym można kupić dość tanio wodę mineralną niegazowaną
Schwepssa - 3 funty za 1,5 l. Jest basen, ale podobno woda jest zimna (my
korzystaliśmy z uroków cieplutkiej wody Morza Czerwonego).
Obserwuj wątek
    • krolewna8 Re: Reemyvera hotel**** 15.05.04, 14:22
      Dodać trzeba, że hotel nosi wyraźne ślady zużycia (np.płaty odłażącej farby na
      suficie w łazience, albo pożółkłe od piasku plastikowe krzesła na tarsie).
      Tym niemniej obszerne pokoje z niewielką ilościa mebli i podłogą z kafli
      sprawiają wrażenie prawie sterylnych.

Codziennie jest wymiana reczników i sprzątanie (łacznie z "idealnym"
      pościeleniem łożek, złożeniem meskiej piżamy w równiusieńką kosteczkę i
      ułożeniem wszelkich kremów i kometyków w jedną linię smile
      Sprzątacz jest grzeczny i nieneachalny w kwestii bakszyszu.

Na wyposażeniu pokoju była także mała lodówka, na której stał telewizor (ok 20
      programów, arabskie, rosyjskie, CNN, polski TV4).

aha! jeśli nie jedziecie z dziećmi to uważajcie na "Reemyvera Family". Co
      prawda znjaduje się on w obrębie tego samego rozległego obiektu ale jest
      położony daleko od morza a blisko szosy. przy R.F. jest też najbliższa
      apteka.

• aga_wa1 Re: Reemyvera hotel**** 08.07.05, 15:05
      byłam, wróciłam.
      z czystym sumieniem polecam.
      plusów pewnie z 50, minusów ze 4 sie znajdzie.....
      opisze szczegóły w przyszłym tygodniu
      • aga_wa1 Re: Reemyvera hotel**** 15.07.05, 16:22
        jak obiecałam-opissadnadmieniam na wstepie ze jestem BARDZO ZADOWOLONA)
        Umiejscowienie-na trasie wylotowej na Luxor.
        Przed wjazdem-sklepiki i kregle-troszke dalej cały pasaz handlowy
        - od bramy do recepcji ok 800 metrów, droga prowadzi przez zaniedbana 2* czesc
        apartamentową
        + własciwa recepcja-ładna i przestronna
        + za recepcją-baaardzo ładny, super zadbany ogród ale najpierw dwa "tarasy
        tematyczne"
        + pokoje w pietrowych i dwupietrowych domkach koliscie usytuowanych-okna z
        duzymi balkonami wychodzą na basen z zewnatrz sa galerie z drzwiami wejsciowymi
        + pokoje bardzo duże-bardzo duże łozko (dwa zsunięte)
        + meble-wystrój ascetyczny-szaro rózowy-dwa fotele, stoliki szklane -na
        telewizor i kawowy szafa wnekowa, lustro toaletka , minibarek w szarej szafce
        - meble baaardzo proste-drewno malowane które domaga sie oswiezenia-obłażaca
        farba z oparć foteli-pierwsze wrazenie -
        + spora łazienka z trzykawalkowym "trójwymiarowym"lustrem i wielka umywalką
        - brodzik na styl "arabski" czyli miechlujnie zrobiony
        + czysto-posciel zmieniana reczniki zawsze czyste białe niezniszczone
        +- klima-nawiew jest stara, troche głosna, z nowym sterownikiem-mało wydolna-
        pomaga połozenie na nia recznika
        - mało przytulna restauracja-wielka i ascetycznie urzadzona-mimo nowych lampek
        halogenowych, zzielonych wielkich okien i firan, jedzenie podane bez przepychu
        i wymyslnych dekoracji
        + jedzienie baaardzo dobre, baaardzo duzo-zdarzaja sie kwiatki jak pizza z
        dowolnych skladników na kolacje , gyros, grill,
        - czasem niesmaczne rozwodnione soki
        + czasem pyszne słodkie soki
        + all inclusive wszystko bez ograniczen-kawa herbata juz od 10 rano do 24(lody
        platne 3,4 funty Nestle)
        - box sniadaniowy-bez jogurtu-jak byla wedlina i owoce-nie bylo sztucców, jak
        były sztućce nie było wedliny i owoców
        +++++++++++++BEZPŁATNY MINIBAREK PO DWA NAPOJE NA GŁOWE PLUS 2 RAZY WODA-
        (codziennie)zażyło to nawet rezydentów
        - basen zdarzala sie brudna woda-słaby system filtracji
        + basen fajny dosyc kilka róznych głebokosci
        - zdarzało sie ze brakowalo lezaków, bo rano zaete nie było recznikow po 12
        + plaza okazala sie fajna, choc pierwsze wrazenie przydolowalo-laguna otoczona
        dwoma dlugimi cyplami-jedem piaskowy drugi wybetonowany,okazało sie to plusem-
        duzo miejsca przestronnie i mozna wyjsc ze 2 km w morze a tam rafki, rafkismile))
        na srodku laguny okragla dyskoteka.
        +++++++++++++++ANIMACJE-ambitne ciekawe z rozmachem-uwaga nagrywac bo przez dwa
        tygodnie sie nie powtarzają i POLSKA ANIMATORKA KAROLINA zajmuje sie m in
        dziecmi
        + zjezdzalnie w drugim basenie za recepcją BAAARDZO FAJNE
        + sa tam tez arabskie kobiety z apartamentów w szczelnych kostiumach-ciekawe
        zdjecia i obserwacje
        - wooda w tym basenie zdarza sie zielona?????????ale zaraz wymienili
        + na galerii tani minimarket-chipsy 7LE, malboro 8 LE
        ----
        • aga_wa1 Re: Reemyvera hotel**** 18.07.05, 13:05
          www.reemyvera.com/html/english/rooms.html
          strona bardzo realistycznie ukazuje hotel
          • lum1 Re: Reemyvera hotel**** 15.08.05, 09:46
            www.pickalbatros.com/
            oopis hotelu
    • ika5 Re: Reemyvera hotel**** 27.09.05, 19:11
      nikt nie napisał jak wygląda plaża tego hotelu tj. odległość, łagodne zejście
      czy rafy od brzegu napiszcie proszę
      • pc_maniac Re: Reemyvera hotel**** 22.11.05, 10:38
        (cytat: katetoja Data: 21.11.05, 21:26)

"O tym hotelu nie ma słowa, a oferty do niego sa bardzo tanie. Czy ktos ma
        jakies wiadomości? Będę zobowiazana. "

=========================================
        Wątek skasowany, a post przeniesiony, gdyż autorka zdublowała wątek o tym
        obiekcie (wystarczyło wpisać w wyszukiwarce nazwę hotelu!)

• katetoja Re: Reemyvera hotel**** 22.11.05, 12:12
          Wpisałam mądralo. Odpowiedzi:0. Ale dzieki za pomoc
    • egipt-hotele Re: Reemyvera hotel**** 05.03.06, 12:46
      Jadę w lipcu z rodzinką. Czy może od ostatniego wpisu się coś zmieniło ?
      • egipt-hotele Re: Reemyvera hotel**** 09.03.06, 12:58
        ja wybieram się w licpcu,tez jestem ciekawa czy opinie są aktualne i jesli ktos
        sie odezwie to prosze o informację na temat okolicy w ktorej znajduje sie
        hotel,czy sa jakieś sklepy ?

pozdrawiam
        Ula
    • deepblueangel Re: Reemyvera hotel**** 09.03.06, 18:51
      Do jutra muszę zdecydować się na hotel, biorę pod uwagę ten, tylko że w moim
      katalogu (Orbis) ma tylko 3 gwiazdki, i nie wiem czy to ten sam.
      W katalogu jest napisane, że odległość od centrum Hurghady 17 km, czy o tym
      samym hotelu jest cały wątek?
      • violka21 Re: Reemyvera hotel**** 10.03.06, 09:08
        Jest to ten sam kompleks hoteli.3* jest dalej od morza, natomiast 4* jest
        bliżej.Wybieram się do tego hotelu od 15.07 i jeśli ktoś się wybiera przed moim
        wyjazdem prosiłabym o świeze informacje.
        • egipt-hotele Re: Reemyvera hotel**** 10.03.06, 09:50
          ja tez mam dylemat czy kupic ofete do tego hotelu czy może cos innego,czy cena
          2180,- z wycieczka do Luxoru to dobra cena ?
          • violka21 Re: Reemyvera hotel**** 10.03.06, 10:39
            Czy cena 2180,- to jest na tydzien czy dwa?
            • egipt-hotele Re: Reemyvera hotel**** 10.03.06, 11:22
              cena jest za 2 tygodnie w lipcu
              • violka21 Re: Reemyvera hotel**** 10.03.06, 13:00
                Ale to jest chyba w opcji HB, ja płace 2590 za 4* AI od 15.07
                • egipt-hotele Re: Reemyvera hotel**** 10.03.06, 13:49
                  tak to jet opcja oczywiscie HB,a moze wiesz cos na temat okolicy tego
                  hotelu,jakies sklepy,mozna gdzieś sie przejść ?
                  • violka21 Re: Reemyvera hotel**** 10.03.06, 14:04
                    Dwa lata temu byłam w Coral Beach, to jest jeszcze dalej za Reemavera. Na samym
                    końcu.Ja osobiście lubie hotele poza centrum w zabudowie bungalowów.Żeby dostać
                    sie do miasta trzeba wyjsc na głowna droge a tam busiki za 2 funty/os zawiozą
                    do centrum.W ciągu dnia spędzam czas w hotelu , ewentualnie jakies wycieczki.
                    Handel i rozrywki w centrum zaczynają sie wieczorem.
                  • justus007 Re: Reemyvera hotel**** 15.03.06, 11:38
                    a gdzie taka tania opcja z wycieczką? tez chce leciec na dwa tygodnie i coś
                    zwiedzić
                    • egipt-hotele Re: Reemyvera hotel**** 15.03.06, 19:22
                      nie wiem czy chodziło ci o tę ofertę za 2170,0(łącznie z wycieczką do
                      Luxoru)?jesli tak to jest ofera Orbis travel wazna do 30.03.2006 r.
                      • karoll3 Re: Reemyvera hotel**** 09.04.06, 10:37
                        Cześć kto leci 05 . sierpnia z Katowic do Hurghada . Piszcie sie ludzie. Ja
                        lece do hotelu reemyvera.
                        • egipt-hotele Re: Reemyvera hotel**** 27.04.06, 14:49
                          jeśli ktoś leci w Maju to niech po powrocie koniecznie napisze jak teraz ocenia
                          hotel,bo widziłam na jednym z forum same ''1''(negatywy)Nie wiem czy faktycznie
                          jest tak beznadziejnie,bo poprzednie opinie były nienajgosze ,czy teraz sie cos
                          zmniło? a moze ten ktoś mial jakis niemiły incydent i tak sie wypowiedził ze
                          złoścismile
                • 232323m Re: Reemyvera hotel**** 13.03.06, 09:33
                  my lecimy 13.07,z dziecmi,z W-wy!a Ty Violu tez z dzieckiem czy raczej ze
                  znajomymi?mam nadzieję ze bedzie wszystko ok?
                  pozdrawiam
                  • violka21 Re: Reemyvera hotel**** 14.03.06, 08:39
                    My jedziemy w pięć osób dorosłych.
                  • pitu32 Re: Reemyvera hotel**** 14.05.06, 11:56
                    my lecimy 15 lipca z katowic z 11- letnim synem czy ktoś leci w tym terminie
          • tomoni Re: Reemyvera hotel**** 10.03.06, 19:53
            no nie wiem ja place w maju 1980 yl. ale bey wzciecyki
            • egipt-hotele Re: Reemyvera hotel**** 11.03.06, 15:15
              kupiłam wycieczke na dwa tygodnie z Orbisu,ale nazwa brzmi Reemyvera *** (przy
              pla zy)czy to ta sama,może orbis jako biuro daje jej mniej gwazdek ?trochę się
              obawiam czy tam nie jest gorzej.
              • aga_wa1 Re: Reemyvera hotel**** 13.03.06, 13:26
                te ***/**** gwiazdki to moze dlatego ze kompleks przy plazy ma oficjalnie ****
                ale w praktyce raczej *** np brak suszarek do włosów w łazience..stad Orbis
                może podawac "w ich ocenie ***
                jest rzeczywiscie jeszcze częsc apartamentowa-opisywana jako Family i oan ma na
                bank **....niezle sie strachałam ze tam trafimy..nie polecam!(ma nawet inną
                recepcję)
                dowiedziec się dokładnie w biurze czy to czesc przy plazy, czy apartamentowa.
                (bungalowy) sa w jednej i drugiej czesci)
                tamtego lata Orbis kwaterował w tej ***/****
                • egipt-hotele Re: Reemyvera hotel**** 13.03.06, 15:01
                  bardzo dziekuję za wskazówki,wysłałam równiez kilka pytań na pani maila o ile
                  to mozliwe prosze o odpowiedź.
                  • egipt-hotele Re: Reemyvera hotel**** 13.03.06, 15:13
                    niestety adres mailowy okazał się zly więc spytam na forum ,jeśli moglabym
                    prosic o informację,czy  jakieś zakupy mozna zrobić w pobliżu ? czy jest
                    problem w wniesieniem picia do hotelu i wogóle jeśli to hotel ***/**** czy jest
                    warto tam pojechać (cena 2170 z wycieczką do Luxoru w lipcu b.r) na niektorych
                    folderach widać basen ze zjeżdzalniami na innych wcale .I jaka jest plaża ?I
                    czy lepiej starac sie o zakwaterowanie na parterze czy na pietrze ?
                    O ile to możliwe prosze o parę wskazówek.
                     z gory dziekuje

pozdrawiam
                    • aga_wa1 Re: Reemyvera hotel**** 14.03.06, 13:27
                      prosze o-e-mail na adres aga_wa/małpa/wp.pl przesle kilka fotek.
                      zakupy-ten market na galerii jest baardzo tani
                      w poblizu jest caly pasaz sklepów
                      uciązliwe bedzie tylko dojscie z terenu hotelu do ulicy-ok 1-1,5 km, i potem do
                      pasazu jeszcze kawałek-w sumie spacer na jakies 20-30 min-no i raczej
                      wieczoremsmile)
                      z wnoszeniem nie było problemów-wszak tam jest all(nigdy nie iwdzialam i nie
                      slyszalam o problemach)
                      cena 2170-nie wiem czy za hb czy all..jak hb to poszukałabym czegosc blizej
                      centrum (poza tym..chyba nie pojechalabym do hotelu z hb gdzie jest rowniez all)
                      zjezdzalnie są i calkiem fajne-chodzi o to ze posrodku jest recepcja -i na
                      jedna strone wychodzi się na apartamentowce z malym basenem i zjezdzalniami **
                      a na druga strone na ***/**** i tam jest basen bez zjezdzalni-to jest blizej
                      morza.
                      plaza...nie oczekuj pięknej linii brzegowej jak nad bałtykiem lub w Tunezjii..
                      to jest laguna..pierwsze wrazenie-rozczarowanie, ale potem okazalo się ze mozna
                      się umiejscowic na cyplu gdzie jest oooootwarta super przestrzen, a dla
                      amataorów nawet spacer po płyciznie z 5 kilosów pustką do Coralawink
                      dla rodzin-nie wazne ze jest was 4 czy 6...jak macie w umowie *** lub **** to
                      was nie wsadza do czesci **(tam byli sami Rosjanie i arabowie) chyba ze sami im
                      ten pomysł zasugerujecie i bedzie cięzko wrócic..tak bylo z niedoinformowaną
                      rodzinką w tamtym roku.....
                      i podróze do miasta-TAM trzeba dojcs do drogi i łapac busa, z powrotem łatwiej-
                      za 6 zeta bierzesz TAXI only for you i pod recepcje cie podwiozą.
                      ja uparlam sie na pietro bo mam fobie na punkcie parteru-ale pokoje identyczne
                      a dodatkowy bonus w postaci drzwi balkonowych prosto na basen(dobre przy
                      dzieciach)

• aga_wa1 Re: Reemyvera hotel**** 14.03.06, 13:33
                        home.arcor.de/p.d.stoering/Reemyvera/html/der_eingang.html
                        nie wiem czy był ten link
                        • egipt-hotele Re: Reemyvera hotel**** 14.03.06, 14:04
                          bardzo dziękuję za informacje ,pozdrawiam
                          • 232323m Re: Reemyvera hotel**** 23.05.06, 15:34
                            PROSIMY o aktualne relacje!!
                            • djacziz1 Re: Reemyvera hotel**** 11.07.07, 10:38
                              Witam
                              wybieram sie we wrzesniu z 6 znajomych do tego hotelu czy moze ktos nam opisac
                              jak tam jest teraz moze ma ktos jakies fotki i moze przeslac na maila ?
                              podaje mojego maila djacziz@interia.pl
    • mr43 Re: Reemyvera hotel**** 02.08.06, 16:12
      Wróciliśmy z Reemyvera 29.07.06r. Polecam, szczególnie w wersji all. Czysto,
      duży basen, plaża bardzo blisko. Nie dajcie się zakwaterować w części ze
      zjeżdzalnią na basenie. Jest gorsza i daleko od morza.W sumie
    • kacpere Re: Reemyvera hotel**** 30.04.07, 17:10
      Info odnośnie Reemyvera Beach Resort.

Wykupiliśmy w tym hotelu noclegi w dniach 11-18.04.2007.r.

Hotel oceniłbym jako dość dobry, bez wielkich rewelacji, ale jednocześnie
      grzechem byłoby narzekać.

+/- hotel ok. 17 km od centrum
      + specyficzna, fajna atmosfera w hotelu - bez snobizmu itp. Jedbym słowem -
      normlanie smile
      - jak ktoś nie lubi tej nacji, to dużo Rosjan. Nam to nie przeszkadzało, ale
      wiele osób narzekało...
      + dość duży pokój i fajny balkon
      - słaba lodówka w pokoju
      + widok z okna - basen, a czasami nawet gdzieś się kawałem moża załapie
      + czysto
      + dobre jedzenie, chociaż nie jest mocno zróżnicowane, ale niczego nie brakowało
      + 2 baseny, średniej wielkości
      -/+ hotel ma własną plażę, ale jak komuś się nie podoba, to jest na to rada.
      Otóż można zrobić sobie spacer "w prawo" wzdłuż morza, poprzez plaże róznych
      hoteli - po kolei: Melia Pharaoh, Hilton Long Beach, Coral Beach. Daleko, ale
      fajny klimat smile
      - plaża OK, leżaków wystarczająca ilość
      - jest trochę rafek
      + piaszczyste wejście do wody

Nasz numer pokoju 1316 - i był bardzo fajny, na 1 piętrze.

Ogólnie naszym zdaniem hotel wart polecenia. Miejscami rzucają się w oczy
      jakieś niedoróbki, jakaś odłażąca gdzieś farba itp. Jednak część "dla oczu
      turystów" jest ładnie utrzymana. A chyba nikt na siłę na wakacjach nie będzie
      szukał dziury w całym? wink

Pozdrawiam,
      Kacper
    • ala3331 Re: Reemyvera hotel**** 28.07.07, 19:42
      Miałam tę nieprzyjemność wybrać się do Egiptu z Biurem SKYCLUB. I jak zły omen
      spotkało mnie podczas tego wyjazdu wiele nieprzyjemności. W Egipcie i w
      Hurghadzie byłam po raz drugi, jednak tym razem było to fatalne doświadczenie.
      Zaczęło się już tuż po przyjeździe, kiedy to odbierający nas z lotniska
      rezydenci ściągnęli haracz. Poinformowali nas, że zbierają pieniądze na
      napiwki, które w naszym imieniu rozdzielą sprawiedliwie pomiędzy pracowników
      hotelu. Zebrali po 15 USD od każdego. Opłata wcale nie była dobrowolna. Dano
      nam do zrozumienia, że jeśli nie zapłacimy, dostaniemy gorsze pokoje. Jeden
      człowiek, który miał czteroosobową rodzinę się wyłamał. Inni zapłacili. Dodam,
      że za wizę też płaciliśmy w autokarze: każdy po 18 USD. Turyści z innych biur
      podróży, którzy płacili za wizę na lotnisku uiścili opłatę równą 15 USD.
      Pobyt w hotelu Reemyavera różni się od tego proponowanego w katalogach.
      Wszystko (łącznie z gwiazdkami hotelu) można podzielić przez dwa. Obsługa jest
      fatalna. Kelnerzy mało tego, że nie są mili, są po prostu chamscy. My - turyści
      poinformowani przez rezydenta, że „napiwkami nie musimy się martwić” i
      że „rozda je w naszym imieniu”, byliśmy traktowani jak intruzi, ironicznie
      komentowani i przedrzeźniani. Kelner potrafił odpowiadać, że czegoś w barze nie
      ma, co przy następnym kliencie, który dawał napiwek natychmiast się znajdowało,
      albo udawał, że nie rozumie, np. prośby o kawę z bitym mlekiem, co chwytał w
      lot, gdy widział funta lub dwa. Obsługa wprost upominała się o napiwki. Chcąc
      mieć jakikolwiek komfort, trzeba było je dawać. Mężczyzna, który nie dał
      napiwku w autokarze, a rozdawał je sam na prawo i lewo, traktowany był jak bóg.
      Opcja all inclusive w tym hotelu absolutnie nie zawiera miłej obsługi. Nie
      zawiera też innych rzeczy, o których pisze się w katalogu, np. przekąsek
      pomiędzy posiłkami, ładnych pokoi, urozmaiconej rekreacji czy licznych sportów.
      Korty do squascha czy tenisa praktycznie nie istnieją, stoły bilardowe są
      zużyte i krzywe, rury zjazdowe przy basenie są w wątpliwym stanie higienicznym,
      a jedna z nich w ogóle nie działa. Basen jest brudny, nocą zalewany masą chloru
      i innych detergentów. Większość animacji wieczornych jest dodatkowo płatna.
      Mało tego – goście hotelu nie korzystający z tych atrakcji nie mogą się wtedy
      zbliżać w pobliże sceny, gdyż są przeganiani przez nieuprzejmych kelnerów
      pokazujących, że wszystko kosztuje.
      O jedzeniu można ogólnie napisać tyle, że jest robione pod Rosjan. Gdy
      przyjeżdża nowy turnus Rosjan, poprawia się. Ogólnie potrawy powtarzające się,
      o podobnym smaku. W ogóle nie są podawane owoce i lody. Można je oczywiście
      zjeść za dodatkowa opłatą. Wszystkie koktajle też są za dodatkową opłatą.
      Higiena kuchni i stołówki wątpliwa. Sztućce są np. wycierane brudnymi obrusami.
      Połowa wycieczki chorowała. Pielęgniarka asystująca lekarzowi wyznała nam, że
      tak dużo pacjentów z zatruciem, jak z hotelu Remayveera nie ma nigdy z żadnego
      innego hotelu. Dodała, że to nie bez przyczyny.
      Pokoje są utrzymywane czysto, jednak karaluchy, mrówki faraonki czy inne
      robactwo nie jest rzadkością.
      UWAGA!!! W HOTELU REEMAYVERA KRADNĄ!!! Okradziono nas na sumę 100 EU w pokoju
      hotelowym, chociaż był zamknięty, a pieniądze bynajmniej nie leżały na
      wierzchu. Hotel w żaden sposób nie poczuwał się do odpowiedzialności za naszą
      stratę. Chęci pomocy nie przejawił też rezydent SKYCLUBU – Sayed. Gdy
      zgłosiliśmy się do niego w tej sprawie, odparł, że nie będzie z nami rozmawiał,
      gdyż nie ma teraz dyżuru. Zapytany, kiedy ma dyżur, odparł chamsko, żebyśmy
      zeszli sobie do holu i sprawdzili na tablicy ogłoszeń. Ogólnie Sayed był miły
      do osób, które nie zgłaszały żadnych trudności czy problemów. Gdy ktoś był w
      kłopocie, wtedy go nie było, bądź unikał tej osoby, obgadując niekiedy przed
      częścią zaufanej grupy. Bezkrytycznie wychwalał idee islamu, chyba w myśl
      zasady, że okraść niewiernego, to zaszczyt. Niezrozumiałym dla nas jest, że
      wszystkie wycieczki fakultatywne SKYCLUBU na miejscu były o 20 USD droższe niż
      ceny w katalogach. NP. Kair nie 65 USD, tylko 85 USD. Rezydent SKYCLUBU jako
      jedyny nie upublicznił cen wycieczek w gablotach hotelowych. Gdy tymczasem inne
      biura swoje ceny czyniły znanymi. Mało tego były one średnio o 20 USD niższe od
      cen SKYCLUBU. Rezydent SKYCLUBU zapytany o te rozbieżności przekonywał, że w
      cenach wycieczek z innych biur nie zawarte są ceny biletów wejściowych do
      atrakcji turystycznych bądź wycieczki te są ułomne pod innymi względami, jednak
      płynna wymiana wrażeń pomiędzy turystami z różnych biur wykazała, że tak nie
      jest. Rezydent SKYCLUBU przekonywał, że najkorzystniej jest wykupić wycieczki u
      niego i to najlepiej pierwszego dnia pobytu. Mówił, że wyjazd z innym biurem
      podróży jest nielegalny. Jednak byli tacy, którzy wybrali opcję taniej –
      pojechali z innymi biurami. Wyszli na tym dobrze, gdyż zobaczyli to samo, w
      takim samym wymiarze i zaoszczędzili 20 USD na każdym wyjeździe. Może nie warto
      dawać się okradać rezydentowi.
      Obsługa hotelu też skłonna była do oszustw. Opłacony czas przy stole bilardowym
      czy Internecie był notorycznie skracany.
      Ostatnia doba hotelowa nie była z pełną opcją allinclusive. Kelnerzy, którzy
      widzieli kogoś pijącego cokolwiek, co było postawione przez kogoś innego,
      wyrywali szklanki z ust, nawet dzieciom. Od 17tej do 23ej cały turnus kiblował
      w holu hotelowym. Jak się później okazało i tak musieliśmy być z powrotem
      zakwaterowani do pokoi, gdyż samolot nie został podstawiony na czas. Nikt nie
      był w stanie nas poinformować, kiedy cokolwiek się zmieni. Więcej informacji na
      ten temat mieli turyści telefonujący na lotnisko do Polski, niż rezydent, który
      sam prosił o podzielenie się z nim nowymi wieściami. Ponownie z pokoi
      wykwaterowano nas o 1ej w nocy i zawieziono nas na lotnisko. Dostaliśmy
      informacje, że wylecimy po 4tej. W rzeczywistości pozbyto się nas z hotelu i
      wylecieliśmy po 9tej.

Wszystkim pragnącym spokojnego, zdrowego, miłego urlopu dobrze radzę omijać
      szerokim łukiem biuro SKYCLUB i Hotel REEMAYVERA.
      • aga_wa1 Re: Reemyvera hotel**** 28.07.07, 22:24
        hmm co do Reemywera...chyba sie czuje jak ostatnia badziewiara...
        BYlam w Reemyweraq-malo tego..podobalo mi sie.
        Kelnerzy mnie nie przedrzezniali- z kilkoma sie dzieki usmiechowi
        :zaprzyjaznilismy:poza burakiem mna recepcji.ze koktajle i swieze soki nie
        wchodza w formule all-tez wiedzialam-tak jest prawie wszedzie..wtedy byl
        minibarek w all-czego nie bylo nawet w 5***** Alibabie..
        fakt przygotowywano dodatkowe atrakcje ponad standard-i albo chcialo sie
        zaplacic za kolacje na plazy z wystepami-albo nie-i juz.wolny wybor.
        co do Sky Club-powtorze tylko obiegowa byc moze bezpodstawna opinie-kazde
        popluczyny po triadzie to banda zlodzieji i tyle.
        ale co do zbierania napiwkow przez rezydenta dl obslugi hotelu, zart^^^^
        przez cztery lata slyszalam-ze na rejsie-to tak, ale w hotelu..dziwna praktyka
        tego Sky..
        • djacziz Re: Reemyvera hotel**** 01.08.07, 09:09
          Witam
          moze pani cos wiecej napisac o tym hotelu bo wylatuje tam za miesiac z 6
          znajomych i troszke zaczynam sie martwic czytajac te komentarze sad a pani
          komentarz napelnia mnie optymizmem smile w sumie to my lecimy z Berlina z
          niemieckiego biura podrozy zawsze lecimy z tego biura i bylo ok moze to tylko te
          polskie biura nie dbaja o swoich klientow ?
          mam jeszcze pyanie czemu pani czula sie tam jak ostatnia badziewiara skoro bylo
          ok ? jak wygladala plaza i rafy ?
          czy lepiej placic w euro czy w dolarach ? i jak wyglada z tymi napiwkami ?
          wydaje mi sie ze to rzecz normalna zostawic zawsze jakis napiwek to zacheca
          kelnera do dobrej obslugi ?
          pozdrawiam i czekam na odpowiedz

djacziz@interia.pl
          • aga_wa1 Re: Reemyvera hotel**** 01.08.07, 12:55
            uczucie badziewiarstwa pojawia sie w momencie-kiedy trafiam na wiecznie
            zrzadzacych polskich turystow-ktorzy mowią" eee co to za morze, takie morze....
            eee co to za jedzenie-jakies dla papuasów.." (cytat z dobrego 4****-akurat nie
            Reemywera)eee pokoje brzydkie, wdomu mam lepiej....i nie ma suszarki do wlosow.
            i jak tu sie nie czuc-skoro mi sie podoba??wydalam juz pieniadze, wiec sie
            ciesze ze odpoczywam..
            ale skoro 5% narzeka-to widac powinnismy miec duzo lepiej , inaczej,bo oni
            wiedza lepiej czego wymagac-i sie zastanawiam CZEMU NIE NARZEKAM???GUPIA JESTEM-
            BO MI SIE PODOBAwink))
            a ze piwo bywa cieple??wystarczy sie "zaprzyjaznic" z barmanem I juz wie ze
            lubisz zimne.
            co do Reemywera-napewno nie jest to hotel dla turystow z Hiltona czy Alibaby-
            nie ta klasa. Albo jedziesz za male pieniadze i wiesz, ze nie bedzie to Hilton,
            albo jedziesz za niewielkie pieniadze i narzekasz...

co do opieki Polskiego biura-ta Pani byla ze Sky Club-popluczyna Triady-to
            akurat mowi samo za siebie.
            a obserwacje tej Pani-co do obslugi hotelowej-to tylko i wylacznie zdanie tej
            pani -niezalezne od biura z ktorym przylecialo sie-tego na czole nie masz
            napisane...i kelner nie potraktuje cie lepiej dlatego ze jestes z niemieckiego
            biura...pozostaje ewentualnie napiwek lub urok osobistywink
    • djacziz Re: Reemyvera hotel**** 03.08.07, 09:05
      ok wiec jestem spokojny smile a co do napiwkow to nie jestem jednym z tych co
      zaluja i nic nie daja tez jestem tego zdania ze trzeba im troche dac aby kolo
      ciebie latali smile
      pozdrawiam
      PS:a mozesz mi polecic jakies ciekawe wycieczki ale tylko jedno dniowe ?
      • djacziz Re: Reemyvera hotel**** 03.08.07, 12:05
        djacziz napisał:

> ok wiec jestem spokojny smile a co do napiwkow to nie jestem jednym z tych co
        > zaluja i nic nie daja tez jestem tego zdania ze trzeba im troche dac aby kolo
        > ciebie latali smile
        > pozdrawiam
        > PS:a mozesz mi polecic jakies ciekawe wycieczki ale tylko jedno dniowe ?

jezeli jest mozliwosc to prosze o przeslanie mi kilku fotek z pani wczasow
        chodzi mi o fotki hotelu plazy itp podaje maila djacziz@interia.pl
        pozdrawiam i dziekuje
        • mkkozak Re: Reemyvera hotel**** 23.08.07, 17:47
          Czy ktoś wybiera się do tego hotelu Z Pyrzowic 14.09 ??
    • dora19791 Re: Reemyvera hotel**** 21.08.07, 14:46
      W Reemaverze bylismy z mezem w maju i mamy na temat tego hotelu
      calkiem odmienne zdanie.Po pierwsze mial to byc hotel 4*a ma 3*
      (chyba i tak naciagniete)
      www.wakacje.pl/hotele/egipt/hotel-reemyvera-2186.html
      Stary hotel,w porownaniu z innymi hotelami jedzenie bylo mniej
      urozmaicone,monotonne,beznadziejne.Za czysto tez nie bylo,klima byla
      stara,wielka i bardzo glosna co utrudnialo spanie.Pokoje rozne byly
      w zaleznosci jak sie trafilo;mniejsze,wieksze,czasem po dwa,ale
      standardem odbiegaly bardzo od hoteli 4*,meble stare,wszystkie
      pomalowane olejna farba...pufy zabrudzone,łazienka tez w nie
      najlepszym stanie.Podsumuje to tak:nigdy wiecej fortuny/trafa.
      • dora19791 Re: Reemyvera hotel**** 21.08.07, 15:18
        Zapomnialam dodac,pozytywna strona tego hotelu jest to,ze na miejscu
        przy plazy hotelowej mozna wykupic sobie wycieczki typu
        nurkowanie,snurkowanie za duzo nizsza cene niz u rezydenta i nie
        trzeba szukac miejscowych tanszych biur na miescie,tylko wykupic na
        miejscusmileW maju wykupilismy sobie tam snurkowanie na Giftun i
        zaplacilismy po 15USD za osobe(chcial niby 20,ale jak ze wszystkim
        sie potargowalo,potem nawet proponowali za 10USD podobne wycieczki
        jak mieli jeszcze wolne miejsca)Mielismy duzo fajniej niz Ci co
        kupili od rezydenta.Wyplynelismy z naszej plazy(a nie pol godziny
        drogi jeszcze busem)bylo tylko 10 osob(u rezydenta placili po 25USD
        i byl tlok),opieka super,jedzonko super,napoje-pepsi i woda do
        oporu,mozna bylo posterowac...poprostu cudowny relaks za groszesmile
        • marekmars Re: Reemyvera hotel**** 07.09.07, 15:08
          Wybieramy sie do tego hotelu pod koniec wrzesnia.
          Ktos moze opisac jakies aktualne opinie ?
          Wybiera sie tam ktos w tym terminie ?
          Pozdrawiam
          • mkkozak Re: Reemyvera hotel**** 01.10.07, 17:12
            Wróciliśmy kilka dni temu z tego hotelu i nie było żle , hotel niema tak jak to
            jest podawane w katalogach **** lecz naciągnięte *** lecz wszędzie jest czysto
            schludnie obsługa Ok . My akurat mieliśmy pokój odnowiony po remoncie (
            dokładnie taki jak w katalogu SKY CLUB - nawet obrazek na ścianie był taki sam
            smile ) , ale widzieliśmy też pokoje o gorszym standardzie , przed remontem z
            łazienkami w nie najlepszym stanie . Jedzenie takie sobie , jest go bardzo dużo
            lecz niema w ogóle typowo polskich potraw i jak ktoś nie przepada za wieloma
            rodzajami makaronów , ryb i warzyw to nie będzie zadowolony . Reasumując to
            jeżeli ktoś jedzie po to aby patrzec na marmury to niech się tam nie wybiera ,
            natomiast je żeli chcecie wypocząć nad basenem ( czystym ) i morza z bardzo
            fajną zatoką to polecam .

Jeżeli macie jakieś pytania tp piszcie a postaram się odpowiedzieć
            • karix1 Re: Reemyvera hotel**** 04.10.07, 22:37
              Lecieliscie z biurem SKY Club? Co o nich sadzisz? Wykupilismy u nich
              wycieczke na 2 tygodnie, wylatujemy za tydzien. Chcialabym wiedziec
              czego sie mniej weicej spodziewac. Znasz moze aktualne ceny
              wicieczek fakultatywnych? te z katalogu ponoc bywaja zanizone. No i
              ostatnie pytanie. Wkladaliscie jakis 'bakszysz' do paszportu przy
              meldowaniu czy poprostu trafiliscie na fajny pokoj?
              • dotttek Re: Reemyvera hotel**** 06.10.07, 13:55
                tez lecę ze sky clubem - z pyrzowic 12 października big_grin na nieszczęście nie z
                katalogu a z przypadkowego przymusu smile
                więc chyba jesteśmy na tym samym turnusie tongue_out

i też się zastanawiam jak to będzie wyglądać bo biuro ma nie za ciekawą renomę.
                • karix1 Re: Reemyvera hotel**** 06.10.07, 16:56
                  My lecimy z Krakowa, ale pewnie spotkamy sie na miejscusmileFakt,
                  komentazre o biurze nieciekawe, ale ceny atrakcyjnesmileZa cene jaka
                  zaplacilismy za 2 tyg all ncl nie oczekuje czerwonych dywanow,
                  marmurow i zlotych talerzysmile
                  • dotttek Re: Reemyvera hotel**** 06.10.07, 22:13
                    ja mam nadzieje ze lazienka bedzie czysta i posciel zmieniona smile klimatyzacja
                    moze dzialac ale nie musi tongue_out

masz jakis plan na te 2 tygodnie rozjazdowy czy raczej spędzasz go na plazy?

będę Tam pierwszy raz i zdecydowanie chcialabym pojezdzic. a boję się ze się
                    pogubię...
                    nie wiem ile pieniędzy zabrać...
                    i inne takie tam ;]
                    • karix1 Re: Reemyvera hotel**** 06.10.07, 22:31
                      To bedzie moj 2 wyjazd do Hurgady wiec mniej wiecj wiem co i jaksmile
                      Poniewaz pierwszy raz bylismy tylko tydzien, zwiedzilismy jedynie
                      Luksor. Goraco polecam taka wycieczke! Tym razem wybieramy sie do
                      Kairu, nie wiem czy na jedzien czy na dwa dni, musimy jeszcze
                      pomyslec, no i jakies mniejsze wycieczki fakultatywne, moze
                      nurkowanie. Ale nie za duzo bo marze o plazowaniu!!
                      Na pewno odradzam zwiedzanie Hurgady organizowane przez biuro -
                      poprzednio bylismy z Alfa Star - z tego co pamietam bylismy w
                      fabryce papirusu, w sklepie bezclowym i na jakiejs herbacie w
                      lokalnym barze. Glownym wspomnieniem z niej jest naganianie turystow
                      do zakupow drogich papirusow w fabryce - jedynych oryginalnych w
                      okolicysmile Moze i te na bazarach nie sa oryginalne - ale ja nie
                      widzialam roznicy smile I zaluje ze dalam sie naciagnac.
                      Nie jest to droga wyciecza - chyba 8 dolarow kosztowala, ale mozna
                      ja odpuscic.
                      O ktorej macie wylot? My baaardzo wczesnm rankiem i nie wiem jak to
                      przezyjesad
                      Do zobaczenia!
                      • dotttek Re: Reemyvera hotel**** 06.10.07, 22:45
                        8.30 z pyrzowic... czyli o 6 na lotnisku.. nie wiem jak lot przezyje ;]

własnie chce luksor i karnak
                        luby chce kair. na dwa dni - w ciągu jednego nie zobaczę tego co chcę zobaczyć.
                        a on ma niewiele do gadania tongue_out
                        nie wiem czy abu simbel wchodzi w rachubę...
                        dolina królów, królowych...
                        dwa tygodnie to za mało jak dla mnie big_grin

zreszta
                        co tu duzo mowic - to wyjazd mojego zycia smile nie dosc ze półdarmo to jeszcze do
                        kraju ktory jest moim ukochanym smile
                        • karix1 Re: Reemyvera hotel**** 07.10.07, 10:22
                          Jesli chodzi o Luksor to masz wszystko w kompecie: dolina krolow,
                          krolowych i Karnak. No i kolosy Memnona. Dodatkow wizyte w fabrcye
                          bodajze alabastru.
                          Jesli chodzi o Kair to powiem szczerze ze przeraza mnie podroz,
                          baardzo dlugo sie jedzie. No ale jak juz dotre to wydaje mi sie ze
                          warto zostac na dwa dni - i chyba tak zrobimy.
                          Co do Abu Simbel to na pewno byloby warto zobaczyc, ale obawiam sie
                          ze nie ma tego w ofercie SkyClub... Chyba ze nie doczytalam czegos -
                          zobaczymy na miesjcu.

P.S. Nasz samolot jest przed 7, czyli przed 5 trzeba byc na
                          lotnisku,no i jeszcze dojazd... Nie wiem czy sie wogole klasc spacsmile
                          Do zobaczenia na miejscu!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka