kubissimo 23.03.12, 16:17 ktoś już widział? jak wrażenia? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Igrzyska śmierci 24.03.12, 09:11 byłam wczoraj, wrażenia pozytywne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Igrzyska śmierci 24.03.12, 10:01 Kubissimo, zajrzyj tu: forum.gazeta.pl/forum/w,15,134527153,134527153,Igrzyska_smierci_.html I tak przy okazji, w jedenj z gazetek zetknęłam się już z tekstem, ze fabuła wyjątkowo głupawa i nieprawdopodobna. Ciekawe, czy ten recenzent tak samo ocenia chociażby mit o Tezeuszu, czy też nie dostrzega uwspółcześnionych nawiązań... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Igrzyska śmierci 24.03.12, 11:33 > I tak przy okazji, w jedenj z gazetek zetknęłam się już z tekstem, ze fabuła wy > jątkowo głupawa i nieprawdopodobna. jak znam zycie ten sam recenzent wychwalal pod niebiosa "O polnocy w Paryzu" za "oryginalny" i "ciekawy" pomysl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Igrzyska śmierci 24.03.12, 11:52 ten recenzent nie był podpisany, więc nie wiem, ale nawet nie pamiętam co to była za gazetka... Odpowiedz Link Zgłoś
ohmydarling Re: Igrzyska śmierci 24.03.12, 10:31 Może dziś pójdę i zobaczę :) Wygląda na to, że w filmie grają nawet w miarę znani aktorzy, lubię Donalda Sutherlanda choćby w epizodach, więc mam nadzięję, że się nie zawiodę ! Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Igrzyska śmierci 25.03.12, 04:31 kurka, akurat nie lubie Josha... ze tez nie mogli dac lepszego aktora :( chociazby podobnego do niego Callan McAuliffe Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Igrzyska śmierci 25.03.12, 10:12 Josh nie jest taki zły, pamiętam go jeszcze z Mostu do Terabithii. W roli Peety jest dobry, moim zdaniem świetnie pasuje do roli syna piekarza. Jako Gale'a go nie widzę, tu jest świetny, taki w sumie dobry, przyjazny, bez tego wewnętrznego ognia pełnego trzęsien i nienawiści, tylko z tym ciepłym uczuciem do Katniss... A wspomniany przez Ciebie McAuliffe, u nas niemal nieznany, poza Jestem nr 4 nie widziałam go (a i to nie pamiętałabym, gdybym w sieci nie sprawdziła), więc zdania nie mam. Ale Josh mi tu bardzo pasuje. To nie jest ładny, wymuskany chłoptyś, do którego nastolatki wzdychają jak do dawnych chłopców z bojzbendów... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Igrzyska śmierci 26.03.12, 09:52 McAuliffe to bardzo mlody aktor, dopiero co zaczyna, podalam go tylko dlatego ze jest b. podobny do Hutchersona jesli juz on musi byc, dlatego napisalam "chocby" :) Tak w ogole to do tej roli molgby byc ktokolwiek inny.... nawet Alex Pettyfer, o! byl rozwazany do tel roli, jaka szkoda ze nie dostal. ostatnio dobrze poszlo mu w tym wyciskaczu lez Beastly. a tak a propos, jaki to ma tytul po polsku? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Igrzyska śmierci 26.03.12, 16:41 > nawet Alex Pettyfer, o! byl rozwazany do tel roli, jaka szkoda ze nie dostal. > ostatnio dobrze poszlo mu w tym wyciskaczu lez Beastly. > a tak a propos, jaki to ma tytul po polsku? a ja nie żałuję, on za ładniutki :-) naprawdę, tu mi Josh pasował idealnie. A Alex fajny aktor, też z Nr 4 go kojarzę i z Alexa ridera. A Beastly chyba u nas nie tłumaczono tytułu, ale pewna nie jestem, bo nie widziałam... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Igrzyska śmierci 27.03.12, 08:59 mnie tez Hutcherson bardzo pasuje. W ktorejs recenzji napisano, ze jest drewniany. Moim zdaniem troche taki mial byc - ksiazkowy Peeta tez jest takim nie rzucajacym sie w oczy szarym myszem, ktory nagle przed kamerami zmienia twarz. zreszta uwazam, ze ludzie od castingu zrobili bardzo dobra robote. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Igrzyska śmierci 27.03.12, 10:43 Josh moze pasowac swietnie do tej roli, JA go po prostu nie lubie - moze przez Cirque du Freak: The Vampire's Assistant /Asystent Wampira - tam byl taki okropnie nieprzyjemny i paskudny, zwlaszcza te usta, brrr. Pettyfer - a ja nie żałuję, on za ładniutki :-) ia.media-imdb.com/images/M/MV5BNzI5OTkxNzIwNF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDY3MDkwNA@@._V1._SX214_CR0,0,214,314_.jpg mnie tam sie specjalnie z urody nie podoba, ale niech ci bedzie :) a Beastly taki typowy wyciskacz lez dla nastolatek, ale fajnie zrobiony, podobal mi sie, polecam. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Igrzyska śmierci 27.03.12, 12:13 ja też za tym aktorem nie przepadam, ale jak to wyżej Kubbissimo napisał, on naprawdę dobrze do tej roli pasuje :-) A tego wampirowego filmu nie kojarzę... za to przypomniała mi się wampirowa chała z Collinem Farellem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Igrzyska śmierci 27.03.12, 19:01 minniemouse napisała: > Josh moze pasowac swietnie do tej roli, JA go po prostu nie lubie a wiec problem lezy w Tobie, a nie w Joshu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Igrzyska śmierci 28.03.12, 00:43 a wiec problem lezy w Tobie, a nie w Joshu ;) no w sumie tak :) Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
indzoj Re: Igrzyska śmierci 29.03.12, 16:44 Dooooooooooooooobry film. Bardzo mi się podobał. Moja ocena to 7/10, chociaż po trailerach wydawało mi się, że będzie trochę lepszy jeżeli chodzi o efekty. Ale ogólnie fabułą bardzo fajna i przede wszystkim sceneria bardzo mi się podobała. Reżyserka z najwyższej półki. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
greg_stolica Re: Igrzyska śmierci 30.03.12, 10:02 Szkoda czasu na ten film, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Igrzyska śmierci 30.03.12, 16:25 ja chetnie zobacze drugi raz, ale moze juz na dvd :P Odpowiedz Link Zgłoś
arth1987 Re: Igrzyska śmierci 02.04.12, 19:47 Na dniach mam zamiar pójść do kina. Jeśli chodzi o film to ludzie raczej chwalą z zaznaczeniem, że fajerwerków nie ma. Natomiast książka ponoć bardzo wielu osobom do gustu nie przypadła. Zwiastuny mi się podobały, i nic wielkiego nie oczekuję więc mam nadzieję, się nie rozczaruję :) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Igrzyska śmierci 03.04.12, 10:12 > Natomiast książka ponoć bardzo wielu osobom do gustu nie przypadła. a z kolei innym bardzo wielu osobom do gustu przypadła. Podobnie jak z filmem. Czyli na dwoje babka wróżyła, albo będziesz w grupie tych, którym się podoba, albo w tej drugiej. I tyle :-) .... Odpowiedz Link Zgłoś
arth1987 Re: Igrzyska śmierci 03.04.12, 19:36 Raczej będę w tej drugiej bo opierałem się o zdanie osób które mają podobny gust do mnie :P Pożyjemy, zobaczymy :D Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Igrzyska śmierci 04.04.12, 13:43 Arth, to po co się męczyć? Po co tracić czas? Idź do kina na to, co podoba sie znajomym i nie trać czasu na to co im się nie podoba. Filmów jest tak wiele, książek podobnie, że wszystkiego przeczytać i obejrzeć się nie da. Więc czy warto, skoro z góry zakłądasz, ze raczej ci się nie spodoba? Odpowiedz Link Zgłoś
arth1987 Re: Igrzyska śmierci 05.04.12, 16:20 Znajomi mogą się mylić ;) Czasem bywało tak, że jednak "coś" mi się spodobało :D Nasze gusta różnią się czasem minimalnie ale to właśnie ta różnica powoduje, że film może się jednak spodoba. Nie spieszy mi się aby jego oglądnąć ale jeśli znajdę trochę czasu to możliwe, że się pokuszę :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Igrzyska śmierci IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.04.12, 17:09 bylam, widzialam. Bardzo ciekawy film-pokazuje jacy ludzie potrafia byc okrutni wobec innych. wielkie emocje. Warto isc. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hermenegilda_zenia Re: Igrzyska śmierci IP: *.225.224.91.static.amelek.eu 06.04.12, 01:01 Sprawnie zrobione kino rozrywkowe, bo fabuła jednak jest dosyć wtórna. Ogląda się dobrze, nie nudzi. Reklamowane jako kino dla nastolatków, czy też konkurent sagi "Zmierzch", ale mnie wapniarę po 30 nie raził infantylizmem, czego o filmie o wampirach powiedzieć nie mogę :). Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Igrzyska śmierci 06.04.12, 23:14 > Reklamowane jako kino dla nastolatków, czy też konkurent > sagi "Zmierzch", ale mnie wapniarę po 30 nie raził infantylizmem, czego o filmi > e o wampirach powiedzieć nie mogę :). no i to jest wlasnie fajne. ten film udowadania, ze obraz krecony glownie dla nastolatkow nie musi byc bezmyslna papką z bladolicym bohaterem. Mam nadzieje, ze znakomity wynik finansowy tego filmu da innym producentom do myslenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elvis Re: Igrzyska ?mierci IP: 115.135.217.* 02.05.12, 16:10 Film PokaĹź kotku co masz w Ĺ?rodku (2011) jest super! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brad Re: Igrzyska ?mierci IP: *.ip.tsinghua.edu.cn 31.05.12, 15:36 Film Demony (2012) jest super! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś