cartman81 29.09.10, 11:23 Kurcze w tej 20 jest około 5 moich ulubionych filmów ever. I weź tu wybierz jeden !! .. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
queen_margot_live Re: Najlepsze horrory. TOP 20 29.09.10, 11:54 Mam dokładnie ten sam problem :) Ale postawiłam na Krugera Odpowiedz Link Zgłoś
queen_margot_live Re: Najlepsze horrory. TOP 20 29.09.10, 11:58 Ten dokument o Anneliese Michel bardzo ciekawy. Nie wiedziałam że to na faktach. Tylko czemu szatan mówi po niemiecku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr_trololo Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: 77.79.228.* 29.09.10, 13:30 Oki Gdzie jest dario Argento gdzie jest piątek trzynastego/halloween/coś pokrewnego gdzie jest obcy/mucha/cos pokrewnego co tu robi wywiad z wampirem moze od razu zmierz tam wrzućcie bo bałem się patrzeć na ekran noc oki ale to świt żywych jest dużo ważniejsza itp ale gratuluje zestawienia naprawdę dobre Odpowiedz Link Zgłoś
bunio34 Re: Najlepsze horrory. TOP 20 30.09.10, 08:48 A gdzie jest "The thing" ? Odpowiedz Link Zgłoś
cartman81 Re: Najlepsze horrory. TOP 20 30.09.10, 15:58 Faktycznie, dałbym "The thing" zamiast "Pozwól mi wejść", to nie był aż taki dobry horror :) ale rozumiem, że coś z Europy jest na liście. Poza tym: Mucha, Obcy, kurcze brakuje równiez Evil Dead :) azjatyckie horrory poza Grudge mnie nie ruszają ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brandy7 Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 19:27 też miałam problem z wyborem ale do Frediego mam sentyment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilika Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.10, 19:45 zdecydowanie Dracula!!! best film ever!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ribcage Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.10, 20:06 A gdzie kultowy Piątek 13-tego? Jak mogliście zapomnieć Jasona Voorheesa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seth Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: 109.243.9.* 04.10.10, 20:34 amerykański ring zamiast japonskiego? buuu. Japoński (zarówno 0, 1, jak i 2) były sporo lepsze - miały więcej klimatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nara Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 20:41 queen_margot_live mnie akurat nie zdziwił język szatana :P Przez Klatwę boję się spać do dziś. Japońskie horrory są najstraszniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: 193.200.216.* 04.10.10, 21:27 Regan z Egzorcysty bardzo dojrzale wyglądała, jeśli faktycznie miała 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
john_nadwaga Re: Najlepsze horrory. TOP 20 04.10.10, 21:50 Krzyk to thriller, a nie horror. Nie ma w nim żadnych mocy nadprzyrodzonych, które zabijają bohaterów. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: *.dclient.hispeed.ch 04.10.10, 21:50 a paranormal activity? Odpowiedz Link Zgłoś
kurxxski Re: Najlepsze horrory. TOP 20 04.10.10, 22:04 co na tej liście robi lśnienie, przecierz to komedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wetek Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: *.toya.net.pl 04.10.10, 23:07 a gdzie Martyrs? naj horror ostatnich lat Odpowiedz Link Zgłoś
sila_zlego Re: Najlepsze horrory. TOP 20 04.10.10, 23:16 Autor musi odrobić zadanie domowe i czeka go jeszcze wiele filmów, które musi obejrzeć zanim zacznie tworzyc zestawienia. Co to ma być? Ktoś tu powrzucał do jednego wora horrory, slashery, gore, dreszczowce i różne homo-niewiadomo. Co tu robi przeciętne "Oko", co tu robi "Let the right one in", którego autor chyba nie zrozumiał i wrzucił tu bo przecie są wampiry? Przeciętny "Krzyk" zamiast "Piątku 13-tego"???? Co tu robi "Klątwa", skoro już jest "Ring"??? To przecież ten sam motyw, te same chwyty. A gdzie THE THING? Gdzie "Mucha"? Gdzie "Blob zabójca"? Przy takim "zestawie okazów" równie dobrze mozna tu wrzucić "Psychozę" "Ptaki" czy też "Szczęki" lub "Inni". No i gdzie jest seria "Martwe Zło"?????? Odpowiedz Link Zgłoś
sila_zlego Re: Najlepsze horrory. TOP 20 04.10.10, 23:36 Wspomnieć również warto (z różnych różnistych względów) o: "Rocky Picture Horror Show" (tu jest pole do popisu dla statystyków i fanów) oraz "Nieustraszeni pogromcy wampirów". Ciekawe że nic Kinga (choć jego ekranizacje są zwykle słabe ale są) ale znajdzie sie rewelacyjna "Misery" do tego choćby "Carrie", wszem i wobec znany "6-ty zmysł", mniej znany ale polecam miłośnikom VHSu "The wraith" alias "Interceptor" , poza tym: "W paszczy szaleństwa" , "Dzieci kukurydzy" , "Bastion" , a gdzie "Candyman"? A kultowe "Cannibal Hoocaust" czy też "Pies andaluzyjski". Z innej beczki Lynch też da rade się tu załapać. No a co z "Twilight Zone" (pierwsza scenka wymiata)? Również typowy hollywoodzki produkt: "I know what you did last summer" miałby szanse. Itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Najlepsze horrory. TOP 20 04.10.10, 23:46 z listy mój Nr 1 to Lśnienie - ale nie to z Nicholsonem (choć świetne), tylko ten miniserial ze Stephenem Weberem w reżyserii Kinga lepiej oddaje klimat książki a z ostatnich lat - oczywiście 1408! Odpowiedz Link Zgłoś
sila_zlego Re: Najlepsze horrory. TOP 20 05.10.10, 00:01 A dodam jeszcze: "Laleczka Chucky" "Puppet Master" "The Wolf" (z Nicholsonem) "TO" "Poltergeist" "Critters" "Gremliny" "Stygmaty" a co z serią "Opowieści z krypty"? A rewelayjna komedia "Sok z żuka" (Keaton rulez!!!) no i jedna moich ulubionych postaci charakterystycznych pochodzi z "Wysłannika piekieł" ("Hellraiser"), no i zabójczy samochód w "Christine". "Arachnofobia" lub "Wzgórza mają oczy" też ujdzie w tłoku. Do tego "Odmienne stany świadomości" czy choćby jedna z osobistych miłych niespodzianek "Flatliners" czy też "Lunatycy". A nie zapomnijmy prekursorach: "Nosferatu" z 1922 z niezapomnianym Maxem Schreckiem Pozdrawiam fanów strasznego kina :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: *.aster.pl 05.10.10, 12:32 w Dziecku Rosemary główną rolę zagrała Mia Farrow, a nie Sharon Tate! Odpowiedz Link Zgłoś
wandering_star Re: Najlepsze horrory. TOP 20 05.10.10, 13:04 ktos kto napisal ten artykul nie ogladal chyba tych filmow (jak wyzej - pomylona aktorka w dziecku rosemary), roi sie od bledow stylistycznych a dodatkowo mnostwo spoilerow psujacych zabawe tym ktorzy filmow nie ogladali. dodatkowo fakty wyciagniete nie wiadomo skad (dwu letnia Regan w Egzorcyscie?????) i niezwykle kiepski dobor filmow Odpowiedz Link Zgłoś
duffie Re: Najlepsze horrory. TOP 20 07.10.10, 09:37 Nie wiem co tam robi 'Noc zywych trupów",ale jak można pominąć "Innych" z Nicole Kidman?! Horror w którym nie ma kropli krwi a który naprawde straszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutturu Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: *.wi.tuniv.szczecin.pl 07.10.10, 15:29 a gdzie [rec] ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.10, 00:53 Martyrs by sie przydal :) ogolnie slaba lista lubie klimaty Gore az sie czuje bol aktora Odpowiedz Link Zgłoś