Dodaj do ulubionych

Najlepsze horrory. TOP 20

29.09.10, 11:23
Kurcze w tej 20 jest około 5 moich ulubionych filmów ever. I weź tu wybierz jeden !! ..
Obserwuj wątek
    • queen_margot_live Re: Najlepsze horrory. TOP 20 29.09.10, 11:54
      Mam dokładnie ten sam problem :) Ale postawiłam na Krugera
    • queen_margot_live Re: Najlepsze horrory. TOP 20 29.09.10, 11:58
      Ten dokument o Anneliese Michel bardzo ciekawy. Nie wiedziałam że to na faktach. Tylko czemu szatan mówi po niemiecku?
    • Gość: dr_trololo Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: 77.79.228.* 29.09.10, 13:30
      Oki

Gdzie jest dario Argento
      gdzie jest piątek trzynastego/halloween/coś pokrewnego
      gdzie jest obcy/mucha/cos pokrewnego
      co tu robi wywiad z wampirem moze od razu zmierz tam wrzućcie bo bałem się patrzeć na ekran
      noc oki ale to świt żywych jest dużo ważniejsza
      itp

ale gratuluje zestawienia naprawdę dobre
    • bunio34 Re: Najlepsze horrory. TOP 20 30.09.10, 08:48
      A gdzie jest "The thing" ?
    • cartman81 Re: Najlepsze horrory. TOP 20 30.09.10, 15:58
      Faktycznie, dałbym "The thing" zamiast "Pozwól mi wejść", to nie był aż taki dobry horror :) ale rozumiem, że coś z Europy jest na liście.
      Poza tym:
      Mucha, Obcy, kurcze brakuje równiez Evil Dead :)
      azjatyckie horrory poza Grudge mnie nie ruszają ...
    • Gość: Brandy7 Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 19:27
      też miałam problem z wyborem ale do Frediego mam sentyment.
    • Gość: lilika Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.10, 19:45
      zdecydowanie Dracula!!! best film ever!!!!
    • Gość: Ribcage Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.10, 20:06
      A gdzie kultowy Piątek 13-tego? Jak mogliście zapomnieć Jasona Voorheesa!
    • Gość: Seth Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: 109.243.9.* 04.10.10, 20:34
      amerykański ring zamiast japonskiego? buuu. Japoński (zarówno 0, 1, jak i 2) były sporo lepsze - miały więcej klimatu
    • Gość: nara Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 20:41
      queen_margot_live mnie akurat nie zdziwił język szatana :P
      Przez Klatwę boję się spać do dziś. Japońskie horrory są najstraszniejsze
    • Gość: Ja Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: 193.200.216.* 04.10.10, 21:27
      Regan z Egzorcysty bardzo dojrzale wyglądała, jeśli faktycznie miała 2 lata
    • john_nadwaga Re: Najlepsze horrory. TOP 20 04.10.10, 21:50
      Krzyk to thriller, a nie horror. Nie ma w nim żadnych mocy nadprzyrodzonych, które zabijają bohaterów. :D
    • Gość: ale Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: *.dclient.hispeed.ch 04.10.10, 21:50
      a paranormal activity?
    • kurxxski Re: Najlepsze horrory. TOP 20 04.10.10, 22:04
      co na tej liście robi lśnienie, przecierz to komedia
    • Gość: wetek Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: *.toya.net.pl 04.10.10, 23:07
      a gdzie Martyrs? naj horror ostatnich lat
    • sila_zlego Re: Najlepsze horrory. TOP 20 04.10.10, 23:16
      Autor musi odrobić zadanie domowe i czeka go jeszcze wiele filmów, które musi obejrzeć zanim zacznie tworzyc zestawienia. Co to ma być? Ktoś tu powrzucał do jednego wora horrory, slashery, gore, dreszczowce i różne homo-niewiadomo. Co tu robi przeciętne "Oko", co tu robi "Let the right one in", którego autor chyba nie zrozumiał i wrzucił tu bo przecie są wampiry? Przeciętny "Krzyk" zamiast "Piątku 13-tego"???? Co tu robi "Klątwa", skoro już jest "Ring"??? To przecież ten sam motyw, te same chwyty. A gdzie THE THING? Gdzie "Mucha"? Gdzie "Blob zabójca"? Przy takim "zestawie okazów" równie dobrze mozna tu wrzucić "Psychozę" "Ptaki" czy też "Szczęki" lub "Inni".
      No i gdzie jest seria "Martwe Zło"??????
    • sila_zlego Re: Najlepsze horrory. TOP 20 04.10.10, 23:36
      Wspomnieć również warto (z różnych różnistych względów) o: "Rocky Picture Horror Show" (tu jest pole do popisu dla statystyków i fanów) oraz "Nieustraszeni pogromcy wampirów". Ciekawe że nic Kinga (choć jego ekranizacje są zwykle słabe ale są) ale znajdzie sie rewelacyjna "Misery" do tego choćby "Carrie", wszem i wobec znany "6-ty zmysł", mniej znany ale polecam miłośnikom VHSu "The wraith" alias "Interceptor" , poza tym: "W paszczy szaleństwa" , "Dzieci kukurydzy" , "Bastion" , a gdzie "Candyman"? A kultowe "Cannibal Hoocaust" czy też "Pies andaluzyjski". Z innej beczki Lynch też da rade się tu załapać. No a co z "Twilight Zone" (pierwsza scenka wymiata)? Również typowy hollywoodzki produkt: "I know what you did last summer" miałby szanse. Itd. itd.
    • jotembi Re: Najlepsze horrory. TOP 20 04.10.10, 23:46
      z listy mój Nr 1 to Lśnienie - ale nie to z Nicholsonem (choć świetne), tylko ten miniserial ze Stephenem Weberem w reżyserii Kinga
      lepiej oddaje klimat książki
      a z ostatnich lat - oczywiście 1408!
    • sila_zlego Re: Najlepsze horrory. TOP 20 05.10.10, 00:01
      A dodam jeszcze: "Laleczka Chucky" "Puppet Master" "The Wolf" (z Nicholsonem) "TO" "Poltergeist" "Critters" "Gremliny" "Stygmaty" a co z serią "Opowieści z krypty"? A rewelayjna komedia "Sok z żuka" (Keaton rulez!!!) no i jedna moich ulubionych postaci charakterystycznych pochodzi z "Wysłannika piekieł" ("Hellraiser"), no i zabójczy samochód w "Christine". "Arachnofobia" lub "Wzgórza mają oczy" też ujdzie w tłoku. Do tego "Odmienne stany świadomości" czy choćby jedna z osobistych miłych niespodzianek "Flatliners" czy też "Lunatycy". A nie zapomnijmy prekursorach: "Nosferatu" z 1922 z niezapomnianym Maxem Schreckiem

Pozdrawiam fanów strasznego kina :D
    • Gość: gość Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: *.aster.pl 05.10.10, 12:32
      w Dziecku Rosemary główną rolę zagrała Mia Farrow, a nie Sharon Tate!
    • wandering_star Re: Najlepsze horrory. TOP 20 05.10.10, 13:04
      ktos kto napisal ten artykul nie ogladal chyba tych filmow (jak wyzej - pomylona aktorka w dziecku rosemary), roi sie od bledow stylistycznych a dodatkowo mnostwo spoilerow psujacych zabawe tym ktorzy filmow nie ogladali. dodatkowo fakty wyciagniete nie wiadomo skad (dwu letnia Regan w Egzorcyscie?????) i niezwykle kiepski dobor filmow
    • duffie Re: Najlepsze horrory. TOP 20 07.10.10, 09:37
      Nie wiem co tam robi 'Noc zywych trupów",ale jak można pominąć "Innych" z Nicole Kidman?! Horror w którym nie ma kropli krwi a który naprawde straszy.
    • Gość: tutturu Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: *.wi.tuniv.szczecin.pl 07.10.10, 15:29
      a gdzie [rec] ?
    • Gość: mania Re: Najlepsze horrory. TOP 20 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.10, 00:53
      Martyrs by sie przydal :) ogolnie slaba lista lubie klimaty Gore az sie czuje bol aktora
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka