binki1 Re: Magawish Vilage **** 24.06.05, 16:11 Jeśli zależy Ci na łużkach i czystej łazience to te kryteria spełnia Magawish. Pokoje są codziennie sprzątane i wietrzone, ręczniki wymieniane też codziennie. Mogę przysłać Ci kilka fotek. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.b Re: Magawish Vilage **** 26.06.05, 11:46 Bylem w domkach czyli 155-153-150-151 czyste ladne ale wiadomo nie ma zbytniego luksusu. Polecam te domki bo sa przy samej plazy i wlasnie gdy jest brak prysznicow na plazy to myk do domku 10 krokow i sie jest splukanym z soli Odpowiedz Link Zgłoś
aktualnosci Nieoficjalna stronka hotelu Magawish-Hurghada 30.06.05, 11:21 Zapraszam na stronkę, którą będę tworzył z czasem (o ile będę go miał ). Zapraszam do współpracy wszystkich zainteresowanych wzbogacaniem tego serwisu. Pozdrawiam. Mariusz www.mim.pcz.czest.pl/chemia/magawish/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
maden1 Re: Nieoficjalna stronka hotelu Magawish-Hurghada 12.07.05, 10:41 Rewelacja!!!Dzięki za to,że wróciłem choć na chwilę do Magałysz.Byliśmy tam w tym samym czasie.Było rewelacyjnie!!!O turystyce myślimy bardzo podobnie.Jeszcze raz gratulacje za pomysł i realizację. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula22 Re: Magawish Vilage **** 18.07.05, 18:57 Witam!!! szczerze powiedziawszy dziwię się tak dużą liczbą negatywnych opinii na temat tego hotelu!!! Osobiście bardzo dobrze wspominam pobyt w Magawish. Mieszkalam w pokoju 4XX i narzekać nie mogę, no może poza trochę natarczywymi Arabami wszystko było w porządku, klimatyzacja działała bez zarzutu, łózka były wygodne, aneks kuchenny w porzadku. Codzienna wymiana ręczników i układanie pościeli przypadły mi do gustu. Żadnych insektów nie spotkałam, no może poza jedną wystraszoną małą jaszczurką która skradała się po oknie. Tarasik przystępny, co wieczór można było wygodnie usiąśc w wiklinowych fotelach i odpocząć od upałów. Plaża bardzo przyjemna, bez problemu można było znależć miejsce dla siebie a i z ręcznikami nie było wcale tak źle. Jeśli chodzi o jedzenie to ja nie doszukałam się braków, bardzo podobały mi się desery po kolacji, szczególnie te z owoców, bo każdy miał ochotę żeby się schłodzić zimnym arbuzem. Osobiście będę polecać znajomym, którzy będą wybierać się do Egiptu właśnie ten hotel. Ja byłam w Egipcie dwa tygodnie, przez pierwszy tydzień odpoczywałam w Magawish a drugi tydzień zwiedzałam Egipt i z czystym sumieniem moge powiedzieć ze standard hoteli podczas objazdówki był o wiele gorszy niż w Magawish!!! Klimatyzacja charczała, jedzenie było niedobre lub zimne a pokoje brudne!!! tak więc w porównaniu z takimi hotelami, Magawish prezentował się rewelacyjnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: Magawish Vilage **** 05.08.05, 09:45 Jak jest w Magawishu z: - dostawkami dla trzeciej osoby w pokoju – dodatkowe łóżko, polówka, rozkładana kanapa? - dostępem do internetu (czy w ogóle jest, a jeśli tak to po ile)? - jeśli chce się dostać konkretny domek, to czy najlepiej załatwić to przy zakwaterowaniu wkładając odpowiedni banknot w paszport? A tak przy okazji: który nr polecacie lub odradzacie? - remontami - coś aktualnie jest modernizowane, nieczynne? Wielkie dzięki za info! Odpowiedz Link Zgłoś
oblizniak Re: Magawish Vilage **** 21.08.05, 13:32 Witam! Kilka dni temu wróciłam z 7+7 - rejs po Nilu i pobyt w hotelu Magawish. Jeśli chodzi o hotel - to myślę że jest to czysta loteria... - co również widać po wypowiedziach na forum. Można trafić do całkiem przyzwoitych bungalowów- większych, dopiero co wyremontowanych, o wyższym standardzie, jak również do tych, które wyglądem przypominają nasze campingi z Funduszu Wczasów Pacowniczych. Mieszkałam najpierw 2 noce w domku nr 191 ( przed rejsem ) a potem w domku nr 159. Oba niestety były kiepskie. A oto główne zastrzeżenia: - zamiast obiecywanej klimatyzacji był nawiew w części sypialnej- niestety bez regulacji, co powodowałao że temp. w sypialni nad ranem była tak niska, że trudno było wytrzymać , w pozostałej zaś częći doomku dochodziła chyba do +35 st. Ponadto urządzenie to miało chyba ze 20 lat i niesamowicie huczało... - oba zlewy ( w łazience i kuchni ) notorycznie się zapychały - nawet mimo bakszyszu obsługa nie potrafiła sobie poradzić z ich odetkaniem... - domki niby codziennie sprzątane, ale niestety na ścianach i np. brodziku widać było pozostałości po zabitym robactwie.. - no właśnie robactwo - do mrówek nie będę się czepiać, bo cóż można się przyzwyczaić , ale karaluchy to już lekka przesada... - wieczorem zdarzało się też spotkać większego już nieco przedstawiciela fauny - szczura biegającego pomiędzy domkami.. - położenie rur doprowadzających wodę do domków - zapewniało dostawę wyłącznie gorącej wody - nawet z tzw. zimnego kranu... - ręczniki niedoprane, podarte- zarówno te w domkach, jak i na plaży - na plaży brak prysznica, co przy tak słonej w wodzie w morzu było sporym problemem, - schodki prowadzące na taras totalnie porozbijane, co przy braku oświetlenia przy domku, zwłaszcza wieczorem stwarzało spore zagrożenie.. Można by tak wyliczac dalej... Próba zamiany domku na inny niestety nie powiodła się , ponieważ w recepcji zgodnie twierdzono że hotel jest całkowicie obłożony i nic nie da się zrobić.. Rada dla tych , którzy się tam wybierają - spróbujcie wymóc zakwaterowanie w nowszej części zwanej Lotusem - to już inny świat. Co prawda w okresie w którym byłam ja - żaden Polak nie został tam zakwaterowany - ale może wam się uda..Własny basen z barem , wkoło zieleń ( a nie piach i żwir - jak przy naszych domkach ), no i przede wszystkim na oko - nowsze o jakies 15 lat... A teraz kilka plusów hotelu - rzeczywiście ładna, długa, piaszczysta plaża, brak problemu z leżakami , nieduża ale całkiem fajna rafa przy hotelu , duży wybór jedzenia. No i fakt że jest on położony zdala od zgiełku i odgłosów z placów budowy Hurghady ( dla mnie to akurat zaleta). Reasumując - moim zdaniem hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki , nawet egipskie. Widziałam wewnątrz inne hotele 4 * ( np. Golden 5 , czy Sea Gull) i wyglądały jak zupełnie inny świat. To taka krótka refleksja na temat tego hotelu... pomimo wszystko ogół wrażeń z Egiptu powoduje że i tak zaliczę te wakacje do tych najbardziej udanych... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorotalo6 Re: Magawish Vilage **** 02.09.05, 14:18 Właśnie wróciłam z tego hotelu.Byłam 2 tygodnie.Radzę podczas meldunku poprosić o odnowiony i czysty domek-ja tak zrobiłam i dostałam domek tuż przy basenie- czysty , odnowiony.Nowa klimatyzacja, w pełni sprawna.Ręczniki zmieniają codziennie,nie ma z tym żadnych problemów.Jedzenie bardzo dobre-duży wybór, owoce, desery.Szamponów ani innych kosmetyków nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ghostec Re: Magawish Vilage **** 10.09.05, 01:39 Niewiele tu można dodać. Potwierdzam, że domki nie zasługują na ****, ale i tak nie zamieniłbym ich na hotel położony w centrum albo z małą plażą!! Miałem za to przygodę z wręczaniem "bakszyszu". Chciałem jeszcze pierwszego dnia wymienić domek (na taki blisko morza) i chcąc przyśpieszyć działanie włożyłem dyskretnie w mapkę 5 USD. Recepcjonista gdy to zobaczył zawołał managera, a ten mnie uświadomił że oni są po to by uprzejemnić mi pobyt w Egipcie Mnie zrobiło się głupio i schowałem kasę. Męczy mnie jednak czy to aby nie dlatego, że jestem dziad i nie włożyłem 10 USD Jedzenie faktycznie było EXTRA!! chyba nawet przytyłem przez ten tydzień! Uwaga za to na wycieczki fakultatywne. Na mieście są duuuużo tańsze. Ja zdecydowałem się na nurkowanie z Polskim Centrum Nurkowym (oferta Alfa Staru). Normalna cena 55 USD, w pierwszy dzień ściemniają wszystkich że jest promocja i schodzą na 45 USD, ale można stargować na 40 Na mieście akurat tego typu atrakcje są po 25 USD (nawet z polskim instruktorem) ale nie ma w cenie zdjęć (ok. 10 USD). Niestety o wszystko się trzeba wykłócać bo jak ktoś sie nie upomni to oni nic nie wspomną! Jeżeli ktoś może cierpieć na chorobę morską to lepiej zabrać aviomarin. Moja dziewczyna praktycznie zaraz po wyjściu z portu się źle poczuła i tak do samego końca (rejs od 9.00 do 16.30). Na dodatek nie msa co liczyć że oddadzą choć jednego dolca!!! Wg mnie to OSZUŚCI. To oni powinni o wszystko zadbać!!! Lepiej więc w kraju kupić sobie fajkę, maskę i płetwy i ograniczyć się do snoorkowania na rafach przy hotelu. Całkiem ładna jest po prawej stronie plaży (jakieś 300 m od plaży hotelowej), zaraz przy takiej małej drewnianej budce. Najlepiej jednak dostać się do piaszczystej wysepki w morzu. jakieś 150-200 m od plaży. Jeżeli ktoś sie czuje na siłach to można wpław (choć wtedy odpada wzięcie plecaka) lub zapłacić rybakowi przy plaży (taki w białej mycce) - my za 4 osoby zapłaciliśmy 100 ichniejszych funtów w dwie strony. NAPRAWDĘ POLECAM!!! to chyba tyle. polecam jeszcze raz ten hotel wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: Magawish Vilage **** 23.09.05, 10:11 Hotel ten ma kilka plusow ale niestety zdecydowanie wiecej minusow. W Egipcie bylem kilka razy, takze mam porownanie z innymi hotelami- Magawish jest zdecydowanie najslabszym hotelem pod wzgledem standardu. ale po kolei : Pokoje - jak wiadomo sa to bungalowy rozsiane po calym (ogromnym) kompleksie hotelowym. Pierwszy bungalow ktory dostalismy byl opanowany przez niemale mrowki, ponadto sprawial wrazenie brudnego - zmienilismy go nastepnego dnia na numer 188 i ten byl powiedzmy akceptowalny. Poza nami lokatorem byla sympatyczna jaszczurka, mieszkajaca za obrazem. Wyposazenie - lodowka, TV z TVPolonia i klima pamietajaca chyba czasy II Dynastii. Odglos wydawany przez nia przypominal ladujace mysliwce. Ogolnie - 3* Jedzenie - dno. Tak slabego jedzenia dawno nie pamietam takze pozostawiam bez komentarza. Ocena - 0* Plaza - bardzo fajna, piaszczysta, z duza liczba lezakow. JEsli ktos lubi wylegiwac sie na sloncu na pewno bedzie sie podobac. Minusem jest niestety brak rafki. JEst obumarla po prawej stronie plazy (mozna spotkac tam kilka amfiprionow, chetonikow, cornetfish i ustniczkow)ale ogolnie jest to slabizna. Po lewej stonie plazy w odleglosci ok. 100 metrow od brzegu jest fajna piaszczysta wysepka. Osoby lepiej plywajace dotra tam wplaw, reszcie proponuje raczej wynajecie lodeczki. Ocena - 4* Sport - baza windsurfing Neilpride z bardzo fajnym wyborem desek i zagli. Mazna zmieniac zarowno zagle jak i deski co nei wszedzie jest regula. Ponadto baza kitesurfingowa (wydaje mi sie ze rozniez na wysokim poziomie) i nurkowa Colona - szwedzka z dwojka polskich instruktorow. Wysokie ceny - mozna na miescie znalezc tansze oferty. Ocena - 5* Ogolna ocena hotelu - 3* z malym plusem za oferte sportowa. W razie pytan chetnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
djd1 Re: Magawish Vilage **** 13.01.06, 02:35 chcemy ponownie do Egiptu wyjechać 27 marca 2006 roku. Na razie wybraliśmy hotel Menaville -Safaga ponieważ zależy nam na ładnej i dużej plaży, rafie koralowej, którą można podziwiać podczas snurkowania i spokoju. Niedawno zainteresowaliśmy się hotelem Megawish. Agentcooper napisał że był to jego najsłabszy hotel pod względem standardu. Czy mógłbyś napisać , jakie inne hotele polecasz w tej cenie, oczywiście biorąc pod uwagę to ,ze chcielibyśmy posnurkować oglądając jakieś fajne rafki, mieć ładną plaże i przyzwoite warunki (tzn czysto, itd...). Dodam ,ze nie mamy chyba jakiś nadzwyczajnych wymagań, bo w zeszłym roku byliśmy w hotelu Empire i byliśmy bardzo zadowoleni, ale w tym roku chcemy sprawdzić inny hotel... Bardzo prószę o odpowiedź.. Odpowiedz Link Zgłoś
fila5 Re: Magawish Vilage **** 16.02.06, 18:51 Witam Dostałem ofertę z rainbowtours ofertę wyjazdu do Megawish. Poszukuję informacji na temat tego hotelu. Czy moge prosić o opinię. A jeżeli nie Megawish ta jaki hotel? informacje proszę na fila@civ.pl pozdrawiam i dziękuję Jan Filoda Odpowiedz Link Zgłoś
30marzec Re: Magawish Vilage **** 01.06.06, 12:03 Jadę do hotelu Megawish w lipcu , prosze o informacje od kogos kto był tam niedawno , jakie warunki zakwaterowania ? ktore domki wybierac ?, jadę z 5- letnim synem, czy temperatury bardzo dokyczliwe dla dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
coorara Re: Magawish Vilage **** 28.09.05, 15:42 Magawish-byłam tam w maju 2005 z Triada.Opisze konkrety: 1.duza plaza,nocą pełno krabów wędrujących po brzegu-mily widoczek 2.jedzenie średnie -owoce i ciasta krolują 3.pokoje to dramat-klima smierdzi i w nocy zalowalam ze nie mam zatyczek do uszow,pelno mrowek i niezamykajace sie okna w kibelku 4.na baseniku kolo głównej restauracji puszczaja okropna muzyke ktorej nie sposob wytrzymac-ale dobrze ze przynajmniej nie spiewaja ryczace renifery- arabki ,ktore to niegdys w piramysie w sharm koncertowaly 5.sporty-kite surfing 400 euro kurs u anglikow,nurkowanie 210$ certyfikat padi/trwa 4 dni/ 6.mozna sobie plynac do wysepki oddalonej o pare metrow od brzegu-podobno sa rekiny ,ktore lubia sobie wieczorkiem zerowac 7.nurkujac na pobliskich rafkach-dosyc zniszczone juz i ciemne-widzialam fajna osmiornice.Ogolnie zyjatka sa dosyc ciekawe. 8.obsluga srednia-wymienili nam jeden pokoj na drugi kiepski pokoj.Bylismy na tydzien wiec fakt ten nie dziwi. 9.nie polecam nurkowania bez wlasnej maski-moja sie odpiela na glebokosci 20 m wglab i lekko mi plucka zalalo. 10.Ocena hotelu to 3 kulki-bo gwiazdkami tego nie nazwe. Ale jako optymista-mogło byc gorzej.Raczej juz tam nie wrócę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
thorme Re: Magawish Vilage **** 26.10.05, 00:26 Byłam tam pod koniec września 2005. I powiem tak JEŚLI KTOŚ JEST NA TYLE PÓŁMÓZGIEM,ŻEBY SPODZIEWAĆ SIĘ PO ARABSKICH HOTELACH PORÓWNANIA W STANDARDZIE DO NASZYCH TO JEGO PROBLEM. Każdy to wie,że 4 gwiazdki u nich nie dorównują naszym.I nie ma się co złotych gór spodziewać.Pozatym kto do kuźwy nędzy jedzie odpoczywać w pokoju.Du-ę w troki i na plażę,wycieczki i snurkowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
ehtarr Re: Magawish Vilage **** 19.01.06, 23:04 Klimatyzacja ma naturalną tendencję do zjawiska zwanego "zagrzybieniem". Do "odgrzybienia" służą specjalne preparaty chemiczne. Jeśli chodzi konkretnie o Magawish, wystarczył telefon na recepcję z prośbą o wykonanie tej czynności i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
1dolar2 Re: Magawish Vilage **** 06.02.06, 11:25 bylismy w magawish w maju z triada.mieszkalismy w bungalowie nr.53.stan sanitarny bardzo odbiegal od obiecanych 4 gwiazdek.mielismy karaluchy.ktore byly wszedzie nawet w poscieli.nie dzialala klima-wyciekala z niej woda.po wielokrotnych monitach usunieto usterke.odchodzila farba ze scian,ktora trzebabylozwalac z poduszki.codziennie wymieniane sa reczniki-plus.jedzenie na 6.ciekawy program animacyjny ale krotki.piekna plaza.jednak nie polecam wyjazu z triada.nasza sprawe ma federacja konsumencka,ktora rowniez ignoruje triada.kiedy zjawilismy sie po powrocie w glownym biurze triady w poznaniu jeszcze nie tak dawno mila pani kierownik stwierdzila,ze musimy zrobic sobie test czy nadajemy sie do egiptu.to za co placilam 2300?za nie wyspane noce[ bo balam sie karaluchow]swoja droga bardzo duzo jest skarg na triade. Odpowiedz Link Zgłoś
1dolar2 Re: Magawish Vilage **** 06.02.06, 11:28 mamy ciekawa tasme z pokoju nr 53.moge wyslac. Odpowiedz Link Zgłoś
aktualnosci Serwis o hotelu Magawish 25.10.05, 12:03 Nowy adres do serwisu internetowego, poswieconego hotelowi Mahawish znajduje sie tutaj www.magawish.prv.pl Pozdrawiam i zapraszam do przejrzenia zawartosci serwisu. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
asiak37 Re: Serwis o hotelu Magawish 10.06.06, 14:19 Wybieram się do tego hotelu w sierpniu w Triadą. Pobyt w hotelu po rejsie. Czy ktoś ma jakieś nowe wiadomości? Szczególnie interesują mnie numery przyzwoitych domków. Bardzo dziękuję za ewentualne odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
icha6 Re: Serwis o hotelu Magawish 15.06.06, 18:53 Byłam w maju w pokoju nr 236. Odnowiony- bez zastrzeżeń, tylko troszkę dalej od morza. Znajome były w pokoju 156 i też były zadowolone: blisko morza. Ogólnie hotel polecam Odpowiedz Link Zgłoś
studzinska1 Re: Magawish Vilage **** 11.07.06, 13:57 Dzięki za te cenne informacje. Właśnie za tydzień wybieram się do tego samego hotelu z grupą "niedowiarków", którzy boją się korzystać z "innych" usług, np. wycieczkowych na miejscu, a bardzo się zawsze przywiązują do tego co proponuje im rezydent. Może ten artykuł, który przed chwilą przeczytałam pomoże mi ich przekonać do tego, o czym ja już dawno myślałam. Po powrocie postaram się napisać o swoich wrażeniach z tej podróży. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
wortor potrzebne informacje o wycieczkach fakultatywnych 11.07.06, 22:36 w sierpniu wybieram sie do Egiptu do hotelu megawish. Potrzebuje informacji dotyczacej tego czy w Egipcie za wycieczki fakultatywne wykupywane w lokalnych biurach podrozy mozna placic rowniez w Euro czy tylko w Dolarach. Z gory dziekuje za jakiekolwiek informacje Odpowiedz Link Zgłoś
asiak37 Re: potrzebne informacje o wycieczkach fakultatyw 21.07.06, 11:01 Przepraszam za głupie pytanie Czy w lodówkach w Magawish są zamrażalniki? Pytam bo chciałabym zabrać wkłady do termotorby....tylko czy będzie je gdzie zamrozić? Odpowiedz Link Zgłoś
slawek681 Re: Magawish Vilage **** 23.07.06, 13:45 To mój drugi pobyt w tym hotelu, pierwszy raz byłem w nim w 2003 roku, a kolejny już pobyt w Egipcie w różnych hotelach, niestety muszę zweryfikować moją poprzednią opinię. Hotel miał pełne obłożenie składające się w przybliżeniu z 40 % Egipcjan , 40 % Polaków a reszta to inne nacje. Z ogólny obserwacji to Egipcjan lokowano w bungalowach bezpośrednio nad morzem lub w otoczeniu zieleni, a Polaków niestety na pustyni, w dalszej odległości od centrum hotelu lub plaży. Wg mnie hotel popsuł się od ostatniego mojego w nim pobytu a o tym poniżej. Bungalowy Niestety niema równego standardu pośród bungalowów jeżeli chodzi o wyposażenie oraz położenie. Po przyjeździe przydzielono na pokój nr 66, w nocy i ogólnym zmęczeniu niby OK, ale rano tragedia pokój cały, łącznie meblami i drzwiami wymalowany zieloną farbą olejną, klima tylko nadmuch zimnego powietrza bez regulacji, niesprawny TV oraz lodówka, widok na pustynię i rachityczne drzewka, zero innej zieleni, wszędzie daleko. Po trzykrotnej interwencji w recepcji – osobistej, lepiej nie angażować do tego rezydenta zmieniono nam bungalow na NR 3. (w poprzednim pobycie miałem Nr4) Tutaj jest już wszystko porządku, pokój pomalowany na biało normalną farbą + tynk ozdobny, na ścianach papirusy, łazienka w porządku. Klima nowego typu z regulacją na pilota, sprawny TV z polskim kanałem, lodówka oraz mały aneks kuchenny z wyposażeniem – czajnik, talerze, szklanki, sztuće. Pokój codziennie rano sprzątany, ręczniki wymieniane po zostawieniu skromnego bakszysza dla sprzątacza mammy lepsza jego opiekę – ręczniki bielsze, różne ozdobne cuda. Bungalow położony w oazie egzotycznej zieleni, wszędzie blisko do restauracji, basenów plaży, marketu itp. Restauracja oraz wyżywienie Śniadania to standard – parówki, mortadela, lichy żółty ser, twaróg, jogurt, jajecznica, naleśniki, warzywa, kilka rodzajów pieczywa, słodkie bułeczki, dżemy do tego kawa i herbata oraz soki owocowe darmowo po kilku dniach jest to monotonne. Kolacja – napoje dodatkowo płatne, menu zmienia się cyklu tygodniowym każdego dnia inna kuchnia, nie ma monotonii. Do wyboru kilka dań mięsnych, zawsze ryba, czasami owoce morza, pierożki, coś z grilla, sałatki owocowe i warzywne, zupy, kilka rodzajów ciast oraz deserów do tego owoce – w sumie OK. Wyżywieniae w barach na plaży i basenie – pizza, sandwicz, hamburger, hot dog, sałatki, napoje zimne oraz gorące+ alkoholowe ceny tego wszystkiego przystępne. Plaża Ręczniki plążowe za okazaniem karty dostępne na plaży za darmo. W hotelu Magawish to wyjątek na skalę Egiptu trzyczęściowa wsumie około 1500m wybrzeża, pierwsza plaża jest płytka, środkowa plaża z centrum nurkowym Colona i przystanią głęboko lecz tu już wpadka w trakcie mojego pierwszego pobytu cumowały tam tyko trzy statki teraz aż 10 więc smród, spalin, plamy ropy na wodzie oraz widok piorących swoje brudy członków obsługi statków i wylewających wodę do morza coś nie tak. Na tej plaży mamy również cent rum sportowe z Kitem, windsurfingiem, kajakami itp. Do wypożyczenia. Trzecia plaża za tym centrum niestety wejście do wody przez zniszczoną rafę koralową, idąc dale w stronę hotelu Sofitel około 800m rafa ta jest coraz ładniejsza i bardziej żywa, szczególnie wypływając trochę w morze. Woda jak zawsze w morzu czerwonym ciepła tylko tym razem brak jej poprzedniej przejrzystości pływa jakaś zawiesina w wodzie - podobno prądy się mieszały – ale czyżby trzy tygodnie. No a teraz całkowita porażka – niedaleko od brzegu około 300m odsłania się w trakcie odpływu płytka łacha piasku z bardzo ładną rafą koralową ( w roku 2003) na której spędzałem masę czasu w trakcie mojego pierwszego pobyt w tym hotelu, należało tam osobiście przepłynąć wpław, żeby to zobaczyć a teraz tragedia za 10 € od osoby kursuję tam stateczek z przystani obok Colony i dowozi tam każdego kto zapłaci oprócz tego cumowały tam dziennie inne stateczki i motorówki w efekcie czego rafa koralowa jest tam całkowicie zdeptana i zniszczona a życie podwodne w zaniku, żadnej dużej ryby, tyko drobnica. Baseny Dwa baseny lecz czystość wody nie za bardzo, pomimo starań obsługi woda mętna, syn po kilku kapelach zrezygnował z basenu z względu na piekące i zaczerwienione oczy. Animacje Codzienne występy w amfiteatrze rzymskim oraz klubie nocnym o 21:30 lokalny folklor, cobra show, derwisz, magik. Niestety zatrudniona w hotelu włoska grupa animacyjna poniżej krytyki, w trakcie dwutygodniowego pobytu nie podeszła do naszych leżaków ani na plaży lub basenie, zajmowała się tylko Włochami, brak organizacji czasu dla dzieci, zero udogodnień dla nich typu plac zabaw, huśtawka. Dodatkowo na terenie hotelu darmowa siłownia, siatkówka, kort tenisowy, piłka nożna na piachu, stoły do ping ponga, płatny masaż i sauna, stoły do bilarda, busiki dowożące do miasta, limuzyna do wynajęcia, tragicznie drogi Internet. Sklepiki na terenie hotelu z pamiątkami są w porządku, ceny ok., sklepikarze nie nachalni, market spożywczy w nim ceny o 100% większe jak na mieście, ale z kolei taniej jak w barach hotelowych. Na głównej bramie hotelu zawsze czekają tanie takówki (20 funtów do Sakkali) oraz zatrzymują się nieodzowne busiki za 1 – 2 funty. Podsumowując hotel się niestety pogorszył, więcej razy już się tam nie pokażę maksimum trzy gwiazdki ale EGIPSKIE. Na minus • nie równe traktowanie turystów • nie równy poziom wyposażenia i standard bungalowów • kiepska animacja, • częste braki wody w kranie • zniszczenie rafy na wysepce niedaleko hotelu, • zwiększenie ilości cumujących statków w przystani • kiepskie baseny Na plus • jedna ładna oaza egzotycznej zieleni obok recepcji, restauracji – domki nr 1 - 4 • długa, szeroka plaża • cisza od zgiełku miasta Dodatkowo należy docenić młodego polskiego recepcjonistę Wojtka zatrudnionego na okres wakacji służącego pomocą, zawsze w pełni zaangażowanego i uśmiechniętego. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaj61 Re: Magawish Vilage **** 14.08.06, 16:00 Dzięki za ostatnie zdanie Wojtek to mój syn miło mi było je przeczytać Odpowiedz Link Zgłoś
pikepopo Re: Magawish Vilage **** 11.05.08, 20:07 tomaj61 napisał: > Dzięki za ostatnie zdanie Wojtek to mój syn miło mi było je przeczytać mam pytanie. lecimy 29 sierpnia i jestem ciekawy czy Wojtek będzie w tym czasie.wiadomo że polak z polakiem się dogada.lecimy dziewięcio osobową paczką.mam jeszcze jedno pytanie czy można tam wędkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
lemur20 Magawish - numer domku? 03.09.06, 17:35 Czy ktoś się orientuje gdzie są lepsze warunki? Jesłi ktoś był ostatnio, to jaki numer domku poleca? Dziękuweczka za wszystkie rady. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynab30 Re: Magawish - numer domku? 04.09.06, 11:11 Witam, właśnie wróciłam z Magawisha. Miałam domek 128 i w porównaniu z innymi był ok. Wszystko sprawne, położony blisko restauracji i plaży. W pokoju aneks kuchenny wyposażony w lodówkę, czajnik elektryczny, naczynia kuchenne, sztućce itp., tv, klima (zaraz po wlączeniu czuć było przez chwilę wilgoć). Ogólnie nie dałabym mu 4 gwiazdek (co najwyzej 2,5) ale dla malo wymagających jest ok. W koncu w pokoju nie spędzamy duzo czasu. Za to plaża przepiekna i bardzo długa, w pobliżu rafy koralowe. w razie pytań chetnie udzielę odpowiedzi. Pozdrawiam i zycze miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
muchorasia Re: Magawish - numer domku? 26.09.06, 09:01 Właśnie wróciłam z hotelu Magawish. My mieliśmy domek nr. 241 - bylismy z niego bardzo zadowoleni. Domek ten był wyremontowany (wszystkie domki z brązowymi okiennicami są po remoncie). Odpowiedz Link Zgłoś
alek72 Re: Magawish - numer domku? 10.07.07, 23:37 tydzien temu wróciłem z egiptu mieszkałem w tym hotelu .jak dla mnie było super,domek nr165 z widokiem na morze.4 gwiazdki swiadczą o pewnych udogdnieniach w obiekcie a nie żyrandolach czy złotych klamakach,czy innych cudach.wszystkich chętnych na wypoczynek w tym hotelu informuje że jest to ostatni panstwowy hotel w tym miescie z tąd lekkie zacofanie (przypomnijcie sobie nasze panstwowe osrodki).olbrzymi teren,rewelecyjna długa plaża jaką nie poszczyci się zaden najdroższy hotel w egipcie 2,5 km ładnie zagospodarowana. pokoje w stylu południowym czysto schludnie (lata swietności mają juz za sobą),ale to w niczym nie przeszkadza.co do personelu to rewelka kto moze to mówi po polsku (podziwiam ich determinacje do "nauki" polskiego).na dodatek w recepcji latem pracuje przesympatyczny recepcjonista Wojtek rodem z polski. nic dodac nic ujać mam nadzieje ,że w przyszłym roku tez tam wyladuje Odpowiedz Link Zgłoś
oblozamaslana Re: Magawish Vilage **** 27.09.06, 17:50 Kochani! Jadę 13 ))) października do Magawish z biurem Rainbowtours. Czy ktoś z nimi jechał??? Strasznie mnie nastraszyliście!!!! Jadę na wakacje a czuję się jakbym mieła jechać do Rumunii a nie do Egiptu!!! Na szczęście gdyby coś nire poszło to zapłaciłam śmieszne pieniądze za pobyt- 2215zl od osoby. Zawsze to jekieś pocieszenie Napiszcie jeśli jechaliście z "moim" biurem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kati76 Re: Magawish Vilage **** 30.09.06, 11:39 cześć, mimo wszystkich przeczytanych opinii na temat tego hotelu, dzisiaj się zdecydowaliśmy na niego , głównie ze wzgledu ne tę plażę i przestrzeń. Jedziemy z 3,5 letniią córeczką i nie wyobrażam sobie siedzenia z dzieckiem cały czas przy basenie lub na zatłoczonej 50 metrowej plaży. W Tunezji też wybraliśmy podobny hotel i był to dobry wybór. Wszystko zależy od tego czego się oczekuje (nam luksus nie jest potrzebny, wystarczy żeby było czysto, bliskość plaży to podstawa). Mam nadzieję, że w październiku nie będzie dużego "obłożenia " w hotelu i da się wynegocjować dobry pokój. Chciałam się zapytać, czy ktoś z was "załatwiał" lepszy pokój za pomocą "bakszyszu" (5-10 usd)?Wyjeżdżamy 14 października, pozdrawiam. Aha, czy w sklepie Abu Asahara można dostać piwo?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kati76 Re: Magawish Vilage **** 30.09.06, 15:04 www.forum.gazeta.pl/forum/72,69393,2938734,,,51131633,VTP_EGIPT.html tutaj opinie tegoroczne na temat hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
gazela1978 Re: Magawish Vilage **** 11.10.07, 17:11 Witam wszystkich. Wróciłam z tego hotelu trzy tygodnie temu. Można - (zresztą tak jak we wszystkich egipskich hotelach) - załatwić sobie lepszy pokój. Nas to kosztowało 10 dolarów, ale tylko dlatego - że nie mieliśmy mniejszych nominałów. Jeżeli ktoś ma problem z językiem angielskim, na recepcji pracuje Polak - Wojtek - który bardzo chętnie udziela rad i jest pomocny przy wszelkich zamianach. To był nasz drugi - i nie ostatni pobyt w Egipcie. Powiem w skrócie - jeżeli ktoś stawia na wypoczynek, długą, szeroką plażę i naprawdę bardzo dobrą kuchnię - to wybór tego hotelu jest jak najbardziej odpowiedni. Mogę go polecić z czystym sumieniem. ps. ktoś się skarżył na komary... my mieliśmy je tylko przez dwa dni, przy okazji załatwiania jakiejś sprawy na recepcji, wspomnieliśmy o komarach - zdziwili się bardzo, że im o tym mówimy tak późno. Przeszli po domkach i spryskali (czymś?!) kilkukrotnie nam pokoje. Skutecznie. Komarów już nie było )) Odpowiedz Link Zgłoś
aicha_fr Re: Magawish Vilage **** 17.09.07, 08:59 Te 4* dla Magawish to dla mnie średnia arytmetyczna, bo domki oceniam na 3,5, ale restauracja zasługuje w mojej opinii na 4,5. O hotelu napisano wiele i dużo negatywnych opinii. Dla mnie plusem jest rozległy teren, domki w sympatycznej odległości od siebie, na plaży również niezbyt tłocznie. I to dlatego wybrałam ten hotel, bo dokładnie tego oczekiwałam: spokoju i jak najmniej ludzi dookoła po intensywnym zwiedzaniu na rejsie. I udało się w 100%. To prawdam, że standard domków bywa różny, jednak jak dla mnie łazienka, wygodne łóżko i klima to już ok. Nie są to luksusy, ale za tę cenę trudno oczekiwać poziomu Hiltona. Lodówka chodzi dobrze, TV jest i działa, klima nieco głośna ale skuteczna - czego chcieć więcej. I tak w domku nie spędzałam za dużo czasu, więc nie ma na co narzekać. Bliskość lotniska nie jest bardzo dokuczliwa - śpię dość płytko ale ani razu mnie samoloty nie budziły. Obsługa miła i pomocna. Jak się wybieraliśmy na samodzielny wypad do Luksoru okazało się, że nie ma najmniejszego problemu żeby dostać z hotelu breakfast box o 3 w nocy. O restauracji i menu mogłabym pisaś dużo: bardzo dobre jedzenie, duży wybór dań, i najlepsza w EG kawa . Mogłabym jeszcze kiedyś wrócić do Magawish o ile zdecyduję się kiedyś na pobyt w Hrg, a gdyby się jeszcze komarów pozbyli to już w ogóle fajnie Odpowiedz Link Zgłoś