Dodaj do ulubionych

Diane Keaton a Polska

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 14:06
Co sądzicie o jej wypowiedzi dla dzisiejszego Superexpressu? Zupełnie tego
nie rozumiem, wydawała się inteligentną osobą, a bredzi kompletnie od rzeczy!
Przyznam, że się wkurwiłem. Pewnie nie wie gdzie jest Polska nawet, a jej
się rewolucja kojarzy?!! Jak?!Jaki terror?! Wiem, że bojkot jej filmów nic
nie da, ale ja nie zamierzam w związku z jej wypowiedziami pójść na ten film,
nie mam zamiaru dokładać się do jej sukcesów. A Wy co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • the_reda Re: Diane Keaton a Polska 18.03.04, 14:42
      Cześć Turek,
      Nie czytałam Superexpressu, o czym mniej więcej mówiła?
      Tak w skrócie możesz coś przytoczyć?
      • Gość: Turek Re: Diane Keaton a Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 15:10
        Cześć!;-)

Coś mi się nie chce strona superexpressu otworzyć, żeby Ci link przesłać, to
        załączam link z onetu, gdzie jest streszczenie tego. Wkurza mnie kiedy muszę
        czytać takie bzdury wyssane z palca.

pozdrawiam serdecznie

film.onet.pl/0,0,888029,wiadomosci.html
        • the_reda Re: Diane Keaton a Polska 18.03.04, 16:10
          Dzięki serdeczne za link. Próbowałam włączyć stronę superexpressu, ale
          u mnie też nie chce działać.
          Kobiecie jednym słowem coś się pomyliło. Lepiej niech przyjedzie i sama
          się przekona, ale z drugiej strony po tym jakich głupot naopowiadała, nikt
          jej tutaj z otwartymi rękami nie przywita.
          Mnie się wydaje, że dała się zaskoczyć pytaniem dziennikarzowi, wypaliła
          co jej pierwsze przyszło do głowy nie zastanawiając się nad tym, a świadczy
          to tylko o tym, jak nikłe ma pojęcie o naszym kraju. Ciekawe co by odpowiedziała
          gdyby zapytano ją dokładnie gdzie leży Polska:) I te słowa:"Rewolucja, terror,
          strach..." Ale plama! U mnie ma duży minus!

Pozdrawiam serdecznie
          • Gość: Turek Re: Diane Keaton a Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 16:20
            Dokładnie! Coś jak Whitney Houston, która na festiwal w Sopocie przyjechała w
            futrze:-) Ale myślałem, że Keaton ma coś więcej w głowie. Ale, wiesz, nie
            wydaje mi się, że to było dla niej zaskakujące pytanie. Jest w branży od pewnie
            30 lat. Udzieliła setek wywiadów, i wie, że zawsze dziennikarze zagraniczni
            mogą spytać czy kojarzy się coś z ich ojczystym krajem (ostatnio np. Keanu
            Reeves - przyznał się, że nie bardzo, że szarzyzna bloku wschodniego i tyle)A
            Keaton zaczęła plesć jakieś głupoty. Autentycznie mnie zirytowała tymi
            bredniami. Podejrzewam, że gdyby coś takiego powiedziała o Niemczech, Francji,
            tam ludzie by przestali chodzić na jej filmy. Ja też zamierzam, do czego
            wszystkich namawiam! (Chociaż w paru ciekawych zagrała;-)

pozdrowienia
    • Gość: Jollaa Re: Diane Keaton a Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 21:15
      Nie ma co się oburzać, nie jesteśmy pępkiem świata. A gdyby Was jakiś
      dziennikarz powiedzmy z Hondurasu, czy Rwandy zapytał o swój kraj, to od razu
      mielibyście w głowie jego historię, klimat, stosunki geopolityczne.
      Tak lubię Diane Keaton, że nie przeszkadza mi, że nie jest zbyt rozgarnięta, a
      poza tym gra w filmach, a nie startuje w teleturnieju.
      • yoozia Re: Diane Keaton a Polska 18.03.04, 22:17
        brawo Jollaa, swieta racja!
        a tak przy okazji, to wychodzac z zalozenia przedmowcow, reszta swiata powinna
        bojkotowac Polske za kretynskie tlumaczenie tytulow filmow.
        • Gość: Turek Re: Diane Keaton a Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 09:06
          Ale nie chodzi o to, że Diane Keaton nie wiedziała nic o Polsce, gdzie ona leży
          itp. Keanu Reeves w wywiadzie dotyczącym tego samego filmu akurat przyznał,że z
          niczym mu się nie kojarzy poza klimatem podobnym do reszty krajów z europy
          wschodniej (przynajmniej wiedział gdzie jest) i zdziwił się, że Chopin jest
          Polakiem. A Keaton, bredziła jakieś bzdury o rewolucjach, terrorze itd - gada
          głupoty, które są krzywdzące dla Polski. NIe zmienia tej opinii fakt, że jest
          dobrą aktorką, etykietka osoby inteligentnej zobowiązuje do czegoś.
          Przynajmniej do kultury!
    • Gość: koza_koza Re: Diane Keaton a Polska IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 22:29
      www.se.pl/iso/Dzisiaj/Rozrywka/Newsy/newsy_2.shtml
      • hal3 Re: Diane Keaton a Polska 19.03.04, 10:36
        Dokladnie ! Jesli nic mądrego nie można powiedzieć o jakimś kraju ..albo nie
        jest się tego pewnym , to lepiej powiedzieć szczerze ... "nie
        wiem " .....Lepsze to niż robienie z siebie totalnego imbecyla
        hehehhee ....i tu nie ma nic do rzeczy fakt , że w ten sposób okresliła
        Polskę ..równie dobrze mogła powiedzięc coś równie głupiego o innym kraju i
        także byłabym oburzona .....No cóż , łatwo kreować się w filmach na
        inteligentkę , gorzej wygląda to w rzeczywistości hehehehe ...
        • turek123 Re: Diane Keaton a Polska 19.03.04, 10:45
          hal3 napisała:

> Dokladnie ! Jesli nic mądrego nie można powiedzieć o jakimś kraju ..albo
          nie
          >
          > jest się tego pewnym , to lepiej powiedzieć szczerze ... "nie
          > wiem " .....Lepsze to niż robienie z siebie totalnego imbecyla
          > hehehhee ....i tu nie ma nic do rzeczy fakt , że w ten sposób okresliła
          > Polskę ..równie dobrze mogła powiedzięc coś równie głupiego o innym kraju i
          > także byłabym oburzona .....No cóż , łatwo kreować się w filmach na
          > inteligentkę , gorzej wygląda to w rzeczywistości hehehehe ...

W kinie amerykańskim wystarczy założyć okulary (to wręcz tworzy archetyp
          inteligenta;) lub zagrać u Allena
          • lunatica Re: Diane Keaton a Polska 19.03.04, 22:59
            lub się z nim przespać :-)
    • sikor102 Re: Diane Keaton a Polska 19.03.04, 22:44
      Udowodnijcie, że D.K. jest dobrą aktorką. Proszę o dwa tytuły filmów. Dla mnie
      to ona zawsze gra Diane Keaton, która gra Diane Keaton. W każdym filmie taka
      sama.
      • Gość: ja Re: Diane Keaton a Polska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.04, 22:42
        a mi się baaardzo podobała w tym filmie

wlasnie - nie jestesmy pepkeim swiata

z czym kojazy nam sie np. plemie Hutu itd. ? kurcze, ludzie, opanujcie sie !
        to, ze okupujemy Irak, nieznaczy ze uroslismy do rangi supermocarstwa!

nic dziwnego ze w stanach na uniwerytetach na wykladach omawia sie syndrom
        polaczka !

ktos bardzo madrze napisal na onecie, ze pomylila nasz rosja - kolejna bzdura,
        ogolnik, generalizowanie i brak wiedzy !
        • orbulon Re: Diane Keaton a Polska 30.03.04, 08:24
          Po jej wypowiedzi niczego zrozumieć nie potrafię. Czy ona uważa nasz karaj
          jako peryferie zdziczałej Europy zamieszkiwanej przez barbarzyńców? Czy może
          ta "rewolucja,strach,terror" ma coś do naszego zaangażowania w Iraku? A może
          zobaczyła w TV Leppera albo Giertycha, zasłuchała się w o.Rydzyka?

Takie są moje podejrzeni {polityczne} i po raz kolejny mamy dowód jakie to
          pojęcie przeciętny amerykanin ma o "kraju nad wisłą". Ja tam wcale nie jestem
          oburzony Turek. Ona chyba nie wie czy Polska jest w Europie czy Azji.

pozdrawiam
          • Gość: Turek Re: Diane Keaton a Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 09:31
            Orbulon,

Mnie to jednak oburza, ona nie wspominała o oszołomach, tylko gadała bzdury na
            temat rewolucji, terroru itp. Zadam pytanie: Dlaczego np. ja wiem i wielu moich
            znajomych również, gdzie żyje plemię Hutu (wspomniane powyżej) mimo, że nie
            jestem po geografii. Oczywiście Hutu, to jako przykład, może być zamiast tego
            Gujana albo Antyle, a Pani Keaton, nie dość, że nie zna geografii Europy, do
            któej bądź co bądź często jeździ, promować swoje filmy, to jeszcze brak jej
            taktu i dyplomacji i kultury. Mogłaby dać odpowiedź typu Keanu Reeves -
            zwyczajnie przyznać się, że nic.
            POmylić Polskę z Rosją? To może tylko skrajny analfabeta - nie wierzę w to, bo
            o Rosji słyszał w USA chyba każdy!
    • Gość: Pola Re: Diane Keaton a Polska IP: *.extern.kun.nl 30.03.04, 17:29
      Eee tam, nie musze sluchac jej wypowiedzi, zeby bojkotowac jej filmy, wystarczy
      obejrzec "Something's gotta give".
      Pola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka