Dodaj do ulubionych

Stella Makadi Resort - Pytanie?

14.06.14, 08:28
Witam

Mam dosyć niefrasobliwe pytanie - Stella Makadi Resort - czy to to samo co Stella Makadi Beach albo Garden??? Wszyscy tutaj opisują te hotele, ale ja planuję właśnie wybrać się do Stella Makadi Resort i nie wiem czy trafie do Garden czy Beach, czy o tym wreszcie ma zdecydować ktoś na miejscu...???
Obserwuj wątek
    • bazyli01 Re: Stella Makadi Resort - Pytanie? 14.06.14, 12:54
      Zeszłym roku byłem w Stella Makadi Garden,
      z zdjęć wynika że chodzi o Hotel Stella Beach, jest to hotel bliżej plaży
      www.wakacje.pl/hotele/egipt/stella-makadi-resort-spa-19096.html
      Tutaj masz Gardena
      www.wakacje.pl/hotele/egipt/stella-makadi-garden-resort-spa-23085.html
      W sumie polecam Gardena, a i tak możesz swobodnie korzystać z Beach. Odwrotnie również można.
      Jak masz jakieś pytania , to pytaj.

• sunxem Re: Stella Makadi Resort - Pytanie? 14.06.14, 13:14
        Swietnie, dzięki za informacje...
        Mam pytanie kolejne - czy ten hotel ma jakieś animacje dla dorosłych (i dyskoteke) czy po prostu po ogólnym przedstawieniu wszyscy idą spać... Zależy nam na nocnej zabawie...
        • bazyli01 Re: Stella Makadi Resort - Pytanie? 14.06.14, 16:05
          sunxem napisał(a):

> Swietnie, dzięki za informacje...
          > Mam pytanie kolejne - czy ten hotel ma jakieś animacje dla dorosłych (i dyskote
          > ke) czy po prostu po ogólnym przedstawieniu wszyscy idą spać... Zależy nam na n
          > ocnej zabawie

Tak jest dyskoteka w części Beach, przed wejsciem po lewej stronie
          Nazywa sie Bubbles, w sumie byłem raz przez pare minut.
          Oczywiście szalały "ruskie" dziewczyny <50l smile
          www.youtube.com/watch?v=JMXetYa0tyI
          Oczywiście animacja dla dorosłych też się odbywają, z tym że bez szału.
          • bazyli01 Re: Stella Makadi Resort - Pytanie? 14.06.14, 16:12
            jeśli się wybierasz do tego hotelu, to polecam Gardena.
            Najlepiej pokoje bliżej konca hotelu.
            My tak mieliśmy i w sumie jednakowa odległość do restauracji w Gardenie lub Beach.
            Częściej korzystaliśmy z posiłków w Beach, moim zdaniem lepszy wybór i restauracja miała klimat. Jak już zdecydujesz się na Gardena, nie wykupuj pokoi z widokiem na basen.
            99% pokoi ma właśnie taki widok smile
          • sunxem Re: Stella Makadi Resort - Pytanie? 14.06.14, 16:15
            Hehehe dzienks za filmik...big_grin
            A Kiedy byłes ??? Chodzi mi o m-c... Ja wybieram sie w na poczatku lipca i troche mnie przeraża pogoda (za ciepło...mocne turbo...)
            A czy disco jest za free czy trzeba płacic, bo gdzies wyczytalem ze podobno za wjazd sobie araby krzyczą...
            • bazyli01 Re: Stella Makadi Resort - Pytanie? 14.06.14, 17:48
              sunxem napisał(a):

> Hehehe dzienks za filmik...big_grin
              > A Kiedy byłes ??? Chodzi mi o m-c... Ja wybieram sie w na poczatku lipca i troc
              > he mnie przeraża pogoda (za ciepło...mocne turbo...)
              > A czy disco jest za free czy trzeba płacic, bo gdzies wyczytalem ze podobno za
              > wjazd sobie araby krzyczą...
              Co do dyskoteki, weszliśmy tylko jeden raz i nikt od nas nie chciał kasy.
              Jeśli chodzi o temperaturę, nie wiem czy już byleś w Egipcie. Osobiście łatwiej wytrzymać w Egipcie jak w Turcji. My byliśmy dwa razy i w tym roku ponownie Egipt z tym że Aquamarine.
              Udało mi się zorganizować wyjazd do tego hotelu na 14 dni w lipcu 2+1 za 7600zł smile
              W Gardenie bylismy na przełomie czerwca do 11 lipca i caly pobyt zajebiście wiało. Chociaż Garden jest za Beachem to u nas też ładnie dmuchało. Jedyny minus, że jak wieje to molo zamknięte sad. Nie wiem w jakim sklądzie się wybierasz, bym Ci podpowiedział gdzie wybrać "mete" w Gardenie. Ja bylem w dwie rodziny i z dziecmi 5,6,8 lat. Przy basenie gdzie przebywaliśmy był super barman (piwko puszkowe) i można było się z nim dogadać smile
              • sunxem Re: Stella Makadi Resort - Pytanie? 14.06.14, 17:58
                Byłem już 3 razy w Egipcie, ale w to był styczeń, marzec i maj... Nigdy w sezonie...
                Lecę z narzeczoną, ekipa miejmy nadzieję że znajdzie się na miejscu... Pocieszyłes mnie tym wiatrem, bo pamietam jak byłem w maju w Titanic Beach Spa Resort to niby też miał plażę ale przy basenach to była taka parówa, że oddychać było trudno...
                No molo wszędzie zamykają jak wieje, bo jest rafa i wtedy większość wyszłaby z ciężkimi obrażeniami...sad
                Chętnie skorzystam z twoich wskazówek, sam chce kupić troche mocnego %%% na bezcłówce... Jedyny hotel w którym czułem alkohol z all inclusive to Iberotel Lamaya w Marsa Alam. Tam lali tak, że już o 13, przed obiadem po drinkach nieźle huśtało... naprawdę wytrawnie... Jak zagaać zeby mieć metę??? Masz jakiś sposób?
                • bazyli01 Re: Stella Makadi Resort - Pytanie? 14.06.14, 19:14
                  sunxem napisał(a):

> Byłem już 3 razy w Egipcie, ale w to był styczeń, marzec i maj... Nigdy w sezon
                  > ie...
                  > Lecę z narzeczoną, ekipa miejmy nadzieję że znajdzie się na miejscu... Pocieszy
                  > łes mnie tym wiatrem, bo pamietam jak byłem w maju w Titanic Beach Spa Resort t
                  > o niby też miał plażę ale przy basenach to była taka parówa, że oddychać było t
                  > rudno...
                  > No molo wszędzie zamykają jak wieje, bo jest rafa i wtedy większość wyszłaby z
                  > ciężkimi obrażeniami...sad
                  > Chętnie skorzystam z twoich wskazówek, sam chce kupić troche mocnego %%% na bez
                  > cłówce... Jedyny hotel w którym czułem alkohol z all inclusive to Iberotel Lama
                  > ya w Marsa Alam. Tam lali tak, że już o 13, przed obiadem po drinkach nieźle hu
                  > śtało... naprawdę wytrawnie... Jak zagaać zeby mieć metę??? Masz jakiś sposób?

Co do załatwienia pokoju, to wyłącznie "wkładka" w paszport.
                  W czasie mojego pobytu mało było młodych par bez dzieci sad
                  Jeśli leciś z dziewczyną to bym proponował dwa miejsca zakwaterowania.
                  www.holidaycheck.pl/hi/14fe642b-b649-32c8-9677-e1c6b278168b
                  1 to przy basenie "podkowa" po prawej stronie . Na tym basenie odbywają się animacje, jest też boisko do siatkówki .
                  Pamiętam trzy pary które dziennie przesiadywały na ostatnim basenie po lewej stronie.
                  W sumie prawie zawsze byli tam sami, basen na wyłączność smile Niestety ten basen nie ma baru chodzili do tego po prawej, ale naprawdę jest to parę kroków.
                  Oczywiście jeśli chodzi o Gardena.
                  Pisałeś że byleś w Beach, w sumie jest to obok Aquamarine do którego ja lecę smile
                  • sunxem Re: Stella Makadi Resort - Pytanie? 14.06.14, 19:23
                    Jaz (Iberotel) Aquamarine to jeden z najlepszych hoteli w Hurghadzie, jakie widziałem...
                    Titanic Beach jest dosłownie obok, za płotem... hotel ok, ale Jaz jest we wszystkim lepszy... no może ma mniejszy aquapark, ale całą resztę ma na poziomie Europejskim...
                    Też mam jeszcze dylemat czy wybiore Stelle czy może Jaz Mirabel Beach w Sh-E-S albo coś jeszcze innego w hurghadzie (może coś z sieci Pickalbatros) typu Alf Leila albo Palace
                    Ale szukamy generalnie hotelu gdzie spotkamy naszych, żeby można bylo się do kogoś odezwać, bez niepotrzebnej izolacji i wycinki gdzies z boku...
                  • baby_milo Re: Stella Makadi Resort - Pytanie? 15.06.14, 11:47
                    Cześć
                    Pytanie do bazyli01 :
                    Wybieram się z rodzinką 2+2 mam pytanie czy spotkales sie że w pokojach podobno nie ma łóżka małżeńskiego ? ktos się skarżył na to ale nie mogę tego potwierdzić, my jedziemy 20.06. odnośnie wkładki do paszportu to ile sugerujesz?
                    pozdrawiam
                    • bazyli01 Re: Stella Makadi Resort - Pytanie? 15.06.14, 14:30
                      baby_milo napisał(a):

> Cześć
                      > Pytanie do bazyli01 :
                      > Wybieram się z rodzinką 2+2 mam pytanie czy spotkales sie że w pokojach podob
                      > no nie ma łóżka małżeńskiego ? ktos się skarżył na to ale nie mogę tego potwier
                      > dzić, my jedziemy 20.06. odnośnie wkładki do paszportu to ile sugerujesz?
                      > pozdrawiam

My byliśmy w dwie rodziny, obie 2+2. Ja miałem 4 łóżka pojedyncze dosyć duże.
                      Dwa łóżka złączyłem , kolega w pokoju obok miał małżeńskie (bardzo duże) i dwie dostawki.
                      Był z dziećmi 5 i 8 z jednego łóżka zrezygnował. Dzięki czemu miał większą wolną przestrzeń w pokoju. Prawdę mówiąc nie ma w tym hotelu złych pokoi. Nam zależało aby mieć koło siebie, na parterze i bardziej z tyłu hotelu.
                      Nie wiem w jakim wieku masz dzieci i co cię interesuje.
                      • bazyli01 Do sunxem 15.06.14, 14:32
                        Nie wiem skąd jesteś i jaki termin Ciebie interesuje, ale z Poznania na 10 lipca jest w dobrej cenie Ja Aquamarine z TUI
                        • sunxem Re: Do sunxem 15.06.14, 14:42
                          Ja jestem z Wawy mnie interesuje termin 3-17 lipca. Wiiem, bo TUI ma najlepszą cenę na ten hotel w tym czasie... 3400 za 2 tygodnie, ale nie wiem czy nie poszukam czegoś tańszgo i w innym miejscu, bo ten rejon Hurghady już poznalem...big_grin Bardzo możliwe ze zdecydujęe się na Stelle bo mnie zaciekawiła...
                          A jak tam jest z rafa...? Jest blisko hotelu? Duża? Można zobaczyć jakieś fajne ryby?
                          • bazyli01 Re: Do sunxem 15.06.14, 15:19
                            TUI ma z Poznania za 3000zł od osoby, ale jak pokombinujesz to jeszcze zyskasz około 10%
                            Jeśli chodzi o rafę nie ma szału w Stelli, a rybki są wszędzie.
                            W czasie naszego pobytu strasznie wiało i były fale. Wybraliśmy się na dwie wycieczki , ale bez pobytu na wyspie Gif Tun. Wyłącznie snurkowanie po 4 razy za 20$, bo to nas interesowało.
                            • sunxem Re: Do sunxem 15.06.14, 15:45
                              Jak 10% zniżki? To chyba niemożliwe, nie znam żadnego sposobu na taki discount...
                              Nawet samo TUI nie daje zniżek swoim stałtym klientom...
                              Kilka razy pytałem u nich na infolinii i u agentów i zonk
                              No chyba że masz jakieś dobre dojście do kogoś, kto może taki upust dać??
                              gdybyś miał to daj znać na priv sunxem32@gmail.com
                              • kouhos Re: Do sunxem 17.06.14, 18:37
                                Jak wygląda kwestia wifi w kompleksie Stella?
                                Czy ktoś zna ceny za korzystanie?
                                Z góry dzięki za odpowiedź.
                                • bazyli01 Re: Do sunxem 18.06.14, 19:59
                                  kouhos napisał:

> Jak wygląda kwestia wifi w kompleksie Stella?
                                  > Czy ktoś zna ceny za korzystanie?
                                  > Z góry dzięki za odpowiedź.
                                  Z tego co pamiętam z Wifi można tylko korzystać przy recepcji.
                                  cen niestety nie pamiętam.
                                  Najlepszym sposobem na internet jest zakup karty

forum.gazeta.pl/forum/w,622,151518026,,Egipt_internet_na_karte.html?v=2
                            • sunxem Do Bazyli01 17.06.14, 21:34
                              No to bazyli01 chyba trzeba założyć nowy wątek, bo podjąłem decyzję - jednak Jaz Aquamarine smile 3-17.07
                              • bazyli01 Re: Do Bazyli01 18.06.14, 20:02
                                sunxem napisał(a):

> No to bazyli01 chyba trzeba założyć nowy wątek, bo podjąłem decyzję - jednak Ja
                                > z Aquamarine smile 3-17.07
                                Ja lece od 17 lipca.
                                Stella na pewno nie była by złym wyborem.
                                Co do Aquamarine to zobaczymy, jedno jest pewne plaża 2/10 sad
    • xgrzesx Re: Stella Makadi Resort - Pytanie? 24.05.15, 18:10
      Który z tych hoteli lepiej wybrać ? Beach czy Garden ? Beach trochę droższy ale czy lepszy ?
      Ma ktoś link do mapy tego hotelu ?
      • comes2012 Re: Stella Makadi Resort - Pytanie? 25.06.15, 16:16
        Stella Makadi Garden=Gastronomiczno-kulinarny DRAMAT!!! Kilka szczegółów może pozwoli Państwu podjąć jedyną słuszną decyzję i omijać ten hotel oraz biuro Wezyr z daleka. Śniadanie nie jest dla śpiochów, o 10.05 nieczynne są wszystkie (3! sic!) automaty do kawy i brak kucharzy przy stanowiskach jajecznych. Ale i tak jest to jedyny posiłek podczas dnia, kiedy można zjeść ciepłe i świeżo przygotowane jedzenie. A teraz ogólnie: permanentny brak szklanek, filiżanek i talerzy na każdym posiłku a jeżeli już się pojawią to są brudne, klejące się, niedomyte talerze; brudne poszczerbione szklanki; ; brudne, poplamione krzesła (tapicerowane); dania w zdecydowanej większości zimne, nawet te podawane z pseudo - grilla; czerstwe pieczywo wymieszane ze świeżym; 'bardzo' urozmaicone owoce - jabłka, pomarańcze i czasami melon; menu dla dzieci to już totalna katastrofa- codziennie, na każdym posiłku były 3 "potrawy" - ziemniaki, makaron, pseudo-mięso i wodnista zupa. KATASTROFA!!! Jeżeli ktoś będzie Państwu wmawiał (a robił to będzie każdy ? pracownicy, menagerowie obu hoteli, rezydent, każdy z biura Wezyr), że w hotelu Beach jest takie samo jedzenie to wierutnie kłamie! Byłem, jadłem i mogę porównać: Garden 2* (słaba jadłodajnia, stołówka zakładowa), Beach 4.5* (porządna restauracja). Plaża to kolejny blef. Tzn plaża jest, ale może cofa się codziennie koło południa odsłaniając kamienie i błotko o zapachu 3 tygodniowego szamba. Można cudnie pobrodzić w szlamie i syfie czerwonomorskim - może to jakiś rodzaj SPA???
        Ale żeby nie było tylko czarno: świetne, duże pokoje i łazienki: genialna infrastruktura basenowa i cudna zielona, miękka trawa.
        Ale przyznacie Państwo, że nie po to wydaje się kasę na All Inclusive w 4-5* hotelu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka