Gość: maria Czarny Łabędź ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 17:32 dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mapi7 Czarny Łabędź ***** IP: *.toya.net.pl 29.01.11, 23:12 Panie Mossakowski, Sprawdziłam dziś w kinie: należę do grupy "kiczowaty melodramat". Odpowiedz Link Zgłoś
k2i ***** 31.01.11, 09:51 Dla mnie tak do połowy.....hmmm sobie myślalem o co do k...wy nędzy tu chodzi, film o niczym w ogóle bez pojęcia, no ale tak od połowy zrobiło się fajne widowisko psychologiczne....studium na przemianą w czarnego łabędzia;). Ogólnie świetny film A swoją drogą w dzisiejszych czasach 27letnia piękna kobieta i dziewica:) Odpowiedz Link Zgłoś
k2i Re: ***** 31.01.11, 09:57 Nie no.....tak sobie teaz pomyślałem i przanalizowałem ten film...i stwierdzam że jest chyba najlepszym filmem jaki od jakiegoś czasu oglądałem.... ostatnio taki zaskoczony byłem po infiltracji....no ale tamten film to całkiem inna bajka Odpowiedz Link Zgłoś
white.apple Re: ***** 02.02.11, 12:09 k2i napisał: > A swoją drogą w dzisiejszych czasach 27letnia piękna kobieta i dziewica:) Chyba w żadnych czasach nie było takich dziewic, bo jak były piękne to wydawano je za mąż ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zos Czarny Łabędź ***** IP: *.aster.pl 03.02.11, 21:40 dla mnie było to właśnie kiczowaty melodramat. Odpowiedz Link Zgłoś
kmh Re: Czarny Łabędź ***** 08.02.11, 12:36 Dobry film, ziszczenie fantazji wszystkich fanów Natalie Portman i "tej tamtej z różowych lat 70" Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_polski_facet Re: Czarny Łabędź ***** 12.02.11, 23:59 Ta tamta to Mila Kunis, znana bardziej jako głos Meg z "Family Guy" oraz była już dziewczyna Macaulay'a Culkina, tego tamtego Kevina, co był sam w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
archiwumfilmowe.pl Czarny Łabędź ***** - kicz? 13.02.11, 20:27 Nie zachwyca. Za dużo elementów kiczu z horrorów lat 80 Nieautentyczny, nienaturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marslo55 Re: Czarny Łabędź ***** - kicz? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 21.02.11, 13:53 archiwumfilmowe.pl napisał: "Za dużo elementów kiczu z horrorów lat 80. Nieautentyczny, nienaturalny." Na stylizowane makabryczne wstawki byłam przygotowana, kiedy szłam na ten film - miałam pewność, że reżyser ich sobie nie odmówił. Dobrze, że dawał znać, kiedy się ich spodziewać.. Z zarzutem nieautentyczności się nie zgadzam - moim zdaniem rzecz jest bardzo prawdopodobna psychologicznie i spójna w stylistyce, ani przez chwilę film nie robił na mnie wrażenia wysilonego czy przeszarżowanego, mimo "ekspresjonistycznej" maniery. Co za pomysł, że bohaterka jest dziewicą? Nie jest przecież.. Odpowiedz Link Zgłoś
archiwumfilmowe.pl Re: Czarny Łabędź ***** - kicz? 21.02.11, 16:36 Oczywiście wszystko jest kwestią punktu odniesienia. Trudno udowodnić słuchaczowi discopolo że nawet sztuką nie jest jeśli nic innego nie zna. Kultura tak właśnie działa - ważny jest punkt odniesienia. Osobiście autentyczność Łabędzia porównuję z Zapaśnikiem tegoż samego reżysera. W moich oczach ten drugi jest zdecydowanie bardziej autentyczny i wskazuje na spory intelektualny wysiłek twórcy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaplum Re: Czarny Łabędź ***** - kicz? 27.03.11, 16:57 Portman gra świetnie jednak sam film nie przypadł mi do gustu. Czasami ciężko odróżnic rzeczywistość od jej urojeń. Miałam większe nadzieje co do tego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majkaa Re: Czarny Łabędź ***** - kicz? IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.11, 21:05 Zgadzam się też obejrzałam go dla Portman ________________________________ Pobieraj i oglądaj filmy bez ograniczeń z MegaVideo i VideoBB: skocz.pl/filmybezlimitu Odpowiedz Link Zgłoś
butters77 Między czernią a bielą 21.02.11, 20:18 Sama opowieść nie ujęła mnie jakoś szczególnie - owszem, wciągająca, ciekawie opowiedziana, ale nie sądzę, bym wracała do niej myślami. Ot, nie wzbudziła we mnie wyjątkowo silnych emocji. Doceniam natomiast konsekwencję kolorystyczną całości - Aronofsky zadbał o to, by wszelkie konflikty czy wątpliwości bohaterów zostały spotęgowane przez grę czerni i bieli na ekranie. Oczywiście punktem wyjścia był sam motyw białego i czarnego łabędzia, ale przełożyło się to na wiele ciekawych kadrów. Więcej na ten temat napisałam tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: author Czarny Łabędź ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 10:35 Wizualnie ok, ogląda się ok (tj. nie umiera się z nudów), natomiast sam film jest, niestety, typowo hollywoodzki. Historyjka błaha, od początku, do końca, przewidywalna i nie za ciekawa psychologicznie, wręcz prostacka pod tym względem. Polański już nakręcił podobną historię, ale o wiele lepiej. Aronofsky może i jest dobrym stylistą, ale nie reżyserem, jak się niestety, okazało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Owsiewski Czarny Łabędź ***** IP: *.2cp.pl 08.03.11, 10:15 Bardzo dobry film, godny uwagi. Oscar za rolę kobiecą zasłużenie trafił w ręce Natalie Portman. Oby więcej było takich produkcji! Odpowiedz Link Zgłoś
marble_cake Re: Czarny Łabędź ***** 08.03.11, 11:27 Film naprawdę zaskakujący... Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Czarny Łabędź ***** 29.03.11, 23:42 Gość portalu: Michał Owsiewski napisał(a): > Bardzo dobry film, godny uwagi. Oscar za rolę kobiecą zasłużenie trafił w ręce > Natalie Portman. Spekulują, że mogą jej odebrać, ale to chyba tylko spekulacje, w końcu nie za taniec go dostała. Odpowiedz Link Zgłoś
fastsinom Czarny Łabędź ***** 10.03.11, 17:25 nie oglądałam jeszcze ale po przeczytaniu tego artykułu i Waszych komentarzy chyba w końcu się zbiorę. "Requiem dla snu" i "Źródło" są mocne a ten film podobno o nie odbiega. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszind Re: Czarny Łabędź ***** 11.03.11, 10:20 Film bardzo dobry, zdecydowanie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
fiorilavoie Re: Czarny Łabędź ***** 27.03.11, 17:34 Mam na dysku, ale jeszcze nie obejrzałem, jednak wasze opinie mnie chyba przekonają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
s-orbona Re: Czarny Łabędź ***** 09.05.11, 09:41 Zgadzam się. Głęboki i świetnie wykonany film. Tylko szkoda, że coraz mniej takich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Czarny Łabędź ***** IP: *.cel.com.pl 19.05.11, 15:02 Tutaj można przeczytać scenariusz filmu Czarny Łabędź Odpowiedz Link Zgłoś
3-tylko Re: Czarny Łabędź ***** 26.05.11, 18:58 dopiero wczoraj udało mi się obejrzeć film, jest dobry to jasne, ale poza tym jest po prostu wbijający w fotel - bo fabuła, bo muzyka, bo gra aktorska, bo świetne budowanie napięcia... świetny Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Czarny Łabędź ***** 12.06.11, 16:32 moim zdaniem - wybitny to za dużo powiedziane. Ale wart obejrzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joya Re: Czarny ?ab?d? ***** IP: 114.31.4.* 31.05.12, 15:36 Film Nietykalni (2011) jest super! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś