kabron 19.09.11, 14:14 nie ma sensu czytać takich recenzji przed obejrzeniem filmu. na szczęście przeczytałem PO seansie. Pan redaktor był łaskaw streścić potencjalnym widzom całą fabułę. Dlaczego zapomniał o zakończeniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ytazz Re: Drive *** 20.09.11, 15:27 Widocznie wyszedł przed końcem pokazu. Oraz ja też nie czytam recenzji, już od paru lat. Wystarczy Rotten Tomatoes, ewentualnie esensja.pl, tam przynajmniej nie spojlują w tak żenujący sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anaka Re: Drive *** IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 15:42 Drive (2011) online bez limitu, pobierz bez ograniczeń Filmy Online i Seriale Online bez limitu oglądania i bez ograniczeń pobierania: megavideo-bezlimitu.pl/MTA/drive Pobieraj i oglądaj filmy bez ograniczeń z MegaVideo, VideoBB, VideoZer, VideoWeed, Putlocker: megavideo-bezlimitu.pl/MTA/ Odpowiedz Link Zgłoś
berdyczow Drive *** 21.09.11, 21:29 ano, ta recenzja to psucie zabawy.. to, że pan Autor nie był kontent nie uprawnia go jednak do nieprzyjemnego odsłaniania kolejnych zwrotów akcji.. pono w piekle est specjalne miejsce dla tych, co opowiadając o filmach zdradzają zbyt wiele.. Odpowiedz Link Zgłoś
pscibisz Drive *** - porządna recenzja 22.09.11, 17:18 www.e-splot.pl/index.php?pid=articles&id=1535 "Gosling, choć wyglądem, stylem i trzymaną w zębach wykałaczką wydaje się młodocianym chuliganem z paczki Dzikiego odbywającym praktyki u Harry’ego Callahana, grą aktorską nie przypomina żadnego z protoplastów. To niemal lodowiec ogrzewany leniwym płomieniem niezbyt-zakazanego romansu i kruszony gangsterskim szpikulcem." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: IP: *.acn.waw.pl 23.09.11, 16:04 Z przyjemnością przeczytałam tę recenzję i nie uważam, że zawiera jakiś spojler. Jest lekka, inteligentna, sprawia wrażenie obiektywnej, autor nie wymądrza się i nie epatuje niepotrzebnie wiedzą filmową (co okropnie drażni w recenzjach fachowców), chociaż ją posiada. Odpowiada mi styl tego autora, świadomość i wyczucie słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.11, 15:43 Tu nie chodzi o te spoilery od samochodów. Tych faktycznie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ir.baboon A ja się nie zgadzam 29.09.11, 00:02 czy obszerne streszczenie podyktowane było czymś poza chęcią rozdęcia kilku subiektywnych impresji do rozmiaru recenzji?Szkoda, bo kilka celnych spostrzeżeń autor poświęcił na ołtarzu efekciarskich formułek i mizdrzenia się do czytelnika. Pomijając "wyrafinowane" zwroty typu "nasz bohater"autor zarzuca filmowi, że "historia jest schematyczna i miejscami niedorzeczna". W związku z tym mam do p. Mossakowskiego kilka pytań, które niestety pozostaną retoryczne: 1. dlaczego historia jest schematyczna i miejscami niedorzeczna? może wynika to z koncepcji reżysera? przecież to oczywiste, że te niespójności zostały wyeksponowane celowo, aby zwrócić uwagę na inny wymiar filmu 2. film to nie tylko fabuła, którą autor z takim przejęciem referuje (choć twierdzi, że jest niedorzeczna) - wydaje się, że warto byłoby zwrócić uwagę na rytm narracji, rzecz tutaj kluczową 3. to samo z dość subtelną charakterystyką postaci - nie zauważoną i sprowadzoną do kilku banałów 4. zwrot: "Są momenty, gdy publiczność śmieje się nie dlatego, że tak zamierzył sobie reżyser, ale dlatego, że to, co widzi, jest już zbyt głupie." - to argument poniżej pasa z podręcznika retoryki. Trochę wstyd zasłaniać się takim efekciarstwem To tylko garść rzeczy, o które należałoby zahaczyć pisząc recenzję niezłego, ale bynajmniej nie porywającego filmu. Dlaczego autor tego nie zrobił????? Boję się odpowiedzieć na to pytanie, zważywszy na sposób, w jaki zagłaskali go moi przedmówcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: A ja się nie zgadzam IP: *.acn.waw.pl 03.10.11, 13:15 wcale efekciarskie nie jest za to rozdęcie kilku subiektywnych impresji i poświęcanie na ołtarzu ;) jedni głaszczą, inni kopią… życie Odpowiedz Link Zgłoś
twoboredmen.blogspot.com Drive *** 02.10.11, 11:02 My psuć nikomu zabawy nie chcemy. Nie zamieszczamy recenzji, a nasze wrażenia po obejrzeniu filmu: twoboredmen.blogspot.com/2011/10/drive-rozjecha-nas.html Chyba najlepszy film tego roku. I jak najbardziej zasłużona Złota Palma. Odpowiedz Link Zgłoś
maroo7 Re: Drive *** 28.10.11, 16:03 Przykro mi, ale Drive nie otrzymał Złotej Palmy. Otrzymał nagrodę za reżyserię. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniewzkoszalina Re: Drive *** 29.10.11, 23:12 Bo już mu się nie chcialo :P --- www.causakancelariaprawna.eu/ Biokominki, Biokominek internetowy portal kurierski www.frupi.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DriverR Re: Drive *** IP: *.bielsat.com.pl 15.11.11, 09:42 Tutaj można pobrać Drive (2011) DivX Lektor PL bez limitów i czekania! Kliknij aby pobrać -> Drive (2011) DivX Lektor PL Miłego pobierania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cleo Re: Drive *** IP: 180.247.198.* 31.05.12, 15:36 Film Wymyk (2011) jest super! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś